Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic 1.6ies-2001 Megane 1.6-Toyota Corolla ae101 1.6Gli
Honda civic : 120 hp
Megane : 110 Hp
Toyota Corolla : 114hp
Megane da kat iptali var sadece. Araçların durumu iyi. Dragda ve roll de sonuç ne olur sizce?
1) Toyota
2) Renault
3) Honda
derim ben.
1) Toyota
2) Renault
3) Honda
derim ben.
O kadar iyi mi toyota ya beklemiyordum böyle bi sıralama :) 3 araca da bindim de bana honda 1 megane 2 gibi geliyordu. :)
akucukdogan
02-08-2012, 02:09
1 toyota 2 honda 3 megane şahsi fikrim. Bu arada megane2 mi ?
2001 model yazmıştım megane 1.
Bluttbeton
02-08-2012, 15:44
Toyota ile Honda kafa kafaya yürür
Jeandan-R
02-08-2012, 16:02
Şöförlükte biter iş, çok yakın arabalar.
Edit: Güzel deneme olur, video isteriz :)
tapari75
02-08-2012, 16:43
kafa burun olabilir aslında pilotaja bağlı olarak lakin toyotalar tehlikeli hondada öyle renault pek bilmiyorum :)
TurboJDM
02-08-2012, 20:55
1. Renault 2. Honda 3. Toyata diyorum ben.
honda manuel se 1 ) honda 2 ) toyota 3 ) renault diyorum honda otomatikse sonuncu olur :D söförlük önemli ama ...
drummer582
02-08-2012, 21:57
honda manuel se 1 ) honda 2 ) toyota 3 ) renault diyorum honda otomatikse sonuncu olur :D söförlük önemli ama ...
+1 aklımdaki sonuç budur katılıyorum...
1)Honda
2)Renault
3)Toyota
2 sene megane 1.6rxt kullandm.1 kere gli ile yaylaya gıderken kullanmak nasıp oldu.honda ies i hıc kullanmadım.ama megane corollaya sadece 1. Vıteste dırenır corolla 2 ye attıgı anda uzamaya baslar
metinmat33
06-08-2012, 14:17
honda alır ama toyota kopmaz peşinden renault cam carlık yapar:)
honda , renault, toyota hepsi stndrt sa tabi...
megane uzar ve üzer... :icon_tup:
İbrahim33
06-08-2012, 22:47
corolla rahat götürür..
megane uzar ve üzer... :icon_tup:
marka fanatiği diye buna deniyo galiba
bende 1 honda 2 megane diye düşünüyorum. zamanında 1.6 rxi megane la ae101 denemişti ikiside yakın arkadaş megane geçmişti. önceden megane ı olan şu an 1.6ies sahibi abimiz de megane hondanın çok arkasında kalmaz diyor.
Murat Özcan
07-08-2012, 04:13
honda alır ama toyota kopmaz peşinden renault cam carlık yapar:)
hahahahaha sesli güldüm :D
1.Honda
2.Toyota
3.Reno sefety car olarak görev yapar :)
hahahahaha sesli güldüm :D
1.Honda
2.Toyota
3.Reno sefety car olarak görev yapar :)
bencede aynen katılıyorum
Bizde Megane 1 varken abimin arkadaşındada çift farlı olan Corollalardan vardı. Kaç kere denendiysede hepsinde Megane geçmişti tabi ae 101 nasıl bilmiyorum.
Bence 1 megane 2 toyota 3 honda.
Birbirlerine yakın araçlar oldukları için şoförlük öne çıkar.
güzel karışlaştırma ..gönül civicten yana ama şöforde biter iş..
corollayı ve hondayı kullanmış biri olarak bence kafa göz giderler...aralarında fark yok denecek kadar az hatta hondanın soförü iyiyse honda burun farkıyla alabilir.
