PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiftkurtlar Rezilliği...

MUY37
31-07-2012, 10:29
Aslında bu konuyu 4 ay önce açmam gerekiyordu fakat vergi dönemindede karşılaştığım şeyden sonra açmayı uygun buldum.

Herşey 4-5 ay önce Chevrolet nin Camaro ları getirmesiyle başladı, yaklaşık 1,5 yıldır bu zamandı bekliyordum garanti altında bir Camaro alabilecektim artık. Araştırmalara başladık bayiilerden fiyatlar gelmeye başladı. En uygun fiyat İzmir deki bayiiden gelmişti fakat Çiftkurtlara bir tanıdık vasıtası ile ulaşmıştım ve bana olan tutumları çok hoşuma gitmişti , tutumdan kastım - garantiden ençok parça değiştiren servisin çiftkurtlar olduğu - Bu araçları zaten 1,5 senedir grey market olarak ithal ettikleri ve servislerinin bu konuda çok tecrubeli olduğu - yedek parça konusunda hiç bir sorun yaşamayacak olamam - vb. gibi şeyler vaad edildi. Ben aradı 1.000 euro luk farkı görmezden gelip Camaro mu Çiftkurtlardan alamaya karar verdim.

Tabi bu tarif edilmez bir duyguydu , hayallerini kurduğum arabaya kavuşuyordum. İşlemleri salı günü hemen başlattık çarşamba akşamı bize düşen bütün evrak işleri tamamlanmıştı. Perşembe günü çiftkurtların aracın ÖTV sini yatırıp işlemleri yapması gerekiyordu. Perşembe günü öğlen aradım vergi yatırıldımı diye bankadan kredinin gelmesini bekliyoruz dediler bende tamam diyerek kapadım telefonu. 2 saat arayla tekrar aradım gene aynı cevap , sonra bankayı aradım niye gönderilmiyor para diye. Oda ne çiftkurtların benim çalıştığım bankayla anlaşması yok o yüzdende ruhsat gelmeden para gitmiyor. Çiftkurların buna verdiği cevap ise biz ordan temsili arkadaşla konuştuk o göndericekti parayı bize. Yanı anlaşma yokken bir banka çalışanının insiyatifinde bilmem kaç yüzbin TL yi riske girerek göndermek. Neyse o gün sinir harbi içerisinde bu şekilde bitti. Ertesi gün sabah çiftkurtlardan bir telefon geldi resmen şok olduk. Biz Çiftkurlar holding olarak aracınızın ~130.000tl tutan ÖTV ödemesini paramız olmadığı için yapamıyoruz, siz bize açıktan bu parayı yollayın biz ruhsatı çıkarıp krediyi bankadan aldıktan sonra size geri ödeyelim. Tabi verdiğim cevabı buraya yazmak istemiyorum. Neyse öğlen 12-1 arası parayı bir şekilde buldular fakat saat 4 e kadar yatırmamışlardı. 5 gibi tekrar bir telefon geldi tamam verginizi yatırdık pazartesi teslim ediyoruz aracı. Bunca aksiliğe rağmen bu mükemmel bir haberdi herşeyi unutturdu.

Pazartesi günü tuzla dan ruhsat çıkartılacaktı emniyet vs. plakalar ve diğer herşey ayarlanmış gelicek arkadaşları bekliyorlardı işlemler yapılıp plakalar ve ruhsat verilecekti. Öğlen 2 gibi bir telefon geldi, Murat bey sakin olun birşey söyleme lazım size diye... Çiftkrutların mükemmel vasıflara sahip olan çalışanları 2012 model olan aracın ÖTV sini 2010 model olarak yatırdığından bütün evraklar trafik şubeden geri dönmüş. Gene sakin kalarak dedim çözümü nedir bunun 1 gün daha bekleriz ne olucak , devletten vergi iadesi alacaz dediler ! Ne kadar sürer 30-45 gün arası sürer dediler... Neyse ikna edici bir konuşma ardından saat 5 te vergiyi geri almışlardı. Sonradan ortaya çıktıki Vergileri yatırmakla yükümlü olan vatandaş ona aksilğin üstüne gidip işini yerinde halletmek yerine internetten alelacele yatırırken tarihi yanlış girmiş ki bunu 2 kişide kontrol ediyormuş. Neyse bunuda hallettiler ertesi gün sabahtan bütün işlemler halloldu akşamda arabayı teslim aldım sonunda ama aracın içine binip çalıştırdıktan sonra araba sağ sürüş farı ağrızası uyarısı verdi, bunu hemen teslim eden arkadaşlara gösterdim siz daha sonra gelin düzeltiriz serviste arzıa kodu sadece ışıklarda bir sıkıntı yok dendi ( bu kısmı ilerde hatırlayın ). Fakat aksilikler bitmiyor...

Aracı teslim aldıktan 1 haftasonra trafik çevirmesine girdim. Gayet rahat bir şekilde verdim ehliyeti ruhsatı memur bey polis otosuna gidip gelidkten sonra araçtan inin aracınız bağlıyoruz dediler. Tabi benim başımdan aşağı kaynar sular indi. Sebepte aracın ruhsatta siyah gözüküyor olması ama aslında aracın üzerinde gri ve kırmızı şeritler olması. 2 kazan çorba parası bırakarak o işin içinden sıyrıldık. Ardından çiftkurtlara gidip durumu anlattım ancak 3 haftada düzelte bildiler ruhsatı. Dedim herhalde artık başka bir aksilik çıkmaz bitti artık herşey. Fakat daha bitmedi...

Aracı aldık 1,5 ay sonra artık rodaj yağı değişmi yaklaşıyordu. İlk başta bahsettiğim ışık arızası için servise gittim. Zaten çalışanlar uzaylı görmüş gibi bakıyordu bana , kayıpı biri açtı hemen koşup hayırlı olsun 6.7 mi araç dedi ordan biraz tedirgin oldum. Sonra sıkınıtım anlattım içerki odadan esmer bir bey çıktı problemi sordu gayet ukala bir tavırla arabanın içine bindi 2 kere çalıştırdı kapattı bir yandanda camı açıp bana bak bakalım ışıklar yanıyormu dedi içimden sabır çekmeye başlamıştım. Ondan sonra arabadan inip siz buna müdehalede bulunmuşsunuz dedi. Zaten orda tansyonum fırladı bana ilk başta garantiden ençok parça değiştiren servisiz diyenler ufak bir ampul için çamura yattılar. Sene terbiyemi bozmadan durumu anlattım ozaman bir ampulu değiştirelim dediler ki usta başını çağırdılar servisin , adam 5 dk döndü durdu tamponun etrafında dedim bilmiyorsan elleme. Ampulun ne olduğunu anlayamamış beyimiz neyse şase numarasından bakalım dediler. Baktılar ellerinde o ampulden yokmuş, bende kıllandım ampul olmmasından , dedim bu arabanın 500-600km sonra yağını değiştircem yağ filtresi varmı elinizde cevap "yok" ne zaman gelir cevap "bilmiyoruz". Bende dedimki ozaman ben filtreyi getirim size değiştirin yağını, adamların cevabı ozaman aracınız garanti dışı kalır dedi hiç bir cevap vermeden atladım arabaya çıktım gittim... Birdaha da uğramadım servise... Sonra bunu ban satışı yapan arkadaşa anlattım birşekilde servisle konuşup yanlış anlaşılma olmuş siz getirin biz değiştirirz dendi fakat filtre benden yağ değişim ücreti 400tl :S 7lt yağ koyacaklar sadece... Neyse araba Camaro ondandır dedim çok düşmedim üstüne...

