Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSi için Stage 1-2 yazılım farkı
Polo GTI aracıma komple egsoz takıp (decat) yazılım güncelletmek istiyorum.
Şunu merak ediyorum, genelde komple sistem satan supersprint ve milltek' in sitelerine baktığımda komple egsoz sonrası stage 2 remap şart olduğu yazıyor.
Stage 1 yazılım ile stage 2 yazılım arasında sadece araçta cat olmadığı için mi farklılıklar var yoksa başka farklılıklar da var mı ?
MuratGürakan
03-08-2012, 10:38
Stage diye belli bir standart yok aslında. Firmaların kendi modifikasyonlarında yine kendi standartlarına göre derecelendirmeleri sonucunda stage 1 2 3 diye yazıyorlar. Stage 1 soft iken stage 2 daha yüksek basınçlı fazla avanslı bir yazılım demektir türkçesi. Yapılan cooler egzoz gibi rahatlatan ve egt ' yi düşüren specler sonrasında tolere edilebilen gücte artmaktadır. Bunu açığa çıkarıyorlar sadece.
Peki ben stage1 yazılım ile decat egsoz kullanamaz mıyım ? Stage 1 yazılım buna göre değiştirilemez mi ? Bu durumda decat egsozdan yeterince faydalanamıyor olurum sanırım ya da performans düşüklüğü olabilir mi ?
İşin özünde ben şunu istiyorum;
Aracıma stage 2 için gerekli tüm bileşenleri takacağım: decat komple egsoz, hava filtre kiti, intercooler. Ve değişebilir yazılım istiyorum, apr' daki switching ya da revodaki select gibi. Burada da 3 çeşit program istiyorum, stock (ama decat egsoz nedeniyle arıza ışığı yakmamalı, basınç avans ne varsa stock değerlerde olmalı), stage 1 ve stage2. Bu yapılabilir mi, yapılırsa herhangi bir problem oluşturur mu ?
MuratGürakan
03-08-2012, 11:12
Üstündeki yazılım ile her türlü modifikasyonu yapabilirsin değiştirmeden desteklemiyor diye birşey yok. Sadece Downpipe yaptırırsan yazılımı güncelletmen gerekir. Onuda Yanıltıcı koyarak arıza yakmamasını sağlarsın ama çok verim alamassın . Ancak yinede egt düşer aracın rahatlar.
Cooler cok sart degil.
İyi bir cai den guzel bir verim alirsin.
Kat iptali ile bir miktar badinc artirilarak yani stage 2 olursun.
Keyifle binersin...
Cooler cok sart degil.
İyi bir cai den guzel bir verim alirsin.
Kat iptali ile bir miktar badinc artirilarak yani stage 2 olursun.
Keyifle binersin...
Ben sürekli arttırılmış basınç,avans vs. ile yürümek istemiyorum. Örnek olarak sabahları köprü trafiğine giriyorum, 1 - 1.5 saatim dur-kalk ile geçiyor. Bu durumda aracı standart değerlerine yakın kullanmak istiyorum. Ama daha rahat trafikte, otobanda vs. stage 2 kullanmak istiyorum, ayarlanabilir olmalı yani.
Çok mu şey istiyorum :) ya da saçma mı o kadar da farketmez mi :confused:
MuratGürakan
03-08-2012, 12:31
Stage 2 yapabilirsin. Sanki o dediğin trafikte dip gazmı geziyorsun. Basmadığın zaman araba zaten normal değerlerde gidicek.
Basinc kopru trafiginde ise yaramazki,bastiginizda hizmetinizdedir. Yani dert etmenize gerek yok.
Basinc articak derken kat iptalinden dogan rahatlama.
Zaten cok agresif avans ayari size sorun olacak donecektir...
Komple egsoza gereksiz para vermeyin,yanlızca downpipe yaptırman yeterli diye dusunuyorum. Yanlızca downpipe ile stage 2 yazılım ecufastte yapıldı ve guc artışından çok memnunum.8000km oldu en ufak sorun yok ve şimdiye kadar hıc arıza ışığı yanmadı .
stage 1 ile 2 arasında benım aracımda tahmınım 15hp en az almıstır.