1-corolla
2-Honda
3-megane ( bu da arkadan vıdeo cekım ısı ıcın cagırıldı sanırım )
fıkrım ;)
Viper_Si
08-08-2012, 01:53
1.honda 2. toyota megane çok geride kalır.
megane o kadar yavaşmı ya video çekim için çağrıldı falan diyorlar :)
TurboJDM
08-08-2012, 03:06
videoyu bekliyoruz.
megane o kadar yawaş değil.
marka fanatiği diye buna deniyo galiba
marka fanatikleri belli yuklarda. ben megane uzar ve üzer dedim sadece. diğer araçlar için yorum yapmadım yok cam car yok kamera için vs.. kamera meganın arka camında da olabilir.. :icon_tup:
car wolf
08-08-2012, 12:14
emre sıkarsanız banada haber verin passat çıkmadan olursa audi ile gelir cam car lık yaparız sonra dayanamayıp geçer öndende çekim yaparız :D
63owen63
08-08-2012, 12:27
Kılıç kuşananındır :) İyi kaldıran alır.
ykavcioglu
08-08-2012, 13:10
drag: megane//corolla//civic
rolling:corolla//megane//civic
not:honda'nın megane karşısında devirine güvenmeyin....
spesific
08-08-2012, 13:35
ae101 in sağlıklısının kaldığını pek sanmıyorum o yüzden sonuncu olur kalsada ztn pek bişi yapamaz zamanında çok denedik hurafelerle gidiyor denen bir araç başka bişi değil
honda ies üst devirlerin aracı drag ve alt devir rollerde geride kalabilir üst devir roll de meganeye belli bir süre tutunur uzunda geriye düşer
Megane 1.6 16v k4m her deviri canlı olan bir makine şöförü iyi ise belli bir süratten sonra diğerlerinden ayrılır ama bu araçlar 150-160 lara kadar kopmaz birbirlerinden..
Genel Sıralamam;
1- Megane
2- Corolla-Civic çekişirler
megane'da clio 1.6 16v motoru mu var?
ilk hızlanma da clio ies'i geçer, uzunda ies geçer.. megane daha ağır olduğu varsayarsak ilk basma da ies'e tutunur ama uzunda ies geçer bence..
toyota hakkında fikrim yok..
Emre Akçay
08-08-2012, 13:48
Megane 1.6 Rxt ile bende 1.6 Accent Admire varken denemiştim. Megane pek gelemiyor. Toyota ile denediğimde ise yarım boy önde gidiyordu. Bunlara binaen tahminim Toyota-Honda-Reno olur.
toyota-honda-megane sıralama bu şekilde olur kendimce
şu deneme olsada görsek artık :)
marka fanatikleri belli yuklarda. ben megane uzar ve üzer dedim sadece. diğer araçlar için yorum yapmadım yok cam car yok kamera için vs.. kamera meganın arka camında da olabilir.. :icon_tup:
:) cevap çok iyiydi :)
Hep aynı araçlar hep aynı tartışma. Ben daha bu tartışmalardan sonraki denemelerde ise in geçildiğini hiç görmedim !!!
:) cevap çok iyiydi :)
bi bitmediniz ...
noldu kamera meganın arka camın da olabilir yazınca rahatladın mı ?
sanırım deneme olmucak :)
Oğuz555 : Sende hiç yokmuş ya marka fanatikliği :) Aynen öyle çok rahatlattı beni öyle demesi, adamlar artık kendi arabalarıyla beraber aynı marka araçları da savunur oldular ya. geçer yada geçilir herkez kendi fikrini söylüyor buna sen fanatiklik diyemezsin.
metinmat33
11-08-2012, 09:22
caddelere bakınca görürüsün en çok hangi arabayı dolduruyorlar :) marka fanatikliğini değil ama gerçek ortada renaultun şansı az belki plotajla bişeyler olur...
tuvalrones_23
29-08-2012, 11:36
deneyecek olan araçların kondisyonuna bağlı :icon_tup:
k4m cok güzel hızlanıyo :) sağlıklı bi megane kısada yürür gider gibime geliyo
sercanavcı
06-09-2012, 08:56
her 3 aracıda kullanmış biri olarak 1 toyota 2 honda 3 megane diyorum stock olarak karşılaştırırsak megane kalkışta 2 boy uzar sonra honda ile toyota gelir uzunda toyota geçer 1.6 xei ise plotajada bağlı iesde önde bitirebilir
diğer bi karşılaştırmada araçlarda eksoz filtre headers vs oldugunu düşünürsek honda rahat alır toyota arkasında kalır cünkü yapılan eklemelere çabuk cevap verebilen bi araç üst devirleride çok çok iyi...
