Orijinalini görmek için tıklayınız : STI vs 335i
Sayın Techturkey ailesi ve arkadaşlar yaklaşık 1 ay içerisinde aracımı daha performanslı bi araçla değiştireceğim ve aklımda 2 araç var. Bunlara yoğunlaşmış durumdayım 2010-11 STİ veya 2008-2009 BMW 335i(cabrio). Sti hakkında herkezin genel bi bilgisi vardır zaten ama biraz detaylara inmek gerekirse sti'ın araç sahibini üzecek sorunları varmıdır (iki aracada illaki çıtırdanda olsa yükleme yapılacak) mesela stage 1 modunda bişeyler yapıldıgında uzun vadede sıkıntı yaparmı ? araç konfor olarak keyifli yol tutuş olarak tatmin derecesi gibi; mesela 335i çok tatminkar bir araç olarak duruyor ama türkiye şartlarında temiz sorunsuz olanı bulunabilirmi yada 335i'yi ne kadar sağlıklı bi şekilde yükleyebiliriz sonuçta bmw özel bir araç. Prestij, görüntü, özellikle sürücüsünü tatmin açısından fikirlerinizi merak ediyorum.
Bu arada araca en az 5 yıl kadar bi süre kullanılacak yani dayanıklılıkda önmeli
Gözün kapalı 335i alabilirsin. Prestij-güç vs herşeyi sunan bir araç.
_muhaRRem
03-08-2012, 10:21
gözün kapalı 335i alabilirsin. Prestij-güç vs herşeyi sunan bir araç.
+99999999999999999
Bulut Y.
03-08-2012, 10:23
farklı kulvar kosucuları ikiside en az 5 yıl bineceksen motor içi forgetlenmiş bir subaru almanı oneririm o işler stg 1 falan la bitmiyor şeytan durmuyor :))
bmw sadece prestij
subaru saglam guclu atak.
bmw ile kisin garajda gazlarsin( tekerlekler havada)
subaru ile her havada gazlarsin.
iyi bir yukleme ile super bir performans alirsin.
net olarak STİ...
bu arada anketi tam beceremedik :)
bmw sadece prestij
subaru saglam guclu atak.
bmw ile kisin garajda gazlarsin( tekerlekler havada)
subaru ile her havada gazlarsin.
iyi bir yukleme ile super bir performans alirsin.
net olarak STİ...
zaten kışın stı ın tadi ayrı çıkar bmw ile hareket edemezsin bence önemli bi ayrıntı
mechanic
03-08-2012, 10:26
nasıl bir anket o ya???
nasıl bir anket o ya???
anketi tam açamdık düzeltebiliriz inşallah :)))
_muhaRRem
03-08-2012, 10:29
kışın BMW ile yatakta gazlarsın :D
sti ile karda erkek arkadaşlarınla ada dönersin :)
Day Walker
03-08-2012, 10:30
ahauauaaha aklımdan geçenleri yazmışın :)
Osmanım hem bmw hem 335 çift turbo 305bg hemde cabrio diyosun ben daha yanına yada karşısına yazacak bişi bulamıyorum :) hiç macera arama al bi bmw de gezelim :) ....
BMW kırmızıysa yatağa gerek yok , parkta bile gazlarsın :D
Osmanım hem bmw hem 335 çift turbo 305bg hemde cabrio diyosun ben daha yanına yada karşısına yazacak bişi bulamıyorum :) hiç macera arama al bi bmw de gezelim :) ....
görkemim biliyon bravoyla ağız tadıyla gazlayamadık içimde kaldığı için sti kafayı kurcalıyo zaten bmw 10 numaro 5 yıldız :)
:icon_tup:
ben bugune kadar gecekuluplerının onunde hiç subaru görmedım hep dagdan taştan atlayan zıplayan subarular gördüm :)
gelelım ankete;
eger garajında yer warsa ve bıraz daha nakıt cıkarsa 2004 2007 arası guzel bı stı alırım 50 60 000 e. istedıgın bmw yıde alabılırsın sonra.
3.35 i iyidir hemde cabrioymus yüklendikten sonrada zaten gayet güzel yürüyor ;) yanlama keyfi , prestij , güvenlik hersey var :) subaruda güzel tabiki özellikle yeni sedanları ... bmw leri ne kadar sevmesemde suanda mantıklı oolan bmw bence :)
Arada ciddi prestij farkı var yani beklentileriniz listesinin herhangi bir yerinde prestij ve konfor ibaresi var ise tüm dengeyi alt üst eder STI silinir gider.
Ama böyle bir beklenti yok ise Sedan STI ancak ve ancak M3 e değişilebilir
Sürüşü zevki motoru yürüyeni ile hardcore bi sürüş arabasıdır
STI salt sürüş zevkine odaklı bir araç iken 335i aslen genel olarak başarılı olan e93 serisine sadece güçlü motor adaptasyonu yapılmış çok dengeli bir araçtır
Alınan hissiyat olarak STI daha değişik garip bi araçtır :)
STI,Odun gibidir prestij "0" a yakındır günlük kullanıma yatkın değildir 335i e oranla ciddi yakıt tüketimi vardır
Ben şahsen Sedan STI bulunabilirse 335i ye göz ucuyla bile bakmazdım
Karar sizin ,kullanım amacınıza göre seçimizin şekillenebilir..
MuratGürakan
03-08-2012, 10:50
Osman manyakmısın tabiki 3.35 :D Hemde cabrio yani. Klasmanları farklı bir kere ;)
Arada ciddi prestij farkı var yani beklentileriniz listesinin herhangi bir yerinde prestij ve konfor ibaresi var ise tüm dengeyi alt üst eder STI silinir gider.
Ama böyle bir beklenti yok ise Sedan STI ancak ve ancak M3 e değişilebilir
Sürüşü zevki motoru yürüyeni ile hardcore bi sürüş arabasıdır
STI salt sürüş zevkine odaklı bir araç iken 335i aslen genel olarak başarılı olan e93 serisine sadece güçlü motor adaptasyonu yapılmış çok dengeli bir araçtır
Alınan hissiyat olarak STI daha değişik garip bi araçtır :)
STI,Odun gibidir prestij "0" a yakındır günlük kullanıma yatkın değildir 335i e oranla ciddi yakıt tüketimi vardır
Ben şahsen Sedan STI bulunabilirse 335i ye göz ucuyla bile bakmazdım
Karar sizin ,kullanım amacınıza göre seçimizin şekillenebilir..
öncelikle araç günlük kullanılacak ki günlük min. 100 km yol yapıyorum iş-okul-ev e bide akşam iki gezeyim desen max 150 km de. şimdi bütün gün sti adamı yormazmı egsoz sesi kafayı mikmezmi kafama takılan noktalar bunlar ama bide basınca yardıra yardıra gidecek ne biliyim egsozu patlayacak cıtırdan alev atacak yani bildiğin yardıracak diye düşünüyorum ama bunlarıda bmw ile yapamazsın :(
öyle bi bütçe varsa düşünme
60000 tl 2004 STI 400-500 hp
yanına bide E93 320 dizel al ikisinde de aklın kalmamış olur zaten toplasan 2011 STI parası yapıyor :D
2 sinide modladığını düşünelim 2 side 400+ HP olsun.
STI => KM de 1 TL yakar.
335i => KM de 0.40 TL yakar.
STI => Gazlarken yolu ve tıkırtısını hissedersin
335i => Konforu ve güveni hissedersin
STI => Bir problem oluşursa açacağı masraf seni üzer
335i => Hiç bir problem yaşamazsın (Bu kadar net)
STI => 4 çeker karda ve virajda zevklidir.
335i => Arkadan çekerin hazzı başkadır.
Daha uzar gider.
