Orijinalini görmek için tıklayınız : Tampon - Marspiyel ve Jant yikamasi
Arkadaslar ,
Yikama yapilirken tamponlar , marspiyeller ve jantlar icin ayri bir sunger veya yikama eldivenine ihtiyac var midir ?
Yoksa direk arabanin en ustunden baslayarak , govdeyi bitirdikten sonra ayni eldivenle mi yikanmali tampon ve marspiyeller ?
Jantlar icin ayri bir sunger almam gerekir mi ?
Burak Mehmet
29-07-2012, 08:37
ben jantlar için ayrı sünger kullanıyorum..ama tamponları aracı yıkadığım süngerle yıkıyorum
M U R A T
29-07-2012, 09:23
tamponları ve alt kısmı en son yıkamak lazım tabi çift kova yöntemiyle ama jantları kesinlikle gövdeyi yıkadığın eldivenle yıkamamanı tavsiye ederim
bora1311
29-07-2012, 11:24
ben 3 ayri sunger kullaniyorum;
ilk sungerle tavan-kaput-bagaj-kapi citalarina kadar,
ikinci sungerle kapi citalarinin alt kismi-tamponlar-marspiyeler,
ucuncu sungerle jantlari yikarim ve çift kova kullanirim...
Burak Mehmet
29-07-2012, 12:42
çift kova neden? (hortum olmayan yerler içinmi ?
Çift kova sanırım :
1. Kovada sadece su oluyor...
2. Kovada ise şampuanlı su.
Önce su olan yere batırıp süngerdeki kumu , pisliği atıyorsunuz.
Sonra da şampuanlı suya daldırıp tekrar siliyorsunuz.
M U R A T
29-07-2012, 14:16
aynen doğru açıklama ama yıkama için eldiven yerine sünger kullanıyorsak zaten baştan yanlış yaptığımız için çift kovanın da bir anlamı kalmaz
driftboy
29-07-2012, 14:36
Ben jant tampon cam tavan kaput kapılar için tek bi fırça kullanıyorum, bol deterjanlı. Yıkama yöntemim yanlıs mı :(
Ulan gökberk görende süngerle araba yıkıyon sancak .D
Ulan gökberk görende süngerle araba yıkıyon sancak .D
Sünger kullanmayı sevmiyor onun yerine elimle okşuyorum aman yıkıyorum :D
İbrahim Erdem
29-07-2012, 20:45
Tekerler için tercihen fırça
Aracın geneli için bir sünger ya da daha yumuşak bol su tutan bir zımbırtı.
Aracın en alt kısmıiçin, marşpiyel, ön tampon lip etrafı, ve egzoz çevresi ve hizası için 2. bir sünger. Orası baya kirli oluyor çünkü
plekumat
10-08-2012, 19:24
Meg yıkama eldivenini nerden sipariş edebiliriz??
sametozt
10-08-2012, 23:05
Meg yıkama eldivenini nerden sipariş edebiliriz??
erdem boyanın sitesinden sipariş edebilirsiniz
plekumat
11-08-2012, 11:06
Teşekkürler, birkaç postta daha gördüm bu erdem boya'yı.
İnternet alışverişi güvenli olur mu?? Elden alma şansım yok.
sametozt
11-08-2012, 11:09
Daha once burdan alisveris yapmadim ama alisveris yapanlarin da bu siteyle ilgili sikayet ettigini hic duymadim. Uzun suredir bu forumdayim. Cogu kisiye bu site onerildigini gordum. Bir sikinti yasamazsiniz :)
plekumat
11-08-2012, 11:50
Bakalım hayırlısı. Sanal pazar'dan aldım. nxt wax + mitt
sametozt
11-08-2012, 11:52
Hayirlisi olsun iyi gunlerde cilalayin :)
AhmetYılmaz
11-08-2012, 11:56
Erdem boyadan ürünleri eldende alabilrsiniz. Perpada. B blok. Yıkamadada bende çift kova ve 3 sünger şeklini uyguluyorum. ama ne olursa olsun ufak ufak kılcallar oluyo elbet. :)
plekumat
11-08-2012, 15:24
Ankara'da olsaydı alma imkanım vardı ama Konya-Afyon'da ikamet ediyorum ondan internet tek seçenek kalıyor bana..
bozdemir
12-08-2012, 00:32
Bugüne kadar hiç sünger kullanmadım. Bana göre sünger kullanmak çok doğru değil. Araç yıkamak için üretilmiş özel ekipmanlar varken, yanlış tercih diye düşünüyorum.
Aracımı çift kova yöntemiyle ve arka arkaya 2 kez yıkıyorum. (tazyikli su kesinlikle kullanmıyorum, hortum suyuyla önce aracın üzerindeki toz ve kirleri iyice yumuşatarak döküyorum)
Yıkama esnasında Meguiarsın yıkama eldivenini kullanıyorum. bknz > http://images.gittigidiyor.com/3147/Meguiars-Mikrofiber-Yikama-Eldiveni__31474957_0.jpg
Kurulama yapmak için de; şu ürünü kullanıyorum > http://www.meguiars.com.tr/images/p84678z.jpg
Jantları temizlemek için de El yapımı peluş kullanıyorum. Şu saatten fotoğrafı çekip koyamadım ama anlamış olmanız lazım. :) Aracın gövdesini temizlemek için kullandığım yıkama eldivenini janta sürmüyorum yani.
Aynı şekil de; aracın jantlarını, tamponlarını + marşpiyelleri, gövdesini kurulamak için de ayrı ayrı bezler kullanıyorum. Bana göre buda önemli bir unsur.
Not: Kurulama bezleri belli zaman sonra özelliğini yitirmeye, sertleşmeye başlıyor. Aracınızın üzerinde kılcal çizikler oluşturduğunu düşündüğünüz anda yenisini alın ve eskiyen bezi tamponlarda ya da plastik yüzeyde kullanın. :)
Murat Özcan
12-08-2012, 04:31
bende 3 tane ayrı sünger aldım o şekilde yıkıyorum,jant tampon gövde ayrı ayrı yıkıyorum daha sağlıklı oluyor
AtmoSpheriC
12-08-2012, 23:39
gövde süngeri.. tampon çıta marşbiyl süngeri.. jant süngeri..