Orijinalini görmek için tıklayınız : ISO-FIX Bağlantısı Hk.
Arkadaşlar merhaba,
1 ay içinde bizim ufaklık için oto koltuğu alıcam. isofix bağlantılı olanlar bide eski tip bağlamalı olanlar varmış. nedir bu isofix olayı? benim araçta o bağlantıdan var mı acaba? önerir misiniz isofix li olan koltukları? + ve - leri nelerdir?
aracım 2000 model clio RS
yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda hiç bilgim yok...
Bildiğim kadarıyla;
İso fixte koltuk koltua değil aracın belirli yerlerinde olan özel bağlantı noktaklarına bağlanıyor. Yani çocuk koltuğu direk araca bağlanıyor.
Diğer tipte çocuk koltuğu koltuğa kemer ile bağlanıyor. Çocuk koltuğu bildiğin yolcu muamelesi görüyor.
Rs lerde isofix yok
Low-Rider
23-07-2012, 22:21
Eren'in anlattığı şekilde oluyor 2 koltuk ayrımı , 2001 sonras araçlarda var diye biliyorum ama olmayabilir sizinkinde
peki arka pandizotda isofix bağlantıları kolon takmak için iptal edilirse muayenede ne olur ?
peki arka pandizotda isofix bağlantıları kolon takmak için iptal edilirse muayenede ne olur ?
Bence birşey olmaz. Mesela ben bekarım çocuğumda yok. Kullanmayacağım bir özellik. Kime ne benim arabamdaki çocuk koltuk bağlantısından. Kaldı ki isofix olmadanda koltuk bağlanabiliyor
teşekkürler arkadaşlar. o zaman koltuk alırken isofix siz alayım nasıl olsa yokmuş bağlantısı...
isofix de baglanti daha saglam oluyor saga sola oynamiyor normal baglantida koltuk emniyet kemerine baglaniyor oynama yapiyor birde isofixli 100 lira daha pahali ben isofixsiz kullaniyorum sikinti yok
isofix de baglanti daha saglam oluyor saga sola oynamiyor normal baglantida koltuk emniyet kemerine baglaniyor oynama yapiyor birde isofixli 100 lira daha pahali ben isofixsiz kullaniyorum sikinti yok
teşekkür ederim hocam. bende isofix siz alacağım.
gokhan035
25-07-2012, 23:34
Eğer ki ilerleyen zamanda aracınızı değiştirir daha modelli bi araç alırsanız bu sefer de Isofix li koltuğa ihtiyaç duyarsınız.
Bence şimdiden Isofix li koltuk alın çünkü Isofix li koltukları da Isofix olmayan araçlara yine kemerle de bağlayabiliyorsunuz. 2 sefer masraf etmemiş olursunuz ileriyi düşünürseniz :)
Isofix olmayan kemerle monte edilen bebek koltukları en az 1 cm ileri geri oynama yapar, Isofix te bu yoktur, aracın sabit bir parçası gibi bağlandığı yerden 1mm dahi oynamaz, bilginiz olsun.
Eğer ki ilerleyen zamanda aracınızı değiştirir daha modelli bi araç alırsanız bu sefer de Isofix li koltuğa ihtiyaç duyarsınız.
Bence şimdiden Isofix li koltuk alın çünkü Isofix li koltukları da Isofix olmayan araçlara yine kemerle de bağlayabiliyorsunuz. 2 sefer masraf etmemiş olursunuz ileriyi düşünürseniz :)
Isofix olmayan kemerle monte edilen bebek koltukları en az 1 cm ileri geri oynama yapar, Isofix te bu yoktur, aracın sabit bir parçası gibi bağlandığı yerden 1mm dahi oynamaz, bilginiz olsun.
doğru söylüyorsun hocam, belki ilerde isofix bağlantısı olan bir araç alırım. büyük konuşmıyım ama en az 3-4 sene satmayı düşünmüyorum...