Orijinalini görmek için tıklayınız : Alman kurdu mun arka ayağı kırıldı..
ALPER-VNS
21-07-2012, 23:12
Arkadaşlar bugün bi talihsizlik yaşadık babam köpeği bahçede oynatırken düşüyo arka ayağını kırıyo.. o can havliyle babamı da ısırdı bi de onunla uğraştık dikiş mikiş bi dünya..
arka sol ayak kırılmış yarın ameliyat olucak dedi veteriner.. 4 5 senelik veterinerim güvenmediğimden değil aslında ama aklıma takılan neden ameliyat edicez dediler kırık olduğunu anlayınca.. insanda alırsın alçıya biter.. hayvanlarda bu mudur prosedür?
anlayan bilen yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden..
Eray Yümsel
21-07-2012, 23:14
muştunun babası veteriner alper görünce yazar en net bilgiyi
geçmiş olsun bu arada
kemal_koker
21-07-2012, 23:18
geçmiş olsun köpeğinizden çok babanıza üzüldüm :(
ALPER-VNS
21-07-2012, 23:18
muştunun babası veteriner alper görünce yazar en net bilgiyi
geçmiş olsun bu arada
saolasın geç de oldu saat millet yatmıştır ama napalım bi umut bilen vardır diye açtık konuyu
geçmiş olsun köpeğinizden çok babanıza üzüldüm :(
valla biz de bilemedik hangisine üzülücemizi.. babama dikiş attırdık sonra çıktık veterinere gittik baya da yarmış 3 yerden ama yine de köpeği görmek istedi.. köpek de can havliyle ısırdı suçu yok aslında.. *** bi durum işte
Geçmiş olsun combo, Sultanoğlunun Ares'de kırmıştı ona bi pm at istersen tecrübesini paylaşsın
ALPER-VNS
21-07-2012, 23:20
Geçmiş olsun combo, Sultanoğlunun Ares'de kırmıştı ona bi pm at istersen tecrübesini paylaşsın
atıyorum sağolasın..
geçmiş olsun öncelikle, kırılan kemiği sabitleyebilmek için orayı açması gerekebilir bu normal bir durum bence.
redbaron
21-07-2012, 23:29
geçmiş olsun benim köpeğinde 6 aylıkken kalçası kırılmıştı.sokakta araba çarpmıştı.veterinere götürdük kalça ve bacağını sargıyla sardı.ağrı kesici iğneler yapıyorduk.1 ayda kendi kendine geçti şansımıza yamukta kaynamadı.hayvanlara alçı yapılacağını sanmıyorum gerçi veteriner en iyisini bilir düzgün birine götürün
ALPER-VNS
21-07-2012, 23:49
Terapi diye bi klinik umitkoyde.. Amelyati yapicak hoca da prof. mus gerci ama bakalim hakkimizda hayirlisi
İnanilmaz uzuldum tez zamanda hem babaniza hem kopeginize acil sifalar.Ameliyat olur yani atel falan kopekler hareketli oldugu icin kolay kolay tutmaz ameliyat daha kesin cozum boyle buyuk kiriklarda.Agri kesici falan vermelisiniz hayvana aci ceker cunku normal insanin ictigi ilaclari icebiliyor kopekler ama siz yinede veterinere sorun vermeden.
Tuncer M.
22-07-2012, 03:18
İkisine de geçmiş olsun.
rahatsız
22-07-2012, 10:27
bizim kopeginde ayagı kırılmıstı, o can havliyle evdeki herkese ısırdı, sonra gitti arabanın lastiklerini yedi. benzini içti garajdaki.
darkmoon
22-07-2012, 10:42
çatallı parçalı kırıksa ameliyat olmak zorunda kalır çünkü kemiği öyle dışardan oturtamazlar benimde kolum kırıldı 2 yerden parçalı çatallı kırık olduğu için 5 saatlik ameliyata girmişdim..
KA®ANLIK
22-07-2012, 11:10
dostum,
Alman Kurdu ile ilgili her türlü yardımı, sorularını yanıtı;
Riva Kennel / Alman Kurdu Çiftliği / Köpek Pansiyonu, Oteli - Home (http://www.rivakennel.com) adresinden iletişim bilgilerinden alabilirsin. tedavi sonrası rehabilitasyon ve eğitim ve destek için de yardım alabilirsin.
geçmiş olsun çok....
geçmiş olsun, babaya da kurt ada acil şifalar..
parcalı kırıksa amelıyat edilebilir
benım rottweiler kalcasını kırdıgında sargı vs hiç bişey kullanmadan sadece 15 gun gotunun ustunde yatcak demıstı veterıner sımdı eskısınden daha saglam totosu :)
güvendiğiniz biyerse ne gerekiyorsa yapar merak etmeyin
Çayyolunda bir çok veterinere gittim ama Gonca hanım gibi bilgi ve ilgili birisiyle karşılaşmadım. Bende 6 yıldır köpeğimi götürüyorum kendilerine ve benim gözümde ne derlerse odur.
Ameliyat diyorlarsa, ameliyattır gereken çözüm. Aklınıza başka bir şey gelmesin.
