Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stage2+plus CUPRA vs EMG CooperS vs UE 106+NOS

Sayfa : 1 [2]

Selcuk_RoL
05-08-2012, 00:07
biliyorum selcuk araciniz agriza yapti dediniz atasehire geldik o gece sohbet ettik ama konu ps chip iyi revo kotu konusuna getirmeye calisiyar

Sanmiyorum aksine ps kotu revo iyi denilmeye calisiliyor:) neyse bencede revo bi tik daha iyidir bunu kanitlamakta basit adam ***** yerde bekliyormus varmi suan ayni speclerde bi revo cupra? Bi denensin bende merak ettim dogrusu gecen 1 senede degisen gelisen bsyler varmi?

cheers
05-08-2012, 00:12
UBA eskiden ıyı gıden cupralardandı.Ama şimdi zaman ilerldi revo da gelişti.İllaki biraz fark olacaktır bana göre.Araçlardaki malzemeler aynı ise bende merak edıyorum 2 yazılım farkını...

emre_
05-08-2012, 00:12
Arabayi cikaramadim susuyorum simdilik :D
Revo stage2+ cupra var bende dener anlariz zaten arada fark varmi yokmu :)

cheers
05-08-2012, 00:14

Emre evc ve meth. var mı senın aracında?Kaç bar da yuruyorsun ?

percussionali
05-08-2012, 00:15

gel kanka beklemedeyiz biz hala kimseden ses seda yok hala bekliyoz

emre_
05-08-2012, 00:16
Emre evc ve meth. var mı senın aracında?Kaç bar da yuruyorsun ?
2.0 bar methde var evet

gel kanka beklemedeyiz biz hala kimseden ses seda yok hala bekliyoz

Seni kayit ettim kankk hafta icine yada onumuzdeki hafta ates yakariz :D

percussionali
05-08-2012, 00:17
cuprada
intercooller. vesagate .ve evc yok

bu arada guncelll:D

cheers
05-08-2012, 00:20
2.0 bar methde var evet

cuprada
intercooller. vesagate .ve evc yok

Sonuç belli o zaman :D

Cooler olmayan araç şişme yapmıyor mu?Meth. de yokmuş?Evc sız de max basacagı 1.60 fazlası olmaz.Yanı verecegı de max.bana göre 340 hp.

ahmet3425
05-08-2012, 00:20
yaw siz yapmayın bari turkiyenin en teknik otomobil forumuyuz dunya kadar deneme yapıldı simdiye kadar, hala stage 2+ saglıklı bir cupranın nasıl gittiğini tahmin edemeyen arkadaslar var ne diyim bilmiyorum :)

106 turbo olmadıgı surece stage 2+ cuprayla imkan harici bir olay yuruyemez nos falan hak getire, keza typer icinde aynı sey gecerli SC bile kar etmiyor onun da turbo olması lazım. yasin soylemis ztn.

percussionali
05-08-2012, 00:23
Sonuç belli o zaman :D

Cooler olmayan araç şişme yapmıyor mu?Meth. de yokmuş?Evc sız de max basacagı 1.60 fazlası olmaz.Yanı verecegı de max.bana göre 340 hp.

metenol var batu o yadigim 3 lu yok metonol var

cheers
05-08-2012, 00:30
Batu deıl Can adım :) sadece plaka öyle :) cooler wg evc yok o zamanda bişey farketmez kı :)

percussionali
05-08-2012, 00:32
tmm can:) bu arada hala guncelllll

cheers
05-08-2012, 00:34
tmm can:) bu arada hala guncelllll

Zaol percuss prd Ali :p

Cupra günceli stg2+lısından :)

percussionali
05-08-2012, 00:43
Zaol percuss prd Ali :p

Cupra günceli stg2+lısından :)

heheh ***** yer son gucell

ümitech
05-08-2012, 03:33
eee hafta içi yarış oluyor mu şimdi ?
herkes bi atara gelmiş bizede yarış izlemek düşer burda :)
şu anda en hızlı cupra alparslan abinin cuprası
MAHA dynoda 520 hp 590 nm geldi arkadaslar ;)
hala cuprayı el arabası zannedenler var , ilginç..
stock motorla 450 hp yürüyebilen bi arac tebrik edilmezde ne yapılır merak ediorum..
canberk ve gaddar reşonun denemsini merakla bekliyorum mutlaka konu açın bizde mahrum kalmayalım gelişmelerden :)

Arenimo
05-08-2012, 04:30
Bu gece ciktim 4 tane S2K ile aslanlar gibi yurudum hepsinide go proyla cektim yarina bol videolu bi pazar bizi bekliyo bol yorumlu bi hafta var onumuzde:D

DOGAN__
05-08-2012, 04:51
butun araçlara maşallah UE noslu mu nossuzmu bilmem ama o sıkıştırmayla nosla bile bozulmayan bi araba yapan ahm performansa da ayrı maşallah demek lazım

akif252
05-08-2012, 07:35
metenol var batu o yadigim 3 lu yok metonol var

kanka metenol u bş ver al bi limon kolonyası bak farkı gör :)

imprez30r
05-08-2012, 09:58
Bu gece ciktim 4 tane S2K ile aslanlar gibi yurudum hepsinide go proyla cektim yarina bol videolu bi pazar bizi bekliyo bol yorumlu bi hafta var onumuzde:D

Sesinden anlamıştım sende bi *** olduğunu. Ulan konuşuyoruz sesinde canlılık yok. Desene olm UE 106 ile denedim geçtiler diye. Ben sana söylerdim nos bastıklarını. Deneyecek adam mı bulamadın denediğin arabalara bak.

PS tuning içinde iyi diyenlere söyliim 2 tane Megane ın hayatını kurtardık. PS yazılımlı. İkiside deli gibi avans vuruyordu. Yürümüyordu. RS tuner ile baktık ikiside stock basınçta avans bilmem kaç derece açılmış RS tuner sürekli avans için kırmızı çakıyordu. Mangalcıdan yazılımcı olursa bu kadar olur.

Stage 2+ cupra içinde şunu söyliim. DBS bursada Orçundayken Erbayın Cupra ile denediklerinde Cuprada intercooler yoktu Stg2 yazılım vardı. Erbay 5 de 2 boy geçiyordu diye biliyorum. Sonra Erbayın Cupra Ecufast e yazılıma geldiğinde Özgün şunu söylemişti bunun stage 2 ile alakası yok. Daha çok yolu var demişti bayaa bi hızlandırmıştı o haline göre.
Yaw en azından şunu düşünün şu anda bilalin arabasını yakalayabilecek EP3 var mı NA yok. 100-200 ü 10.3 sn Hadi en hızlı NA EP3 11 çıkarsın. Reşit K04 ken 8.6 çıkarıyordu diye biliyorum. Aradaki 2 saniyede arada kaç boy olur bi düşünün.

Kelalper.

typermelih
05-08-2012, 10:29
Sesinden anlamıştım sende bi *** olduğunu. Ulan konuşuyoruz sesinde canlılık yok. Desene olm UE 106 ile denedim geçtiler diye. Ben sana söylerdim nos bastıklarını. Deneyecek adam mı bulamadın denediğin arabalara bak.

PS tuning içinde iyi diyenlere söyliim 2 tane Megane ın hayatını kurtardık. PS yazılımlı. İkiside deli gibi avans vuruyordu. Yürümüyordu. RS tuner ile baktık ikiside stock basınçta avans bilmem kaç derece açılmış RS tuner sürekli avans için kırmızı çakıyordu. Mangalcıdan yazılımcı olursa bu kadar olur.

Stage 2+ cupra içinde şunu söyliim. DBS bursada Orçundayken Erbayın Cupra ile denediklerinde Cuprada intercooler yoktu Stg2 yazılım vardı. Erbay 5 de 2 boy geçiyordu diye biliyorum. Sonra Erbayın Cupra Ecufast e yazılıma geldiğinde Özgün şunu söylemişti bunun stage 2 ile alakası yok. Daha çok yolu var demişti bayaa bi hızlandırmıştı o haline göre.
Yaw en azından şunu düşünün şu anda bilalin arabasını yakalayabilecek EP3 var mı NA yok. 100-200 ü 10.3 sn Hadi en hızlı NA EP3 11 çıkarsın. Reşit K04 ken 8.6 çıkarıyordu diye biliyorum. Aradaki 2 saniyede arada kaç boy olur bi düşünün.

Kelalper.

9 küsür ün altına inebilen bir k04 yok :icon_tup:

_muhaRRem
05-08-2012, 10:32
9 küsür ün altına inebilen bir k04 yok :icon_tup:

şu anda istanbuldaki TM ve SCR cupra 9sec altındadırlar, hatta reşit SUC cupra k04 kende öllçmüştü 9 sec altıdyı , 8.2 - 8.6 arası birşey hatırlıyorum bende .. dbn leri var fakat yayınlanmadı.

typermelih
05-08-2012, 10:36
reşite bukadar çökülmesine bir anlam veremedim,adam gerçekleri yazmış,araçlara *** atmamış;ama gerçekleri yazmış,çoğu TFSİ kullanıcıların altından zamanında typer geçmiştir yada 106;giderler biliniyor yani 106 nında canı belli typer ında tabi aşırı besleme girilmezse,iddalar çok komik olmuş biraz herkes kendi klasmanında koşmalı bence.burası bir orman ve bu ormanda TFSİ uzun süre aslan kalacaktır

typermelih
05-08-2012, 10:41
şu anda istanbuldaki TM ve SCR cupra 9sec altındadırlar, hatta reşit SUC cupra k04 kende öllçmüştü 9 sec altıdyı , 8.2 - 8.6 arası birşey hatırlıyorum bende .. dbn leri var fakat yayınlanmadı.

ozaman şunu anlıyorum adanadaki k04 lü cupralar stage 3 lü cupralar ve benim araç yürümüyor.biz adanada 2+ da 9 küsür çıkarınca yada 3 ler 8 küsür çıkarınca çok iyi diyoruz,ve bu araçları da herkese olduğu gibi powershop yapıyor,bize ayrı size ayrımı yapıyor?bir plotaj farkı bukadar çıkamaz 1 sn den bahsediyoruz,ayrıca bizler eğimi olması gerektiği gibi ve dereceleri 2 kişi çıkarıyoruz

_muhaRRem
05-08-2012, 10:44
ozaman şunu anlıyorum adanadaki k04 lü cupralar stage 3 lü cupralar ve benim araç yürümüyor.biz adanada 2+ da 9 küsür çıkarınca yada 3 ler 8 küsür çıkarınca çok iyi diyoruz,ve bu araçları da herkese olduğu gibi powershop yapıyor,bize ayrı size ayrımı yapıyor?bir plotaj farkı bukadar çıkamaz 1 sn den bahsediyoruz,ayrıca bizler eğimi olması gerektiği gibi ve dereceleri 2 kişi çıkarıyoruz

o tip bi yoruma ben giremem sadece burada olanı söylüyorum . hatta stage3 zd cupra hakan abi geldiğinde görürse yazar 100-200 7- 7.5 sec arasıydı yalnış hatırlamıyorsam..

typermelih
05-08-2012, 10:53
o tip bi yoruma ben giremem sadece burada olanı söylüyorum . hatta stage3 zd cupra hakan abi geldiğinde görürse yazar 100-200 7- 7.5 sec arasıydı yalnış hatırlamıyorsam..

hakan abinin aracı iyi gidiyor allah var;ama o veri tek kişi ve 17 jantla alınmış bir değer,yine burdakilerden iyi çıkaracaktır elbet aracı...ayrıca konu şimdi hakan abiye gitmesin beni yanlış anlamasından korkarım çok sevdiğim bir abim,ben k04 lü bir cupranın 9 altına inemez diyorum,sökülerek tek kişi yada yada çıkabilir

emre_
05-08-2012, 10:55
9 aldi k04 lu arac cikaramazmi diyorsun iki kisi cikaramazmi diyorsun anlamadim orasini bide dbn niye 2 kisi aliyosunuz

Arenimo
05-08-2012, 11:01
hakan abinin aracı iyi gidiyor allah var;ama o veri tek kişi ve 17 jantla alınmış bir değer,yine burdakilerden iyi çıkaracaktır elbet aracı...ayrıca konu şimdi hakan abiye gitmesin beni yanlış anlamasından korkarım çok sevdiğim bir abim,ben k04 lü bir cupranın 9 altına inemez diyorum,sökülerek tek kişi yada yada çıkabilir

Yanlis anlamayin DBN olcerken jant hafifletme kucultme ve 2 kisi mi cikmak gerekiyo bence bir kurali yok istersen dibine kadar sokebilirsin ister 15 sac jant takarsin

typermelih
05-08-2012, 11:03
9 aldi k04 lu arac cikaramazmi diyorsun iki kisi cikaramazmi diyorsun anlamadim orasini bide dbn niye 2 kisi aliyosunuz

normal bir yolda iki kişi 9 altı ben çıkaramaz diyorum,karşıma bir veri çıkarsan dahi gözümle bizim denedimiz gibi görmeden inanmam,oldunu varsayalım o araca helal olsun derim,yada istanbulun havasında bişey var yada aracın avansı benzini vs vs vs açılıyor derim;çünkü biz değerlerle oynamıyoruz sadece basınç açıp kısıyoruz,zaten açsakta boş yazılım 1.55 kapesiteli basınçta...madem stage 2 plus 8 küsür çıkarıyor bu cupraları geçen araçların verileri nerelerde çıkıyor

typermelih
05-08-2012, 11:08
Yanlis anlamayin DBN olcerken jant hafifletme kucultme ve 2 kisi mi cikmak gerekiyo bence bir kurali yok istersen dibine kadar sokebilirsin ister 15 sac jant takarsin

şayet böyle bir kıstas yoksa ozaman adanadaki araçların tekrardan neyapacaksa yapıp deneme yapmaları gerekiyor...ya zaten allah izin verirse ben 1 aylına istanbula gelecem havasındanmı suyundanmıdır anlamadım görelim bakim benim araç orda neyapacak burda 7.11 çıkardı aracım ordada denicem tek kişi sökecem orasını burasını(zaten yapmadığım bişey değil)iyilerle kalkacam neler olacak
bana 4 çeker araç ayarayın şöyle güzel bir içimden geçecek :D

Arenimo
05-08-2012, 11:11
Abi sokebilirsin zaten 1 2. Olarak 2 kisi dbn almak neden :)?

MKVGTI
05-08-2012, 11:28
kardeşim aklınızda yanliş kalmasın hemen söyleyeyim.

stage3 zd cupra hakan abinin 100-200 7. sec idi.

