Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf - Rocco - Seat Cupra - Turbo Şahin - Punto Multijet - Golf GTI denemeleri...
penguinhakan
16-07-2012, 23:51
Merhaba ,
Videoları ekliyorum , iyi seyirler.
Sadece tek ricam "Lütfen yorumlarınızı yazarken bir daha okuyup oyle yazın"
Teşekkürler...
Benim aracın specleri :
Dsg + Yazılım 1.3 bar + S3 intercooler + Dp + Orta susturucu iptal + K&N kutu içi + Diğer herşey orjinal (stepne , buji , dump valve vs...)
Golf 160 Dsg (Beyaz - Benim)- Rocco 160 Manuel (Sarı - Muratın)
Not : Rocco 10-15 önde artık siz kaç derseniz...
2.vites 60 da basıldı
IMG 0553 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=i7_6N87SPvs&feature=youtu.be)
Turbo Şahin - Golf 150 hp GTI
Not : Turbo şahin bir fırt önde
IMG 0555 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bQhs8wd44OQ&feature=youtu.be)
Not : GTI 3-4 Boy onde.
IMG 0556 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=E4NxHe4Q6z0&feature=youtu.be)
Turbo Şahin - Tjet
IMG 0552 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CxDoJxS37qQ&feature=youtu.be)
Golf 160 DSG - Seat Cordoba (Murat abinin araba)
Not : 4-5 boy galiba , ama 3.vites 70 - 80 arası bastık.
IMG 0557 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YwSa9tlO2WI&feature=youtu.be)
Sarı Rocco - Seat Cupra TDI (Nt - Can)
Not : Galiba 5-6 boy fark oluyor
IMG 0558 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=u3vKf1RJ5kM&feature=youtu.be)
Lütfen bu iki videoyu iyi karşılaştıralım ne olduğunu ?
Ben anlam veremedim sizin düşünceleriniz onemli benim için ;
Bu videoda rocco 5-6 boy fark yiyor Kara trenden;
IMG 0558 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=u3vKf1RJ5kM&feature=youtu.be)
Burda ise ben roccodan 10-.. fark yiyiyorum.
IMG 0553 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=i7_6N87SPvs&feature=youtu.be)
Burda ise Seat bana roccodan yediğimden daha az fark atıyor..
DSC 0004 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Lpt_rymmKRk&feature=relmfu)
Ertug_T.
16-07-2012, 23:53
videolar için teşekkürler düzeltme yapayım punto multijet değil T-jet :)
penguinhakan
16-07-2012, 23:54
videolar için teşekkürler düzeltme yapayım punto multijet değil T-jet :)
Teşekkürler ,
Speclerini de yazar mısınız kim ne olduğunu bilsin amaç...
Ertug_T.
16-07-2012, 23:56
1.4 t-jet 180hp
intercooler
kutu içi filtre
komple egzoz
1 bar yazılım
gücü ölçmedik ama 1.5 barda 210hp oluyor..
MuratGürakan
16-07-2012, 23:56
İçerden video da vardı onuda eklermisin abi yada eklemessende bana gönderirsen sevinirm. Arabamın dıştan neredeyse hiç bi videosu yok :(
içerden video focus yapamadı bulanık çıktı
golf gti 'ın turbo şahini 3-4 boy geçtiği denemede şahin vites kaçırdı galiba. kendiside yazarsa daha detaylı olur.
MuratGürakan
17-07-2012, 00:04
Benim speclerim komplesini yazıyorum.
Kısa, intercooler, filtre, komple egzoz(koçexi), booster chip (@1.3 cont)
Arka koltuklarım sökük.
18'' BBS CH replika
92+ kg yim .
----
Çok yakın zamanda methanolumude bağlıycam dükkanda duruyor methanol henüz bağlı değil.
penguinhakan
17-07-2012, 00:07
İçerden video da vardı onuda eklermisin abi yada eklemessende bana gönderirsen sevinirm. Arabamın dıştan neredeyse hiç bi videosu yok :(
Murat inanılmaz kötü çıkmış ama ekleyeyim...
