Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cila Hakkında Yardım

Firat.M3
04-08-2012, 01:28
Selamlar arkadaşlar,

3M'in Paste Wax'ını almayı düşünüyorum yarın. Katı wax uyguladıktan sonra araca, 2 yıkamada bir de hızlı cila kullansam sıkıntı olur mu ? Ayrıca en iyi parlaklığı veren hızlı cila nedir? Bununla da ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Edit: 3M Paste Wax 'ın hare giderme özelliği mevcut mudur? Metalic siyah üzerindeki harelenmeleri de yok edebilirsem nefis olur.

Şimdiden teşekkürler..

OmeR-FE
04-08-2012, 02:48
3M'in cilasını tavsiye etmem.
Katı olarak Collinite 915, sıvı olarak Meguiars 66 kullanabilirsiniz.
Hızlı cila olarakta ben Atas hyrodrep kullanıyorum ve memnunum.
Hızlı cilayı her yıkamada kullanabilirsiniz.

Hare giderme özelliği cilalarda çok azdır. Yinede azda olsa hare alan tek kullandığım ürün Chemical Guys Chery Wax'tır.
Hare giderme için, işi bilen birine makina ile Meguiars 205 uygulatabilirsiniz.

fatihcakin
04-08-2012, 10:53
Hızlı cilanın kullanımında sıkıntı olmaz ama ürünler amatör oldugu için pek fazla parlaklık beklemeyin...

wekoo
04-08-2012, 11:18
Meguiars 66 kullanıyorumm tavsiye ederimm...Meguiars vax var hızlı cila bundanda gayet memnunumn...

Murat Özcan
04-08-2012, 14:39
Meguiars 66 yı bende öneriyorum çok kaliteli bir ürün memnun kalırsın

Firat.M3
05-08-2012, 01:28
66 nın uygulaması nasıl yapılıyor? araca uygulandıktan sonra bekleyince toz gibi olan mıdır bu ?

Firat.M3
05-08-2012, 02:29
Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax) - Boya Koruma & Wax (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=227)

66 dediğiniz bu mudur ?

OmeR-FE
05-08-2012, 04:03
66 nın uygulaması nasıl yapılıyor? araca uygulandıktan sonra bekleyince toz gibi olan mıdır bu ?

Ultimate Liquid Wax (Su Tutmayan Sıvı Boya Koruyucu Wax) - Boya Koruma & Wax (http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=227)

66 dediğiniz bu mudur ?

Çoğu wax zaten araca uyguladıktan sonra havanın nemi ve ortam sıcaklığına göre ortalama 15-30 dk. civarında bekletilmelidir. Silme işlemine geçmeden serçe parmağınızın ucuyla wax'ın kuruyup tebeşir tozu kıvamını alığ almadığını kontrol edilmelidir. Eğer toz gibi olmuşsa yani kurumuşsa silme işlemi başlatılabilir.
Wax'ı silme işlemini dairesel hareketlerle, cila kalıntısı kalmayacak şekilde yapmalısınız.

Ayrıca link'ini verdiğiniz ürün 66 değil. 66 profesyonel sınıfında bi üründür. Öyle ambalajlı şekilde değil, büyük galondan biberona doldurtabilirsiniz. Onuda meguiars bayii olan bi dükkan size sunabilir. Eğer bulamazsanız ben yardımcı olurum size.

Yalnız o link'teki ürünü 2-3 kişi çok övmüştü. Bu 2-3 kişide bu detailing işini iyi bilen insanlardır. Bende çok merak ediyorum, hatta alıcaktım fakat fiyatının karşılığını veremeyeceğini düşündüğümden almadım. Eğer denemek isterseniz bu ürünü kullanabilirsiniz.

Size başka bi tavsiye edeceğim ürün ise ; PB Blackhole.

kickbuttowski
05-08-2012, 07:59
Ayrıca en iyi parlaklığı veren hızlı cila nedir?

Cila parlaklık vermez parlaklığı pürüzsüz yüzey dolayısıyla pasta sağlar..

Firat.M3
05-08-2012, 14:37
Aracıma zımpara, pasta ve cila uygulandı yaklaşık 1 ay önce. ben bunu kaybetmemek için iyi bir cila alma peşindeyim zaten. bu 66'nın bi linkini verir misiniz bana? üzerinde ne yazar ne eder bi göreyim diyorum. burada var yetkili satıcısı fakat gidip alırken doğru mu alıyorum bilmem lazım. sandığınızdan fazla acemiyim bu işlerde.

kickbuttowski
05-08-2012, 20:23
Aracıma zımpara, pasta ve cila uygulandı yaklaşık 1 ay önce. ben bunu kaybetmemek için iyi bir cila alma peşindeyim zaten. bu 66'nın bi linkini verir misiniz bana? üzerinde ne yazar ne eder bi göreyim diyorum. burada var yetkili satıcısı fakat gidip alırken doğru mu alıyorum bilmem lazım. sandığınızdan fazla acemiyim bu işlerde.

Meguiars Mirror Glaze #66 Quick Detailer Gallon: A one-step cleaner wax for high production reconditioning with a dual action or rotary polisher! (http://www.autogeek.net/meguiars-quick-detailer-.html)

66 sanırım bu.. boya koruması yapıldıysa aracın yıkanmasına dikkat edin oto yıkamacılar genelde gereğinden daha güçlü kimyasallar kullanıyor ona dikkat etmeniz gerek wax için bence katı waxlardan birini tercih edin collinite iyi bi seçim olurdu.

Kadyr
05-08-2012, 20:27
Ridvan pasta cila yapti bizim araca.sonra dedim yikamacida artik sampuanla yikatayim meg nxt cilali sampuan aldim mor sivi.ridvanin tavsiyesi ile meg 66 cila alcaktim yoktu 80 aldim gecen uyguladim oda guzeldi arac parliyor valla:)

OmeR-FE
06-08-2012, 00:42

http://ep.yimg.com/ca/I/autogeek_2222_84243388

Bu galondan doldurması gerek.
Ve hafif yeşilimsi rengi oluyor.
Süt beyaz değil yani ona dikkat edin mutlaka.

koray ozan
06-08-2012, 01:00
66 ve 80 guzel urunler tavsıye ederım. sahıbındende 250 ml 25 tl cıvarı bıberonda get lı olarak alabılırsınız.

cgnozdmr
06-08-2012, 01:45
Bir cilada ne kadar kullanılıyor ortalama olarak? nasıl uyguluyoruz biraz bilgi verirmisiniz bu 66 yı ?

koray ozan
06-08-2012, 07:32
uygulama şekli bu videoda 2. kullanılan ürünle aynı
NEW 2009 Professional M205 Ultra Finishing Polish from Meguiar's - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ioIRFXkoLAE)

R21TURBO 41
06-08-2012, 07:48
Meguiars ürünleri ile , pasta , hare giderici , cila , boya koruma işlemleri sonrasında. Her yıkamada Atas hyrodrep hızlı cila , 2 haftda 1 N66 yapıyorum. Fevkaladenin fevkinde oluyor arabalar.

toolqa
06-08-2012, 08:43
farecla isimli bi cila varmış.. pembe renkli ..bilgi sahibi olan var mı?

erhann
10-08-2012, 13:33
herkez wax icin 66 demiste 26 kullanan oldumu ? sari renkli olan ?

erhann
13-08-2012, 15:31
26 demistim yazan yok :)