Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses kesiliyor?
Suleyman
14-07-2012, 14:58
Merhaba arkadaşlar, son zamanlardır dikkatimi çekiyor müzik dinlerken teyp açık görünmesine rağmen ses kesiliyor ve bir süre kesik bir şekilde devam ediyor sonra tekrar kendine geliyor sorun nedir acaba?Amfi mi yapıyor bunu kısacası sorun ne olabilir?
low&slow
14-07-2012, 16:10
amfideki tetikleme kablosunda sorun olabilir.
Suleyman
14-07-2012, 16:27
Sistemi yaptırdığım yere götüreceğim gibi..
low&slow
14-07-2012, 16:28
en iyi ve saglikli islem o olacaktir :)
Suleyman
14-07-2012, 16:33
Hafta içi bi uğrayalım o zaman teşekkürler..
low&slow
14-07-2012, 16:46
Hafta içi bi uğrayalım o zaman teşekkürler..
Ne tarafta oturuyorsunuz kucukcekmece tarafindaysaniz cok iyi bir ustam var.
TurboJDM
14-07-2012, 16:57
Merhaba arkadaşlar, son zamanlardır dikkatimi çekiyor müzik dinlerken teyp açık görünmesine rağmen ses kesiliyor ve bir süre kesik bir şekilde devam ediyor sonra tekrar kendine geliyor sorun nedir acaba?Amfi mi yapıyor bunu kısacası sorun ne olabilir?
amfi korumaya alıyor olabilir.
Suleyman
14-07-2012, 18:54
Şişli deyim uzak kalıyor biraz :).Evet ama neden korumaya alıyor acaba?
Havalar isindi bunlarida goz ardi etmeyin
Suleyman
14-07-2012, 21:07
Havalar isindi bunlarida goz ardi etmeyin
Aslında onu da düşünmedim değil ama sıcaktan yapma ihtimali varsa büyük ihtimalle sıcaktan kaynaklanıyor çünkü önceden hiç olmamıştı
TurboJDM
14-07-2012, 22:48
Şişli deyim uzak kalıyor biraz :).Evet ama neden korumaya alıyor acaba?
Aşırı ısınmadan korumaya alabilir hoparlörlere bağlantı noktalarında şase yapıyorsa ondan olabilir aküden yetersiz güç geliyorsa ondan olabilir bir çok nedeni var aslında. :soru:
HONDA_CRX
26-07-2012, 10:39
Aynı sorun bendede var, ne yaptın sen cozebilkdin mi sorunu? Müzik calarken ses gidiyo sonra geri geliyor..ama teypte bir sorun yok baska teyp taktım yine aynı..
TurboJDM
26-07-2012, 19:56
Aynı sorun bendede var, ne yaptın sen cozebilkdin mi sorunu? Müzik calarken ses gidiyo sonra geri geliyor..ama teypte bir sorun yok baska teyp taktım yine aynı..
yazın bu sorunlar artar amfinizi hava alan yere alın. aşırı ısınmadan kaynaklanıyor.
AtmoSpheriC
30-07-2012, 20:52
bence bi kapasitöre ihtiyacın var..
Anfinin markasi nedir arkadaslarin dedigi gibİ havalar sicak bundanda olabilir
bu sıcakta biz bile etkileniyoruz o kadar süre dinlenildiğinde anfi ne yapsın aynı sorun bendede oluyor eski aracımdada olmuştu anfiyi rahat hava alabilecek bir yere al.Kapasitörle felan alakası yok farlarında kısılma varsa bassda çökme felan varsa kapasitöre ihtiyac duyulur.
koray ozan
31-07-2012, 13:19
anfi ısındığından ya da yeterli gelmediğinden kesiyor olabilir.
honour35
31-07-2012, 22:14
benimde buna benzer bi sorunum oldu, ama benım sadece arka ovallerdeki sesi kesip sadece önden veriyordu, araba sert çukura falan girdiği zamanlarda genelde bu kesmeyı yapıyordu. sırf bu yüzden gittim anfiyi değiştirdim. bu seferde önleri kesip arkaya elektrik vermeye başladı analamadım gitti. ama ön konsola sağlam bi yumruk attığımda düzeliyordu yada araba yine sert çukura falan girerse kendi kendine geliyordu ses. geçenlerde dayanamadım bu işkenceye teybi söktüm soketlerınden sağını solunu kurcaladım tekrar taktım şuanda bi sorun yok allaha şükür:D
amfiye kaç tane cihaz baglı ? güç olarak birbirini destekliyor mu ? kapasitör işi çözer bence.