TYPERHAKAN
05-08-2012, 11:32
Orda ubayi kullanan bendim araba bozuktu cekici ile dukkana yolladik arabayi onu kistas almayin yanlis olur ps chipi veya sattigimiz arabayi savundugumu sanma bi ust msj larda revonun bence daha iyi oldugunu yazdim ama o gece uba bozuktu hortummu ne cikmis tam bilmiyorum anlamam ama araba calismadi sen hesab et cekici cagardik ayip olmasin diye hatta atasehire donduk baska aracla durumuda izzah ettik

selçuk uba yı reşit fena geçti gözlerimizle gördük,hatta ertesi gün reşit i arayıp gt30 takmışın söylemiyosun ayıp ediyosun demişin,düşün nekadar geçtiğini ,ve şimdi araba bozuktu kıstas almayın diyosun...bundan bir ay önce ps çipli bu beyaz cupra yı bizim hacı nın bz s3 ün nekadar geçtiğini de gözümle gördüm şok geçirdim ve hatta araç sahibine barbaros demişki hacı gt30 takmıştır sen ona bakma söylemiyorlar demiş,onun için selçuk ps çipli bir cupra revo ludan top speed te 10 boy yer bunları canlı canlı gördük sen bizzat uba da yaşadın hangi km de kaç boy olduğunu biliyosun 280km de ne olur sence,ayrıca hacı yı sanayide gördüğünüzde bu beyaz cupra ile 220 -230 larda kaç boy olduğunu sorarsın ,kısaca senin dediğin gibi bir pıt değil çoo pıt üstün revo,şu mübarek günde elinizi vicdanınıza koyun doğru ları söyleyin hiç kimseden çekincek bişeyimiz yok selçuk kardeşim ,saygılarımla görüşmek üzere.

emre_
05-08-2012, 11:40
normal bir yolda iki kişi 9 altı ben çıkaramaz diyorum,karşıma bir veri çıkarsan dahi gözümle bizim denedimiz gibi görmeden inanmam,oldunu varsayalım o araca helal olsun derim,yada istanbulun havasında bişey var yada aracın avansı benzini vs vs vs açılıyor derim;çünkü biz değerlerle oynamıyoruz sadece basınç açıp kısıyoruz,zaten açsakta boş yazılım 1.55 kapesiteli basınçta...madem stage 2 plus 8 küsür çıkarıyor bu cupraları geçen araçların verileri nerelerde çıkıyor

Cikariyor cikariyorda karsima veri gelsede inanmam demek nedir onu anlamadim yalancimiyiz simdi soyledik diye hic bise demesek dogrumu olucakti biraz yanlis olmus o kelime olmaz diye birsey yok burdada tek kisi dbn aliriz biz genelde iki kisi alan nadir yada ayar sirasinda olur cikaramaz diyince farkli bi yere geliyo bence cikaramaz desen yada adanada cikmadi desen ayrica umitin 2+ sida gayet iyi dbn cikarir bence ;)

typermelih
05-08-2012, 11:46
Cikariyor cikariyorda karsima veri gelsede inanmam demek nedir onu anlamadim yalancimiyiz simdi soyledik diye hic bise demesek dogrumu olucakti biraz yanlis olmus o kelime olmaz diye birsey yok burdada tek kisi dbn aliriz biz genelde iki kisi alan nadir yada ayar sirasinda olur cikaramaz diyince farkli bi yere geliyo bence cikaramaz desen yada adanada cikmadi desen ayrica umitin 2+ sida gayet iyi dbn cikarir bence ;)

ney yanlış oluyor anlamadım?ben nediyorum 2 kişi normal bir eyimde bu veri çıkamaz diyorum,tek kişi yada eyimin fazla olması yine bu verileri çıkaramaz demiyorum,kimsenin kimseye yalancı dediği yok

emre_
05-08-2012, 11:49
Neden iki kisi dbn aliyorsunuz denemelerde iki kisimi oluyor hep ?
İki kisi normal egimdede denicem sirf merak ettigimden ama cikarsana inanmicam diyorsun o ayri konu

Ugu-RR
05-08-2012, 11:52
selçuk uba yı reşit fena geçti gözlerimizle gördük,hatta ertesi gün reşit i arayıp gt30 takmışın söylemiyosun ayıp ediyosun demişin,düşün nekadar geçtiğini ,ve şimdi araba bozuktu kıstas almayın diyosun...bundan bir ay önce ps çipli bu beyaz cupra yı bizim hacı nın bz s3 ün nekadar geçtiğini de gözümle gördüm şok geçirdim ve hatta araç sahibine barbaros demişki hacı gt30 takmıştır sen ona bakma söylemiyorlar demiş,onun için selçuk ps çipli bir cupra revo ludan top speed te 10 boy yer bunları canlı canlı gördük sen bizzat uba da yaşadın hangi km de kaç boy olduğunu biliyosun 280km de ne olur sence,ayrıca hacı yı sanayide gördüğünüzde bu beyaz cupra ile 220 -230 larda kaç boy olduğunu sorarsın ,kısaca senin dediğin gibi bir pıt değil çoo pıt üstün revo,şu mübarek günde elinizi vicdanınıza koyun doğru ları söyleyin hiç kimseden çekincek bişeyimiz yok selçuk kardeşim ,saygılarımla görüşmek üzere.

Hakab abi haci abi denerken bende vardim hatirlarsan cuprayi bende gecmistim revo tsi icinen iyisi

Selcuk_RoL
05-08-2012, 12:59
Hakan abi anlatamiyorum galiba? Bana ne ps den bana ne revo dan ben olan bsy i soyledim az cok beni bilen bilir yalan konuscak halimiz yok 3 postta bence revo daha iyidir dedim daha ne dememiz gerekiyo anlamiyorum:)

imprez30r
05-08-2012, 13:09

Melih biraz saçma olmuş. DBN alınırken illa 2 kişi zaman yapılacak diye bi kural yok. Eğim olarakta 3 derece eğim kabul edilebilir değer. Burada dbn alırken arabaları uçaktan aşağı atmıyor millet merak etme. Reşit dbn yayınlamadı demek yapmadığı anlamına gelmiyor.

Kelalper

ERDEMM
05-08-2012, 13:11
burası bir orman ve bu ormanda TFSİ uzun süre aslan kalacaktır

:eek:
Okadar çok araba varki ancak sincap kalır. 100-200 3sn. altında arabalar var T.C. tinde onlar ne olucak tfsi a aslan dersek.

Selcuk_RoL
05-08-2012, 13:17
Okadar çok araba varki ancak sincap kalır. 100-200 3sn. altında arabalar var T.C. tinde onlar ne olucak tfsi a aslan dersek.

:icon_tup::icon_tup:

imprez30r
05-08-2012, 13:23

sadece yazılım ve metanolle 8.6 çıkaran evo varken. TFSI nasıl aslan olabiliyor bende anlamadım. Evo bide sürekli 4 çeker. Aktarmada kaybı daha fazla.

TYPERHAKAN
05-08-2012, 13:29
Hakan abi anlatamiyorum galiba? Bana ne ps den bana ne revo dan ben olan bsy i soyledim az cok beni bilen bilir yalan konuscak halimiz yok 3 postta bence revo daha iyidir dedim daha ne dememiz gerekiyo anlamiyorum:)

selçuk yanlış anladın kardeşim,400hp stage2 cupra ile yanyana gidiyoruz,yakın gidiyoruz diyen type rlar,106 tılar kendilerini kandırıyor sen az çok gerçekleri biliyorsun bunları rüyadan uyandırmak amaçlı bir iki kelime söylemeni rica ettim,senin söylediklerini dikkat e alacaklarını umuyorum,yoksa ne senle nede benle ilgili birşey yok,sadece gerçekler göz ardı ediliyor,baksana 106 geçmiş,dbs yakın gitmiş bunlar çok komik ,fakat konu başlığına 400 hp cupra denmeseydi ozaman haklılar tabiiki yakın gider veya geçerler,herkese saygım var,herkesin arabasına da.

ERDEMM
05-08-2012, 13:30
sadece yazılım ve metanolle 8.6 çıkaran evo varken. TFSI nasıl aslan olabiliyor bende anlamadım. Evo bide sürekli 4 çeker. Aktarmada kaybı daha fazla.

Hacı evo için değil. Tr de hepimizin bilidği üzere çok ciddi araçlar var. biz onların yanında kumdan ancak kale yaparız. Arabadan soğuturlar bizi. Adamlar kendilerini aslan görmezken arkadaşın özgüvenine ve aracına bu denli güvenmesine hayran kaldım.

Selcuk_RoL
05-08-2012, 13:34
selçuk yanlış anladın kardeşim,400hp stage2 cupra ile yanyana gidiyoruz,yakın gidiyoruz diyen type rlar,106 tılar kendilerini kandırıyor sen az çok gerçekleri biliyorsun bunları rüyadan uyandırmak amaçlı bir iki kelime söylemeni rica ettim,senin söylediklerini dikkat e alacaklarını umuyorum,yoksa ne senle nede benle ilgili birşey yok,sadece gerçekler göz ardı ediliyor,baksana 106 geçmiş,dbs yakın gitmiş bunlar çok komik ,fakat konu başlığına 400 hp cupra denmeseydi ozaman haklılar tabiiki yakın gider veya geçerler,herkese saygım var,herkesin arabasına da.

Abi hayal dunyasi agzi olan konusuyor :) ama dbs nin boyle bir iddasi oldugunu sanmiyorum zaten 106 icin bnm diycek bsyim yok allaha havale ettim

TYPERHAKAN
05-08-2012, 13:38

erdem ALLAH herşeyin hayırlısını versin,yaptığı süre önemli değil,huzurlu ,sağlıklı ,herakşam ,hergün,sıkıntısız binebiliyo olmak daha önemli değilmi,gece roll e gidip garaj ına geri dönebiliyosan benim için en hızlı,en aslan araba o,markası önemli değil senin tabirinle isterse sincap olsun,RABBİM herkesin gönlüne göre versin,saygılarımla.

TYPERHAKAN
05-08-2012, 13:40
Abi hayal dunyasi agzi olan konusuyor :) ama dbs nin boyle bir iddasi oldugunu sanmiyorum zaten 106 icin bnm diycek bsyim yok allaha havale ettim

teşekkür ederim selçuk .

ERDEMM
05-08-2012, 13:53
erdem ALLAH herşeyin hayırlısını versin,yaptığı süre önemli değil,huzurlu ,sağlıklı ,herakşam ,hergün,sıkıntısız binebiliyo olmak daha önemli değilmi,gece roll e gidip garaj ına geri dönebiliyosan benim için en hızlı,en aslan araba o,markası önemli değil senin tabirinle isterse sincap olsun,RABBİM herkesin gönlüne göre versin,saygılarımla.

3 sn araba biliyorum gazlıyo eşine arabayı verip çarşı alışverişine yollayan abi. Bunu değil 3sn 5 sn üzerinde yapabilicek araba çevremde yok. Abi bahsettiğin günlük kullanım arabası. Ben arabasıyla uğraşıpta sağını solunu sökmeyen koparmayan adam görmedim daha. Hepimizin başına geliyor. Bencede marka model önemli değil abi (typermelih) diğer araçları hakir görmiyceksin. Saygılar

Kekuti*
05-08-2012, 14:12
ERDEMM abey Adamsın ! :D

Sert@ç
05-08-2012, 14:12

+1
Hakan abiye katılıyorum asla 1 saniye için arabanın ömründen riske edecek şeylere gerek yok
Benim leonumu %90 annem kullanıyor pazara gidiyor markete gidiyor park etmesi kolay olduğu için sonrada eve geliyor benimde canım azıcık 2.0 tfsi istiyorsa gazlıyorum geliyorum :) Annemden de hiç sikayet almadım bu araba marş basmıyo uyarı veriyo durmadan servise gidiyo diye

typermelih
05-08-2012, 14:25
3 sn araba biliyorum gazlıyo eşine arabayı verip çarşı alışverişine yollayan abi. Bunu değil 3sn 5 sn üzerinde yapabilicek araba çevremde yok. Abi bahsettiğin günlük kullanım arabası. Ben arabasıyla uğraşıpta sağını solunu sökmeyen koparmayan adam görmedim daha. Hepimizin başına geliyor. Bencede marka model önemli değil abi (typermelih) diğer araçları hakir görmiyceksin. Saygılar

ben bu kılasmandan bahsediyorum,nasıl anlamak istediğinle alakalı,bak heryerde tfsi tsi ler var,400-500 hp ler 300-400 hp ler genelde bu motorlar,eskiden subarular evolar vardı ben 2 yıldır adamakıllı bir vidyo görmedim bu araçlarda,bana 800 kg olupta gt35 le yürüyen 37 ile gazlayan araçları örnek vermeye çalışma,birde benim böyle bir aracım olsa ferrariyle kalkardım supralarla tutunmaya çalışırdım.50.000 tl-10.000 tl arası araçlarda doğasında turbo ile yürüyen araçlar şuan tfsi araçlar.zamanında evo 9 lara aşıkken ep3 ler inanılmazken,şimdiki teknoloji ise bu motor,yarın birgün bu motorlarda yalan olacak başkabişey çıkacak.
şunuda söyleyim nerde hani M3 ler porşeler hepsi yalan oluyorlar.çok değil 3 yıla yüksek basınçla işeyebilen enjektörler gelirse ozaman bu araçlar için 700 hp de alırsın.

typermelih
05-08-2012, 14:30
Hacı evo için değil. Tr de hepimizin bilidği üzere çok ciddi araçlar var. biz onların yanında kumdan ancak kale yaparız. Arabadan soğuturlar bizi. Adamlar kendilerini aslan görmezken arkadaşın özgüvenine ve aracına bu denli güvenmesine hayran kaldım.

kim arabasına güvenmiş,bu klasmandan bahsediyorum.karşıma 400-550 hp arası bu denli iyi giden bir araba söylermisin çok biliyorsan bu işi,hı şunuda söyleyim,bir ay sonra istanbuldayım bana 520 hp ye kadar 4 çeker bir araç çıkartımısın karşıma denemek istiyorum aracımla,özelden atarsın tarihi arabayı kaçan ne olsun
geçilmekte var geçmekte 2. vites 60 da başlar 300 de biter

yasin_R
05-08-2012, 14:32
Metin Yasin bilmiyorum yanlis anlamayin ben dun denedim gayet basarili gidiyodu videosunu yukleyecegim bastigimiz anda gitmeye basliyo sende dbs ye ilk bindiginde bu kadar iyi suremiyodum arabaya alismak bir zaman aliyo belki cupranin sabibide araca alisma evresindeydi agarlikta bir faktor 3-1 denemk mesela UE sokmese sonuc bu olmaz ben memnunum halimde arac sokmem varsin 3 boy yavas gitsin arka koltugumda ustunde onde emniyet kemeimde paspasimda tavanimda bagajimda birazdaha hizli gitsin diye sac jant takip inch kucultup arabami dokmem iste burada kullanicinin ne aradigipnli soz meclisten disari yanlis anlasilmasin ben denemeye cikarim daha sonra evime gitmem inerim benege gidetim licaya biryere oturur biseyler icerim orasi brasi sokuk jantim farkli gezemem:D klimami sokemem bu scakta benim icin bu araba benim icin cok amacli yani lutfen soyledigimden kimse uzerine yanlis borsey anlmasin

aren biz bu arabayı bu iş için kullanıyoruz en azından ben. arabamın bi arka koltukları yok ve ikinci arabam var. günlük bebeğe veya gezme tozma işini typerı karıstırmıyorum kapalı garajımda yatıyor.

ERDEMM
05-08-2012, 14:41
ben bu kılasmandan bahsediyorum,nasıl anlamak istediğinle alakalı,bak heryerde tfsi tsi ler var,400-500 hp ler 300-400 hp ler genelde bu motorlar,eskiden subarular evolar vardı ben 2 yıldır adamakıllı bir vidyo görmedim bu araçlarda,bana 800 kg olupta gt35 le yürüyen 37 ile gazlayan araçları örnek vermeye çalışma,birde benim böyle bir aracım olsa ferrariyle kalkardım supralarla tutunmaya çalışırdım.50.000 tl-10.000 tl arası araçlarda doğasında turbo ile yürüyen araçlar şuan tfsi araçlar.zamanında evo 9 lara aşıkken ep3 ler inanılmazken,şimdiki teknoloji ise bu motor,yarın birgün bu motorlarda yalan olacak başkabişey çıkacak.
şunuda söyleyim nerde hani M3 ler porşeler hepsi yalan oluyorlar.çok değil 3 yıla yüksek basınçla işeyebilen enjektörler gelirse ozaman bu araçlar için 700 hp de alırsın.

Klasmanın ne 4 çeker aşırı besleme araçsın. 800 kilo evo subaru hayalide iyi bu arada. Unutma ki dbn gopro vs son 1 senedir revaçta. sen istanbula geldiğinde o yürüyen evolarla karşılaşacaksın zaten.

kim arabasına güvenmiş,bu klasmandan bahsediyorum.karşıma 400-550 hp arası bu denli iyi giden bir araba söylermisin çok biliyorsan bu işi,hı şunuda söyleyim,bir ay sonra istanbuldayım bana 520 hp ye kadar 4 çeker bir araç çıkartımısın karşıma denemek istiyorum aracımla,özelden atarsın tarihi arabayı kaçan ne olsun

Özelden mesaj atmaya gerek yok. Senin klasman kavramını cidden diyorum çözemedim. İlgilendiğin 4 çekerse zamanında yaşandı ve görüldü sıkıntı değil tekrardan yaşanır. Geçer geçilir ama aslan kaplan leopar ilan etmez kendini. Özelden sana mesaj atmama gerek yok. 05369818929 telefon numaram mesaj atarsın ararsın fark etmez.

typermelih
05-08-2012, 14:41

evonun stog turbosu k04 den daha büyük bu değerler çıkarmasına inanırım,ama 4 çeker olması bendede olduğu gibi dezavantaj,istersen şöyle bişey yapalım 4 çeker günü yapalım 1. vites 35 basalım 2. vites 60 da,ben 30 lu evolarla kalkmak isterim
enazından görmüş oluruz araçları.ben 1 ay sonra ordayım aracımla

mami_makinen
05-08-2012, 14:43
Erdem kizmaya gerek yok .. Yine yaziyorum ZR evo pasaoglu dynoda 530 bg cikti arabamda 1350 kg idi hayal gormeye gerek yok ..

