Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışı Üniversite Hakkında Bilgililer...
BaybuRtlu69
21-07-2012, 21:40
Arkadaşlar merhaba ;
Sonuçlar açıklandıktan sonra aileyle oturduk ve yurtdışında eğitim daha iyi olucak düşüncesi oluştu, daha doğrusu ben pek sıcak bakmasamda babam Bosna Hersek te diretiyor, orda ilaç firmamızda var, türkiyedeki firmamızın şubesi olark, okuldan sonrada orda takılırsın diyor işte..
Herneyse LYS ye neredeyse hiç çalışmadım ve sonuç malumunuz kötü denebilir...
Ben aşağıdaki tabloyla sizce hangi ülkede daha rahat okurum ?
Ve bosna hersek konusunda bilgi verebilirmisiniz acaba, internetten araştırmalarım devam edicek ama bosna da okuyan veya orda yaşayanlar bilgi verirse çok sevinirm
http://i.imgur.com/uFNfT.png
1998corsa
21-07-2012, 21:57
yurt dısında okuyucagın okulun burda denklıgı varmı onu once arastır... sonrasında baban sana gayet guzel bır secenek sunmus bence bunu degerlendır hem okurken ufaktan ufaktan ısıne gıder gelırsın senın ıcınde yararlı olur...
Burak E.
21-07-2012, 22:19
türkiyede okuyacagına şehir ışında yurt dışında oku hem dil egitimi olur hemde üniversite anlamında türkiyede yurtdışından diploma görülünce farklı durumlar oluyor iş konusunda rahat oluyorsun ve ayrıca denklik cok önemli bulgaristanda okuyon arkadaşım cok rahatız derdi yaşamak daha kolaymış orda okul dersler dil egitimi ayrıca üniversiteye gittiginde yurt dışında bir yabancı dil alıyorsun + bir yabancı dil secmeli yapıyorlar yani ingilizce +fransızca alabilirsin gibi yardımcı olur umarım :D
kickbuttowski
21-07-2012, 22:41
Valla ben bu sene başlıyorum uluslar arası turizme 3 yıla 3 bin lira istiyorlar sadece intermediate seviyesinde ingilizce gerekli..
yaklasık 7senedir bosna hersekteyım 4yıl devlet üni yazıldım gitmedim tabi o ayrı :D
velhasıl kelam cook ucuz bir ulke turkıyeye gore egıtım olarak bır bılgı veremıcem fakat ucuzluk bakımından ucuz yani..hayatını rahat rahat yaşarsın gezmen tozman ev kiran max 1500TL fln tutar :) (hermasrafın dahil)
onun haricinde gezcek tozcak cok yer var.gerek gece hayatı gerek gunduz yapabılcegın seyler vsvs..
redbaron
21-07-2012, 23:35
şimdiki aklım olsa hayatta türkiyede okumazdım direk amerika ... :)
turbo&quattro
21-07-2012, 23:39
şimdiki aklım olsa hayatta türkiyede okumazdım direk amerika ... :)
Aynisini yazmak icin girmistim . İmkan varsa eger yoksada bir sekilde zorlanarak Amerika dusun . Ogrenecegin ingilizce, amerikada egitim ve yasam tecrubesi seni bir omur boyu mutlu edecektir.
ben polonyaya gidiyorum eylülde üniversite için . diploma ile yıllık sadece 3000 euro gibi bir rakam üniversite ücreti istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği :)
kickbuttowski
22-07-2012, 01:37
ben polonyaya gidiyorum eylülde üniversite için . diploma ile yıllık sadece 3000 euro gibi bir rakam üniversite ücreti istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği :)
Hangi şehir? Daha ucuza bir şeyler ayarlayabilirim isterseniz.. geçen yıl baya bi araştırmıştım..
Yıllık 3000 bana biraz abartı gibi geldi ben yıllık 500'e okuyacağım
doncarlo
22-07-2012, 01:41
Bende Bulgaristana gidiyorum kısmetse fizyoterapi için sende bulgaristan,makedonya,polonya gibi ülkelere bakabilirsin denklik olayınada kesinlikle dikkat etmen gerek.
m.kaan46
22-07-2012, 01:45
herkese merhabalar,oncelıkle lys
sonuclarından sonra herkes ıcın hayırlısını
dılıyorum.benım sonucum genel ıtıbarıyle
kotu denılebılır.ogretmenlıklerden bazıları
gelıyor.ben esıt agırlık cıkıslıyım.unıversıte
olarak azerbaycan dusunmeye basladım.fıyat
olarak,egıtım olarak,barınma yada her turlu
durum hakkında bılgı almak
ıstıyorum.sadece azerbaycanda
degıl,yurtdısında onerebılecegınız(fıyat
olarak uygun) teklıflere acıgım.genelde batı tarafı yazılmıs,dogu ulkelerı nasıl?yada batıdakıler hakkında daha ayrıntılı bılgı versenız?ben hukuk ıstıyorum.ama telefon dısında net ımkanım olmadıgından arastıramıyorum.
