Orijinalini görmek için tıklayınız : civic 1.4 is gaz verince gelen metal sesi
Merhaba 1999 model 1.4 is aracımda kalkışlarda yada rölantide hafif tatlı ara gazda gazı verdiğim ilk saniye sanki metal sürtme sesine benzer bi vınnn diye ses geliyor.Ben bu sorunu akstan yapıyor diye tahmin ediyordum fakat rölantide de yaptığını fark edince yürüyende bir sorun olmadığını anladım.Bugün fark ettiğim şey ise araç bunu lpg de yapıyor benzine alıp sürdüm hiç sıkıntı yok fakat daha gaza alır almaz bu sürtme sesi bahsettiğim durumlarda tekrar geliyor.Konu hakkında bilgisi olan var mı?
bLackModeL
05-08-2012, 21:24
filitre var mı aracında .. son suturucun vti mı ?
filitre var mı aracında .. son suturucun vti mı ?
Araç komple stock,ilave olarak sadece lpg var :)
trıgere baktır gergı rulmanı ıcındekı bılya dagılmıs olabılır
benzinde araban daha sarsıntısız, lpg de sarsıntılı çalışıyo olabilir, biyerler sürtüyodur sarsıntıdan, motor kulaklarına falan baktırabilirsin
trıgere baktır gergı rulmanı ıcındekı bılya dagılmıs olabılır
İlk başlarda bundan şüphelenmiştim fakat sadece LPG de yapmaya başladığını fark edince daha çok bir şeylerin bir yere sürtmesi ihtimalini düşünmeye başladım.
benzinde araban daha sarsıntısız, lpg de sarsıntılı çalışıyo olabilir, biyerler sürtüyodur sarsıntıdan, motor kulaklarına falan baktırabilirsin
Motor kulaklarına ve egzoz aksamına baktırıcam son susturucuya yakın bir titreme seside var muhtemelen gevşemiş bir yerler.
Fikrini paylaşanlara teşekkür ederim.
Lpg montajı ile ilgili olabilir sıkıntı, lpg sistemini devreye aldığında enjektörlere vs giden hortumlar gaz basıncından vs hareket edip bir yerlere sürtüyor olabilir. Çünkü sadece lpg de yapıyor demişsin. Montaj yaptırdığın yere götür bence.
avans filan vuruyor olabilir mi?
Lpg montajı ile ilgili olabilir sıkıntı, lpg sistemini devreye aldığında enjektörlere vs giden hortumlar gaz basıncından vs hareket edip bir yerlere sürtüyor olabilir. Çünkü sadece lpg de yapıyor demişsin. Montaj yaptırdığın yere götür bence.
Aracımı yeni aldım sorun bu sabah işe gelirken hiç göstermedi kendini normalde sürekli olurdu ama bu sabah özellikle deneyerek geldim arada gaz verdim ama olmadı hiç. İş iyice garipleşmeye başladı. Lpg yi kendim taktırmadım araç şehir dışından geldi bana geldiğinde lpg si üzerindeydi.
avans filan vuruyor olabilir mi?
Avans vurma sesini hiç duymadım daha önce benzer bi ses mi çıkar o durumdayken?
Edit: avans sesi daha çok tak tak tak şeklinde sert bir ses miş bunun olduğunu sanmıyorum benimkisi daha çok metalin metala sürtmesi gibi 1 saniyelik bir olay
eksoz manifoldu gevsek olmasin
avans sesidir büyük ihtimalle gazcılar dist. ile oynamayı cok severler
civic@ef
06-08-2012, 10:33
eski aracımda lpg enjektoru kaputa yakındı lpg de devir biraz düşüp kaputa ufak değip ses cıkartıyodu cinnet geçirmeden çözdüm sorunu. kaputu acıp dınle ses nerden geliyo
eksoz manifoldu gevsek olmasin
Abi banada egzozla ilgili bir sorun gibi geliyor.
avans sesidir büyük ihtimalle gazcılar dist. ile oynamayı cok severler
Avans sesi ise sürekli mi gelir yoksa bahsettiğim ara gaz ve kalkış anlarında mı belli eder sorun olduğunu? Ses bugün geçti mesela hiç yoktu işe gelirken buda durumu tuhaflaştırdı benim için.
eski aracımda lpg enjektoru kaputa yakındı lpg de devir biraz düşüp kaputa ufak değip ses cıkartıyodu cinnet geçirmeden çözdüm sorunu. kaputu acıp dınle ses nerden geliyo
Haklısın,Sesi yakaladığım bir an kaputu açıp biraz dinlemeliyim.
kaanpoyrazoglu
06-08-2012, 17:23
Katalizörden de gelebilir yada orta susturucunun içi dökülmeye başlamışsa ondan da olabilir diye düşünüyorum..
Bu sesi sadece LPG de ve aracın harareti normal seviyeye ulaştığında yapıyor sebebi hakkında fikri olan var mı?