Orijinalini görmek için tıklayınız : arabam cam gibi parlasın ıslak gibi görünsün :)
onurbahattin
22-07-2012, 17:05
selam arkadaşlar aracım opak beyaz ,aracımı kendim yıkamayı tercih ediyorum çoğu zaman bir kaç ay önce boya koruma yaptırdım ama artık tekrar istiyor neredeyse 2 günde bir yıkıyorum cilalı şanpuan ile bu pasta cila işlemini ben kendim yapmak istiyorum ama bilgim yok yada daha yeni bir teknoloji çıktımı pasta cilanın yerine fiyatı önemli değil arabam beyaz ve opak metalik değil boyası yapabileceğim en uygun teknik kullanacağım en iyi marka nedir ?
suan amator sevıyede cam gıbı bı parlaklık yakalaman zor pasta cılamı kendım yapıcam dıosan bnce s2000 den baslama .bos bı panelden vs den basla.
pıyasada bulabııcegın cok cesıtlı ıyı pasta yok zaten ya meguıars ya menzerna yada 3m kullanıcaksın.
cıla kısmına gelınce bunuda zevkıne gore kullana kulllana karar verırsın.
Aynı sıkıntımı bugün giderdim :)
Sonax nanotech cila üzerine ChemicalGuys Carnauba Xseal uyguladım. Sonuç aşağıdaki gibi oldu.
http://d1207.hizliresim.com/z/q/9yzd5.jpg
http://d1207.hizliresim.com/z/q/9yzdq.jpg
turbo&quattro
22-07-2012, 19:26
meguiars sampuan ve wax lari.. Dun oylesine ugrastim sonuc bu .
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/b366fca8.jpg
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/a17cbe0e.jpg
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/fb44b0b6.jpg
For Beginners;
Meguiars NXT .
Yusuf parlamamış :p
Adam gibi makina alsam iyi olacak 3gs ile olmuyo bu fotoğraf işi :D
turbo&quattro
22-07-2012, 19:41
Yusuf parlamamış :p
Adam gibi makina alsam iyi olacak 3gs ile olmuyo bu fotoğraf işi :D
hahah bgun isim yok. Aksam ustu bi posta daha girisirim :D
63owen63
22-07-2012, 19:41
Beyazda parlaklık almak mesela ya. Hele ki opaklarda :)
hahah bgun isim yok. Aksam ustu bi posta daha girisirim :D
11-19 shift'i yaptım bende bugün :)
Motor içi, interior trimler falan 4 defa tshirt değiştirdim annem yeter artık dedi :D
11-19 shift'i yaptım bende bugün :)
Motor içi, interior trimler falan 4 defa tshirt değiştirdim annem yeter artık dedi :D
benım arabamı ne zaman yapıcann ?
Beyaz opak araba varsa 3 liraya cif alın cifleyin. Nano teknolojisi değil direk nine teknolojisi:)
BlackEmperor
22-07-2012, 20:27
Beyaz opak araba varsa 3 liraya cif alın cifleyin. Nano teknolojisi değil direk nine teknolojisi:)
nine +1 :D beyaz arabayı yıkayıp cekiniyonuz resmini bişey anlaşılmıyo ışık tutunda anlayalım
Siyah araç sahibi:p
golfcu0101
22-07-2012, 20:58
opak beyazı metalik gibi parlatmak sıkıntı ama ben genelde opak beyaz aracıma her yıkamada turtlewax hızlı cila 3 cü yıkamadan sonra falanda nxt 2.0 kullanıyorum gayet ıslaksı ve hoş bi görüntüsü oluyor tabi.ama metalik gibi asla:(
Opak araba gayet guzel parliyor yahu hatta daha kolay parliyor bence :) Beyazda da mesele degil, cizik olmasin yeter, parlamayacak boya yok (:
Opak kirmizi da metalik siyah da kullandim, benim tecrubelerime gore ikisi de essek gibi parliyor ayni seyleri yaptiginda :D
Opak beyaz da var bizde Mercedes, 4 yildir uygulama gormedi, herhangi bir yikamacida yikansa bile parliyor ciziklerine ragmen :)
63owen63
23-07-2012, 00:12
Opak araba gayet guzel parliyor yahu hatta daha kolay parliyor bence :) Beyazda da mesele degil, cizik olmasin yeter, parlamayacak boya yok (:
Opak kirmizi da metalik siyah da kullandim, benim tecrubelerime gore ikisi de essek gibi parliyor ayni seyleri yaptiginda :D
Opak beyaz da var bizde Mercedes, 4 yildir uygulama gormedi, herhangi bir yikamacida yikansa bile parliyor ciziklerine ragmen :)
Ne tavsiye ediyorsun opak beyaz parlatmak için :)
onurbahattin
23-07-2012, 00:32
arkadaşlar herkese fikirleri için teşekkürler benim gibi arabayla uğraşan varmış demekki, dün gece 23.30 da araba balkondan bana biraz kirli göründü indim aşşağıya 3 . katta oturuyorum balkona musluk doğalgaz kombisine giden soğuk borudan çıktım birde 25metre hortum saat 01.30 da evdeydim nasıl ama :)sonuç araba tertmiz rahatça uyudum sonra :)
aracımda fazla çizik yok ama ben haftada bir yada ayda bir kendim araçla uğraşmayı sevdiğim için aracıma uygulama yapmak istiyorum ,
1-pasta markası grekiyorsa...
