Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akhisar yarışlarında yaptığınız yanlış bilgilendirmeler

Sayfa : 1 [2]

SGTI
16-07-2012, 23:27
Daha iyisini yapabilen birisi varsa yapmayı denesin, yapamıyorsa eleştirmesin.
Bu kadar saçma bir yorum olabilirmi?Sen insanlardan yarışmaları için para alıyosun adamlar karsından istanbulundan vanından kalkıp taa buraya kadar geliyor hatta bildiğim kadarıyla tır ayarlayıp uğraşıp tırla getiriyor arabasını resmi diye yarışlar yaptırıyosun adam 10 saniyede koştum diye sevinirken pat diye birisi çıkıp akhisar pisti kısa çıktı diyor.Senin başına gelse ne hissederdin bu kadar uğraş emek? belki 3 mili saniye oynayacak belki 1 saniye ama kafanda hep soru işareti olucak gerçekte ne olurdu diye.

kadir jdm civic
16-07-2012, 23:39
vay arkadaş neyle ugraşıyorsunuz birakın baltalamayı böyle seyleri lanse etmeyı 402 mtre olan yer aslında 375 m olsun yanı bız burda yapılan sanıyelerle yurtdışındaki draglarda yarışlara mı giriecez hayır yanı .

375 m olan drag yarışı her arac için gecerli oldugundan iç bir sorun yoktur bence...

hatırlatırım ki size daha 5 sene evvel

280 m izmit körfezde kupalanlar drag birinciligım var diyordu
300 küsürlerde olan ülkü pınarbaşı pisttinde gene drag birinciligim var diyor

bırakın adamlar ne guzel organızasyon yapılarlar o pisti yapmak için ugraş verdiler nekadara mal oldu pist biz suan bu guzel ortamda yer alabiliyorsak teşekkür etmeliyiz bu ortamı sagladıgı için organızasyonda yeri olan herkese ...

kadir jdm civic
16-07-2012, 23:42
Bu kadar saçma bir yorum olabilirmi?Sen insanlardan yarışmaları için para alıyosun adamlar karsından istanbulundan vanından kalkıp taa buraya kadar geliyor hatta bildiğim kadarıyla tır ayarlayıp uğraşıp tırla getiriyor arabasını resmi diye yarışlar yaptırıyosun adam 10 saniyede koştum diye sevinirken pat diye birisi çıkıp akhisar pisti kısa çıktı diyor.Senin başına gelse ne hissederdin bu kadar uğraş emek? belki 3 mili saniye oynayacak belki 1 saniye ama kafanda hep soru işareti olucak gerçekte ne olurdu diye.

sorarım burda yarışan arkadaşlar türkiye içinde mi yarışacak yoksa burdan çıkıp uluslar arası draglarda yurtdışında mı yarışcaklar???

veya bu draglar uluslararası bir yarış mı yoksa turkiye içinde bu işle ugraşan insanları araçlarını guvenle denedigi bir organızasyon mu???

Onuralp
16-07-2012, 23:48
Eğer çizgi varsa tam metraj çıkartırsınız bu aletle.
STANLEY 1-77-174 MW40 TEKERLEKLİ MESAFE ÖLÇER 10.000M - Tekerlekli Metreler - - stanleyelaletleri.com Tüm Stanley el aletleri bu adreste,Mesafe Ölçer, Nivo, Metre, Takım Çantası... (http://www.stanleyelaletleri.com/STANLEY-1-77-174-MW40-TEKERLEKLI-MESAFE-OLCER-10000M,PR-82.html)

Maxiboost
16-07-2012, 23:59
sorarım burda yarışan arkadaşlar türkiye içinde mi yarışacak yoksa burdan çıkıp uluslar arası draglarda yurtdışında mı yarışcaklar???

veya bu draglar uluslararası bir yarış mı yoksa turkiye içinde bu işle ugraşan insanları araçlarını guvenle denedigi bir organızasyon mu???

Tezat konusuyosun. Amacin birini gecmekse laf soyledigin korfezde gec. Fakat amacin sure yapmak, aracinin dunya uzerindeki araclarin neresinde oldugunu gormek istiyorsan 402 metreyi ararsin. Senin dedigine korfezde uyar herkese 280 metre? Yurt disina mi cikicaktin? Yoo 280 devam.. Benim aracim olsa 402 olmadan girmezdim niye yorayim arabayi?

Rpm ekibide sansli suanda bizim ulkemizde kimse sikayet etmez. Gelmez bir daha olur biter. Ben sanmiyorum ki buraya elestiri yazan kimse rpm organizasyon yapmasin istesin. Herkesin amaci eksiklerin giderilip insanlarin dogru bilgilendirilmesi.

SGTI
17-07-2012, 00:05

Ne ilgisi var bu işin madem sen bu işi 375 metre yapıyorsun oraya asıcaksın bu pist 375 mt dir diye.Insanlarda 0-400 ünü yanlış bilmiyicek.Yurtdışındakilerin başına böyle bişey gelse inan suskun kalınmazki zaten kimsede 400 mt lik pisti yanlış yapmaz.Denetim var düzen var.Sen pist yapıyorsun o kadar güzel buna bir lafım yok,pist uzunluğu yanlış.Sence bu kadar saçma bişey varmı?Farkındaysan herkes 375 mt yarıştığını bile bilmiyor.Bilenlerde %10 ya var ya yok.Sence herşeyi böyle boşverirsek daha doğru düzgün drag pisti yapamazken nasıl uluslararası alanda başarı elde edicez?Olaya ciddi anlamda bakmıyorsun, belkide bu işi ciddiye almıyorsun.Ama insanlar günlerini verip hatta bazılarıda işini gücünü bırakıp son ayarlarını yapıyorlar sırf bu yarışa yetişip güzel bişey çıkarabilmek için.Çünkü bu iş onlar için ciddi.Ve bu kadar ciddiye alan birine hop kusra bakmayın beyefendi 0-400 ünüz yanlış çıktı hatta böyle birşey yapamazsınız çünkü pistimiz 375 metre başka bahara görüşmek üzere hahah ?Önce o yarışa katıldığını düşün sonra birinin sana bunu söylediğini düşün sonra yaz

Gariban
17-07-2012, 00:12
valla isteyen istediği kadar baltalamaya karalamaya çalışsın istanbuldaki birçok insan şimdiden eylülde yapılacak organizasyon için hazırlanmaya -plan yapmaya başladı bile en basit örnek olarak avk servis bu yarışta 2 aracındada sorun yaşamasına rağmen eylüldeki yarış için şimdiden 3 araba olarak hazırlanmaya başladı bile .
köstek olmayalım destek olalım arkadaşlar yaşımız 20de olsa 40 da olsa hepimiz bu işe gönül vermiş insanlarız .türkiyenin en iyi drag organizasyonunu düzenleyen bu insanlarıda küstürmeyin artık....

pistteki bu metre farkı düzeltilmeyecek bir sorun değil eminim halledilecektir.

bladerk
17-07-2012, 00:38
açıkcası bu çok da hoş bi durum değil gösteriş kısmı evet güzel olabilir ama eğer imkanlar varsa gerçek 402 metrede yarışmak hiç fena olmaz dünyadaki sürelerle kıyaslama yapıyoruz ve bu bizim için önemli

bir de ivme güce göre çok değişkenlik sağlar 402 metrede turbo araçlar daha şanslıdır 4üncü vitesleri daha başarılıdır N/A araçlarla biz 400 sonuna doğru güç kaybediyoruz ivme azalıyo ama bunu göze alarak 402 olmasını tercih ederdim

rpm ekibi bu konuda eliden geleni yapacaktır diye düşünüyorum eğer finiş fotoselinin geriye alıması gerekiyosa ve bu da bi malyet çıkartıyosa yine tech olarak bu maliyet hesaplansın vht desteği gibi aramızda para toplayıp halledelim

rpm ekibi bizim için çok emek verdi gerekirse biz de verelim problemin çözümüne katkımız olsun gerçek 402 de yarışalım :icon_tup:

melih
17-07-2012, 01:05
açıkcası bu çok da hoş bi durum değil gösteriş kısmı evet güzel olabilir ama eğer imkanlar varsa gerçek 402 metrede yarışmak hiç fena olmaz dünyadaki sürelerle kıyaslama yapıyoruz ve bu bizim için önemli

bir de ivme güce göre çok değişkenlik sağlar 402 metrede turbo araçlar daha şanslıdır 4üncü vitesleri daha başarılıdır N/A araçlarla biz 400 sonuna doğru güç kaybediyoruz ivme azalıyo ama bunu göze alarak 402 olmasını tercih ederdim

rpm ekibi bu konuda eliden geleni yapacaktır diye düşünüyorum eğer finiş fotoselinin geriye alıması gerekiyosa ve bu da bi malyet çıkartıyosa yine tech olarak bu maliyet hesaplansın vht desteği gibi aramızda para toplayıp halledelim

rpm ekibi bizim için çok emek verdi gerekirse biz de verelim problemin çözümüne katkımız olsun gerçek 402 de yarışalım :icon_tup:

abi düşüncelerin için seni tebrik ederim:icon_tup::icon_tup:

SGTI
17-07-2012, 01:12

bende beğendim yazınızı tebrik ederim objektif olarak güzel bir öneri sunmuşssunuz keşke diğerleride 375 metre kafi biz diğerleriyle yarışalım diye düşüneceğine doğrusunu dileseydi.Dediğiniz gibi 27 metrelik birşey çokda külfetli olamaz tech ailesi bunu çok rahat karşılayabilir.

