Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : debriyajsız vites atma hastalığı :(

metin
27-07-2012, 22:33
bu son zaman larda sıcaktan fazla araba kullanmaktan falan yorgunluktan çok kullanmaya başladım alışkanlık oldu yapmıyım diyorum fena alıştım :D
araç 2012 transit 15000km de 1 de kalktık dan sonra 2-3-4-5-6 debriyajsiz atıyorum cırtlama kırtlama yok genelde rahat geçiyorda devrini tutturunca
başımıza ne işler alırız sıkıntı çıkartırmı acaba nelerle karşılaşabiliriz :)

sinan-s
27-07-2012, 22:39
Off naptın hocam..Şanzımanı elınıze almayın :D

driftboy
27-07-2012, 22:40
Bende bi ara clio'yu o şekilde kullanmaya çalıştım en son cartttt etti bi baktım gelen giden yok hayırlı işler :D

rekord2000
27-07-2012, 22:45
Devri iyi tutturman her seferinde imkansiz gibi bisey, illaki aralarda cartlar:) bende baya bi sure sicaktan bunalip peugeot bipper'i ole kullanmistim, hatta aylarca diyebilirim (aliskanlik yapiyo meret):), kalkistan kalkisa debriyaj:p bisey olmamisti, hem debriyaj bilyasini ezmez hem kavramayi kullanmamis oluyoz ama sanzumanin dislileri ne hale gelir orasi muamma:D

_Burak_
27-07-2012, 22:48
metin bende minibüsçülük yapıyorum biliyosun

günde on yüz bin milyon baloncuk kadar vites attığım için akşam saatlerine doğru bende yapıyorum o mereti

ama arabayla günde 18 saatlik seviyeli bir birlikteliğimiz olduğu için sorun çıkarmıyo lıps diye giriyo valla :D

umtvti
27-07-2012, 22:48
senkromeçleri ve kaydırıcıyı bozarsın şu an durumları ii de bişi olmuyo ilerde güm..

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 22:51
senkromencler erken biter sadece..

bide arada cırtlatırsan azcık metal talası işte ((:

metin
27-07-2012, 23:15
yahu bırakayım yapmayım dıyorum alışkanlık oldu :)

Sweet Vagabond
27-07-2012, 23:19
Hangi devirlerde oluyo o geçiş şeyi :D Merak ettim denemek istiyorum.

GC8 GT
27-07-2012, 23:21
straigth cut verelim :)

metin
27-07-2012, 23:22
straigth cut verelim :)

o ne ola ki :)

Mehmet Gazihan
27-07-2012, 23:23

Vites kutusunun içindeki iki ana milin hızlarının eşitlendiği anda geçer..

arabadan arabaya, hıza göre değişir

ayağını gazdan çekerken vites kolunu boşa çek, bi ara gazı ver hafif devirli, kolu geçirceğin vitese doğru hafif ittir.. zamanı gelince kendi çeker yerine..

eser
27-07-2012, 23:24
eski kamyoncular hep debriyajsız değiştirirdi,bence yerini oturttuktan sonra bir sıkıntısı olucagını sanmıorum

dc_crx
27-07-2012, 23:24
şuan hem senkromençleri hemde dişlileri çiziyorsun.. bu ileride şanzumanın sürekli cartlamasına vee dişlilerin çizilmesinden sonra sürekli uğultulu çalışmasına neden olacaktır.

metin
27-07-2012, 23:25

ayağını gazdan çekerken vites kolunu boşa çek, bi ara gazı ver hafif devirli, kolu geçirceğin vitese doğru hafif ittir.. zamanı gelince kendi çeker yerine..

bak teknik adam ne güzel anlatıyor teşekkür butonu niye yok burada yahu

Ferhat_V
27-07-2012, 23:31
araç şirket aracı zannedersem aynı şeyi niye kendi arabanızla sürekli yapmıyorsunuz ?

Chn53
27-07-2012, 23:35
Düşük devirlerde yavas atınca çoğu arabada geçiyor zorlanmadan

Ufuk
27-07-2012, 23:36
araç şirket aracı zannedersem aynı şeyi niye kendi arabanızla sürekli yapmıyorsunuz ?

Kıyamıyoruz.

Chn53
27-07-2012, 23:37

Bence bu soruyu patronun sorması gerekir.