335i bence STI dan 3-4 gömlek daha üstün bir araçtır. STI kullanmadım açıkça onuda yazayım ama EVO X kullandım aralarındaki fark Bentley ile Şahin arasındaki farkla aynıydı. EVO X sadece hızlı giden bir şahindi gözümde.
metinalan
03-08-2012, 10:55
hem cabrio hem bmw daha nolsun
öyle bi bütçe varsa düşünme
60000 tl 2004 STI 400-500 hp
yanına bide E93 320 dizel al ikisinde de aklın kalmamış olur zaten toplasan 2011 STI parası yapıyor :D
mantıklı aslında :))))
Cabrio 3.35 derim. Yaz kış üstü aç kapa. mis
STI => KM de 1 TL yakar.
Daha uzar gider.
335i bence STI dan 3-4 gömlek daha üstün bir araçtır. STI kullanmadım açıkça onuda yazayım ama EVO X kullandım aralarındaki fark Bentley ile Şahin arasındaki farkla aynıydı. EVO X sadece hızlı giden bir şahindi gözümde.
aynı fikirdeyim. AYrıca 335i 400+ hp yapmak çok maliyetli bir işte değil. STI ın motoruna giriceksin fln filanda falan filan uzun iş :) 35e komple egsoz + yazılımı yap devam et.
aynı fikirdeyim. AYrıca 335i 400+ hp yapmak çok maliyetli bir işte değil. STI ın motoruna giriceksin fln filanda falan filan uzun iş :) 35e komple egsoz + yazılımı yap devam et.
Intake + Intercooler + Egzoz + Yazılım ile 472 HP krankta güç alınıyor 335i ile ve bunların maliyeti şudur;
Intake: 320 $
Intercooler: 1100 $
Komple egzoz downpipe + catback = 1.600$
Yazılım = 550$
-----------------------------------------------------------
Total: ~3.600 $
keskinli_ali
03-08-2012, 11:13
STI => KM de 1 TL yakar.
Daha uzar gider.
bence subaru konusunda biraz yanılgıya düşmüşsün gömlek gömlek bir üstünlük olmayacak iki araç arasında. ayrıca subarunun yolu hissettirmesi verdiği hissiyattan gelir, tıkırtı konusunda da yanılırsın ayrıca kurcalanmayan hiçbir subaru kimseyi üzmez okadar yüklenip sürekli dip gaz yapılmasıda verdiği zevkden olsa gerek. elektronik detaylar bmw kadar olmadığı içindir ki ikisi farklı kullanıma hitap eder. 4 çekerde de herzaman 2 çekerden çokdaha fazlasını yaşarsın. yakıt konusunda da evet yüklü olsada olmasada boxer motor daha fazla yakabilir ama hani birini vururken diğeride çift turbolu bmw motoru olduğunu unutmamak lazım.
çok farklı arabalar kıyaslamak çok zor baktığın açıya göre çok değişkenlik gösterebilir.
STI => KM de 1 TL yakar.
Daha uzar gider.
gazlarken konforu ve güveni hissedersin bu durumu kullandığım f10 520d ve 09 X5t.turbodan biliyorum ikisiylede uzun yol şehir içi çok fazla tecrübem oldu (pederbeysağolsun:)) mesela şuanki aracımda 180-190-200 sonrası allaha emanet düz yolda sıkıntı yok ama nerde ne çıkacagıda belli olmuyor sizin 335i de proje bölümünden biliyorum gayet başarılı örneğini görmek insanı teşvik ediyor
ecz_murat
03-08-2012, 12:12
bence,günde 150 km yol yapıyorsanız benzinciye uğramaktan ikisindende keyif alamayacaksınız.
yinede alacağım diyorsanız, yaptığınız km. göz önüne tartışma götürmez 3,35 almalısınız.
stı çok zevkli hard bir araç fakat hergün 150 km. her bakımdan fazla
önerim,performansı ön planda tutuyorsanız ve 3,35 alacaksanız coupe düşünmelisiniz.
Batw0han
03-08-2012, 12:18
İkiside birbirinden farklı araçlar :)
Subarucu olduğum için tercihim STİ dan yana ayrıca..Ciddi bir vergi kazancın olacaktır..
***** 335 in vergisi baya saglam :)
bence,günde 150 km yol yapıyorsanız benzinciye uğramaktan ikisindende keyif alamayacaksınız.
yinede alacağım diyorsanız, yaptığınız km. göz önüne tartışma götürmez 3,35 almalısınız.
stı çok zevkli hard bir araç fakat hergün 150 km. her bakımdan fazla
önerim,performansı ön planda tutuyorsanız ve 3,35 alacaksanız coupe düşünmelisiniz.
neden cabrio değilde coupe acaba biraz açabilirmisiniz ?
flexamin
03-08-2012, 12:31
osman la 3.35 diom başkasını demiyorum. anladın sen
osman la 3.35 diom başkasını demiyorum. anladın sen
hayırlısı neyse o baboliii :))) anladım ben ;)
turkerrr
03-08-2012, 12:37
bence subarunun 335 e göre tek artısı kışın yaptıracağı zevk onun dışında herşey için bmw =)
yada bu yaz bitmek üzere zaten sti al bidaha ki yaza doğru 335 le takaslarsın =)
orhan_guney
03-08-2012, 12:40
ne alaka ya bende onu anlamıyorum kışın dediğiniz zaten toplasan 3 veya 5 gun kar yaycak. kapatır tentesini gezer karda rool veya drag yapacak hali yoksa :)
zaten kışın stı ın tadi ayrı çıkar bmw ile hareket edemezsin bence önemli bi ayrıntı
Sti aldığını var sayalım
Şuana kadar hiç görmedim bu sektörde olup da bu araçlara ufak tefek dokunuş yapmayan.
Şöyle düşünelim en basit örneğinden aracına egzoz taktın komik olacak cam filmi taktın keyifli keyifli gazlıyorsun kışın millet karda düz gidemezken sen ada dönüyorsun ciddi anlamda çok keyifli çok farklı lakin...
Gündelik hayatta polis amcalar bu araçları (sti-evo) tarzı araçları sevmezler her yerden pislik atmaya çalışırlar bahsi geçtiği 335 ile yan yana giderken polis cam filminden seni çevirir çünkü kafalarında şöyle sabit fikir hiç bir zaman değişmiyecek..
Maltepe sahil yolunda 2 kere aynı olay başıma geldi Cam filminden yırtsan egzozdan bağlıyor,egzozdan yırtsan cam filminden vs vs.. üstelik aracı en baz haline getirdiğimde arkasındaki spoilere takmıştı kafayı..
Benim tavsiyem şu bu 4wd araçlar ciddi anlamda çok keyifli çok ilgi çeken araçlar ama günde 150km yol sti ile yazık günah...
Yanlış anlaşılmasın benim aracı kötülediğim falan kesinlikle yok olamazda
fakat çok sevdiğim 35r evo lu bir abimin dediği şu lafı hep hatırlarım
"Bu araclar cumartesi günü yıkamacıya getirip akşamında işin varsa halledip tekrar garaja girecek araçlardır"
Umarım senin için hayırlı olanı seçersin bmw hakkında hiç bir ön izlemem yok yorum yapamam
volume81
03-08-2012, 12:48
335i ama cabrio değil coupe ;)
nedense coupe araçlar cabrio'lardan daha güzel ve gazlamaya yönelik görünüyor gözüme :)
STI => KM de 1 TL yakar.