Arenimo
05-08-2012, 14:43

Yanlis anlamada yanlis kisiye kaldiiyosun zaten 4 ceker ve evo sahibi black mamba Evo nun sahibi

Arenimo
05-08-2012, 14:45
aren biz bu arabayı bu iş için kullanıyoruz en azından ben. arabamın bi arka koltukları yok ve ikinci arabam var. günlük bebeğe veya gezme tozma işini typerı karıstırmıyorum kapalı garajımda yatıyor.

Yasin neden ustune aliniyosun UE 106 yi gordun mu ? Sence o arabayla gezmeye gidebilir misin ?

typermelih
05-08-2012, 14:45
Klasmanın ne 4 çeker aşırı besleme araçsın. 800 kilo evo subaru hayalide iyi bu arada. Unutma ki dbn gopro vs son 1 senedir revaçta. sen istanbula geldiğinde o yürüyen evolarla karşılaşacaksın zaten.

Özelden mesaj atmaya gerek yok. Senin klasman kavramını cidden diyorum çözemedim. İlgilendiğin 4 çekerse zamanında yaşandı ve görüldü sıkıntı değil tekrardan yaşanır. Geçer geçilir ama aslan kaplan leopar ilan etmez kendini. Özelden sana mesaj atmama gerek yok. 05369818929 telefon numaram mesaj atarsın ararsın fark etmez.

800 kg sen evo anlıyorsan sana daha bişey diyemem,tabikide hondalardan bahsediyorum.
honda es ler tek kapı onlardan bahsediyorum yada hulk gibi araçlar.
numaranı kaydediyorum 520 hp ye kadar subaru yada evo kabulumdür.aracım 510 hp.1540 kg.kolay gelsin

@Lp2
05-08-2012, 14:47
hulk 800 kg mı yuh amk :D

typermelih
05-08-2012, 14:50
hulk 800 kg mı yuh amk :D

800 derken illa o değerden bahsetmiyorum,1000 kg da 1100 kg... bu kg olan bir araçta 35 ler 37 ler varsa tabi şuursuzca gidecektir.ben 1540 kg yürüyorum.

ERDEMM
05-08-2012, 14:52
Erdem kizmaya gerek yok .. Yine yaziyorum ZR evo pasaoglu dynoda 530 bg cikti arabamda 1350 kg idi hayal gormeye gerek yok ..

İste abi yaşanmışların üzerine bunlar yazılıyo çiziliyo. Eski emekli kuyruğu kadardı aradaki fark 3 mahalle yani.

800 kg sen evo anlıyorsan sana daha bişey diyemem,tabikide hondalardan bahsediyorum.
honda es ler tek kapı onlardan bahsediyorum yada hulk gibi araçlar.
numaranı kaydediyorum 520 hp ye kadar subaru yada evo kabulumdür.aracım 510 hp.1540 kg.kolay gelsin

ok bekliyoruz seni ozaman.

typermelih
05-08-2012, 14:52
ayrıca ben aracımı aslan kral ilan etmiyorum.haddimi bilirim;ama 1.70 le yürüyen ve bu basınçla 520-530 hp çıkaran cupralar çok iyi gidiyor birde enjektör sıkıntısı yaşamasına rağmen

ERDEMM
05-08-2012, 14:57
Birde bişey daha sen neden sürekli 4 çeker 520 hp araba istiyosun senin araban arasıra çeker 510 hp ise. yanlış anlama R yok meraktan soruyorum. yani ben 580 hp çıktım denemiycekmisin benle yoksa sen avantajlı olmak içinmi söylüyosun.

typermelih
05-08-2012, 15:07
Birde bişey daha sen neden sürekli 4 çeker 520 hp araba istiyosun senin araban arasıra çeker 510 hp ise. yanlış anlama R yok meraktan soruyorum. yani ben 580 hp çıktım denemiycekmisin benle yoksa sen avantajlı olmak içinmi söylüyosun.

sen senden 70 hp daha güçlü olan biriyle kalkarmısın,benden 10 hp fazlası olana kabulum,500 hp de olur karşıma450 hp çıkarsan ben zaten kalkmam o başarı değildir zaten.burda motor teknolojılerini görmek değilmi maksat?ayrıca evolar doğasında kaç kg subarular kaç kg,benim aracımın kaç kg olduğu söyledim,birde dsg şanzuman,adalaetli bir yarış olsunki motor farkı yazılım farkı ortaya çıksın.
bu arada nasıl yani araba arasıra 4 çeker

yasin_R
05-08-2012, 15:08
arkadaşlar eğer stage 2+plas gerçek 380 hp bir araçla denemek isteyenler bz s3 le denesin herşey ortaya çıksın arkadaşın cuprası güzel gidiyor bende bindim aracına ama 380 hp vermiyor en fazla 320 hp civarı veriyor bir kaç sorun var heralde düzeltir tekrar denenir bz s3 le dbs denesin dbs biraz yanında tutunursa dbs metin abimsin derim 380 hp cupraya o şekilde tutunmak mümkün değil ygz 240 a kadar cupra bana boşken 2 boy atıyor dedi şimdi şunu idda ediyorum benle ygz yeni bir rolling yapalım beni en fazla 2 boy ayıracaktır eeee 380 hp cupra beni 4 boymu geçiyor 380 hp cupra beni 4 boy geçerse demekki benim aracım 330 hp civarı hesap ortada biraz karışık gibi görünüyor ama sonuç basit

osman klavye basına yeni geciyorum:) olum ben sana daha bişiy demicem. kanka ilk denediğimiz tarihlerden bu zaman kadar ağzından 2boydan baska birsey cıktı mı. tamam seninle cıkmamız farz olmuş gene atasehire cıkalım 240 260 ları görelim topp speed 2 boy ama bizden hızlı bi arac gelsin ceksin yanımızdan, dikizimden görülüyo diyorsunki ayna yanıltıyor sen cekiyorsun kanka sen hgecince videoları siliyorum diyorsun:) osman sana bi konulu yapmak farz oldu:) tabi nasip kısmet otobanda hersey belli olur yaparsın arabana bişiler dnege değişir ama en son denediğimizden beri benim gibi arabana bi çöp koymadı sen durum farklı bişiy olmıycaktır...

Sert@ç
05-08-2012, 15:13

golf r daki sistemde tamamen önlere aktarmıyor o yüzden quattro controller gibi birşey lazım yani ne yaparsanız yapın arkalarada güç gidiyor
En büyük sorun bu sistem çok komplike yani evo ve subilerdeki gibi değil nerdeyse 1.5 katı daha ağır

ERDEMM
05-08-2012, 15:16
sen senden 70 hp daha güçlü olan biriyle kalkarmısın,benden 10 hp fazlası olana kabulum,500 hp de olur karşıma450 hp çıkarsan ben zaten kalkmam o başarı değildir zaten.burda motor teknolojılerini görmek değilmi maksat?ayrıca evolar doğasında kaç kg subarular kaç kg,benim aracımın kaç kg olduğu söyledim,birde dsg şanzuman,adalaetli bir yarış olsunki motor farkı yazılım farkı ortaya çıksın.
bu arada nasıl yani araba arasıra 4 çeker

İste ara sıra çeker dediğim o benim. Benim bilidğim kadarı ile sarma eğiliminde arka itere geçiyosun. geri kalanda ve yüksek hızlarda önden çekersin. Dsg olman bence avantajtır. Adaletli olsun diyosun kendi eş değer gücünde ama sürekli 4 çeker araba istiyosun. senin 2 çeker halindeki avantajın ne olucak.

typermelih
05-08-2012, 15:17
golf r daki sistemde tamamen önlere aktarmıyor o yüzden quattro controller gibi birşey lazım yani ne yaparsanız yapın arkalarada güç gidiyor
En büyük sorun bu sistem çok komplike yani evo ve subilerdeki gibi değil nerdeyse 1.5 katı daha ağır

ben 4 çekerimki bunu biliyorumki 60 da kalkalım diyorum sertaççım;ama sanki avantajım varmış gibi bir durum çıkarılmaya çalışılıyor

ERDEMM
05-08-2012, 15:18

Bana rakamsal konuşurmusun. nekadar veriyo arkaya. ağırlığı konusunda bişey diyemem ama subaru evo japon arabaları hafiftir yürüyeni sanma net ağırlığını bilmiyorum ama sti şanzumanı tek başına çok çok zor kaldırırsın

typermelih
05-08-2012, 15:21
İste ara sıra çeker dediğim o benim. Benim bilidğim kadarı ile sarma eğiliminde arka itere geçiyosun. geri kalanda ve yüksek hızlarda önden çekersin. Dsg olman bence avantajtır. Adaletli olsun diyosun kendi eş değer gücünde ama sürekli 4 çeker araba istiyosun. senin 2 çeker halindeki avantajın ne olucak.

benim iki çeker gittiğim yok 4 çeker bu araç,doğru bilmiyorsun.şimdide burda bilgi yarışı yapmayalım,ben bu teknolojıyi çok araştırdım aracımda oynama yapılabilyor haldex sistemiyle önlere arkalara verilebiliyor;ama şuan 4 çeker bu beyinde hpamotorssportta var kanadada

typermelih
05-08-2012, 15:22
Bana rakamsal konuşurmusun. nekadar veriyo arkaya. ağırlığı konusunda bişey diyemem ama subaru evo japon arabaları hafiftir yürüyeni sanma net ağırlığını bilmiyorum ama sti şanzumanı tek başına çok çok zor kaldırırsın

benim şanzuman yerinden oynamıyor

ERDEMM
05-08-2012, 15:25
Celallenme bildiğim kadarı ile diyorum. Net emin konuşmuyorum. Bilgi yarışı bildiğim konuda yaparım ama bilmediğim yerde susar otururum. Sadece 510 hp lik bi golf r ile 510 hp sürekli 4 çeker bi araç denemesinin senin avantajına olduğunu söylüyorum. Adaletli olsun diyosun ya adaletli olmuyo işte.

Sert@ç
05-08-2012, 15:27
ben 4 çekerimki bunu biliyorumki 60 da kalkalım diyorum sertaççım;ama sanki avantajım varmış gibi bir durum çıkarılmaya çalışılıyor

Abi senin arabada 0da kalksanda aynı 60da kalksanda aynı quattro sistemi çok iyi çalışıyor önceden denemiştik cupra 3ün sonuna kadar patinaj çekerken golf r bildiğin uzayıp gidiyodu
Yani senin 60la kalkmanın bi avantajın yok isteyen varsa 0 da kalk o zaman görürüm :)
Sürekli 4 çekerlere ama dezavantajın var...

Arkaya veriş oranı anlık olarak değişiyor ancak en az 15 arkalar çalışıyor yani tamamen kesmiyor
quattro controler ile bunu ayarlamak mümkün ancak oda bi yere kadar etkili çünkü aracın sistemi baya karışık önde elektronik kilitli diff varken arkası tamamen bağımsız yani sağ %90 bile güç alabilir
sti şanzımanını bilmiyorum ancak dsg ve bu 4 çeker cidden ağır zaten aynı alt yapı rocco r ile aralarında 120kg fark var

ERDEMM
05-08-2012, 15:28
benim şanzuman yerinden oynamıyor

Doğrudur. Haldex inizi araştırıyorum birazdan atarım buraya. Bildiğim düz yolda honda gibisiniz. Yanlışta olabilirim

yasin_R
Yasin neden ustune aliniyosun UE 106 yi gordun mu ? Sence o arabayla gezmeye gidebilir misin ?

gidemezsin tabi ki ancak ahmet tavuk et döner yemeğe gezmeye yanıma gelir:)

bende typerla cıkmam gezmeye suan, alınmadım yanlış anlama.

BoraÇİFTÇİ
benim iki çeker gittiğim yok 4 çeker bu araç,doğru bilmiyorsun.şimdide burda bilgi yarışı yapmayalım,ben bu teknolojıyi çok araştırdım aracımda oynama yapılabilyor haldex sistemiyle önlere arkalara verilebiliyor;ama şuan 4 çeker bu beyinde hpamotorssportta var kanadada

Selam melih bu haldex i bende gercekten cok merak ediyorum acaba bize tam net olarak nasil calistigini ve calisma prensibini aciklarmisin ...

Herkes farkli bi yorum getiriyor bu sisteme.

Dou
05-08-2012, 15:29
Madem aslan kaplan muhabbeti yapılıyor şart koyulmaması lazım, yok 520 hp max falan

Sonuçta karşısındaki araçta 4 silindir, sürekli 4 çeker, sökük değil, aslanı kaplanı görmüş oluruz

typermelih
05-08-2012, 15:30
Celallenme bildiğim kadarı ile diyorum. Net emin konuşmuyorum. Bilgi yarışı bildiğim konuda yaparım ama bilmediğim yerde susar otururum. Sadece 510 hp lik bi golf r ile 510 hp sürekli 4 çeker bi araç denemesinin senin avantajına olduğunu söylüyorum. Adaletli olsun diyosun ya adaletli olmuyo işte.

neyapacaz ozaman nasıl kaldıracaz bu araçları ? ben hiçbirzaman denk olmayan bir araçla kalkmam buna emin ol öyle bir geçtim egosu yoktur bende,sadece buzamanakadar hep 2 çekerle kaltım birdefa avantajımı kullanamadım,şimdide aynı güçlerde olabileceğim bir araçlakaldırmak istiyorum.580 hp lik bir araçla neden kalkimki.istersen söyle bişey yapalım istanbulda uğurun araçla kaldıralım ilkönce 430 hp stage 3 golf r bir onla denensin ölçü alınsın?

typermelih
05-08-2012, 15:32
Madem aslan kaplan muhabbeti yapılıyor şart koyulmaması lazım, yok 520 hp max falan

Sonuçta karşısındaki araçta 4 silindir, sürekli 4 çeker, sökük değil, aslanı kaplanı görmüş oluruz

hayırdır,sana neoluyor kalk ozaman stage 2 cuprayla sen gör farkı.burda denk araçlarla kaldırmak araçları fark ortaya çıksın

emre_
05-08-2012, 15:33
stage 4 golf r başka varmı ? sanırım denk araç bulmak biraz zor diğer konuda f430 olurda yazmıştın denkmi oluyor f430 la ? denk durumunda evo da dez avantaj gördüğüm kadarı ile ama keyifli olur bence yolda görmek lazım diye düşünüyrum

ibooo
Powershop a 20 bin lira yollayan uçuyorum sanıyo canım türkiyem

öskür
ya evo sti cokmu hafif saniosunuz anlamadim:)
evo 8 net 1460kg geliyor golf le arasinda 80kg var max,dsg en buyuk avantaji golf un dezavantaj olarak gostermek komik olur:)
ben erdemin arabaya kefilim yanina 1 kisi hatta 2 kisi alsin yine denenir gorulur sonuc golf r la...

typermelih
05-08-2012, 15:35
Selam melih bu haldex i bende gercekten cok merak ediyorum acaba bize tam net olarak nasil calistigini ve calisma prensibini aciklarmisin ...

Herkes farkli bi yorum getiriyor bu sisteme.

km(süratle) ve devirle alakalı belirli bir süratten sonra öne arkaya atabiliyorsun ama %100 olmuyor mutlaka 4 teker dönmeli.düz viteste bunu yapabilirsin ama dsg de buna mudahale ediyor.ben dsg yazılımı yaptırırken adamlar bana haldexyaptıracakmısın onagöre yazılımı hazırlıcaz demişlerdi

typermelih
05-08-2012, 15:36

ben 50.000 tl gönderdim,anadolu insanı

Dou
05-08-2012, 15:37
hayırdır,sana neoluyor kalk ozaman stage 2 cuprayla sen gör farkı.burda denk araçlarla kaldırmak araçları fark ortaya çıksın

stage 2 cuprayla atmosferik type-r lar denesin farkı görsün

Sizin aracınız stage 4 değil mi? Motor içi yapılıyor stage 4 te bildiğim kadarıyla

Şartlar eşit benim görüşüme göre, iki araçta 4 çeker, iki araçta motor içi yapılı, iki araçta 4 silindir, 2.0 tfsi ormandaki aslansa herkez elinden geleni koyar ortaya, deneyin görün aradaki farkı.

ibooo
05-08-2012, 15:37
ben 50.000 tl gönderdim,anadolu insanı

Hayırlısı burda 20 veren seni geçiyo ;)

typermelih
05-08-2012, 15:38
stage 4 golf r başka varmı ? sanırım denk araç bulmak biraz zor diğer konuda f430 olurda yazmıştın denkmi oluyor f430 la ? denk durumunda evo da dez avantaj gördüğüm kadarı ile ama keyifli olur bence yolda görmek lazım diye düşünüyrum

ferrariylede 260 a kadar denemeye çalışacam sonuçta benim kg avantajımda var onada güveniyorum.300 e kadar yarışmam komik olur 5. vites biter bende gazı çekerim

ERDEMM
05-08-2012, 15:38
Melih zamanında bu polemikler çok yaşandı çok araba denendi. Mami abi örneğini verdi 530 hp zr evo ile yanlış anlaşılmasın 8 10 boy geçti. 518 hp veren uc sti aynılarını yaşattı. Şimdi sen burda ben 520 hp lik evolarla denemek istiyorum yazmışsın. Önceden forum takip etmedinmi. Zevkine deniyceksen geçmekte var geçilmekte diyceksen eywallah ama burayı orman kendini aslan ilan ettin. Şimdi 430 hp lik golf r la deniycez kendine kıstasmı alıcaksın. Ben eğer istersen senle denerim dilersen 3 5 evo subaru bişeyler bulurum alevli. kimseye ölçü aldırtmam ama.

