Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vantilatör tavsiyesi

leader_T
30-07-2012, 10:59
Arkadaşlar,

***** havalar sıcak evde otururken hatta gece uyurken sıkıntı çekiyorum. Klima şuan için düşünmüyorum. Bu nedenle şimdilik idare edecek bir vantilatör tavsiyeniz var mıdır? sessiz çalışması önemli. Tabi ki fiyatı da önemli. kısacası fiyat/performansı iyi olmalı.

R.I.P
30-07-2012, 11:06
en iyisi klima. yoksa en nihayetinde hepsi odadaki havayı üflediği için en ucuzu neyse o yeterli bence. koçtaşta ayaklı vantilatör var 40 lira. gayet sessiz ve peynir ekmek gibi gidiyordu 3 gün önce ben aldığımda

leader_T
30-07-2012, 11:11
En iyisi klima tabiki ama şuan için ona bütçem ayıramam. Bu 40TL'likler bir müddet sonra ses yapmaya başlamasın? tırlamaya başlıyorlar bir süre sonra

R.I.P
30-07-2012, 11:17
3gündür aralıksız çalışıyor evden çıkarken bile unutuyorum hep. şimdilik bir sıkıntı yok :)
500-600 liraya klima varken ionizermiş vırt zırt var diye 200-300 vantilatöre vermeye hiç gerek yok

orhan_guney
30-07-2012, 11:19
Altıı üstü 40 lira Ben 5 yıldır kullanıyorum tık yok gayet iyi.Kumtel

En iyisi klima tabiki ama şuan için ona bütçem ayıramam. Bu 40TL'likler bir müddet sonra ses yapmaya başlamasın? tırlamaya başlıyorlar bir süre sonra

ulasoztas1
30-07-2012, 11:20
yanlış hatırlamıyorsam Simbo markasının yerden olan, ayaklı olmayan vantilatörleri gayet başarılı.
ama imkan varsa tabiki klima tercih edilmeli

mechanic
30-07-2012, 11:25
ucuz olanların bazıları 1 sene dayanmıyor...
80-100 arasında biraz daha kaliteli olanlar var

timucintt
30-07-2012, 11:31
evde çin malı var 15 yıllık tık demedi daha :D

leader_T
30-07-2012, 12:51
evde çin malı var 15 yıllık tık demedi daha :D

15 yıllık çin malı kalitelidir yaa:) son zamanda bozdular işi :D

leader_T
30-07-2012, 12:53
Altıı üstü 40 lira Ben 5 yıldır kullanıyorum tık yok gayet iyi.Kumtel

Kumteli araştıracağım.

Seven7
30-07-2012, 13:01
Praktiker'de var Alf marka 100 liraya, soğuk buhar falan üflüyor uzaktan kumandalı zartı zurtu. İki senedir 40 liralık olandan aldık yok demiri yamuldu yok toz kokmaya başladı yok ayar tuşu bozuldu iki de bir duruyor falan, uzun vadeli kullanacaksanız tavsiye ederim, gücü de iyi baya.

leader_T
30-07-2012, 13:10
Praktiker'de var Alf marka 100 liraya, soğuk buhar falan üflüyor uzaktan kumandalı zartı zurtu. İki senedir 40 liralık olandan aldık yok demiri yamuldu yok toz kokmaya başladı yok ayar tuşu bozuldu iki de bir duruyor falan, uzun vadeli kullanacaksanız tavsiye ederim, gücü de iyi baya.

Bide Raks'lar var. fiyatları biraz yüksek 100-140TL arası. ancak bu fiyatlara değer mi sizce?

Seven7
30-07-2012, 13:21
Klima ile kıyaslamak olmaz tabi ama yani amaç serinlemekse fazlasıyla görevini yerine getiriyor.

leader_T
30-07-2012, 13:35
Klima ile kıyaslamak olmaz tabi ama yani amaç serinlemekse fazlasıyla görevini yerine getiriyor.

Amaç tamamiyle ucuz yollu serinleme. yoksa rüzgarda esmediği zaman çok bunaltıcı oluyor.