.::EmrE::.
17-07-2012, 02:16
vay arkadaş neyle ugraşıyorsunuz birakın baltalamayı böyle seyleri lanse etmeyı 402 mtre olan yer aslında 375 m olsun yanı bız burda yapılan sanıyelerle yurtdışındaki draglarda yarışlara mı giriecez hayır yanı .

375 m olan drag yarışı her arac için gecerli oldugundan iç bir sorun yoktur bence...

hatırlatırım ki size daha 5 sene evvel

280 m izmit körfezde kupalanlar drag birinciligım var diyordu
300 küsürlerde olan ülkü pınarbaşı pisttinde gene drag birinciligim var diyor

bırakın adamlar ne guzel organızasyon yapılarlar o pisti yapmak için ugraş verdiler nekadara mal oldu pist biz suan bu guzel ortamda yer alabiliyorsak teşekkür etmeliyiz bu ortamı sagladıgı için organızasyonda yeri olan herkese ...

Bu yüzden yurt dışındaki her ülke her anlamda bizden ilerde. Türk mantıgı ; yurt dısında öyle, bizde böyle oluversin. Olmasın arkadaş; 1/4 mil ise bu işin raconu 402 metre olacak 401 bile değil.
Şahsen draglarda hiç yarışmadım,düşünmüyorum da, ancak yarışan arkadaşlar sürelerini uluslararası kıyaslamalara sokabiliyor.. Konuyu açan arkadaşı da taktir ettim baya dikkat etmiş mevzuya. Organizatörler açıklama yapmış ama herkesten farklı değerler çıkmış,okudukça iyi ki katılmıyorum diyorum. Hilmi abi 12 metre eksik diyor, repsol 27 diyor, rpmevents 7 diyor, biri 355 metre demiş... Oldukça ilginç. Köstek olacağına destek ol diyenlere katılmıyorum, adam pistin gerçek uzunluğunun 402 değil , 395 değil 375 metre oldugunu ortaya cıkarmış (gerçekten doğru ise bilemiyorum) zaten destek olmuş herkese, düzeltilmesi için adım atmış bunu açıklayarak..

miniks
17-07-2012, 02:40
1 saat once pistte olcum yaptim bilal e resimleri ile location a kadar yolladim pist yanlis olcmediysem 395 mt.

AHMET

DOHC
17-07-2012, 08:30
1 saat once pistte olcum yaptim bilal e resimleri ile location a kadar yolladim pist yanlis olcmediysem 395 mt.

AHMET

Ne ile ölçüldü? Ölçüm aletinin kalibrasyonu en son ne zaman yapıldı?

dragon07
17-07-2012, 08:38
100lük şerit metre ile ölçüldü :D kalibrasyona ihtiyaç varmı sence ?

wekoo
17-07-2012, 08:51

ölçüldümü pist efe...

DOHC
17-07-2012, 09:03

Valla var aslında...

http://www.kalibrasyonmarket.com/Fiyat-listesi.pdf

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/3d43485c4b79af8_ek.pdf

miniks
17-07-2012, 09:22
Ne ile ölçüldü? Ölçüm aletinin kalibrasyonu en son ne zaman yapıldı?

WDM 101 lazer metre ile her 100 metrede bir olcum yaptim. yuruyerek yaptim ki hata payi mm lik olsun diye.

AHMET

DOHC
17-07-2012, 09:39
WDM 101 lazer metre ile her 100 metrede bir olcum yaptim. yuruyerek yaptim ki hata payi mm lik olsun diye.

AHMET

OK, gerçi ürünün hedef levhalı max ölçme kabiliyeti 100 m imiş. Herhalde en doğru, (umarım) en tarafsız bilgi budur..... Elde bu var çünkü sadece...
İnşallah bundan sonraki yarışlarda insanların içinde kuşku olmaz.....

YUNUS
17-07-2012, 09:58
1 metre bile fark olsa ölçülen sürelerin hiç biri nizami değildir o zaman
Türkiye fwd awd vs vs rekoru diye lanse edilmemeli.
Saniyenin virgülünden sonra 3 rakam geliyor.
Yarışlarda aynı süreleri çıkaran var. Örn: (14,376 -14,376)
7 metre10 metre her neyse pist doğru uzunlukta olsaydı Saniyenin 1000 de 1 'lik kısmı kesin değişirdi.
Pist 402 olsaydı dün 2. ci olan 1. olabilirdi.
Bu büyük sıkıntıdır bence

sportinger
17-07-2012, 10:01
keşke her ile böyle kısa kısa pistler yapılsa.

Sinan'S2k
17-07-2012, 10:29
Ben bu olaylan birlikte finish video çekimlerini veya fotoğraflarını bekliyorum en merak ettiğim kısım bu

Dino®
17-07-2012, 16:59

AHMET

Teşekkürler Ahmet.

eg4
17-07-2012, 17:16
bısı sorcam arkadas 2 wıdeo koymus hepsını okumadım ama ıyı dıkkat ettım cewre subaru ıle motorların kalktıgı yerın sag tarfında elektrık trafosu war yanlıs gormedım ıse ıkı wıdeoda ortalama o tırafoya aynı uzaklıkda 25 metre fark olsa okadar yakın durmaz yanlıs ısem duzeltın...???

repsol
17-07-2012, 17:18
Ölçümleriniz oldukça hata payı içermekte.Herhangi bir veri koyabilirseniz daha açıklayıcı olur.Lakin daha beton bariyere gelmeden önceki alanda 10 metreye yakın açıklık mevcuttur.Sizin kalkışlarınız beton bariyerden oldukça ilerde.Bu açıklamamın herhangi bir veriye dayandırılması için resim ekliyorum.Bence daha sağlıklı ölçmelisiniz.Ölçümlerinizi paylaşırsanız daha sağlam bir kanıt oluşturursunuz.

http://i.imgur.com/F17fy.jpg

ice
17-07-2012, 17:23
Arkadasım iyi niyetli olduguna inanıyorum.Bu tartismanın döndüğü forumun linkini versende hepimiz aydinlansak.Birde araba motor denemesiyse olay Eylül'de ki yarışa motorcu arkadaslar gelsin is çözülsün o zaman...

repsol
17-07-2012, 17:26
Arkadasım iyi niyetli olduguna inanıyorum.Bu tartismanın döndüğü forumun linkini versende hepimiz aydinlansak.Birde araba motor denemesiyse olay Eylül'de ki yarışa motorcu arkadaslar gelsin is çözülsün o zaman...

Şuan hiçbir forumda yada alanda tartışma yoktur.Olayı şahsi veya bir grup olarak yorumlamaya hiç gerek bile yoktur.Ortada bir pist uzunluğu hatası var.Hatanızı gösteriyorum.Ne bir kimseye hedef ya da iğneleme amaçla yazı yazmıyorum.Ne de organizasyonunuzu kötülüyorum.Olaya sadece pist uzunluğu açısından bakarsanız sevinirim.

eg4
17-07-2012, 17:26
25 metre warmı bılmem ama yakın gozukuyor katılıyorum tekrar tekrar ızledım fakat warıs noktası ılerıyede alınmısa bu bır kırıter olmaktan cıkar dıye dusunuyonuyorum bence bu sekılde kıyaslama yapmak cok yanlıs geldı sakın kımse yanlıs anlamasın taraf tutdugum bır kısı yok mantıken konusuyorum

ice
17-07-2012, 17:32
Şuan hiçbir forumda yada alanda tartışma yoktur.Olayı şahsi veya bir grup olarak yorumlamaya hiç gerek bile yoktur.Ortada bir pist uzunluğu hatası var.Hatanızı gösteriyorum.Ne bir kimseye hedef ya da iğneleme amaçla yazı yazmıyorum.Ne de organizasyonunuzu kötülüyorum.Olaya sadece pist uzunluğu açısından bakarsanız sevinirim.