1998corsa
17-07-2012, 00:11
golf gti 'ın turbo şahini 3-4 boy geçtiği denemede şahin vites kaçırdı galiba. kendiside yazarsa daha detaylı olur.
3 te vıtes kacırdım bırde 5 e atarken kacırdım 2.vıdeo da keske 3. denemeyıde cekebılseydınız surucu farkı ıle daha net cıkıyo orda hayırlısı ama benım ıcın guzel geceydı... tekrardan tesekkurler
1998corsa
17-07-2012, 00:13
piston, td05 turbo, intercooler, wastegate, 0,6 barda yuruyo arac tahmını olarak 150-160 cıkıyo.
murat harika ... dizele nasıl geçildin !! :)
penguinhakan
17-07-2012, 00:14
Üç videoda izlediğim kendi yorumum ;
1 -
Ben ilk muratla denememizde olan 160 dan sonra ivmelenmemde kesilme yaşadım ki birazdan bulanık çıkan 2'şer kişi denediğimiz videoda çok net olmasada fark 1.denemedeki kadar olmadı.
Murat abinin cordobasını ile denememde ve NT kara tren ile denenemizde de birşey hissetmedim.
2 - Ya da kara tren bugün çok iyi yürüyordu , gerçi bir günde 5-6 boy iyi yürüyemez herhalde bu kadar !
Tekrardan ayağınıza sağlık.
1998corsa
17-07-2012, 00:15
golf le olan 1.vıdeo da 3 te kesıcı de kaldım 4 e atıncada enjektorler kestı ama sonrasında gene gectım tabı kılo farkı da vardı doruk kardesıme de tesekkur ederım...
MuratGürakan
17-07-2012, 00:18
murat harika ... dizele nasıl geçildin !! :)
2260 var onda bi zahmet :D
Ama yazılımı ayarsız daha çok sağlıklı basamıyoruz.
MuratGürakan
17-07-2012, 00:20
Sen gerekeni yaparsın...
MEthanolum erhanın dükkanda beni bekliyor :D
Artık methanolden de sonra K04 paklar beni. Sonra Murata nasıl geçildin diye sorarsın dizellere :D
MuratGürakan
17-07-2012, 00:21
Murat inanılmaz kötü çıkmış ama ekleyeyim...
Şart değil abi kötüyse ne gerek var :icon_tup:
penguinhakan
17-07-2012, 00:21
Nasıl ben anlamadım bu şimdi ayarsız hali değil mi ?
Ben 5-6 boy fark yiyorum , sen 5-6 boy fark yiyorsun , sen bana 10 boydan fazla atıyorsun.
Bulmaca gibi oldu değil mi ?
Birdahaki denemelerde vagcomun getirecem log alacam kim ne basıyor gormek için.
erhanın ben... Görürsen söyle dargınım ona...
MuratGürakan
17-07-2012, 00:24
Nasıl ben anlamadım bu şimdi ayarsız hali değil mi ?
Ben 5-6 boy fark yiyorum , sen 5-6 boy fark yiyorsun , sen bana 10 boydan fazla atıyorsun.
Bulmaca gibi oldu değil mi ?
Birdahaki denemelerde vagcomun getirecem log alacam kim ne basıyor gormek için.
Arkadaş kendisi dedi ayarsız diye bir iyi oluyor bir kötü. Yazılımı daha tam yapılmadı diye bilioyrum kendisi açıklar zaten.
Abi oradada konuştuk gayet açık ve net.
Köprüden basıldı cupra ile.
Seninle ise daha geriden. O sebeple farkları değerlendirmen yanlış. Aynı mesafede basılmış değil ve zaten aynı günde değil bugün belki daha iyidir arabası.
MuratGürakan
17-07-2012, 00:25
erhanın ben... Görürsen söyle dargınım ona...
Ne oldu hayırdır yaw :) Benim arabam yürüyor diye darıldınmı erhana ::D
penguinhakan
17-07-2012, 00:29
Arkadaş kendisi dedi ayarsız diye bir iyi oluyor bir kötü. Yazılımı daha tam yapılmadı diye bilioyrum kendisi açıklar zaten.
