PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf V FSİ Virajda Gaz Kesme

savran murat
12-07-2012, 20:00
Arkadaşlar yeni aldığım aracım virajlarda gaz kesiyor hızlı yada normal süratte fark etmiyor sadece viraja girdiğimdeki direksiyon açısı ile bu sıkıntı yaşanıyor yani tatlı virazja hiçbir sıkıntı yok direksiyonu en az çeyrek tur döndüreceğim açıdaki virajlarda araç birden gaz kesiyor ve vites küçültmeden devam edemiyorum, aracı aldığım gün bu sıkıntıyı fark ettim alırken servise göstermiştim pc yede bağlandı ama herhangi bir arıza çıkmadı, birkaç ustayada durumu sordum ASR nin görevi zaten bu dedi ama ASR yi devre dışı bıraktım sorun gene tekrarladı

Konuyu daha öncede tecrübe eden veya fikir sahibi olan varsa yorumlarını bekliyorum.

Ramcho®
12-07-2012, 20:05
ASR deil ESP nin görevi...

Dentech
12-07-2012, 20:09
acaba bunlarda da mercedesler gibi tamamen devre dışı kalmama durumumu var?bunu sordunuz mu?

savran murat
12-07-2012, 20:11
Hayır sormadım ama 100km de yapmıştı aynı viraja 50km ile girdim gene gaz kestı

erhanarici18
12-07-2012, 20:24
güvenlik sistemleriyle ilgili bişey değil bence
anormal bi durum

SULTANOGLU
12-07-2012, 20:30
benzin ne seviyede bu anda :) çünkü astrada çok az benzin varken bazen banada yapıyor bunu

Omak
12-07-2012, 21:15
acaba bunlarda da mercedesler gibi tamamen devre dışı kalmama durumumu var?bunu sordunuz mu?

Yanlis biliyorsun mercedeslerde tamamen devre disi kaliyor esp. Ama esp tusu ile degil. Onun kombinasyonu var ve ozaman abs esp asr vede direksiyonun poweri bile devre disi kaliyor. Anliyacaginiz butun elektronik destek sistemleri devre disi kaliyor. Kutuk gibi direksiyon rahatsiz ettigi icin pek tercih etmiyorum. Golflerde varmi bilmiyorum ama kaza aninda veya taklada yakiti kesen bir sensor var ise onda sikinti olabilir. Viraji donerkenki g kuvveti ile yakit kesiliyor anladigim kadari ile.

savran murat
12-07-2012, 21:55
ASR deil ESP nin görevi...

ESP den bahsetmedi ASR den bahsetti (az önce arayıp tekrar teyit aldım) zaten araçta ESP tuşu mevcut deği.

savran murat
12-07-2012, 21:57
benzin ne seviyede bu anda :) çünkü astrada çok az benzin varken bazen banada yapıyor bunu

Onuda denedim depoda 40km yetecek benzin varkende aynı tepkiyi verdi, 210km lik benzin varkende

SULTANOGLU
12-07-2012, 21:58
benzin pompasında bir problem olmasın

savran murat
12-07-2012, 22:01
benzin pompasında bir problem olmasın

O zaman düz yoldada aynı tepkiyi vermesi gerekmezmi?
araç düz yolda veya düz düzyoldaki virajlarda gaz kesmiyor sadece rampadaki yani tırmanışdaki virajlarda bunu yapıyor :confused::confused::confused:

TarikS
12-07-2012, 22:03
Yanlis biliyorsun mercedeslerde tamamen devre disi kaliyor esp. Ama esp tusu ile degil. Onun kombinasyonu var ve ozaman abs esp asr vede direksiyonun poweri bile devre disi kaliyor. Anliyacaginiz butun elektronik destek sistemleri devre disi kaliyor. Kutuk gibi direksiyon rahatsiz ettigi icin pek tercih etmiyorum. Golflerde varmi bilmiyorum ama kaza aninda veya taklada yakiti kesen bir sensor var ise onda sikinti olabilir. Viraji donerkenki g kuvveti ile yakit kesiliyor anladigim kadari ile.

Mercedes'teki dyno mode hidrolik direksiyon destegini kapatmiyor, siz hangi modelde denediniz onu?