Ok iyi güzel söylüyorsun da Miniks Ahmet Antalya'ya giderken gitmiş ölçmüş Saolsun.Sozune herkesin itimat ettigi bir arkadas kendisi ve 395 mt demiş.Hala inanmiyorsan o zaman kendin olceceksin ve sonucu bizle paylaşacaksın...

wekoo
17-07-2012, 18:24
millet draga gelirken metreyle gelmesse şaşmam ha....

edo typer
17-07-2012, 19:30

baskan darbelı mısın sen? ahmet olcmus 395 metre yazmıs sende ınternetten akhısahır nabzını tutuosun:)

gec sende kanlı canlı olc vıdeo cek o zmn..

senın sozun mu ahmetın sozumu bana gore ıstersen sen vıdeo cek ıstersen amuda kalk ahmet 395 dıosa benım ıcın 395tır o kdr guwenırım

edıt: 402 olsaydı keske bende katılıyorum fakat 1 sene yarıs olmamasındansa 395 metre 1 sene yarıs olması bence daha guzel.. fıkırler degısık olabılır bu konuda.. 395ı begenmeyen gıtmez,yarısmaz,ızlemez..herkes kafasına gore:)

AEAlmas
17-07-2012, 19:55
bu işin arkasında başka birşey olmasın :D konyada king im fln gezenler :D

AEAlmas
17-07-2012, 19:59
The end valla düşünmedim degil ha :D

erhann
18-07-2012, 08:08
baskan darbelı mısın sen? ahmet olcmus 395 metre yazmıs sende ınternetten akhısahır nabzını tutuosun:)

gec sende kanlı canlı olc vıdeo cek o zmn..

senın sozun mu ahmetın sozumu bana gore ıstersen sen vıdeo cek ıstersen amuda kalk ahmet 395 dıosa benım ıcın 395tır o kdr guwenırım

edıt: 402 olsaydı keske bende katılıyorum fakat 1 sene yarıs olmamasındansa 395 metre 1 sene yarıs olması bence daha guzel.. fıkırler degısık olabılır bu konuda.. 395ı begenmeyen gıtmez,yarısmaz,ızlemez..herkes kafasına gore:)
adam hakli cikti sonucta bir yanlislik olmus tartisma laf sokma yerine cozum uretilse daha iyi olur ;)

I-HANN
18-07-2012, 19:51
Didim deyim gece donucem aracimda teker metrede mevcut donuste olcerim bende.

I-HANN
20-07-2012, 23:23
Pistin tamami 772 metre
Start ile finish cizgisi 327,30 metre
Direkler arasi pistin sonundan basina dogru 40 metre araliklarla fakat finishden sonra starda dogru 46-44-42 metre farkli farkli araliklarda

Pistin 400 metre olmasi icin ilk sensor parke ile asfaltin birlestigi yerden finish inde finish cizgisinden 17 metre sonra yani yaklasik duvardaki siyah boya bitimi ve yesil baslangicinda olmasi gerekiyor.

Yaptigimiz olcumlerde kullandigimiz metre kalibleri olup belediye asfalt uretim tesisinde kullanilmakdadir.

Mr.K
20-07-2012, 23:28
:eek::eek::eek::eek:

melih
20-07-2012, 23:34
ee şimdi ne olcak

gurcell
20-07-2012, 23:37
Nasil yani? Bu olcume gore akhisar korfezden (278m) sadece 59 metre mi uzun?

Yok canim daha neler....

chiefkadir
20-07-2012, 23:41
327 metre olması imkansız...
O pist büyük ihtimal 380metre çıkacak :)

Uzunluğu kısalığı biryana Organizasyon ,arkadaşlık dostluk muhabbet yardımlaşma on numara ..Seyircinin pit alanına daldığı arabaların üzerinde foto çektirdiği milletin avadanlıklarını uçurduğu bir yer değil...Rpm ekibi imkan varsa finişi ileri aldırıp yarışı 402mt üzerinden yaptırırsa çok daha iyi olacak:icon_tup:

meh66
20-07-2012, 23:42
vay be 327.30 mt cıkmıs olcumlerde kafam ıyıce karıstı

63owen63
20-07-2012, 23:44
I-HANN bey yanlış anlamayında 327 cok iddiali bir rakam oldugu icin, siz bu ölcümü nasıl yaptınız, kimin eşliginde vs biraz detay verirseniz seviniriz.

Fatih_
21-07-2012, 00:01
327 imkansız gibi geldi bana..

Aydın22B
21-07-2012, 00:02
Gercekten cok ilginc simdi bide buyurup burdan yakalim

Sizede tesekkurler ugrasmasiniz olcum
İcin

drahte1905
21-07-2012, 00:02
http://i1226.photobucket.com/albums/ee410/evoforstevo/d8fc22ba.gif

I-HANN
21-07-2012, 00:03
...........

Gariban
21-07-2012, 00:04
yok artık daha neler yaaaaa iyice boku çıktı bu olayın

I-HANN
21-07-2012, 00:10

Uzunluğu kısalığı biryana Organizasyon ,arkadaşlık dostluk muhabbet yardımlaşma on numara ..Seyircinin pit alanına daldığı arabaların üzerinde foto çektirdiği milletin avadanlıklarını uçurduğu bir yer değil...Rpm ekibi imkan varsa finişi ileri aldırıp yarışı 402mt üzerinden yaptırırsa çok daha iyi olacak:icon_tup:

Olcumler diger aracimin bagajinda kaldi

metinalan
21-07-2012, 00:11
Drahte öldüm gulmekten yaşa :)

I-HANN
21-07-2012, 00:13
I-HANN bey yanlış anlamayında 327 cok iddiali bir rakam oldugu icin, siz bu ölcümü nasıl yaptınız, kimin eşliginde vs biraz detay verirseniz seviniriz.

yerdeki eski beyaz cizgiler

I-HANN
21-07-2012, 00:15
Gercekten cok ilginc simdi bide buyurup burdan yakalim

Sizede tesekkurler ugrasmasiniz olcum
İcin

Rica ederim :) polislerde ayri bir sekil olcum icin yetkililerden izin almamiz gerekiyormus :))))) yetkililer kusura bakmasin.

ygtkrmdnz
21-07-2012, 00:20
büyük sıkıntı :)

aTaBeY
21-07-2012, 00:26
Valla konuyu her açtığımda tekrar tekrar şaşırıyorum bu kezde herkes ayrı bir teknikle ölçüyor ölçümler farklı çıkıyor...

mechanic
21-07-2012, 00:28
yaw birinde ölçüm yapacak tekerlek yok mu gitsin baksın koca şehir...

sanctuary35
21-07-2012, 00:51
koca foruma bi topoğraf bi harita mühendisi yokmudur yahu

khan
21-07-2012, 01:15
harbi bu pist tam kac metre ? bilelim de hesabimizi ona gore yapalim kendimizi kandirmayalim.

ben maksimum 15 metre kisa yani 390 metre civari yarislar yapildi bu sene diye biliyorum, dogrusu nedir?
ahmet diyor 395 metre diger arkadas diyor 327 metre arada daglar var.

CGR328
21-07-2012, 01:21
google earth da daha önce de ölçmüştüm 396m geliyo iki çizgi arası fakat bu resımin görüntü tarihi yani uydu 10-11-2009 da çekmiş , pist tadilata girdiğinde kaç metre kısaldı onu tam bilen varsa 396-xx= şimdiki uzunluğu bulcak şehir efsanesi yapmaya gerek yok tam olarak bilen yazsın isteyende google earth dan açsın ölçsün çok uç noktalarda bi değer çıkmazsa finish ileriye alınarak sorun giderilmeli

http://i46.tinypic.com/28jkx35.jpg

63owen63
21-07-2012, 02:17
rekor yapıordun rekordan mı dondun..? ucan araban mı war s son 20 metre hawalancak neyın pesındesınız arkadas herkez ısıne gucune baksın yapabıldıgı ıslerı yapsın..

o pıst 300 mt. bıle olsa kı degıl ımkansız konyayada yarıstım ızmır ulkuye gıtmem bı konyaya gıtmem akhısara gıderım organısyon guzel ınsanları guzel toplanan ınsanlarda guzel bu yeterde artar bıle dekor yapmayın artık ısınıze bakın..

Pist olaki eksikse şuan, bunu konuşmak icin rekor kırmak mı lazım, kimse akhisara gidilmesin demiyor ki zaten, bir iddia var bizde bunun dogrulugunu merak ediyoruz.

ta_one
21-07-2012, 02:41
pıst starttakı cızgıden ıtıbaren 402 mt olarak bılıyorum bende cunkı cok motorsıklet yarıslarına gıttım akısara ama arabaları gordugum kadarıyla cızgının bıraz ılerısınden kaldırmıslar.. start lambası da bu kadar yakın deıldı yanı ordan fark edın

I-HANN
21-07-2012, 04:04
pardon pardon yanlışlık benden kaynaklanıyo hemen durumu duzeltıyorum :) yerdeki beyaz seritler pistin eski halinden kalma.ölcümü painte aktardım :D

http://d1207.hizliresim.com/z/p/9x7xb.png (http://bit.ly/c25MCx)

ölcümlerde direkler aralarında 15-20 cm farklılık cıkabilir.

KSK-VTEC
21-07-2012, 04:22
Start daki demir direk derken surelerin gosterildİgi tabelalarin asildigi demir direkmi

I-HANN
21-07-2012, 10:00
Aynen öyle

mmustu
21-07-2012, 10:04
eğer o direkse start daha geriden başlıyo yanlış hatırlamıyosam

CGR328
21-07-2012, 10:49
rpm events den görevli biri bilmiyomu kaç metre oldugunu buraya yazsa bide geçen senelere göre pist kısaldımı uzadımı onun bilgisini verse, ortada hatalı bi durum var onu düzeltmemiz lazım

mmustu
21-07-2012, 10:57
rpm ekibi pistin 395 metre olduğunu söylüyor zaten

Erol
21-07-2012, 13:44
biraz daha kassak 300m. altı çıkarırız..:)

ben şahsen 11m. kısaldı gibi biliyorum ama finishden de uzatıldı gibi hatırladım demekki yanılmışım finisden de uzatılmamış.