Abi oradada konuştuk gayet açık ve net.
Köprüden basıldı cupra ile.
Seninle ise daha geriden. O sebeple farkları değerlendirmen yanlış. Aynı mesafede basılmış değil ve zaten aynı günde değil bugün belki daha iyidir arabası.
Buna katılmıyorum murat , ayarsız olabilir ama (gerçi daha ayarlı gibi geldi bana ;) ), geriden basılması sence 5-6 boy farkeder mi bence etmez.
Keşke benimle de deneseydi , neyse sağlık olsun.
iyisin iyi... erh ilgilenmiyor bizle....
penguinhakan
17-07-2012, 00:30
IMG 0554 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xyrHS92kyFA&feature=youtu.be)
MuratGürakan
17-07-2012, 00:34
IMG 0554 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xyrHS92kyFA&feature=youtu.be)
Harbiden kötüymüşş. Teşekkürler yinede abi uğraştırdım seni :icon_tup:
MuratGürakan
17-07-2012, 00:35
iyisin iyi... erh ilgilenmiyor bizle....
Benlede ilgilenmiyor sevdikleriyle ilgilenmiyor :D Bişey yaptırana kadar elli takla atıyorum.
Benimkisi Çiğer spec :D
MuratGürakan
17-07-2012, 00:38
Buna katılmıyorum murat , ayarsız olabilir ama (gerçi daha ayarlı gibi geldi bana ;) ), geriden basılması sence 5-6 boy farkeder mi bence etmez.
Alet bi gün safe'e alıyormuş bi basıyormuş iyi gidiyormuş o yüzden kıstas değil dünüyle bugünü.
---
Onda sadece chip yok gt17 den 22 ye geçiş var çok büyük bir değişiklik bizim gibi egzoz filtre değişmiyor ya. Tam ayar yapılması gerekiyor onun içinde dynonun son hali bekleniyor yapılınca fena olucak ;)
penguinhakan
17-07-2012, 00:42
Alet bi gün safe'e alıyormuş bi basıyormuş iyi gidiyormuş o yüzden kıstas değil dünüyle bugünü.
---
Onda sadece chip yok gt17 den 22 ye geçiş var çok büyük bir değişiklik bizim gibi egzoz filtre değişmiyor ya. Tam ayar yapılması gerekiyor onun içinde dynonun son hali bekleniyor yapılınca fena olucak ;)
O zaman harbiden yuh (maşallah manasında ;) ) diyorum gidişine...
MuratGürakan
17-07-2012, 00:45
Su anda bile cok iyi yuruyor masallah cupraya.
Ertug_T.
17-07-2012, 01:34
Turbo sahinle benim denemeyi ceken olmadimi hic?
CasabLanca
17-07-2012, 01:38
kara tren daha ayarsız spec değişikliğinden sonra map yapılmadı
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Safe mod a bazen erken alıyor bazen geç alıyor farklılık ondan olmuş olabilir. Ayrıca aracımda herşey yerli yerindeydi koltuk stepne vs. onuda belirteyim. Nos basıyor diye adımı çıkartmayın yeter :D
Şaka bi yana çok keyifli geçeydi gelen herkeze teşekkürler. Yazılım sonrası herşey daha güzel olucak gibi görünüyor :)
Yazılımı yapalım seve seve deneriz :) Büyük turbonun farkı uzunda çıkıyor daha yüksek sürat e kadar basınca. Farkta bundan kaynaklanıyor sizin turbonuzun bittiği yerde ben daha çok hızlanıp yürümeye başlıyorum. Geçmek geçilmek önemli değil sizinle her zaman denerim. videolar için ayrıca teşekkürler.