Ahmet Saraçoğlu
27-07-2012, 23:37
Doblo cok rahat o konuda...c4 te de ara ara 3 ten 4 e , 4ten 5 e yaptıgım oluyor.

metin
27-07-2012, 23:38
art niyet yok ki vay patron bana kaydı bende arabaya kayıyım durumu yok yanı :)
kendi aracıma nasıl bakarsam nasıl kullanırsam bunada öyle bakıyorum öyle kullanıyorum
zaten aklıma takıldı bende rahatsızım ama alışkanlık oldu sende biliyosun ferhat istanbuldasın istanbul trafiğinde belii bir saat araç kullanınca beyin sulanıyo artık :)

Ferhat_V
27-07-2012, 23:39

patron olmasına gerek yok biraz düşüncesi olan herkes sorar..yani fabrika manuel arabaya debriyajı niye koymuş bile bile arabanın başına iş getirmek için debriyajsız kullanmak neden ? şirketinize patronunuza garezinizmi var ? bende çalışan biri olarak soruyorum iş yeri sahibiyim ticarilerim var şöförlerde..

Ferhat_V
27-07-2012, 23:40
art niyet yok ki vay patron bana kaydı bende arabaya kayıyım durumu yok yanı :)
kendi aracıma nasıl bakarsam nasıl kullanırsam bunada öyle bakıyorum öyle kullanıyorum
zaten aklıma takıldı bende rahatsızım ama alışkanlık oldu sende biliyosun ferhat istanbuldasın istanbul trafiğinde belii bir saat araç kullanınca beyin sulanıyo artık :)

her sabah kartal ataşehir yapıyorum bende trafikten bıkmış durumdayım ama o debriyajın bir amacı var alışkanlık değil bence sonradan kazanılan bir durum bu..alışkanlık olsa birçok sürücü yapardı..

M.Sözge
27-07-2012, 23:41

abi minibüsçülerin ara gazı bu anlamamı geliyor şimdi :) bununla bağdaştırdım sanırım yanılmadık :)

Ferhat_V
27-07-2012, 23:42
Kıyamıyoruz.

gavurun malına ( şirket ) kıyılıyo o zaman ?

Alperen-B
27-07-2012, 23:46

Bu konunun arkadaşın yazdığı şeyle ne alakası var ? Adam haklı gün içerisinde o kadar yol yapınca insanın debriyaja basası gelmiyor artık bende yapıyorum gün içerisinde

Ferhat_V
27-07-2012, 23:49
Bu konunun arkadaşın yazdığı şeyle ne alakası var ? Adam haklı gün içerisinde o kadar yol yapınca insanın debriyaja basası gelmiyor artık bende yapıyorum gün içerisinde

ben gün içinde kartal izmit kartal ataşehir yapıyorum hesapla kaç km ? e5 den gidildiğinide hesapla kaç kere dur kalk vs...ama her seferinde debriyajada basıyorum...diyorumki manuel araba alınmış madem yani araca kendin hakim olmak için..ne gerek var debriyajsız zararlı şekidle vites değiştirmeye ? anlatabildimmi ? ve bunu galeriden 0 aldığınız binerken kıyamadığınız kendi arabanıza yapın birde yapabilcekmisiniz..

edit istanbulda değilmişsin...ortalama 150km ve fazlası ediyor.

cabrioleter
27-07-2012, 23:49
patron olmasına gerek yok biraz düşüncesi olan herkes sorar..yani fabrika manuel arabaya debriyajı niye koymuş bile bile arabanın başına iş getirmek için debriyajsız kullanmak neden ? şirketinize patronunuza garezinizmi var ? bende çalışan biri olarak soruyorum iş yeri sahibiyim ticarilerim var şöförlerde..

patron işçisini niye düşünmüyor o zaman onca saat trafikle haşır neşir oluyor onu düşünüp otomatik vites niye almıyor?

unutmuşum otomatik vites araç pahalı oluyor.. bir de extra güvenlik donanımlarını aldınız mı? pardon ya o da parayla..,

siz belki bunları yapıyor olabilirsiniz ama yüzde 99.9 nun yapmadığından eminim.

Ferhat_V
27-07-2012, 23:51
patron işçisini niye düşünmüyor o zaman onca saat trafikle haşır neşir oluyor onu düşünüp otomatik vites niye almıyor?

unutmuşum otomatik vites araç pahalı oluyor.. bir de extra güvenlik donanımlarını aldınız mı? pardon ya o da parayla..,

siz belki bunları yapıyor olabilirsiniz ama yüzde 99.9 nun yapmadığından eminim.

otomatik ticari söylermisin kapalı kasa camsız versiyon malzeme taşınacak..araç bakıyorum alıcıyım ciddi şekilde..

aynı aracı 2 3 sürücü kullanıyo olsa birisi araca zarar veripde diğerinin elinde patlasa o adam patrona ne hesap vericek ne diyecek ? başkası yüzünden işinden olma riskin olsa sen yparmısn böyle bişey ?