402m. olarak lanse edilmeside bizim yanlışımız ama konuları açarken , diger yarış konularından copy paste edilmişdi. onun arkasınada sıgınmıyoruz ama...

bu sene içinde normalde drag org. akhisarda yapmayacaktık.çünkü pist tam olarak hazır halde deildi!!

bir anda olan bir organizasyondu..

rekor muhabbetlerine gelince vht nin gerçekden pistde etkisini gördük..

bence rekor yapanlar, tahminim rekorlarını üstüne 0.2 - 0.4 sanise eklerlerse gerçek sürelerini görmüş olacaklar.

402m. olarak lanse edilmesi bizim suçumuzdur.( gerçi pist kısalıgı bilenler vardı)

bu durumda istenilmemesi halinde diger yarışı yapmaya biliriz,pistin tadilatı bitene kadar.

yada

elimizdeki pist bu deyip kullanmaya devam etmeliyiz.

birde finish uzatabilme olayınıda akhisara gidip ilgileniriz olursa olur olmassa yapacak şimdilik bişey yok.

SubieGuy
21-07-2012, 14:33
Bir 327 dedin, şimdi 367 diyorsun, sonra da direklerden direklere ölçtüm diyorsun.

Bu hesap aydınlatma direklerinin arasının toplanması ile mi, yoksa bir kerede tekerlekle gidişle mi?

Bir kerede starttan finişe tekerlekle gittin mi, yoksa her seferinde aydınlatmaların arasını ölçüp toplamı mı aldın?

Yarışın zaman ölçümlerinin gösterildiği tabeladan başlamadığını biliyorsun herhalde? Start olarak aldığın yer yanlış.

Ama sonuçta gidip ölçüm yaptın, senden öncekiler gibi senin de eline sağlık...

Bana bu konu "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek"e döndü gibi geliyor, 327 diyip "aa yok 377 imiş denecek en son" :)

Şimdi son ölçümü doğru kabul edersek, bir de start takı ile start çizigisi arası mı lazım bize?

Berezilya dizisine döndü konu, her gün yeni helecanlar...

mechanic
21-07-2012, 14:46
la biriniz gidin bakın gps ile ya, navigasyon da olur bu kadar basit. bari metresini öğrensinler merak eden çok kişi var anladığım kadarıyla..

I-HANN
21-07-2012, 19:23
Bir 327 dedin, şimdi 367 diyorsun, sonra da direklerden direklere ölçtüm diyorsun.

Bu hesap aydınlatma direklerinin arasının toplanması ile mi, yoksa bir kerede tekerlekle gidişle mi?

Bir kerede starttan finişe tekerlekle gittin mi, yoksa her seferinde aydınlatmaların arasını ölçüp toplamı mı aldın?

Yarışın zaman ölçümlerinin gösterildiği tabeladan başlamadığını biliyorsun herhalde? Start olarak aldığın yer yanlış.

Ama sonuçta gidip ölçüm yaptın, senden öncekiler gibi senin de eline sağlık...

Bana bu konu "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek"e döndü gibi geliyor, 327 diyip "aa yok 377 imiş denecek en son" :)

Şimdi son ölçümü doğru kabul edersek, bir de start takı ile start çizigisi arası mı lazım bize?
Berezilya dizisine döndü konu, her gün yeni helecanlar....

327 metre yerdekı ıkı beyaz cızgı arası

demır dırekler arası
elektrık beton dıreklerinın arası
pistın toplam asfalt uzunlugu
fınıshden startda dogru olcum tek tek yapıldı

tek yanlıs olan sey olcumlerı arabanın bagajında unuttuk ıstanbuldan telefonla olcum ısteyınce yerdekı ıkı beyaz serıdın olcusunu bana soyledıler 327 metre dıye yanlıslık sadece ordan kaynaklandı pıstın uzatılmadan oncekı halı yada yanlıs boyanmıs yer onu bılmıyorum sonucda paınte aktardım net olculerı ,

fınıshden ,ılk asfalt baslangıcı 390 metre

fınısdekı demır dırekler start dakı lambaların baglandıgı dırek arası 367 metre

sonucda pıst 390 metre asfalta sahıp ( fınıshden starta tekseferde yapılan olcum ) fınısh cızgısıne kadar bunun nekadarı start ıcın kullanıldı bılmıyorum.

SubieGuy
21-07-2012, 20:33
Teşekkür ederim.

Şimdi, eğer finiş takından asfaltın başladığı yani parkenin bittiği yere kadar 390 metre ölçtü isen, motodrag yarışları da parkeden başlamadığına göre, (ki oradan başlasa bile buna göre 12 metre eksik) pistteki tüm süreler çeyrek mil olamaz mı diyorsunuz?

Ben bu sayılardan bunu anlıyorum, eğer sizin ölçümler doğru ise pist inşa edilirken bile 402 metre olmadığını belirtiyorsunuz...

I-HANN
21-07-2012, 20:42
Teşekkür ederim.

Şimdi, eğer finiş takından asfaltın başladığı yani parkenin bittiği yere kadar 390 metre ölçtü isen, motodrag yarışları da parkeden başlamadığına göre, (ki oradan başlasa bile buna göre 12 metre eksik) pistteki tüm süreler çeyrek mil olamaz mı diyorsunuz?

Ben bu sayılardan bunu anlıyorum, eğer sizin ölçümler doğru ise pist inşa edilirken bile 402 metre olmadığını belirtiyorsunuz...

zaten kımse pıstın 402 oldugunu idda etmediki.

dragon07
21-07-2012, 21:07
bu tam drahte1905e göre bi iş :D

SubieGuy
21-07-2012, 21:16
Türkiye Motodrag 6. Ayak Son Yarışı Akhisar’ da Yapıldı! (http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/36637-turkiye-motodrag-6-ayak-son-yarisi-akhisar-da-yapildi.html)

Burada 400 metre yarışı yazıyor da...

overblack
22-07-2012, 00:17
eğer çok gerekliyse bu ölçüm meselesi 60 metre ölçen lazermetrem var.bir dahaki yarışa getirrim parçalı olarak ölçeriz

Colin McRae
22-07-2012, 00:38
Akhisardan forum üyesi bi arkadaş yokmu,pisti ölçüp şu tartışmayı bi aydınlatsın.

CGR328
22-07-2012, 01:23
......................................normal sartlarda 402 mt. Tr n/a rekoru sahıbıyım.......................

normal şartlar ele alınırsa n/a rekoru 11.983 ile bmw e30 ziya ayanların

Sh4rk
22-07-2012, 12:55
umarım agustostakı yarısta kesınlık cozulur

ibooo
22-07-2012, 13:11
Yahu ben anlamıyorum sayfalarca tartışılıyor birisi gitsin en basiti nalburdan 410 metre ip alsın starttan finişe çaksın ölçsün bukadar ilkel bi sistem yani hala metre tartışılıyor kesin bicevap kimse veremiyo pistin sahibini vs tanıyanlar var sahibi ölçsün çok zor bişey deilki yav

Erol
23-07-2012, 09:24
arkadaşlar pist kısa buna herkez karar verdi haa 390m. haa 372m. sonuçda kısa..

halaa burda birisi ölçsün muhabbeti yapıyoruz.bırakın ölçme biçme işini artık,

elimizden geliyorsa 402m. yapmaya çalışıcaz.

kop42
23-07-2012, 09:37
wht candır

orhan_guney
23-07-2012, 09:41
2 de 80 panpa :D Gitddinmi ankara.
wht candır

kop42
23-07-2012, 09:44
geldik moruk ankaraya dün sabah :D

kanka 2 de 80 cok yukarıda kalıyor

2 de alttan basalım

orhan_guney
23-07-2012, 09:45
tamam kanka ben ankaraya gelicence bayramda 2 de altdan basalım. :)

2 de alttan basalım

XoR
23-07-2012, 09:47

2 de alttan basalım

http://medya.buldumbuldum.com/notable_moustaches_meshur_biyik_seti-9422_300_372.jpg

kop42
23-07-2012, 09:48
Xor :D pamps bunlar protez değil süpürgeee

XoR
23-07-2012, 09:49
Xor :D pamps bunlar protez değil süpürgeee

Bizimkisi fırça, kullanılan mekan belli :D

kop42
23-07-2012, 09:52
maç yaparken hep seni izledim düşüpte bıyıklarına bişiy olcak diye gözüm hep sendeydi :D

XoR
23-07-2012, 09:55
maç yaparken hep seni izledim düşüpte bıyıklarına bişiy olcak diye gözüm hep sendeydi :D

Kestim la Hilmi'nin ısrarlarına dayanamadım :D

gürkan18
23-07-2012, 10:16
kesin sonuç nedir acaba pistin kısa olduğu belli 402 metre yapılacak mı ve diğer drag tarihini ne gün olarak belirlediniz

Dayı
23-07-2012, 10:44
arkadaşlar pist kısa buna herkez karar verdi haa 390m. haa 372m. sonuçda kısa..

halaa burda birisi ölçsün muhabbeti yapıyoruz.bırakın ölçme biçme işini artık,

elimizden geliyorsa 402m. yapmaya çalışıcaz.

yani 402 mt ...saniye tr rekorları çöp mü?:soru:

onat
23-07-2012, 10:51
bu tam drahte1905e göre bi iş :D

aynen bende onu bekliyorum. sabırla herkesin söylediklerini aklına yazıyor ve zamanı gelince bir anda detay bilgileri ile herkesin kabusu olcak :D :D

Erol
23-07-2012, 13:30
yani 402 mt ...saniye tr rekorları çöp mü?:soru:

bence deil..

pisti 15m. kısa varsayalım

15m. yi 200km hızla giden bir araç kaç sanisede geçer? tahminen 02-04 sanise de

rekor yapanlar sürelerinin üstüne eklesin işte..

diger yarışda bir aksilik çıkmaz ise : agustos sonu yada eylül'ün ilk haftası olacaktır.

