PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Metrobüs Kaza

emresener
20-07-2012, 16:23
Bu Sabah olmuş sanırım. Büyük haber sitelerinde falan denk gelmedim gerçi denk geldiğim haber siteside büyük :D

Avcılar'da direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkan-En Son İstanbul Haberleri-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/yasam/haber/760376-metrobus-karisti)

Time-R
20-07-2012, 16:26
Artik neredeyse hergun metrobus kazasi oluyormus gibi?

zıpzıp
20-07-2012, 16:26
Ben bugün yenibosnadan 10.50 civarında dönerken gördüm .. denk geldim

SErhat.
20-12-2012, 10:08
Galiba metrobüs yoldan çıkmış.

İBBTrafikKontrolMrk. ‏@4444154
D100 Çağlayan-Darülaceze Yönü Yaralanmalı Trafik Kazası, 2 şerit trafiğe kapalı, Ekip Sevk Edildi

http://i50.tinypic.com/2nbcz7o.jpg

http://www.ntvmsnbc.com/id/25407682/

Agah
20-12-2012, 10:10
bu metrobüs şoförleri de iyice yoldan cıktı... trafiksiz dertsiz yolda kaza...

mcy
20-12-2012, 10:17
bende konuyu hortlatmışınız diyecektim. ama tam tersi yeni konu açmadan devam ediyorsunuz. tebrikler. :)

lethaldoze
20-12-2012, 10:17
Ayrı yolları var yine kaza oluyor. Tabi nasıl olduğunu bilmek lazım normal şartlarda kaza olmaması lazım ama extra bir durum da olmuş olabilir orda olup bilmek lazım.

Low-Rider
20-12-2012, 10:19
Normaldir, hayvan gibi sürüyorlar çünkü ne fren yapmayı biliyorlar ne gaza basmayı.
Toplu taşıma değil özel seyirci etabı sanki.

brs852
20-12-2012, 10:32
Metrobüsler arabalardan daha çok kaza yapar hale geldiler

Mr.K
20-12-2012, 10:34
bitane daha mı oldu acaba? haberturkte okmeydanında da haber var da.. kaymış sanırım oda yoldan çıkmış..

aslan
20-12-2012, 10:39
Aslında araçlarla aynı yönde gitseler bu kadar olmaz ama direk kafa kafaya çarpma ihtimali oldugu için ölme riski artıyor

powERS
20-12-2012, 10:44
metrobüs sürücüsü direksiyon hakimiyetini neden hangi şekilde kaybeder ?

lethaldoze
20-12-2012, 10:51
Normaldir, hayvan gibi sürüyorlar çünkü ne fren yapmayı biliyorlar ne gaza basmayı.
Toplu taşıma değil özel seyirci etabı sanki.

+1
Ben daha adam gibi fren yapanını görmedim. Ben şahsi otomobilimde 1 kişi bile olsa ki oturur, yine frenime gazıma nazik basarım sarsılmasın diye. Bu adamların hem işi bu hemde yarıısndan fazlası ayakta zor tutunarak seyahat eden vatandaşı taşıyor.

Berent.t
20-12-2012, 10:51

En merak ettiğim..

freelife
20-12-2012, 10:52
sürekli olduğundan haber değeri taşımıyor artık..

Emir_b16a
20-12-2012, 10:53

düz yolda araç kullanmak dikkat açısından çok daha zordur anlık dikkat kaybı kaza yaptırır bu tip yollarda söförü uyaran şerit takip sistemi olmak zorunda çünkü hata payı çok az aracın sığdığı kadar yol yapmayı çok seviyoruz sonuçta kullananda insan hata yapabilir

böle sistemlerde ya ray sadece maliyet değil kazayıda çnler yada şerit takip sistemi şart

ztn şöförlerin çoğu nasıl yolcu taşınırdan bi haber ne frenajdan haberleri var nede arkadaki yolcunun durumundan

onlara sölenen duraga gel dur kapıları aç yolcu al kapıları kapa diğer durağa git yol bitince biz seni yönlendirircez nasıl geliceksin kaçla gidiceksin vs yok

yakın vakitte aralaçlara lastikte almazlar ztn kullandıkları asfalt çabuk buzlanır kazalar artar

SErhat.
20-12-2012, 11:09
Metrobüs yoldan çıktı - Genel Bakış- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25407682/)

ENGean
20-12-2012, 11:33
aksam metrobusle gecıcem eve iş çıkışı, sabah aklımda inş. aksama bozulmaz yolda kalmaz diye düşünce var wallahi. hava soguk karda var. oyle bı durum olursa perişan oluruz

0M42
20-12-2012, 11:39
Ayrı yolları var yine kaza oluyor. Tabi nasıl olduğunu bilmek lazım normal şartlarda kaza olmaması lazım ama extra bir durum da olmuş olabilir orda olup bilmek lazım.

Yeterince açık değilmi ? Atıyorum 50 kişilik araca 100 kişiyi balık istifi doldurursan ve yolum boş diye kaptırır gidersen bir yerden sonra kontrolde senden çıkar böyle olur.

GRKN
21-12-2012, 22:07
bugun sabah cevızlıbagda bayanın bırıne metrobus carptıı suc bayndamıı sofordemı tartısılır ama soforluklerı konusunda her turlu soylenene katılıorumm...

Aykut106
21-12-2012, 23:07

Motorları arkada ve aktarmada körükten önce olur sanırım.O yüzden hakimiyeti zor olabilir.

Arenimo
08-01-2013, 12:34
Yeni konu açmak istemedim

Biraz önce çağlayanda metrobüs yine kaza yapmış bu nedir arkadaş ???

powERS
08-01-2013, 13:00
Motorları arkada ve aktarmada körükten önce olur sanırım.O yüzden hakimiyeti zor olabilir.

ee ? yani ne alaka? orta tekerlekten çekiyor. arka tekerlekten değilki..

yani aslında benim demek istediğim şuydu.

sonuçta şehir içinde ve büyük bir araç max 50km/h la gitmesi gerekiyor değilmi? yani nasıl olabilir.

tayreep_john
08-01-2013, 13:10

sonuçta şehir içinde ve büyük bir araç max 50km/h la gitmesi gerekiyor değilmi? yani nasıl olabilir.

e metrebüs kaçla gidiyo ??

Aykut106
08-01-2013, 17:14

Motor arkada.Sen diyossunki çekiş körüğün ön kısmındaki orta tekerde..
Arada nasıl bir hareketli bir parca var körük döndüğü esnada gücü iletebiliyor.

ERTAN
08-01-2013, 17:20
Sırf bu yüzden avrupa yakasına geçtiğimde 2 den gidiyorum.

5500
08-01-2013, 17:25
az önce radyoda dinledim, büyük yada küçükçekmece gölüne otobüs uçmuş. çok sayıda yaralı varmış. halk otobüsü değildir inş.

mert_leon
08-01-2013, 17:28
az önce radyoda dinledim, büyük yada küçükçekmece gölüne otobüs uçmuş. çok sayıda yaralı varmış. halk otobüsü değildir inş.

Halkotobüsü Kçekmece gölüne uçmuş baya yararlı varmış. Buzlanmadan dolayı olmuş.

emresener
18-01-2013, 08:28
metrobüs kazalarına güncel çeker olduk. her hafta bi vukuat

bahcelievler mevkii de minibüs metrobüs yoluna girmiş.
Minibs metrobs yoluna girdi - Hrriyet GNDEM (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22387219.asp)

Melih-Ö
18-01-2013, 08:30
Sabahleyin trafik anında belli etti kendini. Cennetteyken radyoda duyduk kazayı, basın ekpresse bağlanırken yol kilitlenmeye başlamıştı. Trafikte kalanlara Allah sabır versin.

BurakYozgat.
18-01-2013, 08:44
Sabah ben kazaya direk şahit oldum incirli yönünde oldu olay. Trafiktekilerin hali sıkıntılı valla Allah yardımcıları olsun.

Schumi
18-01-2013, 10:31
Ömür rampasında Avcılar istikametine doğru diyor. Yani yokuş yukarı artık kaç ile gidiyorsa minibüs ona rağmen aşmış bariyeri.