Murat Özcan
30-07-2012, 14:00
bende reggel diye bir marka kullanıyorum kendı çapında ıyı 40 lırayamı ne almıstım

leader_T
30-07-2012, 14:22
Fakir'in aşağıdaki ürünü var sizce nasıl? Kullanan var mı aramızda?

Fakir VC20 Vantilatör | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor (http://www.bimeks.com.tr/urun/123116/fakir-vc20-vantilator.aspx)

aksel
30-07-2012, 15:40
Bahçıvan marka sanayi tipi almıştım ben geçen sene 45 liraya 3. kademede odayı havaya kaldıracaktı. Ses çok olmasa da var tabi.

cery
30-07-2012, 15:49
abime bundan aldık 15 20 gün evvel memnun şu anda.
vantilatör klima arası bi form :D
UFO BUHARLI UZAKTAN KUMANDALI PORTATİF SOĞUTUCU HAKKINDA YORUMLAR » Teknoloji Bilgisayar İnternet ve Sağlık Haberleri (http://www.haberdisk.com/ufo-buharli-uzaktan-kumandali-portatif-sogutucu-hakkinda-yorumlar/)

leader_T
30-07-2012, 16:06
abime bundan aldık 15 20 gün evvel memnun şu anda.
vantilatör klima arası bi form :D
UFO BUHARLI UZAKTAN KUMANDALI PORTATİF SOĞUTUCU HAKKINDA YORUMLAR » Teknoloji Bilgisayar İnternet ve Sağlık Haberleri (http://www.haberdisk.com/ufo-buharli-uzaktan-kumandali-portatif-sogutucu-hakkinda-yorumlar/)

Bunlardan baktım ancak fiyatlarının bir o kadar yüksek olduğunu düşünüyorum.

asot
30-07-2012, 16:12
zaman ayırlılardan al, klima gibi oh miss.. :D

hatta geçen gördüm , ortasından su serpiyor, serin serin. Kafelerdeki gibi.

Bence zaten her türlü klimadan daha sağlıklı ama ortam cehennem sıcağıysa, vantilatör işe yaramaz.

ahmetsahin111
30-07-2012, 21:25
Bizdede Elite diye bi vantilatör var kaç senedir bizde olduğunu hatırlamıyom ama her sene bi tozunu alıyoruz canavar gibi çalışıyo :)

Tugral
30-07-2012, 21:38
Bende bır raks var annemlerin evden getirdim 6 yasımdan beri beraberiz onsuz bir hayat nasıl olur bilmiyorum o derece alısmıs durumdayım. Haala fırıl fırıl dönüyor misafir yatakodasında

Emir_b16a
30-07-2012, 21:42
odamda şu an cendix die bi marka var yemin ederim sanayitipi rüzgar tüneli gibi 1. mod dan yukarı açamıyorum :D yaz başından beri 24 saat çalışır bnamısın demedi :D

böle yazdımya bu akşam patlar evi yakar evsiz kalırım o yüzden :D

bilalMW
30-07-2012, 22:00
20 tl lilik var 3 te bile benim bünyeyi tatmin etmiyor ama hiç yoktan iyidir.

şöyle yerde duran 45 cmlik bir fan almak en iyisi.

pirasa
30-07-2012, 22:08
1 sene önce simbo almıştık metro marketten, sanayi tipi gibi olanlardan demir pervane olan büyük standlı 35tl idi, 1 de çalışıyo ama evin içinde fırtına var :D alet budur

http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/677613/Brikonrkn-193in1endustriyelvantilator.jpg

Emrecan-R
30-07-2012, 22:11
bluehause kullanıyorum uzaktan kumandalı saat ayarlı çok güzel

Serhat Y.
30-07-2012, 22:23
biraz radikal bi çözüm belki ama bütçe yazmamışın bu olurmu acaba:D
Dyson Air Multiplier fan’da pervaneler yoktur. Onun yerine, havayı 15 kat güçlendiren, saniyede 405 litrelik serin, kesintisiz ve pürüzsüz bir hava akımı yayan Air Multiplie teknolojisi vardır.
TL.fiyatı yaklaış 800:D
http://img843.imageshack.us/img843/674/dysonairmultipliermain.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/dysonairmultipliermain.jpg/)
http://img577.imageshack.us/img577/861/entryadigonderilecek091.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/577/entryadigonderilecek091.jpg/)