Arabayı alalı 3 ay oldu artık , ne çiftkurtlara uğruyorum nede arabamı götürürüm diyorum artık içimden. Biliyorsunuz MTV için bugun son gün , arabanın vergisini yatırmamız gerekiyor. Zaten bu konuyuda bu son olay yüzünden açtım. Arabayı aldığımızdan beri adamlardan vergi dekontunu istiyoruz ama bir türlü bize ulaşmıyor. Yok bu işlere bakan arkadaş değişti yok arşıve ulaşamıyoruz vs. türlü bahaneler uyduruldu. Bizde bir alt dilime düşümü yapıp 17.000 küsür tl ödemek yerine 11.000 küsür ödicez diyoruz. Çiftkurtları arıyoruz vergi dekontu diye birde bu düşüm için gerekli evrakları sorucam bana verilen cevap biz onun düşünüü yapıp öyle ödedik vergiyi seneye birdaha düşüm siz rahat rahat yapın vergi ödemenizi alt dilimden ödeyeceksiniz. Tamam güzel hoş vergi dairesinin internet sitesine girdik oda ne 17.000 küsür yıllık vergi düşüm yapılmamış ve ilk taksitte ödenmemiş 300 tl de faiz gelmiş. Bize 3 aydır söylenen yalanda ortaya çıkmış oldu. Tabi bunlar vergiyi ödemeden nasıl ruhsatı almış vs. hiç bilmiyoruz. Bugun birşey daha dikkatimi çekti ruhsatta araba 2900cc olarak gözüküyor ama vergi dairesinde olması geren 6.200cc... Bu saatten sonra ne yapsam bilemiyorum dava açsam manevi tazminatla beraber arabayı geri iade edebilimiyim gibi sapkın düşüncelerde geliyor aklıma.

Siz siz olun çiftkurtların kapısından bile geçmeyin çalışanları bırakın evrak işleri yapmayı orda yıkamacı olarak bile çalışacak vasıfa sahip değiller....

stlegal
31-07-2012, 10:35
kabus gibi geçmiş olsun..

serqan23
31-07-2012, 10:38
baya bi sinir harbi yaşamışsınız anlaşılan. Chevrolet e direk şikayet maili atın bence.

TFSİ
31-07-2012, 10:39
Bu nasil bi firma bole sizdeki sabira hayran kaldim bole ileri zekalilari iyi tahamul etmissi iz

ToNy
Bu ülkede 2012 Camaro ya binmek sağlam sinir ister... :)
Geçmiş olsun...

TünayK
hacı olaylar sıkıntılı senvbir avukat bul kendine onla hallet işleri vergi olayı çok sakat...

ozgurluk
Soluksuz okudum desem yeridir, Allah sabır versin. Şayet elinizde usulsüzlüklerin belgeleri var ise bu konuda üstüne gidin olayın.
Zaten arabayı alana kadar yaşamış olduğunuz tersliklerden sonra ben yerinizde olsam o dakika arabayı iade ederdim.

burkaykalyon
31-07-2012, 10:41
bence dava açın ve Chevrolet'e mail atın.ciddi ciddi sinir harbi yaşanmış...

SULTANOGLU
31-07-2012, 10:42
oha hacimidemi ufak göstermişler ? onu anlamadım. bu ne biçim saçmalıktır okadar garantili olsun diye böyle biyerden araba alıyorsun, yaklaşıma bak.

şaşkınlıktan adamgibi bir yazı bile yazamamışım. resmen midem bulandı.

AEAlmas
31-07-2012, 10:43
Geçmiş olsun resmi yollardan hakkınızı arayın gercekten cok sabırlı insanmışsınız

yiit
çok büyük geçmiş olsun sabrınızada hayran kaldım. bu yazıyı bide amerikaya gönderin bence.

huseyinturk
Geçmiş olsun.. Bayilikleri verirken insanlara verseler keşke..

c.sar
İnsan okurken bile sinir oluyor bence dava açın.Geçmiş olsun.

MUY37
31-07-2012, 10:44
oha hacimidemi ufak göstermişler ? onu anlamadım. bu ne biçim saçmalıktır okadar garantili olsun diye böyle biyerden araba alıyorsun, yaklaşıma bak.

Onuda söyledim , belki bazıları tarafından züppelik olarak algılanabilir ama ben onlardan Aveo yada Corsa almıyorum , üst sınıf belki yılda 5 tane bile anca satabilecekleri bir araç satın alıyorum. Diğer araçlar için 2 kere kontrol oluyorsa bunun için 12 kere olacak. Ama sonuç ortada 22 kerede yapsalar eşşek gene eşşek...

BU®AK
31-07-2012, 10:47
Büyük sıkıntı olmuş geçmiş olsun,marka sayılan büyük şirketlerde bu tarz olayların yaşanması bu işte de kimseye güvenilmeyeceği anlamına geliyor. Allah kolaylık versin...

burkaykalyon
Onuda söyledim , belki bazıları tarafından züppelik olarak algılanabilir ama ben onlardan Aveo yada Corsa almıyorum , üst sınıf belki yılda 5 tane bile anca satabilecekleri bir araç satın alıyorum. Diğer araçlar için 2 kere kontrol oluyorsa bunun için 12 kere olacak. Ama sonuç ortada 22 kerede yapsalar eşşek gene eşşek...

bence hiç züppelik değil aksine çok doğru bir düşünce...

ama birde şöyle düşünün.bilgi eksikliğinden veya tecrübesizlikten kaynaklanmış olabilir mi bütün sorunlar?yanlış anlamayın kesinlikle çifkurtları savunmak için söylemiyorum...Yılda 5 tane ya satarlar ya satamazlar.işlemleri vs. gibi şeyleri tecrübesizliğe,bilgisizliğe bağlayabiliriz bence.ama tabiki satıcı sattığı üründen mükelleftir orası ayrı...

drn106
Neler dönmüş be. Bence de peşini bırakmayın şikayet edebileceğiniz her yere başvurun.

SULTANOGLU
31-07-2012, 10:48

böyle üst sınıf bir arabaya satmaya karşı aşırıdece amatörce bir yaklaşım. bir kere ruhsat çıkarken çok açık ve net bir şekilde arabanın üstünde kaç renk varsa onu yazması lazım mantığını kullansa !! birde demekki harbiden körmüşki 2010 yazıyor.

o hacimin düşük yazılma olayı çok sıkıntı onu düzeltmek lazım dövlet affetmez.

Onurkk06
31-07-2012, 10:50
bende soluksuz okudum resmen kabus gibi oha :O

CaN000
31-07-2012, 10:51
Ruhsatta 2,900 gorunup vergilendirmede 17 bin tl cıkmış olması daha da ilginç...Avukatınla görüşmen bence daha düzgün bi sonuca götürür seni

BilalAkbayır
31-07-2012, 10:51
Okurken gerildim. Oldukça sabırlı davranmışsınız ama hakkınızı arayın. Allah kolaylık versin.

borayuksel
31-07-2012, 10:54
Sabrina hayran kaldim dogrusu, adamlar bastan sona hatalar, hukuki yoldan ilerlemek en mantiklisi, Allah baska dert aksilik vermesin ne diyeyim :/

senna
Hacim isi problemli mtv degisecek haliyle avukat bul bence

peace
avukata verin bence de, okurken bile daraldım allah kolaylık versin.