DOHC
23-07-2012, 14:20
[QUOTE=RpmTurk;6057300]bence deil..

15m. yi 200km hızla giden bir araç kaç saniyede geçer? tahminen 02-04 sanise de

QUOTE]

Böyle bir yaklaşımla pistlerin uzatılmasına gerek yok o zaman. Yapın 370 m, 390 m, sonra 20, 40 salise ekleyin ölçüm sonuçlarına......

cabrioleter
23-07-2012, 16:51
[QUOTE=RpmTurk;6057300]bence deil..

QUOTE]

Böyle bir yaklaşımla pistlerin uzatılmasına gerek yok o zaman. Yapın 370 m, 390 m, sonra 20, 40 salise ekleyin ölçüm sonuçlarına......

ona bile gerek yok hocam o kadar mesafe araba zorlanır mı 150-200 m yapsınlar gerisini kendi matematik hesaplarıyla koysunlar.. oldu bitti işte :heyoo:

Erol
23-07-2012, 16:57
benim yaklaşımım bu şekilde arkadaşlar..

sizde yaklaşabiliyorsanız buyrun!!!

Dayı
23-07-2012, 17:09
bence deil..

diger yarışda bir aksilik çıkmaz ise : agustos sonu yada eylül'ün ilk haftası olacaktır.

aracın son 20 metrede mekanik arıza çıkartma ihtimalini nasıl hesaplıyacağız.

ghibli06
23-07-2012, 19:12
insanlara ne vaad ederseniz onu beklerler, fazlasını isterlerse kabahat başkalarında, azını verirseniz kabahat sizdedir...

keşke bu açıklamaları başkasına bırakmadan 'işte rekor gerçek 402m' gibi söylemler yapmasaydınız, Ankara dragları bilinçsiz seyirciden dolayı bitti, sizinki de spekülasyonlar nedeniyle sıkıntıya girmesin...

DOHC
23-07-2012, 19:24
benim yaklaşımım bu şekilde arkadaşlar..

sizde yaklaşabiliyorsanız buyrun!!!

repsol olmasa büyük çoğunluluğun haberi olmayacaktı bu yalandan. Yalan (yalan çünkü her yerde 402 metre diye afişe edildi) yerine "yanlıştan" yazmak isterdim ama bir kısım zümre tarafından bilinen birşeyi gizlemişsiniz. Sonra insanlar "Türkiye rekoru benim" diye haklı olarak sevindiler.
Sizin yaklaşım bu şekilde ise yorum yapmayacağım.....
Sonuçta bu yarış bir milat olsun, bundan sonrakiler doğru bilgilendirme ile yapılsın bari.....

cetinkaya55
23-07-2012, 22:05
Mesafe ile ilgili konu gündeme geldiğinde çok şaşırdım ancak en iyi süreyi bizim yaptığımız gerçeğini değiştirmiyor. Uygun zemin ve zaman koşulları oluşturabildiğim takdirde yarışsız ,noter huzurunda süre tescillemek istiyorum. Beklediğim.umud ettiğim süre çıkarsa yurtdışınıda düşünürüm

M_PROJECT
23-07-2012, 22:11
ya duzelmeyecen bir hata yada yanlislik degil bu , bu kadar ince dusunmeyin , bu adamlari da sonunda verdiginiz tepkilerle kusturup " daha iyisini buyrun siz yapin " dedirteceksiniz , sonra yarisacak organizasyon bulamayacaksiniz . her kafadan bir ses cikmasin , bir motorcu atti bir iddia 4 teker 2 teker rekabeti ugruna , dondu dolasti olay " yalan " " dolan " mevzusuna geldi

Alperen-B
24-07-2012, 00:23
Bu mesafe olayında Rpm ekibinin bence hatası sadece şu yönde var 402mt die lanse ettiler
fakat bu pistin 402mt den kısa olmasını Rpm ekibine yüklememek lazım. Sonuçta pistin
tadilatıyla vs. ilgilenmiyorlar. Bildigim kadarıyla belediye filan ilgileniyor. Artı olarak şunu da
söylemek istiyorum TR'de drag organizasyonları içerisinde en profesyonel en kaliteli en
eğlenceli drag organizasyonunu Rpm ekibi düzenliyor ellerine de sağlık. O yüzden birilerine
yüklenmek istiyorsanız pistin tadilatı ile kim ilgileniyor kim napıyor onlara yüklenin, Rpm ekibine
yüklenmeyin. Eminimki sıradaki drag org. bu sorun çözülmüş olacak ve daha güzel bir
organizasyon ile tekrar bizlerle olacaklar. Türkiye şartlarında sorunsuz sıkıntısız drag
organizasyonu düzenlerim diyen adam yalan söyler ve herkes gibi Rpm ekibininde ufak tefek
organizasyon esnasında sorunları oluyor bunu da normal karşılamak lazım ve bu ekibi tebrik
etmek lazım.

Eray Yümsel
24-07-2012, 00:23
bence deil..

15m. yi 200km hızla giden bir araç kaç sanisede geçer? tahminen 02-04 sanise de

başkan yanlıs anlamazsan kendimle ilgili ufak bir örnek veriyim arkadaşların sana olan tepkisine karşılık... ben 106gti ile kalkış yaptım aracım ondan güçlüydü ama lastikleri iyi oldugu için bana kalkışta 10 boy attı fakat sonlara doğru yetiştim birinde geçtim diğerindede kafa kafaya girdik finish e şimdi kafa kafaya girdiğimiz yerde 20metre daha olsaydı sence sonuc olarak onu eleyip üst tura cıkmış olmazmıydım ha diceksin ztn sonuncu oldun 13-14 sn de yarıştım ben sonuncu oldum ama ya 14-15 te yarışıp 1.liğe oynarken böle bişeyle karşılaşsaydık traji komik bişey ama 1metre bile bazı şeyleri değiştirebiliyo bence çok hor görmeyin tepkileri...

benim görüşümde çok büyütülcek bişey değil sıfırdan başlarız rekorlar yenilenir 0-402 gerçek rekorlar gelir çok devlet sorunu yapılcak bir problem değil RPM ekibini seviyoruz ve bu olay bunu bitiremez kaldıgımız yerden devam finish uzatılsın 402 metre olsun herkezin gönlü olsun başarılarınızın devamını dilerim...

KCANN_220
24-07-2012, 00:31
başkan yanlıs anlamazsan kendimle ilgili ufak bir örnek veriyim arkadaşların sana olan tepkisine karşılık... ben 106gti ile kalkış yaptım aracım ondan güçlüydü ama lastikleri iyi oldugu için bana kalkışta 10 boy attı fakan sonlara doğru yetiştim birinde geçtim diğerindede kafa kafaya girdik finish e şimdi kafa kafaya girdiğimiz yerde 20metre daha olsaydı sence sonuc olarak onu eleyip üst tura cıkmış olmazmıydım ha diceksin ztn sonuncu oldun 13-14 sn de yarıştım ben sonuncu oldum ama ya 14-15 te yarışıp 1.liğe oynarken böle bişeyle karşılaşsaydık traji komik bişey ama 1metre bile bazı şeyleri değiştirebiliyo bence çok hor görmeyin tepkileri...

benim görüşümde çok büyütülcek bişey değil sıfırdan başlarız rekorlar yenilenir 0-402 gerçek rekorlar gelir çok devlet sorunu yapılcak bir problem değil RPM ekibini seviyoruz ve bu olay bunu bitiremez kaldıgımız yerden devam finish uzatılsın 402 metre olsun herkezin gönlü olsun başarılarınızın devamını dilerim...

adamsın,adamın hammaddesısın sen cıkart boynuma dolayım..:D:hahaha: 2gun atıstıgım sey bu sozlerdı..

tool
24-07-2012, 00:41
elde cay kahve internetten yaris izlerken iyiydi simdi hemen yalan dolan diye prim yapmaya calisanlar var sanki.

