Orijinalini görmek için tıklayınız : Meguiarts ultimate wash & wax sorunsalı
Yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim sizlerle. Aracıma profesyonel sekilde yine meguiarts ürünleri ile 3 4 ay ara ile boya koruma yapılıyor. Ama bir kaç yıkama sonrasında ultimate wash & wax (sarı olan) kullanmama rağmen el sürüldüğünde o kayganlıktan eser kalmıyordu. Boya korumamı yapan arkadasın tavsiyesi üzerine aracımı johnson baby şampuan ile yıkamaya başladım. Yıkarken kolaylığı güzel kokusu yanında uygun fiyatı ile kalıcı kayganlık sağlıyor. Kesinlikle arasında dağlar kadar fark var ve sonuçtan çok memnun kaldım burdan sizlerlede paylaşmak istedim. Deneyenlerin memnun kalıp burdan sonucu aktarıcağından eminim :)
O kaygan olması gliserinden.Cilanın verdiği kayganlıkla gliserininki benzer ancak gliserin cila gibi koruyucu değil..Ayrıca o johnson baby'de sülfat var(sadece onda değil bütün saç şampuanlarında) boyaya zarar verebilme ihtimali olan bir madde.Bende bebk şampuanıyla yıkıyordum bir ara ulan bebek gözünü acıtmıyorsa arabaya birşey yapmaz heralde diye ama işte sülfat olayını sonradan öğrendim.
walla bende anlamıs deilim o sarı şampuanı aracı yıkıyorum kaygan zemin yok. glaze yada ultimate quick wax yapıorum zemin iyi bidaha yıkadıgımda tekrar kayganlık gidiyordu. Öneriniz için teşekkürler bi deneyim bende :)
O kaygan olması gliserinden.Cilanın verdiği kayganlıkla gliserininki benzer ancak gliserin cila gibi koruyucu değil..Ayrıca o johnson baby'de sülfat var(sadece onda değil bütün saç şampuanlarında) boyaya zarar verebilme ihtimali olan bir madde.Bende bebk şampuanıyla yıkıyordum bir ara ulan bebek gözünü acıtmıyorsa arabaya birşey yapmaz heralde diye ama işte sülfat olayını sonradan öğrendim.
Sülfat var demişsiniz ama bebek gözünü yakmayan bir malzemenin boyaya hiçbir zararı olabiliceğini düşünmüyorum. Onun gibi bir şampuanda zararlı maddeler varsa diğerlerini düşünemiyorum :)
Aynı olay benimde dikkatimi çekti. Bende Meguiars ultimate wash & wax kullanıyorum fakat benim aracımda da hiç bir kayganlık yok
BlackEmperor
25-07-2012, 11:35
turtle wax ın cilalı şampunanını tavsiye ederim.
Gokhan43
25-07-2012, 11:38
Sampuandaki wax yuzeye yapisip iyi durulanip silinmediginden olabilir mi ? :)
Detailingworld'deki ingiliz agalar yanlış biliyormuş demekki.
canpower
25-07-2012, 16:10
aynı dertten bende muzdaribim..hızlı wax geçmediğim sürece kaygan olup parlamıyor.. bende mi bebek şampuanı denesem acaba..
şampuan olarak ben bunu kullanıyorum cok memnunum tavsiye ederim.
http://images.gittigidiyor.com/6052/MEGUAIRS-WASH-amp-WAX-KOPUKLU-CILALI-SARI-SAMPUAN__60522803_0.jpg
http://images.gittigidiyor.com/6052/MEGUAIRS-WASH-amp-WAX-KOPUKLU-CILALI-SARI-SAMPUAN__60522803_0.jpg
bi kaç gün önce bende bununla yıkadım aracımı.. Kokusu cok hoş bu ürünün ramazan ramazan gözüm döndüydü
aman diyim cif mif girer bu işin içine konu karısır :D
aman diyim cif mif girer bu işin içine konu karısır :D
yok biraderim biz fırça+bulaşık deterjanı devam ediyoruz.:cool:
Madem memnun kalanlar var kullanmaya devam etsinler kokusundan baska hicbir ozelligi yok bence. Bu kadar marka takintilisi olmayin. Param cok veririm diyenlere lafim yok.
onurbahattin
26-07-2012, 12:12
şu benim oğlumun bebe şanpuanını bir deneyeyim bakalım ne sonuç çıkacak...
onurbahattin
26-07-2012, 12:12
bunu birkaç kişi daha tavsiye etmişti denemek gerek sonuçta kaliteli beğenmeyenler neden beğenmiyor anlamadım ...