MUY37
31-07-2012, 10:58
Hacim ruhsat dışında heryerde 6162cc olarak gözüküyor. Ruhsatta büyük ihtimalle muayene geldiğinde değişecek... Ama benim aklım hala MTV ödemeden bu adamların nasıl ruhsatı çıkarttığında... Avukata kesinlikle başvurucam bu saatten sonra altında daha sıkınıtılı işler çıkabilir.

despe
31-07-2012, 11:03
okurken bile gerildim valla.

VteC_MaNiaC
31-07-2012, 11:07
pampa sonucunda bu iş evraklı yasal bir iş ihale kalırsa çiftkurtlara kalır ama tabi bu saatten sonra ızdırap olma vaktidir.

SeZaR #1
31-07-2012, 11:11
Şaka gibi resmen.. Bir Camaro müşterisinin bunlara maruz kalacağını bilse, GM üretimi durdurur bence..

MuratCan07
31-07-2012, 11:14
Allah kolaylık versin buna benzer bir olay babamın sıfır aldığı 1.0 eco opel corsa ile başımıza gelmişti arızası giderilemiyordu babam en son arabayı yakarım burda basınıda çağırıp diyince ertesi gün halloldu :)

emoro
31-07-2012, 11:15
ne saçma bi iş ben okadar para vercem servisten gelen adam yok farlar yanıyomu bı bak dıcek :S iyi sabır varmış valla sizde en komiğide çiftkurtlar gibi bir bayide camaronun otv sini veremiyolar :S

bond777
31-07-2012, 11:21
gecmis olsun,

Bence artik siz muhatap olmayin, avukatiniz varsa ona aratin bu yaklasimla arabayi geri alacaklarini sanmam ama en azindan vergi ve renk meselelerini hallersiniz.

Aslinda aracida detayli inclemek lazim, kmsi dogrumu baska yapilan birsey varmi diye kurt dusuyor insanin icine.

DENON
31-07-2012, 11:38
dağıtırdım o çiftkurtları dunya kadar para verecem hayallerımın arabasını alacam hem bu şekil muamele görecem hemde butun evrak vs.. işlerimin alayı yanlış olacak, yemınle dagıtırdım

efe_
31-07-2012, 11:46
Bu ne sabırdır helal olsun size.İkinci el araba alsanız daha az başınız ağrırdı

MUY37
31-07-2012, 11:58
Bu ne sabırdır helal olsun size.İkinci el araba alsanız daha az başınız ağrırdı

Bunu alırken çok düşündüm Z06 alayım diye ama cesaret edemedim 2.el arabaya keşke alsaydım diyorum...

rapstar
31-07-2012, 12:01
Gerçekten bu kadar hayal edip bu muameleye maruz kaldıktan sonra sergilediğiniz sabırı takdir etmek lazım. Bu saatten sonrası en güzeli avukat tutup mahkemeye verip onların uğraşması yönünde olmalıdır.

Patisever
olaya bak sankı mahalle esnafı adamlar

Bulut Y.
kalantor bir avukat bu işi çözer cok büyük geçmiş olsun.

insanı parasıyla rezil ediyor boyle insanlar yazıklar olsun..

NHT39
31-07-2012, 12:10
Boşuna katıl olunmuyor :(

5500
31-07-2012, 12:13
arabayı aldığına alacağına pişman etmişler. Allah kolaylık versin.. binbir hevesle alıyorsun olaylara bak..

Omak
31-07-2012, 12:21
çok sabırlı adammışsın vesselam. hemen bu işlerde uzman sağlam bir avukat bul gerekirse o mtv nin 2 katı ver ama çiftkurtlara geçir. birazda onlar düşünsün. birde çalışandan ziyade üst düzeydeki yetkililere ulaşmayı dene sonucta aveo cruze fln almamışsın oluk oluk para akıtmışsın

fastchild
31-07-2012, 12:21
sabrına hayran kaldım ben abi senin yerinde olsam sana şöyle iyi böyle güzel diyen satış danışmanından başlar servis müdüründen çıkardım

onursumer
31-07-2012, 12:23
yuh abi ya bu nasıl bi zihniyet

bence direk bir avukata git bu işin arkasını kesinlikle bırakma derim

kagan-07
31-07-2012, 12:26
büyük geçmiş olsun.hani derler yaa paramla rezil oldum diye aynen öle olmuş...

B.cihangir
31-07-2012, 12:27
hacim işlerinden çok başın ağrır bence yol yakınken bir avukatla görüşüp aracı iade etmeye bakın derim

HaKo
31-07-2012, 12:27
okurken sinirlendim gerildim çok tatsız şeyler olmuş geçmiş olsun.

Bizim ailede de 2 tane camaro var. servis olarak gökşenleri öneririm, öyle saçma sapan servis paralarıda ödemesseniz.

FB10ur
31-07-2012, 12:32
Sonuna kadar ara vermeden okudum,fakat gerçekten sabrınıza ve onlara gösterdiğiniz üstün anlayışa hayran kaldım...buna rağmen bu kadar amatörce işlem yapmaları hiç bir şekide savunulcak tarafları muhtemelen bu olaylardan sonra,arabaya olan heveste kaçmıştır.Ciddi şekilde bir avukatla görüşüp gereğinin yapılacağına eminim....

individual
31-07-2012, 12:34
okurken daraldım araba almakdan vazgeçtim valla :)

allah size iyi sabır vermiş.

mrtngn
31-07-2012, 12:35
Böyle karaktersizler insanı arabasından sogutur yaa..Sıfır araba alıcam kafam rahat olsun diye okadar para vericem olanlara bak... Cok geçmiş olsun..

Yanlıs anlasılmasın ama bazı insanlar bosuna katil olmuyor..

maxpower
31-07-2012, 12:42
geçmiş olsun

maliye bakanlığına şikayet edin çiftkurtları bakalım neler oluyor

AHMET1907
31-07-2012, 12:44
Allah yardimcin olsun, Turkiyede hukukun yavaş işlediğinide hesaba katarsak bayabi uzar konu

zeuss
31-07-2012, 12:48
Grey market ithalatlaçılarının en bilindik davranışlarıyla karşı karşıya kalmışsın , geçmiş olsun, kesinlikle dava açmanı tavsiye ederim. Bütün zararını karşılayabilirsin işini bilen bir avukatla.

BurakCengizhanoğlu
31-07-2012, 12:50
İyi bir avukat ve sabır kombinasyonu ile herşey çözülür ;)

Seven7
31-07-2012, 12:54
Kesinlikle mahkemeye gitmesi gereken bir konu. İnsan arabadan soğur böyleleri yüzünden.

_Emre_
31-07-2012, 12:56
Geçmiş olsun, böyle bir konuda sizin kadar sabırlı davranabilecek insan sayısı pek azdır. İşinin ehli bir avukat ile her şeyi çözebileceğinizi düşünüyorum. Bayiye karşı hakkınızı sonuna kadar arayın, peşini bırakmayın.

MUY37
31-07-2012, 12:58
Grey market ithalatlaçılarının en bilindik davranışlarıyla karşı karşıya kalmışsın , geçmiş olsun, kesinlikle dava açmanı tavsiye ederim. Bütün zararını karşılayabilirsin işini bilen bir avukatla.