Erol
24-07-2012, 07:56
tamami ile haklısın eray, benim verdigim örnek zaten saniselerin 7-12-20m. arasında az çok ne kadar oynayacagı yönünde idi.

ama kimi arkadaşlar boş yere msj. yazmak için yazıyorlar.. kii daha evellki msj. larımdada yazdım

402m. oalrak lanse edilmesi bizim şuçumuzdur ama pist tadilatından çıktıkdan sonra pistin kısaldıgını bizde bilmiyorduk.Şahsen ben finishden uzutılmıştır düşüncesindeydim, ve açılan Bütün başlıklarada bakılırsa hepsi copy paste ile açılmıştır!!! keşke pist bittikden sonra ölçseymişiz, bizim hatamız malesef burada..

ve kimseyede nepalım kardeşimde demiyoruz, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz inş. tam 402m. pisti eski haline getirebiliriz.

bu konuda lütfen hassas olalım çünkü biz RPM olarak hassasız..

o yüzden kimi arkadaşlar yazılarında igneliyici olmasın, bende igneliyici olmak istemiyorum..kırıcı deil yapıcı olalım bizlerde olayın farkındayız.

bu post um da bu konuda son posttumdur.

akhisar hazırlıkları bizi bekler...:icon_tup:

dragon07
24-07-2012, 10:41
drahte yazmadan bu konu kapanmamalı bence . :D

bence fazla yüklenildi gereksiz. en iyi pist en iyi yarış akhisarda yapılıyo daha iyisi yapılana kadar en iyisi akhisar.motorcular arabaların rekorlarını hazmedemiyo bnce :)

XoR
24-07-2012, 10:43
Eleştirileri tadında bırakmak lazım, organizasyonu bizler için yapan arkadaşlarımızın emeklerini biranda silip atan göz ardı eden yorumlar gerçekten can sıkıcı.

Yarın bu adamlar yeter lan yapmıyoruz derlerse ne yapmayı düşünüyosunuz ?

kop42
24-07-2012, 10:44
efe kardeşşşşşşş abimi verim abimle küfürleşşşşşş

khan
24-07-2012, 11:01
rekorlar copmus bilmem neymis ne cekemez , sindiremez bir toplumuz biz ya. azicik insanlarin isine, emeklerine saygili olmayi bilsek hersey daha iyi olacak, anca kosese oturup virvir dirdir elestirmeyi becerebilirsiniz. daha iyisini yapabilen yaris duzenlesin, daha hizlisini yapabilen de rekoru kirsin gorelim anca lak lak.

atituti
24-07-2012, 11:32
wankel şahin bu yarıştamı geriden kalkıyodu ? öyle birşeyler olmustu sanırım

gürkan18
24-07-2012, 11:38
wankel şahin bu yarıştamı geriden kalkıyodu ? öyle birşeyler olmustu sanırım

wankel bu yarışta yoktu akhisara hiç gelmedi

miniks
24-07-2012, 11:47
Benim anlamadıgım bir husus

konyada 11.3 yapan sako

akhisarda ilk yarışta 11.3 yaptı

ikinci yarışta aracını hızlandırdı 10.9 yaptı

Konya damı kısa şimdi ?

biride gitsin konyayı ölçsün bir zahmet kafamızda soru işareti kalmasın

konyada yarışıp akhisara gelen çoğu arabanın süreleri aynı

Eray Yümsel
24-07-2012, 11:50
Benim anlamadıgım bir husus

konyada 11.3 yapan sako

akhisarda ilk yarışta 11.3 yaptı

ikinci yarışta aracını hızlandırdı 10.9 yaptı

Konya damı kısa şimdi ?

biride gitsin konyayı ölçsün bir zahmet kafamızda soru işareti kalmasın

konyada yarışıp akhisara gelen çoğu arabanın süreleri aynı

bide benim merak ettiğim bişey var konya nın rakkımı ile burası farklı sonuc olarak manisada araçların daha hızlı gitmesi gerekli düşünüyorum ama değil niye aceba :D

khan
24-07-2012, 12:12
aynen konyada 10.4 yapan anilin audisi manisada 10.4 un altina inemedi, msky gecen akhisar yarisindaki 9.995 e kadar konya akhisar heryerde 10.05 yapiyordu hep.
tamam pist kisa hicbirimiz istemeyiz zaten kisa olmasini o kadar emek veriyoruz karsiligini net gormek isteriz ama konyanin olcumu ve organizasyonu kotu , akhisarinda pisti kisa organizasyon ve olcumu kaliteli be yapalim nerde yarisalim?
bir delikanli ciksin nizami bir pist yapsin o zaman ki benim bildigim seneye manisa cok daha guzel, kaliteli bir pist olacak.

CGR328
24-07-2012, 18:23
benim görüşüm konyanın asvaltı manısanınkine nazaran daha iyi bence ,rakım yüksekliğinden kaybediyo sadece , manisada vht ilk döküldüğünde herkezin süresinin düşme sebebi (en düşük süreler genel olarak seedinglerde geldi ) 1. olarak ölçüm sisteminde fodepar olayı yok araba fotoselden geçtiği andan itibaren saymaya başlıyo buda ciddi saliseler kazandırıyo 4 çekerler hariç 12 saniye ve üstü kategorilerde ilk 100 metre çok önemli en çok patinajı startla 100 metre arası çekiyolar sonra normal tekerlek hızlarında ilerliyolar yani 12 ve üstü gruplara yaradı vht , 11 saniye ve alt kategorisindeki arabalar zaten 4. vitesin sonuna kadar patinaj çektiği için ilk 100 m deki vht nin fazla bi espirisi yok onlar için, vht düşük kategorilerin işine yarıyo , ya ciddi paralar bulunup sponsorlarla komple enine boyuna prof vht dökülsün yada hiç dökülmesin normal asvaltta biz bu saniyeleri yapıyoruz diyelim manısanın mesafesine gelirsek rpm ekibinin bi suçu oldugunu sanmıyorum pist işini onlara kim organize ediyosa o insanlara yüklenilmesi lazım

hkspower
24-07-2012, 23:32
Bi sonraki akhisar yarış tarihi bellimi

alp1903
25-07-2012, 00:09
Yahu VHT için para toplandı, pist içinde 50 100 toplanır finish cizgisi ileriye alınır neden bi yardımlaşma daha yapmıyoruz. Ben gönüllü olarak yine yardımımı yaparım. Bu kadar uzatılmamalı altı üstü fisinh çizgisini ileriye alınıcak. Cok yüklenildi bence org. düzenliyen ekibe hatalarını onlarda kabul ediyo, biz daha iyi nasıl yaparıza bakmak lazım.

miniks
25-07-2012, 03:16
bide benim merak ettiğim bişey var konya nın rakkımı ile burası farklı sonuc olarak manisada araçların daha hızlı gitmesi gerekli düşünüyorum ama değil niye aceba :D

Hadi bakalim ateistler :)

_muhaRRem
25-07-2012, 03:23
bana pist söyleyin gidiym kalkıym sonrasında olan olur :D

bugra_0101
25-07-2012, 03:27
ikitellide varmış :)

miniks
25-07-2012, 10:17
bana pist söyleyin gidiym kalkıym sonrasında olan olur :D

Adamsın laa

mechanic
27-07-2012, 14:00
hahaha ses çıkmadığına göre hala ölçmemişler..

CGR328
27-07-2012, 16:28
yarışı düzenliyen herkez akhisarda oturmuyodur sanırım bide ***** hava şartları sıcak ve ramazan ayındayız ölçerler uzatırlar bizde gerçek sürelerimizi görürüz

ghibli06
27-07-2012, 18:54
402 m olmadıktan sonra kaç metre olduğu önemsiz bence, organizeyi yapan arkadaşlar da pistin kısa olduğunu kabul ettiler o nedenle 20 metre ya da 7 metre olayına çok takılmadan bir sonraki yarışta gerçek 402m ile gerçek dereceleri görmek üzere düzenlemeleri yaparlar, böyle tartışmalar da olmaz bir daha...

bLackModeL
29-07-2012, 11:20
hıc tartısmaya gerek yok konya rezaletınden sonra akhısar bence profesyonel bı yarıs oldu cokta dıkkat cektı bızım sıtedekı saygılı ve sevgılı abılerr akhısarı sevıyolarr dahası bence komplo :D

Dino®
30-07-2012, 07:30
benim görüşüm konyanın asvaltı manısanınkine nazaran daha iyi bence ,rakım yüksekliğinden kaybediyo sadece , manisada vht ilk döküldüğünde herkezin süresinin düşme sebebi (en düşük süreler genel olarak seedinglerde geldi ) 1. olarak ölçüm sisteminde fodepar olayı yok araba fotoselden geçtiği andan itibaren saymaya başlıyo buda ciddi saliseler kazandırıyo 4 çekerler hariç 12 saniye ve üstü kategorilerde ilk 100 metre çok önemli en çok patinajı startla 100 metre arası çekiyolar sonra normal tekerlek hızlarında ilerliyolar yani 12 ve üstü gruplara yaradı vht , 11 saniye ve alt kategorisindeki arabalar zaten 4. vitesin sonuna kadar patinaj çektiği için ilk 100 m deki vht nin fazla bi espirisi yok onlar için, vht düşük kategorilerin işine yarıyo , ya ciddi paralar bulunup sponsorlarla komple enine boyuna prof vht dökülsün yada hiç dökülmesin normal asvaltta biz bu saniyeleri yapıyoruz diyelim manısanın mesafesine gelirsek rpm ekibinin bi suçu oldugunu sanmıyorum pist işini onlara kim organize ediyosa o insanlara yüklenilmesi lazım

Konya nın ve Akhisar ın asfalt karşılaştırmasını yarışan kişilere sormak istiyorum?

