Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi fr için stage 3:)
blackjack
02-08-2012, 02:56
STAGE III (+55 HP)
BoostER Performance Stage III Custom Remap
BoostER Performance Downpipe
BoostER Performance Komple Egzoz Sistemi
BoostER Performance K03 Turbo
BoostER Performance Spor Debriyaj Seti
Kutu İçi Hava Filtresi
boosterperformance adlı siteden ankaradalarmış bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar sağlıklı olurmu?yaptıran varmı
rockford34
02-08-2012, 07:49
bu stage 3 mü şimdi :))
yusufaltintepe
02-08-2012, 08:03
Aynen stage 3 bumu :)
MuratGürakan
02-08-2012, 08:17
Stage 3 lafını kim çıkarttı bilmem ancak yapılacaklar sonrası güzel değerler alıcaksınızdır.
Erhan iyidir benim modifikasyonlarımı da Erhan yaptı. Gözü kapalı güvenebilirsin.
Yiğit Ş.
02-08-2012, 08:32
1.5 dan 2 :D
3 olmasada arabada hisli fark alırsın bu işlemlerle
MuratGürakan
02-08-2012, 08:52
Ben K04 e geçince K03'üm boşa çıkıcak. Duyurulur :D
----
Bütçe uygunsa hiç durma yaptır. İşçiliğede gözün kapalı güven ;)
İntercoolersız bi araçta o turbo ne kadar verimli olabilir ki ? Veya intercooler takılıcak mı ?
blackjack
02-08-2012, 22:17
valla stage 3 yazmışlar belki bu araca göre stage 3 budu bilmiyorum:)180 hp iyi değer yalnız lakin intercooler yazmıyoryaptırmak doğru olurmu bilmiyorum:)
sözkonusu motor 122tsi ise, hiç heveslenmezdim :)
Stage 3 olup olmadığını veya Stage 3 ün ne oldugunu iddia eden arkadaslar, Neye göre kim belirliyor bu stage kavramını? veya ne olmalıydı? BoostER Performance olarak 1.4 tsi lar için stage 3 uygulamam bu.. Ben böyle belirttim ve böyle varmı bi sıkıntınız?
blackjack
02-08-2012, 23:25
sizmi yapıyorsunuz stage 3 ü biraz bilgi verebilirmisiniz hızlanma videonuz varmı işlem ne kadar tutuyor motora garantiniz varmı genel manada anlatabilirmisiniz?
rockford34
03-08-2012, 00:31
Stage 3 olup olmadığını veya Stage 3 ün ne oldugunu iddia eden arkadaslar, Neye göre kim belirliyor bu stage kavramını? veya ne olmalıydı? BoostER Performance olarak 1.4 tsi lar için stage 3 uygulamam bu.. Ben böyle belirttim ve böyle varmı bi sıkıntınız?
herseyden önce stage dedigin kelime asama anlamına gelir buda olaganın bir üstüne cıktıgında 1.etap tamamlanmış anlamına gelir he sen her taktıgın parca için bir stage diyorsan yine bir yanlışın var sen stage 6 yapmışsın :)) bu arada bir yanlış varsa dogrusunu sen anlat biz anlayalım ???
MuratGürakan
03-08-2012, 07:03
herseyden önce stage dedigin kelime asama anlamına gelir buda olaganın bir üstüne cıktıgında 1.etap tamamlanmış anlamına gelir he sen her taktıgın parca için bir stage diyorsan yine bir yanlışın var sen stage 6 yapmışsın :)) bu arada bir yanlış varsa dogrusunu sen anlat biz anlayalım ???
Örneğin Revo
Stage 1 yazılımı var
stage 2 yazılımı var. Bunlar sadece yazılım ile yapılan olay.
Bunun üstünde Turbo büyütüp ekstradan güç almak stage3 denilemezmi??
Stage ' in belli bir standardı yok.
Konu biraz dağılacak ama ben o sitedeki paketlerin teorik olarak yazıldığını düşünüyorum.
Örneğin polo gti için stage 3:
STAGE III (+70 HP)
•BoostER Performance Big Turbo Remap
•BoostER Performance Downpipe
•BoostER Performance Komple Egzoz Sistemi
•BoostER Performance K04 Turbo
•BoostER Performance 12 Lt Intercooler
•BoostER Performance Spor Debriyaj Seti
•Kutu İçi Hava Filtresi
Daha dünyada polo gti için k04 kullanan görmedim birtek loba motorsportun turbosu var ama daha o turboya uyumlu yazılımı ne revo ne de apr tamamlayamadı ki ellerinde bu iş için özel araçlar bile var, spor debriyaj setine hiç girmiyorum.
rockford34
03-08-2012, 07:57
Örneğin Revo
Stage 1 yazılımı var
stage 2 yazılımı var. Bunlar sadece yazılım ile yapılan olay.
