Orijinalini görmek için tıklayınız : WhatsApp sorusu ?
Yaklaşık 4 senedir WhatsApp kullanıyorum ve bu akşam böyle bir mesaj geldi.
Mesajda bir link var ve linkde benim telefon numaram yazıyor şüphelendim acaba numarama bir zarar verirmi diye aklım basmadı nasıl bir zarar verebilir bilemedim açmadım bende sizlere sorayım dedim ?
Daha önce böyle bir mesaj alan oldu mu ?
http://f1207.hizliresim.com/z/d/9n5cg.png
acaba yıllık kullanım süresi dolmuş falan olabilir mi ??
Şaşırdım bende zannetmiyorum çünkü İphone 3g de başladım bu numaramla WhatsApp yi kullanmaya ilk çıktığı günden beri yıllık olacağını zannetmiyorum.
Link e girsem ne gibi bir sıkıntı yaratır acaba :S
Tuncer M.
12-07-2012, 01:15
Öyle bir sorun olsa böyle whatsapp üzerinden mesajla belirtmezler bence. Numarayı engelleyip devam edin kullanmaya. :)
Erel yalan olmasın ama bana da gelmıstı sanırım ,sanırım dıyorum cunku uzun zaman oldu kullanmaya baslayalı hatırlamıyorum :S
whatsapp policy vs bi baksana bişey yazıyomu yada google'da ne buldun ?
Öyle bir sorun olsa böyle whatsapp üzerinden mesajla belirtmezler bence. Numarayı engelleyip devam edin kullanmaya. :)
Mail'mi atarlar numarayla kayıt oldugun uygulamaya :)
Ahmet Saraçoğlu
12-07-2012, 01:15
Millet iPhone konusunda wssp güncelledigini , eski yazışmalarının silindiğini falan yazıyordu , bı incele istersen.
Juggernaut
12-07-2012, 01:16
Aynı mesaj banada geldi evdeki netten bağlanıyordum linke tıklayınca telefon numaranız alınamadı wap bağlantısı ile bağlanmayı deneyiniz yazıyor wap ile bağlanmayı denemedim ama.
Şimdi denedim sadece http://goo.gl/FCNuK? bu siteye beni wap.resimmelodi.com diye bir siteye yönlendirdi. Numaramı sonuna yazmadığım için
Telefon numaranız alınamadığı için işleme devam edilemiyor. Lütfen wap bağlantısı ile bağlanmayı deneyiniz.
Diye bir ibare çıktı
Whatsapp 1 yıl ücretsiz,1 yıldan sonra ücretli buda onunla ilgili biseydir mutlaka...
Kac yıldır kullanıyosun ?
HondatugraL
12-07-2012, 01:19
abicim fotoyu duzenle paıntte sondakı numaraları karala bişey yap googleden bakınca gorulur valla sapıkların çoğalır benden demesi ;)
allah allah neymiş ki bu internettede buna benzer bişey yazılmamış, bence ne olur ne olmaz linke girmeyip Turner'ında dediği gibi numarayı engelleyip kullanmaya devam etmek sanırım
Whatsapp 1 yıl ücretsiz,1 yıldan sonra ücretli buda onunla ilgili biseydir mutlaka...
Kac yıldır kullanıyosun ?
abicim fotoyu duzenle paıntte sondakı numaraları karala bişey yap googleden bakınca gorulur valla sapıkların çoğalır benden demesi ;)
1 yıldan fazla kullanıyorum ben ücret ödiyerek yüklemiştim İphone 3G zamanlarında
Şuan İphone 4 kullanıyorum 1 sene belki olmuş olabilirmi acaba hımm bunu bi araştırayım.
Erkek adama ne sapığı arıyacak bence bişi olmaz :D
mevlut-S
12-07-2012, 01:22
bir zamanlar msn messenger kullanırken bir virüs türemişti. size bir link veriyoru ve linkin sonunda sizin mail adresiniz oluyordu. ardından da bu fotograftaki sen misin diye mesaj geliyordu.
örn: http//:goo.gl/fcnuk?mevlutssavur@hotmail.com "hey mevlut-s! is this picture your ?"
tarzında mesaj geliyordu ve tıkladığınız zaman sizin bilgisayarınıza da virüs bulaşıp bu linki herkese gonderiyordu kişi listesindeki. aklıma bu geldi benim görür görmez. ama kesin birşey diyemiyorum. bence de dikkate almadan kullanmaya devam edin.
Tuncer M.
12-07-2012, 01:24
Mail'mi atarlar numarayla kayıt oldugun uygulamaya :)
Kısa mesaj olarak bildirebilirler. Zaten iphone ya da diğer uygulamalarda yüklenirken ücret ödeniyor. Süresi dolma gibi bir saçmalık olamaz.
1 kere ücret ödeyip aldıysan daha ne diye süre sona ermiştir diye bu soyguncular :) :)
Uygulamaya girip seceneklerden hakkında diye bölüm var (benim nokia'da bu sekilde) orda son kullanım tarihi falan fişman yazıyo..
