Orijinalini görmek için tıklayınız : Pompalı tüfek hakkında bilgi
Maxiboost
18-07-2012, 17:56
Arkadaşlar eve pompalı tüfek almak istiyoruz. Kısa namlulu birşeyler olsun hem teknede acil durumlarda rahatlıkla kullanabilelim aynı zamanda av vs gibi bir aksiyon olursa yanımıza alalım istiyorum. Fiyat olarak fazla uçmayı düşünmüyorum. Remington 870 marine modelini tavsiye ediyorlar sanırım. Bu işten anlayan kullanmış olanlar hangi markaları tavsiye ederler? bir de türk markaların durumu nedir sarsılmaz falan? tavsiyeleri bekliyorum :)
Sarsilmaz huglu bunlar guzeldir pompali yerine 8 otomatik alabilirsin ruhsatla fln 500 600 e guzel tufek alirsin
mevlut-S
18-07-2012, 18:17
bizde yanlış hatırlamiyorsam 95 yapımı üzümlü magnum var halen tıkır tıkır çalışıyor :) ama sanırm artık üretilmıyor onlardan. Otomatik değil böyle bi kısmı ahşap filan :)
Maxiboost
18-07-2012, 18:32
Sarsilmaz huglu bunlar guzeldir pompali yerine 8 otomatik alabilirsin ruhsatla fln 500 600 e guzel tufek alirsin
1000-2000tl arası birşey bakıyorum. Tabi alternatifleride değerlendirebilirim
ibooo avla,tüfekle bayağı ilgilidir görünce yazar :)
Kanka pompalının hiç bi mantığı yok kinetik enerjili 4+1 armsan işini görür
yerli ama avrupaya üretilen ucuz yollu germanica var eger adamgibi bişey dersende winchester derim ben tabi bulabilirsen
Maxiboost
18-07-2012, 18:53
Kanka pompalının hiç bi mantığı yok kinetik enerjili 4+1 armsan işini görür
panpa güzel birşey olsun istiyorum 1000tl yerliye vereceğime 1500 1800 veririm adam gibi bir tüfek alırım daha iyi. Araştırınca yerlilere pek sıcak bakmıyor insanlar. 1500tl yi gözden çıkarttım :) iki ay sonra yok orası sıkıştı burası bozuldu yok namlu değiştir falan istemiyorum
moszberg mı oyle bırsey markası amerıkan ordu sılahı dıye gecıyor kısa ve uzun dıbcık olarak satılıyor 94 den bu yana kullanıyoruzz banamısın demedı tavsıye edılır
Silah Dünyası (http://www.silahdunyasi.com/) <burdan modellere bakabılırsın çok çeşit mevcut
Maxiboost
18-07-2012, 19:02
ne dersiniz?
Hilal Av_Veli Katranc, Av Tfekleri, thal Tfekler, Winchester, Winchester, Winchester Super X Pump Defender Shotgun (http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=42)
yarı otomatikte olabilir aslında
36lık çatus var keleşe benziyo jarjörlü çok hafif çok kibar 15lik jarjörü bile var bi araştır derim ava savunmayada birebir
CATUS / Çatüs .410 ga / 36 cal. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bQ2E68OXxio&feature=related) videoyada bak istersen
panpa güzel birşey olsun istiyorum 1000tl yerliye vereceğime 1500 1800 veririm adam gibi bir tüfek alırım daha iyi. Araştırınca yerlilere pek sıcak bakmıyor insanlar. 1500tl yi gözden çıkarttım :) iki ay sonra yok orası sıkıştı burası bozuldu yok namlu değiştir falan istemiyorum
Ata ve arMsan 5 sene garantili ben domuz avı için benelli kullanıyorum kuş avı içinse ata combo poze iki arasinda 5 oynuyo,ithal tufekler cok pahalı sarsılmaz iflas etti ama piyasada malları var ata ve armsan yurt dışına efsane tüfek satıyolar bilgin olsun
Bu arada 1800 e yerli alabilirsin anca :D
Mosberg guzel,yivlisini kullaniyorum.
2000 tl niz varsa 2. El beratta yada benelli alin,rahat edin.