Bunun üstünde Turbo büyütüp ekstradan güç almak stage3 denilemezmi??
Stage ' in belli bir standardı yok.
arkadasım gir steyi ii oku stage 1 de yazlımla ewt standart yazılımın üstüne cıkıyorsun
stage 2 de senden yazılım artı ekstra malzemeler istiyor
stage 3 de turbo upgrade istiyor artı ekstra malzemeler istemye devam ediyor
oldugu yerde yazılım yapıp aaaa bak senin aracın 200 hp oldu demiyor :)))
MuratGürakan
03-08-2012, 10:41
arkadasım gir steyi ii oku stage 1 de yazlımla ewt standart yazılımın üstüne cıkıyorsun
stage 2 de senden yazılım artı ekstra malzemeler istiyor
stage 3 de turbo upgrade istiyor artı ekstra malzemeler istemye devam ediyor
oldugu yerde yazılım yapıp aaaa bak senin aracın 200 hp oldu demiyor :)))
Kendi soruna kendin cevap veriyorsun aslında. Stage 2 yazılımıda cart diye atar hiç bişey olmaz kısa vadede yada araba ısınıp avans kesene kadar yada internallar fazla ısınıp zarar görene kadar. Ancak cooler Egzoz gibi rahatlatan modifikasyonlar sonrasında aracın motorunun tolere edebileceği güç basınç avans gibi değerler artıyor. Buna istinaden yazılımla da biraz daha açıyorlar ;) Yani bu Tuner'ın kendi derecelendirmesi. Açıp bakmaya incelemeye lüzum yok. Olay bundan ibaret. Sadece biraz detaylı düşünüp inceleyelim.
revo standart araca asla stage 2 yazılım atmaz. stage 2 denilen yazılım araca eklenen komple egsoz , hava filtresi gibi parçalara uygun olarak yazılmış olan yazılımın aşaması.
turbo büyütünce zaten 3. aşamaya geçmiş oluyorsun
burdaki arkadaş kendi firmasına göre derecelerini belirlemiş burda yanlış bir şey yok. Ama 1.4 tsi a k04 upgrade TR de hatta dünya da var mı bilmiyorum.
MuratGürakan
03-08-2012, 10:51
İlk ben olucam o zaman k04 yapan :D
stage diye bisi yok bence :D sadece paket halindeki modifikasyonları yapmıslar sonucta adam yurt dısından programı gönderiyor revoda ve hazırlamıs belli modlara göre bunları yaptırırsan sana su programı veririm diye ayırmıs :D ayrıca 122 lik k03 ile intercoolersız nasıl sismeden yürücek merak ediyorum acıkcası
İlk ben olucam o zaman k04 yapan :D
K04 oluyor mu çok detaylı bilgim yok ama 1.4 TSi' lar için loba motorsport' un turbosu var, yapılan uygulamalar da var.
LOBA Motorsport - LO270 sports turbolader - 1.4 TSI 117.68 KW (160 PS) - Scirocco - VW - Product Gallery (http://www.loba-motorsport.com/en/product-gallery/vw/scirocco/14-tsi-11768-kw-160-ps/lo270-sports-turbolader)
stage diye bisi yok bence :D sadece paket halindeki modifikasyonları yapmıslar sonucta adam yurt dısından programı gönderiyor revoda ve hazırlamıs belli modlara göre bunları yaptırırsan sana su programı veririm diye ayırmıs :D ayrıca 122 lik k03 ile intercoolersız nasıl sismeden yürücek merak ediyorum acıkcası
ee tamam bu anlattığının adı da stage işte. niye olmuyor şimdi stage diye bir şey :)
MuratGürakan
03-08-2012, 10:59
K04 oluyor mu çok detaylı bilgim yok ama 1.4 TSi' lar için loba motorsport' un turbosu var, yapılan uygulamalar da var.
LOBA Motorsport - LO270 sports turbolader - 1.4 TSI 117.68 KW (160 PS) - Scirocco - VW - Product Gallery (http://www.loba-motorsport.com/en/product-gallery/vw/scirocco/14-tsi-11768-kw-160-ps/lo270-sports-turbolader)
Bunlar orjinal turboyu upgrade etmişler sadece. Alacağın ekstra güç maks +20hp. Gerek yok. Ben çıkartıcam k03'ümü depoya kaldırcam. Hatta manifold bile alabilirim yeni. k04'ü cuk diye koyacam oraya :icon_tup:
MuratGürakan
03-08-2012, 11:01
"STAGE" bir standart yok yani. Heleki custom yazılımlarda çok nadiren duyarsınız böyle stage kavramını. İsteğe göre her türlü şekillenebilir çünkü. O zaman maksimum açabilirlik noktası ile min noktasını böleriz 10 a stage 1-10 arasında bir listem olur. Stage kavramı bencede yanlış. Şöyle denilirse güzel olur ama. Şu firmanın stage 1 i bu. Stage2 si bu gibi ;)
ee tamam bu anlattığının adı da stage işte. niye olmuyor şimdi stage diye bir şey :)
hayır standart global bir seyi yok diye dedim :D sonucta her firmanın kendi insiyatifine kalmıs :) herkezin paketi farklıdır
blackjack
03-08-2012, 20:56
arkadaşlar peki anladık stage olayı bu şekilde :)lakin ne diyorsunuz 1.4 tsi 125 lik motora stage 3 için çalışma başlatmalımıyım:)
audilover
04-08-2012, 00:09
1.4 122 likde Turkiyede benim haricimde turbo buyuten yok sanirim Imkanim olsa hybrid yerine daha buyuk bir turbo takardim cooler la desteklerdim ama bu k03 olmazdi ters cunku takmak anlamsiz mhi nin turbolarinii uayarlamak cok daha kolay ve efektif.
