Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen saxo 1.4 i hararet sorunu
Hayırlı akşamlar.Bu gün bir 1998 Citroen saxo 1.4 i buldum.Aracın hararet sorunu olduğunu söylediler.
Hararet göstergesi sayısal değil,hararet yapınca yanan cinsten.Araca bindim devirlenmesi felan güzeldi.
Durduğumuzda radyatör kapağından su atıyordu.
Soğutup suyuna baktık yağ yoktu.
Sorduğumuzda Silindir kapak contası yanık olabilir dediler
Silindir kapağı çatlağı olabilir dediler.
Ne kadar masrafı çıkabilir.Bilgilendirirseniz sevinirim
sen motor yapılacak gözüyle pazarlık edip alırsan kafan rahat eder riske girme
Rakam hesaplı sanırım olmazsa yaptırır binerim
aynı motorlu peugeot 106 var.
Silindir kapak contası bendede 14 senenin etkisiyle çürümüştü, yağ atıyordu.
Değiştirmek için üst kapak açılınca gördük, çok ça noktada çürüme olmuştu.
Sökme takma silindir kapak contası eksoz contası fln filan derken 450-500 civarına mal oluyor onu gidermek.
Onun dışında aracı alırsan, çıkma saxo vts göstergesi alıp, hararet müşirini değiştirip (serviste 45 tl, yansanai 10-15 tl)
hararet göstergesine kavuşabilirsin.
Ben 106 gti gösterge seti taktım, hem devir hemde hararet göstergesine kavuştum.
İstersen yardımcı olurum
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Bu gün satışını aldım.Komik gelir ama sadece radyatör kapağı bozukmuş.
Saxo vts göstergesinin montajını nereye yaptınız ?
Araçta Rpm göstergesi var.Elektronik hararet göstergesi cidden sıkıntılı bir şey
Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Bu gün satışını aldım.Komik gelir ama sadece radyatör kapağı bozukmuş.
Saxo vts göstergesinin montajını nereye yaptınız ?
Araçta Rpm göstergesi var.Elektronik hararet göstergesi cidden sıkıntılı bir şey
Arabanın model yılı nedir? Benzin göstergesi üstte ortada mı?
Ya da en temizi arabandaki göstergenin fotosunu çekip yüklermisin.
Ben gösterge değiştirmeyi kendim yaptım, direksiyonu , etrafındaki plastik parçaları, sinyal kolunu, gösterge çerçevesini sökünce, göstergeyi söküp alıyorsun, yerine 106 gti göstergesi taktım.
ilk taktığımda hararet göstergeleri çalışmadı (hem su , hem de yağ sıcaklık göstergesi var), su göstergesini çalıştırmak için de göstergenin hararet müşirini değiştirmek zorunda kaldım, benim araçtaki sendeki gibi sadece ışık yakan tipten müşirdi (tek pinli), sıcaklı ölçen ve ışık yakan müşir farklı (2 pinli).
Müşiri değiştirince, sıcaklık göstergesi çalıştı, yağ sıcaklık göstergesine uğraşmak gerek biraz, oyüzden şimdilik beklemede, boş bir zaman bulursam halledicem onuda
1998 model benzin göstergesi ortada.
uygun zamanda fotoğraf yüklerim
bilgi için teşekkürler
1998 model benzin göstergesi ortada.
uygun zamanda fotoğraf yüklerim
bilgi için teşekkürler
ok, mekanik km sayaçlı (LCD olmayacak) vts veya 106 gti gösterge seti işini görecektir.