t-jet şahin turbo videosunu çektik ama erken bıraktınız, video kısa yani
güzel olmuş denemeler ,,,enkayı hep böle bıraksalar keşke diyebiliriz heralde tüm ihtiyacımız olan bu çünkü :)
bütün arabalara maaşallah,,,bu arada Hakan arkadaşımızın kafası biraz karışmış ama aslında iki arabayı yan yana görmeden aynı hızda aynı hıza kadar denemeden farkı yorumlamak zordur her zaman,, evdeki hesap çarşıya hiçbi zaman uymaz bu yüzden ;) fazla takılmamak lazım arabaların hepsi hakkını vermiş görünüyor ...
penguinhakan
17-07-2012, 09:58
Yok benim takıldığım filan yok sadece ;
Afedersiniz bunu yazmak istiyorum olayı "taşşak" muhabbetine getirmesin kimse sadece.
Diğer konuda da yazdım dünkü denemelerden değil muhabbet çok canımı sıktı açıkcası ordaki sanki benim arabam aynı speclerde gibi geçmemi bekliyor da ben geçemiyorum havası yarattı.
Daha once de koydum eğer bir amacım olsaydı bu videoları koymazdım dedikodu yapardım.
Amacımız biz denerken gelmeyenlerde bu anı yaşasın diye video çekiyoruz ve koyuyoruz.
Turbo şahine bayıldım, daha fazla videosu mevcutmu?
1998corsa
17-07-2012, 10:45
Turbo şahine bayıldım, daha fazla videosu mevcutmu?
bırde punto tjet le deneme vıdeosu var o kadar sanırsam.
golf standart bu arada sadece downpipe ve eksoz var.
murat çelik
17-07-2012, 11:17
gtb2260vk murat daha da saglam bir turbo düzelteyım:D
t jet de yazıyor başlıkta ama video yok!
1998corsa
17-07-2012, 11:20
t jet de yazıyor başlıkta ama video yok!
onunla denememızde erken bıraktıgımız ıcın kısa dıye koymamıslar arkadaslar...
Rolle nerde basliyosunuz. Eski yerdenmi basliyosunuz yoksa kopruye yakin biyerdenmi?
murat çelik
17-07-2012, 11:23
kopr5uye 200mt kala basılıyor
1998corsa
17-07-2012, 11:23
Rolle nerde basliyosunuz. Eski yerdenmi basliyosunuz yoksa kopruye yakin biyerdenmi?
genelde kopru nun ordan baslanıldı
murat çelik
17-07-2012, 11:24
hakan ayıp deyılmı benım cordoba nıye yok başlıkta darıldım sana
gt2260vk murat daha da saglam bir turbo düzelteyım:D
GTB 2260 vk abi tam doğrusunuda ben yazayım bari :)
penguinhakan
17-07-2012, 12:13
hakan ayıp deyılmı benım cordoba nıye yok başlıkta darıldım sana
Yazmıştım diye hatırlıyorum hemen düzelttim :)
1998corsa
17-07-2012, 12:25
bırde hakan abı sana zahmet benım punto ıle olan denememı de koyabılırmısınız ??
penguinhakan
17-07-2012, 12:36
Ama çok iyi değil , diğer arkadaşlar da çektiler niye koymuyorla acaba.
http://www.youtube.com/watch?v=CxDoJxS37qQ&feature=youtu.be
Başka video yok ben de
1998corsa
17-07-2012, 12:37
Koyuyorum şimdi , ama çok iyi değil , diğer arkadaşlar da çektiler niye koymuyorla acaba.
cok saol abı...
penguinhakan
17-07-2012, 12:43
güzel olmuş denemeler ,,,enkayı hep böle bıraksalar keşke diyebiliriz heralde tüm ihtiyacımız olan bu çünkü :)
bütün arabalara maaşallah,,,bu arada Hakan arkadaşımızın kafası biraz karışmış ama aslında iki arabayı yan yana görmeden aynı hızda aynı hıza kadar denemeden farkı yorumlamak zordur her zaman,, evdeki hesap çarşıya hiçbi zaman uymaz bu yüzden ;) fazla takılmamak lazım arabaların hepsi hakkını vermiş görünüyor ...
