Orijinalini görmek için tıklayınız : Teleskop önerisi
arkadaşlar teleskop alıcam gökyüzü için. ama nasıl bişey almam gerektiği hakkında bilgim yok.. aramızda bu merakla uğraşan var mı tavsiye edeceği marka alırken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir. En uygun nerelerde satılır. benim öğrendiğim bi kaç şey en az 100mm ve aynalı olması felanmış.
Emir_b16a
12-07-2012, 14:59
bunuda bilen çıkarsa çocuğumu keserim
niye çok zor bişey mi teleskoptan anlamak.
bunuda bilen çıkarsa çocuğumu keserim
ahahahahahah :D:D:D:D:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Emir_b16a
12-07-2012, 15:19
niye çok zor bişey mi teleskoptan anlamak.
yanlış anlama kardeşim :) forumda herşeyi biliyolar içerledim biraz maşallah google dan fazla iş yapıyo forum :)
yok yanlış anlıcak bişey yok.. googleda ki tavsiyelere tabiki baktım ama çok samimi gelmedi hiçbiri herkes kendi kullandığını met etmiş yada satmaya çalıştığı için övmüş. oyüzden buraya danışma gereği duydum. illaki kullanan vardır heralde.
Emir_b16a
12-07-2012, 15:27
yok yanlış anlıcak bişey yok.. googleda ki tavsiyelere tabiki baktım ama çok samimi gelmedi hiçbiri herkes kendi kullandığını met etmiş yada satmaya çalıştığı için övmüş. oyüzden buraya danışma gereği duydum. illaki kullanan vardır heralde.
heh işte bnde ona şaşırırım :D 1 ufo konusu oldu üf ne sen sor ne ben söliim :D bizimkilerin teleskobu yanlış taraflara çevirmesinden şüpheliyim :D
heh işte bnde ona şaşırırım :D 1 ufo konusu oldu üf ne sen sor ne ben söliim :D bizimkilerin teleskobu yanlış taraflara çevirmesinden şüpheliyim :D
senin ülkeyi terketme işi ne oldu :D:D
merak etme kara teleskobu ayrı gök teleskobu ayrı ben gök için olanını soruyorum. Oyüzden problem yok :)
Emir_b16a
12-07-2012, 15:32
senin ülkeyi terketme işi ne oldu :D:D
para çıkışmadı okul bitmedi :D valla bi el atında gideyim yaa :D
34btr1907
12-07-2012, 15:34
dikkat etmemiz gereken noktalar teleskopu bu yaz sıcagında balkonda kapıda pencerede oturanların ustune dogru tutmamamızdır mazallah bırı gorur yanlıs anlar sonra 100mm aynalı filan dikkat.
Bundan yaklasık 7 sene önce falan abimle bi hevesle almıstık..Ama kac mm ayna kac mm mercek hiç bi bilgim yok :D :D Görenler bu ne roket atarmı diye soruyolardı :D Hala daha anlayan yok ayrı mesele :D :D Bizdeki resimdekinin aynısı ama markası farklı.Tip ve boyut olarak aynısı
http://www.scopepart.com/images/1070/www.scopepart.com%20Black%2090mm%20Refractor%20Tel escope%20.jpg
tamam tutmam...
teleskopla ilgili bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Bundan yaklasık 7 sene önce falan abimle bi hevesle almıstık..Ama kac mm ayna kac mm mercek hiç bi bilgim yok :D :D Görenler bu ne roket atarmı diye soruyolardı :D Hala daha anlayan yok ayrı mesele :D :D Bizdeki resimdekinin aynısı ama markası farklı.Tip ve boyut olarak aynısı
http://www.scopepart.com/images/1070/www.scopepart.com%20Black%2090mm%20Refractor%20Tel escope%20.jpg
evet bu modelleri yeni başlayanlar iiçin tavsiye ediyolar ama aynalı model olmadığı için görüntüyü yakınlaştırdığınızda dağıtıryor. yani tam net sonuç alamıyosunuz. aya baktığınız zaman bunaltıyo. oyüzden almışken bikere almak iyisini almak lazım o yüzden iyi araştırma yapmak lazım..
Konu ile ilgisiz mesaj atan heyecanli arkadaslar cezalandirilicaktir.
bilginize ...
gök teleskobu için bilgi arıyorum arkadalar kara değil o yüzden lütfen röntgenci sıfatını yapmazsak sevinirim. tşkler ef186
Aynasız derken tam olarak anlayamadım ?? Nerdeki aynadan bahsediyoruz ?
Dedigin gibi bi problem hiç yasamadım..Zaten mercegin önündeki sag ve sol tarafta bulunan silindir seklindeki parça netliği ayarlıyor.Bulanıkta olsa tam net sonuca ulasıyosun..Tabi merceginin ve teleskopun nefesinin yettiği yerlere kadar..
