Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Tercihi Sorunu

BilalAkbayır
21-07-2012, 15:32
Bu yıl üniversite sınavlarına girdim. Y-TM-2 sıralamam 25.000. Hukuk istiyordum. İstanbul yalan oldu. Anadolu'da yazmak lazım. Tutan olur belki ama İstanbul dışı üniversitede yapamam diye düşünüyorum. İstanbul özellerin çoğunda %50 burslu tutuyor. Yaklaşık 70-80bin liraya mal olur diye düşünüyorum bana.

Hukuk haricinde başka ihtimallerde var. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme cepte. Ama hukuk ve işletme bölümleri çok farklı alanlar. Karşılaştırılabilecek bölümler değil hukuk çok farklı bir dünya. Bi yandan bir sene daha bekleyeyim şansımı deneyeyim belki İstanbul'da hukuk olur diyorum. Ama garantisi de yok tabii. İkinci öğretim falan fark etmez.

Birde Kıbrıs mevzusu var. Kıbrıs'ta okunur mu ? Çok pahalı bir yer diyorlar. Nedir ne değildir hiçbir bilgim yok.

Kafalar karıştı açıkçası. Önerileriniz nelerdir? Bu sıralamayla nereler yazılmalı veya yazılmamalı? Bir sene daha beklenmeli mi ki onunda garantisi yok.

63owen63
21-07-2012, 15:39
İstedigin yer gelmiyorsa,bekle. Kendini gerçekleştirmek icin kendine bir fırsat daha ver.

Marmara hukuk u falan da yazma, sürünme, galatasaray falan kovala.

cKatmer
21-07-2012, 15:43
Merhaba bende sizin gibi aynı düşüncelere sahiptim 2 yıl kadar önce
Öncelikle ben kesinlikle 1 sene beklememenizi tavsiye ediyorum çünkü çevremde çoğu arkadaşım böyle yaptı ve sonucunda istediklerini yine yapamadılar ve resmen çöküş yaşadılar..

Hukuk ciddi anlamda sıkıntı bir bölüm ikinci senesinde ceza hukuku ve deniz hukuku diye branş seçimi var diye biliyorum ceza hukuku okuyanlardan duyduğuma göre (ben endüstri müh okuyorum ) mühendisliği mumla ararsın diyorlar...Deniz hukukunda ise mezun olduktan sonra iş bulma olasılığı zor diye biliyorum.
yani bence özel üniversiteye bütçeniz el veriyorsa kaçırma derim
Şimdiden hakkınızda hayırlı olanı diliyorum

Ufuk
21-07-2012, 15:45
sat jcw'ü özelde oku bence.eğitim arabadan önce gelir.

driftboy
21-07-2012, 15:48
Kıbrısı listeden silin.

Anadoluda ankara olabilir.

İstanbul dışında yapamazsanız 1 sene degil 2 senede olsa girin..

m. ali öz
21-07-2012, 15:51
Hukuğu çok istiyorsan İstanbul diye kasma bence seneye ne olacağı belli değil.
ben 5 sene önce inşaat mühendisliği istiyordum istemediğim bi şehirde de olsa gittim okudum.
şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki beklemeden gidip bitirmişim diyorum.

amaa istanbul' da yaşıyorsan bence yarı burslu da olsa istanbulda bir özele git. başka bir ilde okumanla aşağı yukarı aynı masrafa gelir, kendi evinden gidip gelirsin.

ERK_RS
21-07-2012, 15:56
beklemek her zaman daha kotu etki yapar.
ne yap ne et bu sene gir bir yere.
gerekirse arabayi sat ozele git.

Dayı
21-07-2012, 16:57
ankara dusunursen hacettepe hukuk a bak.

Utku
21-07-2012, 17:03
şehirdışında okursan yurt ve kendi maraflaın 700 den aşağı olmuyor. 2.yıl eve çıkyırsun yerine göre kimi yerde 900 1000 buluyor.200 300 daha eklenip hiç değilse istanbulda özelde yuzde50 bursla kendi evinden gitmek daha mantıklı tabi verilebiliyosa

Boost Up
21-07-2012, 17:04
25.000 ci olup hukuğa girebilmen lazım aslında, özyeğin üniversitesi burslu düşün derim

TayfunS
21-07-2012, 17:08
Bence eğer kendinize güveniniz tamsa bir daha düşünün. Ama eğer ola ki yapamam vs diyosanız arabayı satıp İstanbul'da gidin bi okula

BilalAkbayır
21-07-2012, 17:43
İstedigin yer gelmiyorsa,bekle. Kendini gerçekleştirmek icin kendine bir fırsat daha ver.