HondatugraL
12-07-2012, 01:24
bura türkiye erkek olsan bile yürüken arkana bakacaksın :D:D
bir zamanlar msn messenger kullanırken bir virüs türemişti. size bir link veriyoru ve linkin sonunda sizin mail adresiniz oluyordu. ardından da bu fotograftaki sen misin diye mesaj geliyordu.
örn: http//:goo.gl/fcnuk?mevlutssavur@hotmail.com "hey mevlut-s! is this picture your ?"
tarzında mesaj geliyordu ve tıkladığınız zaman sizin bilgisayarınıza da virüs bulaşıp bu linki herkese gonderiyordu kişi listesindeki. aklıma bu geldi benim görür görmez. ama kesin birşey diyemiyorum. bence de dikkate almadan kullanmaya devam edin.
Aklıma yattı mantıklı gibi whatsApp listemdeki herkeze belki ulaşıyorlardır.
En iyi ben bu numarayı engelliyim keyfime bakayım :)
Tuncer M.
12-07-2012, 01:26
1 yıldan fazla kullanıyorum ben ücret ödiyerek yüklemiştim İphone 3G zamanlarında
Şuan İphone 4 kullanıyorum 1 sene belki olmuş olabilirmi acaba hımm bunu bi araştırayım.
İphone'de zaten yüklerken ödüyorsun ücreti. Symbian tellerde ilk sene ücretsiz sonraki senelerde ücretli.
1 kere ücret ödeyip aldıysan daha ne diye süre sona ermiştir diye bu soyguncular :) :)
Uygulamaya girip seceneklerden hakkında diye bölüm var (benim nokia'da bu sekilde) orda son kullanım tarihi falan fişman yazıyo..
Baktım bulamadım süre ile ilgili hiç birşey yazmıyor
mevlut-S
12-07-2012, 01:29
Aklıma yattı mantıklı gibi whatsApp listemdeki herkeze belki ulaşıyorlardır.
En iyi ben bu numarayı engelliyim keyfime bakayım :)
umarım bu konuda baska bir sorun olmaz da benim yüzümden yanlıs yapmıs olmazsınız :) ama bahsettiğim gibi birçok kez bana link gelmişti messengerdan.
Baktım bulamadım süre ile ilgili hiç birşey yazmıyor
İlginç..Benim e72'de baktıgımda sistem durumu-ag kullanımı-hesap bilgileri vs vs yazıyo...Bahsettiğim süre olayıda hesap bilgileri bölümünde
onursumer
12-07-2012, 09:17
iphonede kulllandığından suresi dolmuştur ama yenileme için app store den bir gir bak oyle aracı linklere güvenmemek lazım
Yaklaşık 4 senedir WhatsApp kullanıyorum ve bu akşam böyle bir mesaj geldi.
Mesajda bir link var ve linkde benim telefon numaram yazıyor şüphelendim acaba numarama bir zarar verirmi diye aklım basmadı nasıl bir zarar verebilir bilemedim açmadım bende sizlere sorayım dedim ?
Daha önce böyle bir mesaj alan oldu mu ?
whatsapp ilk kullanmaya başladığında bu numaraya yapılandırırken blackberry mi kullanıyordun
M_PROJECT
12-07-2012, 09:49
turkce olmasi ilginc degil mi ? neden turkce yollasinlar ki boyle bir destekleri mevcut mu ?
matthardy
12-07-2012, 09:56
uydurma mesaj.
whatsapp'ım ilk kullanıcısı isen zaten iphonede 1$ verip aldın.
bu verdin 1$ 2020 yılına kadar numaran aynı kaldığı sürece hangi tele yüklersen yükle geçerli.
para ile ilgili bi durum olursa application store üzerinden gelir uyarı mesajı, "update var" gibi mesela ve senin account üzerinden gider gelir, böle fuck fuklu adres ile gelmez mesaj :D
Whatsapp ın Türkçe SMS desteği var.
ayrıca BB de 1 yıl free gibi bir durum da var. (hala var mı bilmiyorum ama bir ara vardı)
Sonra lisans alınması gerek.
sms de verilen link nereye yönlendirildiği ile ilgiliyim ben aslında. ayrıca ilk register sırasında gelen register kodu da benzer bir numaradan geliyor (amerika kodu ile başlayan +1....)
wireless ile değil 3G ya da E ile bağlanılmasının gerektiği uyarısı da mantıklı geldi, zira iPod ya da iPhone ayırımını bu şekilde yapıyor.
konu dışı olacak ama sormadan edemiceğim. bu androidlerde süre bitimi para ödeme durumları varmı whatsapp için?
matthardy
12-07-2012, 10:33
konu dışı olacak ama sormadan edemiceğim. bu androidlerde süre bitimi para ödeme durumları varmı whatsapp için?
bütün beleş indirilenler 1 yıl süreli.daha sonra paralı.
Burak K.
12-07-2012, 10:34
Whatsapp firması mesaj yolladığında Admin adıyla yolluyor,bence de engelle gitsin kullanmaya devam et.
