Orijinalini görmek için tıklayınız : Sistem Tavsiyesi
Şuan standart haldeki aracımın ses sisteminden menmun olsamda biraz değişiklik yapmak istiyorum ve önerilere ihtiyacım var
Elimde kicker zx350.4 amfi var ve ekstra harcama yapmamak için bunu kullanmayı düşünüyorum
Şimdi asıl sorun araca ne marka veya model mid takımı alacağım ?
Bütçe olarak ön-arka mid takımı için 350tlyi geçmeyi düşünmüyorum
Aklımdaki modeller ancak başka her türlü aynı fiyata yakın öneriye açığım
Ölçü olarak yuvarlak 16 veya 17 olcak
INFİNİTY REFERENCE 6530CS
KİCKER DS650.2
Amfi specs
350 watts, ZX Series 4-Channel Amplifier
RMS Power Rating:
4 ohms: 60 watts x 4 chan.
2 ohms: 90 watts x 4 chan.
Bass Boost Control: 0 - 18 dB
CEA-2006 Compliant
12 dB per octave Crossover:
Active at 50 - 200 Hz
High Pass, Low Pass, or Full-Pass selectable
High Level Inputs
Dimensions: 13 1/2"L x 9 5/8"W x 2 1/8"H
TurboJDM
24-07-2012, 16:38
Kicker DS serisi 16cm olanı var 140 tl falan civarı dahada aşa bulursun belki. Kicker amfide en güzel kendi comp. çalışıyor. Boş yere başka comp. markaları almayın o amfiyle DSler baya güzel döktürüyor. Sub. Koymıcak mısınız peki?
Sub şuanlık düşünmüyorum çünkü bagaja ihtiyacım çok oluyor
infinity daha tatlı daha tonlu çalar ama amfin yetersiz gelir, o nedenle kicker daha mantıklı
infinity daha tatlı daha tonlu çalar ama amfin yetersiz gelir, o nedenle kicker daha mantıklı
Peki nasıl bi amfi lazım belki satabilirim amfiyi
darkmoon
24-07-2012, 23:26
en başda sen nasıl müzik seviyorsun sorunun cevabına göre söyleyebilirim.
kicker sert çalar bilhassa o serti çok sevenler var.. ama kicker alırsan ks serisinden aşağı alma tavsiyem..
infinity derin çalar tok çalar loud çalmaz yani kickerdaki o yüksek sert sesi infinityden bekleme ama infinityde müziği derinlemesine tam anlamıyla dinlersin..
şu an aracımda infinity var hemde kappa serisi yani referans sınıfı serisi ona rağmen arkadaşım beğenmedi onunda araca komple kicker yapdık anfi 2 comp ks serisi birde kicker sub adam bayılıyor ama bende o aracın içinde duramıyorum çok sert çalıyor..
yani müzik zevkin alıcağın kolonlarla çok orantılı. yoksa kaliteli markada iyi kötü yokdur sadece kulağa hitap eden markalar var.. focal dls infinity bunlar derin çalıyor güzel çalıyor.. ref serilerine çıkmadıkçada loud ses alamassın.. kicker tarzı markalar sert çalar loud çalar..
Genellikle rnb hiphop veya dubstep tarzı dinlerim yani biraz basslı ve derin ve tok baslar daha çok hoşuma gider
darkmoon
25-07-2012, 10:24
infinity işini görür o zaman sağlam bir anfiyle..infinityler 2 ohm 90 rms olması lazım 6530CS ler elindeki anfide ucu ucuna işini görür gerçi ben her zaman anfinin biraz daha güçlü olmasından yanayım kolonlara nazaran ama yeterli gelir..
kickerların bir avantajıda şu onuda söylemeyi unuttum mesela 2 takım kicker comp aldınız aracınızın önlerde twitter yuvası orjinal fabrikasyon var ama arka kapılarınızda yok orjinalciyseniz yani kapımı aracımın orasını burasını deldirtmem oynatmam cıysanız kicker orda ilaç gibi imdata yetişiyor çünkü tweeterları kolonun göbeğine takılabiliyor kickerin en çok tercih edilme nedenlerinden biride bu.
Benim kapılarda ön-arka tweet girişi var ancak muhtemelen ön takıplardaki tweetlerden sağdaki hertz esk165 soldaki chevy captiva yani biraz karmaşık oldu :D
Ön kapılara dokunmama sebebim sadece tweet için kapının içinin komple sökülmesi gerekiyor ancak mid takımı çok kolay birde arka tweetleri değiştircem yani
darkmoon
25-07-2012, 14:37
bence araç değerli ise yani satılmıycaksa bütün kapılara tek marka tek model yapın.. çünkü her markanın frekans değeri çalma biçimi v.b yukardada bahsettim işde farklıdır arkada kicker sert vurur önde hertz tonajlı vurur solda infinity yumuşak vurur arabanın içi curcunaya döner perdelemede çok bozulur..
Yani şu durumda düşüncem ön-arka aynı mid takımı olcak arka tweetler yine ne marka seçtiysem ama öndeki tweetler teki hertz teki farklı olcaktı ancak eğer öyle birşey olcaksa mecbur kapıları söktürüp öndeki tweetleride hallettircem...
darkmoon
25-07-2012, 15:03
tek marka ve tek model olursa çok güzel olur kaliteli bir ses alırsınız.
Peki amfi önerisi nedir ne marka veya kaç w birşey almam lazım şuanki amfime talip çıktı
darkmoon
25-07-2012, 15:07
yapmak istediğini tesisat nedir önce ona karar verin kolona göre anfi alınır.. eğerki infiniti 6530cs alıcaksanız mevcut anfiniz yeterli olur kanımca.. eğerki daha farklı bir şey yapıcaksanız ona göre bir yol çizilir tabiki..
Gecen yaz arabami satcaktim o yuzden vazgecmistim ancak ses sistemi icin tekrardan onerilere ihtiyacim var
Guzel 16-17 cmlik tonlamasi iyi bir hoparlor takimi istiyorum tabii elimde suan kicker zx350.4 var yani tekrardan harcama yapmak istemiyorum
Bagajada 20cmlik subwoofer koymayi dusunuyorum ancak bunu nasil beslerim yani suan ki amfi is gorur mu yoksa ekstra bi amfi daha mi lazim
20lik sub olarak aklimda jbl gto-804 veya alpine sbg-844rr
Birde akum kotu durumda bunlari kaldirmasi icin kac amper aku aliyi ?