Araç grey market değil benimde anlayamadığım konuda bu zaten , bu araç bayii çıkışlı tabi şuda var bize verdikleri fatura IMPORT CAR Veda Otomotiv diye bir şirket. Bayii çıkışlı bir aracın o bayii üzerinden faturaladırılması gerekmiyormu ???

cabriolet
31-07-2012, 13:01
bence sen bi chevrolet turkiye ile gorus ben suanda arabanin grey market bi araba oldugunu bile dusunmeye basladim :)

K.O.
31-07-2012, 13:02
iyi bi avukat bulup bütün haklarınızı arayın bence.o kadar para verip bu rezillikleri çekmek acaip moral bozucudur..

by serçe
31-07-2012, 13:18
okurken sinir krizi geçirdim yemin ederim büyük sabır varmış sende gerçekten ..

63owen63
31-07-2012, 13:21
Allah sabır ve kolaylık versin öncelikle,vergi vs olaylar konusunda deneyimli yırtık bir avukatla, sizin sabrınız birleşirse, çok fena ''ızdırap '' olabilirsiniz. Olun da.. Adam olsunlar. Sizden sonrasının başına gelmesin.

Mert83
31-07-2012, 13:23
Iyi bir avukatla bu işin peşine düşün. Bukadarda olmaz dedim okurken yuh yane.
Kesin hukuki yollara yönelin.
Saygılar...

SOMEONESPECIAL
31-07-2012, 13:36
Bu ne ya... Korku filmi gibi. Adamda ne huzur kalır ne sinir.
Valla söyleyecek bi şey bulamadım aslında çooook var da...

Burak K.
31-07-2012, 13:36
Ruhsattaki motor,şase no. vs ile arabanın üzerindekileri karşılaştırdınız mı ? Başka Camaro ruhsatı vermiş olmasınlar ?

MUY37
31-07-2012, 13:37
Ruhsattaki motor,şase no. vs ile arabanın üzerindekileri karşılaştırdınız mı ? Başka Camaro ruhsatı vermiş olmasınlar ?

Baktım onlara onlar tutuyor, bir sıkıntı yok onlarda...

Arenimo
31-07-2012, 13:39
Fatura çiftkurtlar degil mi?

Burak K.
31-07-2012, 13:41
Ruhsat kısmı kafa karıştırıcı fazlasıyla.

TigeR
31-07-2012, 13:42
insan o kadar heveslenip o kadar para vermesi üstünede bu olayları yaşaması gerçekten kötü bi durum inşallah sorun hallolur ama zaman geçmeden biran önce yasal yollara başvurun bence

ozgurluk
31-07-2012, 13:42
Fatura çiftkurtlar degil mi?

Görünüşe göre fatura çiftkurtlar değil. İşin içinde iş var sanırım.:soru:

Arenimo
31-07-2012, 13:43
Sanirim arac firma ithalati ciftkurtlar neden size baska bir firma adi altinda faturalandirsin araci? Muhtemelen size firma ithalati verip 2 sene garanti kapsaminda bakiyo dealer oldugu icin 2 sene ithal araclarada garanti vermek zorundalar

yigitblr
31-07-2012, 13:44
dışardan grey market alıp garantili diye satma olasılığı nedir?

mechanic
31-07-2012, 13:48
yanınıza bir avukat alıp oraya gidin. isteklerinizi belirtin, size cevap için bir süre isteyeceklerdir.
sonuçta çözümlenmezse,
1. chevrolet merkeze ing mail atın sadece durumu anlatın.
2. cevap alamazsanız
dava açın.

Emre Ekrem
31-07-2012, 13:48
Çok çok geçmiş olsun, bir tanıdık Ankara da Chevrolet bayisinden aldı ve hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyor, yazınızı okuduktan sonra "kendisi de yazacaktır" servis durumunu sordum, mutlu mesut geçiniyoruz diyor. Büyük kısmetsizlik olmuş.

SOMEONESPECIAL
31-07-2012, 13:49
Hani derler ya "Paranla rezil olmak"... Bu olması lazım sanırım.
Yazık günah ya...

Mertİ.
31-07-2012, 13:51
sizin olayınızın benzeri suan benim başımda var ama benim aracım grey market dahada kötü. sabahtan beri bende uğraşıyorum 2 aydır plaka çıkarmadılar bugün son dedim ihtar çektirin avukatınıza danışıp şahsen öyle yapıcam ben. telefon görüşmelerinide söyleyin kaç kere aradığınızı fatura detayından bakıp kanıt gösterebilirsiniz konuşmaları diye tahmin ediyorum.

karsiyakaliozi
31-07-2012, 14:11
başka sırketın adına fatura duzenlenmesı mıde bulandırıcı bence gery market tehlıkesı gorunuyor avukatdan bi ihtar cektirseniz iyi olur elinizde belge olur geçmiş olsun

SULTANOGLU
31-07-2012, 14:19
başka şirket üzerinden fatura diyince hakikaten korktum bu chevrolet in dünya kapsamında garanti tarzında birşeyi var mı ? varsa grey olarak kendi baysinde satp var bizim garantimiz diye vermiş olabilirlermi ?

yigitblr
31-07-2012, 14:21
başka şirket üzerinden fatura diyince hakikaten korktum bu chevrolet in dünya kapsamında garanti tarzında birşeyi var mı ? varsa grey olarak kendi baysinde satp var bizim garantimiz diye vermiş olabilirlermi ?

+1 bende okuduktan sonra aklıma ilk bu geldi
Garanti sadece çiftkurtlar için geçerli olmasın?

AtmoSpheriC
31-07-2012, 14:26
masallah sabırlı insansınız. dava edin bunları

devil_berk22
31-07-2012, 14:39
geçmiş olsun umarm kısa zamanda bütün problemleriniz hallolur

Arenimo
31-07-2012, 15:20

Hakan aynısını ben yazdım yukarıda muhtemelen bu şekilde garanti şu anda tüm dealerlarda geçeri bu gün porsche de alsan bmw veya mercedes de alsan 2 yıl ila 5 yıl artık firmanın fabrika garantisi kaç sene ise o süre zarfında bayi bakmalka yükümlü

garantiyi veren öreneğin BMW aldıysak borusan yada kosifler yada özgörkey vermiyo almanyadan bmw ag veriyo muhtemelen buda bu şekilde bir galeriden ithal araç alıp verdiler nasıl olsa garanti girişi yapıldı 2 yıl bakılıcak 2 yıl sonunda bu araç satılırken yada müşteriye biz size bu aracın ithal olduğunu söylemiştik gibi bir çıkışta bulunacaklar bence sıcağı sıcağına bunun üzerine gidilmeli gerekli yerlere şikayette bulunulup dava açılmalı nitelikli dolandırcılığa girmekte yapılan

grkm
31-07-2012, 15:34
Hacim ruhsat dışında heryerde 6162cc olarak gözüküyor. Ruhsatta büyük ihtimalle muayene geldiğinde değişecek... Ama benim aklım hala MTV ödemeden bu adamların nasıl ruhsatı çıkarttığında... Avukata kesinlikle başvurucam bu saatten sonra altında daha sıkınıtılı işler çıkabilir.

Mercedes Gulsoy'dan teslim aldığımız bir araç içinde böyle bir durum muayene sırasında ortaya çıkmıştı, nasıl ruhsatın plakanın çıktığına anlam verememiştim :rolleyes:

Geçmiş olsun Murat

fangio
31-07-2012, 15:49
çiftkurtları bende profesyonel bir firma bilirdim. Çok geçmiş olsun. Hakikaten işiniz zor. Paranla rezil olmak böyle bir şey :(

zübeyir
31-07-2012, 15:51
Çiftkurtların Allah Cezasını versin.hayatımda bu kadar kötü iğrenç bir servis görmedim.nerde beceriksiz eleman nerde beyın ozurlu ınsan var hepsı orada.

yan53
31-07-2012, 15:58
valla ben okurken sınır oldum allahtan basıma gelmemiş böyle birsey..geçmiş olsun üzücü olayLAR

svtec
31-07-2012, 16:00
doğuş oto -borusan-mengerler dışında gerisi yalan hikaye ... galerici ile sanayiden bir usta birleşip mekan kursa bazı servis satış noktalarından daha iyi hizmet verir..