ümitech
05-08-2012, 15:40

arkadasım yanlıs anlama söyleyeceklerimi ama ;
ikiside 4 çeker 2 side 30 ayarında veya 30 turbolu araclar olacak diyor melih,
burda kimsenin kılıcını çektiğim falan yok ama denk deniyorsa denk olacak
melih diyor ki 30 lu subaru evo getirin deneyelim dior benmde aracım 30 lu golf R diyor ama
senin dediğine göre 600 hp bi evo ile 500-510 hp bi golf r deneyecek sence yakısık alır mı ? eee o zaman senin tayparla veya başka bi hızlı tayparla benim stage2+ cupram denesin ?? mantık dısı yorumlar yapmayalım lütfen..

typermelih
05-08-2012, 15:41
Hayırlısı burda 20 veren seni geçiyo ;)

15 bin tl lik araç alsan 20 bin tl harcasan yine geçersin,o maharet değilki...olay buysa şuan aracımı satsam senin dediğin araçlaran toplam 5 adet yapabiliyorum istersen verim birini sana ;)buda sana....

ERDEMM
05-08-2012, 15:41

İbo harbi güldürdün la beni. adamsın

ya evo sti cokmu hafif saniosunuz anlamadim:)
evo 8 net 1460kg geliyor golf le arasinda 80kg var max,dsg en buyuk avantaji golf un dezavantaj olarak gostermek komik olur:)
ben erdemin arabaya kefilim yanina 1 kisi hatta 2 kisi alsin yine denenir gorulur sonuc golf r la...

Müdürüm allah razı olsun iyi dileklerin için ama sonra bize diycekler amma iddalısınız diye.:)

ERDEMM
05-08-2012, 15:43
arkadasım yanlıs anlama söyleyeceklerimi ama ;
ikiside 4 çeker 2 side 30 ayarında veya 30 turbolu araclar olacak diyor melih,
burda kimsenin kılıcını çektiğim falan yok ama denk deniyorsa denk olacak
melih diyor ki 30 lu subaru evo getirin deneyelim dior benmde aracım 30 lu golf R diyor ama
senin dediğine göre 600 hp bi evo ile 500-510 hp bi golf r deneyecek sence yakısık alır mı ? eee o zaman senin tayparla veya başka bi hızlı tayparla benim stage2+ cupram denesin ?? mantık dısı yorumlar yapmayalım lütfen..

230 hp 240 hplik tayyar 320 330 hp sti geçiyo. nasıl oluyo 90 hp nerede acaba.

öskür
05-08-2012, 15:44
ferrariylede 260 a kadar denemeye çalışacam sonuçta benim kg avantajımda var onada güveniyorum.300 e kadar yarışmam komik olur 5. vites biter bende gazı çekerim

f430 a karsi kg avantajin mi var???:)

Ferrari F430 - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F430)

f430 1450kg...

ERDEMM
05-08-2012, 15:49
ben kendimi aslan demiyorum,onabakarsan cuprada beni geçiyor,ben aslansam cupra ney.sadece denk bir 4 çeker araçla denemek istiyorum diyorum.neden denk bir araçla denemek istememe tepki gösteriyorsun

Tepki göstermiyorum sadece şartlar eşit değil ama ona rağmen daha önceki yaşanmışlardan örnek veriyorum.

typermelih
05-08-2012, 15:50
[QUOTE=ERDEMM;6097513]230 hp 240 hplik tayyar 320 330 hp sti geçiyo. nasıl oluyo 90 hp nerede acaba.[/QUO
bu iki aracın kg falkı nedir aktarma lar hariç

ümitech
05-08-2012, 15:51
230 hp 240 hplik tayyar 320 330 hp sti geçiyo. nasıl oluyo 90 hp nerede acaba.

halamında bıyıgı olsa dayım olurdu erdem
atmosferiğin hp si ile turbo besleme bi aracın hp si birbirine denk değil bunu artık bu işe yeni başlayanlarda biliyo ayrıca kg vs vs ;) sapla samanı birbirine karıştırıyosun
bırakın boş muhabbetleride ayarlayın bi 500 hp evo subaru deneyin melih size adam gibi arabamı denemek istiorum diyo daha indirip kaldırmanızın amacı ne ki
ha siz istanbulsunuz siz büyüksünüz öylemi ?
gururlanma padişahım senden büyük Allah var ;)

ERDEMM
05-08-2012, 15:52
[QUOTE=ERDEMM;6097513]230 hp 240 hplik tayyar 320 330 hp sti geçiyo. nasıl oluyo 90 hp nerede acaba.[/QUO
bu iki aracın kg falkı nedir aktarma lar hariç

Net bilmiyorum ama sti 200 250 kg ağır olması lazım

mami_makinen
05-08-2012, 15:59
Pazartesi pasaoglundan dyno ciktilarini alip sitede yayinlicam UC sti ZR evo ikisininde dynolari mevcut sanmayinki bu arabalar 600 bg ve ustu oyle bi dunya yok abartmayin bence tafanin arabasi 2.0 litre 35r turboyla 2 bar basincla 565 bg cikti gorurse kendiside yazar ama hersey BG degil ..
Uc ve Zr de 600 uzeri tork vardi yani bg kavramina fazla takilmayin sonucta yarissa herkes elinden geleni yapsin kimse sart esitlemek zorunda degil isteyen nos bassin isteyen methanol
Sonucta subaru ve evo bu is icin Bicilmis kaptan uzatmayin bence kimse cupraya 40 r takamaz taksada dolduramaz :) ben 67 mm turboyla gazliyorum 5000 de fuul boosst :) Yani sonuc olarak iki arac arasinda bakilirsa subaru ve evo yaris arabasi kavramini cikartiyo ve yapiyo rolingde yapiyo dragda yapiyo cupra ise riske girmeden 500 bg alip sahilde ormanda ve otobanda geziyo bence subaru evo bu isin ASLANİ ...

ERDEMM
05-08-2012, 16:02
halamında bıyıgı olsa dayım olurdu erdem
atmosferiğin hp si ile turbo besleme bi aracın hp si birbirine denk değil bunu artık bu işe yeni başlayanlarda biliyo ;) sapla samanı birbirine karıştırıyosun
bırakın boş muhabbetleride ayarlayın bi 500 hp evo subaru deneyin melih size adam gibi arabamı denemek istiorum diyo daha indirip kaldırmanızın amacı ne ki
ha siz istanbulsunuz siz büyüksünüz öylemi ?
gururlanma padişahım senden büyük Allah var ;)

Boş muhabbeti sizler yapıyosunuz. İstediğiniz yere çekmeye çalışıyosunuz konuyu. Şu N/A ile aşırı besleme arasındaki sapla saman ve yeni işe başlamışlığıma mazur gör açıklarmısın.

500 hp lik araba var arkadaş gelsin deniycez tabikide. ama 50 60 hp ondan güçlü araba gelirse denendikten sonra bu konular olucağından yazıyorum.

Adanada bizim memleketimizi vatan toprağımız. Bunun Adanayla İstanbulla muşla ne alakası var. Kimse kimseden büyük veya küçük değil. Burada sadece sidik yarıştırılıyo.

%95 ön %5 arka çalışıyo sizin araçlarda 7 de bir kayma eğilimi gösterince gücü öne veya arkaya alıyor.

typermelih
05-08-2012, 16:07
Boş muhabbeti sizler yapıyosunuz. İstediğiniz yere çekmeye çalışıyosunuz konuyu. Şu N/A ile aşırı besleme arasındaki sapla saman ve yeni işe başlamışlığıma mazur gör açıklarmısın.

500 hp lik araba var arkadaş gelsin deniycez tabikide. ama 50 60 hp ondan güçlü araba gelirse denendikten sonra bu konular olucağından yazıyorum.

Adanada bizim memleketimizi vatan toprağımız. Bunun Adanayla İstanbulla muşla ne alakası var. Kimse kimseden büyük veya küçük değil. Burada sadece sidik yarıştırılıyo.

%95 ön %5 arka çalışıyo sizin araçlarda 7 de bir kayma eğilimi gösterince gücü öne veya arkaya alıyor.

kimse boş muhabbetler yapmıyor,adamakıllı basılır görülür deniyor,kendini bilmez ler olayı nerelere getiriyor.altı üsüt araba ya neoluyor anlamıyorum

ümitech
05-08-2012, 16:08

ben sana yeni işe başladın falan demedim bu işe yeni başlayanlar bile biliyo dedim demekki sen çekiyosun farklı yerlere ;) bende sana diorum ki madem öyle 500 hp bi arac cıkar subaru evo melihle basın dedim kötü bi niyet beslemiyorum ki ?
melih demişki eşit araclar çıkaralım ve basalım bende bunu tekrar ettim sadece..

ilk kısımda ki soruna gelince 250 hp type-r ve 250 hp bi turbo arac sonuc ne olur ???

ERDEMM
05-08-2012, 18:21
ben sana yeni işe başladın falan demedim bu işe yeni başlayanlar bile biliyo dedim demekki sen çekiyosun farklı yerlere ;) bende sana diorum ki madem öyle 500 hp bi arac cıkar subaru evo melihle basın dedim kötü bi niyet beslemiyorum ki ?
melih demişki eşit araclar çıkaralım ve basalım bende bunu tekrar ettim sadece..

ilk kısımda ki soruna gelince 250 hp type-r ve 250 hp bi turbo arac sonuc ne olur ???

Farklı yere çekmedim bilmediğimden açıklamanı istedim. Eşitlikten bahsediyosun bende sana o şekilde eşitlik olmuyo ama yinede deneriz diyorum.

250 hp tayyarla 250 hp deniycek turbolu araba bence aynı kg. önden çekerse turbo araba kendi devrinde N/A araba kendi devrinde geçicektir.

drahte1905
05-08-2012, 18:32
Eşitlikten bahsediyosun bende sana o şekilde eşitlik olmuyo ama yinede deneriz diyorum.

Haldex ile Evo - STI nasil denk gelecekler ki ?

Bu Evo - STI'a kaldirmaya calisan kendini 4 ceker sananHaldexlilere gelsin...

u1n1F8vrkL0

Haldex vs. AWD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=u1n1F8vrkL0)

Evo'lara kaldirmaya calisan Cupracilara gelsin....

mdyQMue1M6w

fwd sucks.AVI - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mdyQMue1M6w)

Kekuti*
05-08-2012, 18:33
Stage 3 cupralarla ne oluyor bu Golf R

Benim izledigim eski speginde cupralar saplayip gidiyordu ama ?

Turbo hondalardan uzak durulsun bence, uzucu olur.. Hatta ayip olacak ama porno olur..
sti keyifli olabilir deneme ama sartlari neden R icin olusturutorsun Melih?
Neden senin devrinde basiliyor? Her iki tarafta kendi devrinde basar, o zamanda net gorulur.. Ama utanmasan 10 da basalim diceksin :D

30 ve 60 bu arabalar icin dusuk suratler, Kimseninde kabul edecegini sanmiyorum..
Hee bende bu arabalar olsa ben suratina bakmam R'ın cunku cok ciddi araclar istanbuldakiler bilmem biliyormusun ? Hep bir gereksiz atar var.. Koy baba bi dbn gorelim su stage 4 u 100.000 lik araci.. projenide begenerek izledim taktir edilebilecek bir emek var..

Haddimm deil sana ogut vermek ama sert yaziyorsun millette kim bu DSG'ci diyor.. Yuksek ucmayin ;) size arabadan bol birsey yok ama madem goruceksiniz herdevirde hem sizin isteginiz hem buradaki evo sti'cilarin isteginde basilir.. Kimse bile bile siktirmez kendini :)

Getirin test edilsin R'niz bizd gurur duyalim en hizli R'lar TR'de diye.. Ama kuru sıkı yaziyorsunuz..
Ki ciddi hizli arabalarimiz var dunya capinda.. Gurur duyulacak projeler..Ama ne yazarsaniz yazin bizde destek cikalim tebrik edelim, gurur duyalim bir Turk kendi segmentinde cok saglam arac yapti diye.. Siz hep atar hem kendini ovme alttan alin biraz

Bide en yakin arkadaslarim Adanalidir, nedir bu Adana'yi hep ayirmak.. O da bir sehir, buyutulecek bisey deil birakin bu tavirlari.. :) Son delikanli Anıtkabir'de yatiyor!

evolutions
05-08-2012, 18:44
turbo hondalara en güzel örnek arc s2000

ahmet3425
05-08-2012, 19:04

u1n1F8vrkL0

mdyQMue1M6w

o videoda gosterdiğin arac haldex değil diye biliyorum duz quattro... audiciler yazarlar.

typermelih
05-08-2012, 19:07
Stage 3 cupralarla ne oluyor bu Golf R

Benim izledigim eski speginde cupralar saplayip gidiyordu ama ?

Turbo hondalardan uzak durulsun bence, uzucu olur.. Hatta ayip olacak ama porno olur..
sti keyifli olabilir deneme ama sartlari neden R icin olusturutorsun Melih?
Neden senin devrinde basiliyor? Her iki tarafta kendi devrinde basar, o zamanda net gorulur.. Ama utanmasan 10 da basalim diceksin :D

30 ve 60 bu arabalar icin dusuk suratler, Kimseninde kabul edecegini sanmiyorum..
Hee bende bu arabalar olsa ben suratina bakmam R'ın cunku cok ciddi araclar istanbuldakiler bilmem biliyormusun ? Hep bir gereksiz atar var.. Koy baba bi dbn gorelim su stage 4 u 100.000 lik araci.. projenide begenerek izledim taktir edilebilecek bir emek var..

Haddimm deil sana ogut vermek ama sert yaziyorsun millette kim bu DSG'ci diyor.. Yuksek ucmayin ;) size arabadan bol birsey yok ama madem goruceksiniz herdevirde hem sizin isteginiz hem buradaki evo sti'cilarin isteginde basilir.. Kimse bile bile siktirmez kendini :)

Getirin test edilsin R'niz bizd gurur duyalim en hizli R'lar TR'de diye.. Ama kuru sıkı yaziyorsunuz..
Ki ciddi hizli arabalarimiz var dunya capinda.. Gurur duyulacak projeler..Ama ne yazarsaniz yazin bizde destek cikalim tebrik edelim, gurur duyalim bir Turk kendi segmentinde cok saglam arac yapti diye.. Siz hep atar hem kendini ovme alttan alin biraz

Bide en yakin arkadaslarim Adanalidir, nedir bu Adana'yi hep ayirmak.. O da bir sehir, buyutulecek bisey deil birakin bu tavirlari.. :) Son delikanli Anıtkabir'de yatiyor!

