Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Boyama
mannerboy
04-08-2012, 16:20
Sıfırdan restore edilicek aracım var.Komple kazınıcak boyacım bulunduğum ilin en iyi boyacısı ondan yana sıkıntım yok ben sadece macun işini merak ediyorum çok çok kaliteli macun boya malzemeleri vs vsne önerirsiniz avrupadan ebaydan felan getirtebilirim kusursuz olsun istiyorum.Araç restore işi yapanlar acaba hangi ürünleri kullanıyor.
fatihcakin
04-08-2012, 17:01
Aklıma ilk gelen marka Standox, ebaya gerek yok ülkemizde satış noktaları mevcut.
macun olarak catlama atma yapmaz tas gıbı malzeme awlgrip epoksi baszı macun a-b seklıde sıkıntı yasamazsın teknelerde kulanılıyor boya olarak ta ustan kulanabılırse awlgrip p/u boyası var cayır cayır parlıyor her renkte mevcut..
alihan_27
05-08-2012, 01:36
Uzun ömürlü, sağlam macun istiyorsan polyester bazlı macun yerine epoksi bazlı macun tercih etmelisin. Restorasyon amaçlı, maddi kaygı gözetilmiyorsa birkaç örnek link vereyim;
http://www.yatmalzemeleri.com/Watertite-Epoksi-Macun-1lt,PR-5616.html
Epifones Epoksi Macun, 750ml, Çift Komponentli - DenizDukkani.com (http://www.denizdukkani.com/epifones-epoksi-macun--750ml--cift-komponentli/u18663)
INTERNATIONAL TEKNE VE YAT BOYALARI ZEHİRLİ BOYALAR EPOKSİ BOYALAR ASTARLAR SON KAT BOYALAR MACUNLAR EPOKSİ MACUNLAR POLİÜRETAN MACUNLAR AHŞAP KORUMA ÜRÜNLERİ TEKNE BAKIM ÜRÜNLERİ YAT BAKIM ÜRÜNLERİ TİK YAĞI TEAK OİL HEMPEL MORAVİA POLİSAN MARİNE&MAR (http://tekneyatboyalari.com/product/41/polisan-epoksi-macun-2-kg.html)
Kaliteliden ekonomiğe göre sıralı şekilde. Tabi epoksi ile çalışmamışsa ustanız yine tam randıman alınmaz. Birkaç inceliği var; mesela macun altına, saçın üstüne coaltar epoksi astar kullanılmalı; markaya göre değişmekle birlikte uzun (12-24 saat) zımpara öncesi bekleme süresi.
Usta deneyimliyse sorun olmaz, uzun yıllar çatlama, kusma vs problemleri yaşanmaz.
mannerboy
06-08-2012, 11:23
epoksi olduğu zamanmı çatlama yapmaz. sıfırdan kazınıp boyanmış araç bile patlama yaptığı kustuğu oldu macunun çok kaliteli olmasını istiyorum ozaman epoksi tarzı ürünleri araştırıcam demekki
EMRE KAAN
06-08-2012, 13:13
biz ankarada boya malzemeleri satıyoruz bence alıcabilicek en iyi marka glasurit ve standox ikiside alman dır komple arabalarda glasuritin yeşil epoxi astarı var onu kullanmanızı şiddetle öneririm yada voc 60 astar inanılmaz kalitedir macun olarakda glasurit tercih edilebilir glasuritte renk katoloğu inanılmaz sağlamdır seçtiğiniz rengin yanılma payı yok denecek kadar azdır sadece dış etmenler bu yüzdeyi değiştirebilir hava ısısı astarın durumu boyacının kullandığı tabanca meme çapı ve oyacıdan onun dışında şunuda söylemek istiyorum ister dyo ister glasurıt atın son kat boya hariç hiç bi yerinden anlıyamazsınız :) bu arada araç komple kazındığı için arabaya galvaniz macun kullanmanız gerekiyo her markanın mevcut hatta galvaniz kullanmayan usta çok azdır işi kolaylaştırır kolay zımpara olur emiş yapmaz vs