PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meslek Önerisi

stayfun
31-07-2012, 17:16
Merhabalar,ilk senemde LYS umduğum gibi geçmedi ve seneye mezuna kalmaya karar verdim.Siz daha tecrübeli abilerimden ise bir sayısal öğrencisi için meslek önerisi danışmak istedim. Açıkçası ben özel pilotaj düşünüyordum fakat meslek garantisi yok deniliyor yani bütün masraf çöpe gidebilir.

http://www.thk.edu.tr/Content.aspx?cid=108

stayfun
31-07-2012, 17:55
Hocam sanırım o iş üniversite sonrası düşünülebilir fakat ben ilk aşamada yurt dışında da geçerli bir meslek düşünüyorum fakat pilotluktan başka bulamadım

tayreep_john
31-07-2012, 17:57
özel pilotaj için özel kurslara gitmen gerekiyo diye biliyorm kurs fiyatlarıda 320d kadar :) ama 1 senede o para çıkıyo bile

63owen63
31-07-2012, 18:02
Öneriden ziyade meslekler üzerine bilgiler edin,kendi meslegini kendin seç kardeşim, başarılı bir kimligin önşartı budur.

stayfun
31-07-2012, 18:15
özel pilotaj için özel kurslara gitmen gerekiyo diye biliyorm kurs fiyatlarıda 320d kadar :) ama 1 senede o para çıkıyo bile

Hocam kurslar üniversite sonrası birde bunun özel üniversite eğitimi var hazırlık artı dört sene maliyeti 520d kadar oluyor ardından kullanacağın uçak içinde sertifika alman gerekiyor onunda masrafı ile m paket oluyor araç tek korkum bu kadar masraf yapıp o araca binememek

Thracian
31-07-2012, 18:33
18 yaşındaki birine göre (ilk izlenim) gayet aklı başında birisin. Bu da sana bir çok + getirecektir. Pilotluk gün geçtikçe artan bir ihtiyac, Güzel bir okul ( uçak filolarının direk bağlantılı olmadığı) da eğitim alırsan iş bulman kolaylaşır.

Pilotlukta işsiz kalman zor gibi çünkü transferler çok yogun, ticari, kargo, yolcu, özel, gibi gibi

İbrahim33
31-07-2012, 19:52
Eğer maddi durumunuz el veriyorsa , 1 dk durma hemen git...İşe başlayınca başlangıçta ayda 4-5 k tl kazanırsın , ilerleyen yıllarda 15 k tl'ye kadar çıkar maaşın...

!KO
31-07-2012, 20:29
ben çok istemiştim bikaç yerlede görüşmüştüm hatta :) ayjet o zamanlar iyiydi şimdi nasıldır bilemiyorum araştırmak lazım :)

Seven7
31-07-2012, 21:03
İş garantisi var, en az doktorlar kadar. Ama iş keşke parayla bitse. O parayı vermeyi göze alsan bile bir ton mülakatın var ve kontenjan çok çok az. Yani hem sağlık olarak sıkıntın olmayacak, hem her an kendine dikkat edeceksin, hem çalışacaksın, hem paran olacak, hem de potansiyelin olacak. Ayrıca İngilizce konusunda baya baya kasıyorlar. Gözünü korkutmak istemem açıkçası ama ben de pilotaj düşünüyorum aydınlatmak için söyledim.

TigeR
01-08-2012, 01:05
imkanın varsa hemen git bence boşta kalma şansın bayağı düşük thy pilot bulamıyordu bi ara gazetelere çıkmıştı rekabetten dolayı ama dedikleri gibi sağlık yönünden kusur olmaması lazım