Daha uzar gider.
hersey acık yazılmıs yapman gereken tek sey kalıyo gozunu acman :icon_tup:
volume81
03-08-2012, 12:58
http://jonsibal.com/2011/INDjdmM3_2.jpg
http://jonsibal.com/2011/INDjdmM3_3.jpg
http://jonsibal.com/2011/INDjdmM3_10.jpg
malzemeler
1 adet e92 335i coupe
4 adet semi slick lastikler
4 adet te37 jant bol ofsetli büyüklerinden
4 adet camber caster ayarlı coil
komple egzost+büyük turbo+yazılım+cai
sonra yolda M3'ler ile oynarsın işte :)
Way arkadaş 335i 0.40tl. yakar yazmış birisi...Gaz pedalına basarken el frenini 2tık çekince 0.25tl. lere kadar düşüyo rakam , aklınızda olsun.
malzemeler
1 adet e92 335i coupe
4 adet semi slick lastikler
4 adet te37 jant bol ofsetli büyüklerinden
4 adet camber caster ayarlı coil
komple egzost+büyük turbo+yazılım+cai
sonra yolda M3'ler ile oynarsın işte :)[/QUOTE]
çok ince bi noktadan vurdun şimdi :):)
ecz_murat
03-08-2012, 13:30
neden cabrio değilde coupe acaba biraz açabilirmisiniz ?
cabrio coupe'den baya baya ağırdır.az gider çok yakar hesabından
TurboJDM
03-08-2012, 13:33
Alırsın BMW cabrionu Playboyluğa devam :) Twinturbonun avantajlarını yüklerkende görürsün. :) e93'ün Hard Top olması ayrı bi avantaj Coupeden farkı yok kışın bile kullanabilirsin. :) STİ ayrı bi dünya ama ayrı dünyalara girmenin anlamı yok kızlar cabrio sever bu bir gerçek:D:D neyse benim böyle bi düşüncem olsaydı hiç polemiğe girmem 335i e93 alır üstünü açar o rüzgarı hissederdim. :) bide yanlış hatırlamıyorsam sadece yazılımla 360 hpleri görüyor buda bi avantaj :)
JapanVsGermany
03-08-2012, 13:50
Tamamen farklı klasmanda 2 araç war seçeneklerde...
BMW ile şehirde hawalı bir gezinti yaparsın, Emanuella tadında bir haz alırsın...
STI ile Kendi limitlerine kafa tutarsın, Konulu Konusuz seçimi sana bırakmaz ...
dachosen
03-08-2012, 14:00
Bi 500 hp hawkeye bide yanina 320d cabrio.
Kızları da tatmin kendinide tatmin.
Way arkadaş 335i 0.40tl. yakar yazmış birisi...Gaz pedalına basarken el frenini 2tık çekince 0.25tl. lere kadar düşüyo rakam , aklınızda olsun.
Varsa başka bir iddian kanıtla garajda yatıyor benim ki 160 Km ortalama hızda çekerim ortalama yakıt videosunu "ha öyleymiş gerçekten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşum" dersin.
N54 gerçekten çok az yakan bir araç. 1 depo benzinle 800 KM gittiğim bir araç ve 500+ hp lerde.
Konfor kalite vs olarak BMW tabiki kıyaslanmaz, günlük binilecek araç olacaksa ben bmw yi seçerdim.
@Caesar
800 km nasıl gidiyorsunuz ? 2007 520d aracım var full depo 70 lt ile şehir içi ben 800 anca ya gidiyorum yada gidemiyorum karışık kullanımda :) ortalama 9.2 lt yakıyor araç.
volume81
03-08-2012, 14:38
335i
0-100 5.6
Yakıt tüketimi 6.8-9.6-14.4
306bg 5800d/d
400nm 1300 d/d
:)
Varsa başka bir iddian kanıtla garajda yatıyor benim ki 160 Km ortalama hızda çekerim ortalama yakıt videosunu "ha öyleymiş gerçekten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşum" dersin.
N54 gerçekten çok az yakan bir araç. 1 depo benzinle 800 KM gittiğim bir araç ve 500+ hp lerde.
Fabrika verisi 7,3 ile 14,4 lt arası imiş.
Yani otobanda 90'ı geçmezsen 35 kr civarı
şehir içinde 70 kr civarı yakıyormuş.
Elbette sağ ayağına hakim olursan.......
Şimdi burada benim ilk postu saptırma durumu war.
War başka bi iddiam , (senin hesabına göre) subaru ortalama160km.hızla ortalama yakıtı 1tl. YAKMAZ.
bilgi fikir sahipliği falan zartzurtdan bahsetmeden önce keşke bu werilerin ortalama olduğunu ilkbaşta yazsaydın.
Koyarsın deponun gırtlağına kadar benzini , 100-150km.şehirdışı 100-150de şehiriçi gezdikten sonra ilk benzincide tekrar gırtlak benzin koyarsın gerçek weri çıkar ortaya.Ekrandaki ortalama yakıtı gösteren göstergeyle bu işler olmaz.
Burada su durum mevcut degıl
biri bı krıterde cok ıyı, dıgerı dıger krıterde seklınde....
335 herseyı çok optımumda sunan bır arac.. kesınlıkle secılmesı gereken o..
320d stı arasında tercıh olsa tamam derdım:)
Konfor kalite vs olarak BMW tabiki kıyaslanmaz, günlük binilecek araç olacaksa ben bmw yi seçerdim.
@Caesar
800 km nasıl gidiyorsunuz ? 2007 520d aracım var full depo 70 lt ile şehir içi ben 800 anca ya gidiyorum yada gidemiyorum karışık kullanımda :) ortalama 9.2 lt yakıyor araç.
Eksik bilgi ben şehir dışı o KM leri gittim. Şehir içi değildir.
Hiç düşünmem 335 baliklama dalarim
Fabrika verisi 7,3 ile 14,4 lt arası imiş.
Yani otobanda 90'ı geçmezsen 35 kr civarı
şehir içinde 70 kr civarı yakıyormuş.
Elbette sağ ayağına hakim olursan.......
eğer fab. verisi buysa;
7.3 + 14.4 = 21.7
21.7 / 2 =10.85 lt. (ortalama)
10.85 X 4.4 = 0.4774 tl.
Tabii hiçbi fab. werisi tüketicinin lehine olmadığınıda gözönünde bulundurursak , benim yeni iddiam senin o arabaya hiçbitürlü 0.40 tl. yaktıramamandır.:icon_tup:
Sen muhtemelen 500+hp. arabanla düzyolda yada kendi salınımıyla gaza basmadan giderken gözün ekrandaki anlık yakıt ortalamasına takılmış onu unutamamışsın gibi bi durum da olabilir.
Ben ford focus tdci ile ömerli rampasını hiç yakıt yakmadan bildiğin km.de 0lt. ile iniyorum.
redbaron
03-08-2012, 16:21
yok arkadaş daha neler ,335 cabrio şehir içi 40 kuruş yakacakmış :) herkes araçlarını satıp 335 alsın madem :) 535d bile şehir içi 10lt yakıyor biraz mantıklı olalım.
geriye kalan şeyler için anket bence onucu belirlemiş.çok alakasız araçlar.sti nede olsa bir impreza ama 335 in şekli,prestiji hiç bir şekilde karşılaştırılamaz.sti ın tek önde olacağı kısım 4 çeker olur herhalde.
Günlük kullanım için sti bmw den konforsuz diye biliyorum.150km yapacakmışsınız günde . Ben olsam bmw alırdım
Aracım a çok kişi bindi ortalamayı gördü ben şöyle hesaplıyorum. 9.2 ortalama ile geziyorum.
Benzin litresi 4.46
100 KM de 9.2 ortalama ile
9.2 * 4.46 = 41.032
41.032 / 100 = 0.41 kuruş.
Belki stockken daha fazla yakıt tüketebilir..Remap decat bunlar olumlu yönde etkiliyor bence yakıtı.Alt devirdeki tork devir çevirmesine gerek bırakmıyor 335i.