Marmara hukuk u falan da yazma, sürünme, galatasaray falan kovala.

Sizin üniversitelerden pek haberiniz yok herhalde. Galatasaray ilk 200'den alıyor. Ben 25binlerden bahsediyorum. :)

Merhaba bende sizin gibi aynı düşüncelere sahiptim 2 yıl kadar önce
Öncelikle ben kesinlikle 1 sene beklememenizi tavsiye ediyorum çünkü çevremde çoğu arkadaşım böyle yaptı ve sonucunda istediklerini yine yapamadılar ve resmen çöküş yaşadılar..

Hukuk ciddi anlamda sıkıntı bir bölüm ikinci senesinde ceza hukuku ve deniz hukuku diye branş seçimi var diye biliyorum ceza hukuku okuyanlardan duyduğuma göre (ben endüstri müh okuyorum ) mühendisliği mumla ararsın diyorlar...Deniz hukukunda ise mezun olduktan sonra iş bulma olasılığı zor diye biliyorum.
yani bence özel üniversiteye bütçeniz el veriyorsa kaçırma derim
Şimdiden hakkınızda hayırlı olanı diliyorum

Deniz hukukunu duydum çok bahsediliyor ama Türkiye'de okuyan çok az diye biliyorum. Bütçe el veriyor çok şükür ama 70bin lira az para değil. :)

sat jcw'ü özelde oku bence.eğitim arabadan önce gelir.

Satmadan da okuyabiliyorum çok şükür. İlginize teşekkürler.

Kıbrısı listeden silin.

Anadoluda ankara olabilir.

İstanbul dışında yapamazsanız 1 sene degil 2 senede olsa girin..

Nedense Kıbrıs'la alakalı olumlu birşey konuşan yok çevremde. Bir sene beklersem kazanırım diye düşünüyorum. Ankara'nın puanları da az değil bu arada.

Hukuğu çok istiyorsan İstanbul diye kasma bence seneye ne olacağı belli değil.
ben 5 sene önce inşaat mühendisliği istiyordum istemediğim bi şehirde de olsa gittim okudum.
şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki beklemeden gidip bitirmişim diyorum.

amaa istanbul' da yaşıyorsan bence yarı burslu da olsa istanbulda bir özele git. başka bir ilde okumanla aşağı yukarı aynı masrafa gelir, kendi evinden gidip gelirsin.

Evet puan hesaplaması falan değişecek. Ve bu ülkede ne olacağı hiç belli olmuyor.

Ama İstanbul Hukuk mezunu savcı bir yakınımla görüştüm. Okulsonunda hakimlik,savcılık vs. düşünüyorsan özelde kazanman zor diyor. Arkadaş profili özellerde biraz daha farklı diyor. Ama düşüncelerimde yarı burslu özele doğru kayıyor.

beklemek her zaman daha kotu etki yapar.
ne yap ne et bu sene gir bir yere.
gerekirse arabayi sat ozele git.

Arabayı satmaya gerek yok çok şükür. İlginize teşekkürler.

şehirdışında okursan yurt ve kendi maraflaın 700 den aşağı olmuyor. 2.yıl eve çıkyırsun yerine göre kimi yerde 900 1000 buluyor.200 300 daha eklenip hiç değilse istanbulda özelde yuzde50 bursla kendi evinden gitmek daha mantıklı tabi verilebiliyosa

Güzel bir hesap olmuş. :)

25.000 ci olup hukuğa girebilmen lazım aslında, özyeğin üniversitesi burslu düşün derim

%50 gitmeye karar versem Özyeğin'e gitmem herhalde.