Fodepar yok demişsiniz. Fodepar ile süre başlamasının çok bir alakası yoktur. Fodepar sarı ışıklar sönmeden kalkış yapılırsa olur. Süre başlaması ise yeşil yandığında değil araç fotoselden geçince başlar. Antremanda ve seedinglerde tekli kalkış olduğu ve sadece süre alınacağı için yeşil yandıktan sonra bekleyip kalkılabiliniyor. Fakat 5 sn. için de kalkış gerçekleşmez ise sistem kendini kapatıyor. Sistemde fodepar okuyucu sensör bulunmaktadır.

Tugral
30-07-2012, 07:38
Bunu meraktan soruyorum. İntikal zamanı da drag yarışlarında önemli olan bir kıstas değilmi neden bu süre sistemi değilde, araç kalkınca başlayan süre sistemi kullanılıyor?

Oz`
30-07-2012, 08:11
gidin konyaya ölçün kardeşim :) alla allla saçma yorumlar olmasın konya 402 metre deniyor aksini idda eden varsa gitsin ölçsün lütfen burda bilip bilmeden dier pistimzide karalamayın...

ismail nosssuz 9.xx yaptı eee konyaya noslu halde 10.04 ünaltına inemedi ee ozaman ? ordan burdan bi,şiler çıkarmayın hepinimiz biliyoruz bazı seyler kendinizle çakişmayın .. ..

DENON
30-07-2012, 08:19
ammaa tartışma dönüyor haa, akhısarı düzenleyenler eger imkan olsa pisti 402 metre yapardı zaten neden kısaltsınlar özellikle bakın türkiye rekorları bu pistte cıktı demek içinmi , cok gereksız polemik cidden

ahk
30-07-2012, 08:52
hepimiz biliyoruz bazı seyler .. ..

bu konuda kesin haklısın.

Dino®
30-07-2012, 08:58
Bunu meraktan soruyorum. İntikal zamanı da drag yarışlarında önemli olan bir kıstas değilmi neden bu süre sistemi değilde, araç kalkınca başlayan süre sistemi kullanılıyor?

ikili kalkışlarda süreyi tek taraf başlatıyor. Geç kalan tarafın süresi zaten başlamış oluyor. İntikal zamanı da burada görülüyor.

DOHC
30-07-2012, 09:17
ammaa tartışma dönüyor haa, akhısarı düzenleyenler eger imkan olsa pisti 402 metre yapardı zaten neden kısaltsınlar özellikle bakın türkiye rekorları bu pistte cıktı demek içinmi , cok gereksız polemik cidden

Pisti kısaltmamışlar ki, onarım sonrası kendisi kısalmış, organizasyonda "pist 402 metredir zaten" diyip ölçmemiş onarım sonrası.

CGR328
31-07-2012, 01:37
Konya nın ve Akhisar ın asfalt karşılaştırmasını yarışan kişilere sormak istiyorum?

Fodepar yok demişsiniz. Fodepar ile süre başlamasının çok bir alakası yoktur. Fodepar sarı ışıklar sönmeden kalkış yapılırsa olur. Süre başlaması ise yeşil yandığında değil araç fotoselden geçince başlar. Antremanda ve seedinglerde tekli kalkış olduğu ve sadece süre alınacağı için yeşil yandıktan sonra bekleyip kalkılabiliniyor. Fakat 5 sn. için de kalkış gerçekleşmez ise sistem kendini kapatıyor. Sistemde fodepar okuyucu sensör bulunmaktadır.

sarı ışıklarla alakalı mevzu değil yeşil yandıgında süre başlamıyo manısada , orda yeşil yansın sensor aracı gördüğü anda saymaya başlıyo seeding de , konyada tepkime süresi geçtiği için salise kaybediyoruz ondan bahsediyorum

CGR328
31-07-2012, 09:51
ayrıca google earth dan konyayıda ölçtüm durum bu hata payı en fazla - +1m fark 4-5 metrede olsa Türkiyede tam 402 metrelik pistimiz yok

http://i47.tinypic.com/29xsmfo.jpg

997TT
31-07-2012, 12:09
Pıstın egımı hesaplanabılıyormu?
Ve kalkıslarda ruzgarın hızını ve havanın nemını olcen alet var mı?

Gariban
31-07-2012, 12:21
Abi sende şey buldun şeylisini arıyorsun yani:)

Mr.K
31-07-2012, 12:29
Abi sende şey buldun şeylisini arıyorsun yani:)

ney bulmus neyi ariyor :D

CGR328
01-08-2012, 11:12
Pıstın egımı hesaplanabılıyormu?
Ve kalkıslarda ruzgarın hızını ve havanın nemını olcen alet var mı?

SantaPod la karıştırdınız sanırım :)

CanberkD
01-08-2012, 11:36
SantaPod la karıştırdınız sanırım :)

pistin eğimini hesaplamakta hiç birşey yok hatta eğimini bilenler vardır...

driftbox ile 402 metre ölçer bilgisayarda datalara bakarsanız eğimi görebilirsiniz

gürkan18
01-08-2012, 13:04
ayrıca google earth dan konyayıda ölçtüm durum bu hata payı en fazla - +1m fark 4-5 metrede olsa Türkiyede tam 402 metrelik pistimiz yok

http://i47.tinypic.com/29xsmfo.jpg

demekki konyada 402 metre değil ortalama metreleri aynı akhisarla :icon_tup:

997TT
01-08-2012, 13:26
Cok basit bir islem bu egim hesaplamak. Haritacilar yapa en basiti Pbox dan dbn almak. Antende varsa 0,001 hassaslikla olcuyor.
Edit:canberkde yazmis...

tolllgapolllat
02-08-2012, 02:20
Ee peki şimdi nolcak konya manisa yetkilileri ne gibi değişiklik düşünüyo

Tugral
02-08-2012, 07:42
Bence pistler 402m olana kadar yarısları iptal etsinler. Bizde Antalyadan kalkıp Akhisarda mükemmel bir organizasyonla gerçekleşen drag yarışlarını izleyebilmek için mazot yakmayalım. Antalya da olsun yarıslar bundan sonra

AvcI
02-08-2012, 09:27
konunun muatabları bu konuyu görmüyorlarmı ? bundan sonra ne yapılması gerekdiği hakkında detay vermeleri lazım..

Ranthor
02-08-2012, 09:34
arkadaslar yapmayin etmeyin, dunyada 0 egimli bir asfalt yoktur, kenarlara dogru 2 derece verilir diklemesine gore de elden geleni, 1 derece egim olsa bu pistte 400 metrede cok farkeder, driftbox yerine teodolit vb gibi haritacilik malzemeleri ile olculmeli, ki o asfalti dokenlerde o aletler vardir

Ranthor
02-08-2012, 09:38
Triangle Calculator (http://ostermiller.org/calc/triangle.html)

alin burdan 1 derece ile denemeler yapip hipotenusu hesaplayin

pureal
02-08-2012, 18:10
50 kere olculdu,bı akıllı sen mısın uydu fotosu koyup olcuosun:) canlı canlı olctun mu? uydudan dogru mu cıkıyor? 2 mm gerıye koysan bıtıs cızgısını kac metre fark eder o olcekte bılıo musun?

+1 ülke haritasını buradan çıkartmaya çalışan sivriler oldu zamanında 1 mm mouse hareketiyle koca 2 mahalle başka ilçe de çıkıyordu koordinatları gps ile alındığında

fiziksel olarak ölçüm neyse o dur, net uygulamaları sağlıklı degil sadece bilgi amaçlıdır ;)

shumi
02-08-2012, 19:06
konunun muhattapları sürekli takip ediyor yazılan çizileni ve sıkıldılar bazı ileri geri yazılardan...3. yarış yapılacak olursa gerekli açıklama yapılıp,eksikler giderilip pisti tam 402 mt haline getirmeyi planlıyoruz,net detay budur( soğuk yazım size hitaben değil,yazılan olumsuz hatta ileri geri mesajlaradır,üzerinize alınmayın )

997TT
02-08-2012, 20:08
arkadaslar yapmayin etmeyin, dunyada 0 egimli bir asfalt yoktur, kenarlara dogru 2 derece verilir diklemesine gore de elden geleni, 1 derece egim olsa bu pistte 400 metrede cok farkeder, driftbox yerine teodolit vb gibi haritacilik malzemeleri ile olculmeli, ki o asfalti dokenlerde o aletler vardir

Egımın asagı dogru olmasından bahsedıyorum,yarıs pıstınde,ozellıkle 402mt yada 1mil yarısı olan yerde yapılmazkı?
Ayrıca yagmur drenajı bu pıstlerde mınımumda,***** yagmurda kalkıs yapılmıyor. Ancak yagmurun asfalt uzerınde kalmaması ıcın mınımum degerde bombe yapılıyor.
Harıta malzemelerı onermıstım ama olculecek yer cok kısa oldugu ıcın,Pbox ıle kontrol saglanabılır.
Zaten asfalt dokulurken harıta uzmanları gelmıstır dıye dusunuyorum.

BahattinS
02-08-2012, 22:53
Nem fazla rüzgar ters yönde olursa sırası gelen yarışmayacak mı?O zaman bir yarış bir hafta sürebilir.
Edit:Buyrun noktalama işaretleri(,,?.)