40-50 kuruşa takılmamak lazım sti ın yarısı kadar tüketimi olacağı kesin :)
sti evo bu tarz araçlar pek günlük kullanıma gelecek araçlar değil. evde 2. bir araç bulundurmak gerekebiliyor. Şahsen senin yerinde olsa tercihim e92/93 3.35'den yana olurdu. ki ilerde evoyu satarsam geçecek oldugum arac e90/92 kasadır.
turbo&quattro
03-08-2012, 16:42
Yaklasik 4 aydir 2007 sport package 335 coupe kullaniyorum ve bu surede 5k mil yaptim ~8k km.
Performans mukemmel, yol tutus cok iyi zaten gorsellige soylenecek birsey yok . Mukemmel hatlari ile bence bmw nin yapmis oldugu en guzel model. Begenmedigim t ek tarafi ise sport package oldugu icin sert suspansiyonlar ve rahatsiz edici kullanim . Gerci spor araclarin karakteri bu sekilde ama ben biraz fazla takintiliyim :)
Bu arada yakit tuketimi oldukca makul . Her defasinda 14 galon aliyorum ~ 56lt. Otobada CC ile kullanim, sehir ici dur kalk ve genelde isiklarda 1-2-3 yapmak vs 330mil civari yapiyorum yani 530km buda 10lt den biraz daha dusuk sanirsam .
edit
yakit olarak her ne kadar onemli olmasada benimde tereddutlerim vardi . Ama sacma sapan gazlamayinca 335 cidden fazla yakan bir arac degil . Bu fotoda hem Olgar'in hemde benim soylediklerimin kaniti olsun :)
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/IMG_3677.jpg
Aracım a çok kişi bindi ortalamayı gördü ben şöyle hesaplıyorum. 9.2 ortalama ile geziyorum.
Benzin litresi 4.46
100 KM de 9.2 ortalama ile
9.2 * 4.46 = 41.032
41.032 / 100 = 0.41 kuruş.
İşte sen hala ekranda gördüğün weriyi kriter olarak kabul edip , depoyu fulleyip 100-200km. sonra bidaha fulleyip kaç lt. yaktığına bakmadığın için , ekranda gördüğün weri ile gerçek arasında bariz bir fark olduğunu anlayamayamadan , aracına binen arkadaşların we sen daima aracın 9.2lt. yada 0.40tl. yaktığını zannedeceksiniz.Dolayısıyla mutlu olacaksınız Ancak gerçekte o araç ortalamada 15lt.den az hiçbirzaman yakmayacak. :icon_tup:
ben de 335i diyenlerdenim, bariz üstün bi araç. diğer yandan subaru'nun da pişman edeceğini sanmam. bir de yakıt hesabı yapan biriyseniz, listeye en yanlış araçları eklemişsiniz. :)
Aylık 3000-4000 Km ler söz konusu
Bahsi geçen 2 aracada yazık olur
Şahsen STI alacak olsam haftada 1 veya max 2 kez sadece amacına!! uygun şekilde çıkartır akabinden garaja geri koyardım, o kadar..
Geçen mesajlarda yazılmış bu kadar yüksek km lerde ;
320d+ 05 STI en mükemmeli olur..
ChtArdARSL
03-08-2012, 18:28
İşte sen hala ekranda gördüğün weriyi kriter olarak kabul edip , depoyu fulleyip 100-200km. sonra bidaha fulleyip kaç lt. yaktığına bakmadığın için , ekranda gördüğün weri ile gerçek arasında bariz bir fark olduğunu anlayamayamadan , aracına binen arkadaşların we sen daima aracın 9.2lt. yada 0.40tl. yaktığını zannedeceksiniz.Dolayısıyla mutlu olacaksınız Ancak gerçekte o araç ortalamada 15lt.den az hiçbirzaman yakmayacak. :icon_tup:
Sız neden bu kdr fazla takıldınızkı olaya? Belkı sızın yol bılgısayarınız bozuk yada yanlıs gosterıyor.. Benım aracım ıbıza uzun yolda 5.4 yaktı tekrar sıfırladıgımız parada da esıttı..
+ olarak sız bunları soyluyorsunuz bır nebze belkı dgrdur ama aldıgı benzının ne kdr oldugunu bılmıyormu sahıbı.. Sızın dedıgınıze gore 10 tllık para cıkıcakken cebınden 15 cıkıcak bununda farkdan oldugu ıcın oyle yazmıs ve yazıyorda..
+ stı kotuleyıp 335 aldıkmak ıcın sanırım prım alıyor olgar abı satıslar patlıycak :)
Edıt: benım aracım stock turbo ve yazılımla 6.2 yakıyordu uzun yolsa suan yaklasık 0.8 lt hem bılgısayrda hemde cebımde bunu fark edıyorum.. Aynı devır aynı km ıle..
335 bir cok acidan ustun. Stok turbo ile "saglikli" olmak kaydi ile 100-200 km 9,0-9,2 seclere inersiniz.
Ancak Sti ile motor icine girmeden ve masraf yapmadan zor.
Eger marka bagimliligi yoksa 335 derim. Ancak garantisi dolmamis sti i hayir demem,yazilim ve egsozla binerim ;)
al 3,35i kimseye minnet etmeden bin..
olgar alice harikalar diyarinda gezerken 9.2 lt yaktigini sanarken 15lt yakiyor dr isek. Sence bu aradaki farki hissedip yolda kalmasi sence kac tl liik benzin alimina denk gelir?
ChtArdARSL
03-08-2012, 20:58
olgar alice harikalar diyarinda gezerken 9.2 lt yaktigini sanarken 15lt yakiyor dr isek. Sence bu aradaki farki hissedip yolda kalmasi sence kac tl liik benzin alimina denk gelir?
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup:
subaru bir tutkudur bmw,mercedes vs hiçbirşeye benzemez..STI alırsın küçük dokunuşlarla (tabii ki emin ellerde yapılan) benim diyen makinayla yolda oynarsın senin egzozundan çıkan alevi izlerler sadece..Ben subaru tutkunu bi insan oldugum için kesinlikle STI derim..Ancak BMW nin prestij ve durusunada diyecek bişey bulamıyorum..Yolda çok BMW görürsün ama STI az olur öz olur yolda yanına gelen yoldan çıkarmak isteyen çok olur..;) Ben her türlü STI derim zaten bir alın bidaha vazgecemezsiniz..Zevk ve renkler tartışılmaz.Ben bir subaru kullanıcısı olarak fikirlerimi belirttim..Hangi aracı alırsanız alın Allah kaza bela vermesin şimdiden hayırlı olsun..
Gunde 100km yapiyorsam ne sti alirim nede 335...
3.20cd alirim gunluk ustune kalan paraylada hizli biseyler...
_muhaRRem
03-08-2012, 21:09
subaru bir tutkudur bmw,mercedes vs hiçbirşeye benzemez..STI alırsın küçük dokunuşlarla (tabii ki emin ellerde yapılan) benim diyen makinayla yolda oynarsın senin egzozundan çıkan alevi izlerler sadece..Ben subaru tutkunu bi insan oldugum için kesinlikle STI derim..Ancak BMW nin prestij ve durusunada diyecek bişey bulamıyorum..Yolda çok BMW görürsün ama STI az olur öz olur yolda yanına gelen yoldan çıkarmak isteyen çok olur..;) Ben her türlü STI derim zaten bir alın bidaha vazgecemezsiniz..Zevk ve renkler tartışılmaz.Ben bir subaru kullanıcısı olarak fikirlerimi belirttim..Hangi aracı alırsanız alın Allah kaza bela vermesin şimdiden hayırlı olsun..
bolt on dolu bi 335 ile oynayacak subaru, sahibini sanayide oynatır..