Maxiboost
18-07-2012, 19:19
Bu arada 1800 e yerli alabilirsin anca :D
Hilal Av_Veli Katranc, Av Tfekleri, thal Tfekler, Remington, Remington, Remington 870 Express Pompal Av Tfei (http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2163)
Hilal Av_Veli Katranc, Av Tfekleri, thal Tfekler, Winchester, Winchester, Winchester Super X Pump Defender Shotgun (http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=42)
ne dersin bunlara :D
2000-3000 araliginda browning a500 de bakabilrsin 2 yil kullandim sorunsuz 200 den fazla fişek atıyorum sezonda tek problem cıkartmadı
Hilal Av_Veli Katranc, Av Tfekleri, thal Tfekler, Remington, Remington, Remington 870 Express Pompal Av Tfei (http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2163)
ne dersin bunlara :D
Otomatikten bahsediyorum kinetik yazdım koç iyi oku pompalı =çöp :D
Avda pompali kullanilmaz al otomatik rahat et maxipanpa:D
Polis akademisi çok etkilemiş bertanı :D
Pompaliyi kurup atacam saniyo kisa dipcik falan:D magnum fisekle bi attirican omzunu curutsun:D
Maxiboost
18-07-2012, 19:37
Polis akademisi çok etkilemiş bertanı :D
lan açık açık yarın öbürgün biri eve tekneye girerse adam vurmak için alıcaz mı yazayım yani :D ava gidersek falan işte :D
Bende ATA Arms var kinetic 4+1. Baya keyifli. Ordek ve kazda onu kullaniyorum. Tekne derken teknede ne yapacaksin tufegi?
lan açık açık yarın öbürgün biri eve tekneye girerse adam vurmak için alıcaz mı yazayım yani :D ava gidersek falan işte :D
Pompaliyi kurana kadar:D sirf havasinizz aluminyum:D
Otomatik candir
Maxiboost
18-07-2012, 19:40
Bende ATA Arms var kinetic 4+1. Baya keyifli. Ordek ve kazda onu kullaniyorum. Tekne derken teknede ne yapacaksin tufegi?
ıssız koylarda veya tehlikeli yerlerde kaldığımız oluyor bazen :) nolur nolmaz eheh
sılah dukkanımız var memlekette dusunursen msj atarsın
ıssız koylarda veya tehlikeli yerlerde kaldığımız oluyor bazen :) nolur nolmaz eheh
Karayipmi sandım akkom :D
Maxiboost
18-07-2012, 20:01
Karayipmi sandım akkom :D
panpa çık bi kal 1-2 gece anlarsın beni :D
Abi ben av için felan değilde hevesten safir t14 aldım atışı felan gayet başarılı zevkli bir tüfek,
pompali cokda mantikli degil yerli firmalarimizin cogu yurtdisina ciddi adette tufek satiyorlar,avrupa haric alicaksan fizigine uygun olani sec yeter,otomatik daha mantikli olur armsan yerlide baya tutulan marka,pompali ancak domuz avinda isine yarar gerisi icin anlamsiz...
emredağla
18-07-2012, 21:17
ne dersiniz?
yarı otomatikte olabilir aslında
satıcı tanıdığımdır daha önce baya bişeyler aldım ama ilgi alanı farklı :)
murat çelik
18-07-2012, 21:42
bende ruhsat işlerini halkletdim silah alım belgesını aldım ata düşünüyorum bu hafta sonu alcam buyuk olasılıkla avcı arkadaşlara sordum reklamı saglam bir tüfek ata buna dayanarak 3yıldır kullananlar var sıkıntı yok ben ce ata basın agrımaz derim gecen hafta 3kişi daha aldı atanın gazlı sistemini all derim
Az kaldi sezona ;)
baskan 1 aya sahalardayiz;)
SubieGuy
18-07-2012, 23:36
Ev savunması için 870 çok ideal bir tercih, hem sorun çıkartmaz hem de evladiyelik bir tüfek olur.
Marine modeli biraz fazla parlak, ama korozyon sıkıntısı yok...
Ev gibi dar ortamda manevra için mümkün olduğunca kısa namlu -ki yasal sınır 48cm'dir,- mesela 51lik slug namlu tercih edilebilir, 70likler daha çok uçar avına uygun olur ev savunmasında pratik olmaz.