Eyüp
31-07-2012, 16:12
Gercekten çok can sıkıcı bir durum olmuş..

İnşallah tüm sorunlarınızı çözersiniz..

Day Walker
31-07-2012, 16:13
demekki ilk arabayı size satmışlar geçmiş olsun.

__FrK__
31-07-2012, 16:22
oruçlu oruçlu hiç olmadı allah sabır versin size

NakkaSss
31-07-2012, 16:23
Okudukça içim daraldı.. Bu yazının bir kopyasını camaro nun ana dist. fabrikasına gönderin. Birde güzel bir avukat bulup maddi ve manevi tazminat davasında bulunun.. Siz çektiyseniz onlarda çeksin..

Chn53
31-07-2012, 16:30
Ben katil olurdum heralde.... Bence dava etmelisiniz.

Gunes G.
31-07-2012, 16:36
Ciftkurtlardan sifir civic type r almistim 2004'te, bagaji boyali cikmisti, normaldir yadirgamadim basiniza gelenleri, boyle bir tutum sergileyen firma maalesef.

Burak İ
31-07-2012, 16:45
Çiftkurtlar bereç honda orayı da tavsiye etmiyorum özellik ile servisini .

Murat Özcan
31-07-2012, 16:49
yazıklar olsun sizi bu kadar uğrastırdıklarına sözde çiftkurtlar büyük bir firmaydı ama gözümde sıfırlandı su an

8.000rpm
31-07-2012, 16:56
Okurken daraldım hakikaten
Bir de bunca olayda burada yazdığınız gibi seviyeli ve terbiyeli davranabildiniz mı cidden?

Bu olay , arabayi satabilmek için yalanın biri bin para taklaci güvercin modundaki satıcının "ogluum camaro sattım laaaaaaan" seklinde satıcılar arası bir tatmin pesinde olduğunu gösteriyor
Ciftkurtlar adı benim hep tüylerimi diken diken etmiştir...

Patisever
31-07-2012, 17:09
sen bunları dava et o arabanın parasını alırsın bedavaya gelir araç :) ama öyle böyle değil d..lı bir avukat olsun

timucintt
31-07-2012, 17:22
Sabrınıza hayran kaldım... ben olsam servisteki muameleden sonra arabayı iade ederdim yada yakardım sanırım orayı... bir an önce sağlam bir avukata başvurup bu işi çözdürün derim.. sizin iyi niyetinizi kullanıyorlar sürekli....

barisy
31-07-2012, 18:05
vergi konusu ile motor hacmi konusu çok ciddi. Avukat ile yola devam etmenizi öneririm.

DarkSky
31-07-2012, 19:29
olaya mutlaka ciddiyetle yaklaşın, hukuki yollardan mutlaka hakkınızı arayın.

oğuz
31-07-2012, 19:55
ortada yanlıslıktan cok başka şeyler var sanki işin içinde

SGTI
31-07-2012, 20:05
Baktım onlara onlar tutuyor, bir sıkıntı yok onlarda...

Size tavsiyem hemen bir avukat tutmanız.Herşey belgeliyse bir problem olmaz ama hem vergisini vermeden trafiğe çıkması hem ruhsatta hatalı bilgi gösterimi.Aslında şu an dolaylı yoldan yaptığınız vergi kaçırma gibi birşey.Çünkü düşük model düşük hacim vergisi ödüyorsunuz.Dediğim gibi iyice kuyruklarına basında bunların sizden sonraki müşterilerin canı yanmasın,onlara fayda etmiş olursunuz.Şurada resmen ağzım açık kaldı sanki 60 tane cami 45 tane okul 57 tane hastane yapmış gibi başlıyor birde." Biz Çiftkurlar holding olarak aracınızın ~130.000tl tutan ÖTV ödemesini paramız olmadığı için yapamıyoruz".Telefon görüşmelerini mailleri kayıt altına alabilseydiniz iyi olurdu aslında.

MUY37
31-07-2012, 21:35
Okurken daraldım hakikaten
Bir de bunca olayda burada yazdığınız gibi seviyeli ve terbiyeli davranabildiniz mı cidden?

Bu olay , arabayi satabilmek için yalanın biri bin para taklaci güvercin modundaki satıcının "ogluum camaro sattım laaaaaaan" seklinde satıcılar arası bir tatmin pesinde olduğunu gösteriyor
Ciftkurtlar adı benim hep tüylerimi diken diken etmiştir...

Bugün akşam üstü Chevrolet türkiye ye mail attım konuya yazdığım metni aynen onlarada gönderdim sonunda , " Bu aracın ithalatı ve tescilinde usülsüzklük olduğundan şüpheleniyorum, gerekli araştırmanın yapılmasını istiyorum. Bende avukatımla gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağım " diye yazdım yarım saat sonra cevap geldi iletişi numarası almak istedikleriyle ilgili ve hemen aradılar gerekli işlemler ve inceleme başlatılmış. Şİkayetim ACİL başlığı altında işleme sokulmuş en kısa sürede dönüş yapacaklarmış. Burdan da bir iş , yaptırım çıkmaz ise direk GM Amerika ya mail atıcam. Bunlar artık yüzssüzlüğü iyi ele almış , eşşeğe hidroforu bağlamışlar. Bir şekilde artık canlarının yanması lazım...

Aracı alana kadar hep sakinliğimi korudum çünkü hernekadar sorun çıkmış olsada ben amacıma ulaşmıştım fakat bu son olay cidden bardağı taşıran son damla oldu. Hatta şu yazdığnız "oğlum camaro satttım lannn" kalıbından sonra birşey daha aklıma geldi aracın kaskosuyla ilgili. Aracın işlemleri yapılırken bana kaskoyu ordan yaptırmamı , işe yeni bir arkadaşlarının girdiğini camaro kaskosu yapıp patronların gözüne girmesi gerektiğini söylediler hemde çok iyi fiyat vericeklerdi onlara göre. Tabi gene çiftkurtlardan beklenen oldu ve 19.000tl kasko bedeli çıkardılar arabaya ama ben herzaman çalıştığımız kasko şirketinden bu bedelin 5 te 1 i fiyatına kaskolattım aracı , bu gelen fiyatın üzerine iyi fiyat olmasayı herhalde arabayı alıcaktınız altımdan dedim...

efe_
01-08-2012, 00:02
Kaskoda iyi fiyat vermenin tek yolu anlaşma maddelerini iptal etmek.Bu hareketler, yapılan telefon görüşmeleri şaka gibi, tam kalitesiz esnaf ağzı konuşmalarına benziyor....

bartubasot
01-08-2012, 00:17
Okurken bian hiç Bitmicek sandim aksilikler helal olsun iyi dayanmissiniz

TarikS
01-08-2012, 00:29
Sabriniza hayran kaldim ben de, agzinizi bozmamis olmaniz sasirtici :)

Chevrolet Turkiye gerekenleri yapar umarim, veya GM'e de gitseniz sonunda Ciftkurtlar'in burnundan fitil fitil gelir insallah, gecmis olsun.