63owen63
22-07-2012, 11:54
Geçmiş olsun, olaya cok hakim degilim ama insan kemik kırılmalarında sadece kırılma varsa alçıya alınıyor, ama parçalı kırılırsa yada ufalanma olursa ameliyat gerekiyor diye biliyorum.
ALPER-VNS
22-07-2012, 12:06
İnanilmaz uzuldum tez zamanda hem babaniza hem kopeginize acil sifalar.Ameliyat olur yani atel falan kopekler hareketli oldugu icin kolay kolay tutmaz ameliyat daha kesin cozum boyle buyuk kiriklarda.Agri kesici falan vermelisiniz hayvana aci ceker cunku normal insanin ictigi ilaclari icebiliyor kopekler ama siz yinede veterinere sorun vermeden.
sağolun zaten klinikte geçirdi geceyi.. 5 gün daha orada kalıcakmış ağrı kesici iğne yaptılar..
İkisine de geçmiş olsun.
saolun
bizim kopeginde ayagı kırılmıstı, o can havliyle evdeki herkese ısırdı, sonra gitti arabanın lastiklerini yedi. benzini içti garajdaki.
demek bizimkine has bi durum değil.. bunu duymak iyi geldi saolun..
çatallı parçalı kırıksa ameliyat olmak zorunda kalır çünkü kemiği öyle dışardan oturtamazlar benimde kolum kırıldı 2 yerden parçalı çatallı kırık olduğu için 5 saatlik ameliyata girmişdim..
yukarı doğru ilerleyen bi kırıkmış.. bu sebeple ameliyata aldılar 2 gibi biticekmiş bakalım..
dostum,
Alman Kurdu ile ilgili her türlü yardımı, sorularını yanıtı;
Riva Kennel / Alman Kurdu Çiftliği / Köpek Pansiyonu, Oteli - Home (http://www.rivakennel.com) adresinden iletişim bilgilerinden alabilirsin. tedavi sonrası rehabilitasyon ve eğitim ve destek için de yardım alabilirsin.
geçmiş olsun çok....
biz ankaradayız ama inceliycem siyeyi müsait bi zamanda.. saolun..
geçmiş olsun, babaya da kurt ada acil şifalar..
saolun..
parcalı kırıksa amelıyat edilebilir
benım rottweiler kalcasını kırdıgında sargı vs hiç bişey kullanmadan sadece 15 gun gotunun ustunde yatcak demıstı veterıner sımdı eskısınden daha saglam totosu :)
güvendiğiniz biyerse ne gerekiyorsa yapar merak etmeyin
bi ihtimal aksama olabilir dedi veteriner yüzde yüz iyleşir diyemem ama yüzde 90 95 bişeyi kalmıycak dedi.. bakalım hayırlısı..
Çayyolunda bir çok veterinere gittim ama Gonca hanım gibi bilgi ve ilgili birisiyle karşılaşmadım. Bende 6 yıldır köpeğimi götürüyorum kendilerine ve benim gözümde ne derlerse odur.
Ameliyat diyorlarsa, ameliyattır gereken çözüm. Aklınıza başka bir şey gelmesin.
saolun.. tanıyan birilerinin çıkması da güzel valla.. dediğim gibi güvensizlikten değil de köpeklerde bu iş böyle mi oluyo, amelyat ettirip de sıkıntısız halde olan var mı köpeği daha çok onu öğrenmek amaç..
Geçmiş olsun, olaya cok hakim degilim ama insan kemik kırılmalarında sadece kırılma varsa alçıya alınıyor, ama parçalı kırılırsa yada ufalanma olursa ameliyat gerekiyor diye biliyorum.
bunda da yerine oturtmak sıkıntıymış bi parça konulucakmış 45 gün sonra tekrar alınıcakmış..
ugur_EN_
22-07-2012, 12:23
geçmiş olsun babanızada köpeğinizede acil şifalar dilerim...
63owen63
22-07-2012, 12:26
platin koyucaklardır. enazından insanlarda öyle oluyor sanırım,Baba beye de geçmiş olsun
Geçmiş olsun babanıza da köpeğinize de..
ukala_boy
22-07-2012, 13:33
geçmiş olsun ameliyattan korkmayın.
ikisinede çok geçmiş olsun...
öncelikle geçmiş olsun alman kurtlarının yapısından dolayı kıçları basık oluyor bu nedenle arka ayak kırıldıysa veteriner doğru yapıyor bence
Oncelikle kopeginize de babaniza cok gecmis olsun.. Benim de 9 yasinda safkan alman kurdum var, vaktinde serceye ariya yakalamak icin atlarken alcak duvara bankete arka ayaklari vura vura adale yirtiklari ve eklem hassasiyetleri olustu. Malesef alman kurtlarinin genetik olarak arka ayaklari kisa oldugu icin biraz fazla yük biniyor ve arkalar gucsuz dusuyor.
Kotu konusmak telas yaratmak istemem ama ameliyattan sonra bir daha eski gucunde olmayabilir o yuzden cok zorlamayin oynarken. Ayrica veteriner olarak terapi klinik Gonca hanim iyidir gerekeni yapar. Gecmis olsun..