M_PROJECT
03-08-2012, 21:14
fabrikanin yaptigi motoru yeniden toplamani gerektirmeyecek 0 km yada dusuk km eski 2.0 temiz bir arac bulunabiliyor yada varsa ozaman alinir subaru , e bu ikisi de mumkun olmadigina gore git bmw al :)
birde ben su " prestij " olayini anlamiyorum , nedir abi tek kapi 335in prestiji ? 3 serisi prestijli ise ust modellere nedicez ?
kickboxer
04-08-2012, 01:00
bolt on dolu bi 335 ile oynayacak subaru, sahibini sanayide oynatır..
hiç subarun oldumu yada uzun süre kullandın mı??* kullanmadıysan bu yorumu yapmak bence doğru değil çnki yanlış..
ben bmw ile sti çok ayrı kefelerde arabalar oldğunu düşünüyorum iyi seçim yap
türkiyedeki 2.5 sti larda piston sekman sıkıntıları vardı 2012 lerde bu durum çözüldü diyeduydum.Tabi 2.5 kırılsa bile parça fiyatları bmwlere göre çok daha uygun böğle bir avantajı var yürüyenine vs söğlenecek birşey yok bence karar senin
_muhaRRem
04-08-2012, 01:04
hiç subarun oldumu yada uzun süre kullandın mı??* kullanmadıysan bu yorumu yapmak bence doğru değil çnki yanlış..
ben bmw ile sti çok ayrı kefelerde arabalar oldğunu düşünüyorum iyi seçim yap
türkiyedeki 2.5 sti larda piston sekman sıkıntıları vardı 2012 lerde bu durum çözüldü diyeduydum.Tabi 2.5 kırılsa bile parça fiyatları bmwlere göre çok daha uygun böğle bir avantajı var yürüyenine vs söğlenecek birşey yok bence karar senin
500+hp arabalarım oldu çokcada arkadaşım var 4 çekerci, 600 hp subaru bolt on bi bmw kadar sorunsuz olmaz. Bilmeden yüzeysel yazmıyorum ben. 500 hp hondada bi bolt on bmw kadar sorunsuz olmaz.Fanatiklik yapmıyorum doğruları yazıorm.
bolt on bmw 335 lerden 600 hp güç alıyorlar haberin olsun onu geçmek için 600 hp lik minimum subaru olması lazım.
kickboxer
04-08-2012, 01:19
500+hp arabalarım oldu çokcada arkadaşım var 4 çekerci, 600 hp subaru bolt on bi bmw kadar sorunsuz olmaz. Bilmeden yüzeysel yazmıyorum ben. 500 hp hondada bi bolt on bmw kadar sorunsuz olmaz.Fanatiklik yapmıyorum doğruları yazıorm.
bolt on bmw 335 lerden 600 hp güç alıyorlar haberin olsun onu geçmek için 600 hp lik minimum subaru olması lazım.
ben subarun oldumu diye sormuştum ama neyse Ben subaru adamı sanayide oynatır lafına takıldım yoksa 335 lern bmwlerin hacim inlinesix avantajlarını biliyorum.Fanatiklik düşünmedim ama sahibi olmadan bilemezsin demek istedim.Sti ın bi 600 hp olmasıda okadar zor değil bence.
Eray Yümsel
04-08-2012, 01:22
onur sti dan 600 hp almak için minimum 20bin 30bin $ para gömersin üstüne sinir sitres sahibi olursun
335 e 500+ olmak için 5000$ 10.000$ harcarsın üstünü açar kafan rahat gezersin.... öyle düşün
bu karşılaştırma mantıksız subaru kötü araba değil ama bmw ile mukayese edilmesi mantıksız :)
_muhaRRem
04-08-2012, 01:23
ben subarun oldumu diye sormuştum ama neyse Ben subaru adamı sanayide oynatır lafına takıldım yoksa 335 lern bmwlerin hacim inlinesix avantajlarını biliyorum.Fanatiklik düşünmedim ama sahibi olmadan bilemezsin demek istedim.Sti ın bi 600 hp olmasıda okadar zor değil bence.
bi subaru değil kardeşim 500 hp üstü sonradan yapılmış hondada içinde adamı sanayide oynatır yani sanayide uğraştırır , ama adrenalin olarak dersen ben 10 bin km de motor yaparım japona binerim yine :) ama tek amaçlı araba olur sadece adrenalin gazlarsın gazlarısn ya sanayiye yada garajına çekersin , boş zamanlarını sanayide geçirirsn bu böyledir 2+2 daha = 4
ama bmw ile gazlarsın,yanlarsın,tatile çıkarsın, polisten kaçmazsın,çevirmelerde beyfendi derler vs v.s
bizim japonlarla sadece gazlarsın :) tek amaç
3.35 cabrio (canlı bir renk) komple tavan açık,oh oh :)
kickboxer
04-08-2012, 01:29
onur sti dan 600 hp almak için minimum 20bin 30bin $ para gömersin üstüne sinir sitres sahibi olursun
335 e 500+ olmak için 5000$ 10.000$ harcarsın üstünü açar kafan rahat gezersin.... öyle düşün
bu karşılaştırma mantıksız subaru kötü araba değil ama bmw ile mukayese edilmesi mantıksız :)
yok 50 bin hatta 100 bin harca yanlış anlama ama sadece amaç hızlı gitmekse çok komik paralara yapılabilir sti he bu paraları verenlerde alınmasınlar salaklar.
Ben veriyorum ama ben kaşınıyorum yeni gereksiz öğle güzel olsun böğle sağlam olsun farklı olsun cabalarındayim biliyosun.Bmw ile mukayese edilemez bunu kabul edenlerden biri benim biliyosun ama bunun nedeni ikisininde farklı dunyalar olması.
kickboxer
04-08-2012, 01:31
bi subaru değil kardeşim 500 hp üstü sonradan yapılmış hondada içinde adamı sanayide oynatır yani sanayide uğraştırır , ama adrenalin olarak dersen ben 10 bin km de motor yaparım japona binerim yine :) ama tek amaçlı araba olur sadece adrenalin gazlarsın gazlarısn ya sanayiye yada garajına çekersin , boş zamanlarını sanayide geçirirsn bu böyledir 2+2 daha = 4
ama bmw ile gazlarsın,yanlarsın,tatile çıkarsın, polisten kaçmazsın,çevirmelerde beyfendi derler vs v.s
bizim japonlarla sadece gazlarsın :) tek amaç
haklısın:) kaşınıyorsan uğraşırım ederim boxer sesine hastayım diyorsan sti al:D kardeş hızlı olsun orda burda geziym sürtyim diyosan bmw la kurtul bizide yorma:D sahur vakti
5 sayfa boyunca yazılmış en mantıklı fikir e92 320d + 05' sti bence
BMW only flying is better :)
subaru sti da iyidir fakat
bmw nin duruşuna konforuna vs sine asla yanaşamaz :)
_muhaRRem
04-08-2012, 03:37
haklısın:) kaşınıyorsan uğraşırım ederim boxer sesine hastayım diyorsan sti al:D kardeş hızlı olsun orda burda geziym sürtyim diyosan bmw la kurtul bizide yorma:D sahur vakti
yaww ben almıyorumki ,arabayı alacak adam yok biz birbirimize düştük hahah
ocean0636
04-08-2012, 03:59
E93 335 e 150 verene kadar bence hıc dusunme vette c6 al prestıj keyıf vs. hepsı bır arada.. ;)
Chevrolet Corvette C6 2005 Model 155.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 91354307 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-z-51-paket-manuel-corvette-c6-acil-91354307/detay)
Bence her konuda ezici bır ustunlugu var vettenin :)
Jeandan-R
04-08-2012, 05:55
335 vergi olarak baya yorucuydu sanki. Her yil vergi farkiyla sti'a ufak tefek dokunuslar yapilabilir. Hele ki evo alinirsa isler iyice degisir. Ama e93un durusu cok baska. Gerci ben e46 m3 alirdim, turbonun verdigi tepkileri pek seven biri degilim
SeZaR #1
04-08-2012, 07:53
Ergen kızların dikkatini çekmek istiyorsan 335i,eğer her anlamıyla gerçek bir sürüş makinesi,ezici,caydırıcı bir güç ve fizik kurallarını aşmaya yakın döndüğün virajlarda hayatta kalmak istiyorsan STI.
yazan herkeze eywallah ufak çaplı tatlı sürtüşmeler atışmalar fikir birlikleri ve ayrılıkları :):):):) konu baya coştu muharrem arkadaşın dediği gibi arabayı alacak adam ortada yok :) aman abi sahur vakti gerilmeyin iftara kadar gün bitmez sonra :):) şaka bi yana herkezin yazacak baya bişeyleri varmış benim içinde iyi oldu ;)
2007 335 in vergisi ile 2011 sti in vergisi cok farkli degildir heralde?