Low-Rider
18-01-2013, 10:32
Sabah ben çektim
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/59965_10151304680278241_1443174033_n.jpg

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582507_10151304684263241_1369690672_n.jpg

Metrobüs yoluna girmiş

ENGean
18-01-2013, 10:59
ben sabahları otogarın onunden mertere, ordan e5 baglanıyorum ınanılmaz trafık wardı demekkı sebebi buymus.

emresener
26-03-2013, 09:37
Küçükçekmecede tır metrobüs yoluna girmiş :(

http://www.hurriyet.com.tr/_np/9953/19659953.jpg

Metrobs seferleri durdu - Hrriyet GNDEM (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22899520.asp)

SOMEONESPECIAL
26-03-2013, 09:47
E5 in ortasından geçirirsen metrobüsü uçak bile inebilur

adilhcl
26-03-2013, 09:47
arkadaslar acaba metrobus seferlerı calısmaya basladımı bılgısı olan varmı bugun ıcın ?

SiMaO
26-03-2013, 09:56
Bu tır kazasız bugunden mi ?

aslan
26-03-2013, 09:59
Bu tır kazasız bugunden mi ?

evet biraz önce yaşanmış olay

SiMaO
26-03-2013, 10:05
Bende az önce geldim benden sonra olmuş demekki :s
Kötü olmuş

emresener
24-01-2014, 09:36
bayrampaşa -maltepe durağında lastiği patlaması sonucu e5e geçişyapmış metrobüs

METROBÜS E-5'E DALDI TRAFİK FELÇ OLDU - Hürriyet TV Haber (http://webtv.hurriyet.com.tr/2/59815/0/1/metrobus-once-direge-sonra-bariyere-carpti.aspx)

Mivec_4G63
24-01-2014, 09:42
Dün 34-A'ya bindim mecidiyeköyden, biraz ilerledi içeride max. 7-8 kişilik yer var, aynadan gördü o boşluğu 15 metre sonra bidaha durdu millet hurra bi girdi içeri, tıklım tıklım oldu kapı kapanmıyo hala daha binmeye çalışanlar var. Neyse yola çıktık, ne bir klima açıyor, ne de cam açıyor içerisi hamam gibi nefes alamıyorsun. Körük kısmının orada en az 15 kişi vardı abuk subuk cart curt sesler geliyodu, eve sağ salim vardım diye şükrettim. O metrobüste hiç yer kalmayana kadar adam almaya devam ederlerse daha çok kaza yaparlar. Neyseki kazada ölü olmaması iyi olmuş.

Emre Ekrem
24-01-2014, 10:19
bu metrobüs şoförleri de iyice yoldan cıktı... trafiksiz dertsiz yolda kaza...

rahat batıyor...

_AS_
24-01-2014, 10:24
1 ay önce edirnekapıdan bindim metrobüse kız arkadaşımla beylikdüzüne gidiyoruz, topkapıdan aşağıya inerken körüğün arkası hoplamaya başladı güp güp diye dedim lastik patladı kimse takmıyor ama kız arkadaşımda yok canım öyle olsa dururdu dedi bende kaç bin euroluk alet vardır heralde bir basınç sensörü diyip sustum usul usul körüğün önüne geçtik beraber :D taa yenibosnada farketti adam patlamış gerçekten indirdiler hepsimizi bu kadar da bi haberler otobüsten:)

Berkan
24-01-2014, 10:29
bokluk hep bu uzun olan esas metrobuslerden cıkıyo

yakında kalabalıgı yenmek icin birton otobus dayarlar busefer kalabalıktan gidemez

*MERT
24-01-2014, 10:43
Aynen hollandadan gelen o otobusler yapiyor genellikle kazayi ..

guwen_ar
24-01-2014, 10:49
Uyuya falan mi kaliyolar acaba yoksa ters giden bsy mi war ilginc yani.

OrcunInce
24-01-2014, 10:57
Kaza yapmalarının sebebi çok belli aslında. Günde 9 saat tek şeritli ve daracık bir yolda otobüs kullanmayı deneyin. Çok bunaltıcı ve dikkat dağıtıcı bir iş. Bu yollar şoförsüz olarak tasarlanmıştı aslında. Ayrıca trafiğe ters olması da şoförün dikkatini sürekli karşıdan gelenler üzerinde yoğunlaştırmasına sebep oluyor. Kazaların hepsinin sebepleri bunlar..

onursumer
24-01-2014, 10:58
dumduz yolda yüksek suratte gidiyorlar lastik patlayınca şoforun o koca şeyi duz şeritte tutma ihtimali olduğunu duşunmuyorum ben

daha once mecidiyekoydede lastiği patlayınca karşı şeride girmişti burda en azından bariyer tutabilmiş

oğuz
24-01-2014, 11:21
rahat batıyor...

Kaza yapmalarının sebebi çok belli aslında. Günde 9 saat tek şeritli ve daracık bir yolda otobüs kullanmayı deneyin. Çok bunaltıcı ve dikkat dağıtıcı bir iş. Bu yollar şoförsüz olarak tasarlanmıştı aslında. Ayrıca trafiğe ters olması da şoförün dikkatini sürekli karşıdan gelenler üzerinde yoğunlaştırmasına sebep oluyor. Kazaların hepsinin sebepleri bunlar..

gayet doğru şeyleri yazdın,herkes senin gibi bakamaz olaya.yapılmış bir şekilde,koydular şoförlerleri haydi sürün bakalım hesabı.şoföre suçu atmak zaten en basit olanı.

Kadyr
24-01-2014, 11:40
Agah´isimli üyeden Alıntı
bu metrobüs şoförleri de iyice yoldan cıktı... trafiksiz dertsiz yolda

rahat batıyor...

Simdi bisi dicemde ayip olcak.o adamlar senden benden iyi araba kullaniyor.seni cikaralim oraya bakalim? Gunde 8 saat daracik yolda git gel gunde kac kaza atlatirsin acaba araba tiklim tiklim dolu yuk o bicim.ki sen ben bos halini zor kullaniriz adamlar yillardir kullaniyor.he ani fren yapaniydi falan baska sey ama direksiyonlari bizden iyi.
Biride demis tiklim tiklim olana kadar sofor gitmiyor.adam napsin millet yukleniyor sofor dugmeye basiyor. Kapi kapanmiyor.adamda karismiyor bi laf dese okadar yolcu ustunden gecer.bizim millet bayilie biri dalsada bende dalsam sofore ama teke tek odu bokune karisir laf soyleyemez.

srknzfr
24-01-2014, 11:43
yapacağınız toplu taşımanın taaa spor gazetesi..

Emre Ekrem
24-01-2014, 12:08
Simdi bisi dicemde ayip olcak.o adamlar senden benden iyi araba kullaniyor.seni cikaralim oraya bakalim? Gunde 8 saat daracik yolda git gel gunde kac kaza atlatirsin acaba araba tiklim tiklim dolu yuk o bicim.ki sen ben bos halini zor kullaniriz adamlar yillardir kullaniyor.he ani fren yapaniydi falan baska sey ama direksiyonlari bizden iyi.
Biride demis tiklim tiklim olana kadar sofor gitmiyor.adam napsin millet yukleniyor sofor dugmeye basiyor. Kapi kapanmiyor.adamda karismiyor bi laf dese okadar yolcu ustunden gecer.bizim millet bayilie biri dalsada bende dalsam sofore ama teke tek odu bokune karisir laf soyleyemez.

Her şeyden önce benim böyle bir iddiam yok, kaldı ki bu aracı kullananın yada ona güvenerek böyle bir sorumluluk verenin belli ki emin olduğu bir nokta var, yani bu aracı kullanıyor ise, o aracı kullanabileceği bir alt yapı mutlaka var, çevre koşulları mutlaka etkili, kısacası aracı kullanan kişinin ve kullanacağı ortamın alt yapısının çok iyi seviyede olması gerekiyor ki araç sıfır hata ile toplu taşımacılık eylemini gerçekleştirebilsin, bu kadar çok kaza ise bu saydıklarımın en az birinde bir aksaklık olduğu yani bir şeylerin yolunda gitmediği aşikar, İBB bu konu ile ilgili bir çalışma yapmış mı? Bu İstanbul halkı ile paylaşılmış mı?