Bence eğer kendinize güveniniz tamsa bir daha düşünün. Ama eğer ola ki yapamam vs diyosanız arabayı satıp İstanbul'da gidin bi okula

İşte kestiremiyorum. Acabalar var. Yapmaya karar verip tam adapte olabilsem yapabileceğimden eminim. Zaten İstanbul'da yaşıyorum. Okul masraflarını aile destekçi olacak zaten maddiyatta pek sıkıntı yok ama ben yine de yük olmak istemiyorum. Param da cepte kalsın, okulumu da okuyayım diyorum. :)

driftboy
21-07-2012, 17:46
Kıbrısa gidipte bitiren nadir tanıdıgım var :) %80 i maddi sıkıntıdan dolayı geri döndü. Belki güçleri yeter ama aşırı masraflı kıbrısta okumak..

MeMo
21-07-2012, 17:47
Meraktan soruyorum neden istanbul dışı istemıyosun? Aileden felan uzak olur diyemi?

BilalAkbayır
21-07-2012, 17:50
Meraktan soruyorum neden istanbul dışı istemıyosun? Aileden felan uzak olur diyemi?

İşyerlerimiz var İstanbul'da. Onun için çok uzaklaşmak istemiyorum. Aileye uzaklığıyla alakası yok.

MeMo
21-07-2012, 17:55
İşyerlerimiz var İstanbul'da. Onun için çok uzaklaşmak istemiyorum. Aileye uzaklığıyla alakası yok.

He o zaman bişey diyemem eger aile felan deseydin bırak dicektim cunku ankaradaki yada izmirdeki ünilerde iyidir ama iş olunce mesele değişir :) Ama hukuga gitmiceksende mutsuz olcagın bı yere gıtme he sen dersınkı hukuk harıcı heryerde mutsuzum o zaman daha farklı formuller devreye sokulabılır :)

sanctuary35
21-07-2012, 18:09
kocaeli hukuk düşünmezmisin diesel bi arabayla mis gibi gidip gelirsin en kötü ihtimalle

__FrK__
21-07-2012, 18:09
Bu sene biz de Hukuk açtık bi bak bakalım belki işine yarar bişey bulursun.

FSMVÜ | Tercih Sayfamıza Hoşgeldiniz 2012 - 2013 Aday Öğrenci Portalı (http://www.fatihsultan.edu.tr/tercih1/#!/pageTMERKEZ)

MBuğra
21-07-2012, 22:39
Güzel kardesim senin ilacın bende:*
Ben Uluslararasi Kibris Universitesi Hukuk Fakultesi 3. Siniftayim. Bende buraya gelirken aklımda cok fazla sorularla geldim. Cevremdeki herke ayrı birsey diyordu. Hatta amcam "Kibris'a gidipte diploma alanı görmedim, hepsi s.ktirname aldi, dondü" demişti. Ancak bizim Turk halkının bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi kötü bir huyu var. Ben millete "Kibris'ta okuyorum" deyince sanki her gece barda, clubta elimde biralar kolumuzda kızlar felan zannediyor.

Bütün is sende bitiyor, eğer ailenden ayrılıp, ozgurlugunü kazandın zaman; yanlış secimler yapacak isen hiç gelme. "kankii Kıbrıs'ta her gece club" diyen niceleri yitip gitti. Kısacası sorumluluk sahibi olmalısın, buraya geliş amacın okumak diğer seyler ikinci planda.

Gelelim kibrisin pahalılığına: evet, belirli oranda pahalı olduğu gercek. Ama pahalılıktan ziyade en büyük sorun ulaşım. Çünkü toplu tasıma gibi bir olay yok. Her okulun otobüs filosu var ve saat bası belirli güzergahlardan gecerler. Eğer araban yoksa okul otobüslerinde çok surunursun. :)

işletme ile hukuk çok farklı alanlar. Yerleseyimde hangi okul olursa olsun deme. Bu yapacağın secim tüm hayatini etkiliyor.*

Tam puanları bilmiyorum ama sıralaman iyi bence, Kıbrıs'ta burslu Hukuk gelebilir. Ben dogu Akdeniz üniversitesini öneririm. Yeri güzel, okul güzel daha ne olsun :)

aklına takılan soru olursa, bir pm uzagindayim :)*

Boost Up
22-07-2012, 15:05
özyeğin %100 burslu girebilirsin iyi araştır