Bu arada ben de killandim simdi, aracta herhangi bir boyali parca vs. yok degil mi? O kadar aksiligin ustune boyle birsey cikti yazsaniz sasirmayacaktim.

ERK_RS
01-08-2012, 00:29
gercekten basiniza gelenler sabir testi gibi. insanin bu olanlar karsisinda aklina sahip cikabilmesi cok zor..

parasi neyse veriyorsunuz ancak karsi taraf eli s*kinde sizi oyaliyor ve kandiriyor resmen..
servisin bilgisizligi ve tavri ayri bir konu zaten.

Murat Ç.
01-08-2012, 01:10
''Gerçekten acayip bir sabrınız varmış... bu kadar aksilige bayide hiç işini düzgün yapan adam yokmuymuş. sıradan bi araba almıyorsunuzki 2012 camaro alıyosunuz adamlardan size özel muamele bile yapmaları gerekirdi bile bnce hakkınızı sonuna kadar arayın .... Allah kolaylık versin bunca seyden sonra.

İbrahim Erdem
01-08-2012, 01:14
P...tluğun bu kadarı. Okurken sinirlendim. Elinizden geleni ardınıza koymayın.

vtec26
01-08-2012, 01:16
çok ama çok geçmiş olsun,bunlar hep iyi niyetinizden, eğer ilk günlerde kızıp bağırığ çağırsaydınız hepsi süt dökmüş kediye dönerlerdi...
Tekrardan çok geçmiş olsun bence yasal yollardan hakkınızı arayın...

pirasa
01-08-2012, 01:40
Ben satıcı kaputu açmak istemedi diye, galeride "dolandırıcımısınız siz?" diye bağırdım, sizin anlattıklarınız başıma gelse, şuan iktisadi hukuk adına ne kadar kaynak varsa okumuştum internette.

Mertİ.
01-08-2012, 01:51
Bugün akşam üstü Chevrolet türkiye ye mail attım konuya yazdığım metni aynen onlarada gönderdim sonunda , " Bu aracın ithalatı ve tescilinde usülsüzklük olduğundan şüpheleniyorum, gerekli araştırmanın yapılmasını istiyorum. Bende avukatımla gerekli işlemlerin yapılmasını sağlayacağım " diye yazdım yarım saat sonra cevap geldi iletişi numarası almak istedikleriyle ilgili ve hemen aradılar gerekli işlemler ve inceleme başlatılmış. Şİkayetim ACİL başlığı altında işleme sokulmuş en kısa sürede dönüş yapacaklarmış. Burdan da bir iş , yaptırım çıkmaz ise direk GM Amerika ya mail atıcam. Bunlar artık yüzssüzlüğü iyi ele almış , eşşeğe hidroforu bağlamışlar. Bir şekilde artık canlarının yanması lazım...

Aracı alana kadar hep sakinliğimi korudum çünkü hernekadar sorun çıkmış olsada ben amacıma ulaşmıştım fakat bu son olay cidden bardağı taşıran son damla oldu. Hatta şu yazdığnız "oğlum camaro satttım lannn" kalıbından sonra birşey daha aklıma geldi aracın kaskosuyla ilgili. Aracın işlemleri yapılırken bana kaskoyu ordan yaptırmamı , işe yeni bir arkadaşlarının girdiğini camaro kaskosu yapıp patronların gözüne girmesi gerektiğini söylediler hemde çok iyi fiyat vericeklerdi onlara göre. Tabi gene çiftkurtlardan beklenen oldu ve 19.000tl kasko bedeli çıkardılar arabaya ama ben herzaman çalıştığımız kasko şirketinden bu bedelin 5 te 1 i fiyatına kaskolattım aracı , bu gelen fiyatın üzerine iyi fiyat olmasayı herhalde arabayı alıcaktınız altımdan dedim...

en iyisini yapmışsınız.

Dağhan
01-08-2012, 02:00
Memlekette ki karaktersiz sayısı karakterlileri o kadar aştı ki...
Büyük geçmiş olsun ben okurken deliye döndüm siz yaşarken ne stres çektiniz kim bilir umarım kısa zamanda çözüme kavuşur bu durum.

_muhaRRem
01-08-2012, 02:03
ohaa ya yuhh nası iştir ya

overblack
01-08-2012, 02:12
bu mossad,mı-5 ajanları filan var.bilmem kaç saat işkence psikolojik baskı yapsalar sesleri çıkmıyor.bence onlardan daha başarılısın :) bir düşün derim.heyecanlı meslek :)

onurdestan
01-08-2012, 03:25
2004 te babama chrysler pt cruiser aldık çiftkurtlardan 2.0 motor diye araba servise girdi usta bu 2.4 motor dedi ki gerçektende 2.4 çıktı babam fazla cazgırlık yapmadı ama 3 sene 2.4 vergisi ödedik uzak durulması gereken bir firma. 2010 senesinde automika dan chevrolet camaro aldık sıfır ozamanlar garantide vermiyodu chevrolet öle bi kanun yoktu onuda polis çevirdi siyah şeritler yüzünden bizde söktürdük bembeyaz oldu araba bakım zamanı geldiğindede takasladık gitti. bu konu güncel kalsın bence olayları buraya yaz paylaş lütfen görelim bakalım napıyolar

MUY37
01-08-2012, 10:02
Sabriniza hayran kaldim ben de, agzinizi bozmamis olmaniz sasirtici :)

Chevrolet Turkiye gerekenleri yapar umarim, veya GM'e de gitseniz sonunda Ciftkurtlar'in burnundan fitil fitil gelir insallah, gecmis olsun.

Bu arada ben de killandim simdi, aracta herhangi bir boyali parca vs. yok degil mi? O kadar aksiligin ustune boyle birsey cikti yazsaniz sasirmayacaktim.

Aslında oda aklıma gelmiyor değil baktırmaya korkuyorum açıkçası boyalı parça çıkarsa sadece sinirim bozulmuş olacak en azından varsada bilmemek en iyisi çünkü ispat edilecek birşey yok öyle bir durumda arabayı alırken imzayı attık birkere...

tegci_09
01-08-2012, 10:17
çiftkurtlar kadar rezil bir firma yok falken lastiklerinin distribütörlüğünüde yapıyorlar 3 sene önce bayiliğini bıraktım adamlar gümrükten mal çekicez diye ödeme istiyorlardı bizde ödemeyi yapıp 1 ay mal bekliyorduk en sonunda film koptu bağları kopardım. yerinizde olsam sağlam bi avukat tutup emdikleri sütü burnundan getirinceye kadar uğraşırdım Allah yardımcınız olsun.

997TT
01-08-2012, 10:27
Ciftkurtlar ve vergi! Dua edin uste para istememis!
Bir kac sorum olucak;
Otv makbuzunu gordunuz mu?
Gumruk beyannamesini gordunuz mu?
Sormamdaki sebeb,galeriler(ozellikle ciftkurtlar gibi kurtlar!) size yuksek fatura kesip,araci gumruge cok dusuk beyan ile sokuyor,eger gumruk itiraz ederse,otv sini beyan ile dusuk yatiriyorlar! Yada 3-4 kez zarar fatutasi kesip,aracin otv matrahini illegal yollarla dusuruyorlar!
Maliye mutlaka bu vergi zayini tahsil ediyor ve ceza kesiyor! Hata cogu zaman araca satilmaz kaydi koyup,elinizde 5 para etmeyen mal kaliyor!
Bu dedigim iki evragin asillarini isteyin,vermiyorlarsa yikin ortaligi! Ben 2009 yazinda Gt-R almistim,80 dolardan soktuk demislerdi,ustune dusmedim ancak 40 dolarda soktuklarini ogrenince sok olmustum!
Mesela bakirkoydeki "meshur" galeri, F458'e 41.000 euro otv yatirmis,hesabi siz yapin!!
Oyuzden ben Gt-R imi kendim getirdim,tam fatura tam otv... Alirkende icim rahat satarkende...
Aman dikkatli olun...