335 in pist sureleriyle sti in pist surelerine bakmak gerek ;)
Gecen sene 1M varken(420 civari),500 hp lik Evo X ile rollda 1 boy geciliyor-geciyordum...
Bence hangisi begeniliyorsa,oalinmali.
Maxiboost
04-08-2012, 12:26
450-500 hp bir sti adam gibi yapilirsa adami sanayide oynatmaz :) en azindan bizi oynatmadi. Suan ki sahibide hala kullaniyor :)
Ergen kızların dikkatini çekmek istiyorsan 335i,eğer her anlamıyla gerçek bir sürüş makinesi,ezici,caydırıcı bir güç ve fizik kurallarını aşmaya yakın döndüğün virajlarda hayatta kalmak istiyorsan STI.
:D :heyoo:
evet sti alırsan ezici caydırıcı bi güç olur kazık gibi sallanırsın içinde en ufak bi engebede.
ben iki aracın karşılaştırılabilecek araçlar olduğunu düşünmüyorum ikiside ayrı kefelerde araçlar
mert_leon
04-08-2012, 14:04
net, temizz :)
araç alıcak arkadaşın görüşü ne durumda ?
sti sahipleri motor kırıp sanayiden cıkmıyomus, kmde 1 lira yakıyormus, yolda bobrek tası dusuruyormus, kızlarla takılamıyormussss....
sti ne arabaymış haberimiz yokmuş :D
bu kadar abartmayın yaw yazarken gerçek sürüş makinesi vs daha ne otomobiller var onlar ne o zaman:)
ikisi birbirinden farklı otomobiller bence amacınız neyse ona göre seçim yapın
TurboJDM
04-08-2012, 17:38
STİ alır yolların kralı, e93 alır kızların playboyu olursun.:D:D olay bu kadar basit. :)
vay arkadaş playboyda yaptınız ya beni :):):)
Öncelikle para sizin zevk sizin ama saçma bir karşılaştırma ve günlük 150km yapılacak araçlar değil bana göre.
Bunlar özel araçlar özellikle subaru hassas bakım isteyen bir araç eşek gibi kullanılacak bir araç değil , modelli olduğu için sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama yinede gerek yok.
Ayrıca bence arabadan SOĞURSUNUZ.
Günde 150km sti a binsem özelliklerinin yarısını kaybeder benim için.
Sti , haftasonu garajdan çıkarırsın gündüz yıkatırsın akşamında da sıka sıka gezersin garajına koyarsın.
335i kesinlikle çok güzel bir seçenek subarudan daha mantıklı duruyor koşullarınıza göre fakat araçlardan ciddi anlamda zevk almak istiyorsanız 30 liraya dizel herhangi bir aracı alıp yanına 2008 sti yada 335 coupe almanız daha mantıklı.
Bu arada kızlar ona bakmaz buna bakmaz diye yapılan genellemeler çok yanlış bmw ye bakanda kız vardır subaruya bakan da buna emin olabilirsiniz , gc8 ile okula ilk gittiğim gün uzaktan bakıp iç geçirdiğim kızın gözleri benden ve subarudan başkasını görmüyordu hatta gezdik :D
abicim zaten konuyu açarken karı kız bakarmı diye bi ibare kullanılmadı ki karşılaştırmada zaten bu kriterde yok ama konunun içinde bmw geçince muhabbet kızlara döndü bu arada dediğin gibi sti daha çok garaj arabası olunca zevkli olur bu kanıya varmış olduk
Ertug_T.
04-08-2012, 19:32
Osman herseyden ote marka ve kalite icin bmw diyorum :) 335de ufak gidiklamayala ciddi yuruyo sonucta :)
turbo&quattro
04-08-2012, 19:35
hemen hemen her yonu ile asiri memnunum 335 den. Siddetle tavsiye edilir .
ibre neredeyse tamamen 335 gösteriyor ha sakın yanlış anlaşılmasın ki sti kötü bir araç değil. anlaşılan araçların tarzları farklı bundan sonraki amaç 335 için limitleri zorlamak ;)
benim anlamadığım bmw sanki kız arabası subaru sti gerçek yol arabası olmuş.
335 te hanımevladı arabası değil sti dan potansiyeli yüksek bi araç,her yönden.ısıklarda subaru gecebilir tek üstünlüğü o :) birde karda buzda işte
Colin McRae
04-08-2012, 21:39
Uludağa karda,kışta subaru ile rahatlıkla çıkabilirim.onun için STİ candır diyorum.
ahmet3425
05-08-2012, 00:29
sti sevdalısı biri olarak malesef 335 i tercih ediyorum cok acımasız bi karsılastırma olmus :(
Eğer amaç maksimum performans almaksa , tabii ki subaru. Amaç prestij ve konfor ise 335i.Bide işin model kısmı var, ben 10-11 sti almaktansa E93 335i tercih ederim.
Osman al BMW yi rahatla :) Subaru hep içinde kaldı biliyorum ama zaten sıkıntı cekmiyim diyerek almayı düşündüğün için STI olmamlı tercihin.. cift turbo fena !
birbiri ile güçlü motora sahip olmak dışında benzerliği olmayan 2 araç. her ikisi de sportif araç. fanatiklik yapmadan düşüncelerimi belirteyim; 08 sti ımı ortalama 75-100 km yol yaparak günlük kullanıyorum . 1tl benzin falan yaktığım olmadı. yakıt tüketimim sakin kullanımda 9,5 lt civarında oluyor. ara sııra gazlayınca da 10-11 arasına çıkıyor. sertlik konusuna gelirsek; araç gerçekten sert olmakla beraber yukarda yazan arkadaşların dediği kadar sert değil oem suspansiyonla.
prestij konusuna gelince elbette bmw nin yeri ayrı olmak kaydı ile günümüz türkiyesinde distributor çıkışı 250 bin TL olan arabaya bineceksin ve prestijin olmayacak....güler geçerim.
al 3,35i kimseye minnet etmeden bin..
acık ve net :icon_tup:
TurboJDM
05-08-2012, 14:36
http://www.techturkey.com/forum/custom-garage/99416-custom-garage-335i-downpipe-egzoz-sistem-410-hp.html bu konuyu görünce ciddi anlamda 335i hastalığı başladı gibi. downpipe,egsoz ve yazılımla 410 hp ciddi bi rakam değilmi sizce? buna ek olarakta EVC, Büyük Turbo, Büyük İntercooler, Meth. kit ile 470-480 hpleri görür bence. m3lerle yürümek veya geçmek demek buda. e46 bile değil e92 m3lerle.
o kadar paran varsa 3.35 al derim. hem rahat hem guclu.
vergi kasko fena ama ztn araci aliyorsan maddi durumun iyidir..
ondertopcu
05-08-2012, 16:16
3.35 al jantını koy paşa paşa gez
yigitblr
05-08-2012, 17:53
335 alın diyecektim fakat bunu gördüm :)BMW 3 Serisi 3.20i 2008 Model 128.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 86883642 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-e93-cabrio-imola-red-kirmizi-2012-m3-gorunum-86883642/detay?source=promotion_topl)
bmw nin kışın ne gibi sıkıntısı çıkabilir ki? perf olarak bilmem ama sağlamlık servis yedek parça karizma yönünden bmw ya da sana şöyle bir soru yönelteyim bir iş toplantın var iki araçlada gittiğini düşün hangisiyle gittiğinde daha çok ilgi çekersin
+99999999999999999
+6516816816816168416816468468
bmwyi al, cabrio al hemde, stage1 yaptıgında ustu acıkken o eksoz sesini, o patırdamaları duydugun zevk tartışılmaz!
altugkocer
16-08-2012, 11:11
zevk meselesi ama ben imprezayı kolay kolay hiçbişeye değişmem :)
vay bee ne sti mış
Erdem K.
