PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımdaki çizikleri nasıl kapatabilirim ?

KAMURAN
11-08-2012, 00:35
Arkadaşlar arabamın yanında boydan boya anahtar çiziği var derin çizik tırnak takılıyor. Tüm sanayiyi dolaştım. %80 rötuş olmaz boyancak dedi. %20 ise rötuş yaparız diyor. %20 nin içindEkinler ise kimisi rötuş yapınca daha çok belli olur kimisi daha az belli olur diyor kafam karıştı?

Birde rötuş işlemi sırası nasıl olmalı

1-) zımpara - rötuş - pasta
2-) rötuş - zımpara - pasta
3-) pasta - rötuş

hangisi doğru ?

ASC
11-08-2012, 00:51
önce rötüş yap sonra 2000 2500 veya 3000lik zımpara ile pürüzü al sonra daya pastayı gitsin

golfcu0101
11-08-2012, 00:54
önce rötüş yap sonra 2000 2500 veya 3000lik zımpara ile pürüzü al sonra daya pastayı gitsin

sıralama doğru:icon_tup:

kickbuttowski
11-08-2012, 01:14
Rötuş işine kalkışmayın daha önce yapmadıysanız ya da skoda forumuna bir göz atın orası detailingin ansiklopedisidir iyice araştırıp düşünüp hatta öncesinde bir kaç deneme yapıp öyle başyalın derim :)

KAMURAN
11-08-2012, 01:17
Yaa bugün bi boyacıyla konuştum yarın sabah getir dedi komple rötuş ve komple pasta cila 100 tl ye yapıcam dedi.

Ama adamın dediği ilk zımpara yapcam sonra pasta cila yapcam arabayı yıkatcaz en son rötuş yapcaz bunu dedi adam ?

kickbuttowski
11-08-2012, 03:03
Sakın! Yapacağı rötuş kabarık kalır normalde önce zımpara yapılır üzerine rötuş yapılır, ertesi gün tekrar rötuş yapılır ve ertesi gün tekrar rötuş yapılır, sonra bi kaç gün kurumaya bırakılır ve en son compound la pasta, orta aşındırıcı ve finishle pasta yapılır. Rötuş meşakkatli bir iş kasapların eline bırakmayın daha beter olur.

KAMURAN
11-08-2012, 14:29
Evet aracımı sabah verdim şimdi altım. Komple etrafı anahtarla çizikti. Adam ilk önce komple pasta cila attı araca sonra rötuş yaptı. Ama şu an yaptığı rötuş çok kalın ve belli oluyo beğenmedim :( Napmam lazım ? Bu kalın rötuşun üstüne zımpara atıp pasta atsam 2 kere pasta atılmış olcak arabaya çok incelir demi boya ?

kickbuttowski
11-08-2012, 14:33
Geçmiş olsun yapılabilecek çok bir şey yok bir üstteki postta sizi uyarmıştım yapmayın diye.. Yapabileceğiniz en iyi şey pasta yapmak üzerine ama çok bir şey beklemeyin..

CaNeR44
11-08-2012, 14:40
pasta ciladan sonra rötuş o kadar olur yanlış yapmışınız bir kasaba kurban gitmişsiniz

KAMURAN
11-08-2012, 15:28
Ya adam tanıdık diye gittim aslında :( . Adama defalarca dedim önce rötuş yapalım sonra zımpara yapalım sonra pasta atalım diye. Adam yok dedi öle olmaz. Baskat boya bu senin dediğin yapılmaz dedi. Gitti ilk pasta atıp cilalamış. en son bana teslim ederken rötuş yapmış.

Şimdi sormak istediğim. Bu rötuş üstüne su zımparası yapsam ve birdaha pasta atsam boya çokmu incelmiş olur ?

kickbuttowski
11-08-2012, 15:48
Ya adam tanıdık diye gittim aslında :( . Adama defalarca dedim önce rötuş yapalım sonra zımpara yapalım sonra pasta atalım diye. Adam yok dedi öle olmaz. Baskat boya bu senin dediğin yapılmaz dedi. Gitti ilk pasta atıp cilalamış. en son bana teslim ederken rötuş yapmış.

Şimdi sormak istediğim. Bu rötuş üstüne su zımparası yapsam ve birdaha pasta atsam boya çokmu incelmiş olur ?

boya incelmiş olmaz boya 4-5 kez zımparayı kaldırır ama etkisini göremezsiniz ayırca zımparayı kendiniz yapmayın!

bu arada rötuş böyle yapılıyor;

Derin çiziklerde rötuş ve zımpara ile çizik giderme - Skoda Forum - Detaylı Araç Bakım Forumu - Detailing Türkiye Forum (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2066)

KAMURAN
11-08-2012, 16:40
boya incelmiş olmaz boya 4-5 kez zımparayı kaldırır ama etkisini göremezsiniz ayırca zımparayı kendiniz yapmayın!

bu arada rötuş böyle yapılıyor;

Derin çiziklerde rötuş ve zımpara ile çizik giderme - Skoda Forum - Detaylı Araç Bakım Forumu - Detailing Türkiye Forum (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=2066)

Peki ben şimdi bu rötuşu ne ile çıkartabilirim ?

Diğer bir sorum ise rötuş zımpara pasta olayında rötuştan sonra pasta yapınca pasta rötuşu kaldırmazmı ?

alfonso4474
12-08-2012, 00:41
aynısını benım mal boyacıda yaptı pastadan sonra gttı rotus yaptı scma sapan oldu pasta ıle alın rotjusu kndnız baska zemınde tecrube ednıp elnzı alıstırıp yapın boyacnın yaptgndan ıyı olur hıc olmazsa