MUY37
01-08-2012, 10:45
OTV makbuzunu istedik haber vericekler... Gumruk beyannamesinide arayıp istedim yazınızı okuduktan sonra. Haber bekliyoruz , eğer Chevrolet Türkiye gerekeni yaparsa zaten çarşı pazar karışıcak gibi duuryor.

997TT
01-08-2012, 10:52
Yapmicaklar pardon yapamiyacaklar... Cunku hersey ortaya cikicak. Bence siz gumruge ve vergi dairesine gidip,sahibi oldugum su sase nolu aracin evraklarini istiyorum diyin. Artik bilgisayar ortaminda hersey. Vakit kaybetmeden baslayin...

deathofacar
01-08-2012, 11:01
Ben bundan altı ay kadar evvel ciftkurtlar tarafından ithal edilmiş bir m3 e alıyordum. Arabanın sahibi Kartal da bir Fiat bayiisi idi. Satın almak icin evraklarını aldım aracın , öncelikle fatura düşük cikti daha sonra da gümrük beyannamesi bulunamadı. Arabanın sahibi epey bir ciftkurtlari destikten sonra bir evraka ulaştı. Arabanın ilk getirildiği kisinin adı charles jack Daniels di. İsim enteresan, fatura düşük , gelen gümrük beyannamesinin numarası ise ofsaytı. Çünkü numarayı araştırdığımda kapanan bir gümrük noktasının son kestiği beyannamenin numarasından büyüktü. Fiatci vatandaşa bunları anlattım. Cocukta endişeye kapıldı. En son bir galeriden satilikti. Simdi görmüyorum arabayı. Grey den bedava verseler artık gözüm görmüyor.

overblack
01-08-2012, 11:05
Ben bundan altı ay kadar evvel ciftkurtlar tarafından ithal edilmiş bir m3 e alıyordum. Arabanın sahibi Kartal da bir Fiat bayiisi idi. Satın almak icin evraklarını aldım aracın , öncelikle fatura düşük cikti daha sonra da gümrük beyannamesi bulunamadı. Arabanın sahibi epey bir ciftkurtlari destikten sonra bir evraka ulaştı. Arabanın ilk getirildiği kisinin adı charles jack Daniels di. İsim enteresan, fatura düşük , gelen gümrük beyannamesinin numarası ise ofsaytı. Çünkü numarayı araştırdığımda kapanan bir gümrük noktasının son kestiği beyannamenin numarasından büyüktü. Fiatci vatandaşa bunları anlattım. Cocukta endişeye kapıldı. En son bir galeriden satilikti. Simdi görmüyorum arabayı. Grey den bedava verseler artık gözüm görmüyor.

isim çok entrasan :) gece barda filan evrak dolduruyorlar sanırım

boost35
01-08-2012, 11:09
arkadaşım yazını bende sabırla okudum. sana tavsiyem şasi no, motor no, vsvs hepsini ekleyerek, ingilizcesi çok iyi olan birini yanına alıp amerika chevroletye bunların hepsini detaylı yazmandır. bizim başımızdan buna benzer birşey geçti ve sana soyledigimin benzerini yaptıktan sonra adamlar problemli parçaların hepsini ücretsiz gonderdigi gibi birde ozur mektubu gonderdiler.

YsnErhn
01-08-2012, 11:24
Geçmiş olsun. Chewrolet Türkiye ( 0262 853 30 12 ) ile bu konuyu mutlaka paylaşın çözüm bulacaklardır dıye umuyorum. Tekrardan geçmiş olsun

mmged_jan
01-08-2012, 11:44
tefeci bir galeriden alsanız daha az uğraşırdınız herhalde resmen çakal tayfası bunlar ama dediğim gibi kanuna sığınmak ve yeni bir servis bulmak şart

MUY37
01-08-2012, 12:06
tefeci bir galeriden alsanız daha az uğraşırdınız herhalde resmen çakal tayfası bunlar ama dediğim gibi kanuna sığınmak ve yeni bir servis bulmak şart

Zaten çiftkurtlar benim için bitmiştir yeni servis konusunda hallettim gibi... Kanuni boyuta Chevrolet Türkiye den gelen cevap doğrultusunda başvurucam. Öncelikle onlardan gelen cevap önemli.

MUY37
01-08-2012, 12:08
Geçmiş olsun. Chewrolet Türkiye ( 0262 853 30 12 ) ile bu konuyu mutlaka paylaşın çözüm bulacaklardır dıye umuyorum. Tekrardan geçmiş olsun

Zaten görüştüm daha işlemler başlatıldı, sonucu bekliyorum.

bywarm
01-08-2012, 12:15
sebeb ne olursa olsun çift kurtlar camaro nun resmi bayisi ise herşeyi kontrol edip o şekil vermesi gerekiyor yok yılda 1 camaro satmış yada 50 satmış bu işin acemiliği olmaz biz bile altımızdaki 15 ,20000 tl lik araçlarımıza yanıp tutuşurken adam orada 130000 tl ötv ödüyor borumu sen iyi sabretmişsin ( ben olsaydım orayı mezbahaneye çevirirdim ) o kadar para vericem üstelik paramla rezil olucam + şimdi ruhsatta 2600 cc yazıyor üstüne üslük yakalansan sahtekar duruma düşeceksin yemişim camaro sunu çifte kurtunu aç davanı maddi manevi al paranı geri faizi ile kafan sağlam olsun ....

997TT
01-08-2012, 13:31
Cakal galeri denmis,ciftkurtlarin durust oldugunu nereden biliyorsunuz?
Ayrica Chevy tr nin yapicagi fazla birsey yok eger araca dusuk otv yatip,dusuk beyan edildiyse.
Onlar ancak idari olarak mudahele ederler. İthal isine karis(a)mazlar,sirketin ic isleri.
Sahibi dahil cok dikkat edilmesi gereken bir yer!

Gunes G.
01-08-2012, 14:09
"aç kurtlar klasiği"

onursumer
01-08-2012, 16:11
Ciftkurtlar ve vergi! Dua edin uste para istememis!
Bir kac sorum olucak;
Otv makbuzunu gordunuz mu?
Gumruk beyannamesini gordunuz mu?
Sormamdaki sebeb,galeriler(ozellikle ciftkurtlar gibi kurtlar!) size yuksek fatura kesip,araci gumruge cok dusuk beyan ile sokuyor,eger gumruk itiraz ederse,otv sini beyan ile dusuk yatiriyorlar! Yada 3-4 kez zarar fatutasi kesip,aracin otv matrahini illegal yollarla dusuruyorlar!
Maliye mutlaka bu vergi zayini tahsil ediyor ve ceza kesiyor! Hata cogu zaman araca satilmaz kaydi koyup,elinizde 5 para etmeyen mal kaliyor!
Bu dedigim iki evragin asillarini isteyin,vermiyorlarsa yikin ortaligi! Ben 2009 yazinda Gt-R almistim,80 dolardan soktuk demislerdi,ustune dusmedim ancak 40 dolarda soktuklarini ogrenince sok olmustum!
Mesela bakirkoydeki "meshur" galeri, F458'e 41.000 euro otv yatirmis,hesabi siz yapin!!
Oyuzden ben Gt-R imi kendim getirdim,tam fatura tam otv... Alirkende icim rahat satarkende...
Aman dikkatli olun...