Alperen-B
27-07-2012, 23:53
ben gün içinde kartal izmit kartal ataşehir yapıyorum hesapla kaç km ? e5 den gidildiğinide hesapla kaç kere dur kalk vs...ama her seferinde debriyajada basıyorum...diyorumki manuel araba alınmış madem yani araca kendin hakim olmak için..ne gerek var debriyajsız zararlı şekidle vites değiştirmeye ? anlatabildimmi ? ve bunu galeriden 0 aldığınız binerken kıyamadığınız kendi arabanıza yapın birde yapabilcekmisiniz..

edit istanbulda değilmişsin...ortalama 150km ve fazlası ediyor.

İstanbul'u ii bilirim merak etme sorun yok. Ben senn yaptıgın yoldan fazlasını yapıyorum günlük. Sorun benm senn değil burda. Arkadaş konu açmış birşey olur mu olmaz mı vs. diye sen konuyu başka bir yere çekmişsin bence hiçte gereği yok, çalışan kendisi, istediği gibi arabayı sürer yargılamakta sana düşmez.

metin
27-07-2012, 23:58
bizde öyle gavurun malı durumu yok onu dıyorum kendi araclarımlada yaptım su ankı aracımla olmuyor olsa yaparım emanet kavramı bizde önemlidir emanetin ne olduğunu biliriz
cırtlama falan olsa zaten yapmam olabilecek zararları soruyorum başımıza gelebilecek şeyleri soruyorum nelere zarar verir onu soruyorum
konuyu dağıtmayın başka bi konu açın orada konuşun şirket arabasını şöförler nıye hırpalıyor nıye şirketler otomatık araç almıyor açın bı konu tartışalım konuyu çevirmmeyin başka yöne

Ferhat_V
28-07-2012, 00:02
İstanbul'u ii bilirim merak etme sorun yok. Ben senn yaptıgın yoldan fazlasını yapıyorum günlük. Sorun benm senn değil burda. Arkadaş konu açmış birşey olur mu olmaz mı vs. diye sen konuyu başka bir yere çekmişsin bence hiçte gereği yok, çalışan kendisi, istediği gibi arabayı sürer yargılamakta sana düşmez.

iyi öyle olsun ne diyim..ondan sonra araç alırken şirket çıkması olmasın aman dikkat denilir..herkez arabanın temizini iyisine sorunsuzuna sahip olmak ister ama emaneti kullanmak farklı oluyor tabi.

cabrioleter
28-07-2012, 00:07
otomatik ticari söylermisin kapalı kasa camsız versiyon malzeme taşınacak..araç bakıyorum alıcıyım ciddi şekilde..

aynı aracı 2 3 sürücü kullanıyo olsa birisi araca zarar veripde diğerinin elinde patlasa o adam patrona ne hesap vericek ne diyecek ? başkası yüzünden işinden olma riskin olsa sen yparmısn böyle bişey ?

ticari araçları bilmem ama bir ton şirket arabası var fiesta, fluence, clio, transporter vs. vs.
bu araçların otomatik versiyonları mevcut.
ayrıca parayla extra dan satılık güvenlik paketleri de alınmıyor hatta olabilecek en boşlar alınıyor.

transporter panelvan alabilirisin dsg seçeneği mevcut ;)
ben dediğiniz gibi bu yüzden işten atılanı görmedim duymadım.. Kasko var şirket araçlarında sonuçta ve böyle bi şey yaşayan görmedim duymadım merch'lük yapan bir çok arkadaşım vardı onlarında araçlara gözü gibi baktığı söylenemez ama araç bozuldu mu yapılıyor..