Buradan görünen buna araç Şoförü'de dahil kaderine terk edilmiş olması, ayrıca şu DALMA meselesi apayrı bir durum, hatta uzunca yazılar bile yazılabilir, ben kısa tutacağım, Hayvan ve İnsan arasında ki nüansı belirler bana göre, yani ince bir çizgi, kişi kendi karar veriyor çizginin hangi tarafında olacağını.

Bu arada düşüncem hala aynı, rahat batıyor, adama atomu parçalara böl demiyor kimse, belli bir güzergahta insan taşıyor, bunun bilincinde olması bana kafi gibi geliyor.

oğuz
24-01-2014, 12:16
Tamam işte dediğin gibi araç şoförüde yolcularda bişeylere mecbur.şoför çalışmaya,yolcu da bir yere gitmek için kullanmaya mecbur.
şoförün bu sistemdeki yeri sadece ayakçı gibi.
burda eleştirilecek şey,sistem veya kazanın sebebi.lastik patladıysa şoförlede pek alakası yok çünkü.
özet:rahat batıyorluk bir durum yok.

Kadyr
24-01-2014, 15:09
Rahat batiyo diyosunda metrobuse bindinmi hic yoksa ankaradan uzaktanmi bu kaniya vardin merak ettim?

emresener
27-02-2014, 08:32
Metrobüs, Okmeydanı yönünde Perpa durağında bariyerlere çarparak kaza yaptı. Yaralıların olduğu ve seferlerin aksadığı belirtildi.

kaynak ;

Metrobüs yolunda kaza - Sayfa 1 - Sabah - Galeri - Yaşam - 27 Şubat 2014 (http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/yasam/metrobus-yolunda-kaza?albumId=54090&tc=7&page=1)

Berkan
27-02-2014, 09:28
lan Emre gamlı baykuş gibisin 2 günde bir oluyor zaten aksamları ya bozuluyor ya kaza bknz: nihat sırdarla eve dönüş esnasında :)

mehmetRS
27-02-2014, 18:21
ben metrobüse çok bindim.. ön kısıma yakın sıkışık haldede, rahat rahat otura oturarakda.. ve genelde şahit olduğum bir olay ; şoförün o aracı kullanırken aylak aylak etrafı seyrettiğidir, bir tanesininde elinde telefonuyla, dolmuş şoförü gibi hatırı sayılır bir süre uğraştığına bizzat şahit oldum. He içinde gerçekten işini hakkıyla yapanlar varmıdır, yokmudur bilmiyorum ama genelde denk geliyor olma durumum tesadüf ötesi bir hal aldı. Hani orada göz ardı edilmeyecek sayıda insan taşıyor bu adamlar, daha dikkatli olanını, yada, zaten trafiğe ters yönde akıp giden bir güzergahta calıstıkları için, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan bir eğitim veriliyordur herhalde bu adamlara? Yok normal hat şoförlerini alıp oraya oturtuyorlar ise, bu da zaten sistemin büyük bir eksiği. Aranızda babası dayısı abisi bu işi yapan varsada alınıp gücenmesin ama, yandaki e5 den birisi yola paldır küldür dalmadığı sürece, kazada hatanın büyük payı şoförde, geri kalanıda giderilmeyen teknik aksaklıktadır.

oğuz
27-02-2014, 18:25
ben metrobüse çok bindim.. ön kısıma yakın sıkışık haldede, rahat rahat otura oturarakda.. ve genelde şahit olduğum bir olay ; şoförün o aracı kullanırken aylak aylak etrafı seyrettiğidir, bir tanesininde elinde telefonuyla, dolmuş şoförü gibi hatırı sayılır bir süre uğraştığına bizzat şahit oldum. He içinde gerçekten işini hakkıyla yapanlar varmıdır, yokmudur bilmiyorum ama genelde denk geliyor olma durumum tesadüf ötesi bir hal aldı. Hani orada göz ardı edilmeyecek sayıda insan taşıyor bu adamlar, daha dikkatli olanını, yada, zaten trafiğe ters yönde akıp giden bir güzergahta calıstıkları için, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan bir eğitim veriliyordur herhalde bu adamlara? Yok normal hat şoförlerini alıp oraya oturtuyorlar ise, bu da zaten sistemin büyük bir eksiği. Aranızda babası dayısı abisi bu işi yapan varsada alınıp gücenmesin ama, yandaki e5 den birisi yola paldır küldür dalmadığı sürece, kazada hatanın büyük payı şoförde, geri kalanıda giderilmeyen teknik aksaklıktadır.

Normal hatlarda 1 ya da 2 yıldı sanırım tam hatırlayamadım,çalıştıktan sonra metrobüse geçiş yapabiliyor şoförler,
Normal telefon görüşmesi olabilir kısa şekilde eyw ama uzun uzun veya dediğiniz gibi dolmuşçu tarzı takıldıysa yada mesajlaşırken gördüyseniz video çekebilirsiniz,metrobüsten çıkarılıp normal hatlara veriliyor o sürücüler..
Eğitimler belli süreyle verilmekte,sürüş olarak sanmam (bilgim yok) ama araç ve araç hakkında fayda sağlayacak şeylerin eğitiminin verildiğini duymuştum babamdan.

mehmetRS
27-02-2014, 18:29
Normal hatlarda 1 ya da 2 yıldı sanırım tam hatırlayamadım,çalıştıktan sonra metrobüse geçiş yapabiliyor şoförler,
Normal telefon görüşmesi olabilir kısa şekilde eyw ama uzun uzun veya dediğiniz gibi dolmuşçu tarzı takıldıysa yada mesajlaşırken gördüyseniz video çekebilirsiniz,metrobüsten çıkarılıp normal hatlara veriliyor o sürücüler..
Eğitimler belli süreyle verilmekte,sürüş olarak sanmam (bilgim yok) ama araç ve araç hakkında fayda sağlayacak şeylerin eğitiminin verildiğini duymuştum babamdan.

ya işte, biraz dikkat diyelim o zaman? kimsenin bir metrobüs şoförüyle alıp veremediği olamaz herhalde, en azından aklı başında bir insanın.. adam oraya gönül rahatlığı ile binmişken, aracın birden paldır küldür kaza yapması fena bir şok olur. tek başına bineni genci delikanlısı bir kenara dursun, kucağında kücük cocugu olan insanlarda biniyorlar.. kucakta bir cocuk varken, aynı anda iki şeyi kontrol etmek cok zordur.

levent
27-02-2014, 18:39
Böyle bişey lazım, Çin'liler harekete geçmişler zaten bunun için.

Ben de güvensiz olduğunu düşünenlerdenim, hafif sert fren yaptığı zaman bile sıkışıklıkta herkes birbirinin üzerine düşüyor resmen, kaza anını düşünemiyorum bile Allah korusun.

Ha Edirne/Alanya'dan nası biniyorsun diye soran olursa da, İstanbul'a yeterli sıklıkta gelip gidiyor, toplu taşıma da kullanıyorum ;)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1964783_815659775114604_1329168775_n.jpg

oğuz
27-02-2014, 18:41
ya işte, biraz dikkat diyelim o zaman? kimsenin bir metrobüs şoförüyle alıp veremediği olamaz herhalde, en azından aklı başında bir insanın.. adam oraya gönül rahatlığı ile binmişken, aracın birden paldır küldür kaza yapması fena bir şok olur. tek başına bineni genci delikanlısı bir kenara dursun, kucağında kücük cocugu olan insanlarda biniyorlar.. kucakta bir cocuk varken, aynı anda iki şeyi kontrol etmek cok zordur.

tabiki birde o yükle okadar can ile ekstra dikkat etmesi gerekirken..tel görüşmesi için ise kulaklık şart.ki o bile takip ediliyor durağa yanaşınca kameralar tarafından :)
metrobüste disiplin var yani yok değil,ama ne derece işte.

Üstte dediğiniz gibi yola biri atlamadığı sürece kazalar genelde,araç faktörü dışında sürücü hatalarından..Dediğim gibi 1-2 sene normal hatta çalışıp metrobüse geçen biri sonuçta ki yeni şoförler var genelde..kazasız belasız diyelim sıkıntılı iş ve yolculuk.