Benelli ise otomatik tüfeklerin rolls-royce'ıdır, ama ülkemizde bulunan modelleri savunmadan çok ava yönelik oluyor.
Defender de sağlam ve güçlü bir tüfektir, ama Remington 870'in yıllardan beri 1 numaradaki krallığı hala devam ediyor...
2 sene önce olsaydı üzümlüde huğluda okuyordum size %30a varan indirimle yerli istediğiniz silahı alırdık :( şuan kimseyle bağlantım kalmadı
Maxiboost
19-07-2012, 00:03
Ev savunması için 870 çok ideal bir tercih, hem sorun çıkartmaz hem de evladiyelik bir tüfek olur.
Marine modeli biraz fazla parlak, ama korozyon sıkıntısı yok...
Ev gibi dar ortamda manevra için mümkün olduğunca kısa namlu -ki yasal sınır 48cm'dir,- mesela 51lik slug namlu tercih edilebilir, 70likler daha çok uçar avına uygun olur ev savunmasında pratik olmaz.
Benelli ise otomatik tüfeklerin rolls-royce'ıdır, ama ülkemizde bulunan modelleri savunmadan çok ava yönelik oluyor.
Defender de sağlam ve güçlü bir tüfektir, ama Remington 870'in yıllardan beri 1 numaradaki krallığı hala devam ediyor...
bilgiler için teşekkür ederim abi :) ikisi arasında kaldım şuanda. Defender ın namlusu 47cm demişler 48dir herhalde yasal olmadığını sanmıyorum silahın. O yüzden hem fiyatı güzel kötü bir markada değil. Bakalım biraz daha araştırıp bi karar vereceğiz artık :)
av işinde pompalı olmaz
bütçeni fazla kasmadan kendine bitane huğlu nun iyi bi serisini al rahat et
gidipte 2000-3000 tl verme bi av silahına ;)
yaklaşık 12-13 senedir 8 otomatik huğlu kullanıorum kullandıktan sonra hep yaglarım hiçbir sıkıntısını görmedim bahsi gecen çogu tüfek kadar da işini görür ;)
kesinlikle hem türk malı hemde dayanıklı olarak huğlu tavsiye ederim :)
Geç kaldın, konuyu daha erken açsaydın kısmetin bendeydi :D
Daha dün noter satışını yaptım, winchester 1300 defender 7+1 U.s.a. üretimi 0 ayarında 1500 tl ye verdim.
Firat.M3
19-07-2012, 01:03
ruhsat olayları nasıl oluyor 47cm namluların? araçta da taşınabiliyor mu ? bununla ilgili de bilgi veren olursa seviniriz.
edo typer
19-07-2012, 04:57
simdi kanka soyle anlatayım;
pompalı tufek sevmem hıc bır mantıgı yok bana kalırsa ne avda ne savunmada..
av konusunda superpose severım,ne tufekte ne normal sılahta otomatık her an sorun cıkarabılır dusuncesınden kurtulamadım.. normal sılahta toplu sılahlar her zmn daha sorunsuzdur fakat tasıma zorlugundan ve mermı kapasıtesınden pek tercıh edılmez.. sılahın sorun cıkarmaması adına kalıtelı marklara yonelır kı sorunsuz olsun vs..
tufek ıcınde anladıgım kadarı ıle cok kullanmıcaksın ,ava gıtmıceksın sadece savunma olsun dıye bulundurucaksın.. ALLAH bır manı vermezse ıns belkı ılk aldıgında denemek ıcın 2 3 el ates edersın ve tekrar omur boyunca ates etmenı gerektırecek bır durum olusmaz ıns..bu sebepten pek yuksek rakamlı sılah almanı tavsıye etmem..ki ava bıle cıksan tavsıye edecegım tufekler genelde yerlı tufekler olurdu.. gercekten cok kalıtelı tufekler mevcut huguluyu cok severım..