YunusCan
18-09-2012, 14:43
kimse kimseyi kandırmasın arkadaslar ae101ler 115 hp fln degil. 105 hp. bilakisssss corolla ve civic saglıklıysa corolla 1 boy önde gider . daha öncedende denemiştik. megane ilede denedik megan bu yarış için söz konusu bile olamaz.
tayreep_john
18-09-2012, 16:11
toyota alır gider kıçına honda yapışırı 2 boy arkadan megan :)
ilkercom
18-09-2012, 19:49
ae101 az bişey kullandım. civic 2.5 sene bindim ies e ; Reno çok sürdüm ama megane 1.6 hakkında fikrim yok. ancak genel reno felsefesi kısa şanzıman diye tahmin ediyorum.
ilk kalkışta reno bir boy civarı fırlar diye düşünüyorum. ies ve corolla 60 kmh- civarında megane ı geride bırakırlar. 100 civarı civic bir boy kadar önde olur. eğer top speed e kadar basılırsa 160 180 gibi civic ies kesilir kalır.
rolling yapılırsa civic in devrinde basılması lazım. yoksa fena fark yer. özellikle 140 dan sonra çok çok geriye düşebilir. bu hızlarda corolla denemedim. ancak rolling de çok süprizler de olabilir. civic 4 te ve 5 de yok. 3. viteste ne açarsa kardır misali.
Dragdan kesin eminim. kondisyonlu bir ies kök söktürür. hele f/h/e olursa hiç mukayase kabul etmeyebilir.
renaulttuda sedan olarak kabul edersek. kalkışta renault alıcaktır.2 toyota 3 honda olur. 3 vites bitmeden honda 1 sıraya yükselir.2 toyota 3 renault olur . hız 150 civarı iken.
sinanbaysal
05-11-2012, 02:51
kimse kimseyi kandırmasın arkadaslar ae101ler 115 hp fln degil. 105 hp. bilakisssss corolla ve civic saglıklıysa corolla 1 boy önde gider . daha öncedende denemiştik. megane ilede denedik megan bu yarış için söz konusu bile olamaz.
96-97 ler 105 hp dıger ae1o1 ler 114 hp kardesım. Megane hakkında bı fıkrım yok ama cok defa roll drag yaptık 2 ayrı ies le. Drag da 1in sonuna kadar yarım boy 2 nın sonuna kadar da her 2 aracda 1-1bucuk boy arası . Roll de 3 de 60 ı cok ıyı hatırlıyorum 140 a kadar baya fark atmıstım dıgerlerı yalan olmasın sımdı baya denedık cunku hatırlamıyorum
hazır konu hortlamışken deneyen oldumu bu arada ? ;)
hazır konu hortlamışken deneyen oldumu bu arada ? ;)
araçlardan birtanesi uzun yolda kaza yaptı istanbula dönerken,(istanbulda denencekti) deneme olmadı anlıycağınız.
YunusCan
08-11-2012, 02:20
araçlardan birtanesi uzun yolda kaza yaptı istanbula dönerken,(istanbulda denencekti) deneme olmadı anlıycağınız.
geçmiş olsun. ama corolla 4-afe ler gerçekten iyi araçlar. saglıklıysa çok üzerdi.
Denenmiş bir video olarak vtec2 ile yarışımız.
Corolla Vs Honda Civic Vtec | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=1481979574259&set=vb.1376920175&type=3)
geçmiş olsun kötü bi durum yok inşallah ??
geçmiş olsun kötü bi durum yok inşallah ??
refuje düştü civic, şu an bitti sayılır büyük birşey yok, 2 ay olmuştur zaten nerdeyse, teşekkürler.
geçmiş olsun. ama corolla 4-afe ler gerçekten iyi araçlar. saglıklıysa çok üzerdi.
Denenmiş bir video olarak vtec2 ile yarışımız.
Corolla Vs Honda Civic Vtec | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=1481979574259&set=vb.1376920175&type=3)
evet ae101 ler gerçekten güzel yürüyor yakın bi abimizde var ama tüp ve benzinde çok farkedilir artış oluyor araçta performans olarak onun arabasında :)
Biz denemistik 2000civic filtre eksoz var sadece corollada ayni duzeyde pek oynama yok civic 2-3 boy rahat atiyor
Megane 1.5 dizelmi benzinlimi?