Aracın üzerindeki kaygan yüzeyi alıp götürüyor. Begenmeme sebebimiz o :)
yahu anlatamadığımda şu o yüzeyin gitmesi önleyecek şampuan yok azda olsa gider ayrıca meg şampuan ilk seferde cilayı sökmez.Sizin kullandığınız şampuanların içinde gliserin var o kaygan yüzey yaratıyor yani cila attıldığındaki yüzeyi korumuyor.O şampuanda cilayı alıp götürüyor.Geriye gliserin kalıyor.oda yumuşak-kaygan his veriyor.
EMRE KAAN
26-07-2012, 14:01
markayı ne kötülüyon la bebe :D
Aynı şampuanı bende kullanıyorum üstünde gayette bi tabaka olusuyo kayganlığıda kötü değil. Geçen biyerde yıkattım şampuanım yoktu yanımda hic bi tabaka kayganlık vs kalmamıştı sonra kendi şampuanımla yıkattım sorun yok ;)
bu şampuanı kullanıyorsanız mutlaka iyi durulamanız gerekir, güçlü bir rottest yoksa kesinlikle bu şampuan ile yıkamayın. Cila atacağım zaman nxt, atmayacağım zaman wash and wax ile yıkıyorum her 2 yıkama sonucu sonuç süper ;)
zaten kovayi elime alip arac yikama huyum hic yok Boya koruma yapildi 3 sefer su ile yikadim sonuc gayet kaygan 4.cude meg ile yikandi sonuc araba eski halinde ben azimin payini aldim kullanmak isteyen kullansin yinede ben su ile yikarim yinede surmem arabama o sampuan i.
Yüzeydeki kaygan hissin gitmesi boya korumanın zarar gördüğü anlamına gelmez. Bende oldukça uzun süredir Wash & Wax kullanıyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
Sizin boya koruma yaptığınız yerde hangi boya koruma ürününü kullandıklarını biliyor musunuz? Biliyorsanız paylaşır mısınız? Mesela hidrofilik yüzey oluşturan boya koruma ürünlerinin kullanımından sonra Wash & Wax tarzı şampuanlar yerine Sonax Konsantre (Turuncu) Şampuan daha iyi sonuç verir. Size de öneririm..
Uzun zamandır Wash & Wax kullananlardan biriyim. Kayganlasmadan ziyade bu sampuan oldukca yogun ve gerçekten çok iyi durulamak gerekiyor. Hatta şampuanı kovaya her zaman koyduğunuz ölçekten yarım koyun emin olun sonucun daha iyi olacağını göreceksiniz ...
Yüzeydeki kaygan hissin gitmesi boya korumanın zarar gördüğü anlamına gelmez. Bende oldukça uzun süredir Wash & Wax kullanıyorum ve herkese tavsiye ediyorum.
Sizin boya koruma yaptığınız yerde hangi boya koruma ürününü kullandıklarını biliyor musunuz? Biliyorsanız paylaşır mısınız? Mesela hidrofilik yüzey oluşturan boya koruma ürünlerinin kullanımından sonra Wash & Wax tarzı şampuanlar yerine Sonax Konsantre (Turuncu) Şampuan daha iyi sonuç verir. Size de öneririm..
meguiarts 105 205 en son kat olarakta 21 3d wax atıyoruz.
Son kat olarak kullanılan M21 Sealent hidrofobik özelliikli olduğundan yıkama ile etkisini kaybediyor olabilir. Kullandığınız Wash & Wax Şampuan normal şartlarda M21 ile uyumlu carnaubalı wax içeriyor.. M21 tam olarak bir sealent yani içeriğinde carnauba yok. Kimyasal polimerler belki de üzerlerinde biriken carnauba içeriği yüzünden görevlerini tam olarak yerine getiremiyor olabilir. Ön yıkama yapıldıktan sonra şampuan ile yıkayıp daha sonra iyice durulanması gerekiyor. Eğer her şeye rağmen yine de sonuç istediğiniz gibi değilse Sonax konsantre şampuanı denemenizi öneririm..
johnson baby ile mutluyum :) denemek isteyen olursada tavsiye ederim :)
tuvalrones_23
10-08-2012, 00:06
1 hafta önce cila attıgım arabamı yıkamam gerekli , sonaxın konsantre sampuanı var ne tavsiye edersiniz .
beklentim cilanın hemen özelliğini kaybetmemesi , bunun için sadece cilalı şampuan mı kullanmalıyım ? 5-10 liralık ucuz cilalı şamp. var ama guvenemiyorum acıkcası almalımıyım ..
http://img528.imageshack.us/img528/8250/5pqtqg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/528/5pqtqg.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
ben turtle nin şampuanını kullanıyorum ve sonuç çok güzel yıkama sonrası zaten cilamı atarım renk tam olarak ortaya çıkar sonuç cam gibi parıldayan kırmızı :D