Muharrem C.80
27-02-2014, 23:24
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1964783_815659775114604_1329168775_n.jpg

Trafikte seyir halindeyken daha önce bilmeyen adam bu şey üstünden geçince kendini arabadan atar :D

burak_2885
28-02-2014, 09:13
Bu sabahta aynı yerde aynı saatte bişeyler vardı dikkat eden oldu mu?

SekoLive
24-03-2015, 16:44
http://www.milliyet.com.tr/metrobus-alev-alev-yandi-gundem-2033502/

şirinevler tarafında işi olanlar varsa metrobusler bi süre calsmayabilir

huseyinturk
24-03-2015, 17:20
Bu hollandalıları kim aldı getirdi bu ülkeye bilmiyorum ama, fahiş fiyatlara alındılar bir boka yaradıkları yok üstüne sürekli sıkıntı çıkarıyorlar

EserBodrum
24-03-2015, 17:36
Telefondan foto atmayı bilsem atıcam bugünkü metrobüsü :D

fthdrn
24-03-2015, 17:59
https://scontent-bru.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/s480x480/11070013_1637913946427139_1752230404878805513_n.jp g?oh=1c7dad13602db5d491cfa44930d40cf1&oe=55B69FBB

63owen63
24-03-2015, 18:09
Ögleden sonra gördüm ben de, çok feci şekilde yanıyordu, şirinevlerde..

Kadyr
24-03-2015, 18:12
Neyseki kimseye bisi olmamis her arac yanabiliyor.

Evrenoz
24-03-2015, 19:27
Hollanda'dan alınanlar bunlar mı? Ben o metrobüsler kullanılamıyor, boş yatıyor; şuan kullanılanlar farklı diye biliyorum

Kadyr
24-03-2015, 19:28
onlar abi kullanılıyor.babamda diyor keşke kaldırsalar komple diye

yigitblr
24-03-2015, 19:38
Kullanılıyor ama rampada beylükdüzü tarafına gitmiyorlar diye biliyorum.Yokuşta kalıyorlarmış:D

Thracian
24-03-2015, 19:53
Bu hollandalıları kim aldı getirdi bu ülkeye bilmiyorum ama, fahiş fiyatlara alındılar bir boka yaradıkları yok üstüne sürekli sıkıntı çıkarıyorlar

cumhurbaşkanın oğlu yada topbaşın oğlu diye hatılrıyorum

Thracian
24-03-2015, 19:55
Hollanda'dan alınanlar bunlar mı? Ben o metrobüsler kullanılamıyor, boş yatıyor; şuan kullanılanlar farklı diye biliyorum

farklı açıdan resimleri var, ve onlar

onursumer
24-03-2015, 20:19
hollanda dumduz ülke, nufus az sakin yoğunluk yok

orada uretilen otobus istanbul şartlarına nasıl dayansın ya :)

kelalper
25-03-2015, 10:48
şanzıman oranları ve motor gücü yüzünden yokuş çıkamıyor. İlk geldiğince haliçi tırmanamadı test yayınında. Sonra yeni şanzıman alındı hepsine parasıyla. içi boşken çıkabildi yayına başladıktan sonra da ağırlığı çekemediği için çıkamadı. Sonra dediler düzde çalışsın. 50 tane alındı tanesi 1.3milyon euroya. Ve ne ihale yapıldı ne de fizibilite çıkarılmadan direk alındı. Savcılık mahkemeye verdi topbaşı mahkeme takipsizlik verdi. Neden çünkü işin içinde sadece topbaş yok. Bilalcik te var eski maliye bakanı küçük eniştenin oğluda var.

Thracian
25-03-2015, 11:09
Bu gün Otokar sipariş üzerine bu aracı ürete bilecek düzeyde, BMC de öyle, Adını hatırlamadığım bi TEMSA da, Adını hatırlamadığım bir firmada. Ve tanesi 1/4 fiyatını yapılabiliecek, İş gücü oluşturulacak, Cari açık azaltılacak bi ticaretti bu AMA işin içine rant rüşvet ve yolsuzluk girdi.

Üstelik hala anlamadığım bi sıkıntı var. (Boğazköprüsü olayını ayrı tutarak) neden metrobüs yolunda raylı sisteme geçmiyorlar. O kadar akar yakıt, o kadar personel, o kadar otobüs boşuna.

XoR
25-03-2015, 11:26
Böyle bir firmamız var takan yok

http://www.guleryuz.com/en/index.php

Shadow_Dancer
25-03-2015, 11:31
Çok safsınız, paraları cukkalamak dururken kim öper Temsayı, karsanı, güleryüzü..

hddsheriff
25-03-2015, 11:34
hele bi durun metrobüsten cukka işi bitsin , raylı sistem cukkası ayarlansın onu da yaparlar.

Berkan
25-03-2015, 11:47
şanzıman oranları ve motor gücü yüzünden yokuş çıkamıyor. İlk geldiğince haliçi tırmanamadı test yayınında. Sonra yeni şanzıman alındı hepsine parasıyla. içi boşken çıkabildi yayına başladıktan sonra da ağırlığı çekemediği için çıkamadı. Sonra dediler düzde çalışsın. 50 tane alındı tanesi 1.3milyon euroya. Ve ne ihale yapıldı ne de fizibilite çıkarılmadan direk alındı. Savcılık mahkemeye verdi topbaşı mahkeme takipsizlik verdi. Neden çünkü işin içinde sadece topbaş yok. Bilalcik te var eski maliye bakanı küçük eniştenin oğluda var.

50 tane alındı 48 tanesi yollarda hollandalıların. niye cünkü yedek parcasını ya tedarik etmiyorlar yada yada yollamıyorlar ole bişey oyüzden 2 tanesi hiç kullanımıyolr 2.6milyon euro sırf birşey olur diye yedek parca olarak bekletiliyor buda ayrı bir boyutu

brv
25-03-2015, 11:52
Bu gün Otokar sipariş üzerine bu aracı ürete bilecek düzeyde, BMC de öyle, Adını hatırlamadığım bi TEMSA da, Adını hatırlamadığım bir firmada. Ve tanesi 1/4 fiyatını yapılabiliecek, İş gücü oluşturulacak, Cari açık azaltılacak bi ticaretti bu AMA işin içine rant rüşvet ve yolsuzluk girdi.

Üstelik hala anlamadığım bi sıkıntı var. (Boğazköprüsü olayını ayrı tutarak) neden metrobüs yolunda raylı sisteme geçmiyorlar. O kadar akar yakıt, o kadar personel, o kadar otobüs boşuna.

Ray döşeme işlemi daha çok zaman alacağı için, E-5'in ortasona bariyer ve asfalt atmak çok daha hızlı olduğu için o şekilde yaptılar. Seçim senesiydi gece gündüz çalışıyorlardı az uykumuz bölünmedi o seslerden :) Sonrasında raylı sisteme geçicez tarzı 1*2 konuştular sonra kaldı. Otobüs nerden bakarsan bak zarar, mantıklı hiç bir tarafı yok. Fakat mevcut istanbul trafik yoğunluğunda oranın kapatılıp ray döşenmesi imkansız gibi birşey.

Hollanda otobüslerin şanzıman dışında motorlarına da işlem yaptılar diye biliyorum. 2-3 kere bende denk geldim, 1 tanesi yolda kaldı zaten :) Zincirlikuy rampasını çıkarken arkasında kuyruk oluşuyor onların :)

huseyinturk
25-03-2015, 11:55
Radyodada söylendi bu gün ilk alınanlar 1.3 milyon euroya alınmış, alınan araçlardan 2 tanesi yedek parçaya ayrılmış. Daha sonra yine alım olmuş ama 4te 1 fiyatına. Araçlar düz yol için üretilmiş, yapılan tüm tadilatlara rağmen hafif rampalarda 20kmye kadar düşüyor hızları.

