Orijinalini görmek için tıklayınız : Kireç Lekesi problemi..
Arkadaşlar merhaba ,
Yeni aldığım aracıma boya koruma yaptıramadan şirketin bahçe sulamasına kurban gittik.. Su kireçli ve bütün gün üzerinde kalmış kurumuş , şu anda yıkama ile kireç lekesi çıkmıyor , yıkamacı pasta yapmamız gerekiyor dedi , daha 2 haftalık araç pasta yaptırmadan başka bir yolu yok mu ?
Direkt sirke ile denedim biraz çıkarttı hemen duru su ile yıkadım bu sefer leke leke cam ve boya üzerine dağıldı .
Yardımlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler,
Eski çalıştığım otelin otoparkında tavan akma problemi vardı ve aynı şekilde kireçli su lekesi oluyodu.
Johnson Diversey marka bir ürün vardı sıkıyolardı ve lekeyi gideriyodu.
Hatta forumdan Urfa s2000'nin arabasına Beşiktaşda aynı hadise olmuştu ve otelde 2 dk'da çözmüştük.
Malesef artık orda çalışmıyorum otel detaylarını pm atıyorum arayıp otopark ile görüşürseniz ürünün adını söylerler İzmirde bulunur sanırım.
tolgakaynak
10-08-2012, 20:20
Dostum onun en güzel çözümü limondur, Limonu alıcaksın kesiceksin cekirdeğini çıkartıp kaportaya sürüceksin ardından su döküceksin siliceksin.
tolgakaynak
10-08-2012, 20:21
yıkamayla pastayla çıkmaz benimde başıma geldi ordan biliyorum,hemen yapmalısın yoksa boyaya işliyor hiç çıkmaz
benimde aracımı çimleri sularken yıkamışlardı su üzerinde kuruduktan sonra baya bi öyle kalmıştı. Sirkeli şampuanla yıkadım gitti hepsi.
aliburma
10-08-2012, 22:44
benimde aracımı çimleri sularken yıkamışlardı su üzerinde kuruduktan sonra baya bi öyle kalmıştı. Sirkeli şampuanla yıkadım gitti hepsi.
sirke ve limon işini görür, ben şampuanlı kovaya biraz sirke döküp süngerle ovalayarak yıkardım. başka bir şeye ihtiyacın olduğunu sanmıyorum...
tolgakaynak
10-08-2012, 23:48
sizinki suyun kirecli olmasından kaynaklanıyor.
catıdan tavandan akan kireç çok sert ve katı bi iz bırakıyor pasta bile kurtamıyor sakın pastayla girişmeyin.
tolgakaynak
10-08-2012, 23:49
sirke ve limon işini görür, ben şampuanlı kovaya biraz sirke döküp süngerle ovalayarak yıkardım. başka bir şeye ihtiyacın olduğunu sanmıyorum...
doğru bişey yapıyorsunuz arac yıkamalarında aslında şampuanlarında sirkenin özü vardır az miktarda ve çok iyi kir çıkartır. bende aracımı yıkarken çok az sirke koyuyorum güzelce duruladıkmı koku falanda kalmıyor zaten
detaylı temizlik yapan bi arkadasım var devamlı kireç suyu damlamış araclar gelıyor
2 dakıkalık bi işlemle tertemiz yapıyor .. kullanılan malzeme su gibi gorunuyor anında lekelerı cıkartıyor .
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Limon denememiştim , birde onu deneyelim. Sirkeyi şampuanlı suya ekleyince etkisini kaybetmez mi ?
Eski çalıştığım otelin otoparkında tavan akma problemi vardı ve aynı şekilde kireçli su lekesi oluyodu.
Johnson Diversey marka bir ürün vardı sıkıyolardı ve lekeyi gideriyodu.
Hatta forumdan Urfa s2000'nin arabasına Beşiktaşda aynı hadise olmuştu ve otelde 2 dk'da çözmüştük.
Malesef artık orda çalışmıyorum otel detaylarını pm atıyorum arayıp otopark ile görüşürseniz ürünün adını söylerler İzmirde bulunur sanırım.
Bilgi için teşekkürler , Diversey ürünlerini kontrol ettim orada kireç çıkarıcı var. Birde kil ile kesin çıkar diyorlar ama kil uygulaması hiç yapmadığım için bilemiyorum..