PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En çevreci şirketler belirlendi



HondatugraL
20-07-2012, 20:51
Toyota, Johnson & Johnson ve Honda, Interbrand ve Deloitte'a göre en çevreci üç marka.

Denetim, Vergi, Danışmanlık, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında dünyanın en büyük profesyonel hizmet firmalarından biri olan Deloitte, Interbrand ile "En Çevreci Markalar" raporunu yayınladı.

Rapor, şirketlerin kurumsal çevre uygulamaları ve 2011'in "En İyi Küresel Markaları Raporunu" kullanarak bu uygulamalar ile tüketici algısı arasındaki boşluğu inceliyor. Rapora göre en çevreci şirketlerin ilk üç sırasında Toyota, Johnson & Johnson ve Honda yer alıyor. Listeye yeni giren şirketler arasında ise Nissan, H&M ve UBS bulunuyor.

Sürdürebilirlik girişimlerinin öne çıktığı raporda, küresel pazarda bu tarz uygulamaların yapılması için çevreci iş kurma hedefiyle ilerlendiği belirtiliyor. Raporda, dünya sanayisini geliştirmek ve ölçülebilir hale getirmek için sürdürebilirlik performansı ile önlemler alınmasının da altı çiziliyor.

Deloitte Türkiye Sürdürülebilirlik Hizmetleri Sorumlu Ortağı Sibel Çetinkaya, yeşil markaların sürdürülebilirliği hakkında, "Dünyada iklim değişikliği ve azalan kaynakların durumu ile ilgili olarak gelinen noktada, şirketlerin sürdürülebilirliği, çevresel sürdürülebilirliğe yönelik yaklaşımları ile paralel hale geliyor. Çünkü sürdürülebilirlik stratejisi şirketler için "olursa hoş olur" noktasından "olmak zorunda" noktasına geldi. Türkiye'de de sürdürülebilirlik bir lüks olmaktan çıkıp, firmaların hem pazarlama stratejisi için, hem de büyüme ve karlılıklarını yönetebilmeleri için önemli bir araç olmaya başlıyor.

Özellikle enerji ve kaynak maliyetlerinin yüksek olduğu sektörlerde, şirketler etkili ve iyi tasarlanmış sürdürülebilirlik stratejisi ile hem maliyet avantajı sağlayabiliyor, hem de sosyal sorumluluk sergileyebiliyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik sağlamaya yönelik çabaları, müşteri nezdinde de karşılık buluyor, müşteri sadakati, marka algısı ve değerini artırıyor. Deloitte ve Interbrand'ın beraber yürüttükleri yeşil markalar araştırması da bunun bir göstergesi." dedi.

Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: "Çevreye etkisi oldukça yüksek olan otomotiv sektörünün önde gelen markalarının listenin en üst sıralarında olduğunu görüyoruz. Toyota, Honda, Volkswagen gibi şirketler, sürdürülebilirlik stratejisini kurumsal stratejileri haline getirmiş şirketler olarak, çevre bilincinin müşteri değeri yaratmadaki çok başarılı örneklerini sergiliyorlar. Özellikle emisyon kontrolü, düşük fosil yakıt tüketimi, alternatif temiz yakıt kullanımı gibi unsurlar, konfor ve performans ile başa baş giden unsurlardır. Müşteriler bu unsurlara değer veriyor ve ürün seçimlerinde göz önünde bulunduruyorlar. Tüketici ürünlerinde de benzer bir bilinci görüyoruz: Johnson&Johnson, Loreal, Danone, Pepsi, Coca-Cola, Starbucks gibi markalar gösterdikleri sosyal sorumluluk, üretim süreçlerinde başta elektrik ve su olmak üzere kaynak yönetiminde yaptıkları iyileştirmeler, üretim süreçleri esnasında çevreye verdikleri zararı azaltıcı önlemleri ile müşteriler tarafından yeşil markalar listesinin üst sıralarına taşınıyorlar."

Çetinkaya ayrıca önümüzdeki dönemde, Türkiye'de sürdürülebilirlik konusunun daha çok gündemde olacağının altını çizerek, orta/uzun vadede hem müşteri tarafından, hem de şirketler tarafından tetiklenen sürdürülebilirlik stratejilerinin dünyada olduğu gibi kurumsal strateji ile iç içe geçeceğini öngördüğünü ifade etti.

(Haber Tarihi: 20 Temmuz 2012 Cuma)
Alıntıdır.

Ome_RS
20-07-2012, 20:57
içinde honda olmasa açmazdın sen bu konuyu :D

HondatugraL
20-07-2012, 21:41
içinde honda olmasa açmazdın sen bu konuyu :D

klavyeyi yavaşça yere bırak ve siteyi kapat :D

AEAlmas
20-07-2012, 22:46
içinde honda olmasa açmazdın sen bu konuyu :D

+1 :D acmazdi valla :D

HondatugraL
20-07-2012, 22:49
+1 :D acmazdi valla :D

Ayıptır hemşeriyiz şurda yüz yüze bakıyoruz :hahaha:

doush
21-07-2012, 00:49
yeni spor araçlar vs. çıkarmamalarının nedeni, son zamanlarda çevreye yönelmeleri.. hoş en başından beri vardı bu soichiro sayesinde.. elektrik testere üretmemeleri, vtec sayesinde emisyonu düşük tutmaları falan filan...

ENGean
21-07-2012, 01:00
Türkıyede cevreye en fazla gurultu ve zarar veren araclar honda :D egsoz fıltre vs :)))

kickbuttowski
21-07-2012, 02:30
Araçları cevreci yapmaya çalışmak saçma.. Zaten have kirliliğinin sadece %12sinden sürdüğümüz arabalar sorumlu onun yerine fabrikalarını çevreci yapsınlar ya da geridönüşümü teşvik etsinler.