fakat savunmada bana kalırsa uzun namlulu hıc bır tufek onermem.. tufegın namlusu ne kdr uzun olursa kontrolu o kdr zordur,hızlı hareket edemezsın..yakın mesafede hıc bır sey yapamazsın..ALLAH korusun sıkıntılı bır durum oldugunda keske kucuk bırsey olsaydı dememek ıcın ve sadece bulundurmayı dusundugun ıcın ben bulundurma ruhsatlı sılah almanı onerırım..senın ısın yakın mesafe kalkıp tekneden sahıldekılerı avlamıyacagına gore 10-20 metre arası:) kı bu mesafelerde gercekten tufek cok tehlıkelı 2.elı atamayabılırsın bıle..
sılah konusuna gelınce ıste bu arastırmaya deger bır mesele:)
yerlı sılahlarda cok guzel urunler var fakat guven meselesı bu.. bazıları yerlı sılahlar yeterlı derken bazısı dunyaca unlu sılahlara guvenır..
yerlı dusunursen; 1.elden deneyımım oldugun ıcın zıgana sport onerırım.. enıstemde tasıma ruhsatlı sport var 3 sarjor mermı attım ısınma yok,tepkısı cok ıyı,ele oturması guzel,agırlık guzel,cok yakısıklı ve rakam cok uygun..
ıthal dusunursen; favorım her zmn sıg sauer.. begendıgım bır cok modelı var,cok ısabetlı fakat rakamlar bıraz yuksek
o kdr para gereksız dersen 2. el bır browning her zmn bulabılırsın..:) kısacası domuz gıbı sılahtır.. bugune kdr tutukluk yapanı ne gordum nede duydum.. normal sartlarda yıllarca guvenebılırsın.. bır tabanca ıcın bence yeterlı kuvvette atıs yapar..
gunumuzde aılelerımızın can guvenlıgı ıcın bıreysel sılahlanma oranında yuksek artıs var bence..sılah bılınclı kısılerın elınde oldugu surece sorun yok fakat suc ve suclu oranında da artıs oldugu ıcın koruma olarak basvurmak zorunda kalıyoruz yapacak bırsey yok..
ALLAH kullanmak zorunda bırakmasın
teknede ne işe yarıycak demişsiniz bir tanıdığımızın başından geçenleri anlatayım;
tekne işinde yeniler ve bandırmadan gemliğe doğru giderken acaip bir poyraz fırtınası çıkıyor bunlarda imralı adasının kuytusuna girip demir atıyorlar. O zamanlar apo olmadığından adaya 5 mil yaklaşmama kuralıda yok. Gecenin bir yarısı adam uyanıo ve camda 2 ayak görüyor tüfeğine sarılıp bekliyo ve adadan yüzerek gelen adam beni karaya bırak dedikten sonra bizimki tüfekle adamı tekrar suya indirio ve sabaha kadar uyanık bekliyor başka biri gelmesin diye. Bu medeniyete yakın olan bir yerde olan olay birde bunun egedeki karayoluyla ulaşılamayan koyları filanda var şu ana kadar ege koylarında duyduğum bir olay yok umarım kimseninde başına gelmez
siz amerikalılar neden türk tüfeklerini beğenmezsiniz ?
yerli tüfeklerde çok iyidir bekleneni fazlasıyla karşılar hacı, 1000 tl ye çok güzel yerli tüfek alabilirsin.
Böyle birşey sizin işinizi görür
http://www.kaysansilah.com/image/cache/data/Yabanc%C4%B1%20T%C3%BCfekler/Benelli/Benelli%20Super%20Nova%20Slug%20Tactical%20Ghost%2 0Sight%20Pompal%C4%B1%20Av%20T%C3%BCfe%C4%9Fi/supernovasluggostb-750x750.jpg
Benelli Super Nova Slug Tactical Ghost Sight Pompalı Av Tüfeği (http://www.kaysansilah.com/benelli_super_nova_slug_tactical_ghost_sight)
sarsılmazdan şaşma bertanım dinle beni , vınchester di brownıng tı hıkaye , yerli kuşumuzu , tavşanımızı gevur tüfenkiylen vurma :D
RottingChrist
19-07-2012, 08:24
o senin dediğin tüfeği üreten firma kraliyet ailesine silah yapıyordu bir belgeselde izlemiştim. yaptıkları bütün silahlar el yapımı ve kişiye özelmiş. imalat süreci bir kaç haftadan uzun du yanlış hatırlamıyorsam.