Güleryüz cobra türkkar gibi markalar alman yürüyeniyle çatır çatır üretim yapıyorlar. 'Kendi motorumuzada üretebiliyoruz ama devletten destek yok üstüne birde köstek var' cümlesini bizzat gemlikteki fabrikanın genel müdüründen duydum. Kullandıkları motorlar man üretimi, Bazı modellerde özellikle 7-9 metre sınıfında araç almak istediğinizde bir iki ay gibi zamanlara anca verebiliyorlar çünkü 2 aylık üretimleri yurt dışına satılmış durumda. Otokar şuan yurtiçinde piyasada tek hakim, ürettikleri araç taş ama servisleri beş para etmez. Kara düzen işleyen, sanayi ile yetkili servis arası bir sistemleri var.

hddsheriff
25-03-2015, 11:56
Phileas marka metrobüsler elektrikli motora sahipler diye biliyorum (hybrid) , ayrıca hani bunlar şöförsüz gidecekti yere takılacak çivilerle manyetik alan vs. gibi bişeyler söylemişlerdi.

huseyinturk
25-03-2015, 11:57
Metrobüs şuan devlete mi çalışıyor? Yap işlet gibi bir durum varmı?

Thracian
25-03-2015, 12:06
Phileas marka metrobüsler elektrikli motora sahipler diye biliyorum (hybrid) , ayrıca hani bunlar şöförsüz gidecekti yere takılacak çivilerle manyetik alan vs. gibi bişeyler söylemişlerdi.

Elektrikli motorlar, içten yanmalılara göre daha güçlü olurlar.

Metrobüs şuan devlete mi çalışıyor? Yap işlet gibi bir durum varmı?

ibb ait özel bi şirket işletiyor. İStanbul Ulaşım AŞ sanırım

Thracian
25-03-2015, 12:09
http://www.guleryuz.com/index.php?page=urun_detay&id=50

Bun arkaasına körüğü bağlayıp, CNG yi de özel izinle normal doğalgaz hattında doldursalar. Deli kar ve gelir elde ederler

altima
25-03-2015, 12:17
bu hollanda üretimi metrobüsler (halk arasında 3 körüklü olarak bilinir) sürekli arıza yaptığından dolayı ve ilk parti dışında 2. seferde 4 te 1 paraya alınmasından dolayı bi ara mahkemeye verilmişti topbaş.. sonra hatırladığım bi takipsizlik vardı ondan sonra ne oldu bilmiyorum.

metrobüs gelecek diye beylikdüzünde kiralar bile bir haftada % 50 artımıştı eve çıkamamıştık. Marmaray yükü biraz hafifletti ama yine bir arıza-kaza vs olayında yayan devam edilyo.. sıkış-tıkış binilyo,, yazın klimalar bi bozuldumu eyvah eyvah... yetmiyor ve hergün dahada fazla artıyor..

baktılar böle olmıcak,, nüfusu istanbulun kuzeyine yığmaya çalışyolar (3. köprü tünel istanbul falan)

ne diyim hocam,, imkanım olsa direk Ege' ye gitcem ama.... hayırlısı, Allah yardımcımız olsun harbiden...

Mutu
25-03-2015, 12:20
Hala istanbul kadar nüfusu olmayan ülkere ihtiyaç duymamız beni çok yaralıyor. Bu proje en nihayetinde 2 senede biten bir proje değil. Vagon üretebiliyorsun, otobüs yapabiliyorsun. Metrobüs ya da türevini mi yapamayacaksın? Neyse...

aslan
23-09-2016, 08:22
Metrobüs acıbademde yoldan çıkıp araçların üstüne çıkmış

Varmı yakınlarda olup bilgi verecek

Son dakika haberleri… Acıbadem’de metrobus yoldan cıktı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-haberleri-acibademde-metrobus-yoldan-cikti-1406508/)

Bugraaa
23-09-2016, 08:30
adam biçmiş resmen

http://i.internethaber.com/files/2016/9/23/1717215/1717215_2_1474611196SeeOi.jpg
http://i.internethaber.com/files/2016/9/23/1717215/1717215_3_1474611196kDyys.jpg
http://i.internethaber.com/files/2016/9/23/1717215/1717215_11_1474611369takOy.jpg

997TT
23-09-2016, 08:35
Fotograflar ınanılmaz,yazık. Nasıl olabılır bu sıkısık trafıkte,bunun acıklaması nedır... Ne degısık ulke olduk.

YUNUS
23-09-2016, 08:36
Yolcunun biri şöfore seyir halinde saldırmış iddiası var.

ef186
Sonra metrobuse küfredince vay efendim ....
Ana trafikle aksi yönde akan bir sistemi e5 in ortasına koyarsan her yoldan çıktığında karşı dan gelenlerle kafa kafaya girer ve biçer...

KÖROĞLU
İnşallah can kaybı yoktur.

Çok kötü olmuş kaza :S

Berkan
23-09-2016, 08:37
https://pbs.twimg.com/media/CtBDoaTWYAAOIbd.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/CtBD-fTXgAAohwC.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/CtBE4caXgAAyqcH.jpg:large

http://www.tarafsizhaber.com/resim/yer4/5/53370.jpg

ERY98
23-09-2016, 08:43
Atılan twit lerden birinde yolcu ile şöför kavga ettiği, sonra yolcunun şöföre şemsiyeyle vurduğu söylenmiş, nekadar doğru bilinmez ama pes ya, ikinci olarakta kapıları ters düştü diye araçların projesini tekrar çizdirme yada reddetme yerine trafiğe ters götürelim mantığıyla tırnak içinde büyük proje yaparsan olacağı bu..

Ssamet
23-09-2016, 09:10
Cc deki kişi hafif yaralı olarak çıktı galiba. Eğer olay doğruysa sürgün etmek lazım o gerizekalıyı.

Thracian
23-09-2016, 09:16
Şeriti ayrılmış. Durağı yapılı yere raylı sistem kurmak bu kadar mı zor. Üstelik elektirkli çalışacagı için maliyet te problem değil.

Yarbay
23-09-2016, 09:22
Şeriti ayrılmış. Durağı yapılı yere raylı sistem kurmak bu kadar mı zor. Üstelik elektirkli çalışacagı için maliyet te problem değil.

daha fazla katılamazdım, otomatik sistemde manuel çalışan birtek biz varızdır herhalde şaka gibi :)

ahmet3425
23-09-2016, 09:50
cok kotu olmus umarım can kaybı yoktur. yolculardan biri söföre semsiye ile saldırmıs...

Tunacan
23-09-2016, 09:53
Şemsiyeyi o yolcuya monte ederler artık..

Evrenoz
23-09-2016, 10:00
Birey olmak yerine Teba olmayı daha kıymetli gören az hücreli kesime trafiğe aksi yönde akan sistemin E5 gibi bir yerde asla olmaması gerektiğini senelerce anlattık.. Sen teba değilsin, önüne atılan kemikle yetinmemelisin. Sen bireysin, sen vatandaşsın, sen insansın.. Hizmetin, adam gibi hizmet olmasını talep etmelisin dedik..

Basmıyor kafaları, basmayacak.. Varsa şak şak, yoksa şak şak o zümre..

34btr1907
23-09-2016, 10:03
kadınmış galiba vuran haberlerde öyle diyordu

SULTANOGLU
23-09-2016, 10:07
kadınmış galiba vuran haberlerde öyle diyordu

kazadan sonra cinsiyetini değiştirmiş olabilirler. okadar kişi daldıysa

fthdrn
23-09-2016, 10:19
kazadan sonra cinsiyetini değiştirmiş olabilirler. okadar kişi daldıysa
Yada artik nasıl daldılarsa.. adamı madam yaparız madammm.

_cAgdAsH_
23-09-2016, 10:23
ınsh can kaybı yoktur

dunyavegercekler.com | Facebook (https://www.facebook.com/dunyavegercekleri/)

individual
23-09-2016, 10:39
https://seyler.eksisozluk.com/acibademdeki-kaza-sirasinda-metrobusun-icinde-olan-bir-sozluk-yazarinin-gozunden-olay-ani

ozet: kazanin olus sebepleri

1- metrobus tam duraga girmeden kapilarin acilmadigini bilmeyen bir yolcu,

2- sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye usenen ve ustelik ukalaca "istedigim yerde acarim" diyebilen bir sofor.