ALPER-VNS
22-07-2012, 15:28
hepinize çok teşekkürler.. ameliyattan uyandı ama kafası havada olmasına rağmen pek bi tepkisizdi.. anestezi etkisi herlade hala.. dün gece görmeye gittiğimizde kırık ayakla bile kuyruk sallamalar maskaralıklar yapmıştı ama bugün halsizdi valla..
_Anti_, saolasın.. doktor kesin konuşamam hiç bi hastaya ama sıkıntı olmıycak dedi bakalım.. zaten tam olarak eskisi gibi olması 6 ayı bulucakmış.. sultanoğlu nun köpeğinin de ayağı kırılmış ama iyi diye biliyorum son hali gerçi daha ulaşamadım ama görürse yazar.. bizimki de öyle olur inşallah.. gonca hanım kendisi yapmadı amelyatı ama kendi kliniklerinde yapıldı prof. yapıcak, daha iyidir dedi biz de tamam dedik.. artık bekliycez..
Patisever
22-07-2012, 15:35
köpeklerle büyümüş biri olarak ameliyet olayını bende anlamadım kırık acaba 2 3 yerdenmi
ALPER-VNS
22-07-2012, 15:59
köpeklerle büyümüş biri olarak ameliyet olayını bende anlamadım kırık acaba 2 3 yerdenmi
evet biz anlamadık tabi ama öyleymiş.. filmlerde net olarak gördük bugün..
ALPhan japan
22-07-2012, 17:30
çok geçmiş olsun.
bora1311
23-07-2012, 09:58
cok gecmis olsun...
SOMEONESPECIAL
23-07-2012, 10:25
Hayvanlarda kırıklara platin takmadan bırakmıyorlar. Benim dobermana seneler önce
gözümün önünde araba çarptıktan sonra sağ ön bacağı kırılmıştı. O zamanlar nerde böyle
veterinerler filan. Avcılar daki veterinerlik fakültesine götürdüm ameliyat oldu platin taktılar
sonra hayvan sakat kaldı. Sağ ön bacağı ölene kadar aksadı.
Herkese geçmiş olsun diyelim Alper
oha lan!! olm sana birşey demiyorum artık ben ya sağdan soldan tesadüfen öğreniyoruz olanları...!!!
Istilldo
23-07-2012, 10:58
olm o köpek bi anormal zaten,
pedere geçmiş olsun
ALPER-VNS
23-07-2012, 17:11
cok gecmis olsun...
çok geçmiş olsun.
saolun valla
Dayı çok geçmiş olsun.
solasın combo geçicek inşallah
Hayvanlarda kırıklara platin takmadan bırakmıyorlar. Benim dobermana seneler önce
gözümün önünde araba çarptıktan sonra sağ ön bacağı kırılmıştı. O zamanlar nerde böyle
veterinerler filan. Avcılar daki veterinerlik fakültesine götürdüm ameliyat oldu platin taktılar
sonra hayvan sakat kaldı. Sağ ön bacağı ölene kadar aksadı.
Herkese geçmiş olsun diyelim Alper
saolun tek korkumuz bu valla.. babanın elinde dikişlerde iz kalır mı diye korkmuyoruz köpek aksar mı diye korkuyoruz ailecek.. inşallah olmaz öyle bişey
oha lan!! olm sana birşey demiyorum artık ben ya sağdan soldan tesadüfen öğreniyoruz olanları...!!!
panpa hep bi vukuat.. küsüceksiniz benle diye korkuyorum haber vermiyorum :) dün gece de önümdeki araba güzel kaza yaptı mesela :)
olm o köpek bi anormal zaten,
pedere geçmiş olsun
saol hacı
Veteriner bir sure sonra fizyoterapi falan verebilir belki uzunca sure tam kulanamayacagi icin zayif dusen arka bacagi kuvetlendirmek adina yuzme kosma gibi.Eger duzgun ilgilenirseniz sakatlik kalacagina inanmiyorum,tekrar cok gecmis olsun.Narkozdan ciktiklari gun tam olarak kendilerine gelemiyorlar o yuzden o halini fazla takmayin duzelir.
ALPER-VNS
23-07-2012, 20:11
Veteriner bir sure sonra fizyoterapi falan verebilir belki uzunca sure tam kulanamayacagi icin zayif dusen arka bacagi kuvetlendirmek adina yuzme kosma gibi.Eger duzgun ilgilenirseniz sakatlik kalacagina inanmiyorum,tekrar cok gecmis olsun.Narkozdan ciktiklari gun tam olarak kendilerine gelemiyorlar o yuzden o halini fazla takmayin duzelir.
fizik tedavi olucak dediler ama nası olucak bilemiyorum valla.. bugün ziyaretine gittik yine baya baya ayaktaydı.. sargılı olmasına rağmen basıyodu üzerine kırık ayağın.. moralimiz düzeldi biraz..
babaya da 7 dikiş atıldı o da iyi olucak bakalım :o
Burak Mehmet
23-07-2012, 20:13
kardeşim geçmiş olsun..
ALPER-VNS
24-07-2012, 00:01
kardeşim geçmiş olsun..
saol abi geçer inşallah :o