Benim aracimda okadar parca taktindan sonra stage 2 oldu oyle kolay deil guc almak
Fazıl T.
07-08-2012, 16:05
Bunlar orjinal turboyu upgrade etmişler sadece. Alacağın ekstra güç maks +20hp. Gerek yok. Ben çıkartıcam k03'ümü depoya kaldırcam. Hatta manifold bile alabilirim yeni. k04'ü cuk diye koyacam oraya :icon_tup:
takta kır sonra motoru k04 k03 benzemez
"STAGE" bir standart yok yani. Heleki custom yazılımlarda çok nadiren duyarsınız böyle stage kavramını. İsteğe göre her türlü şekillenebilir çünkü. O zaman maksimum açabilirlik noktası ile min noktasını böleriz 10 a stage 1-10 arasında bir listem olur. Stage kavramı bencede yanlış. Şöyle denilirse güzel olur ama. Şu firmanın stage 1 i bu. Stage2 si bu gibi ;)
Revo gibi buyuk firmalarda bunu yapmiyormu zaten adim adim eklenilen parcalara gore yazilim sunuyor insanlarda su parcayi takarsam bu yazilimla bukadar guc alacagim diye biliyor stage kavrami bir cok firmada benzer ayarlardayken heralde insanlar bikac degisikle stage3 olmasina anlam veremiyor
bu işte her firmanın kendi standartı var. dünyada heryşey bi standart ta olsaydı rekabet olmazdı bu kadar firmaya da gerek kalmazdı. Custom yazılımla stage in hiçbir farkı yok ikisinde de aynı işlemi yapıyosun adamlar buna aşama diyor yanlış olan neymiş ?
1.4 tsi ın ciğeri belli kasmaya gerek yok bence de.
MuratGürakan
07-08-2012, 16:59
Takarımda kırarımda kırıldığı gün forget piston sipariş veririm daha çok basınç açarım nedir bu takta kır bilmem ne tarzında yazılar anlamıyorum? Söz konuus vtec olsa taksam gt25 i aman ne güzel bilmemne tsi olunca mı problemler baş gösteriyor.
Nefesi belli diye yüklemeyelimmi. Şu mantığı hala anlayamadım ben katılmıyorum birader.. Ben 1.4 yüklüyorum. 2.0 alıp aynı parayı harcasam 350 hp olur ancak ben 1.4 yüklüyorum nefesinin yettiği kadar bunu hazmetmek yada çok saçma olmadığına inanmak niçin bu kadar zor ? Tamamen tercih meselesidir. Emeğe saygı duyulsa yeter ama milletimizde o yok.
İmkan meselesi sonuçta parası olan sıfır km R alır,oynamasa bile en kötü yüklü 1.4 kadar gider
yap emeğine saygı gösterelim, bu da benim görüşüm sende görüşlere saygı duymayı öğren.
Neyin hazımsızlığından bahsediyosun konuyu saçma sapan yerlere çekme rocco nu mu hazmedemiycem seni mi yoksa yapıcam dediklerini mi ? Burada herkes yapılı arabaya biniyor. Mahalledeki çocuklarla mı karıştırdın nedir anlamadım
MuratGürakan
07-08-2012, 17:12
Valla kardeşim ben seni muattap dahi almıyorum konuşmalarımda ancak sen her böyle konuda bana sarıp sarıp duruyorsun olayı başka taraflara çekiyorsun. Neyin hazımsızlığından benim roccomu çekememenden bahsediyorsun. Öyle birşey demedim ima dahi etmedim. Onu bırak aklımdan bile geçirmedim.
Sen tartışma arıyorsun baka tartışabileceğin çok insan bulabilirsinde bana sataşma ya ricam senden ;)
Yapıcam dediklerini mi çekemiycem demişsinde ben yaptım zaten şu anda turbo dışında yapılabilecek herşey var benim arabamda nerdeyse. Sadece konuşan icraat yapmayan biriymişim gibi konuştunda. Bilmiyorsan konuşma o konuda.