Whatsapp firması mesaj yolladığında Admin adıyla yolluyor,bence de engelle gitsin kullanmaya devam et.
admin mi? :D Emin misin :D
tel numaranızı tüm işsiz arkadaşlara dağıttım
rahatsız edecekler ama iyi çocuklardır :D
whatsapp böyle bi durum olsa daha resmi bi şekilde haber verirdi diye düşünüyorum
böyle "linke tıkla olsun" düzmece gibi duruyo
bence dikkate almayın
Burak K.
12-07-2012, 10:41
admin mi? :D Emin misin :D
Bana öyle yolladılar ? :D
http://img694.imageshack.us/img694/6889/iphoneturkeybizwhatsap0.png
whatsapp ta admin diye gelmez/gelmiyor mesajlar.. Başka bir uygulama ile karıştırıyor olabilirsin.
öte yandan önerim, whatsapp çalışıyorsa herhangi bir işlem yapmaya gerek yok bir yerleri tıklamayın silin gitsin.
bu daha çok dolandırıcılık işine benziyor bence
Maxiboost
12-07-2012, 11:55
tıklamayın abi link e baksanıza :D goo.gl nedir kanmayın artk böyle şeylere yıl 2023
semih1469
12-07-2012, 12:11
dün akşam banada geldi açmıyım dedim ama dayanamadım :) tıklayınca melodi sitesine yönlendirdi çıktım hemen inş bişey olmamıştır.. insanın başına ne geliosa meraktan gelirmiş :D
Ayni msj arkadasada
Gelmis bisiy yapmadan silmis suan kullanilmiyo diyo.. Hesabinin suresi dolmus..
dün akşam banada geldi açmıyım dedim ama dayanamadım :) tıklayınca melodi sitesine yönlendirdi çıktım hemen inş bişey olmamıştır.. insanın başına ne geliosa meraktan gelirmiş :D
Arkadasta ole usta bune ki la deyip girmis falan :D sonra silmis sabah gorustuk kullanamiyorum suan diyo ucret falan karistirdi ucretli olmus olabilirmi acaba..?
O zaman sıkıntı yaratcak bir durum yok heralde benden başka 2 kişiye daha gelmiş bende sıkıntısız devam ediyorum kullanmaya birde bugün güncelleme gelince biraz daha kıllandım ama güncellemeyi yaptığım halde bir sıkıntı yok. Herkeze yorumlarından dolayı teşekkürler.
iPhone için WhatsApp'ın üyelik ücreti gibi bir olayı yok.
Yanlış bilmiyorsam o BlackBerry'lerde var 1 yıl ücretsiz, sonraki yıl veya yıllar ücretli gibi.
iPhone'da uygulamayı indirip indirmediğinizdir önemli olan, AppStore'dan 1 Dolar verip satın almış da olabilirsiniz, veya WhatsApp'ın bazen yaptığı gibi kısa bir süreliğine programı ücretsiz yaptığı zamana denk gelip ücret ödemeden de indirmiş olabilirsiniz. Önemli olan ücretsiz veya 1 Dolar ücret ödeyerek almış olmanız değil, App Store'dan uygulamayı iPhone'unuza indirebilmiş olmanızdır.
Ve o saatten sonra da App Store hesabınızda kayıtlı şekilde durur bu uygulama. Aynı hesabı kullandığınız başka telefonlarınızda da uygulamayı ister paralı ister parasız satın almış olun, her şekilde kullanabilirsiniz.
Şuan için WhatsApp farklı bir bedel talep etmemekte.
App Store'da uygulama açıklamasında da bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi yok.
Kullanmaya devam..
(buarada WhatsApp GENELDE yeni iOS sürümleri çıkmadan önce veya çıktıktan hemen sonraki 1 haftalık periyotlarda uygulamayı ücretsiz yapar, para verip satın almak istemeyenler, JB'li ise parasız yükleyenler bu tarihleri yakalayıp App Store'dan ücretsiz olarak indirip kullanmayı düşünebilirler, uygulamayı yasal olarak hesaplarına indirmiş olurlar)
ufuksaracci
12-07-2012, 14:55
Dikkatimi çekti aynı mesaj bana da geldi ve telefon numaralarımız çok benziyor.
Mehmet Opc
12-07-2012, 16:11
whats appı kullanmanın belirli bi süresi vardır ve bittiyse silip tekrar kurarsanız olur
MuratCan07
12-07-2012, 22:12
android telefonu 2 yıldır kullanan arkadaşım var süresi kendiliğinden uzuyor diyor. ben kullanmaya başlayalıda 1 yılı geçti ücret falan yok. aktif olarak kullanılıyorsa sorun etmeyin diyeceğim ama iphone da yüklerken ücret ödeniyor mu bilmiyorum...
onursumer
12-07-2012, 22:53
ben nezamandır kullandığımı hatırlamıyorum ama
hakkındaya girdiymde ücretsiz deneme sürümü 15 aralık 2012 son kullanım gozukuyor
bakalım tarih geldiğinde ne olcak :D
reklam spam tarzi bir sey sil gitsin :)