997TT
02-08-2012, 23:05
O gunku sartlar ne ıse oyle yapılıcak ama ıdeal sartları olcmek,yarısmacılara bılgı vermek ıcın onemlı bu bılgıler.
Buarada,noktalama ısaretlerı kullanmanı tavsıye ederım ;)

CGR328
04-08-2012, 00:03
bence gereksiz, önce pistlerin uzunlukları tamamlanıp ölçüm sistemi dört dörtlük oturması lazım ,gece yarışı vs vs yenilikler yapıldıkdan sonra ince ayrıntılara inmek lazım nem rüzgar yönü çok çok geride , önce lastik ısıtmadan ve ısıttıkdan sonraki lastik basınçlarımızı düzgün yapalım da nem rüzgar hallolur :)

repsol
11-09-2012, 20:00
Herkese merhabalar.

Bugün açıklanan yazıya göre pistin uzunluğu yetkililer tarafından 379 metre ölçülmüş. Buradan okuyabilirsiniz. (http://www.techturkey.com/forum/6198672-post37.html)Ben 375 metre demiştim. Önemli değil. Başta 395 metre ölçmüşlerdi hatalarından döndüler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Organizasyonlarda hatalar olabilir önemli olan doğruyu bulabilmektir. Umarım bir çok daha güzel yarışlara imza atarlar. Keza araçlarda öyle. Saniyelerde büyük farklar olmayacaktır. Fakat bir iş nasıl açıklanıyorsa öyle yapılmalı. Başından beri değinilen mevzu bu idi. Yanlış olan nokta benim bunu burda açıklamamdan sonra bana yapılan kışkırtıcı, yalan söylürmuşumcasına yorumlarla suçlanmam.

Peki şimdi neler ortaya çıktı ? (Dikkat : Bu kısımdan sonra yazacaklarımı organizatörler kesinlikle üstüne alınmamalıdır.)

Bana hak verenler oldu onlara sonsuz teşekkürler. Fakat bilerek yalanlar söyledi bazı arkadaşlar. Bilip bilmeden yalancıymışcasına suçladılar. Dalga geçenler oldu. Allah büyüktür yalan ile biyere varamazsınız. Şahsımı yalancılıkla suçladınız şimdi utandınız mı? Bari Allah'tan korkun. Göz göre göre yalan söylemeyin insanlara. Bu ülkede ilerlemek istiyorsanız önce yalanı bırakın. İnsanları suçlamadan önce bir düşünün. AYIPTIR. Bu konu sayesinde işler belki daha da yoluna girecek. Art niyet aramayı bırakın artık, yalanı dolanı bırakın. Kendinizi kandırmayın.

Yoksa böyle rezil olursunuz, komik duruma düşersiniz...

İyi akşamlar.

Low-Rider
11-09-2012, 20:03
İmzalarda ki metreler güncellenir o zaman artık

Onrcn
11-09-2012, 20:09
İmzalarda ki metreler güncellenir o zaman artık

hayirlisi : D cok sevip kopamayanlar olacaktir :D

ghibli06
11-09-2012, 20:13
geç de olsa hatanın bu kadar büyük olduğunu görerek camiadan özür dilemeleri yeterli bence bu saatten sonra yapılacak daha öte bir olay yok... ama rekor ve süre olayında 'üzerine şu kadar ekleyince gerçek değer çıkar' konusuna kimsenin girmemesi lazım, gerçek 402 de ölçülen neyse odur, xx,yy*1,06060 gibi çarpanlara girmeyelim artık...

chiefkadir
11-09-2012, 22:15

Uzunluğu kısalığı biryana Organizasyon ,arkadaşlık dostluk muhabbet yardımlaşma on numara ..Seyircinin pit alanına daldığı arabaların üzerinde foto çektirdiği milletin avadanlıklarını uçurduğu bir yer değil...Rpm ekibi imkan varsa finişi ileri aldırıp yarışı 402mt üzerinden yaptırırsa çok daha iyi olacak:icon_tup:Ahahaha hiç sevmiyorum ben demiştim demeyi:hahaha:

GökhanK
12-09-2012, 00:18
teknolojiyi küçümseyen google map dan nasıl doğru ölçüyosun diyenler vardı gittin ölçtünmü diyenler vardı dicek kelime yok :nokta:

kelalper
12-09-2012, 07:31
simdi o sallayanlar bi akilli sen misin diyenler, ben org. icinde gorevliyim sallamsyin sadece 7 metre kisa diyenler ne diyecek onu merak ediyorum. gik da demezler ozur de dilemezler. ozur dilemek onlara yalan soylemekten iftira atmaktan daha zor geliyor. ozur diledikleri zaman kuculeceklerini saniyorlar.

ozgurluk
12-09-2012, 08:27
Herkese merhabalar.

Bugün açıklanan yazıya göre pistin uzunluğu yetkililer tarafından 379 metre ölçülmüş. Buradan okuyabilirsiniz. (http://www.techturkey.com/forum/6198672-post37.html)Ben 375 metre demiştim. Önemli değil. Başta 395 metre ölçmüşlerdi hatalarından döndüler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Organizasyonlarda hatalar olabilir önemli olan doğruyu bulabilmektir. Umarım bir çok daha güzel yarışlara imza atarlar. Keza araçlarda öyle. Saniyelerde büyük farklar olmayacaktır. Fakat bir iş nasıl açıklanıyorsa öyle yapılmalı. Başından beri değinilen mevzu bu idi. Yanlış olan nokta benim bunu burda açıklamamdan sonra bana yapılan kışkırtıcı, yalan söylürmuşumcasına yorumlarla suçlanmam.

Peki şimdi neler ortaya çıktı ? (Dikkat : Bu kısımdan sonra yazacaklarımı organizatörler kesinlikle üstüne alınmamalıdır.)

Bana hak verenler oldu onlara sonsuz teşekkürler. Fakat bilerek yalanlar söyledi bazı arkadaşlar. Bilip bilmeden yalancıymışcasına suçladılar. Dalga geçenler oldu. Allah büyüktür yalan ile biyere varamazsınız. Şahsımı yalancılıkla suçladınız şimdi utandınız mı? Bari Allah'tan korkun. Göz göre göre yalan söylemeyin insanlara. Bu ülkede ilerlemek istiyorsanız önce yalanı bırakın. İnsanları suçlamadan önce bir düşünün. AYIPTIR. Bu konu sayesinde işler belki daha da yoluna girecek. Art niyet aramayı bırakın artık, yalanı dolanı bırakın. Kendinizi kandırmayın.

İyi akşamlar.

Helal olsun sana dostum. Başından beri büyük bir sabırla üslubunu bozmadan bu olayı takip ettin ve sonuçta haklı çıktın.

Şimdi başkaları düşünsün.

İyi forumlar..

kemal_koker
12-09-2012, 08:30
bak yarışa gelecem ora kaç metreyse söyleyin sonradan yanlış iş olmasın :D

Dino®
12-09-2012, 16:31
bak yarışa gelecem ora kaç metreyse söyleyin sonradan yanlış iş olmasın :D

402 mt. olarak yarışı düzenleyeceğiz.

iso335
13-09-2012, 16:16
Herkese merhabalar.

İyi akşamlar.

arkadaşım teşekkür ediyorum sana bizzat mantıken şu anda daha 9 saniyelere daha düsememiş oluyoruz inşallah bu yarışta 9 xx görürüz TR rekorunu kırarız

eger konya pistinde sıkıntı yok ise TR REKORU 10.05 TİR

kop42
13-09-2012, 16:54
arkadaşım teşekkür ediyorum sana bizzat mantıken şu anda daha 9 saniyelere daha düsememiş oluyoruz inşallah bu yarışta 9 xx görürüz TR rekorunu kırarız

bu sene manısada yapılan butun sureler geçersiz ozaman ismail abi 23 unde yapılacak yarıstaki gercek 402 metre surelerını merakla beklıyoruz

kelalper
13-09-2012, 17:19

Yarışmadan önce tuvalete girseydin şu anda 9.XX di derece yaw.

iso335
13-09-2012, 17:25
Yarışmadan önce tuvalete girseydin şu anda 9.XX di derece yaw.

ne söylemeye çalıştıgını anlatabilirmisin bana yoksa ben anlatacagım:ofk:

kelalper
13-09-2012, 17:32
ne söylemeye çalıştıgını anlatabilirmisin bana yoksa ben anlatacagım:ofk:

iso ağırlık atsaydın anlamında yaw. Sakin.

ilkerist
14-09-2012, 12:43

Abi espiri güme gitmiş :)

iso335
14-09-2012, 13:41

espiride sıkıntı yok ama ben hafifletme olayının okadar üstününe düşen bir adam degilimki onun için kasa ters bakiye verdi:)

DENON
14-09-2012, 13:46
espiride sıkıntı yok ama ben hafifletme olayının okadar üstününe düşen bir adam degilimki onun için kasa ters bakiye verdi:)sen agırlık atma da bu sefer yarışa 10 dakıka kala değil 20 dakıka kala uyan 9.xx sanıyeler görelim :D

kelalper
14-09-2012, 16:11
espiride sıkıntı yok ama ben hafifletme olayının okadar üstününe düşen bir adam degilimki onun için kasa ters bakiye verdi:)

abi ne anladın çok merak ettim özelden yollasana. :D