Molev
23-09-2016, 10:45
Passat çok kötü olmuş ya direksiyon üstünde kırmızılıklar vardı inşallah kan değildir ve inşallah can kaybı yoktur, şans eseri yaşıyoruz yemin ediyorum.

Yarbay
23-09-2016, 10:52
https://seyler.eksisozluk.com/acibademdeki-kaza-sirasinda-metrobusun-icinde-olan-bir-sozluk-yazarinin-gozunden-olay-ani

ozet: kazanin olus sebepleri

1- metrobus tam duraga girmeden kapilarin acilmadigini bilmeyen bir yolcu,

2- sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye usenen ve ustelik ukalaca "istedigim yerde acarim" diyebilen bir sofor.

olayda otobüs demir korumaları, betonu aşmış altına 3 araba almış altındaki arabaların yönünü çevirşmiş ve ezmiş yetmedi başka otobüse çarparak durmuş.

burda bahsi geçenleri yaşamak için o otobüsün ciddi bir hıza ihtiyacı yokmudur yahu, bana hiçte durağa yaklaşırken hatta neredeyse durma anında yaşanacak kapı kavgasına benzemiyor.

aqustic
23-09-2016, 10:53
23 Eylul 2016 Acıbadem Metrobus Kazası | 59saniye (https://www.59saniye.com/23-eylul-2016-acibadem-metrobus-kazasi/)

streetracer_nos
23-09-2016, 10:55
hayatta kalmak piyango zart diye dalmış duran araçların arasına ..

Yarbay
23-09-2016, 10:56
olayda otobüs demir korumaları, betonu aşmış altına 3 araba almış altındaki arabaların yönünü çevirşmiş ve ezmiş yetmedi başka otobüse çarparak durmuş.

burda bahsi geçenleri yaşamak için o otobüsün ciddi bir hıza ihtiyacı yokmudur yahu, bana hiçte durağa yaklaşırken hatta neredeyse durma anında yaşanacak kapı kavgasına benzemiyor.

pardone, olayın kapı olayı ile başladığını yolda devam ettiğini yeni okudum :)

34btr1907
23-09-2016, 10:59

durakta inmemiş saldıran,durak çıkısında otobus dıger duraga haraket ederken saldırmıs,yazının sonunda yazıyor.

aqustic
23-09-2016, 11:00
Üstte ekledigim videoda otobüs öyle duraktan kalkmış gibi gelmiyor sanki.
Ama ekşisözlük yazarı; duraktan kalktıktan 3-5 saniye sonra oldu diye.3-5 saniyede o otobüs o kadar hızlanabilir ki

aqustic
23-09-2016, 11:01
edit:
3-5 saniyede o kadar nasıl hızlanabilir ki diyecektim

onursumer
23-09-2016, 11:02
otobus ici kamera goruntuleri yakinda cikar eger gercekten mudahale ile olduysa kan alirlar

adam zateb frensiz bariyere kirmis yolunda giderken

Diyadin
23-09-2016, 11:06
Öldürecek kadar gözü dönse dahi bir insan içinde bulunduğu taşıtın şöförüne nasıl vurabilir. Şans eseri yaşıyoruz. İç görüntüleri merakla bekliyorum.

onurc
23-09-2016, 11:06
şoföre bir temas olmuş belli ki 1 saniye bile sürmeden yoldan çıkmış.ne olursa olsun şoföre böyle birşey yapıldıysa resmen otobüstekilerin canına ve trafikteki herkesin canına kastetmekdir.
çok geçmiş olsun.

SULTANOGLU
23-09-2016, 11:11
edit:
3-5 saniyede o kadar nasıl hızlanabilir ki diyecektim

o durak yokuş aşağı o yüzden 5 saniyede 40 50 km hıza çıksa ve işin içine otobüsün ağırlığını da katarsak, bence frensiz olarak arabaların üstüne çıkması normal gibi geldi bana.

ikuybu
23-09-2016, 11:26
Trafik kitli olmasa daha büyük bir kaza olabilirdi ucuz atlatılmış.

Metrobüsler trafikle aynı yönde olsalar bu seferde duran arabaların arkasından çıkardı değişen bir şey yok.

Raylı sistem yapılmadıkça bunların önüne geçmek mümkün değil.

Ufuk
23-09-2016, 11:29

Kazaya karışan araç hergün defalarca bindiğimiz körüklü mercedes conecto .
Teknik ozellikler (http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/bus/home/new_buses/models/regular_service_busses/conecto_long/technical_data.html)
Şurada teknik verileri sunulmuş.
Yolcu kapasitesi 149 diyor. İstanbulda malumunuz bunlara sabah ve akşam saatlerinde 200+ binildiği çok rahat oluyor. Kaza tam mesai saati trafiğinin olduğu saatlerde yaşandığı için full dolu olmasını bekleriz ancak genelde sabah saatlerinde avrupa yakasından anadoluya geçtikten sonra metrobüste yolcu sayısı azalmış olur. Hadi varsayım 110 yolcu vardı diyelim biz ona.
Aracın teknik verilerindeki ağırlığı 17.000kg gözüküyor.
Buna biz 110yolcuyu eklersek (ort 75kg diyelim yolcu başına)
110x75=8250kg.
Etti 25.250kg, 25tonluk bir taşıtın, yokuş aşağı(acıbademden uzunçayır rampasına iniş kısmı ciddi eğimdir) ve yüksek ihtimalle şöförün ayağı halen gazdayken bu tarz bir kaza yaşamasında o arada ki demiri yırtıp geçmesi çok kolay olur.
O arada beton yok. Fotoğraflarda da açıkca beton bariyer olmadığı gözüküyor.
Geçmiş olsun diyelim.

ahmet3425
23-09-2016, 12:02
kaza videosu nete dusmus duraktan cıktıktan 3-5 sanıye sonra yola dalıyor...

halili
23-09-2016, 13:03
o.ç tek kelime.iç kamera dan video yayınlanmış
İşte metrobus kazasına sebep olan saldırı anı (http://www.ensonhaber.com/iste-metrobus-kazasina-sebep-olan-saldiri-ani-2016-09-23.html)

JJmusti
23-09-2016, 13:12
sofor arabayı surerken ayagımı kalkıyor.

ottoman32
23-09-2016, 13:15
durakta tartisiyorlar yandaki yolcu ariyor neyse yola cikiyor bi sure sonra semsiyeyi yiyince atam yaftalamis biraz zaten fark ettiysenkz yerdeydi artik bayildi mi ne oldu anlamadim

_cAgdAsH_
23-09-2016, 13:16
sofore saldırı anı yayınlamıs yavsak semsıyyle saldırıyo sofore

Metrobus Şoforune saldırı anı ortaya cıktı (http://haberimtv.com/v/metrobus-soforune-saldiri-ani-ortaya-cikti/463)

.::EmrE::.
23-09-2016, 13:17
Saldırganı bir kenara bırakalım; Şöför emniyet kemeri takıyor olsa, yere uçmazmış,kafasına 30 tane de darbe alsa frene basar durabilirmiş. Bu kaza da yaşanmazmış. Adam uçtu resmen koridora.

ahmet3425
23-09-2016, 13:18
sofor sopayı yıyınce dıreksıyonu bırakıp kalkmıs tovbe tovbe

CRX
23-09-2016, 13:21
o şemsiyeye alıp oturtucan şerefisizi

Gürhan
23-09-2016, 13:21
Şoförün o hızdayken aldığı darbe her ne olursa olsun ayağa kalkması doğru mu ? Keşke saldırgan ölseymiş bunu tüm içtenliğimle söylüyorum o kadar insanın canını hiçe sayıp şoföre saldırmak nedir aklım almıyor. Dua etsin ölen yok.. en çokta vereceği ifadeyi merak ediyorum.