Görkem eyvallah yorumların için ama "evdeki hesap çarşıya hiçbi zaman uymaz" gibi teknikten uzak bir yorumla bizim durumumuz özetlenemez , ben burda niye burda neden boyle olmuş olabilir diyorum.
Teknik olarak açıklayacak birisi varsa açıklasın.
murat çelik
17-07-2012, 12:45
GTB 2260 vk abi tam doğrusunuda ben yazayım bari :)
nevar yani b yazmadıysak üzüldüm şimdi anlamıslardır:D
MuratGürakan
17-07-2012, 12:46
Görkem eyvallah yorumların için ama "evdeki hesap çarşıya hiçbi zaman uymaz" gibi teknikten uzak bir yorumla bizim durumumuz özetlenemez , ben burda niye burda neden boyle olmuş olabilir diyorum.
Tekniklik bir durumu yok abi???
Olay özetle;
-basılan mesafe aynı değil, basılan gün aynı değil ve belkide basılan hızlar aynı değil. 70 de bastık biz mesela.
Eğer dün denemiş olsaydınız o zaman farklar üzerinde tartışılabilirdi.
penguinhakan
17-07-2012, 13:19
Evet dün deneseydik daha net yorum yapabilecektim , ama şu anda diyemiyorum birşey.
o zaman söleyim teknik olarak senin kurduğun mantık zaten yanlış maalsef,,
murat az çok anlamış dediğimi aslında ,,,şimdi şöle bi örnek verim bi hondayla ben vtec altı deneyim 50-200km basim 3boy geçim,,,sonra başka bigün bi 106 gti aynı hondayla 70-220km bassın honda 3 boy geçsin,,,aynı gün lan diyim ben bu 106 yı geçerim bende deneyim şunla bi diyip 60-180km basalım 106 gti geçsin beni 2 boy,nasıl oldu bu iş ??,,,,ee şimdi alinin yaşı veli doğduğunda kaçtı diyebiliriz anca bu işe :) yani sizin olayda bu tarz bişidir diye düşünüyorum ....
bide aynı hız aralığında basmak kadar farklı günde basmanında etkisi var çünkü karşındaki araba hem yüklü hemde ayarsız,,kafasına göre gidiyo zaten şuan ,,arka arkaya aynı hızlarda aynı gün çıkıp denesende ondan sonra sorsan bu sorduğunu demekki roccoyla denerken arabana bişi olmuş diyebilirdin,,,ama böle kıyas alınmaz maalesef,,,,ayrıca yine ben yorumumda pek teknik değil belki ama tüm arabalar hakkını vermiş demiştim,,,yani bu speclere göre tüm arabalar olması gerektiği kadar gitmişe getirmiştim,,,senin araban ekstralarına göre yavaş yada daha iyi olmalı gibi bi durumda kalmıyo bölece,,,
elimden geldiğince açtım konuyu diye düşünüyorum,,,yorumumu dikkate aldığın için ayrıca teşekkürler ,,,tekrar maaşallah ,,,böle konu açıp çıkıp güzel güzel araba denemek kolay değil ,,3.cüll şahısların dediklerini kulak arkasıda etmek lazım ,,bırakın konuşan konuşsun ,,,siz sadece denediğiniz insanların ağzından çıkanlara bakın :icon_tup: yoksa zevki kalmıyo cidden,,,,buda bir tavsiye ;) ...
maşallah araclara cupra hızlı :) ama şahsen 2260 lı bi cupranın daha fazla yürümesini beklerdim tekrardan maşallah araclara
flexamin
17-07-2012, 17:21
ertuğ ile şahinin deneme sonucu nedir ya pek birşey anlaşılmıyor. tüm araçlara maşallah
1998corsa
17-07-2012, 18:14
ertuğ ile şahinin deneme sonucu nedir ya pek birşey anlaşılmıyor. tüm araçlara maşallah
kameranın oldugu yerde 3-4 boy onumde gelıyo daha kasmaya gerek gormedık
flexamin
17-07-2012, 18:43
kameranın oldugu yerde 3-4 boy onumde gelıyo daha kasmaya gerek gormedık
maşallah kazasız belasız
Ertug_T.
