Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene hakkında bilgi
Aracımı bayramdan önce muayeneye sokmak istiyorum, muameleci ile görüştüm 250tl'den başlıyor dedi -ki benden daha fazla ister araç ***** diye konuya girdi.- o fiyata ben muayeneden geçirir hale getirip muayeneden geçirip tekrar bu haline sokacağım için iş başa düştü. Aracın üzerinde düz boru ve tayyar son susturucu var sadece, katalizörü taksam bana yeter mi? Farlarda şapka var o yüzden farım yok denebilir, bir sorun olur mu? Hafif kusur olarak geçiyormuş sanırım. Arkalarda 5cm yay var önler kesik, yükseklik konusunda bir kriter var mı? Arkalarda kamber var, sökmek gerekir mi onu da? Şimdiden teşekkürler. :)
İlk git sana eksikleri soylesinler 1 ay sure veriyorlar zaten gidip muayeneni oluyosun. Su soyle bu boyle diye zaman kaybetme bence
Git gel yapmak istemiyorum işte bir kere aracı kaldırayım bütün işlerini halledeyim muayeneye gidip girip çıkayım istiyorum.
Ben geçen hafta basıklıktan kaldım.. Aracımda 5 cm eibach yay vardı, arkalar torsiyon olduğu içinde oldukça yüksekti.. Yinede bıraktı..
Buradan devam edeyim. Muayeneye gittim bugün geçemedim, bayramda bu araçla çıksam polis bağlar mı? Aciliyeti var, ***** yarın bayram.
1 ay süresi var sorun olmaz rahatlıkla kullanabilirsin aracını...
jetboy444
18-08-2012, 18:49
nelerden kaldın?
nelerden kaldın?
Yan sinyaller parklara bağlı, onlardan ve egzozdan kaldım. Egzoz muayenem var ama gürültü çıkarıyor diye kaldım.
Oradakilere sordum dedim bayramda kullanabilir miyim aracı diye, bayramda polisler zaten her yerde olacaklar muayenesiz diye bağlarlar aracı hiç kalkışma dedi. Bütün planlarımı alt üst etti. Ne yapsam bilemedim. Ben de 1 ay müddetim var diye biliyorum ama oradakiler öyle deyince kafam karıştı.
git gel yapmak istemiyorum..bütün eksiklerini tamamlayıp bikerede geçmek istiyorum demişsin ama kardeşim yan sinyaler parklara bağlı muayeneye gitmişsin:) kalacağın garanti zaten..
Bende gidecem bakalım egsoz sistemini degiştirip :) dışı standart zaten :D ışık sistemide öyle :D
emresener
18-08-2012, 20:50
basılıktan aracmı bırakıyorlarmış :S benım vento parmak girmiyordu araya öle gittim ve geçtim mimarsinanda.. ön arka helezon değişik hafif kusur verdiler. :S
made ın JAPAN
18-08-2012, 20:54
bizim arabada lpg hortumu yerine monteli degil diye gecemedi ama 1 ay süresi var daha yeni polis çevirdi sıkıntı yok :)
git gel yapmak istemiyorum..bütün eksiklerini tamamlayıp bikerede geçmek istiyorum demişsin ama kardeşim yan sinyaler parklara bağlı muayeneye gitmişsin:) kalacağın garanti zaten..
Ya abi sorma eşeklik biraz da bende, ben bayrama kadar hazırlamaya çalışıyorum zar zor bir yandan da başka işler. Ustaya bıraktım arabayı dedim her şeyini halledelim tek seferde geçeyim olsun bitsin. Tamam merak etme sen dedi, sağ olsun katalizörü takmamış, egzoz muayenem varmış bir şey olmazmış falan filan. Parklar aklıma bile gelmedi. Bayramdan sonra hesabını soracağım ama iş işten geçti işte de bayramı atlatabilir miyim derdindeyim.