Aracı senden başka kımse kullanmıyorsa, gucte basıncta zaten senın elınde, o şekılde bır cıhaza hıc gerek yok.
ecz_murat
03-08-2012, 13:40
bizim ibiza cuprayı stage1 eğzos taktık yazılımı güncellemeden kısa bir süre bindik biraz daha istekli ve çatara patara keyiflendi araç.sora kaşıntı başladı yine yazılımı güncelleyip intec taktık stage 2 özellikle üstlerde çok fark yarattı tavsiye edilir
not.bence,bu araçlarda kolay kolay sorun çıkmaz çıkacak olanda buji ve bobinler olur onlarda 300 ytl civarı
birade bakın TSI fln özendiriyosunuz :) benim RCZ ye napalım da bu araç 400 beygir olsun, adam civicten 1.6 basınçla 440 beygir güç alıyo el insaf okadar para verildi ayıp ayıp:)
birade bakın TSI fln özendiriyosunuz :) benim RCZ ye napalım da bu araç 400 beygir olsun, adam civicten 1.6 basınçla 440 beygir güç alıyo el insaf okadar para verildi ayıp ayıp:)
Can seninle iskender egsozdamı karşılaşmıştık,? Beyaz rcz Hatta aynı gun yay alıp taktırmstın.
yok kardeşim furkan o kıvanç ben abisiyim o amerikaya göç etti rcz ihalesi bana kaldı iyide oldu:) ama iskenderin emil in yanına uğrarım çok
Ertug_T.
03-08-2012, 16:31
Ugrasmaya gerek yok tsi la ya :)1.4 tjet motor forge internalla 450hp lere kadar cikiyo:D ustunde m32 sanzumanda var..bide qualife dif. iyi bi lastik tamamdir :)
MuratGürakan
03-08-2012, 17:09
Ugrasmaya gerek yok tsi la ya :)1.4 tjet motor forge internalla 450hp lere kadar cikiyo:D ustunde m32 sanzumanda var..bide qualife dif. iyi bi lastik tamamdir :)
Ilahii sakaci :)
Ertug_T.
03-08-2012, 17:19
Ilahii sakaci :)
Ahah bi yapan olsada konulu film izlesek :D
O kadar ugrastin ettin kac hp biniyorsun?
Ertug_T.
03-08-2012, 20:53
O kadar ugrastin ettin kac hp biniyorsun?
Bende o specler yok stock 180hp parcalari taktik + egzoz,cooler,yazilim(1bar) 190-200hp arasi
engin_acr
03-08-2012, 21:52
tsı candır can bıde yag yakmasa :d
MuratGürakan
03-08-2012, 23:00
Ahah bi yapan olsada konulu film izlesek :D
Osman yaptı işte Ertuğcum ben bi konu göremedim :D
Konu ters çıktı hiç beklemediğimiz yönde çıktı :hahaha:
Osman yaptı işte Ertuğcum ben bi konu göremedim :D
Konu ters çıktı hiç beklemediğimiz yönde çıktı :hahaha:
aptal aptal konusma sende yine ya neyi gördün.. tak 28 i bravoya konulu filmini çeksin..
MuratGürakan
03-08-2012, 23:08
aptal aptal konusma sende yine ya neyi gördün.. tak 28 i bravoya konulu filmini çeksin..
Lan sus.. Konu monu yoktu. Ertuğun hayal kurduğu gibi değil. 28 takınca konu olur eyw. da 28 varmı yokmu ?
--
Ona yapılan motor iyileştirmelerini hangisine yapıcanda yürümüycek. ?? O nu yürüten tjet olması mı??
Ertug_T.
04-08-2012, 00:07
Tsi in siniri biraz daha az tjet e gore malesef keske dibini gorebilsek bizde :) avrupada 350hp den assa punto tjet kalmadi :D
DynoRun: VW Golf 1400cc 122hp TSI + TD04-13T - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=njSG6rE1Rks)
cooler
td04
spor debriyaj