16-08-2012, 12:05
335i cabrio aldıktan sonra hala gazlama isteğiniz olursa bmw'nin yanına sonradan bugeye sti veya gc8 de alabilirsiniz. ama bu iki seçenek arasında kesinlikle bmw derim...
cabrioleter
17-08-2012, 03:06
bmw hem de 335 hem de cabrio ve kararsız kalınmış.
bu kadar düşünmek bile hata direk bmw yahu. bırak e93 ünü e36 nın üstünü aç şekli yeter e93 için diyecek bi şey yok..
335 alın diyecektim fakat bunu gördüm :)BMW 3 Serisi 3.20i 2008 Model 128.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 86883642 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-e93-cabrio-imola-red-kirmizi-2012-m3-gorunum-86883642/detay?source=promotion_topl)
O araba tam bir fiyasko ya. Baya güzel şeyler yapmış arabasına ama o M3 görünüm dediği çamurluktaki ızgaralar ne öyle? E46 M3 ızgarası o :)
herkes vergiye takılmış ama 2011 sti vergisi 3200 tl, bedava değil yani.., 2008 3.35 3800 tl - 2011 4450 tl, yani aradaki farktan anca cila parası olur
ek olarak bmw 335 in 9 lt (0,40 tl / km) yaktığı koşulda, sti 22 lt (1 tl /km) yakmayacaktır bu da ikinci gerçek
herkes vergiye takılmış ama 2011 sti vergisi 3200 tl, bedava değil yani.., 2008 3.35 3800 tl - 2011 4450 tl, yani aradaki farktan anca cila parası olur
ek olarak bmw 335 in 9 lt (0,40 tl / km) yaktığı koşulda, sti 22 lt (1 tl /km) yakmayacaktır bu da ikinci gerçek
opssss okuduğumu yanlış anlamışım.
GokhanE.
18-08-2012, 23:17
335i direkt dusunmeye gerek yok.
yAHU Birde sti super yol tutar filan denmis,sti superse cayman 1m filan ne:D
birde bakmak lazim 200 ustu suratlerde hangisi daha stabil cesme virajlarinda mesela, rakipte 335 320den bahsedilmiyorki..
BMW iyidir belki Subaru'dan ama...Ne biliyim ya STI farklidir.Egzozun sesi,patirdamasi,turbosu,koltuga yapistirmasi vs...Hep etkilemistir beni.Boksor motorun sesi zaten adami ayakta *osalttirir yaw ne diyim :d 335 olsun STI olsun ama 5 yil kullanacaginizi zannetmem. Iki aractan birisi mutlaka problem cikartir veya satarsiniz.
turbo&quattro
27-08-2012, 18:19
335 cok yakiyor diyenlere gelsin :)
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/F7F73CCE-DFD0-4251-9B7F-ABA951B5F293-11048-000000818D41A70E.jpg
hocam tr'deki çok yakıyor kavramı bitmez litre fiyatları hergün artıyor :D
ralli ruhluysanız sti yok ben otobanda max.speed yapayım arabadan 0 ses gelsin diyorsanız bmw. :)
ne bmw'ymiş ya ... karılar kızlar playboylar :D benim araba bmw değilde benmi bilmiyorum :D
2 tercih arasında bmw derim her halukarda ...
TurboJDM
28-08-2012, 01:27
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/F7F73CCE-DFD0-4251-9B7F-ABA951B5F293-11048-000000818D41A70E.jpg
çok yakıyor diyenlere nokta olmuş :)
JapanVsGermany
28-08-2012, 02:59
Cuma günü STI kullandım yine, BMW Çok güzel konforlu çekici bir araç tamam ama STI hakikaten başka bir dünya...
kelalper
28-08-2012, 21:15
Teknik bilgin 0. Buna yazdığın postlardan karar verdim. Yokuş aşşağı araban vitesteyken 0 lt göstermesi normaldir çünkü 0 a yakın yakıt sarfiyatı vardır. Kınetik enerji ile motor çalışır. Motorda cutoff sistemi devreye girer. Boşa aldığın zaman değer 1-1.5 lt anlık sarfiyata gelir. Yeni nesil yol bilgisayarları tahmini olarak %10 luk sapma ile yakıt sarfiyatı gösterirler. Çünkü enjektörlere anlık olarak kaç cc benzin işemeleri gerektiği bilgisini iletirken bir yandan da log alarak sarfiyat hesaplaması yaparlar. Benim 2005 model Megane RS im bile %7 sapma ile çalışırken uzun yolda Honda ies devrinde iesten daha az yakarken 2011 model BMW heralde benim arabamdan çok daha kesin hesaplamalar yapıyordur. Şunu unutmaki E46 M3 pistte Toyota Prius u takip ederek gazlarken Toyotadan çok daha az yakıyor. Top Gear da test edildi. Nedeni de çok basit. Sen diyelim 70 kgsın 70 kglık ağırlığı ancak 200 metre taşıyabilirken 100 kg lık bir adam 70 kglık ağırlığı senden çok daha uzağa taşıyabilir çünkü o ağırlığı kaldırmak için daha az efor sarfeder. Buradaki insanları aptal yerine koymadan önce kendin ne kadar akıllısın bence ona bakman gerek.
bmw nin kışın ne gibi sıkıntısı çıkabilir ki? perf olarak bilmem ama sağlamlık servis yedek parça karizma yönünden bmw ya da sana şöyle bir soru yönelteyim bir iş toplantın var iki araçlada gittiğini düşün hangisiyle gittiğinde daha çok ilgi çekersin
tabiki sti ile daha cok ilgi cekersin ama iyi yönde mi olur tartısılır :hahaha:
Jeandan-R
06-09-2012, 03:20
ortalama hız mı 101 olan :)
turbo&quattro
06-09-2012, 03:22
evet
10krkt
jnrjames
06-09-2012, 09:46
Anlayamadığım tek nokta yakıt sarfiyat durumu 2 araç için optimum seçilmemiş gibi. 2 aracında düzgün kullanımda yakıt değerleri zannetmiyorumki 1-2 ltden fazla oynama yapsın ? sonucta bmw sabit hızda kullanılıyor subaru da sürekli dip gaz gidiyormuş gibi yorumlar gelmiş.Normal kullanımda 2 sinide ortalama 10Lt den baz alın bitsin gitsin.
Karar kısmıda sessiz ve kaliteye yönelik olması isteniyorsa bmw.