17-07-2012, 19:02
200 gibi biraktim 4 boy civariydi abi..
Bu arada rocco-golf-tjet 3lu bastigimizi disardan cekeb oldumu hic?
penguinhakan
17-07-2012, 21:29
Çeken olmuştur elbet ama malesef kimse koymuyor niye anlamadım.
Arkadaşlar başka varsa koyunda görelim ikinci basışımızı merak ediyorum şahsen.
Çeken olmuştur elbet ama malesef kimse koymuyor niye anlamadım.
Arkadaşlar başka varsa koyunda görelim ikinci basışımızı merak ediyorum şahsen.
ben ilkini cektim bulanık cıkıyo diye digerlerini cekmedim.. onun dısında baska video yok yani bende..
aradaki fark konusunda da eger bana bişeyler soylemek istiyosan yuzume soyle abi lütfen :( muratla fark ve canla fark konusuna gelince de ikisiyle de baslangıc yerleri farklı oldugundan boyle cıkmıs bence videodan.. keske dun bi daha deneseydin tdi la..
penguinhakan
17-07-2012, 22:04
Erhan selam , senle bir alakasi yok , muratla hallettik o sorunu diye dusunuyorum.
Ben de farkin bu kadar olmasina teknik olarak yorum hic kimse demiyor kardesim benim araba ilk denemede kesildi diye , ki sahsen bakin ben soyluyorum , bazen arabamda anlamsiz 160 da normal ivmelenmesine gore gitmiyor. İkinci deneme de olmadi , murat abi denemede olmadi. Yani fark zaten oluyor ama bu kadar da degil demek istedigim bu...
Neyse kabak tadi vermek istemiyorum , videolar ortada hersey net ve acik.
maşallah araclara cupra hızlı :) ama şahsen 2260 lı bi cupranın daha fazla yürümesini beklerdim tekrardan maşallah araclara
Küçük turbo yazılımı ile bu kadar oluyor :) Diğer araçlarıda küçümsemeyin bence .Onlarda speclerine göre güzel yürüyorlar. Yazılım güncellenip bol dumanla biraz daha güç alabiliriz :)
CeM öZeR
17-07-2012, 23:00
Küçük turbo yazılımı ile bu kadar oluyor :) Diğer araçlarıda küçümsemeyin bence .Onlarda speclerine göre güzel yürüyorlar. Yazılım güncellenip bol dumanla biraz daha güç alabiliriz :)
La desene ilk denemede geçince narin narin vites attım diye. Baktın sarocco biraz dişli sende ona göre vites attın. Milletin aklını bulandırıyon. Adaleti yapacam ben sana :p
zaten turbon büyük ve belli bi setup hazırlamış isen eski veya buna denk bi yazılımın olmaması halinde verim alamazsın ki ? neden yeni yazılıma gecmiosun ?
şu an 4-5 boy attıgın arabalara araaya yük gemisi boyu sokarsın araya güncel yazılım ile..
murat çelik
18-07-2012, 11:59
araya hızlı tren dalar yük gemisi hikaye olur masallah cok güzel şu an bile cupranın gidişi
zaten turbon büyük ve belli bi setup hazırlamış isen eski veya buna denk bi yazılımın olmaması halinde verim alamazsın ki ? neden yeni yazılıma gecmiosun ?
şu an 4-5 boy attıgın arabalara araaya yük gemisi boyu sokarsın araya güncel yazılım ile..
dyno uzerinde yapilicak ayar bitmesini bekliyoruz girgirina muhabbetine deneme yapildi denedigim kimsenin gecmek gecilmek gibi bir kaygisi oldugunu dusunmeden denedigimize inaniyorum amac aradaki farki gormek.
dyno uzerinde yapilicak ayar bitmesini bekliyoruz girgirina muhabbetine deneme yapildi denedigim kimsenin gecmek gecilmek gibi bir kaygisi oldugunu dusunmeden denedigimize inaniyorum amac aradaki farki gormek.
ok ayagınıza saglık o zaman