1.5dci yazilimli megane 2011 model ilede civic denendi megane ayiriyor 2-3 boy
2001 1.6 16v megane dan bahsediyorduk biz :)
sinanbaysal
13-11-2012, 19:07
Biz denemistik 2000civic filtre eksoz var sadece corollada ayni duzeyde pek oynama yok civic 2-3 boy rahat atiyor
Megane 1.5 dizelmi benzinlimi?
1.5dci yazilimli megane 2011 model ilede civic denendi megane ayiriyor 2-3 boy
Mehmet abi Ekmekcının arabasına gore konusmussun bıde benle denıyelım :)
2001 megane 1 hepsini geçer , ae101 ve ies kafa burun yürürler ,hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum araçlar stocksa eğer megane 1-2 boy zorlanmadan önde olur.
yigithan3561
18-01-2014, 20:52
Söylenecek tek doğru şey ies 2bin tl gömün verdiği verimi hiçbirinden alamazsınız. Ama yinede renoyu bilmiyorum ama toyota ies arası sağlam çekişme olur..
2001 megane 1 hepsini geçer , ae101 ve ies kafa burun yürürler ,hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum araçlar stocksa eğer megane 1-2 boy zorlanmadan önde olur.
2 sonunda pörtlek göz e11 ile megane'ın önüne çıkıyordum ben kafa farkıyla 2004 yılında ehliyetsizken :D ikisinde de filtre vardı, kendi yaptığımız.. megane'ın işi zor ama güzel gider yine de ayrılmaz.
Söylenecek tek doğru şey ies 2bin tl gömün verdiği verimi hiçbirinden alamazsınız. Ama yinede renoyu bilmiyorum ama toyota ies arası sağlam çekişme olur..
f/h/e yapınca ies geçiyor corolla'yı ama header corollada ciddi fark ediyor..
yigithan3561
18-01-2014, 22:34
2 sonunda pörtlek göz e11 ile megane'ın önüne çıkıyordum ben kafa farkıyla 2004 yılında ehliyetsizken :D ikisinde de filtre vardı, kendi yaptığımız.. megane'ın işi zor ama güzel gider yine de ayrılmaz.
f/h/e yapınca ies geçiyor corolla'yı ama header corollada ciddi fark ediyor..
Katılıyorum.:icon_tup:
bu megane nasıl bi maganeymiş ya bizim tr de bindiklerimizden degil sanırım merak ettim :D
bu arada honda 1.4 olursa hepsi hondayı gecer :D
bu megane nasıl bi maganeymiş ya bizim tr de bindiklerimizden degil sanırım merak ettim :D
bu arada honda 1.4 olursa hepsi hondayı gecer :D
bildiğin 2000 2001 2002 2003 2004 Megane. hiç kullanmadınız mı ? 1.4 le kimse uğraşmaz :) gene hondacılar basmış konuyu, hortlamış ben kaçıyorum :)
bildiğin 2000 2001 2002 2003 2004 Megane. hiç kullanmadınız mı ? 1.4 le kimse uğraşmaz :) gene hondacılar basmış konuyu, hortlamış ben kaçıyorum :)
2 arabayıda kullandım cok iyi biliyorum zaten honda sürekli kullandıgımız arac ama megane yani bu az yakıyo tüpte reno 9 ların yerini aldı cok iyi arac ama bu işlerden elini cekmeli bence ona göre degil :D
2 arabayıda kullandım cok iyi biliyorum zaten honda sürekli kullandıgımız arac ama megane yani bu az yakıyo tüpte reno 9 ların yerini aldı cok iyi arac ama bu işlerden elini cekmeli bence ona göre degil :D
K4m den bahsediyoruz abi farkindamisin :) ayni motorlu clio ies lere neler yapıyor forumda mevcut :)
alper1001
21-01-2014, 02:38
stock, dededen , nineden olan kazanır, diğerleri nal toplar.
arkadaşlar bakıyorum bilen bilmeyen yorum yapıyor k4m motor megane 1 ler herkesin bildiği bir araba değildir sadece binenler bilir neler yapabildğini bahsi geçilen arabalara laf söleyen yok bizde hondaya bindikte bu kadar fanatiklik yapmadık ,stock arablarınzla video koyun megane larlada bizde görelim ne iesmiş be
Corolla ya pek şans vermiyorum ama şöförlük ön planda olucaktır
Throttle
22-01-2014, 23:40
megane yarar böler ikiyle çarpar sonra hepsini toplar