Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışında okuyanlar? Bulgaristan ağırıklı...
uluckaban
10-08-2012, 16:51
Arkadaşlar sıkıntılı dönem yavaş yavaş başlıyor.. Daha öncedende Kıbrıs için konu açmıştım fakat pek aklıma yatmadı.. Farklı seçenekler lazım. Yurtdışı eğitim merkeziyle vs. görüştüm ama gidip yaşamış birinden bilgi almak daha mantıklı sonuçta. Şuan üniversite için tercih sonuçlarını bekliyorum fakat 1. tercihim tutsa bile istediğim gibi olmayacak. 1 sene kaybettim 2. seneyi kaybetmeye niyetim yok açıkcası.. Aramızda Bulgaristan, Ukrayna, Amerika, Kanada'da vs.. okumuş yada okuyan kimseler varsa konuya yazarsa sevinirim. Başınızı ağrıtıcam biraz, yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
doncarlo
10-08-2012, 16:56
Bulgaristanı düşünüyorsan riskli olur bence , bende bu yıl gidicektim fizyoterapi okumak için herşeyim hazırdı fakat pat denklikler kaldırıldı gidemedim iptal oldu.Orda okuyan çok arkadaşım var bakalım onların tavrı tutumu ne olacak merak ediyorum.Bana kalırsa yeniden denklik verilir ama riske girmeye değermi deymezmi orası tartışılır.Yökün bu tavrı bulgaristan üniversitelerinin itibar kaybetmesine de yol açtı ayrıca :/
uluckaban
10-08-2012, 17:03
Denklik senin istediğin bölüm içinmi kaldırıldı? Yoksa tüm bölümlerdenmi bahsediyorsun ?
doncarlo
10-08-2012, 17:04
Şuan bütün bölümler için kaldırıldı bulursam yökün bildirisi vardı bulursam paylaşırım.
Kıbrıs'la, Bulgaristanı Azerbaycanı bir tutmayın derim.Daha doğrusu şunu sormam lazım.Üniversite sonrası Türkiye'demi yaşamayı düşünüyorsunuz? Üniversite okuyacağınız yerdeki sosyal hayal,gece hayatı ne kadar ağır basıyor? vs vs
uluckaban
10-08-2012, 17:10
Kıbrıs'la, Bulgaristanı Azerbaycanı bir tutmayın derim.Daha doğrusu şunu sormam lazım.Üniversite sonrası Türkiye'demi yaşamayı düşünüyorsunuz? Üniversite okuyacağınız yerdeki sosyal hayal,gece hayatı ne kadar ağır basıyor? vs vs
Bir tutmuyorum zaten Kıbrıs'ta yaşam standartları ve okul fiyatları daha pahalı Bulgaristan çoğu ükeye nazaran ucuz. Amerika olsa aslında denklik falan bile gerekmez sanırım orda hayatımı sürdürebilirim. Sosyal hayat gece hayatı falan bunları göz önünde hiç bulundurmuyorum sonuçta amacım okumak..
doncarlo
10-08-2012, 17:11
lPd7l_Y_HVs#!
uluckaban
10-08-2012, 17:14
Saçmalık .
Arkadaşım yaşamın pahalılığı veya ucuzluğu birazda senin elinde.1 ayı 500 tl ile bitirdiğimde oluyor 1500 ün yetmediğide.Bulgaristan Kıbrıstan ucuz olabilir ama o riske değermi sence?Denklik vs sıkıntılı,işverenin gözünde Bulgaristan okulları çok kötü yerlerde aynı şekilde Azerbaycan da...
Amerika Kanada vs dediğinde olayın boyutu değişir, vizesidir,okul başvurusudur derken apayrı 1 protokol hiç bilgim yok.Viyana isteyen arkadaşım sırf bu sevdasından dolayı 1 senesini kaybetti,belgelerde sıkıntılar yaşadı vs... Tercih senin
Saçmalık .
Değil,arkadaşım 2 senesini kaybetti Bulgaristan'da.Herşey rüşvetle yürüyor....
uluckaban
10-08-2012, 23:52
Çok zor ya cidden ilk sene hazırlık dil öğrenmek vs.. çok pahalı ne yapıcaz bilmiyorum
merhaba ben alsancakta danışmanlık şirketlerini gezdim bana en uygun polonyayı söylediler . dilersen detaylı bilgi vereyim.