Valla kardeşim ben seni muattap dahi almıyorum konuşmalarımda ancak sen her böyle konuda bana sarıp sarıp duruyorsun olayı başka taraflara çekiyorsun. Neyin hazımsızlığından benim roccomu çekememenden bahsediyorsun. Öyle birşey demedim ima dahi etmedim. Onu bırak aklımdan bile geçirmedim.
Sen tartışma arıyorsun baka tartışabileceğin çok insan bulabilirsinde bana sataşma ya ricam senden ;)
Sana niye sarıcam tanımam etmem , sen Ankaradasın ben İstanbulda , bir iki konuda denk geldik o kadar. Ben ne dediysen ona cevap veriyorum. Türkçem iyi Allaha şükür. Ama kimseye sardığım falan yok şahsi alma. Beni burda bir dünya insan tanıyor o tarz biri olmadığımı da bilirler.
Edit: Yap kardeşim istersen roket tak arabana. Yapabilen biride olsan yapamayanda olsan inan hiç ilgilendirmez beni. Ben burda teknik bilgi tartışırım olayı şahısa indirgeyen sensin her seferinde.
MuratGürakan
07-08-2012, 17:20
Bende o anlattığın tarzda birisi değilim gerek yok gerginleşmeye yada buna sebep olabilecek mesajlara. Dikkatimi çekti belki tesadüftür 2 yada 3'tür böyle ters ters mesajların oluyor bana. Aynen dediğin gibi tanışmayız etmeyiz gerek yok bu tarz muabbetlere.
-----
Sonuç olarak benim bütçem 1.4 almaya yetti onuda bütçem dahilinde yüklüyorum. Detaylı video'lar denemeler çekicem yakında o zaman anlaşılır 1.4 ne kadar yürüyebilir.
Bende o anlattığın tarzda birisi değilim gerek yok gerginleşmeye yada buna sebep olabilecek mesajlara. Dikkatimi çekti belki tesadüftür 2 yada 3'tür böyle ters ters mesajların oluyor bana. Aynen dediğin gibi tanışmayız etmeyiz gerek yok bu tarz muabbetlere.
-----
Sonuç olarak benim bütçem 1.4 almaya yetti onuda bütçem dahilinde yüklüyorum. Detaylı video'lar denemeler çekicem yakında o zaman anlaşılır 1.4 ne kadar yürüyebilir.
Arkadaş işte senin sorun bu bence , olayı bütceye yapabileceklerine falan getiriyosun kim bahsediyoki bütceden araban ne kadar dolu ne yapabilirsin falan diye :) Allah hepimize çok versin 458 e binelim hepimiz...
Neyse yanlış anlamışsın sonuçta, benim yazış şeklim biraz direk olduğu için bazen ters gibi geliyor kusura bakma. hadi hayırlı iftarlar
dediğim gibi tak k04ü gurur duyalım :)
Hoopp konu nerelere gitmiş şimdi stage 3 oluyormu olmuyormu :D bizim bu 1.4 tsi ların nefesi nereye kadar konu yumuşasın :D
necati07
08-08-2012, 10:23
filtre downpipe komple eksoz iyibir yazılımla zaten arac 160 hp filan oluyor zaten buda stage 2 demek araç sorunsuz yürüyo.stage 3 turbo değişimine girince hem risk alıcaksın hem birsuru masraf olucak bence mantıksız.
1.4 122 tsi 240 hp günlük.ciğeri de bu kadar değil 310-320 gibi kırıyor diye duydum ama denemek lazım :)
HOOOOOORRRRTTTTT :D
Arkadaşlar ne oldu bu k04 muhabbeti yapan eden duyan varmı hybrid ile uğralşlamlı k04 takılmalımı ? yurtdışında birçok 160lık 1.4 tsi lere hybrid yaplmış k04 ten emın olamadım ayrıca bizim aracın uzerundekı turbo hangsı oluyor onuda bilgilendirebilirseniz ssevnrim. Murat k04 taktnmı ne yaptın ?
Abi Konu çok iyi hortlamış yaa :)) Bende yeni konu sanıp okuyorken Hakan hayırlı iftarlar demiş noluyor spor gazetesi dedim:D
Uykuluydum sıkılıyordum konudaki tartısma beni kendime getirdi :)
Neoldu K04 upgrade? Ben yaklaşık 2 ay Loba turbonun peşinde koştum bir dolu sorun aşırı maliyete karşın az alınan güç, motor içi soru işareti? Beta yazılım sıkıntısı vs vs seylerle karsılastım cok cabaladım hala gelişme bekliyorum sen K04 öyle bi demişsinki Murat Kardeşim basit bir işlem gibi sanki ne oldu o iş hakkaten :)