Emir_b16a
30-07-2012, 22:36
dyson sessizlikle falan çıkardı piyasaya ama sessiz değil o makina :) sadece daha güvenli :)

kemal_koker
30-07-2012, 22:36
klimanın babası carrier vantilatörün babası raks dır. uzun ömürlü olacaksa raks

Tugral
31-07-2012, 08:05
bi hatayı önliyim klimanın babası mitsubishi electric tir. Mitsubishi heavy endustriel değil karıstırmayında aralarında dağlar kadar fark vardır.

Maxi
31-07-2012, 08:13
bende son noktayı koyayım :D
ya klima al yada ucuz bir vantilatör

vantilatöre çok para vermeyin, nasılsa pek işe yaramayacak.

powERS
31-07-2012, 08:45
Vantilatör dedinmi RAKS ta duracan ağa :D bende vardı camdan düştü kırıldı :( oysaki çok sevmiştim...

şimdi arzum var beş para etmez. odada sanki ferguson massey 260 çalışıyo tar tar... :(

takipteyim konuyu çok yerinde olmuş.

powERS
31-07-2012, 08:48
bu yukardaki silindir şeklinde üfleyeni gordunuzmu hic ?

gecen yaz mediamarkt ta vardı. yuksek devirlerde sesi yuksek biraz bilginiz olsun. uzaktan vurunca evet silindir ama yakına gelince içi boş kenarlardan atıyo :D

leader_T
01-08-2012, 09:58
bende son noktayı koyayım :D
ya klima al yada ucuz bir vantilatör

vantilatöre çok para vermeyin, nasılsa pek işe yaramayacak.

Aslında mantık doğru ancak ne zaman klima alırım o belli değil. :) En az 4-5 yıl kullanılacak bir ürün arıyorum.
Şimdi ucuz bir şey alırım. 2 yıl sonra tar-tar yapmaya başlar hadi bi daha al falan sinir olurum ben. O nedenle en azından çok abartmamak kaydı ile sağlam bir cihaz almak istiyorum.

leader_T
01-08-2012, 09:59
bu yukardaki silindir şeklinde üfleyeni gordunuzmu hic ?

gecen yaz mediamarkt ta vardı. yuksek devirlerde sesi yuksek biraz bilginiz olsun. uzaktan vurunca evet silindir ama yakına gelince içi boş kenarlardan atıyo :D

Onları gördüm ancak fiyatları yüksek bence gerek yok o kadar vermeye

leader_T
01-08-2012, 10:00
Sanayi tipleri hoş güzel ancak evin odaları o büyük değil mazallah açıp yatarım sabaha felç :D

leader_T
01-08-2012, 10:03
Vantilatör dedinmi RAKS ta duracan ağa :D bende vardı camdan düştü kırıldı :( oysaki çok sevmiştim...

şimdi arzum var beş para etmez. odada sanki ferguson massey 260 çalışıyo tar tar... :(

takipteyim konuyu çok yerinde olmuş.

Aynen Raks başkadır. kendimi bildim bileli var bu marka. O yüzden ilk aklıma o geldi onun böyle ucuz yollu olanlarından bakıyorum ilk etapta.

Birde şunu öğrendim pervane sayısı arttıkça ses oranı düşüyormuş. Yani 3 pervaneli 5 pervaneliye göre biraz daha sesliymiş.

XoR
01-08-2012, 10:04
Bundan kullanıyorum çok başarılı 170 liraya aldım

Ufo Teknoloji | ATTFI-01 Uzun Kule (http://www.ufotr.com/Sayfalar.aspx?KatID=V3TNW3SIC2YFK3A3C2YFS3LOL3PC&SayfaID=V3TNW3SIC2YFK3A3C2YFS3O8L3BI)

Kule tipi olan soğutucu

leader_T
01-08-2012, 10:07
zaman ayırlılardan al, klima gibi oh miss.. :D

hatta geçen gördüm , ortasından su serpiyor, serin serin. Kafelerdeki gibi.