Alpii
23-09-2016, 13:22
Şemsiyeyi inşallah monte ederler bi yerine pçin

S.Özcan
23-09-2016, 13:22
o.ç tek kelime.iç kamera dan video yayınlanmış
İşte metrobus kazasına sebep olan saldırı anı (http://www.ensonhaber.com/iste-metrobus-kazasina-sebep-olan-saldiri-ani-2016-09-23.html)

şofördeki nasıl bir kafa yapısı ya
tamam adama taktın, sana vurdu sende vuracaksın ama içinde o kadar insan varken hareket halindeki koca otobüsün direksiyonunu bırakıp kavgaya atlamak nedir?

mmtrıza
23-09-2016, 13:23
Hareket halindeki metrobüs şoförüne şemsiye ile vurmak ne demek yahu inanılır gibi değil cinayete teşebbüsten yargılanmalı saldırgan

Gry
23-09-2016, 13:23
Elektrikli motorlar, içten yanmalılara göre daha güçlü olurlar.

ibb ait özel bi şirket işletiyor. İStanbul Ulaşım AŞ sanırım

ulaşım a.ş metro hatları ile ilgilidir. hatta şu an ki ismi Metro istanbul olmuştur.

metrobüs hattı İBB çatısı altında İett genel müdürlüğün aittir.

Yarbay
23-09-2016, 13:26
tek kelime ile şaka gibi.

bir bu O.Ç'yi birde şu otobüste etek giydi diye bir kıza havaya kalkıp yüzüne düşmana atar gibi öldürmeye tekme atan o iki ibneyi bana getirecek adama hanımın arabasını hediye ederim yeterki o ikisiyle beni 10dk da olsa baş başa bıraksınlar.

nedir bu ya millet kafayı yedi yemin ederim

Anıl E.
23-09-2016, 13:28
tek kelime ile şaka gibi.

bir bu O.Ç'yi birde şu otobüste etek giydi diye bir kıza havaya kalkıp yüzüne düşmana atar gibi öldürmeye tekme atan o iki ibneyi bana getirecek adama hanımın arabasını hediye ederim yeterki o ikisiyle beni 10dk da olsa baş başa bıraksınlar.

nedir bu ya millet kafayı yedi yemin ederim

Medeniyet anlamında ilerleyeceğimize giderek *** yoluna doğru geriliyoruz. Haa yarın istanbul beşiktaş semtinde olacakları da şimdiden söyleyim. Kan gövdeyi götürür,ertesi hafta tekrardan deplasman yasağı ilan edilir. Çünkü o kadar medeni adamlar değiliz .

altugkocer
23-09-2016, 13:29
Şemsiyeyi önce saldırgana sonra şoföre sokmak lazım

Anıl E.
23-09-2016, 13:35
İşte metrobus kazasına sebep olan saldırı Videosu (http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Iste-metrobus-kazasina-sebep-olan-saldiri-N8NsKpfvVaYM.html)

metrobüs içi görüntüler çıkmış.

alperkirman
23-09-2016, 13:38
şöföre vuran kaçmışmı ?

youssef
23-09-2016, 13:40
şöföre vuran kaçmışmı ?

Hayır, kaza sonrası göz altına alınmış.

onursumer
23-09-2016, 13:46
İşte metrobus kazasına sebep olan saldırı Videosu (http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Iste-metrobus-kazasina-sebep-olan-saldiri-N8NsKpfvVaYM.html)

metrobüs içi görüntüler çıkmış.

adamdan kan almalari lazim otobusteki yolcular birakmasalarmis keske

Kakus
23-09-2016, 13:50
Vandalizm bugün de sınır tanımadı.

Bu yazıyı okuyan tüm bireyler; umarım bu uğurda canlarını dişlerine takıp doğmuş veyahut doğacak çocuklarını iyi bir ahlâk ile büyütür, yetiştirirler.

westalim
23-09-2016, 13:52
vuran net oç. soförde ayağa kalkan bi salak

Evrenoz
23-09-2016, 13:54
Saldırgan suçlu, savunulacak ya da yumuşatılacak bir tarafı yok.. Açık ve net..

Şoföre gelirsek, sana saldıran oldu. Sen nasıl bir beyinsizsin ki araç hareket halinde iken ayağa kalkıyorsun? Saldırgan 10 suçlu ise, şöför de 5 suçlu..

johnie
23-09-2016, 14:03
paylaşıldı mı görmedim , olayın olma anı ;

34btr1907
23-09-2016, 14:08
National Turk- NationalTurk News - Timeline | Facebook (https://www.facebook.com/NationalTurk.News/videos/10154558069988522/)

hemen sonrası , ölen yoksa çok buyuk sans yeminle

Kadyr
23-09-2016, 14:25
inş götünden şemsiye ile kan alırlar.

Ferhat_V
23-09-2016, 14:25
şöfördede biraz gerizekalılık varmış..
hakları varmı bilmiyorum ama tartışma kavga gibi bir şeyde arabayı haraket ettirmeden adamı aşağı indirseymiş keşke..hadi yapamadın o hızda giderken direksiyonu bırakmak kalkmak nedir.

Molev
23-09-2016, 14:37
olucak şeyi söyliyim en iyi ihtimalle bütün metrobüslerde şöför kabinlerini daha güvenli hale getiricekler ama cam kapılı bir kabin olur ama farklı bir şey sonrasında aynı şekilde devam.

mur_84
23-09-2016, 15:51
Saçma sapan bir sebepten kaç kişinin canını tehlikeye atmış bu 2 pezevenk ikisini de asmak lazım sallandıracaksın kesin çözüm!!!

semavi
23-09-2016, 15:58
İmkanınız varsa delirin cinsinden bir olay...

fthdrn
23-09-2016, 15:58
Ya şemsiye ile vurmuş yavaslat arabayı çek imdatı giriş herife. Şöförde de buyuk mallik var. Hatta bence yüzde 50 eşitler. Tolcu sinir krizi geçirmiş gözü dönmüş düşünmeden saldırmış. Şöförün psikoteknik eğitimden geçmesi, olası bu tarz olaylarda soğuk kanlılığını koruyarak insanların önce can güvenliğini sağlaması gerekir. Ama badem bıyık bırakanın şöför olabildiği güzel memleketimde hangi iş düzgün ki metrobüs şoförleri bilinçli olsun.

Berkan
23-09-2016, 15:59
buarada acaba semsiyeyi yedikten direksiyonu kacırıp bariyere yaslandıktan sonra karsıya fırlayacagını anladıgı için can havliyle atlamış olabilirmi söför

olucak şeyi söyliyim en iyi ihtimalle bütün metrobüslerde şöför kabinlerini daha güvenli hale getiricekler ama cam kapılı bir kabin olur ama farklı bir şey sonrasında aynı şekilde devam.

kaç tane taksici öldü yaralandı gasp darp vs edildi güya onlarda olcaktı hiçbirşey olmadan aynen devam eder m.büslerde

Molev
23-09-2016, 16:03
buarada acaba semsiyeyi yedikten direksiyonu kacırıp bariyere yaslandıktan sonra karsıya fırlayacagını anladıgı için can havliyle atlamış olabilirmi söför

kaç tane taksici öldü yaralandı gasp darp vs edildi güya onlarda olcaktı hiçbirşey olmadan aynen devam eder m.büslerde

bende işte o yüzden '' en iyi ihtimalle '' diye belirttim :)

Molev
23-09-2016, 16:06
bende işte o yüzden '' en iyi ihtimalle '' diye belirttim :)

Edit yok ekliyim şu son 2-3 yıldır sosyal medyada büyük sükse yapan olaylarda ellerini biraz daha çabuk tutuyorlar bu konuda kamuoyunda uzun bir süre tartışılacağı için müdehale ederler kanaatindeyim, inşallah ta ederler

cookies
23-09-2016, 16:23
Al birini vur ötekine.. İkisini de aynı koğuşa tıkacaksın..

MCN21
23-09-2016, 17:21
Saldiran ayri beyinsiz sofor ayri. Araci durdurmadan dalasmak nedir? Bu arada bugun 2 defa toplu taisma kullandim. Dolmus ve minibus haberlerdeki yasanilan psikopatliklarin nasil oldugunu net bir sekilde gordum. Bu piskilojideki insanlari nasil toplu gasima araclarina sofor yapiyorlar anlamadim! Onlarida gectim yolcularin yarisida farkli farkli psikolojilere sahip. Kimi 2 kelimeyi bir araya getiremiyor kimi surekli saga sola satasiyor. 1 tane akilli adam yok.