yerli ama avrupaya üretilen ucuz yollu germanica var eger adamgibi bişey dersende winchester derim ben tabi bulabilirsen
yasalar ne diyor bu silahlar için, ruhsat gerektirmeyen silahlar var mı ?
av konusunda superpose severım,ne tufekte ne normal sılahta otomatık her an sorun cıkarabılır dusuncesınden kurtulamadım.. normal sılahta toplu sılahlar her zmn daha sorunsuzdur fakat tasıma zorlugundan ve mermı kapasıtesınden pek tercıh edılmez.. sılahın sorun cıkarmaması adına kalıtelı marklara yonelır kı sorunsuz olsun vs..
tufek ıcınde anladıgım kadarı ıle cok kullanmıcaksın ,ava gıtmıceksın sadece savunma olsun dıye bulundurucaksın.. ALLAH bır manı vermezse ıns belkı ılk aldıgında denemek ıcın 2 3 el ates edersın ve tekrar omur boyunca ates etmenı gerektırecek bır durum olusmaz ıns..bu sebepten pek yuksek rakamlı sılah almanı tavsıye etmem..ki ava bıle cıksan tavsıye edecegım tufekler genelde yerlı tufekler olurdu.. gercekten cok kalıtelı tufekler mevcut huguluyu cok severım..
fakat savunmada bana kalırsa uzun namlulu hıc bır tufek onermem.. tufegın namlusu ne kdr uzun olursa kontrolu o kdr zordur,hızlı hareket edemezsın..yakın mesafede hıc bır sey yapamazsın..ALLAH korusun sıkıntılı bır durum oldugunda keske kucuk bırsey olsaydı dememek ıcın ve sadece bulundurmayı dusundugun ıcın ben bulundurma ruhsatlı sılah almanı onerırım..senın ısın yakın mesafe kalkıp tekneden sahıldekılerı avlamıyacagına gore 10-20 metre arası:) kı bu mesafelerde gercekten tufek cok tehlıkelı 2.elı atamayabılırsın bıle..
yerlı sılahlarda cok guzel urunler var fakat guven meselesı bu.. bazıları yerlı sılahlar yeterlı derken bazısı dunyaca unlu sılahlara guvenır..
yerlı dusunursen; 1.elden deneyımım oldugun ıcın zıgana sport onerırım.. enıstemde tasıma ruhsatlı sport var 3 sarjor mermı attım ısınma yok,tepkısı cok ıyı,ele oturması guzel,agırlık guzel,cok yakısıklı ve rakam cok uygun..
ıthal dusunursen; favorım her zmn sıg sauer.. begendıgım bır cok modelı var,cok ısabetlı fakat rakamlar bıraz yuksek
o kdr para gereksız dersen 2. el bır browning her zmn bulabılırsın..:) kısacası domuz gıbı sılahtır.. bugune kdr tutukluk yapanı ne gordum nede duydum.. normal sartlarda yıllarca guvenebılırsın.. bır tabanca ıcın bence yeterlı kuvvette atıs yapar..
gunumuzde aılelerımızın can guvenlıgı ıcın bıreysel sılahlanma oranında yuksek artıs var bence..sılah bılınclı kısılerın elınde oldugu surece sorun yok fakat suc ve suclu oranında da artıs oldugu ıcın koruma olarak basvurmak zorunda kalıyoruz yapacak bırsey yok..
Erdem güzelce açıklamışsın fakat tabanca alamaz çünkü hem teknede hem de evde kullanmayı düşünüyor ki bunun için taşıma alması lazım ki öyle bi imkanı olsa kesin pompalı tarzı bakmazdı. Sadece evde kullanıcaksa 9mm'lik herşey işini görür sonuçta 3 şarjör bitirme olasılığı yok. Yedek şarjörü dolu olarak bekletende (polis vs. hariç) yoktur sanırım.