bosna hersekte 7 ay kadar okudum.İngilizce sınıfı biraz zordur kararında kesinsen en azından temel oluşturup öyle git 2 yıl hazırlık okuyan arkadaşlarım vardı nitekim bende 5 puandan kalınca geri döndüm ara sınavları zor yapıyorlardı haksızlık yaptıklarını düşündüm.Her özel üniversite gibi biraz paragözler.Maddi durumunuz iyise git derim ortam filan güzel.Her türlü olay var diskoda var medresede :) bana faydası iyi derecede ingilizce öğrenmem oldu güzel öğretiyorlar kalmamak için mecbur öğreniyorsun her gün essay yazıyordum korkudan :D imkanım olsa yine giderim.Güzel yer.eski golflerden alırsın 700-800 liraya gezersin efil efil :) benzinde ucuz yalnız para çevrilirken euro üzerinden çevriliyor mesela ben 2.2 liradan euro alıyordum orda 1.9 liraya bozduruyordum biraz eksiliyordu doğal olarak.euro geçmiyor kaldırdılar mecbur "km"e çevireceksin parayı.Sormak istediğin başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım
Edit:Tercih edip git yoksa SAT diye bir şey çıkarıyorlar okulu bitirsende denklik alamıyorsun.Tercih yaparsan yüzde 25 teşvik bursu veriyorlar.Tercihsiz gidersen sorun olur.
kickbuttowski
22-07-2012, 01:58
herkese merhabalar,oncelıkle lys
sonuclarından sonra herkes ıcın hayırlısını
dılıyorum.benım sonucum genel ıtıbarıyle
kotu denılebılır.ogretmenlıklerden bazıları
gelıyor.ben esıt agırlık cıkıslıyım.unıversıte
olarak azerbaycan dusunmeye basladım.fıyat
olarak,egıtım olarak,barınma yada her turlu
durum hakkında bılgı almak
ıstıyorum.sadece azerbaycanda
degıl,yurtdısında onerebılecegınız(fıyat
olarak uygun) teklıflere acıgım.genelde batı tarafı yazılmıs,dogu ulkelerı nasıl?yada batıdakıler hakkında daha ayrıntılı bılgı versenız?ben hukuk ıstıyorum.ama telefon dısında net ımkanım olmadıgından arastıramıyorum.
Hangi bölüm istediğinize bağlı fiyatlar ona göre değişiyor.. Genelde İngilizce eğitim daha pahalı oluyor..
Git Kıbrıs Üniversitelerine, hem fiyat uygun hemde denklik sıkıntı yok
m.kaan46
22-07-2012, 03:28
ben azerbaycanda karar kıldım gıbı,aılemde hemfıkırım.ama ınternete uzun bı zaman ıcın telefonla baglanacagımdan arastırma yapamıyorum.bı numara aradım,daha donmedıler bana.sızlerden rıcam bı arastırıp bılgı versenız burda.gerekırse telefon numaramı vereyım ordan ulasın bana mesaj yada arama yoluyla.bu sene gıtmem gerekıyor.tarıhlerde onemlı.yasadıgım sehre donup belgelerı toplamam lazım,pasaport fılan.
Aynisini yazmak icin girmistim . İmkan varsa eger yoksada bir sekilde zorlanarak Amerika dusun . Ogrenecegin ingilizce, amerikada egitim ve yasam tecrubesi seni bir omur boyu mutlu edecektir.
Mesaj kutunu bosaltabilcen mı sana zahmet ö m aticam
turbo&quattro
22-07-2012, 04:43
pm ini aldim cevapladim .
sınav sonuçlarına baktım, bi derste de doğruların yanlışlarından fazla olsun be kardeş. :) üniversiteyi de bu şekilde sürdüreceksen nereye gidersen git nafile. hayırlısı olsun diyorum. :)
bulgarıstan sofyada okumak ısteyen arkadaslara yardımcı oluruz kardesım 3 senedır orda okuyr cok memnun 3 dıl ogrendı
driftboy
22-07-2012, 13:14
Ben hala yurtdısı yurtici yada ozel devlet üni ayrımı yapmıyorum. İnsanın kendisinde bitiyo herşey.
Kimsenin adını agzına almadıgı Fırat Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünden 6 yıl önce mezun olupta trilyonluk ihaleleri alan kuzenimde var, İtü inşaattan mezun olupta çay ocağı işleten tanıdığımda.. Herşey kendini geliştirmekte..