SULTANOGLU
12-07-2012, 22:04
yani o ara benzin bir şekilde çekilemiyordur. çünkü bunun neredeyse aynı sorununu ben kendi opel astramda yaşadım. tek nedeni benzin pompasının bozuk olmasıydı. depo fulllken problem yok ama çeyrek depoya indiği anda her türlü virajda yokuş çıkarken resmen kontak kapatmış gibi kendini kesiyordu. sonra birden kendine geliyordu.

zaten sadece fikir vermesi açısından bunu söylüyorum yoksa birebir aynı sıkıntı var diyemem ama isterseni zbir baktırın.

savran murat
12-07-2012, 22:11
yani o ara benzin bir şekilde çekilemiyordur. çünkü bunun neredeyse aynı sorununu ben kendi opel astramda yaşadım. tek nedeni benzin pompasının bozuk olmasıydı. depo fulllken problem yok ama çeyrek depoya indiği anda her türlü virajda yokuş çıkarken resmen kontak kapatmış gibi kendini kesiyordu. sonra birden kendine geliyordu.

zaten sadece fikir vermesi açısından bunu söylüyorum yoksa birebir aynı sıkıntı var diyemem ama isterseni zbir baktırın.

denemekte fayda var onuda deneyelim bakalım ne olacak sonuç

-CGR-
12-07-2012, 22:26
o nası bi arza hacım ya :S
kolay gelsin en kısa zamanda sorunun çözülür inş...

savran murat
12-07-2012, 22:37
o nası bi arza hacım ya :S
kolay gelsin en kısa zamanda sorunun çözülür inş...

:) aslında çözümü belli

virajsız yollarda sürersem sıkıntı yok :)

savran murat
12-07-2012, 22:42
işin en kötü tarafı izmir manisa yolunda sabuncubeli virajları var bilenler vardır mutlaka, orayı tırmanırken yaşıyorum bu durumu başka eşdeğer yol bulamadım bu tepkiyi verecek :)
Acaba şimdi oldumu demek için izmir manisa arası yapıyorum :)

Omak
12-07-2012, 22:42
Mercedes'teki dyno mode hidrolik direksiyon destegini kapatmiyor, siz hangi modelde denediniz onu?

W204 220cdi. Kapatio istersen video cekiyim

murat çelik
12-07-2012, 22:52
arkadşım direksiyon acı sensörünü tamamen serviste kodlasınlar ıyi bir rot ayarından sonra yapsınlar bu işi buyuk ihtimal düzelir diye düşünüyorum

-CGR-
12-07-2012, 23:05
:) aslında çözümü belli

virajsız yollarda sürersem sıkıntı yok :)

:D koptum :D

bence viraj olsada düz gitmeyi dene hocam :D :D :D :D:hahaha:

efe_
12-07-2012, 23:08
hidrolik yağ kaçırıyor olabilir kontrol ettirin , riskli bir durum

savran murat
14-07-2012, 12:34
Bi arkadaşım benzin şamandırası arızalıdır dedi sizlerin yorumu ?

MehmetCanA.
14-07-2012, 12:38
Bende şamandırayla alakalı diye düşünüyorum. Virajı dönerken büyük ihtimalle benzin deposunda ki benzin belli bi yerde toplanıyor. Bu yüzden gaz kesiyor olabilir. Ki anlattığınıza bakılırsa büyük ihtimalle böyle gibi

dirk
14-07-2012, 12:43
Arıza tespit cihazında görünmüyormu sorun ? virajda gaz Keserken ASR vs Esp Lambası bişey yanıyormu ? Kesilme Her seferinde kendini tekrarlıyorsa bi video alabilimiyim. ?

savran murat
14-07-2012, 22:15
Arıza tespit cihazında herhangi bir arıza vermiyor, gaz kestiği anda ASR yada ESP lambasıda yanmıyor, kesilme max. 2sn sürüyor.
Yüksek süratte düz yolda
Çok dik rambada
Aşağıya iniş virajlarında (gaza bassamda) kesilme olmuyor.
Sadece tırmanma virajlarında arıza kendini gösteriyor, yüksek sürat olmasına gerek yok 50km süratle bile tekrarlıyor.
Video çekeyim ama birşey belli olacağını sanmıyorum, sadece dikkatimi çeken şey benzin azaldığında biraz daha belirgin olarak kendini gösterdi arıza