Hiç kimse sosyal mesaj yazmamış yazayım bari "Silah tehlikeli bi alettir ve çok çok çok büyük sorumlulukları vardır"
Ruhsatsız silah yoktur.
tüfek denilince benelli derim ama fiyatlarıda senin bütçeye uygun değil. ama tüfeğin babasıdır.
aslında alıcaksın bitane barret 50 tekneden inmeden av yapacaksın adalardaki tavşan fare ne warsa tekne içinden avlarsin :hahaha:
bknz: barret 50
http://fc06.deviantart.net/fs36/f/2008/278/8/7/Barret_50cal__Sniper_Rifle_by_lucariofan666.jpg
Maxiboost
19-07-2012, 09:20
Beyler tabanca var zaten :D Ahk durumu cok guzel aciklamis :) beretta mod 70 var suanda ama saticaz tasima almak icin verecegin ugrasa degmez.
way arkadaş ya barret50 usa da 9k$ yok böyle birşey ya
Benelli Shotguns | Benelli Performance Shop M2 3-Gun Model (http://www.benelliusa.com/shotguns/benelli-performance-shop-m2-3-gun-model.php)
şu alet çok hoşuma gitti be kısacık tam senin istediğin tarz sanırım
ama pantalon veya uzun şortun içine koyupta taşıyım deme sonra bunun gibi zannederler :hahaha:
http://i48.tinypic.com/b3wv1f.jpg
(resim komik resimler topiginden alıntıdır)
ruhsat olayları nasıl oluyor 47cm namluların? araçta da taşınabiliyor mu ? bununla ilgili de bilgi veren olursa seviniriz.
Tüfek boş ve kılıfında olduğu sürece ister bagajda taşıyın ister Taksim ortasında omuzunuza asarak gezin sıkıntı yok :) 47 cm altındaki namlulara ruhsat verilmiyor.
Burda yiğidi öldür hakkını yeme :) Av konusunu bilmem tecrübem yoktur, ama iş savunmaya geldiğinde 45 acp ve 357 Mag. kalibreye kadar olan bütün silahları cebinden çıkartır. Bu silahların durdurucu gücü yine bir pompalı kadar olmasa bile yeterlidir. Stopping power gücü savunmada çok önemlidir. Göğüs kafesinden 9x19 kalibre ile vurduğunuz bir insan size 45 sn. daha karşılık verebilir. pompalı tüfekle herhangi bir yerinden vurulan insan aldığı şok dalgası ile birlikte (Hayati organlarına gelmese bile) aynen olduğu yere nakavt olur :D
normal sılahta toplu sılahlar her zmn daha sorunsuzdur fakat tasıma zorlugundan ve mermı kapasıtesınden pek tercıh edılmez..
Hilafsız abartmadan söylüyorum hemen hemen her marka silah kullandım, test ettim. Ruhsat parasına dünyaları harcadım. Şahsi fikrim gerçekten can güvenliği sıkıntısı varsa güvenilecek tek silah bir revolver dır. İllk 3 atışta hedefi vuramıyorsanız şarjörünüzde değil 15 150 mermide olsa sizi kurtarmaz ;) En son 2 revolverım vardı, bir tanesini değişlik için devir ettim. S&w mod 60-9 arka kot cebimde skıntısız taşıyabiliyordum.
Silah tavsiyesi için en önemli unsur kullanıcının elinin yapısıdır. Kullanıcı mutlaka almak istediği silahı test etmeli. Küçük eli olan bir insana DE önermek yada kocaman eli olan bir insana cz92 önerebiliriz.
Keşke herkes senin gibi düşünse, silah bilinçli insanın elinde olduğu sürece hayat kurtarır.
aslında biraz daha farklı bişey olsun dersen safir t14 bakabilirsin
Safir Silah Sanayi (http://www.safirarms.com/turk.html)
http://www.hilalav.com.tr/img/urun/t14classic_S.jpg
benım bıldığım kadarıyla pompalı tufek suikast sılahına gırıyor ve av zaten yasak ve sıkıntılı bır tufek baretta gibi markaları terchı edın
8 li otomatik candır bende kullanıyorum memnunum
benım bıldığım kadarıyla pompalı tufek suikast sılahına gırıyor ve av zaten yasak ve sıkıntılı bır tufek baretta gibi markaları terchı edın
Pompalı tüfek satışı yasaldır. Hatta ruhsatsız tabancaya nazaran ruhsatsız pompalı tüfeğin cezası daha azdır :D Av neden yasak olsun? Uygun zaman ve yerde avlanmak (Av teskereniz var ise) serbesttir.