4 çeker araçların devri ney miş öğrenim bi önce.adanadan bahsetmişsin nebu diye onuda sana söyleyim,burda bişey diyorsan yapacaksın delikanlılık budur.büyük laf söylüyorsan onu tamamlıcaksın geleceksin işini bitirip yada bitittirip yoluda devam edeceksin...burda herşey çok kolay bak negüzel sikler onlar bunlar havada uçuşuyor,ben bu yaşıma kadar çok dayak yemişimdir çok atmışımdır,günlerce nezaretanede kaldığım günleri biliyorum,yürek ya bunları sitelerde yazmak kolay,yazacaksan yapacaksın.bu işin yaşla başla alakası yok.burada konuyu buralara getiren belli,harareti çıkaranda....aracıma gelince cupra bana doyasıya saplıyor evet neolmuş.bu çokmu sıradışı anormal geliyor e öyleyse herkes cupra alsın typer alsın turbolasın.,ee nedemeye getiriyorsun.amacım sadece rolıng olsa alırım direksiyonu lastiği olan bişey basarım içine 40 bin tl alayını geçerim,eee neolacak sonra.bırakın bunları yaa anlayın artık bazı şeyleri,zevkinizde olun şak şakcı olmayın ortamı germeyin saçmalamayın gençsiniz anladık seviyorsunuz heryeri ayaklandırmayı,biraz saygılı olunki sizinde yaşınız belirli bir yerlere geldiğinde sizin arkanızdan gelenlere örnek olun,o ibo nun yaşını bilmiyorum terbiyesizce yazılar yazan kendisi beni delirten kendisi.
ben sadece insanarın beni böyle bilmemesi için ortamın kalıtesinin düşmesinde benimde bir parçam olduğu için rahatsız olan kişilerden özürdiliyorum

ümitech
05-08-2012, 19:07

u1n1F8vrkL0

mdyQMue1M6w

neden bu cupra lara karşı garezin anlamadım gitti seni drahte ???
bak alparslan abi yapmış 500 hp cupra denemek istiyor 500 hp 4 çekerlerle ...madem sende evo var çıkar karşısına aslanlar gibi dene yok benim arabam yavaş kalır diyorsan 4 çeker 500 hp başka bi araba çıkarsın denensin tatlıya baglansın , alerjimi yapıyor sana cupra anlayamadım?? ayrıca senin koydugun video daki 4 çeker audi ile şuan ki 4 çeker R ın teknolojisi aynı değil bennimde bildiğim üzere ahmet7643 açıklamış ;) neyin peşindesin sen neye hizmet ediyorsun bi açıklasana ???

ümitech
05-08-2012, 19:17
4 çeker araçların devri ney miş öğrenim bi önce.adanadan bahsetmişsin nebu diye onuda sana söyleyim,burda bişey diyorsan yapacaksın delikanlılık budur.büyük laf söylüyorsan onu tamamlıcaksın geleceksin işini bitirip yada bitittirip yoluda devam edeceksin...burda herşey çok kolay bak negüzel sikler onlar bunlar havada uçuşuyor,ben bu yaşıma kadar çok dayak yemişimdir çok atmışımdır,günlerce nezaretanede kaldığım günleri biliyorum,yürek ya bunları sitelerde yazmak kolay,yazacaksan yapacaksın.bu işin yaşla başla alakası yok.burada konuyu buralara getiren belli,harareti çıkaranda....aracıma gelince cupra bana doyasıya saplıyor evet neolmuş.bu çokmu sıradışı anormal geliyor e öyleyse herkes cupra alsın typer alsın turbolasın.,ee nedemeye getiriyorsun.amacım sadece rolıng olsa alırım direksiyonu lastiği olan bişey basarım içine 40 bin tl alayını geçerim,eee neolacak sonra.bırakın bunları yaa anlayın artık bazı şeyleri,zevkinizde olun şak şakcı olmayın ortamı germeyin saçmalamayın gençsiniz anladık seviyorsunuz heryeri ayaklandırmayı,biraz saygılı olunki sizinde yaşınız belirli bir yerlere geldiğinde sizin arkanızdan gelenlere örnek olun,o ibo nun yaşını bilmiyorum terbiyesizce yazılar yazan kendisi beni delirten kendisi.
ben sadece insanarın beni böyle bilmemesi için ortamın kalıtesinin düşmesinde benimde bir parçam olduğu için rahatsız olan kişilerden özürdiliyorum
kabahatli sen olmadıgın halde özürde diledin ya sanada bu yakışırrr :icon_tup:

ümitech
05-08-2012, 19:19
Allah aşkına moderatörlerden ricam bu konu kilitlensin artık nerdeen nereye geldi !!!
ne zaman bi cupra konusu olsa kavga çıkıyor ...
bel altı muahbbetlerde oldu konu silinsin ki daha fazla kırıcı olunmasın...
lütfen kilitleyin bu konuyu...
kilit oldu konu yine açıldı anlamadım :S

imprez30r
05-08-2012, 19:19
düz quatro ne demek yaw. Bir araştırın ondan sonra yazın.
Bu arada Golf R daki sistem tamamen kaymaya bağlı olarak çalışıyor. Düz gidişte arkaya aktarma yok. Son vites belli bir devirden sonra düz gidişte devreye giriyor onunda nedeni yüksek hızda rüzgardan dolayı önü havalanıp traction azaldığı için arka ile destekliyor. Haldex 4. jenerasyon nedir bir araştırın daha sonra yazın. Daha altınızdaki arabanın ne olduğunu bilmiyorsunuz yazıyorsunuz. Ağırlık dezavantajı evet var ama güç kaybı yok evo ve sti lara nazaran.

Kelalper

ümitech
05-08-2012, 19:21
Bu arada Golf R daki sistem tamamen kaymaya bağlı olarak çalışıyor. Düz gidişte arkaya aktarma yok. Son vites belli bir devirden sonra düz gidişte devreye giriyor onunda nedeni yüksek hızda rüzgardan dolayı önü havalanıp traction azaldığı için arka ile destekliyor. Haldex 4. jenerasyon nedir bir araştırın daha sonra yazın. Daha altınızdaki arabanın ne olduğunu bilmiyorsunuz yazıyorsunuz. Ağırlık dezavantajı evet var ama güç kaybı yok evo ve sti lara nazaran.

Kelalper

benim aracım olmadıgından haldex maldex fazla bi bilgiye sahip değilim...ama bildiğim kadarı ile eski kasa s3 ve yeni kasa s3 sistemler farklı dogru mudur ?

imprez30r
05-08-2012, 19:25
bak alparslan abi yapmış 500 hp cupra denemek istiyor 500 hp 4 çekerlerle ...madem sende evo var çıkar karşısına aslanlar gibi dene yok benim arabam yavaş kalır diyorsan 4 çeker 500 hp başka bi araba çıkarsın denensin tatlıya baglansın , alerjimi yapıyor sana cupra anlayamadım?? ayrıca senin koydugun video daki 4 çeker audi ile şuan ki 4 çeker R ın teknolojisi aynı değil bennimde bildiğim üzere ahmet7643 açıklamış ;) neyin peşindesin sen neye hizmet ediyorsun bi açıklasana ???

teknoloji aynı ikisi de haldex. Jenerasyon farkı var. Prensib aynı. Torsen A4-S4-RS4-A6-S6-RS6 -A8-S8 ve R8 de kullanılıyor sadece TT RS TT S A3 S3 RS3 bunların hepsi haldex.

ümitech
05-08-2012, 19:27
teknoloji aynı ikisi de haldex. Jenerasyon farkı var. Prensib aynı. Torsen A4-S4-RS4-A6-S6-RS6 -A8-S8 ve R8 de kullanılıyor sadece TT RS TT S A3 S3 RS3 bunların hepsi haldex.

teşekkür ederim

Arenimo
05-08-2012, 19:29
Site yine fight club oldu :D bu dayak yedin attim nezarette kaldim gereksiz degil mi bizde burda araba deniyoruz yeri geliyo tartisiyoruz ama kavga kufur yok cikiyoruz deniyoruz talihsiz bi yazi olmus

emre_
05-08-2012, 19:33
Seninde haberini aldim aren kankam hep ondeymissin masallah emg ye :) meth bas suna nolur ya :D

ümitech
05-08-2012, 19:34
Site yine fight club oldu :D bu dayak yedin attim nezarette kaldim gereksiz degil mi bizde burda araba deniyoruz yeri geliyo tartisiyoruz ama kavga kufur yok cikiyoruz deniyoruz talihsiz bi yazi olmus

keşke dediğiniz gibi kavga küfür olmasaydı ama oldu

CanberkD
05-08-2012, 19:34

http://i47.tinypic.com/zu4g9i.jpg

Sert@ç
05-08-2012, 19:36

Kelalper

O zaman millet boşuna haldex controller alıyor ?
Haldex sisteminde tekerlere azda olsa güç aktarımı her zaman var

Bu mesajda haklısınız + ek olarak motoru yanlamasına olanlar haldex dik olanlar torsen kullanıyor

drahte1905
05-08-2012, 19:38
o videoda gosterdiğin arac haldex değil diye biliyorum duz quattro... audiciler yazarlar.

Haldex ne peki ?

The Haldex LSC has been used in 4WD models of Volkswagen by the name "4motion", and Audi cars under the name of "quattro". The same labels have also been applied to Torsen-based, permanent full-time 4WD systems from both Volkswagen and Audi, which has led to confusion, and some heated debate as to the relative merits of each system.

Diyor ki; Audi hem Torsen hemde Haldex arabalarini Quattro diye satiyor buda kafa karistiriyor...

Quattrolarda zaten Haldex canim benim...

"Drahte bize ne garezin var uhuhuhu" demeden kendinize bakin bir, uslubunuza....

Alparslan abin arabasini YAPMIS, araba bitmis denemek istiyor, var mi bitmis Evo sitede YOK ! ya bulana kadar bekleyecek yada denemeyecek, tabi bitik araba yok ken denemek istiyorum demek ne kadar "iyi niyetli" bilemem...

Haldexi bana ogretmeye kalkmayin, karsimda laf anlamayan adam varken vaktimi harcayip size neyin ne oldugunu anlatacak degilim 4. nesil Haldex olsa dahi arabaniz AWD'den cok FWD bu yuzden CIVIC'ler ile denerseniz daha saglikli olur...

Ha Civicler bana hizli geliyor bana yukarilarda yuruyecek AGIR bir araba lazim diyorsaniz Evo'lar ile denerseniz...

Sizin derdiniz 4WD degil kilolar, cunki denemek istediginiz araba 4WD degil ki, agir 4WDimsi FWD...

Sizin icin kilo esitleyecek Civic bulalim onla sabaha kadar deneyin, ozaman birakirmisinzi Evo - STI'larin pesini ?

Arenimo
05-08-2012, 19:46
Seninde haberini aldim aren kankam hep ondeymissin masallah emg ye :) meth bas suna nolur ya :D

Kanka dun gece guzel bir gece oldu artik go promuz var haha polemige sans brakmiyorum ütüyle 3310 la videoya son :D

ERDEMM
05-08-2012, 19:47
Sikinti yok la deniycez iste

CanberkD
05-08-2012, 19:50
Sikinti yok la deniycez iste

Erdem abi adamın dibisin :icon_tup:

Serhat Y.
05-08-2012, 19:50
yahu daha öncede yine bu tarz bi konuda yazmıştım olayı bu kadar büyütülüp markaların teknolojileri üzerine sayfalar dolusu yorum yapılacak hale neden getiriyosunuzki, konu çok basit varsa hazır arabalar çıkılsın denensin. şuan halihazırda bir tane stg.4 cupra yapılmış denemek istiyor sti ve evolarla.

imprez30r
05-08-2012, 19:51
O zaman millet boşuna haldex controller alıyor ?
Haldex sisteminde tekerlere azda olsa güç aktarımı her zaman var

Bu mesajda haklısınız + ek olarak motoru yanlamasına olanlar haldex dik olanlar torsen kullanıyor

Hala okumadan Bilmeden basma kalip yaziyorsun. Haldex controller i arkaya surekli tork iletmek icin aliyorlar duzgun yol tutsun kayarken sacma sapan tepkiler vermesin diye. Sadece Roll yapacak adam haldex controller almaz arabasina. Simdi anladin mi neden aldiklarini.

Arenimo
05-08-2012, 19:52
HHS Volkan abinin eski evo6 ve Ziya hocanin evolar hazir diye biliyorum bende ama UC sti de hazir

emre_
05-08-2012, 19:54
Golf r stage 4 deniyim dedi neler oldu :D konu gene toplandi simdi ama haldex de takili kaldik :D

Serhat Y.
05-08-2012, 19:57
Aren sanırım 30-35 tarzı turbolarla denenmek isteniyor, senin verdiğin örnekler bi üst grup heralde yani Ziya hocanınki ööle en azından bildiğim.

BoraÇİFTÇİ
05-08-2012, 19:58
Aren sanırım 30-35 tarzı turbolarla denenmek isteniyor, senin verdiğin örnekler bi üst grup heralde yani Ziya hocanınki ööle en azından bildiğim.

Ziya hocanın da arabası 35r dır.

Sert@ç
05-08-2012, 19:58
Hala okumadan Bilmeden basma kalip yaziyorsun. Haldex controller i arkaya surekli tork iletmek icin aliyorlar duzgun yol tutsun kayarken sacma sapan tepkiler vermesin diye. Sadece Roll yapacak adam haldex controller almaz arabasina. Simdi anladin mi neden aldiklarini.

Yüklü s3de gaza yüklendiğinizde görün nasıl gittiğini eğer haldex controller olmasa arka tekerlere güç veriyo araba resmen espdeki gibi gaza kesiyomuş etkisiyle ağır şekilde hızlanıyor
Neyse tartışmaya gerek yok aynı motor şanzıman rocco r ile arasında 0-200de 2.7 sec fark varki o hızda 4-5 boydan fazla eder ordan hesap edilebilir güç kaybı

Arenimo
05-08-2012, 19:59

Onu bilmiyodum :D ama sti nin evonunda dolusuda cok tehlikeli ya:D

Serhat Y.
05-08-2012, 20:02
Ziya hocanın da arabası 35r dır.

sorry ozaman:) neyse benim pek bilgim yok piyasadan, çekiliyorum köşeme:D

ERDEMM
05-08-2012, 20:05
Beyler tinlamiyonuzmu arkadasa telimi yazdim gelince deniycez ziyahoca var ben varim 30r li 9 var uc sti bora canberk var var yani araba melih ariycak tarih soyliycek deniycez

Serhat Y.
05-08-2012, 20:11
Beyler tinlamiyonuzmu arkadasa telimi yazdim gelince deniycez ziyahoca var ben varim 30r li 9 var uc sti bora canberk var var yani araba melih ariycak tarih soyliycek deniycez

tamamtamam ben alparslanın cupra için söylemiştim Melih konusunda haklısın o geldiğinde denenir siz iletişime geçersiniz artık.
Alparslanın cupra içinde açılmıştı biara konuda ben oraya dikkat çekmek istemiştim. ordada vites ve başlangıç hızları bayağı bi mevzu olmuştu deneme yapılmamıştı.

osman 1.8t
05-08-2012, 20:18
osman klavye basına yeni geciyorum:) olum ben sana daha bişiy demicem. kanka ilk denediğimiz tarihlerden bu zaman kadar ağzından 2boydan baska birsey cıktı mı. tamam seninle cıkmamız farz olmuş gene atasehire cıkalım 240 260 ları görelim topp speed 2 boy ama bizden hızlı bi arac gelsin ceksin yanımızdan, dikizimden görülüyo diyorsunki ayna yanıltıyor sen cekiyorsun kanka sen hgecince videoları siliyorum diyorsun:) osman sana bi konulu yapmak farz oldu:) tabi nasip kısmet otobanda hersey belli olur yaparsın arabana bişiler dnege değişir ama en son denediğimizden beri benim gibi arabana bi çöp koymadı sen durum farklı bişiy olmıycaktır...

arabama hiç birşey eklemedim koltuklarımda takılı delikanlı gibi seni rollinge davet ediyorum yanlız arka koltuğunda takılı olacak sana şukadar söylüyorum o iki boyları çok arıyacaksın artık o iki boyda olmayacak :) evet yasinim haber bekliyorum bu arada dereceli takmadan önce geleceksin

imprez30r
05-08-2012, 22:42
Yüklü s3de gaza yüklendiğinizde görün nasıl gittiğini eğer haldex controller olmasa arka tekerlere güç veriyo araba resmen espdeki gibi gaza kesiyomuş etkisiyle ağır şekilde hızlanıyor
Neyse tartışmaya gerek yok aynı motor şanzıman rocco r ile arasında 0-200de 2.7 sec fark varki o hızda 4-5 boydan fazla eder ordan hesap edilebilir güç kaybı

O güç kaybından değil ağırlık ve aerodinami farkından kaynaklanıyor.

