Orijinalini görmek için tıklayınız : Carbon sekromenç mi Oem mi ?
Arkadaşlar arabamın eksiklerini gidermeye devam ediyorum
şimdide sıra geldi şanzımana 3-4 cırtlama var ama açılmışken hepsini değiştirmeye karar verdim ebay da satılan syrontec carbon sekromençlerden getirtmek istiyordum bir arkadaş uzun ömürlü olmayacağını oeminin (pirinç olan) daha sağlam olduğunu ve carbonun hatayı affetmiyeceğini söyledi
daha önce kullanan fikir verme açısından hangisini tavsiye edersiniz
mertcanla ben bırlıkte carbon aldık ıkımızınkı de 6 7 ay sonra gene cırtlamaya basladı.kesınlıkle oem al derım.
kanashibari
28-07-2012, 13:15
Takipteyim.
Turbo vtec yaparken senkromeclerımın hepsını sıfırlamıstım
Yurt dısından 2 set bırı bana dıger kamer ıcın Carbon senkromec setı sıparıs ettık
1-2-3-4-5 vıtes olarak
yanlız setın ıcınde sadece 3 ve 4. vıteslerınkı carbon geldı
1-2 ve 5 normaldı
Kamerınde dedıgı gıbı benım yaklasık 1 sene sonra yıne cırtlamaya basladı
Bıraz arastırma yaptım ne derece dogru bılmıyorum ama cıkama senkromeclerı alıp ıcını carbon kaplayıp temızleyıp yolluyorlar dıye bır sey duydum
bence Aracınızda cırtlama problemı varsa Sıfır Oem senkromec setı alıp degıstırın
yanlzı vtesten atma gıbı sıkıntılar varsa Senkromec ve Maşon setınnızı komple degıstırmeyı onerırım.
Carbon hıc kullanmadım ama oem senkromenc kadr saglam olabılecegını zannetmıyorum baskan.. Oem daha ıyı olacaktır hazır sanzuman ındırmısken kısa fılanda koy kapat barı :) :)
Turbo vtec yaparken senkromeclerımın hepsını sıfırlamıstım
Yurt dısından 2 set bırı bana dıger kamer ıcın Carbon senkromec setı sıparıs ettık
1-2-3-4-5 vıtes olarak
yanlız setın ıcınde sadece 3 ve 4. vıteslerınkı carbon geldı
1-2 ve 5 normaldı
Kamerınde dedıgı gıbı benım yaklasık 1 sene sonra yıne cırtlamaya basladı
Bıraz arastırma yaptım ne derece dogru bılmıyorum ama cıkama senkromeclerı alıp ıcını carbon kaplayıp temızleyıp yolluyorlar dıye bır sey duydum
bence Aracınızda cırtlama problemı varsa Sıfır Oem senkromec setı alıp degıstırın
yanlzı vtesten atma gıbı sıkıntılar varsa Senkromec ve Maşon setınnızı komple degıstırmeyı onerırım.
mertcanla ben bırlıkte carbon aldık ıkımızınkı de 6 7 ay sonra gene cırtlamaya basladı.kesınlıkle oem al derım.
o zaman riske girmeye hiç gerek yok sıkıntılı olan 3-4 ü oem alıp değiştireyim
Soyle bır durum var Tr de 3-4 senkromec servıslerde mason ıle bırlıkte satılıyor
yurt dısından almanız gerecek :)
Carbon hıc kullanmadım ama oem senkromenc kadr saglam olabılecegını zannetmıyorum baskan.. Oem daha ıyı olacaktır hazır sanzuman ındırmısken kısa fılanda koy kapat barı :) :)
kısa olayı en son yapacağım şeydir stoch arabaya kısamı olur:D
Soyle bır durum var Tr de 3-4 senkromec servıslerde mason ıle bırlıkte satılıyor
yurt dısından almanız gerecek :)
Aynen arkadaşım serviste yaptırdı 3-4 masonla beraber değişti
kısa ıstersenız 4.40 Al tak şeklınde elımde hazırda var :D
kısa ıstersenız 4.40 Al tak şeklınde elımde hazırda var :D
O da çok kısa olur:D:D
Standart son dişlimiz 4.26 dır b16 lar
4.40 bıraz kısa
4.785 cok kısa
4.9 extra kısa
yanı aralarında en ıdealı 4.40 dır
standart olarak b16b ek9 type r da cıkar :)
arabanın kaderını degıstıyor kesınlıke :)
mertcan vıtesten atmasa bıle masonların gene sorunlu olma ıhtımalı varmı
kısa olayı en son yapacağım şeydir stoch arabaya kısamı olur:Dvalla ben stok arabaya taktım kısayı sen biliyorsun gidişini benim arabanın abi. :D
O da çok kısa olur:D:D
çok kısa olmaz 4.40 senin arabaya ideal olan bence.. abi
mertcan vıtesten atmasa bıle masonların gene sorunlu olma ıhtımalı varmı
en mantıklısı senkromec mason set degıstırmek zaten :)
3,4 cırtlıyosa kesin manşonda bozmuştur.
Jeandan-R
28-07-2012, 15:53
Abi konu disi olucak ama benim de vitesteyken gaza yuklendigimde bi zirildama var, sebebi ne acaba? Shortshifter var bu arada
Abi konu disi olucak ama benim de vitesteyken gaza yuklendigimde bi zirildama var, sebebi ne acaba? Shortshifter var bu arada
vites kolundan yapıyor olabılır
alttan shıfter ın vıdalarını kontrol edebılırsın
JDM CIVIC R
28-07-2012, 19:22
karbon sekromenc dedıklerıde arkadasın soledıgı gıbı sadece ıc kısmındakı madde karbon kablama. bıraz daha uzun omurlu oluyor ama eger ki sleeve set yanı tr deki adı maşon diye geçiyor galiba. onlar bozuksa kısa bır zman sonra yıne senkromenc bozulur cırtlamaya baslar daha sonra dıslıyı bozar. o yuzden komple set almak en mantıklısı kardes. ben oem honda tercıh ettım daha once 3-4 ıcın hala daha kullanıyorum.
Jeandan-R
28-07-2012, 19:23
vites kolundan yapıyor olabılır
alttan shıfter ın vıdalarını kontrol edebılırsın
Tamam abi, yarın bir kontrol edeyim, teşekkürler :)