Dookan
28-07-2012, 00:14
bnde de sadece debriyajsız boşa atma hastalıgı var cıkmassa tekrar gaza basıp cıkarıorum :)

Ferhat_V
28-07-2012, 00:18
ticari araçları bilmem ama bir ton şirket arabası var fiesta, fluence, clio, transporter vs. vs.
bu araçların otomatik versiyonları mevcut.
ayrıca parayla extra dan satılık güvenlik paketleri de alınmıyor hatta olabilecek en boşlar alınıyor.

transporter panelvan alabilirisin dsg seçeneği mevcut ;)

ticari aracın kaskosu sigortası yok mu?

o kadar boş araba almıyorum sonuçta bende kullanıyorum güvenlik önemli..
vw fiyatları ile diğer ticarilerin alakası yok..60 üstü olması lazım vw lerin renault mitsubishi vb. markalar daha düşük fiyatı..şantiyeye girip 1 senede 30.ooo km üstü yapılacak arabayada 60 70 i ben veremiyorum..başına bir iş gelmesin diye dikkat ederken bi yere gidip gelsin diye kullandıracağım şöförede arabayı hırpalattırmam..benim düşüncem bu..anlaşılan herkese garip gelmiş..çok zor bişey değil sol ayağı kullanmak..

cabrioleter
28-07-2012, 00:24
o kadar boş araba almıyorum sonuçta bende kullanıyorum güvenlik önemli..
vw fiyatları ile diğer ticarilerin alakası yok..60 üstü olması lazım vw lerin renault mitsubishi vb. markalar daha düşük fiyatı..şantiyeye girip 1 senede 30.ooo km üstü yapılacak arabayada 60 70 i ben veremiyorum..başına bir iş gelmesin diye dikkat ederken bi yere gidip gelsin diye kullandıracağım şöförede arabayı hırpalattırmam..benim düşüncem bu..anlaşılan herkese garip gelmiş..çok zor bişey değil sol ayağı kullanmak..

yahu sana illa sen yapıyorsun demiyorum ama %99.9 u böyle yapıyor.
ayrıca dsg ile 50 bin tl olan versiyonu var. 47.000 tl den başlıyor panelvan vw.

ruudvan
28-07-2012, 03:21
aracın transıt oldugunu solemesen derdım kı yazık edıyosun.

transıt baskadır transıt cıftcının kamyonu yolcunun emektarıdır transıt işçinin sırtıdır.transit köy yollarının hummer ıdır kısacası transıt candır.

arkadasım fırıncılık yapıyordu kendı ıslerı kendı transıtlerı oda debrıyajsız vıtes atıyordu hatta 1de gıderken dusuk suratte gerıye bıle takıyordu sankı gerıden 1 e takar gıbı.

dier bı arkadasım vw caddy 1 ile debrıyajsız kullanıordu

ıkı aracta bn kendımı bıldım bılelıbu sekılde kullanılıyor onlara bısey olmadıysa snnkınede olmaz ama alıskanlık ıyı bısey deıl.

twin
28-07-2012, 03:31
Eğer böyle yapan bı çalışan görsem anında kovardim seni

ruudvan
28-07-2012, 03:41

belki ilerde o tarz bı calısanın olursa kovarsın ama sana tavsıyem kovma :D

debrıyajsız vıtes atmak sanattır.debrıajı bosa koymamıslar ama bı gun debrıyaj pedalın da sıkıntı olursa eger çekici cagırmak yerıne bu yola basvurabılırsın her arac debrıyajsız vıtes degıstırır yeterkı uygun devrı denk getır .

twin
28-07-2012, 04:09
belki ilerde o tarz bı calısanın olursa kovarsın ama sana tavsıyem kovma :D

debrıyajsız vıtes atmak sanattır.debrıajı bosa koymamıslar ama bı gun debrıyaj pedalın da sıkıntı olursa eger çekici cagırmak yerıne bu yola basvurabılırsın her arac debrıyajsız vıtes degıstırır yeterkı uygun devrı denk getır .

ustaliktir bisi demem ama babasinin mali degil ki dusunmem bile ha kendi arabasinda yapsin laf yok :)

Fatih_
28-07-2012, 04:13

cümle de bozuk olmasa :D

Bu arada herkes yapıyormuş bunu , otomatik rahatlık :)

twin
28-07-2012, 04:14
cümle de bozuk olmasa :D

Bu arada herkes yapıyormuş bunu , otomatik rahatlık :)

ops simdi fark ettim kusura bakmayiniz :)

M.A.D
28-07-2012, 11:02
bnde de sadece debriyajsız boşa atma hastalıgı var cıkmassa tekrar gaza basıp cıkarıorum :)

aynen debriyajsız boşa atma mevzusu sıkıntı :D

MeRtCaN
28-07-2012, 11:16
Banada Ozgun ogretmıstı debrıyajsız vıtes atmayı
bızım eskı jettanın 3 vıtesını bozdum atıyordu vıtesten :)

Ramcho®
28-07-2012, 11:23

transporter alabilirsin...

daily panelvan da alabilirsin...