0-400 m dereceleri arasında 0.2 saniye fark olan arabaların 0-200 lerinde nasıl 2.7 saniye fark olabilir. Nereden sallıosunuz ben onu anlamıyorum ki.

yasin_R
05-08-2012, 22:57
arabama hiç birşey eklemedim koltuklarımda takılı delikanlı gibi seni rollinge davet ediyorum yanlız arka koltuğunda takılı olacak sana şukadar söylüyorum o iki boyları çok arıyacaksın artık o iki boyda olmayacak :) evet yasinim haber bekliyorum bu arada dereceli takmadan önce geleceksin

Osman git kumdan kale yap misket oyna 9 tas filan oyna renkli istop oyna git dansa davet oyna:)
Seninle oynasmaktan bıktım :):):)
Ama son kez bı güzelliğim ulucak sana;)
Rolling çıkma teklifini kabul ediyorum ama artık son nokta olsun ;)

osman 1.8t
05-08-2012, 23:23
Osman git kumdan kale yap misket oyna 9 tas filan oyna renkli istop oyna git dansa davet oyna:)
Seninle oynasmaktan bıktım :):):)
Ama son kez bı güzelliğim ulucak sana;)
Rolling çıkma teklifini kabul ediyorum ama artık son nokta olsun ;)

son nokta olucak zaten seni göndericem kumdan kale yapmaya :)

yasin_R
05-08-2012, 23:25
son nokta olucak zaten seni göndericem kumdan kale yapmaya :)

osmanım osmanım:) yalnız bir ricam var kumdan kale yapmadan önce asya kıtasına cıkalım senınle avrupa kıtası açmıyor beni pek:)

Sert@ç
05-08-2012, 23:35
O güç kaybından değil ağırlık ve aerodinami farkından kaynaklanıyor.

0-400 m dereceleri arasında 0.2 saniye fark olan arabaların 0-200 lerinde nasıl 2.7 saniye fark olabilir. Nereden sallıosunuz ben onu anlamıyorum ki.

Dünyanın en çok dbn atılıp ortalama süreleri yazan sitede bi yerden sallayıp yazmışlar işte naparsın...
VW Golf R lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/vw_golf_r.html)
VW Scirocco R lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/vw_scirocco_r.html)

osman 1.8t
06-08-2012, 00:39
osmanım osmanım:) yalnız bir ricam var kumdan kale yapmadan önce asya kıtasına cıkalım senınle avrupa kıtası açmıyor beni pek:)

yok olum corluya doğru çıkıcaz ne var şu ataşehirde anlamış değilim bizim yol corlu otobanı :)

CanberkD
06-08-2012, 03:11
Dünyanın en çok dbn atılıp ortalama süreleri yazan sitede bi yerden sallayıp yazmışlar işte naparsın...
VW Golf R lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/vw_golf_r.html)
VW Scirocco R lap times and specs - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/cars/vw_scirocco_r.html)

sertac bu siteye dbn nerden atıyoruz ?
bende olctum bildigin gibi golf r ın 100-200 değerlerini dusurcem :D

Sert@ç
06-08-2012, 03:25

Forumu var dbn yi koyuyorsun eğer onay verirlerse senin ortalamanda oraya dahil oluyo ama pek düşeceğini sanmıyorum :)

DOGAN__
06-08-2012, 03:34
tüm araçlara maşallah

imprez30r
06-08-2012, 08:52

Al sana canlı denemesi. İki araba arasındaki fark. Eğer Scirocco nos basmıyorsa o ara 2.7 saniye açılamaz.

Scirocco R vs Golf R 0-400M - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=UlkGYzNe-rs)

yasin_R
06-08-2012, 11:13
yok olum corluya doğru çıkıcaz ne var şu ataşehirde anlamış değilim bizim yol corlu otobanı :)

gelmem ben oraya artık *** gibi yol.

Metin Bilen
06-08-2012, 11:15
o yolun neyınde denıyorsunuz anlamıs deılım yaa.. cok sacma bi yol..

osman 1.8t
06-08-2012, 11:16
aslan tepeye doğru çıkarız

Sert@ç
06-08-2012, 11:36
Al sana canlı denemesi. İki araba arasındaki fark. Eğer Scirocco nos basmıyorsa o ara 2.7 saniye açılamaz.

Scirocco R vs Golf R 0-400M - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=UlkGYzNe-rs)

Valla kimse arabam yavaş demez yüzden ordaki süreler %100 olmasada doğru çıkıyor

M3CSL
06-08-2012, 11:38
Yuzde 5te olsa guc verıyor surtunme kayıbı var, onden ceker gıbı olması beklenebılırmı bence beklenemez, o zaman 50-50 dagılımı(sallıyorum) evolarda 70-30 yapıldıgında dahamı ıyı gıdıyor araba, oyle bırsey oldugunu sanmıyorum:D

Teknoloji farkı için benzer güçte denemek mantıklı..

BoraRS
06-08-2012, 11:40
Ya Yasin ve Osman hastayim sizin su atarlariniza :D Tipki Telliogullari ile Seferogullari gibisiniz :D

Keske herkes sizin gibi seviyeli yapabilse su isi.

Metin Bilen
06-08-2012, 11:42
Ya Yasin ve Osman hastayim sizin su atarlariniza :D Tipki Telliogullari ile Seferogullari gibisiniz :D

bu çok iidi yaa..:)

yasin_R
06-08-2012, 11:46
aslan tepeye doğru çıkarız

olum hem seni gecicem hemde benzinini koyucam :) seyrantepeye çıkmam ben git kendine seyrantepeye cıkıcak başka typer bul:) benim çıktığım var:):):) (mami abi) ehuehu

imprez30r
06-08-2012, 11:47
Yuzde 5te olsa guc verıyor surtunme kayıbı var, onden ceker gıbı olması beklenebılırmı bence beklenemez, o zaman 50-50 dagılımı(sallıyorum) evolarda 70-30 yapıldıgında dahamı ıyı gıdıyor araba, oyle bırsey oldugunu sanmıyorum:D

Gözünü seviim evodaki sistemle haldex in ne alakası var. İki tane alakasız sistem. Ne çok biliosunuz arkadaş. okumadan araştırmadan yorum yapmaya bayılıyorsunuz. Bir bakın 3. gen ile 4.gen haldex arasında ne farklılıklar var aktarma açısından. Nerede nasıl devreye giriyor. Aktarma kaybı evo daki sti daki kadar olabilir mi. Bi okuyun yaw.

yasin_R
06-08-2012, 11:49

abi ne yapayım kaşıyorum kaşıyorum ne bitli herif bir türlü geçmiyor kaşıntısı:):)

boyuntan kalça kemiğine kadar kaşıyorum hala 2 boy kaşıdın diyo tav oluyorum yaaa eheheuheuehu

BoraRS
06-08-2012, 11:56
abi ne yapayım kaşıyorum kaşıyorum ne bitli herif bir türlü geçmiyor kaşıntısı:):)

boyuntan kalça kemiğine kadar kaşıyorum hala 2 boy kaşıdın diyo tav oluyorum yaaa eheheuheuehu

Alemsiniz walla :hehe:

Bu yazilanlar kavgada soylenmez Yasin :D

yasin_R
06-08-2012, 12:03
Alemsiniz walla :hehe:

Bu yazilanlar kavgada soylenmez Yasin :D

bende kavgada söylemiyorum zaten:):)

osman aga alınmaz böyle şeylerden:) çünkü yüzsüz adam puhahahaheueh

seviyorum osmanımı

Bi1ReD
06-08-2012, 12:06
Araçlara maşallah yorumların hepsini okudum. AHM'ninde eline sağlık...
Anlamadığım olay;
bu cupra en az 350hp deniyor UE atmo max verceği 180 + 100'de nos bassa (kibasmadim diyor...) 280 hadi 300 olsun?
He ozaman bu garaj harbi 300hp 106mi yaptı? Yoksa cupradami sorun var?
Neyse ne AHM yapmış sorunsuz yürümüş. Bir daha geldiğimde AHM'ye uğricam inşallah.

yasin_R
06-08-2012, 12:09
Anlamadığım olay;
bu cupra en az 350hp deniyor UE atmo max verceği 180 + 100'de nos bassa (kibasmadim diyor...) 280 hadi 300 olsun?
Neyse ne AHM yapmış sorunsuz yürümüş. Bir daha geldiğimde AHM'ye uğricam inşallah.

cuprada ıntercooler yok evc yok

M3CSL
06-08-2012, 12:11
Gözünü seviim evodaki sistemle haldex in ne alakası var. İki tane alakasız sistem. Ne çok biliosunuz arkadaş. okumadan araştırmadan yorum yapmaya bayılıyorsunuz. Bir bakın 3. gen ile 4.gen haldex arasında ne farklılıklar var aktarma açısından. Nerede nasıl devreye giriyor. Aktarma kaybı evo daki sti daki kadar olabilir mi. Bi okuyun yaw.

Evolardakı gıbı demedım ornek acısından verdım,
%5 verse bıle %2 verse bıle bu kayıptır, demek ıstedıgım o.. 3. gen4. olaylarını bılıyoruz mrk etmeyın:D

M3CSL
06-08-2012, 12:26
golf r rocco r
golfun cok daha fazla parca artısına ragmen uzunda rocco nasıl acıyor, agırlık farkından deıl olay oyle olsa uzunda etkılemez, aero desen rocco aerosuda cok ıyı deıl
Trdan deneme
http://www.youtube.com/watch?v=eA8mgYKFax8&feature=plcp

TURBO_S2K
06-08-2012, 12:38
Evolardakı gıbı demedım ornek acısından verdım,
%5 verse bıle %2 verse bıle bu kayıptır, demek ıstedıgım o.. 3. gen4. olaylarını bılıyoruz mrk etmeyın:D

kendin yazmışsın zaten %5 bile verse tabikide kayıptır ama bi %30 kayıp değildir
madem böle ilkokul matematiği yapıcaz, kendinden %25 fazla kaybı olan bi araba ile deneniceğine, kendinden %5 kaybı olmayan civic ile denerdi araba

burda kimse sidik yarıştırmıyo, neyi tartışıyorsunuz anlam vermek mümkün değil.
golf lü arkadaşımız diyorki, benim arabam 510hp, 4 çeker, gene 510hp 4 çeker bi araba ile denemek istiyorum diyor. nedenini sorunca şartlar aynı olsun diye diyor. Bizde diyoruz ki, arkadaşım evet araban 510hp de, 4 çeker değil. yani roll yaparken, bir evo bir sti gibi 4 çeker tepkisi vermiyor. kısaca arkadaş benim derdim geçmek geçilmek değil, yeterki şartlar aynı olsun istiyor halbuki istediği şartlar aynı değil. onun istediği şartların aynı olması için gene bi golf r ile denemesi lazım

Neyse zaten burdan denicek kimse bahane yapmaz. Bunları bahane olsun diye yazmıyoruz sadece yazılardaki çelişkileri belirtiyoruz. Bizden herkes isterse %50 %50 aktarım olsun gene dener

TURBO_S2K
06-08-2012, 12:44
Anlamadığım olay;

300hp ile ne alaksı var canım, ağırlık farkı denen bişey var

200hp 800kg araba ile 200hp 1400kg araba aynı mı gider?

TURBO_S2K
06-08-2012, 12:48

bence sanmaya başla
tabikide 50-50 ile 30-70 arasında fark var
mantıken 50-50 ile 0-100 arasında fark oluyor ise neden 30-70 de olmasın????

Bi1ReD
06-08-2012, 12:53

İyide 300hpden fazla deniyor araç msjları okumadınız sanırım. Kilo farki elbette var ama 300hp turbo bir arabaya 106'nın tutunması ve geçmesi süpriz değilmi.

Arenimo
06-08-2012, 12:53

Batıkan bırak allah aşkına kime neyi anlatmaya çalıştığına bi bakar mısın?

Ben cumartesi gecesi çıktım arabamı denedim Go pro ile videolarmı çektim bu gece yükleyeceğim ben bundan sonra tanıdığım bildiğim adamlarla denerim

Şaibeli hileli ne arabalarla denerim nede bu insanlarla aynı ortama girerim

TURBO_S2K
06-08-2012, 13:00
İyide 300hpden fazla deniyor araç msjları okumadınız sanırım. Kilo farki elbette var ama 300hp turbo bir arabaya 106'nın tutunması ve geçmesi süpriz değilmi.

bu kilo işini çok hafife alıyorsunuz sanırım?
herşey hp değildir, aktarması vites oranı bin tane etken var.
zamanında HULK atmosferik ken 230hp lerde idi, 350+ hp lik Supercharger lı s2000 le yürüyodu. aralarındaki kilo farkı da 250kg idi
ben geçmesi çok doğal demiyorum, bence bi başarı. ayrıca cupra nın hp si sadece tahmini

Bi1ReD
06-08-2012, 13:07
bu kilo işini çok hafife alıyorsunuz sanırım?
herşey hp değildir, aktarması vites oranı bin tane etken var.
zamanında HULK atmosferik ken 230hp lerde idi, 350+ hp lik Supercharger lı s2000 le yürüyodu. aralarındaki kilo farkı da 250kg idi
ben geçmesi çok doğal demiyorum, bence bi başarı. ayrıca cupra nın hp si sadece tahmini

Haklısınız ben sadece işin beni ilgilendiren tarafını merak ediyorum eyw.

uRuç_106
06-08-2012, 13:08
Batıkan bırak allah aşkına kime neyi anlatmaya çalıştığına bi bakar mısın?

Ben cumartesi gecesi çıktım arabamı denedim Go pro ile videolarmı çektim bu gece yükleyeceğim ben bundan sonra tanıdığım bildiğim adamlarla denerim

Şaibeli hileli ne arabalarla denerim nede bu insanlarla aynı ortama girerim

sana ne sölesek boş benim canım sıkılmaya başladı bu muabetten artık BUNDAN SONRA UE 106 HİÇBİR ŞEKİLDE NOSSUZ DENEMEYECEK SPECHLERİMDE ARTIK NOS OLACAK KİMSENİN KAFASINDA SORU İŞARETİ ŞAİBE HİLE OLMASIN NOSSUZ HİÇBİ ARABA İLE DENEMEYECEM ...

Arenimo
06-08-2012, 14:28
sana ne sölesek boş benim canım sıkılmaya başladı bu muabetten artık BUNDAN SONRA UE 106 HİÇBİR ŞEKİLDE NOSSUZ DENEMEYECEK SPECHLERİMDE ARTIK NOS OLACAK KİMSENİN KAFASINDA SORU İŞARETİ ŞAİBE HİLE OLMASIN NOSSUZ HİÇBİ ARABA İLE DENEMEYECEM ...