galleriden sıfır araba alırken daha plakası çıkmadan bu şekilde sorgulatabilirmiyiz ?

galeriler çok ciddi vurgunlar yapmışlar bu sayede birçok kişinin zaten bu yuzden canı yandı çok dikkatli olmak bilinçlenmek gerekli

borayuksel
01-08-2012, 18:14
Zaten görüştüm daha işlemler başlatıldı, sonucu bekliyorum.

ben olsam Chevy Turkiye'yi de muattap almazdim bu kadar olan bitenden sonra, guvenim kalmazdi onlara da ama zamanin varsa eger sormussun cevap beklemek farz olmus, takipteyim :/

997TT
01-08-2012, 18:40
Tabiki,diyeceksiniz ki ;) otv nekadar yatiyor? Para ver yatiralim mi dedi? Paran yoksa yapma bu isi kardesim deyin! Ha diyelim parasi yok ama araci cikartmak icin cepten odiceksiniz; gumruk beyannamesi ve otv beyannamesini isteyin! Ki yaticak matrahi gorun...
Bu iki evragin ASLİNİ gormeden is yapmayin!
Yada benim gibi Tr de distrubutoru olmayan yada baska durumlarda kendiniz getirin ve evraklari duzgun yapin...

onursumer
01-08-2012, 19:24
Tabiki,diyeceksiniz ki ;) otv nekadar yatiyor? Para ver yatiralim mi dedi? Paran yoksa yapma bu isi kardesim deyin! Ha diyelim parasi yok ama araci cikartmak icin cepten odiceksiniz; gumruk beyannamesi ve otv beyannamesini isteyin! Ki yaticak matrahi gorun...
Bu iki evragin ASLİNİ gormeden is yapmayin!
Yada benim gibi Tr de distrubutoru olmayan yada baska durumlarda kendiniz getirin ve evraklari duzgun yapin...

bilgiler için teşekkurler

normal kendime ait bir şirketim var ama makine imalatı yapıyoruz ithalat üzerine değil mesela 1 adet kendime bir araç aldım yurt dışından bunu vergilerini odeyip getirebiliyormuyum ?

yoksa illaki bu izinlere sahip bir aracı şirketmi kullanmam gerekli ?

Tekos
01-08-2012, 20:00
Merhaba çok geçmiş olsun.Yazının hepsini okudum , resmen size eziyet çektirmişler.Çok geçmiş olsun (zevk vs. kalmamıştır artık içinizde) ama bu olayları yanlarına bırakmamak gerekiyor.Çok fazla iyi niyet bazen suistimal ediliyor.Bu konular da artık yargı daha hassas bence konunun üzerine gidin.
Bu olayın en guzeli bir tane avukat ve isteklerinizi noterden dilekçe şeklinde tebligat yoluyla ihbarname çekerek istemeniz.
Avukat sizi yönlendirecektir ama maddi ve manevi tazminat yolunuz açık gözüküyor,isteyin.

kaanpoyrazoglu
01-08-2012, 20:12
Traji-komik gerçekten , büyük geçmiş olsun .. Hukuki yollardan hakkınızı sonuna kadar arayın bence..

STeaM
02-08-2012, 10:41
otomobil satış uzmanı olarak kanım çekilerek okudum.
evet hata yapılabilir, firmadan yada emniyetten olabilir ama bu kadar da üstüste hata nasıl yapılır anlayamadım...

yazık...
dist. çıkışlı otomobil neden satılmaz? bu sebeplerden.

997TT
02-08-2012, 17:55
Otomobil ithalat izniniz yoksa,bu izini olan sirketlere 1000 euro komisyon vererek herseyi sizin takip ettiginiz,durust hazirlanmis evraklarla,kafa rahat/gonlunuz rahat ithal edebilirsiniz. Sanirin tek otomobil getirme hakki olmadi gerek vatandaslarin.
Uzak durun kurtlardan,cakallardan. Piyasanin icine ettiler!

M.degirmen
02-08-2012, 18:59
abi gerçekten sabırına hayran kaldım yani okurken sinirlerim bozuldu .
bu işin peşini bırakma

Nightfish
12-09-2012, 18:42
Biraz hort olacak ancak cidden merak ettim bi gelişme var mı konuda diye.

lncdlt
12-09-2012, 18:51
bu yazdiginiz yaziyi aynen translate edip amerika headquarters a yollayin ve direk avukata verin bence, ugrasmaya degmez. ne terbiyesiz kurumlar var.

Onamdar
12-09-2012, 20:39
Tekel bayisi isletemicek adamlar araba ithal edip satiyolar arkadas...

Burak İ
01-11-2012, 13:32
Sibel Can ın aracına da el konmuş. Çiftkurtlar dan almış aracı.

lucky Jackal
01-11-2012, 13:33
Sibel Can ın aracına da el konmuş. Çiftkurtlar dan almış aracı.kaynak
Milliyet - Sibel Can'ın lüks cipine el konuldu (http://magazin.milliyet.com.tr/sibel-can-in-luks-cipine-el-konuldu/magazin/magazindetay/01.11.2012/1620386/default.htm)

free-hifi
01-11-2012, 13:39
bütün hepsini okudum hocam sana zahmet veren yayında ve yapımda emeği geçen hepsinin taaaaa aaaaaa......

MCN21
01-11-2012, 13:52
tek seferde okudum benim icim bunaldı bilgisayar basında ! cok gecmis olsun , umarım diger problemlerde en yakın zamanda cözülür ama dava acıp arabayı geri vermekte adamların hakkettigi muamele !

individual
13-12-2012, 22:57
çiftkurtlar mehmet çelik birazdan beyaztv'de arkadaşlar.kaçak lüks otomobiller hakkında konuşacak.

onurars
13-12-2012, 23:07
Çiftkurtlar zaten patlak verdi bakalım sonucu ne olacak.Opel ve Mitsubishi Mar oto'da ilk vergiyi ödemiyor ve nasıl ruhsat çıkıyor anlamış değilim ben sıfır araç alıp 1 ay sonra satmak istedim noterde vergi borcu çıktı aradığımda olur böyle şeyler 1 saate yatırılır demişlerdi.

K0213
13-12-2012, 23:13
süper lüx bir otomobili, şahin fiyatına mı satıyorlar da bu kadar rahat ve geniş davranıyorlar anlamadım?

Türkiye de kurumsallık ne yazık ki, Türk ismi olan bir firmalar için geçerli değil :o

Arda K.
14-12-2012, 02:37
Sanırım bu opel-chevrolet bayilerinin hepsinde bi gerizekalılık var
Aracımı teslim almada aynı problemleri yaşadım diyebilirim sizi çok iyi anlıyorum baştan aşşa kaynar suların dökülmelerini geçmiş olsun

ozgurluk
14-12-2012, 10:57
En son tutuklanmışlardı diye hatırlıyorum daha sonrasında haberlerde falan hiç görmedim bu konuyu..

Son durum nedir bilgisi olan varmı ?

Orhan
14-12-2012, 11:17
hacı olaylar sıkıntılı senvbir avukat bul kendine onla hallet işleri vergi olayı çok sakat...

Aynen hiç uğraşma avukat aracılığı ile bir protesto gönder bekleme süresini bekle bi işlem yapılmassa direk mahkemeye ver ki senin başın daha fazla ağrımasın