Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW E46 330 düz vites mi ? otomatik mi ?
Evet E46 kasa 330ci manueli ve otomatiği nasıldır ? otomatikleri sorunlu mudur ? Smg 2 sanzuman nasıl bı sanzumandır +'ları nelerdır ?
E46 330'un kronik sorunu var mıdır ? varsa nelerdır? Aracı alırken ve aldıktan sonra dıkkat edılmesı gerekenler, yapılması gereken bakımlar nelerdir ? ortalama yakıtı kaç litredir ? çok yakar mı ?
Çok soru sordum Teşekkürler:icon_tup:
bildiğim kadarıyla o modelde hem smg hemde otomatik (yada tiptronik) başka bir şanzıman var.Otomatik yada smg problemlimi değilmi bilmem ama manuel her taşıtta olduğu gibi daha rahattır.Ben olsam manuel tercih ederdim.
En klasik problemi yağ eksiltmedir.
Göstergede devir saatinin altında anlık yakıt tüketimini gösteren çubuğa gözün takılıcak epey bi. 20L/100 km'ye çok rahat geliyor hatta dip gaz yapmadan bile anlık tüketimi maksimum yapabilirsin.
330 manuel olursa tadından yenmez valla..otomatiklerde sorun olabiliyor diye biliyorum.
sadikbeyazit
08-08-2012, 22:44
Benim fikrim Manuel 3 ay önce e46 328 vardı Manuel hiç bir sıkıntı problem yaratmadı sade vergisi yüksek ve yakıt olarak 50 tl ye 70 km cip ve eksoz sistemi vardı ama verdigi zevk hiç birşeye degisilmez
fastchild
09-08-2012, 13:11
SMG M olursa daha güzel bence ama normal modellerde Tiptronıc yada Manuel tercih edilebilir ki ben olsam Manuel alırdım
CasabLanca
09-08-2012, 13:15
piyasada 330larda otomatik manuelden daha çok tutuyor
Erdem K.
09-08-2012, 13:35
smg olursa tadından yenmez , m3 de olsa smg makbuldür bence...
_cAgdAsH_
09-08-2012, 13:40
otomatik veya smg nin masraflı olduğu biliniyor yani nerde ne yapacağı beli olmuyor..o sebebpdendirki manuel candır..debriyaj setini değişip devam ediyosun yoluna bende cok arastırdım manuelini aldım sıkıntı yok.
SMG sorunlu dıyorlar, açacağı masrafla adamın belini bükmesin :D
turkerrr
09-08-2012, 13:53
yakıt tüketimi ve performansta oldukça avantajlı olucaktır manuel 330
Ankara'da otomatik şanzuman tamir eden yere gittiğimizde abinin sıralaması güzeldi,şu 320 ci nin
şu 330 ci nin.-Abi sökme takma ücreti ne kadar ?
Yiğenim 800 tl alıyorum söküp takma ücreti (tamir hariç).
Bmw çok temiz olmadıkça otomatik vitesi tercih etmem.Piyasada da otomatik vites tutuluyor.Bu da garip bi durum :)
emirercan
09-08-2012, 23:25
bildiğim kadarıyla o modelde hem smg hemde otomatik (yada tiptronik) başka bir şanzıman var.Otomatik yada smg problemlimi değilmi bilmem ama manuel her taşıtta olduğu gibi daha rahattır.Ben olsam manuel tercih ederdim.
En klasik problemi yağ eksiltmedir.
Göstergede devir saatinin altında anlık yakıt tüketimini gösteren çubuğa gözün takılıcak epey bi. 20L/100 km'ye çok rahat geliyor hatta dip gaz yapmadan bile anlık tüketimi maksimum yapabilirsin.
eğer bir 330 kronik yağ eksiltiyorsa motorunda problem var demektir ;)
çok sıkıştırılmadıkça kolay kolay yağ eksiltmez.
ayrıca normal kullanımda 20 lt falan yakmaz :)
sıkıştırsan bile 20 lt gibi rakamları zor görürsünüz..
otomatiklerin şehir içi-yoğun trafikte ortalaması 13-14.5 lt
smg ve manuellerin ise 11-12.5 lt arası
uzun yolda 7 lt kadar düşer..
manuel biraz zor bulunur,olanlarında çogunun canı alınmıştır zaten..smg ler genelde sorunlu e46 da yakın çevremde bunu çok gördüm..
tavsiyem otomatik m paket temiz araçlara bakmanız yönünde olur
aracı alırken 330 oldugu için her hangi farklı bir noktasına dikkat etmenize gerek yok.yürüyen,motor,kaporta ve elektronik aksam kafanıza yatıyorsa tamamdır tabi e46 larda genel olarak ön takıma dikkat etmek lazım.
arada yağını,suyunu kontrol edin,zamanı geldiğinde bakımlarını yaptırın yola devam edin :)
Yakıt korkulacak derecede değilmiş, peki performans için motora ne gibi uygulamalar yapılabilir ?