Suleyman
01-08-2012, 14:47
amfiye kaç tane cihaz baglı ? güç olarak birbirini destekliyor mu ? kapasitör işi çözer bence.
Bass ve mid takımı.Şu an için herhangi bir sıkıntı yok
TurboJDM
02-08-2012, 00:10
sadece Bass ve Mid takımı için kapasitör takılmaz kapasitör taktınmı 2 Bass, 1 Bass Amfisi, En az 3 Takım Comp. ve Store Amfi. takacaksın ki o kapasitöre boşu boşuna 150 tl para vermiyeceksin.
tolga_55
15-10-2012, 08:48
arkadaş sorunu çözebildi mi? aynı sorundan muzdaribim. çukura girince ses kesiyor. sesi çok açınca ses kesiyor birkaç saniye sonra ses geliyor.. jamesson anfi var 2 tane 16 cmlik 2 oval hoparlör bağlı
VW grubu araçlarda bi özellik var yavaşlayın ses azalıyo hızlanınca ses artıyodu öyle bi şey olabilir mi ?
jnrjames
15-10-2012, 14:12
Ampli ısıdan dolayı kendini korumaya alıyor benim fikrim. Eğer çukur tümsek gibi durumlardan sonra yaşanıyorsa sıkıntı, RCA bağlantı noktaları , güç kabloları bağlantı noktaları, Ana ünite arkası Kablo ve soketlerlede ilgili olabilir. Elektriksel bir problem gibi görünmedi bana. Gitse niye gelsin, gelse niye gitsin.
sadece Bass ve Mid takımı için kapasitör takılmaz kapasitör taktınmı 2 Bass, 1 Bass Amfisi, En az 3 Takım Comp. ve Store Amfi. takacaksın ki o kapasitöre boşu boşuna 150 tl para vermiyeceksin.
Öyle bir mantık yok arkadaşım. Elektriksel sistemle alakalıdır kapasitör olayı. Aracın elektrik harcayan başka donanımlarıda olabilir. Alt yapısı sağlam olmaya bilir, kablo kesiti kurtarmıyor olabililr.
Ha çözüm kapasitörmüdür? Değildir tabi haklısın. Ancak dediğin rakamlarda mid,bass,ampli vsye gerek yok. Saydıklarının hepsinin çekeceği akımı 1amplidende çekebiliriz. Öyle bir matematiksel orantı yapmak mümkün değil demek istedim. :) Yanlış anlaşılmasın Polemik amaçlı değil yazdıklarım bilgi paylaşımı amaçlı.
Harun S.
15-10-2012, 15:44
Aynı problem temmuz ve ağustos aylarında bendede vardı. Şuan problemsiz çalıyor. Yüksek ihtimal aşırı ısınmadan kaynaklı bir problem.
Kaliteli alt seviyede olan amfiler aşırı ısındığında yada zorlandığında bunu yapabilir.
Şimdi bu kesme esnasında amfinin ışıkların yanıyormu ona bakmak lazım. Eğer yanıyorda ses gidiyorda teyp bile yapıyor olabilir. Hiç yanmıyorsa bağlantılara bakabilirsiniz.
Ama kırmızı ışığa geçmişse koruma almıştır. Ya kısa devre olabilir. Ya hoparlörlerde yada amfide dayanıksızlık olabilir
tolga_55
17-10-2012, 19:19
ŞU sıra çok şükür sıkıntı yok ısınmadan yapıyordu galiba
murat_ileri
20-10-2012, 07:56
anfiler özellikle yaz döneminde daha fazla zorlanırlar, havanın ısınmasından kaynaklı olarak akü içerisindeki kimyasallarda dengesi reaksiyon oluşumu yaşandığı için, akülerin enerji tutma kapasitesi çok düşer. bunu önlemek için jel aküler kullanmak gerekir.