Vtec_2
23-09-2016, 19:39
Yolcu ve soforun mallıgından sonra. Esas sorun metrobus yolu. Ters şeride metrobus mu yapılır. kapı sağda diye. Soldan kapılı metrobusmu yoktu ? Allah korusun kaza olsa metrobus en azından burun buruna gırmez araçlarla.

SerkanYazgan.
23-09-2016, 20:09
Şoför kabini yapma kararı almışlar arkadaşlar. Şoförün korunaklı bir yerde olması gerekiyor. Ülkemizin durumunu ve insanlarımızın psikolojisi göz önüne alınınca yapılması şart. Şans yaşıyoruz, hergün bir olay..

mody
24-09-2016, 09:17
Metrobuste İngiliz trafiği bitiyor - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/metrobuste-ingiliz-trafigi-bitiyor-40230257)

durmak yok yola devam

raylıya gerek yok, o bir sonraki stage

Kadyr
24-09-2016, 09:20
Topbas acikladi metro calismasi var ihale olucak ama metrobus devam edicek dedi

K0213
24-09-2016, 09:35
Toplum pisikolojisi feveran içinde!!!

samara
24-09-2016, 09:45
Terör olayı gibi birşey bu resmen.Tamamen cahillik

BerkayKamaci
24-09-2016, 10:48
Metrobüs bi anda yoldan çıkıyor bence şöför darbeyi aldıktan sonra ayağa kalkarken direksiyonu bırakmıyor daha doğrusu direksiyondan destek alıp ayağa kalkarken direksiyonu çeviriyo diye düşünüyorum yoksa bi anda araba o tarafa kolay kolay dönmez

Frid
24-09-2016, 12:23
bence şoför de açığa alınmalı yolcu kadar haksız.

onursumer
24-09-2016, 12:27
bence şoför de açığa alınmalı yolcu kadar haksız.

ifadesini güzel vermiş bişey olmaz ona :)

Frid
24-09-2016, 12:55
ifadesini güzel vermiş bişey olmaz ona :)

görüntüler ortada bence ifadeye gerek yok :)

ayhanas
24-09-2016, 14:40
Tutuklanmış .Burada yolcu ile hiç bir seklide polemik olayına girmemesi gereken söför es geçilmemeli derim .
Ayaga kalkmış olması refleksen degil cevap verme amaçı oldugu benim kanaatımce iyi okunamamış.

KOSEREN
24-09-2016, 14:51
S.ki tutmuşun sen haberin yok
Sigorta şirketleri hasarı metrobusteki yolcudan isteyecek - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/sigorta-sirketleri-hasari-metrobusteki-yolcudan-isteyecek-40230218?_sgm_source=40230218&_sgm_campaign=scn_a004850058058000&_sgm_action=click)

fthdrn
24-09-2016, 15:52
S.ki tutmuşun sen haberin yok
Sigorta şirketleri hasarı metrobusteki yolcudan isteyecek - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/sigorta-sirketleri-hasari-metrobusteki-yolcudan-isteyecek-40230218?_sgm_source=40230218&_sgm_campaign=scn_a004850058058000&_sgm_action=click)
Ovvv shit.
Bence deliye vursun kendisini öyle bisey olursa :D

ufuksaracci
24-09-2016, 15:59
İstese ne alacak ki? Metrobüse binen adamın neyini alabilecekler ?

KOSEREN
24-09-2016, 16:02
İstese ne alacak ki? Metrobüse binen adamın neyini alabilecekler ?

Hukukçular daha kesin bilgi verir ama hiçbişe yoksa üstüne,bi ömür maaşının 1/4 üne haciz koyabilirler

mmtrıza
11-10-2016, 12:49
SON DAKİKA! İstanbul Sefakoy'de otomobil metrobus kazası! 2 şerit trafiğe kapandı | Gundem Haberleri (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1308764-istanbul-sefakoyde-otomobil-metrobus-yoluna-girdi)

kiraccemal
11-10-2016, 12:55
Allah rahmet eylesin üzücü bir kaza...

Vintage
11-10-2016, 12:56
araç metrobüs yoluna girmiş kafa kafaya çarpışmışlar sürücü hayatını kaybetmiş

onurc
11-10-2016, 13:01
Allah rahmet eylesin.dedim metrobüs yine yoldan çıktı ama bu sefer araç girmiş metrobüs yoluna.çok üzücü.

Sinan58
11-10-2016, 14:54
Bir degilki kaç tane kaza oldu. Hatta kaç tane soförde açiklama yapmisti araçimiz kontrolden çikti diye.

Bence metrobüslerin ithalatini yapan firmalarin iyi denetlenmesi lazim.

Molev
11-10-2016, 15:20
2 yıl önce bende kaza yaptım şirinevlerde duramıycağımı anlayınca önümdeki araca vurmamak amacıyla beni yavaşlatsın diye arabayı bariyere sürdüm ama bu metrobüs bariyerleri öyle birşeyki lastik tuttu ve hemen arabamı üstüne aldı yarısı e5 e yatık yarısıda metrobüs yoluna doğru askıda kaldı frenleme yaptığım esnada hızımı bariyere sürtmeden önce 35 e kadar düşürmüştüm abs ninde yardımıyla sola attım arabayı ama o bariyerlerin eğilip arabayı zıplatıp üstüne alacağını tahmin etmemiştim, demem o ki metrobüs yolundaki bariyerler görevini tam olarak yerine getirmiyor bir anlık dalgınlık moral bozukluğu vs. insan 70 le girse direk araba uçuyo hele bide ters akan trafik metrobüs karşıdan geleninde hızını ekleyince kaçınılmaz son, normal yol bariyeri olsaydı eğer o şöför yada hayatını kaybeden 1 kişi olmıycaktı.

Kadyr
11-10-2016, 16:01
Bir degilki kaç tane kaza oldu. Hatta kaç tane soförde açiklama yapmisti araçimiz kontrolden çikti diye.

Kaza yapan makas atmistir demiyorum ama sence makas atan makas atarkenmi oldu der kontrolden ciktimi der

ef186
11-10-2016, 16:10
Trafiğin tersine kurulu karşından otobüs gelen bir sistem.
Yolcu taşıma vs. anlıyorum ancak sistemin bukadar sorunlu olduğu net iken metrobüsü halen trafiğin akış istikametinin tersinde işletmek herhangi kaza anında adam öldürmektir.

Kaza herzaman oldu herzamanda olabilir nedeninden öte olması durumunda olacakları konuşmalı. Makas ta atsa sakince giderken lastiğide patlasa neticede karşısından X hızla gelen otobüse kafadan çarpmak var ucunda ...

KÖROĞLU
11-10-2016, 17:04

Konudan bağımsız ama bu postu görünce yazmak istedim.

İst da şuan İETT ye ait ve hareket halinde olan tüm araçların bakımları üretici firma ya da taşeronlar tarafından yapılıyor.

Araçlarla ilgili bakımsızlık olacağını sanmıyorum çünkü iş sıkı tutuluyor. Ben Anadolu yakasında 350 aracın olduğu bakım kademesindeydim. (Firma ismi vermem doğru olmaz) Araç bakımları eksiksiz ve kaporta harici onarımsız yapılırdı. Parça bozuldu direkt değişim tamir yok. Fren / lastik bakımları sürekli zamanında yapılırdı.

İçinden istisna illa çıkar ama bilgi olsun diye yazıyorum.

Ayrıca evet trafiğin aktığı istikamete doğru araç kullanmak olası kazada darbe şiddetini arttıracağı için (kafa kafaya çarpışma) bence de ölüme davetiye çıkarmaktan öteye gitmiyor.

Ayrıca o araçlar 18 metre, sürekli dur kalk yapıyor ve her seferinde istihap haddinin üzerinde yük ile seyrediyor bunu da dikkate almak lazım.

ef186
12-10-2016, 14:12
Metrobuste İngiliz trafiği kazaya davetiye cıkarıyor - Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/metrobuste-ingiliz-trafigi-kazaya-davetiye-cikariyor-40246718)

hddsheriff
12-10-2016, 19:32
Metrobuste İngiliz trafiği bitiyor - Ekonomi Haberleri (http://mobil.hurriyet.com.tr/metrobuste-ingiliz-trafigi-bitiyor-40230257)