Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec 2 sana ne verebilir...
Arkadaşlar sizce vtec 2 ye neler yapılabilir ufak dokunuslarla neler yapabılırsınız ve getirisi ne olur size fikirlerinizi bekliyorum
?
http://g1208.hizliresim.com/10/b/bq5fc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Motor olarak mı karoser olarakmı istiyorsunuz ?
63owen63
10-08-2012, 03:04
forumda bir sürü örnegi var.bir bakının bence.
Motor olarak mı karoser olarakmı istiyorsunuz ?
ikiside ? cok abartılı olmamak kosuluyla tabi
Getirisi ne olur derken, motordan bahsetmiş sanırım..
dış kısım dedıgımız azıcık bascaz far jant kırmızı logolar spoiler olur motor performansı olarak dıyorum bu araclar 120 hp soch vtec d16 değilmi ne alırız bu araçtan atmosferık 160 lara cıkabılır mıyız kucuk dokunmalarla ?
alttakı fotograf dıs kısma ornek :)
driftboy
10-08-2012, 03:07
En ideali bu olsa gerek
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/536382_3576286798523_545690365_n.jpg
atmo 160hp çok zor
atmo neler yapılabılır ve ne alınır pekı ?
filtre , headers , düzboru , egzoz, ies emme , beyin . hepsi 20 25 anca verir
filtre , headers , düzboru , egzoz, ies emme , beyin . hepsi 20 25 anca verir
Turbolamak en kısa yol dıosun yane :) atmonun tadıda baska ama be... tesekkur ederım...
Atmosferiğin tadı başka ama turbolamak da biraz maliyetli.
Nerden bakarsan bak temiz bir şey olsun istiyorsan bolt on dediğimiz kapak açmadan 0.4 - 0.5 barda 150 Civarı rahat olur diye düşünüyorum.
Maliyeti de 6-7 Milyarı bulur hatta geçer de. Ben sadece ön bilgi olsun diye söylüyorum.
Bunu tecrübe edenlerden maliyeti ve kazanılan güç hakkında daha sağlıklı bilgi alabilirsin.
Murat Özcan
10-08-2012, 03:54
arkadaşlar gerekli şeyleri yazmış bende aynıları olarak atmosferik olarak doldurulur diğcektım,ayrıcada dışınada bakılıp yapılınca çok tatlı duran vtec 2 ler oluyor
motor içine giremem diyorsan alacağın max. 130-135 hp. gayette keyifli hale geliyor.
onn_dear
10-08-2012, 04:16
fitenkiki nin atmosferikte en güzel setupı;
headers, ies eme manifoldu (takmak için işlem gerektirir), güzel bir CAI, düz boru+egzoz, d17 ecu (7200 rpm), dereceli, önlere teneke jant/yarı slick lastik, güzelde bir ayar tamamdır, keyif verir.
ya da haram beygir üfleyin gitsin :D :D
Devir çevirilecekse bir de kısa oranlı ayna mahruti çok güzel olur kanımca :)
KGüneyli
10-08-2012, 06:34
vtec2 120 hp değil 110.
Devir çevirilecekse bir de kısa oranlı ayna mahruti çok güzel olur kanımca :)
:D daha neler. Nerdenn bulacaksiniz o kisayi ?
vtec2 120 hp değil 110.
motor gücü 120 hp dir lastiğe aktarım 110 dur ki arkadasın tam olarak böle oldugunu bılmıorum :)
d16v1 ve d16w7 (vtec2 denen arabalarda bulunan aslında kasa kodu es7 olan 2001-2006 arası üretilmiş honda civic modelleri) 110ps 152nm motora sahiptir beyler , 120 ps olan d16y4 motor kodlu 1.6 ies tir onunda torku 143 nm dir
not: vtec2 ismini bu arabaya takan izmirden gokhan035 nickli insandır sene 2005 falan :D
Vtec2 diye tanınan araç 120 değil 110'dur.. Tekerleğe inişi daha da düşüktür. Keza motorda 120, tekerde 110 gibi bir hesap olmaz, her aracın tekere giderken yaşayacağı kayıp birbirinden farklıdır.
120'lik olanlar ies'lerdir..
heralde sadece şu sitede 10 kez yazmışımdır :D
VTEC2 nin sökülmedik civatasını bırakmayan birisi olarak, atmosferiğe harcayacağın paraya bolt on turbo yapıp 0,4 barda kullanarak daha zevkli hale getirebilirsin.
illa atmosferik olsun istiyorsan aşağıdaki setupla stock vtec2 arasına bikaç tır sokabilirsin :D
dc 4-2-1 + 51 mm komple düz boru
ies emmesi
d17 ecu
cc stage2 debriyaj
VTEC2 nin sökülmedik civatasını bırakmayan birisi olarak, atmosferiğe harcayacağın paraya bolt on turbo yapıp 0,4 barda kullanarak daha zevkli hale getirebilirsin.
