Orijinalini görmek için tıklayınız : S3 için yakıt pompası ???
rockford34
09-08-2012, 20:25
İyi akşamlar ;
1.8t S3 me walbro yakıt pompası takacagım sanırsam 2 modeli varmıs pompanın daha önce takan varmı hangi modeli kullanmalıyız?? Takma sebebimizde araca yazılım yapılmasına karsın afr mizin fakir kalması yazılımdan acsakta arac halen fakir tahminimizce pompa yetiştiremiyor
stage 1 ve 2 ye pompa gerek yok, ama pompanızın ömrünü bitirmişse değiştirmenizde fayda olur tabi.
Gunes G.
09-08-2012, 20:51
aeromotive > walbro
Walbronun inanilmaz cakmasi var piyasada, aeromotive'e yonel kafan rahat eder.
Basinci abarticam 2 bar basicam dersende bosch 044 al, biraz sesli calisir ama basinc altinda isini gorur.
yok walbro alicaz da 341 mi 342 mi modelinogrenmek istiyoruz s3 icin
emretorlak
09-08-2012, 21:06
Bir ara s3 alma konusunda kararlıydım. Uygun fiyatlılar kazalı çıktı, temizlerine param yetmedi:)) Okuduğum y.dışı sitelerinde WALBRO 342 kullanılıyordu genelde.
aracınızdakı mevcut benzın pompasının yeterlı olması lazım,sıkıntıyı baska yerlerde arayın..
rockford34
09-08-2012, 23:01
işte aklımıza gelen yerlerden basladık aramaya su anda daha önce söküp degiştirmiş bir arkadasş varsa model olarak hangisini kullanmamız lazım onu arastırıyoruz 341 mi 342 mi diye
kardesım ben bu forumun en cahılıyım,pompan yetıstırıyor,arızayı baska yerde ara,bırazdan zaten koca ustalar yazarlar,neyın ne oldugunu soylerler..
rockford34
09-08-2012, 23:49
yorumlara acıgız akıl akıldan üstündür?? başka ne olabilir?
yazılım yapan arkadasla ılgılı sorunun var buyuk ıhtımal,pompanın her turlu yetıstırmesı lazım,senın pompanın yetıstırme sorunun ıcın aracının gec calısması lazım oncelıkle,yuksek devırde aracının gaz yememesı lazım,kesıklık yapması lazım,yolda gıderken benzın bıtmıs gıbı pedal altında gaz yememesı lazım,eger bunlar varsa aracının benzın pompasında sıkıntı var demektır..
selami yokus yukari mars bastin mi hic?
rockford34
10-08-2012, 07:34
selami yokus yukari mars bastin mi hic?
yokus yukarıda sorun yok 2 3 gün calısmadıgı zamamn 2. marsta alıyor
ghibli06
12-08-2012, 14:37
benzin basıncını ölçtünüz mü araç çalışırken?
Stock turbo ile yapılan yazılımda pompa ve enjektörün yetmemesi gibi bir şeyim ihtimali yok.Vortex e ya da seatcupra.net e bakarsanız k04 üstüne yapılan yazılımla pompa ihtiyacı olmadığını oradaki yazılanlardan da görebilirsiniz
lnd_samet
12-08-2012, 15:18
orjinal pompa yeterli oluyor gerçektende.yanii k03ten k04-23 e geçince pompa ihtiyacı yok hiç birşekilde.
(ekleme:1.3 cont. barda dahi yetiştirir)
gt28 serisinden sonra ihtiyaç oluyor genelde.
bende katılıyorum orjinal pompanın basıncına bakın bencede.
rockford34
12-08-2012, 17:31
bizim düşüncemiz orjinal pompanın yetiştirmemesi degil pompada bir arıza olabilir vag com ile baglanıyoruz maf elimizdeki verilere göre normal okuyor bugün yakıt kütügüne saatte bagladık pompamızda saglıklı calısıyor hafta içi enjektörlerimizi kont ettikten sonra ordanda cıkmaz ise vakum hattına bakacagız
naptınız sorun ile ilgili bir gelişme var mı acaba?
alperkirman
23-08-2012, 13:16
Aeromotive 340 Stealth Fuel Pump (Center Inlet)
Aeromotive 340LPH Stealth Fuel Pump (Offset Inlet 11141)
Aeromotive 340LPH Stealth Fuel Pump (Offset Inlet, 11142)
aynı modelde 3tip var
1.8t araç için hangisi uygun?? selami abi sen araştırdınmı?? ben pek bişey bulamadım :)
rockford34
23-08-2012, 23:19
Aeromotive 340 Stealth Fuel Pump (Center Inlet)
Aeromotive 340LPH Stealth Fuel Pump (Offset Inlet 11141)
Aeromotive 340LPH Stealth Fuel Pump (Offset Inlet, 11142)
aynı modelde 3tip var
1.8t araç için hangisi uygun?? selami abi sen araştırdınmı?? ben pek bişey bulamadım :)
walbro için 342 oldugunu biliyorum bizim araclar için ve 1,8t ile bizim pompamızın farklı oldugunu biliyorum resim atarım sana sökünce en azından gözünle ayırt etmiş olursun
Stock turbo ile yapılan yazılımda pompa ve enjektörün yetmemesi gibi bir şeyim ihtimali yok.Vortex e ya da seatcupra.net e bakarsanız k04 üstüne yapılan yazılımla pompa ihtiyacı olmadığını oradaki yazılanlardan da görebilirsiniz
var malisef :(
s3 ün de benzin pompası kronik arızalı. service recall ı var avrupada...
S3 de extra bir çıkıs daha var pompa üzerinde. birde yapısı farklı diğer 1.8t lerden. deponun altından geçen shafttan dolayı. ukku geçenlerde söktü, konuyu görürse resimleri de paylasabilir eğer varsa.
fotoğraf yok ama, ön çekerler ile 4 çekerlerin pompaları farklı onu söyleyebilirim.
orj pompa ile wideband takıp baktım, benimki sağlammış, 6500-7000 lerde 11 af gidebildiğime göre :)
rockford34
23-08-2012, 23:55
var malisef :(
s3 ün de benzin pompası kronik arızalı. service recall ı var avrupada...
S3 de extra bir çıkıs daha var pompa üzerinde. birde yapısı farklı diğer 1.8t lerden. deponun altından geçen shafttan dolayı. ukku geçenlerde söktü, konuyu görürse resimleri de paylasabilir eğer varsa.
bende hafta sonu sökecegim sökülmüş resimler varsa süper olur oda yazılım sonrası söktü sanırım ondada sıkıntı var??
rockford34
29-08-2012, 16:48
ewt arkadaslar tahminlerim dogru cıktı ve sorun pompadan cıktı yakıt basıncı 2,5bar arac tek marsta tak diye alıyor sanki hiç sıkıntı yokmus gibi fakat benzin kütügü üstünde geri dönüşten benzin gelmiyor ve basınc düşük orginal pompa fiyatı 793 tl dogusta :) bende buna dayanarak walbro kullanmaya karar verdim pompa siparişini verdik hayırlısı ile hafta sonu biraz ugras ile walbromuzu yerine takacagız yardımcı olmaya calısan tüm arkadaşlarımada cok teşekkür ederim ....
2.5 bar basınç ve 3 bar regülatör ile geri dönüşten benzin gitmemesi normal.
geçmiş olsun :)
TorqueTuning
29-08-2012, 18:34
Kaan, sorunun pompadan kaynakli olabilecegini en bastan sana soylemistim. Umarim sorunun en kisa zamanda hallolur.