SekoLive
28-07-2012, 11:25
Metinim sende olmazdı böyle şeyler demekki yollar fena durumda :D

c.sar
28-07-2012, 11:28
o kadar muhendıs dusunmus tasınmıs debraj koymus ama bız basma geregı duymuyoruz.her zamanki bi sey olmaz mantıgı.

iynn-RS
28-07-2012, 11:30
dobloda güzel oluyor:D başka araçlarda denedim olmuyor.

yorgunluktan bazen debrıyaja basmak zulum gelıyor.

cRc Ramo
28-07-2012, 11:37
ford transitlere nası bi şanzuman varsa durmadan geriye de geçiyor çok sık görüyorum :D

!KO
28-07-2012, 12:01
debriyajsız kaldırırım vites atarım dusururum daha bişey olmadı :)

KGüneyli
28-07-2012, 12:05
9 ay özel bi şirketin sevkiyatındaydım. nerdeyse gece gündüz mal cekerdik depodan magzaya. Ben o sürelerde hiç debriyaj kullandımı hatırlamıorm. şimdi işi braktım yanımda takılan cocuk söför olmus :D o da aynı sekil devam ediorm abi sadece kalkısta debriyaj diodu. en son komple sanzıman indirmişler.

Rec.O
29-07-2012, 12:46

malesef o hastalık bendede var :D genede şu sıralar unuttum biraz..Biraz şöyle mesela 2 den üçe atacağım biraz itiyorum vitesi geÇmiyorsa debriyaj speç :D

gökberk
29-07-2012, 13:18
Anlaşıldı :)
Bu duruma onay verenleri tespit edip onlardan el arabası bile almıyoruz .. :D

edit: Ben de denedim zamanında...
Devri tutturunca her şey güzel ama bi kaçırınca o ayarı insanın içi cızz ediyor ..

Eyüp
29-07-2012, 13:26
Herkes ne kadar tepki vermiş , benimde bilipte kullanmaya 3 veya 4 kere cesaret ettigim bir durum..bende arkadaşların mantigindayim araba triptronic değil ise debriyaj şart :)

_Burak_
29-07-2012, 13:30
Metin fetva verildi asacaklar seni ahaha :D
Ne kadar büyütmüş herkes
işi bilen zaten cırtlatmadan değiştiiyor vitesi
motordaki sesi hiissedince hafif ittir o çkeiyo vitesi

gerçi yalan yok linea da hiç yapmadım daha magirus ne yapsan banamısın demiyor zaten :D

mumin35
29-07-2012, 16:57
babama bir abi debriyajsız vites atıyormuş dedim sen salakmısın lan dedi :D :D

Skyhawk34
29-07-2012, 17:02
jLw0hAtOik4

şöylede bir örnek sonuclar ne olur bilemem :D

metin
29-07-2012, 17:08
2:30 da cırtlattı erken attı :)

Quantum
29-07-2012, 17:09
emanet araçta böyle şeyler yaparken kendi aracına kıyamamak.. empati yapmak gerek bazen

cgnozdmr
29-07-2012, 17:49
Bence de hiç doğru değil.Özellikle emanet araçla.Fakat şu boşa alma olayı sanırım biraz bende de var ama çok değil yahu:p

MehmetCanA.
29-07-2012, 20:58
ben bizim tipoyla yapıyordum. en son 2. vites dişlilerine bişeyler olmuştu.

ama ben çok cırtlatıyordum öğrenicem diye. tam ben öğrendim dişliler koy verdi kendini

akucukdogan
29-07-2012, 21:56
Bir bayram günü debriyaj merkezi arızalandı. arabada debriyaj bitti yani. 180 km yolu gelmiştim debriyajsız. Yaklaşık 140 km falan otobandı. Kalkışlar çok komedi idi. Arabayı stop et. Bire tak. Daha sonra o şekilde marşa bas araba sıkıntılıda olsa çalışıyordu. :) Bilmekte fayda var debriyajsız vites atmayı. :)

sword
29-07-2012, 22:04
buyutmek kolay vitesi kucultmek bıraz tecrube:)

darkmoon
29-07-2012, 22:14
ne ülkeyiz ama otomatik vitese manuel gibisi varmı deriz manueldede otomatik gibi sürmek isteriz :D otomatiğin gözünü seveyim :)