Ben kalıyor diye biliyorum, ki zaten kalmasa bile benim aracın altına kriko girecek kadar bile aralık yoktu orada illa ki zorluk çıkardı.
bizim arabada lpg hortumu yerine monteli degil diye gecemedi ama 1 ay süresi var daha yeni polis çevirdi sıkıntı yok :)
Ne dediniz polise? Geçmemiş de olsa muayene kağıdını gördükten sonra laf etmiyor mu?
Geçmiş olsun..İnşallah sıkıntıları yaptırıp geçersınız...
made ın JAPAN
18-08-2012, 22:26
Ne dediniz polise? Geçmemiş de olsa muayene kağıdını gördükten sonra laf etmiyor mu?
anlattık durumu tamam dedi bıraktı laf etmedi zaten
verilen 30 gün süre eksikleri tamamlamak için ayan beyan trafikte gezmek için değil ama ticari bir araç olmadıktan sonra pek sıkıntı değil, muayene yok gibisinden ceza yemezsin ama eksiklerden ceza kesebilir garantisi yok.
Ankara'da sorun yaşayan olursa yardımcı olunur.
ugur_EN_
19-08-2012, 09:50
cuma günü bende aracımdan sadece egsozu söktürerek gittim, Antalya sütçülerdeki tüv'e %100 kalırım düşüncesiyle gittim biton kusur bulurlar falan diye düşünmüştüm ama sandığım gibi olmadı allaha şükür... Sabah 11 de istasyondaydık randevuyu da orda aldık egsoz muayeneside yoktu onuda orda hallettik katalizör takılı değildi sorun olmadı... herneyse saat 3.30 gibi sıramız geldi çalışanlardan genç bi arkadaş kontrole başladı emniyet kemerlerini taktırdı ruhsatta koltuk sayısı 5 ama kemer sayısı 4 taneydi diğeri koltuk altında falandır belki çıkarın dedi biraz uğraşır gibi yaptık olmayan bişey çıkmadı haliyle... sonra arabayı kaldırdı altına tekerlere falan baktı derken çıkışa geldi araç far ayarlarına baktı en son belgeye baktığımızda sadece zenon lardan kaldığını gördük ve baya bi şaşırdım tek kusurla kalmasına neyse dedik bunada şükür tam çıkıyoruz çıkış kapısında birisi bekliyo abi noldu hallettinizmi falan tek kusurla kaldık zenondan dedik hemen şurda elektrikci var isterseniz gidin bugün halledin dedi 40 tl e sarı ampul kiraladık geri muayeneye girdik 30 dkka sonra falan ve böylelikle muayene şans eseri 1 günde bitti ve büyük bi süpriz oldu... muayeneye annem ve bi arkadaşımla gitmiştik sanırım bu kadar şansımızın yaver gitmesinin tek sebebi annemdi :) muayeneyi yapan elemana oğlum ben öğretmenim oruçluyum bi daha yormayın bizi demesinin etkisi oldu diye düşünüyorum biz 2 sap gitsek alayından çakacaklardı diye düşünüyorum... kemer sayısına, cam fıskiyelerine, uzun farlarda olan folyolara, sislerde takılı olan zenonlara, katalizöre, parklara bağlı olan sinyallere hiç bi sorun çıkarmadılar :D bu arada aracımıda aşşadaki fotoda görüldüğü gibi götürdüm ön basık arkalar orjinal yaylar takılı halde... aracınız faul se eğer sizde bi aile büyüğünüz ile gidin :D muayene sorunu olanların allah yardımcısı olsun :D
http://img811.imageshack.us/img811/8223/dscf7363n.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscf7363n.jpg/)
birde muayene sticker'ını sahte plakaya yapıştırttım :D
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/402959_10151100954927141_454290136_n.jpg
Çok iyiymiş ya. :p Ben pederle gittim adam babama beni kötülüyor böyle araba mı olur diye, demek ki yanlış kişiyle gitmişim ben.:) İstanbul'da öyle değil ki, bir kere kaldın tekrarı için en az bir gün, o da sakin olursa tabi. Parklardan da kalmamışsın ya daha denecek bir şey yok. Darısı bizim başımıza.