2-cila markası bunu kesin alıcam ama hala karar veremedim ...
3-birde lastik parlatıcı alıcam jel almayı düşünüyorum bu sefer
benim tercihim meguiars -
-cila olarakta bunu buldum Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax):76.50tl
-lastik parlatıcı olarak Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı ve Koruyucu Jel 473ml;26tl
inceledim meguiars ın sitesindeki en son çıkan en pahalı ürünler bunlar gerçi pahalı olması çok iy olması anlamına gelmez ama iyi gibi sanki bunlar işe yararmı arkadaşlar alayımmı?
Murat Özcan
23-07-2012, 02:22
şu cila olayında en güzel snucu kırmızı araclar verıyor
onurbahattin
23-07-2012, 02:35
şu cila olayında en güzel snucu kırmızı araclar verıyor
bencede kırmızı ve siyah cam gibi oluyor ,en talihsiz renkte beyaz ... bakalım şu meguarisin next i varmış onu denicem çok öneren oldu...
turbo&quattro
23-07-2012, 02:38
Aslinda beyazda fena degil. Ben cilaladiktan sonra baya parliyor yada bana oyle geliyor :)
onurbahattin
23-07-2012, 02:39
serviste bakımdan sonra yıkanmış hali iphone ile çekmiştim...
http://img821.imageshack.us/img821/7381/img0648qs.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/821/img0648qs.jpg/)
canpower
24-07-2012, 14:43
merhaba..konu açamadım ama burdan cevaplarsınız die umuyorum..bugün mequiars liquid wax aldım..içinden pedi ve bezi de çıktı...bunu uygulama şeklim önce ped ile puslu olucak şekilde ovalayıp boyanın üstünde bırakıp biraz bekledikden sonra bez ile silerek geçmekmidir?
akşam üstü uygulamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
merhaba..konu açamadım ama burdan cevaplarsınız die umuyorum..bugün mequiars liquid wax aldım..içinden pedi ve bezi de çıktı...bunu uygulama şeklim önce ped ile puslu olucak şekilde ovalayıp boyanın üstünde bırakıp biraz bekledikden sonra bez ile silerek geçmekmidir?
akşam üstü uygulamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
aynen anlattıgın sekılde yap ıster 1 dk bekle ıster 1 saat guzelce sıl tamamdır. kolay gelsın.
canpower
24-07-2012, 16:00
çoook teşekkür ederim kardeşim.. bu döşemelere kosla action pek çare olmadı ne tavsiye edersin peki..? tavan süper oldu da döşemeler olmadı.. bide kapı çerçevelerindeki plastiklere..
dosemeler ıcın genel temızleytıcı lazım bırde duzgun bı uygulama.
furkan GTI
24-07-2012, 18:09
Meguiars NXT
onurbahattin
25-07-2012, 03:14
bu nxt teknoloji harikası bişey sanırım herkes tavsiye ediyor ...
ne olursa olsun parlamasada beyaz araba iyidir :D
siyah araba yıkıyorsun parlatıyorsun cilası herşeyi tamam eve çık in aman yarabbim :D hiç durmadan elinde bez gezicen etrafında :( off off
opak beyazı metalik gibi parlatmak sıkıntı ama ben genelde opak beyaz aracıma her yıkamada turtlewax hızlı cila 3 cü yıkamadan sonra falanda nxt 2.0 kullanıyorum gayet ıslaksı ve hoş bi görüntüsü oluyor tabi.ama metalik gibi asla:(
hayatımda turtle wax kadar berbat bi cila görmedim abi.sanayide satılan 10 tl lik cila daha iyi bana hediye olarak geldi yarışmadan.Kullanamadk bile dogru düzgün bi bezi ni bide kokusunu kullandım lastik parlatıcı felan bi işe yaramaz.
arkadaşlar herkese fikirleri için teşekkürler benim gibi arabayla uğraşan varmış demekki, dün gece 23.30 da araba balkondan bana biraz kirli göründü indim aşşağıya 3 . katta oturuyorum balkona musluk doğalgaz kombisine giden soğuk borudan çıktım birde 25metre hortum saat 01.30 da evdeydim nasıl ama :)sonuç araba tertmiz rahatça uyudum sonra :)
aracımda fazla çizik yok ama ben haftada bir yada ayda bir kendim araçla uğraşmayı sevdiğim için aracıma uygulama yapmak istiyorum ,
1-pasta markası grekiyorsa...
2-cila markası bunu kesin alıcam ama hala karar veremedim ...
3-birde lastik parlatıcı alıcam jel almayı düşünüyorum bu sefer
benim tercihim meguiars -
-cila olarakta bunu buldum Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax):76.50tl
-lastik parlatıcı olarak Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı ve Koruyucu Jel 473ml;26tl
inceledim meguiars ın sitesindeki en son çıkan en pahalı ürünler bunlar gerçi pahalı olması çok iy olması anlamına gelmez ama iyi gibi sanki bunlar işe yararmı arkadaşlar alayımmı?
onurbahattin meguiars dan ne ürünü alırsan al o markanın dışında ürün alma + Detailing Car Care mi kendim yapmayı istiyorum bunu nasıl yaparım diyede sormuşsun meguiars bu konularda grup olarak başvuru yaparsanız hangi ürünü nerede nasıl kullanırım gibi konular için birifing veriyor 5 veya 10 araç sahibi başvurun hemen sonuç alacaksın :icon_tup:
Konuyu takipteyim Opak Beyaz aracım için :)