Uruç canın ister sıkılsın ister sıkılmasın çok umrumda olmaz seninle mumkunse aynı ortamda bile bulunmayalım deneyeceğim 2 106 var onlarlada gece gündüz denerim biri mami abi biride selçuk daha seninle işim olmaz selamtle

nissansunnygti
06-08-2012, 14:42
106 tahmini noslu hp si kaç bilen varmı? birde cupra hiç 350 hp gibi görünmüyo.kendim 360 hp cuprayla denediğim için biliyorum

Selcuk_RoL
06-08-2012, 14:44
Uruç canın ister sıkılsın ister sıkılmasın çok umrumda olmaz seninle mumkunse aynı ortamda bile bulunmayalım deneyeceğim 2 106 var onlarlada gece gündüz denerim biri mami abi biride selçuk daha seninle işim olmaz selamtle

Eyv kardesim herzaman:icon_tup:

Arenimo
06-08-2012, 14:48
Eyv kardesim herzaman:icon_tup:

ADAM larımızı iyi tanıyalım kanka hep beraberiz biz bize yeteriz aramızda dener eğleniriz bu iş hobi işi fobi olmasın :D

Selcuk_RoL
06-08-2012, 14:52
ADAM larımızı iyi tanıyalım kanka hep beraberiz biz bize yeteriz aramızda dener eğleniriz bu iş hobi işi fobi olmasın :D

Aynen kanka biz mami abi ile nerdeyse her aksam bi maslak yapiyoruz:):) su videolarda gelsin artik

uRuç_106
06-08-2012, 14:56

uzatmanın bi mantıgı yok bundan sonra böyle canı isteyen dener ben sana kötü bişe sölemedim saten senin yerinde bende olsam benle denemek istemezdim

VA_VTİ
06-08-2012, 15:16
uzatmanın bi mantıgı yok bundan sonra böyle canı isteyen dener ben sana kötü bişe sölemedim saten senin yerinde bende olsam benle denemek istemezdim

Ulan sen ne degisik bir adamissin ! Her yerin ayri oynuyor.
İstersen nos tupuyle gir yataga bize ne!

uRuç_106
06-08-2012, 15:27
Ulan sen ne degisik bir adamissin ! Her yerin ayri oynuyor.
İstersen nos tupuyle gir yataga bize ne!

degişiklikle ne alakası var adam senle işim olmaz diyo bende olmassa olmasın diyom oynayan biyerimizde yok sadece bundan sonra ue noslu dedim sıkıntımı oldu

siyahinci34
06-08-2012, 15:38
Cupra ile deniyen arkadaslar hepiniz hayal aleminde yasıyorsunuz.ue 106 ile denemem onun devrinde basılmıştir.dbs ile denememde met çalışmıyordu dbs ile denemem metinin demesi aracım sarıyor o zaman denemeyelim ve o aksam asırı seklide vites kaçırmasından sağlıklı deneme yapılmadı neyse aracım 400 değil 370 hp varsa simdi aklında soru işareti olan arkadaslar gelin aksam deniyelim

Arenimo
06-08-2012, 15:48

Uruç sana son yazım konunun başından sonuna hiç efendiliğimi bozmadım yinede bozmuyorum benim yerimde asla olamazsın ben doğru dürüst geldim gazladım kendim neyse onu yazdım o yuzden bana bu şekilde gelme bu işin ticaretinde değilim araba yürütüp show peşinde hiç değilim ego tatmin etmiyorum tanıdığım bildiğim insanlarla çıkıyorum arada sırada geriliriz ama arkadaşızdır yüz yüze yer içeriz kusura bakmada Uruç sen bu mumaeleyi hak edecek adam değilsin bana cevap yazma daha uzamasın bak keyfine nos bas meth. bas etanol bas istersen jet ol uç gram umrumda değil ne UE 106 ymış ya bundan sonra UE nos basıcakmış so what??? çokta fifi :D , neyse allah çarşına pazar versin

Not : bide basmamış gibi takılıyosunuz ya plastik 106 emmesinden verim almadınız gönderdin İzmire sahibinde bi C2 emmesi al ona bas gördün daha verimli oluyo o gece senin suratından belliydi geçince tatmin olmadın ee EMG yi nosla 1 boy geçmek keyifsiz oldu tabi plastik emmeyle bu kadar benim arabamın yürürü belli bu akşam koyacağım S2000 videoları izlersin ama sadece izle yorum yapmazsan sevinirim

osman 1.8t
06-08-2012, 15:48

bittin olum sen kaçacak yer ara :) bu arada sana süpriz nif typerda perşembe bitiyor cumartesi oda geliyor 3 lü sıkıcaz :) seni kırmıycam gelicemlen ataşehire hırbo yine kandırdın beni :)

Metin Bilen
06-08-2012, 15:51
Cupra ile deniyen arkadaslar hepiniz hayal aleminde yasıyorsunuz.ue 106 ile denemem onun devrinde basılmıştir.dbs ile denememde met çalışmıyordu dbs ile denemem metinin demesi aracım sarıyor o zaman denemeyelim ve o aksam asırı seklide vites kaçırmasından sağlıklı deneme yapılmadı neyse aracım 400 değil 370 hp varsa simdi aklında soru işareti olan arkadaslar gelin aksam deniyelim

abim benden yana sıkıntı yok araban harbıden tehlıkelı yuruyoo..

osman 1.8t
06-08-2012, 15:51

ah be abicim aynasında problem var adamın 2 boy geçince uzayıp gittim sanıyor :D:D:D bu sefer geçsede videoyu silmiycem tec e koyucam bakalım 2 boydan fazlamı geçiyor süpriz olabilir geridemi kalıyor benmi iki boy geçiyorum :D:D:D severim yasini kendine özdür vur ensesine al ekmeğini 4000 de bas de bassın 1 tanedir o :):):)

percussionali
06-08-2012, 15:52
ya armino sen hic soyleneni anlamiyon herhalde kimi neyi boklamaya calisuyon aklinca denemessen deneme adam insan gibı sana nos luda nossuzda denerim nos basmadim diyo sen hala laf ebesi yapiyon ayni ortama girmem flan diyosun pasa keyfin bilir dene veya deneme senin icin o aksam adamdi yatagindan kaldirdik getirdik dedik maminin lafina inanmiyon nos basmadi dedik bizim lafimiza imanmiyon noslu nossuz deneriz diyoz yok nos basildi diyosun ue nin sahibi ile ister dene ister deneme su ignelemektende vaz gec artik biz oyle cok karsiya gecen adamlarda degiliz ...

:soru:hadi bakalim gorelim gorelim aklinda soru isareti kalan kisiler

siyahinci34
06-08-2012, 15:57
abim benden yana sıkıntı yok araban harbıden tehlıkelı yuruyoo..

Allah razı olsun metin.ayni sekilde aracının masallahi var.

uRuç_106
06-08-2012, 15:57
Uruç sana son yazım konunun başından sonuna hiç efendiliğimi bozmadım yinede bozmuyorum benim yerimde asla olamazsın ben doğru dürüst geldim gazladım kendim neyse onu yazdım o yuzden bana bu şekilde gelme bu işin ticaretinde değilim araba yürütüp show peşinde hiç değilim ego tatmin etmiyorum tanıdığım bildiğim insanlarla çıkıyorum arada sırada geriliriz ama arkadaşızdır yüz yüze yer içeriz kusura bakmada Uruç sen bu mumaeleyi hak edecek adam değilsin bana cevap yazma daha uzamasın bak keyfine nos bas meth. bas etanol bas istersen jet ol uç gram umrumda değil ne UE 106 ymış ya bundan sonra UE nos basıcakmış so what??? çokta fifi :D , neyse allah çarşına pazar versin

Not : bide basmamış gibi takılıyosunuz ya plastik 106 emmesinden verim almadınız gönderdin İzmire sahibinde bi C2 emmesi al ona bas gördün daha verimli oluyo o gece senin suratından belliydi geçince tatmin olmadın ee EMG yi nosla 1 boy geçmek keyifsiz oldu tabi plastik emmeyle bu kadar benim arabamın yürürü belli bu akşam koyacağım S2000 videoları izlersin ama sadece izle yorum yapmazsan sevinirim

bişe sorcam bu ue sana neden bu kadar derrt oldu yok plastik emme yok c2 nos bitti dedim o akşam inanmadın şimdi gelmiş emmeden gömmeden basediyon nos bitmeseydi, cupranın sana yaptıgını aynen bende sana yapacaktım kabullen bunu kiimle denersen dene beni ilgilendirmiyo benimde son yazım .....

percussionali
06-08-2012, 15:59

yaa armino allah askina sen ahm ye alper soyledi demmissin izmideki alper ben uruca c2 gonderdimmi dedi sana simdi buzamana kadar kactane 106 na c2 takip nos bastinda ve basmışlar da sen orjinal manifoldunun araci geri dusurecegi kannatina variyosun kaç tane 106 na c2 li veya oejianl manifolduna NOS bastın..?

Arenimo
06-08-2012, 16:02
bişe sorcam bu ue sana neden bu kadar derrt oldu yok plastik emme yok c2 nos bitti dedim o akşam inanmadın şimdi gelmiş emmeden gömmeden basediyon nos bitmeseydi, cupranın sana yaptıgını aynen bende sana yapacaktım kabullen bunu kiimle denersen dene beni ilgilendirmiyo benimde son yazım .....

Selametle uruç haklısın yaparsın ne derdim olucaç konunun başından beri yazdıklarım belli yazdıklarında Ahmetlede konuştum neyse ya bakın keyfinize ya UE çok hızlı allah kaza bela vermesin araba uçak gemi bunlar pek umurmda olmaz keyfimde kaçmaz :D eskide ngerliyodum boş muhabbetlerede artık gülüyorum yazıcak çok şley varda gerek yok :D selamtle selametle

Selcuk_RoL
06-08-2012, 16:19
Selametle uruç haklısın yaparsın ne derdim olucaç konunun başından beri yazdıklarım belli yazdıklarında Ahmetlede konuştum neyse ya bakın keyfinize ya UE çok hızlı allah kaza bela vermesin araba uçak gemi bunlar pek umurmda olmaz keyfimde kaçmaz :D eskide ngerliyodum boş muhabbetlerede artık gülüyorum yazıcak çok şley varda gerek yok :D selamtle selametle

Birak be arenim anlatamassin kapat konuyu bir dahada isin olmasin zaten nos basilmasa azi cogu yok tislama pislama tupun sonu cart curt varmi var ee bitti abi zaten basmasa seni gecemez bu asikar

BoraRS
06-08-2012, 16:21
ah be abicim aynasında problem var adamın 2 boy geçince uzayıp gittim sanıyor :D:D:D bu sefer geçsede videoyu silmiycem tec e koyucam bakalım 2 boydan fazlamı geçiyor süpriz olabilir geridemi kalıyor benmi iki boy geçiyorum :D:D:D severim yasini kendine özdür vur ensesine al ekmeğini 4000 de bas de bassın 1 tanedir o :):):)

Sen kesin Telliogullarindansin:D Asla pes etmek yok :D

Kazasiz belasiz gazlayin.

Arenimo
06-08-2012, 16:22
Birak be arenim anlatamassin kapat konuyu bir dahada isin olmasin zaten nos basilmasa azi cogu yok tislama pislama tupun sonu cart curt varmi var ee bitti abi zaten basmasa seni gecemez bu asikar

Kanka kapattim zaten benim icin bitti bu konu :D kanka sana alisandan ikimize birden tisliyorlari armagan ediyorum :D

Selcuk_RoL
06-08-2012, 16:23
Kanka kapattim zaten benim icin bitti bu konu :D kanka sana alisandan ikimize birden tisliyorlari armagan ediyorum :D

:icon_tup::icon_tup:

uRuç_106
06-08-2012, 16:35
Anlamadığım olay;

yok kardeşim o kadar abartmayalım da ahmet abinin demesine göre 230 240 hp falan bide arabanın söküklügü eklenince farklı bişe çıkıyo ortaya :D ahmet abinin tekrar ellerine saglık :icon_tup:

M3CSL
06-08-2012, 17:08
bence sanmaya başla
tabikide 50-50 ile 30-70 arasında fark var
mantıken 50-50 ile 0-100 arasında fark oluyor ise neden 30-70 de olmasın????

arka saftı sureklı dondurmek ıcın guc harcıyorsa orada ıs bıter zaten, fwdye gore her turlu kayıp vardır. ne kadar guc aktaracagı haldexın bılecegı ıs.D

Yanlıs bılıyorsamda doğrusunu öğrenmek isterım çok hakim olduğum konu deıl netten arastırmam lazım vakıt az.D

osman 1.8t
06-08-2012, 17:09
Sen kesin Telliogullarindansin:D Asla pes etmek yok :D

Kazasiz belasiz gazlayin.

sağol dostum :) ne yapalım sigara yok alkol yok sitresimi yasinde atıyorum :)

imprez30r
06-08-2012, 18:48
BU ahm garaj takılanlara ne içiriosa iyi işe yarıo. Hepsi inanmış. Nossuz olarak EMG ile yürüyebileceklerine inanıyorlar. Tamam arabalarınız hızlı ama REG kadar EMG kadar hızlı değil bunu kabul edin. Ahmet kendi söylemiş bastım diye hala basmadık basmadık diosunuz. Arabayı kullanan ahmet konuşan sizsiniz olaya bak. Gidin kartondan arabanızla kiminle deniyosanız deneyin.

Kelalper

uRuç_106
06-08-2012, 19:11
BU ahm garaj takılanlara ne içiriosa iyi işe yarıo. Hepsi inanmış. Nossuz olarak EMG ile yürüyebileceklerine inanıyorlar. Tamam arabalarınız hızlı ama REG kadar EMG kadar hızlı değil bunu kabul edin. Ahmet kendi söylemiş bastım diye hala basmadık basmadık diosunuz. Arabayı kullanan ahmet konuşan sizsiniz olaya bak. Gidin kartondan arabanızla kiminle deniyosanız deneyin.

Kelalper

ahm garajda çay var nargile var ara sıra mangal yakıyoruz bigün seniide davet ederiz istersen emg ile denerken ben kullandım bundan sonrada ben kullanacam hızlı olabilirler bişe dedigimiz yok ama geçilmeyecek araba da yok reg den basetmişsin mazeme olarak benden artısı c2 hıeders ne kadar fark eder 1 boy 2 boy sonuç olarak diger kullanılan mazemeler saten aynı ayar desen ecu fast yapıyo saten nekadar ekmek okadar köfte yani

TURBO_S2K
06-08-2012, 19:15
arka saftı sureklı dondurmek ıcın guc harcıyorsa orada ıs bıter zaten, fwdye gore her turlu kayıp vardır. ne kadar guc aktaracagı haldexın bılecegı ıs.D

Yanlıs bılıyorsamda doğrusunu öğrenmek isterım çok hakim olduğum konu deıl netten arastırmam lazım vakıt az.D

dostum, arada konu karışıyo sürekli
gerekeni yazdım, haldex ile evo ların sistemi alakasız
haldex te gerektiğinde 4 çeker yoksa önden çeker
evo 200 ile giderken gazı kökleyince de 4 çeker

imprez30r
06-08-2012, 19:32
ahm garajda çay var nargile var ara sıra mangal yakıyoruz bigün seniide davet ederiz istersen emg ile denerken ben kullandım bundan sonrada ben kullanacam hızlı olabilirler bişe dedigimiz yok ama geçilmeyecek araba da yok reg den basetmişsin mazeme olarak benden artısı c2 hıeders ne kadar fark eder 1 boy 2 boy sonuç olarak diger kullanılan mazemeler saten aynı ayar desen ecu fast yapıyo saten nekadar ekmek okadar köfte yani

Ben sonuca bakarım REG hızlı mı bitti gitti. İsterse doğan manifoldu olsun. Bundan sonra corvette manifoldu da taksan REG ile deneyemeyeceksin sonuçta araba Selçukta olduğu sürece.
Afiyet olsun ama işim olmaz sizlerle adım çıkacağına canım çıksın.

uRuç_106
06-08-2012, 19:40
Ben sonuca bakarım REG hızlı mı bitti gitti. İsterse doğan manifoldu olsun. Bundan sonra corvette manifoldu da taksan REG ile deneyemeyeceksin sonuçta araba Selçukta olduğu sürece.
Afiyet olsun ama işim olmaz sizlerle adım çıkacağına canım çıksın.

bu nos performans için sanırım bende baglattım geçtim sıkıntı varmı sizde baglatın geçin neden bu kasılmalar nos basıldıgınıda ahm sölüyo bide uzatmanın bi mantıgı yok bence hayırlı iftarlar...

Arenimo
06-08-2012, 20:00
Arkadaslar rica ediyorum Alper abi benim aracim hakkinda yorum yapilmasini ve bu mevzuyla alakali yapilmasini istemiyorum gerek yok Ozgunden rica edicem konuyu kaldirmasi icin si tekrar ue ve cupra icin acin

VA_VTİ
06-08-2012, 20:07
bu nos performans için sanırım bende baglattım geçtim sıkıntı varmı sizde baglatın geçin neden bu kasılmalar nos basıldıgınıda ahm sölüyo bide uzatmanın bi mantıgı yok bence hayırlı iftarlar...

Bak sana onbin sefer söyledik reg in adini almayin agziniza! Gidin nosunuzla eylenin!hala boş beleş konusuyorsun!

PPR engineering
06-08-2012, 20:12
Bak sana onbin sefer söyledik reg in adini almayin agziniza! Gidin nosunuzla eylenin!hala boş beleş konusuyorsun!

imzani sevdim...

VA_VTİ
06-08-2012, 20:16
imzani sevdim...

Beni sevmiyormusun:):)

PPR engineering
06-08-2012, 20:22
Beni sevmiyormusun:):)

sevilmeyecek adammısın:)

imprez30r
06-08-2012, 20:25

Dogrudur neyle tatmin olabildiginle alakali.