76x700 PROFESYONEL AYNALI UZAY TELESKOPU - Aynalı (Reflektör) Teleskoplar sahibinden.com'da - 61766389 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-teleskop-durbun-76x700-profesyonel-aynali-uzay-teleskopu-61766389/detay)
aynalılar genelde bu tip oluyor uzay için bu tavsiye ediliyor.. arkadaşımda sizin kullandığınız modelin benzeri var oyüzden bulanık oluyo dedim. ama tabi sizinkinin modeli özellikleri farklı olabilir. çok çeşit var çünkü.
Bende yeterli bilgiye sahip değilim ama resimde yuvarlak içine aldıgım yerde mercegi aynanın üstüne takıyoruz..Bendekide bu sekilde..Ama içinde baska biyerlerde daha ayna falan varsa bilemicem..Bendekiyle ay'a baktıgımda üzerindeki kraterleri vs rahatça görebiliyorum..Ama sana tavsiyem hiç paranı bağlama bi süreden sonra sıkıyo bi köşeye atıyosun :) :)
http://i49.tinypic.com/2yv4dxj.jpg
onursumer
12-07-2012, 16:04
ben hiç anlamıyorum ama yıllar once bitane almıştım ucuzundan inan hiçbi işe yaramıyor
TELESKOP 900X60 ŞOK FİYAT - Mercekli (Refraktör) Teleskoplar sahibinden.com'da - 92826142 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-teleskop-teleskop-900x60-sok-fiyat-92826142/detay)
gibi birşeydı ozaman aynalı aynasız vs anlamadığım için bildiğin kazıklanmıştım yani :D
eğer meraklıysan geçici bir heves değilse duzgun birşey almanı tavsiye ederim
bendekiyle anca bizim evden atatürk havalanını izliyorum uçakları falan :D
ondan hiç şüphem yok ama işte heves ediyosun almazsam aklıma takılcak hep :). para konusunda haklısın ama zaten en fazla ayırdığım butce 200-300 arası. bin liradan 20bin liraya kadar teleskop var ama okadarda para verilmez tabiki.
ben hiç anlamıyorum ama yıllar once bitane almıştım ucuzundan inan hiçbi işe yaramıyor
TELESKOP 900X60 ŞOK FİYAT - Mercekli (Refraktör) Teleskoplar sahibinden.com'da - 92826142 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-teleskop-teleskop-900x60-sok-fiyat-92826142/detay)
gibi birşeydı ozaman aynalı aynasız vs anlamadığım için bildiğin kazıklanmıştım yani :D
eğer meraklıysan geçici bir heves değilse duzgun birşey almanı tavsiye ederim
bendekiyle anca bizim evden atatürk havalanını izliyorum uçakları falan :D
evet işte onun için güzel bişey almak istiyorum. net gördükten sonra sanmıyorum merakım bitsin. yoksa 50-60 lirayada var teleskop. ama dediğin gibi anca o kadar mesfeyi izleyrbiliyosun.
Zamanında bunu alırken 550 TL para vermiştik :D :D Annecigimin bi emekli maaşı+ üzerine 50-100 gibi bisey daha eklemiştik :D :D
ozaman kaliteli bişeydir çünkü o fiyat civarındakiler bu iş için ideal.. satmayı düşünürsenizde alırım tabi özellikleri uygunsa.:)
Valla hocam hiç satmayı düşünmedim zaten piyasası ve özellikleri nedir ne değildir hiç bilmiyorum :) :) Kutuladık bi kösede hatıra olsun diye saklıyoruz :) :) Belki torunlarımıza miras bırakırız :D :D aahhahahaa
Trance-R
12-07-2012, 16:22
teleskop hevesi gelmiş olabilir size ama ;
astronomi , galaksi , uzay , ufo , gezegenler , ay , güneş , hakkında bilgi düzeyiniz ne durumda ?
almışken heveinize bir şeyler katmak için teleskop alsanız :)
yargılama değildir , tavsiyedir.
saygılar.
teleskopla zaten akşamları bakıpta göreceğin tek şey aydır heralde:) oyüzden diğer cisimlerin ne olduğunu çok fazla bi bilmeye ihtiyaç olcağını sanmıyorum:)
Bir ara bende sarmıştım bunlara hatta dobson teleskobunu yapmayı bile düşünüyodum ama olmadı, bilgi edinmek için ekşiye bakmıştım linkide aşağıda veriyorum. Teleskoptan önce dürbünle bir gökyüzüne bakıp sevip sevmediğimize karar vermek gerek diyolar hep, umarım az çok yardımcı olabilmişimdir :)
yeni ba_layanlar için teleskop - ek_i sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=yeni+ba%C5%9Flayanlar+i%C3%A7in+telesko p)