By_HaNNibaLL
29-07-2012, 22:32

En güzel yöntem bu alisana kadar sonra zaten tik tik giriyo cikiyo :)

powerfuL
29-07-2012, 23:36
bu son zaman larda sıcaktan fazla araba kullanmaktan falan yorgunluktan çok kullanmaya başladım alışkanlık oldu yapmıyım diyorum fena alıştım :D
araç 2012 transit 15000km de 1 de kalktık dan sonra 2-3-4-5-6 debriyajsiz atıyorum cırtlama kırtlama yok genelde rahat geçiyorda devrini tutturunca
başımıza ne işler alırız sıkıntı çıkartırmı acaba nelerle karşılaşabiliriz :)

2004 transıtte bende var bende aynı sekıl sol ayak hep cam kenarında ben bırtek durunca kullanıyorum debrıyaj ı vıtes kuculturkende kullanmıyorum hızına gore devrı degısıyor debrıyaja basarken attıgımdan daha kolay gecıyor vıtese

powerfuL
29-07-2012, 23:41

dıyelımkı 2 vıteste gıdıyorsun ogrenmen acısından soyluyorum 5 bın devre kadar hızlan elın vıtesın ustunde 3 dogru hafıf ıttırıyor sekılde olsun hızlandıgın ıcın vıtes dolu oldugundan atmaz gazı bıraktıgın an o hafıf ıtmeyle bosa gecıyor o merak ettıgın devre dusuncede tak dıye kendı gecıyor senın yapman sadece ılerıye ıttırmek ama cok ıttırme cart sesını duyarsın genelde 3 bın 2500 arabasına hızına kacıncı vıtes olduguna gore degısıyor dusuk hızlarda 1000 devırde gecırıyorsun

Ome_RS
29-07-2012, 23:46
bazen canm sıkılınca bende yapıyorum bi keresinde işime yaramıstı
bi arkadasım e5 te orta seritte yolda kalmıs debriyaj teli koptugu için 4lü yakmıs beklio trafiği katmıs birbirine garibim bayagıda stres yapmıs cekici cagırıcaktı beni aradı bekle geliorum kurtarırım seni dedim
yanına gittim benm aracı ona verdim onunkisini ben aldım 1. viteste calstırdım sonra debriyajsız aracı vites ata ata bostancı sanayıye servise kadar götürdüm yolda hızlandıgımı flan görünce cok sasırmıstı 4 e kadar atmıstım :)

BRKYLMZ
30-07-2012, 02:32
benim 90 model bi audi 80im vardı, sadece kalkarken onun haricinde hiç debriyajsız her vitese pamuk gibi girip çıkıyodu 2 den 1 e bile geçiyordum :D

ruudvan
30-07-2012, 02:37
benim 90 model bi audi 80im vardı, sadece kalkarken onun haricinde hiç debriyajsız her vitese pamuk gibi girip çıkıyodu 2 den 1 e bile geçiyordum :D
bugun bende 2den 1 e geçtim.
2de yol yapım trafik var 1 daha rahat.

sen debrıyajsız vıtes atma master ımı yapıyorsun 2den araba 1 e mı atılır.motor frenı dedıklerı omu oluyor.

BRKYLMZ
30-07-2012, 02:42
abi can sıkıntısına herşeyi deniyordum, sonra arabaya alışınca devirleri ezberlemeye başladım şanzımanın durumu da pek iç açıcı değildi zaten ama alıştıktan sonra gayet oluyodu

SerhatA.
30-07-2012, 02:43
eski kamyoncular hep debriyajsız değiştirirdi,bence yerini oturttuktan sonra bir sıkıntısı olucagını sanmıorum

:icon_tup: devir tuttuktan sonra hiç birşey olmaz.. çıkarırken sorun yokda atarken sıkıntı olur.

Zero
30-07-2012, 02:46
Ne konuymus arkadas,dun gece ruyamda debriyajsiz vites atip sonrada ne yaptim ben diyordum.Psikolojimi bozdunuz..

ruudvan
30-07-2012, 02:54
abi can sıkıntısına herşeyi deniyordum, sonra arabaya alışınca devirleri ezberlemeye başladım şanzımanın durumu da pek iç açıcı değildi zaten ama alıştıktan sonra gayet oluyodu

debrıyajsız vıtes atmayı anlarım.
hatta vıtes kucultmeyıde anlarım 3den 2 yede alırsın ama 1 ne ya.
1 kalkış vitesidir araç kalkar hafıf yurudumu 2 ye atılır durulucaksa 2 ye kadar gerekıyorsa motor frenı yapılır durmaya yakın bosa atılır yada debrıyaja basılır durulur sonra 1 e atılır.

okyanusu debrıyaja basmadan vıtes degıstırerek gectım de sıkıntı yok ama gıden aracta 2 den 1 e atıyorum hemde debrıyajsız deme.