Pompalı tüfek neden sıkıntılı?
i-vtec07
19-07-2012, 17:37
aynen avda otomatik daha iyi olur..
Pompalı tüfek satışı yasaldır. Hatta ruhsatsız tabancaya nazaran ruhsatsız pompalı tüfeğin cezası daha azdır :D Av neden yasak olsun? Uygun zaman ve yerde avlanmak (Av teskereniz var ise) serbesttir.
Pompalı tüfek neden sıkıntılı?
daha önce jandarmaya yakalandık araba bagajında bızımle ılgılı sıkıntı olmadı ama arac sahıbını baya uğrastırdılar. neden sıkıntı; tutukluk yapıyordu arkadasımdakısı fısek sıkıstırıyordu içinde her tufekte olucak dıye bırsey yok tabı ama avda zaten bence cıfteden fazlası katliam
SİDOMA BLACK HUNTER S.A.T 320, fiyat 1.485 TL/ad., ÇEKMEKÖY (http://ticaretimiz.com/p17315-sidoma-black-hunter-sat-320.html)
Dünyanın en sağlam av tüfeği--Sidoma Black Hunter S.A.T 320T - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=yE-u1hq4-yw)
daha önce jandarmaya yakalandık araba bagajında bızımle ılgılı sıkıntı olmadı ama arac sahıbını baya uğrastırdılar. neden sıkıntı; tutukluk yapıyordu arkadasımdakısı fısek sıkıstırıyordu içinde her tufekte olucak dıye bırsey yok tabı ama avda zaten bence cıfteden fazlası katliam
Başkan neden sıkıntı yaşadığınızı yaziyim mutlaka birinden biri :)
-Tüfek ruhsatsız
-Tüfeğin içinde fişek var yada kılıfında değil yada her ikisi
-Tüfek ruhsatlı ise araç içinde ruhsat sahibi yok
-Av sezonu olmayan bir zamanda veya ava yasak olan bir bölgede şüphe üzerine alındınız
Avcılıkla ilgili tecrübem yok ama ava çıkanlar arkadaşlarım 2 mühimmattan fazla yapılan av için katliam diyorlar. Avada kaçmak için şans bırakmak gerek diyorlar :)
SubieGuy
19-07-2012, 23:43
bilgiler için teşekkür ederim abi :) ikisi arasında kaldım şuanda. Defender ın namlusu 47cm demişler 48dir herhalde yasal olmadığını sanmıyorum silahın. O yüzden hem fiyatı güzel kötü bir markada değil. Bakalım biraz daha araştırıp bi karar vereceğiz artık :)
Açıp bir daha TSE 870'e baktım, son düzeltmeler ile minimum boy 457.2mm, yani tam 46-47cm olduğunda yasal sıkıntı yok.
Namlu uzunlukları 457,2 mm'den az olmamak kaydı ile namlu uzunluklarının, seçiminde imalâtcı serbesttir.
Tutukluk yapma ihtimalinin düşük olmasından, çok farklı mühimmatı hiç ayar yapmadan ve takılmadan kullanabilmesinden (kauçuk toptan tutun, tek kurşun, şevrotin, iri saçma, ince saçma, magnum fişek, hafif dolu f,işek, hatta kayatuzu dolu fişek vs vs) ve kullanım kolaylığı yüzünden pompalı, tüm dünyada en çok tercih edilen seçenek pompalıdır, otomatik tüfeklerde yukarıda behsettiğim fişek kombinasyonlarını karışık kullanmak sıkıntı olabilir.
Evde pompalı tüfeği güvenlik amaçlı bulunduran, ve ilk 2 fişeği uyarı amaçlı kauçuk topla dolu, sonrasını saçma ve olay kemiğe dayandı ise tek kurşun ile dolu tutan tanıdıklarım var, düzenli eğitim ve pratik ile zaten pompalı tüfek çok güvenilir seçim olacaktır.
Yiğit G.
18-01-2017, 11:51
beyler ruhsatım bu hafta çıkıyor , bir adet winchester sxp defender hc alıcam , satan bayi tanıdıgı olan istanbulda gidip bakabileceğim güvenilir dükkan falan bilen varsa bi haber etsin bana sevabına :)