Bence zaten her türlü klimadan daha sağlıklı ama ortam cehennem sıcağıysa, vantilatör işe yaramaz.

Bu zaman ayarı ne işe yarıyor. Yani belirlediğiniz dakikalar aralığında kendisi çalışıp kapanıyor mu?

Birde bu sulu olanların işe yaramadığı konusu yine forumda konuşulmuştu hatta bir arkadaş onun yerine pervane önüne pet şişe içinde buz koyun daha iyi diyordu :D

XoR
01-08-2012, 10:08
Ufo'da 23 saate kadar çalışma aralığı ayarlanıyor.

1-2-3-4-5-6-8 gibi gidiyor

iynn-RS
01-08-2012, 10:09

Ufo Teknoloji | ATTFI-01 Uzun Kule (http://www.ufotr.com/Sayfalar.aspx?KatID=V3TNW3SIC2YFK3A3C2YFS3LOL3PC&SayfaID=V3TNW3SIC2YFK3A3C2YFS3O8L3BI)

Kule tipi olan soğutucu

+1 bunlar guzel

XoR
01-08-2012, 10:15
Açık unutmamak lazım Ufo'yu geçen unuttum ayaktan üşütmüşüm 4-2-1 cırcır olduk :D

Ufuk
01-08-2012, 10:19
su atması kötü birşey çünkü nemi arttırıyor o su sadece teninize değince buharlaşırken vücuttan aldığı ısıyı götürdüğü için serinletiyormuş hissi veriyor.Ama aslında ortamın nemini arttırdığı için nefes alması zorlaşıyor.Ben o ucuzlardan kullandım 20 liralıklardan 3 hafta dayandı sonra gittim sanayi tipi kocaman birşey aldım 130 lira falandı.8 kademesi var ilk 2'sini kullanıyorum denemek için 8'e aldım odada perdeler uçuyor tablolar çarpıyor kapı açılıp kapanıyordu 8. kademede odada durulmaz.uçağa taksam gidecek meret :D

leader_T
01-08-2012, 16:10

Kule tipi olan soğutucu

Ben çalışma prensibini anlayamadım. içinde motor olduğuna göre küçük pervaneler mi var? Ayrıca sesi nasıl? bilgi verebilir misiniz?

Tunacan
27-06-2016, 08:37
Konuya bir horrt çekeyim.

Yatak odasında kullanmak üzere sessiz vantilatöre ihtiyacım var.
Sessiz denince hemen dyson un pervanesiz modellerini öneriyorlar.

Siz ne öneririsiniz?

HondatugraL
27-06-2016, 13:26
arkadaşta fakir in var gayet sessiz ve hafif taşımasıda kolay

nyz_61
31-08-2023, 20:53
S.a. hayırlı akşamlar cümleten. Yeni bir konu açıp kalabalık yapmiyalim dedim. ***** havalar sıcak bu soğuk buhar ufleyen vantilatör tarzı cihazlardan kullanan varmı. Klima almayı düşünmüyorum çünkü motorunu taktiracak uygun yerim yok... Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

CenkB
01-09-2023, 07:31
S.a. hayırlı akşamlar cümleten. Yeni bir konu açıp kalabalık yapmiyalim dedim. ***** havalar sıcak bu soğuk buhar ufleyen vantilatör tarzı cihazlardan kullanan varmı. Klima almayı düşünmüyorum çünkü motorunu taktiracak uygun yerim yok... Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Arçeliğin hava soğutucusunu kullanıyorum. Arkasına su koyup buz aküsü ekliyorsunuz. Kafa motoru yardımıyla soğuk suyu sistemden dolaştırıp serin bir hava üflüyor. Klima performansında asla değil fakat vantilatörden çok daha iyi. Tek zahmeti burada sular çok kireçli olduğundan ben de arıtma sürahi kullandığımdan suyu arıtıp koymam gerekiyor.
Ben aldıktan sonra bir üst modeli çıkmış (bendeki sağa sola otomatik dönüyor fakat yukarı aşağı palleri manuel ayarlıyorsun) Yukarı aşağı palleri de otomatik. Şuan alacak olsam ondan alırım.
Bu arada fırının tam üstünde oturuyorum ve doğuda yaşıyorum. 1 ay inanılmaz sıcak oluyor. O dönemde bizi gayet rahatlatıyor. Dediğim gibi klima performansıyla değil ama yeterince serinlik veriyor. Beklentiyi çok yüksek tutmazsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