BRKYLMZ
30-07-2012, 02:57
tamam abi ben yalan söylüyorum ne diyim sana

ruudvan
30-07-2012, 03:09
tamam abi ben yalan söylüyorum ne diyim sana

la yalan mı soluosun dedik yapma dioruz :D ulan hemende alınıosun .

sosyal medya mode on
bu sezon en ıyı sosyal msj veren uye odulunu almak ıcın hepsı.

şaka bi yana tamam 2den 1 e geçer geçmesinede bunu deneyen teksın heralde :D(debriyajsız)

BRKYLMZ
30-07-2012, 03:19
amaçsız hareketler ben demiyorum ki iyi bişi, arabayı bi süreliğine yürümemek için almıştım gram acımadım :D ama ne var yarın bi gün debriyaj telim kopar hiç sıkıntı çekmem

ayrıca alınma gücenme yok abi sen olmaz diyince uzatmak istemedim :)

Thracian
30-07-2012, 04:33

Patronada gidip manuel aracda debriyajsız vites değiştiriyorum desin, patronun gerekli şeyleri soracağına eminim. (İşçi işverenin malını korumakla yükümlüdür)

İbrahim33
30-07-2012, 08:11
Çok gereksiz bir hareket bence..Böyle yapmaktansa debriyaj kavrama ayarını değiştirtin...Geçenlerde bir akrabamızın ducato minibüsünü kullandım 300 km kadar , debriyajı en üst seviyede kavrıyordu aracın , 2 cm kadar basınca alıyordu komutu böylece debriyaja sonuna kadar basma gereği duyulmuyor...Araç 220.000 de en ufak bir sıkıntıda yaşanmamış...

ilovedrifting
30-07-2012, 08:27
Bizim peder gençliğinde bu olayı biraz daha geliştirip willys cipiyle hem debriyajsız hemde vitesi ayakla atarmış zamanında eski ciplerde vites yerde biliyorsunuz.

İbrahim33
30-07-2012, 08:30
Rizelimisiniz? :)

rebeloghy
16-11-2013, 00:38
Yıllar önce izledim clutchless shifting videolarını , gerçekten merak ettim hiç mi işin gücün yok , tükettiğin oksijen bu kadar mı yazık günah boşa gidiyor diye videoyu çeken çocuk için..

Bir kez olsun denemedim ne kendi aracımda , ne babamdaki kiralık araçta. Kiralık da olsa , şirketin de olsa , benim de olsa ; yedek parçası bir şekilde bu ülkeden çıkıyor. Kullanılması gerekmeyen bir ürün kullanılmak zorunda kalınıyor. Bu kadar da yapan insan varmış valla şaşırdım.

Adamlar avrupada yakıt ekonomisi , araç ömrünü uzatma konularında sürüş teknikleri dersleri veriyor. Biz hala kırmızı ışığa gelene kadar ayak gazda gidelim , gereksiz hızlanıp gereksiz fren kullanalım , gereksiz gazla kalkış yapalım. Abuk subuk sokak aralında 50 60 la gidelim , dönceğimiz yere gelince zart diye basarız frene.. Debriyaja da basmayalım gitsin..

Eğitimli ülkelerde yaşayanlara özeniyor insan düşündükçe :(

By_HaNNibaLL
16-11-2013, 01:56
Debriyajsiz vites atanlari vurup öldürelim de herkez rahatlasin o zaman

ben kendimi vururum siz diğerlerini halledin :D adam 1 sene önce bi soru sormuş neler olmuş yahu :D

Chn53
16-11-2013, 07:47
ben çok debriyajsız kullandım hiçbi sorun olmadı :D yeterki vites devrini tutturun :D

_Burak_
16-11-2013, 08:59
ahaha asirlik konu bugün okullarda tatil tabi :)
su an j10 karsan kullaniyorum yeni sayilir 1 aylik debriyaja bassam dahi vites geçmiyor
tekme tokat atiyorum vitesi :)
Allahtan garantili