Spor görünüm karakter isteniyorsa Sti diye düşünüyorum. Güç karşılaştırması yapmadan görsellik olarak. Yapma niyetine girildikten sonra yükleme de tartışılır yüklenecek malzemelerin maliyetide.. Artı araçları alırken verilecek parada :) Hatta model yılı bile tartışılabilir. Karar BMW ye yakın gözüküyor. Şimdiden hayırlısı olsun
kelalper
06-09-2012, 10:02
Sabit hızda sti bmw den fazla yakar. Üzerindeki kanat ve aktarma ağırlığından dolayı. Bizdeki 2.5 sti motorlu GC8 18 litre civarında yakıyor normal kullanımda. Ki araba bugeyedan falan daha hafif bir araba. Üzerinde 30R turbo var. Turbo devreye girmeden kullandığında sarfiyatı bu.
Sabit hızda sti bmw den fazla yakar. Üzerindeki kanat ve aktarma ağırlığından dolayı. Bizdeki 2.5 sti motorlu GC8 18 litre civarında yakıyor normal kullanımda. Ki araba bugeyedan falan daha hafif bir araba. Üzerinde 30R turbo var. Turbo devreye girmeden kullandığında sarfiyatı bu.
Sizin depoda kaçak var kanka :D 18 litre benzin 90 lira yapıyor :D
kelalper
06-09-2012, 10:44
yok olm. Rodajda bi depoya Edirneye geldik. Boost açmadan. Sen daha mı az yakıon sanki.
Zonguldaktan alıp arabayı 1 depo ile İzmire geldim tam 660 km. Depoda 45 lt tamamı, varın siz hesap edin.
50 defa roll gecelerine çıktık full depo ile 13.7 lt yaktım sadece gazlama ile. Buna roll yaptığım arkadaşlarda şahit. Araç 270hp civarı gc8 bu arada.
yakıt ekonomısı dusunuyorsanız 1.3cdti corsa tavsiye ederım
kickboxer
06-09-2012, 12:52
ya enjktörler çok büyük cruise da control edemiyorsunuz ya kaçak var yada
wideband bozuk ayar yapmışsınzdır
kelalper
06-09-2012, 12:53
2 litre ile 2.5 STI farklı arabalar. Bizimki hala rödaj ayarında full zengin 10 afr ile yürüyor ondan da fazla yakıyor ama olsun olsun 15 litreye düşsün daha altına inmez.
kelalper
06-09-2012, 12:53
ya enjktörler çok büyük cruise da control edemiyorsunuz ya kaçak var yada
wideband bozuk ayar yapmışsınzdır
800 cc enjektör var üzerinde 30R turbo olduğu için.
Tek bir yorum yazıcam
Yanınızda annen veya kız kardeşin yada eşin sevgilin var gece polis çevirmesine giriyorsun
STİ ile çevirme
Memur: arkadaşım evraklar , aşşağı inin
BMW 335 ile çevirme
Memur: Beyfendi iyi akşamlar evraklarınızı rica edebilir miyiz , Teşekkür ederim iyi yolculuklar
Modlu arabaya artık binesim gelmiyo
CanberkD
06-09-2012, 14:10
Tek bir yorum yazıcam
Yanınızda annen veya kız kardeşin yada eşin sevgilin var gece polis çevirmesine giriyorsun
STİ ile çevirme
Memur: arkadaşım evraklar , aşşağı inin
BMW 335 ile çevirme
Memur: Beyfendi iyi akşamlar evraklarınızı rica edebilir miyiz , Teşekkür ederim iyi yolculuklar
Modlu arabaya artık binesim gelmiyo
katılıyorum bu olaya, rahat raht dolasamıyorsun arabanla orda cevirme vardır burda polis olur sıkıntı çıkarır vb arabanın zevkini suremiyoruz :(
katılıyorum bu olaya, rahat raht dolasamıyorsun arabanla orda cevirme vardır burda polis olur sıkıntı çıkarır vb arabanın zevkini suremiyoruz :(
1 Ay önce başıma ne işler geldi neymiş modlu arabaya biniyoruz polisle kavga gürültü saygısızca hareketler iftira attılar arabama tekme attılar cinnet geçirdim siteden gecenin 2 sinde Faruk abi araya girdi işim çözüldğ dün gece eve gidicem aynı yerde çevirme var bildiğin tek yön caddede U dönüyorum yolumu değiştiriyorum çevirme gördümmü varya daha girerim yok heryeri zorlar dönerim o çevirmeye girip gece gece moralimi bozmam
CanberkD
06-09-2012, 14:22
1 Ay önce başıma ne işler geldi neymiş modlu arabaya biniyoruz polisle kavga gürültü saygısızca hareketler iftira attılar arabama tekme attılar cinnet geçirdim siteden gecenin 2 sinde Faruk abi araya girdi işim çözüldğ dün gece eve gidicem aynı yerde çevirme var bildiğin tek yön caddede U dönüyorum yolumu değiştiriyorum çevirme gördümmü varya daha girerim yok heryeri zorlar dönerim o çevirmeye girip gece gece moralimi bozmam
aynı sekilde daha bugun gunduz saat 12 civarı kavacık koprusunun altında cevirme yapıyolarmış, sırf uğraşmamak için göksuya kadar inip ordan yola bağlandım...
hem zaman kaybı hem sinir stres, birinin tamam geç dediğine bir diğeri sorun çıkartıyor en cok bu olaya sinir oluyorum
aynı sekilde daha bugun gunduz saat 12 civarı kavacık koprusunun altında cevirme yapıyolarmış, sırf uğraşmamak için göksuya kadar inip ordan yola bağlandım...
hem zaman kaybı hem sinir stres, birinin tamam geç dediğine bir diğeri sorun çıkartıyor en cok bu olaya sinir oluyorum
Huzur biliyosun neyde bende M'e geçicem artık yeter EMG durur durmaz bilmuorum ama bitane M makina alıcam
CanberkD
06-09-2012, 14:28
Huzur biliyosun neyde bende M'e geçicem artık yeter EMG durur durmaz bilmuorum ama bitane M makina alıcam
geç kardeşim M ler çoğalsın :D
ecz_murat
06-09-2012, 14:39
öncelikle yakıt sarfiyatını ön planda tutan birinin bu araçları almasına karşıyım.zira...tüketime bakmaktan araçlardan keyif alamazlar.yinede ikisinede sahip olan ve kullanan biri olarak yorum yapmam gerekirse..sti(stoc) hiçbir şekilde ekonomi düşünülerek yapılmamış olduğundan uzundada şehir içindede 3,35 den fazla tüketir haa..nekadar fazla tüketir bu kullanıcılara göre hiç fark göstermeyebilirde 3-4 litre fark yaratabilirde.bende,3,35 şehir içi şehir dışı karma kullanımda tatlı sert sürüş stiliyle 12-13 litre tüketmişti. bu kullanıcıya göre 14-15 olur, 11-12 olur, bence farkların bundan fazlası abartıdır.yineliyorum,sti performans severlerin mutlak tatmaları gereken bir mutluluktur.fazla mantık keyfi bozar:D
Standartlar olsa her polis onlar için denetleme yapsa sıkıntı olmaz arkadaşların dediği gibi.1 çevirmeden geçiyorsunuz sıfır sorun, diğerinde araç bağlanıyor vs en iyisi soft mode.Aile vs olunca rezillik çıkıyor
yok olm. Rodajda bi depoya Edirneye geldik. Boost açmadan. Sen daha mı az yakıon sanki.
Yok hacı ben sizin kadar yakmıyorum 15 üstü göremedim hiç :)
2.5 sti .... şehiriçi sakin kullanım
http://i552.photobucket.com/albums/jj348/Dayisti/Fotoraf-0163.jpg
her 100 km de benzin alarak ortalama verisini surekli kontrol ederim...
yakıt düşünen adamın ne işi olurki subaruyla 335le fln
merakettım 1 ay oldu hala alamadın mı ?
Ne yakarsa yaksın Cabrio ayrı bi dünya.