Selcuk_RoL
06-08-2012, 20:30

Ulan konismiyim diyorum zorla konusturuyosunuz adamdiniz hizliydiniz araba yapiyordunuz ne oldu c2 taktiniz 1 hafta ayardi timing ti ugrastiniz ayni sokuklugede geldik ne oldu o sekilde gecemiyceginizi anladiniz gidip nos bagladiniz sizin arabaciliginiz bu iste bos konusup canimi sikma uruc hatir gonul hicbisey kalmadi yuzyuze konusmak zorunda kalmayalim oky

TYPERHAKAN
06-08-2012, 20:50

mustafa gerekeni yazmışın açıkça eline sağlık.

yasin_R
06-08-2012, 23:10
sağol dostum :) ne yapalım sigara yok alkol yok sitresimi yasinde atıyorum :)

hade len gecilince stres atmakta büyük erdem tellioğlu kadayıfgiller :) ehueheu

evolutions
06-08-2012, 23:50
konu uçup gitmiş hulki cevioğluyla cevizkabugu

cheers
06-08-2012, 23:57
Peki bu denemelerde cupra 2 de mı bastı ?

Murat Süslü
07-08-2012, 00:50
emg cooper s kimin ya feriköyde oturuyor galiba dün kafa kafaya geldik hemen girdi garaja hızlı bir şekilde :))

CanberkD
07-08-2012, 00:56

Forumu var dbn yi koyuyorsun eğer onay verirlerse senin ortalamanda oraya dahil oluyo ama pek düşeceğini sanmıyorum :)

Sert@ç, "KOmik Resimler #2" konusuna mı ekleyeyim buraya mı ekleyeyim bilemedim :D

http://i50.tinypic.com/331oowi.png

Fastestlaps.com sitesinin Editorlerinden Krisjanis'e mail ile siteye nasıl DBN ekleyeceğimi sordum ve aldığım cevap;

Merhaba Canberk,

Hızlanma verileri genelde çeşitli ülkelerdeki otomobil dergilerinin testlerinden alınıyor. [Sport Auto, Autocar, etc.]

Kişisel verinizi paylaşamazsınız, çünkü bu verilerin gerçek olduğunu ve bu verilerin alındığı arabalarin verileri iyileştirmek için modifiye edilip edilmedigini kesin suretle bilemeyiz. Sitemizde ki veriler, modifiye edilmemis, fabrika cikisi arabalar içindir. [Lastik hariç, yasal her tür yol lastiği kabul edilir]

Aynisi tur sureleri icinde gecerli. Sadece umumi kaynaklar. Şu an için böyle, belki gelecekte degişir.

Bu arada "DBN" ne demek ? [DBN Sonuclari]

Tesekkurler

Krisjanis "fastestlaps" Zelcs

Sert@ç, sitenin editorlerinden biri "DBN Ne demek ?" diye soruyor, sen burada, bu kadar kişi içinde;

Diyorsun, olacak is degil.

Sen nerden öğrendin ki böyle birşey olduğunu ?

melih
07-08-2012, 01:11

pardonda kardeşim selçuka seni ue ile geçiçem diye yazan veya söyleyen ustan değilmiydi ??

şimdi tutmuş bende emme hdrs farkı vardı yazıyosun ozaman sende emme hdrs taksaydınız hatta 13-61 yapsaydıznız şanzumanıda nos basana kadar bunu yapsaydınız öyle geçseydınız eğer geçebiliyosanız.. sözde geçiçektiniz ya basit yol nos bas geç hayırlı işler size
Nos basarak ancak kendinizi kandırırsınızz..

Selcuk_RoL
07-08-2012, 01:13
pardonda kardeşim selçuka seni ue ile geçiçem diye yazan veya söyleyen ustan değilmiydi ??

şimdi tutmuş bende emme hdrs farkı vardı yazıyosun ozaman sende emme hdrs taksaydınız hatta 13-61 yapsaydıznız şanzumanıda nos basana kadar bunu yapsaydınız öyle geçseydınız eğer geçebiliyosanız.. sözde geçiçektiniz ya basit yol nos bas geç hayırlı işler size
Nos basarak ancak kendinizi kandırırsınızz..

kanka emmeyi fln taktılar bi dünyada uğraştılar:) olmadı son çare NOS neyse ben daha yazmak istemiyorum bu konuyla alakalı bişey çok uzadı herkez neyin ne olduğunun farkında:icon_tup:

Arenimo
07-08-2012, 01:18
emg cooper s kimin ya feriköyde oturuyor galiba dün kafa kafaya geldik hemen girdi garaja hızlı bir şekilde :))

Bomonti elysium residance polisten kaciyodum :D arabayi baglatmamak icin mucadele veriyodum

melih
07-08-2012, 01:18
kanka emmeyi fln taktılar bi dünyada uğraştılar:) olmadı son çare NOS neyse ben daha yazmak istemiyorum bu konuyla alakalı bişey çok uzadı herkez neyin ne olduğunun farkında:icon_tup:

Kanka ne güzel uğraş vermişler emek vermiş ama nos basarak bütün emekleri yazık ettiler aynen dediğin gibi Konuşmanın anlamıyo çoğu kişide neyin ne olduğunu biliyo herkez eraymı nosum var diye bağrıyo adam bea :D

_muhaRRem
07-08-2012, 01:24
Sert@ç, "KOmik Resimler #2" konusuna mı ekleyeyim buraya mı ekleyeyim bilemedim :D

http://i50.tinypic.com/331oowi.png

Fastestlaps.com sitesinin Editorlerinden Krisjanis'e mail ile siteye nasıl DBN ekleyeceğimi sordum ve aldığım cevap;

Sert@ç, sitenin editorlerinden biri "DBN Ne demek ?" diye soruyor, sen burada, bu kadar kişi içinde;

Diyorsun, olacak is degil.

Sen nerden öğrendin ki böyle birşey olduğunu ?

drahte terk :D

Sert@ç
07-08-2012, 02:49
Canberk cidden bende şuan oha diyorum adamlara
1.5 yıl evel forumda her markanın konuları vardı oraya girip dbn atıyordun ancak sistemleri değimiş heralde...

Ama bunu öğrendiğin iyi oldu

imprez30r
07-08-2012, 08:14
Canberk cidden bende şuan oha diyorum adamlara
1.5 yıl evel forumda her markanın konuları vardı oraya girip dbn atıyordun ancak sistemleri değimiş heralde...

Ama bunu öğrendiğin iyi oldu

Böylece Fastest laps derecelerinin düzmece olduğu ortaya çıktı. Allahın herhangi bir dergisi ahanda dereceler burada diye yollamış olmup bunlar da yayınlamış olabilir. Bu arada editörün haberi yok DBN ne demek diye soruyor sen hala dbn atıoduk diosun.

Bi de uzunda ağırlık nasıl fark etmez. O zaman Kamyonlara max yükü vur yine son hızına ulaşır mı demek oluyor. Ağırlık nasıl fark etmez. Biraz oku araştır yaşın genç kızların peşinde koştuğun zamandan arttırıp buraya ayırdığın zamanla bilmişlik yapma.

ceco
07-08-2012, 13:21
stage 1 2 3 + cupralarla itina ıle denerım. noslu 106 da olur.

http://img38.imageshack.us/img38/3415/14l096s.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/38/14l096s.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

makina gergin.

zafa38
07-08-2012, 13:58
Bomonti elysium residance polisten kaciyodum :D arabayi baglatmamak icin mucadele veriyodum

O değilde kanka senin yüzün hiç gülmicekmi :D

Arenimo
07-08-2012, 14:06
O değilde kanka senin yüzün hiç gülmicekmi :D

Sorma kanka bu aralar biraz gülüyodu taki pazar gecesi eve gidene kadar . Trafik Ekipleri ile baya bi münakaşa yaşandı en son kaçıyodum hahaha daha sonra arabayı bırakıp gittim yanlarına ehliyet ruhsat oradaydı :D gece karakolluk olduk savcılık mahkeme iş uzayacaktı ki sevdiğim bir abim sağolsun 1 telefon ile halletti , tabi gece 2 de eve dönebildim ama ucuz atlattım :D EMG çok gergin kanka memur beylere durumu anlattım e iyi ya biz bağlayalım dediler sağlam olur dediler bende an durmadım kaçtım :D aman siz siz olun kaçmayın iş çok uzuyomuş ben sağolsun sevdiğim abim olmasa büyük sıkıntıdaydım :D

-HAKTAN-
07-08-2012, 14:47

http://img38.imageshack.us/img38/3415/14l096s.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/38/14l096s.jpg/)

makina gergin.

Atarrr varrr dediler :D

ceco
07-08-2012, 14:51
Atarrr varrr dediler :D

yok canım sende abartıyosun amaa :hahaha:

BMK TypeR
07-08-2012, 15:22
Ceco sti neler var, denerız musaıt zamanda,

JDM VTİ
07-08-2012, 15:26
sti bi başka vallahi yav... maşallah

ceco
07-08-2012, 15:27
Ceco sti neler var, denerız musaıt zamanda,

3076 war abı hafta sonu gecersem atasehır tarafına bi sekılde alo derım sana.

BMK TypeR
07-08-2012, 15:33
3076 war abı hafta sonu gecersem atasehır tarafına bi sekılde alo derım sana.

ok kardeşim bu hafta karşidada olabılırz kınalı tarafında telefonlaşırız, Bu arada hayırlı olsun kardeşim Maşallah güzel duruyo

ceco
07-08-2012, 15:34
ok kardeşim bu hafta karşidada olabılırz kınalı tarafında telefonlaşırız,

tamam abi oda olur hatta ıyı olur :) saolasın abı allah razı olsun.

Selcuk_RoL
07-08-2012, 15:51
tamam abi oda olur hatta ıyı olur :) saolasın abı allah razı olsun.

Vay kankama bak be yakisirrr hayirli olsun kazasiz belasiz

ceco
07-08-2012, 15:56
Vay kankama bak be yakisirrr hayirli olsun kazasiz belasiz

:)

saolasın kankam allah razı olsun.

alpergti
07-08-2012, 15:58
Ceco kazasiz belasiz kanka...

M3CSL
07-08-2012, 16:17
Böylece Fastest laps derecelerinin düzmece olduğu ortaya çıktı. Allahın herhangi bir dergisi ahanda dereceler burada diye yollamış olmup bunlar da yayınlamış olabilir. Bu arada editörün haberi yok DBN ne demek diye soruyor sen hala dbn atıoduk diosun.

Bi de uzunda ağırlık nasıl fark etmez. O zaman Kamyonlara max yükü vur yine son hızına ulaşır mı demek oluyor. Ağırlık nasıl fark etmez. Biraz oku araştır yaşın genç kızların peşinde koştuğun zamandan arttırıp buraya ayırdığın zamanla bilmişlik yapma.

F=m*a dan gırıp reel orneklerle durumuda pekıstırebılırım, bunca yıldır ağırlığın yuksek hıza çıkıldıkça etkisinin azaldığını öğrenemediysen diyecek fazla birşey yok.

Evet son hız formulunde gırlıgın etkısı yoktur.:icon_tup:

drahte1905
07-08-2012, 16:25
F=m*a dan gırıp reel orneklerle durumuda pekıstırebılırım, bunca yıldır ağırlığın yuksek hıza çıkıldıkça etkisinin azaldığını öğrenemediysen diyecek fazla birşey yok.

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080604065913/uncyclopedia/images/d/da/Crazy-professor-maths.jpg

mody
07-08-2012, 16:27
hahahahhaha :D drahte yarıldım :D

F=ma

Eray Yümsel
07-08-2012, 16:28
drahte1907 yine formunda :D

ibooo
07-08-2012, 16:30
Drahte guldurdun :D

A K N
07-08-2012, 16:33
Hahahahahah :) Drahte, kardeşim benim yaaa :D

imprez30r
07-08-2012, 17:05

Yani sen diyorsun ki arabama ne ağırlık alırsam alayım benim arabam son hızını görür. Tamam o zaman sana kolaylık senin arabanın arkasına kamyon bağlayacağız ve senin araban son hızına ulaşıcak. Kabul mü. Sen çekeceğim de ben sana kamyon bulacağım. Aaa ama senin arabanda onu çekebilecek tork yok ne oldu. Formül yalan oldu. Senin okuduğun F:mxa formülünün alasını ben okulda okudum merak etme. Kuvvet kavrami ne kuantum alan ne de genel gorelilik teorisinde kullanilmaz.

Bana çocukça şeylerle gelmeyin. On saatte çıkarsa evet çıkar. Burada rolldan bahsediyoruz. Uzunda dediği bir vites aralığında rocco bir anda golf R a 2.5 saniye bindirecek . Bizde buna inanacağız. 2.5 saniye kaç boy demek haberiniz var mı 200 ile giderken. Bir düşünün aydınlanma gelecek zaten.

Kelalper

M3CSL
07-08-2012, 17:30
Yani sen diyorsun ki arabama ne ağırlık alırsam alayım benim arabam son hızını görür. Tamam o zaman sana kolaylık senin arabanın arkasına kamyon bağlayacağız ve senin araban son hızına ulaşıcak. Kabul mü. Sen çekeceğim de ben sana kamyon bulacağım. Aaa ama senin arabanda onu çekebilecek tork yok ne oldu. Formül yalan oldu. Senin okuduğun F:mxa formülünün alasını ben okulda okudum merak etme. Kuvvet kavrami ne kuantum alan ne de genel gorelilik teorisinde kullanilmaz.
Bana çocukça şeylerle gelmeyin. On saatte çıkarsa evet çıkar. Burada rolldan bahsediyoruz. Uzunda dediği bir vites aralığında rocco bir anda golf R a 2.5 saniye bindirecek . Bizde buna inanacağız. 2.5 saniye kaç boy demek haberiniz var mı 200 ile giderken. Bir düşünün aydınlanma gelecek zaten.

Kelalper

Tamam Sen haklısın Allahım yaa:cool:
Sen şimdi tork olmadan hiçbirşey olmaz araba gitmez diye savunursun şimdide, torkta en az güç kadar önemli dersin:rolleyes:

imprez30r
07-08-2012, 17:52
[B]

Tamam Sen haklısın Allahım yaa:cool:
Sen şimdi tork olmadan hiçbirşey olmaz araba gitmez diye savunursun şimdide, torkta en az güç kadar önemli dersin:rolleyes:

Evet haklıyım. Kusura bakma ama alçak gönüllülük yapıp aaa lütfen ben haklı değilim sen haklısın diyemeyeceğim. Çünkü bana saçma sapan şeyler gösteriyorsun. F:mxa diyelim o zaman 60 sabit hızla giden arabanın ivmesi nedir 0. F:0 oldu. Matematiksel olarak. Ama newton bunun için ikinci bir kural koymuş oku araştır.
Torkun ne olduğunu biliyor musun acaba ondan bile emin değilim.

cKatmer
10-08-2012, 17:46
Drahte Innovations :D :D adammsın

zafa38
10-08-2012, 17:56
Sorma kanka bu aralar biraz gülüyodu taki pazar gecesi eve gidene kadar . Trafik Ekipleri ile baya bi münakaşa yaşandı en son kaçıyodum hahaha daha sonra arabayı bırakıp gittim yanlarına ehliyet ruhsat oradaydı :D gece karakolluk olduk savcılık mahkeme iş uzayacaktı ki sevdiğim bir abim sağolsun 1 telefon ile halletti , tabi gece 2 de eve dönebildim ama ucuz atlattım :D EMG çok gergin kanka memur beylere durumu anlattım e iyi ya biz bağlayalım dediler sağlam olur dediler bende an durmadım kaçtım :D aman siz siz olun kaçmayın iş çok uzuyomuş ben sağolsun sevdiğim abim olmasa büyük sıkıntıdaydım :D

Vay anasını bizde burda polisler bizi sıkıyor rahat vermiyorlar diye söyleniyorduk sen neyaptın pamp yaa :D Sen EMG den daha gergin oluyorsun bazen :D:D

typer46
10-08-2012, 18:19

makina gergin.

hayirli olsun ben müsaitseniz aizle denemek isterim cupra stage4 gtx 3076r turbo var uzerinde

zafa38
10-08-2012, 19:22
Go pro cekimi isteriz basarilar :)

Jeandan-R
14-08-2012, 06:30

2. kez bu postu yazıyorum, benim okuduğum mühendislik yine çöp oldu. Ayrıca birşey sormak istiyorum, benim aracımda 4 kişi varken 180i geçmiyor düz yolda ama tek başımayken 200lere kadar geliyorum, bunun acaba bir açıklaması var mı :)

senna
14-08-2012, 08:11
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080604065913/uncyclopedia/images/d/da/Crazy-professor-maths.jpg

senden güzel bi post bekliyorum valla bi sonraki sayfada son hız falan f=m.a yazmışlar yazim dedim ama bu işi sen çok daha iyi başarıyorsun:)

4 yıl mühendislik boşu boşuna okumuşuz aluminyum :D f=m.a dan çıkıyormuş:D