SekoLive
16-11-2013, 09:00
ahaha asirlik konu bugün okullarda tatil tabi :)
su an j10 karsan debriyaja bassam dahi vites geçmiyor
tekme tokat atiyorum vitesi :)
Allahtan garantili

hani magiruscuyduk nasıl j10cu oldun kim etkiledi seni :D

dragon07
16-11-2013, 09:14
debriyajı patlak meganla hidroligi boşalmıs ----alanyadan -antalyaya kadar geldim 125km . .yapamadıgım araba olmadı daha

vites düşürme büyütme fark etmez.neye zarar verir derseniz senkromecler biras daha erken bitiyor .yüksek beygirli makinalarda vitesten atma sorunu oluyor :))

ulasoztas1
16-11-2013, 09:32
merakta yapmışlığım vardır birkaç kere hem vites büyütme hemde küçültme. Doğru devir aralığını bulunca bazen öyle güzel giriyorki şaşırıyorum valla :D

_Burak_
16-11-2013, 09:43
hani magiruscuyduk nasıl j10cu oldun kim etkiledi seni :D

magiruslarda duruyor ben başka bir araca geçtim
beni bu hale getiren mazot fiyatları serkan :D
yoksa o yaylı koltugu kocaman sürüş alanını sağlamlığı bende özledim :)

SekoLive
16-11-2013, 09:45
magiruslarda duruyor ben başka bir araca geçtim
beni bu hale getiren mazot fiyatları serkan :D
yoksa o yaylı koltugu kocaman sürüş alanını sağlamlığı bende özledim :)
:D

bu arda j10lar nekadar basık duruyor yaw altı falan sürtücek gibi gidiyor sendede durum aynı mı

aknard
16-11-2013, 09:47
kimse "debriyajsız kullanmamın bedelini şanzumanı elime almakla ödedim" dememiş :)

GTTD
16-11-2013, 09:52
kimse "debriyajsız kullanmamın bedelini şanzumanı elime almakla ödedim" dememiş :)

Abi genelde,
"Benden önceki sahibinin debriyajsız kullanmasının bedelini şanzımanı elime alarak ben ödedim" oluyor :D

_Burak_
16-11-2013, 10:07
:D

bu arda j10lar nekadar basık duruyor yaw altı falan sürtücek gibi gidiyor sendede durum aynı mı

yok 2012ler baya yüksek serkan ama diğerlerine göre basık tabi gene :)
mesela basamak açılmadığı zaman yolcu zor biniyor bunda
ama çok dik bi rampa başlangıcında ortadan takılı kalmışlığım var :D

fatiii
16-11-2013, 10:12
debriyajsız vites dişlilerin canına okur sadece motorda atarım fakat motor şanzumanı zaten sequential olduğundan ötürü gerekli zamanlamayı yakaladığında sıkıntı çekmessin.

ama araba için aynı şeyi söyliyemiycem sen istediğin kadar zamanlamayı ayarladım san senin ayarladığın zamanlama sadece vites dişlisinin güm diye kırılmasını engelliyorr ama genede dişlilerin anası belleniyor sen o arabaya biraz daha iyi zamanlama yaptığını umarak bin zaten 5 10 bin km den sonra debriyajla bile ya zor geçirirsin ya da geçiremessin ki bu süre zarfında dişlilerden birini eline almassan :)

senna
16-11-2013, 11:33
debriyaj kullanmadan çok kullandım araba en son debriyaj merkezi patladı yolda 250kmye yakın yolu debriyajsız geldim,

giriş mili ile çıkış mili devirlerini tutturursanız sıkıntı olmaz bunun için uygun devri bilmeniz lazım zaten senkromeçte bir nevi bu görevi yapar, tabi abartmadan yapmak lazım

fdoganb
16-11-2013, 12:36
Üşengeçlikte peak 2 bar gören baya kişi varmış :)

GÖKTÜRK
16-11-2013, 12:51
büyüklerim kızmaz umarım bi soru sormak istiyorum ne gerek var ki böyle bişeye hani debriyaja basmadan vites atınca ne oluyor hiç denemedim bilmiyorum tabikide heralde zevkli bişey :D

AdemAr
16-11-2013, 12:59
gün içerisinde 4-5 saat trafikte kalırsan anlarsın basmamanın zevkini. ayrıca 2 ay önce aldığın ayakkabının debriyaja bastığın kısmını eriyip delinmiş görünce debriyaja basasın gelmez

ÜSTÜNERC
16-11-2013, 14:41
gün içerisinde 4-5 saat trafikte kalırsan anlarsın basmamanın zevkini. ayrıca 2 ay önce aldığın ayakkabının debriyaja bastığın kısmını eriyip delinmiş görünce debriyaja basasın gelmez

:))) bu hastalık sadece bende yokmus onu anladım.Ayakkabıya cidden içim gidiyor.Debriyajada basıyoruz mecburen :)