illa atmosferik olsun istiyorsan aşağıdaki setupla stock vtec2 arasına bikaç tır sokabilirsin :D
ies emmesi
d17 ecu
cc stage2 debriyajhe valla intercoolersız afr ayarsız bıle hiiç ugrasmadan 30 hp si var :D
he valla intercoolersız afr ayarsız bıle hiiç ugrasmadan 30 hp si var :D
cooler olmadan nasıl olcak ?
cooler olmadan nasıl olcak ?olmaz mı??
gokhan035
10-08-2012, 11:44
not: vtec2 ismini bu arabaya takan izmirden gokhan035 nickli insandır sene 2005 falan :D
Ahhahahahaha Yusuf ne adamsın ya bi defa sene 2004 :D İsim babası olmak garip duygular hissettiriyor bana :P :D
Napıyım anasını satıyım o zamanlar arabaya parça alıcam arabayı tarif edemiyorum anlamıyolar bi türlü, nası yani o da mı vtec falan, dohc değil diyorum tek egzantrik vtec mi var falan diyolar delirmiştim o zamanlar hondam.com da yazışıyoduk, bende vtec2 dedim olayı çözdüm anlaşılır oldum rahatladım :D
Bu arada Vtec2 lere de haksızlık etme bunca yıl bindin :D
Ahhahahahaha Yusuf ne adamsın ya bi defa sene 2004 :D İsim babası olmak garip duygular hissettiriyor bana :P :D
Napıyım anasını satıyım o zamanlar arabaya parça alıcam arabayı tarif edemiyorum anlamıyolar bi türlü, nası yani o da mı vtec falan, dohc değil diyorum tek egzantrik vtec mi var falan diyolar delirmiştim o zamanlar hondam.com da yazışıyoduk, bende vtec2 dedim olayı çözdüm anlaşılır oldum rahatladım :D
Bu arada Vtec2 lere de haksızlık etme bunca yıl bindin :Dhaksızlık falan etmıyorum gökhancıgım severek bındım cok ugraştım sökmedıgım yerı kalmadı arabanın despeyle bırlıkte atmosferıgınden tutta turbosuna kadar herşeyı yaptım o arabaya tık demedı ama atmosferık olarak eger bolt on yapacaksan emeğine deymiyo sende bılıyosun en güzeli tak bolt on turboyu bas 0.4 gez paşa paşa demek ıstediğim buydu :icon_tup:
gokhan035
10-08-2012, 11:54
Tabi canım aynen öyle makara yapıyorum ben :) Vtec2 turbo gerçekten çok zevkli. Atmosferiğinde kendine göre bi keyfi var tabi tercih arkadaşların artık :)
CooLeqenD
10-08-2012, 12:52
Hiç olmadı dışını yaparsınız belli bir süre kullanırsınız sonra içine K20a2 Swap iş bitmiştir bence filtre headers egzoz dahasına gerek olmaz bence :cool:
ies emmesi
d17 ecu
cc stage2 debriyaj
1 kaç tır ha hımmmmm güzell :rolleyes:
satlık bi turbo vtec 2 vardı gümüş gri :) onun videosunu aradım ama bulamadım aracın lınkı varsa paylaşabilirmisiniz ?
arac benim oluyor :D
buda gunduz sicaginda bi miktar turbo lagli halidir falan filan . .
MOV02005.AVI - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vytRlga-jQM)
sicakta cok isteksiz gidiyor valla methanol dusunmeye basladim . .
halen satlıkmı arac sıtede lınkı vardı ama :) atarmısın bı ınceleyelım biraz :) masallah aracına bu arada
halen satlıkmı arac sıtede lınkı vardı ama :) atarmısın bı ınceleyelım biraz :) masallah aracına bu arada
linkte sorun var sanirsam.
sahibinden ilan no : 87737518
guzel dileklerin icin de ayrica tesekkurler :)
bu arada aracın 0.5 barda 0-100 ün 7.30 sn gıbı bı rakamda :D video dan baktım
mehmetRS
14-08-2012, 19:09
bolt on turbo dediğiniz işlemde 0.4 bar için motor içiyle ilgili birşeyler yapılıyormu yada yapılması şartmıdır peki?
overblack
14-08-2012, 19:12
:D daha neler. Nerdenn bulacaksiniz o kisayi ?
:D sen yaparsın uygun bir ücret mukabilinde...
ayık olun bu denon bile sattı vtec2'sini..yapsa bu adam yapardı..
mehmetRS
14-08-2012, 19:19
vallahi ben yeni aldım :) Denon ne kadar zaman önce aldı ne kadar kullandı bilemem :) Gayette memnunum aracın şu an ki halinden bile, gerçi benimki sedan değil, ep2 ama, motor aynı nihayetinde?
Tata
vallahi ben yeni aldım :) Denon ne kadar zaman önce aldı ne kadar kullandı bilemem :) Gayette memnunum aracın şu an ki halinden bile, gerçi benimki sedan değil, ep2 ama, motor aynı nihayetinde?
Tam 6sene kulandim cok kahrimi cekti ama sikildim hep ayni arabaya binmekten sonra kasinti tuttu integra aldim cokta memnunum