nyz_61
01-09-2023, 10:39
Arçeliğin hava soğutucusunu kullanıyorum. Arkasına su koyup buz aküsü ekliyorsunuz. Kafa motoru yardımıyla soğuk suyu sistemden dolaştırıp serin bir hava üflüyor. Klima performansında asla değil fakat vantilatörden çok daha iyi. Tek zahmeti burada sular çok kireçli olduğundan ben de arıtma sürahi kullandığımdan suyu arıtıp koymam gerekiyor.
Ben aldıktan sonra bir üst modeli çıkmış (bendeki sağa sola otomatik dönüyor fakat yukarı aşağı palleri manuel ayarlıyorsun) Yukarı aşağı palleri de otomatik. Şuan alacak olsam ondan alırım.
Bu arada fırının tam üstünde oturuyorum ve doğuda yaşıyorum. 1 ay inanılmaz sıcak oluyor. O dönemde bizi gayet rahatlatıyor. Dediğim gibi klima performansıyla değil ama yeterince serinlik veriyor. Beklentiyi çok yüksek tutmazsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.

Tam aradığım ürün cevap için çok teşekkürler . Zaten klima bana hiç iyi gelmiyor böyle birsey benim işimi fazlasıyla görür.

fthdrn
01-09-2023, 12:53
ErkanCanS gerekli bilgiyi kendisi verir. Piyasadaki butun firildak pervaneleri bilir.

livaneli
01-09-2023, 17:41
Kabel Mini Rest Portatif Sulu Klima - 8.033,00 ₺ - Ucretsiz Kargo (https://www.beyazikabel.com/urunler/kabel-mini-rest-portatif-sulu-klima/)

Datça'da sanayideki dükkana iki tane aldık bundan, bir tanesi iki ay olmadan bozuldu. Sabah 20 litre civarı su koyuyoruz, bazen biraz da buz atıyoruz.5-6 saat içinde suyu bitirmiş oluyor.
Suyu, kenarlardaki kağıt peteklerin üzerinden akıtıp oradan hava emerek üflüyor. Serinletiyor ama pek verimli değil, aşırı nem yapıyor sanki. Kapalı alanda kullanmayı düşünmem bile.

ErkanCanS
02-09-2023, 15:23

Soğuk su hazneli hava soğutucusunun artıları : 2 metreden kime hava üflüyorsa onu serinletir. Hazneye buz koyarsanız baya baya soğuk hava üfler.
Soğuk su hazneli hava soğutucusunun eksileri : Kapalı ortamda havadaki nemi inanılmaz arttırıyor. Makine size doğru üflemiyorsa eskisinden daha fazla sıcaklığı hissederseniz. Şu anda fiyatları inanılmaz arttı.

SerkanYazgan.
05-09-2023, 14:05
Bir tanıdığım Fransa'dan supranın ayaklı klimasını getirmiş satıyordu, hemen almıştım. Arkasında hortumu var pencereden dışarı sallandırıp çalıştırıyorum. Biraz sesi çok ama klima kadar çok soğutmuyor. Vantilatörden her türlü iyi ortamı tam istediğim gibi yapıyor. Tekerlekli zaten istediğin odaya sürükleyebiliyorsun.

fthdrn
09-09-2023, 15:56
Soğuk su hazneli hava soğutucusunun artıları : 2 metreden kime hava üflüyorsa onu serinletir. Hazneye buz koyarsanız baya baya soğuk hava üfler.
Soğuk su hazneli hava soğutucusunun eksileri : Kapalı ortamda havadaki nemi inanılmaz arttırıyor. Makine size doğru üflemiyorsa eskisinden daha fazla sıcaklığı hissederseniz. Şu anda fiyatları inanılmaz arttı.

Demiştim size vantilatörde bir markadır kendisi