Emir_b16a
10-08-2012, 00:27
araca istanbulda binilicekse kesinlikle otomatik olmalı keza bmw m olmadığı sürece otomatik olmalı kişisel fikrim
330 için bildiğim kadarıyla turbo uygulamaları mevcut ama gözümde gereksiz e46 m3 almak çok daha mantıklı
emirercan
10-08-2012, 00:34
sakin kullanımda dahada düşer yakıt,emin olun 320 ile arasında pek fark yok bu konuda
benim kendimi kasmadan kullanımda ortalamam 9.7 şuan (aracım manuel)
performansa gelecek olursak,atmosferik benzer hacimli rakiplerinin çoğundan üstün diyebilirim mesela crossfire,clk 320,rx8 gibi spor araçları bunların arasına rahatça katabiliriz.
+performans için yapılabilcek malesef çok seçenek yok,atmosferiğin genel durumu
air intake,komple egzos,sprintbooster ve custom bir yazılımla daha keyifli olabilir ama çok bişey beklememek lazım.
daha fazlası olsun derseniz,yurt dışında stage 1 ve 2 olarak hazır supercharger kitleri mevcut :)
JapanVsGermany
10-08-2012, 00:56
Manuel bir 330ci; bir de abartmadan SC eklenirse cok keyifli olur sanki..
Turboğuz54
10-08-2012, 01:24
Manuel olsun ci olsun düz gitmesin
lucky Jackal
10-08-2012, 08:46
eğer bir 330 kronik yağ eksiltiyorsa motorunda problem var demektir ;)
çok sıkıştırılmadıkça kolay kolay yağ eksiltmez.
ayrıca normal kullanımda 20 lt falan yakmaz :)
sıkıştırsan bile 20 lt gibi rakamları zor görürsünüz..
otomatiklerin şehir içi-yoğun trafikte ortalaması 13-14.5 lt
smg ve manuellerin ise 11-12.5 lt arası
uzun yolda 7 lt kadar düşer..
manuel biraz zor bulunur,olanlarında çogunun canı alınmıştır zaten..smg ler genelde sorunlu e46 da yakın çevremde bunu çok gördüm..
tavsiyem otomatik m paket temiz araçlara bakmanız yönünde olur
aracı alırken 330 oldugu için her hangi farklı bir noktasına dikkat etmenize gerek yok.yürüyen,motor,kaporta ve elektronik aksam kafanıza yatıyorsa tamamdır tabi e46 larda genel olarak ön takıma dikkat etmek lazım.
arada yağını,suyunu kontrol edin,zamanı geldiğinde bakımlarını yaptırın yola devam edin :)
++++bunları oku yeterli.
ağzı olan konuşmuş yine yukarılarda maşallah,ben otomatikle 15-16 yakıyordum karışıkta,satmadan önceki hafta istanbula gittim geldim 150 cruise control 10 lt yaktı.satarken de 140 bindeydi araba,ne kadar yağ koyduysak o kadar yağ boşaltırdık bakımda,bir kere bile yağ eksiltmedi arabam.temiz bakımlı bir 3.30 hiç bir zaman hiç kimseyi üzmez,unutmayın ki 3 sene üst üste 3.0 atmosferikte yılın motoru seçilmiş bir motordur üzerindeki.vergisi biraz kol gibidir geri kalanını araba duruşuyla performansıyla konforuyla güvenliğiyle telafi eder zaten.
benim eski bir kullanıcı olarak tavsiyem düzgün bir araba al,bulabilirsen benim gibi veya emirercan gibi bu arabaya gönül vermiş gözü gibi bakan adamlardan al,çok iyi ustalara göster arabanı.fiyat aralığı verip kimseyi rencide etmek istemem ama ben geçen ay 50 nin üzerinde bir rakama sattım arabamı ama daha ucuza da 3.30 var.çok iyi göster arabayı,sonradan pişman eder.
Firat.M3
24-08-2012, 02:17
smg problemi dedikleri smg pompa arızası. smg alıp manuele çevirebilirsin anında. oldukça basit bir işlem. üstelik şanzıman dişlileri, senkromeçler manuellerden daha temiz olacaktır böylelikle.
ben m3 için aynı işlemi yaptım. sıfırdan farksız şanzımanım.
TurboJDM
24-08-2012, 13:34
arkadaşımın 2002 model 330ci manuel vardı performans müthişti manuel olunca tam bi yan makinasıydı. onu satıp passat cc aldı ama genede 330ci manuel düşünmeden alınabilecek araçlardan :) yakıt dersen dokunduğunda su gibi içiyordu sonuçta 330ci :)
Sportline
24-08-2012, 13:46
SMG sorunlu değil , bilen ustası yok birde parçası az, yoksa düzgün bakımlı 330 SMG nin gidişi çok farklı gerçekten keyfide başka, şehiriçi için otomatik daha rahat bi seçenek ama yakıt tüketimi biraz daha fazla, manuel 330Ci pek gelmedi zaten olanlarda sonradan çevirmedir çoğu..
rallyesport
24-08-2012, 15:57
otomatik eger zf5hp19 ise kesinlikle uzak durulmasi gerekendir.Manuel cok daha keyifli ve dayaniklidir. SMG ise en guvensizi olup,bas belasindan baska birsey degildir.