Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru ECU SSM protokolü
Frequency_48
12-08-2012, 15:52
Subaru araçlar ECU reader için SSM protokolü kullanıyor. Ecu ya bağlanabilmek için bu protokolde cihaz veya sistem hakkında bilgisi olan varmı? Yapılan, Satılan cihaz v.s gibi..
Tactrix (http://www.tactrix.com) dan alabilirsin ama 99 a olmaz sadece ecutek olutor onuda ecutek bile önermiyor haberin olsun :D
Frequency_48
13-08-2012, 09:52
Benım amacım, ECU da ki yazılıma müdahale etmek değil.. Map a müdahale edilmediğini biliyordum. Sadace sensör değerlerini bilgileri okumak..Bu kadar mı özel bu arabanın yazılımı..:(: Sanki Devlet sırrı. Satmak lazım bu 99 u..O olmaz , bu uymaz...
Yani..
ECU ya bağlanamayacağız...:(
Sensör değerlerini okumak için ELM tarzı cihazlar bağlayıp laptoptan kontrol edebilirsiniz.Ancak öteki türlü ecuyla oynayayım avans açıp kısıyım onu yapıyım bunu yapıyım derseniz mıncıklatmıyor gc8 ler :D
Frequency_48
13-08-2012, 20:24
ELM tarzı cihazlar, OBD protokolünü destekliyor diye biliyorum. Bende ELM 327 bluetooth var Mazdadan Clioya, daitahsu ya kadar bağlanıyor.. GC8 e gelice ECU not connected diyor..Yanılıyorsam düzeltin lütfen.. Bunu neden istiyorum.. Arabanın bazı değerlerini görebilmek için 3 adet daha gösterge bağlamak istemiyorum.. Yada birisi hayrına GC8 için a sütun podu buluversin..POD yok piyasada..
Benım amacım, ECU da ki yazılıma müdahale etmek değil.. Map a müdahale edilmediğini biliyordum. Sadace sensör değerlerini bilgileri okumak..Bu kadar mı özel bu arabanın yazılımı..:(: Sanki Devlet sırrı. Satmak lazım bu 99 u..O olmaz , bu uymaz...
Yani..
özel değil flashlama metodu salakca :)
Gunes G.
14-08-2012, 08:57
Yani..
Sensor degerlerini okursun tactrixten alacagin kabloyla. Evomda kullandigim kabloyla yigitin forresterinin sensorlerini izleyebiliyordum evoscanle.
Frequency_48
14-08-2012, 12:03
TŞK ler arkadaşlar..
Güneş bana özelden telefon numaranı verebilirmisin? vaktin varsa konuşabilirmiyiz konuyla ilgili ?
Gunes G.
14-08-2012, 20:33
pm'ed*****
:) 99 subaruda obd varmı ? benbilmyiorum yerini cahilliğime verin
haa varsada elm 327 yada obdscanner mi ne güzel bi dik dörtgen bi kutu vardı adı gelmio aklım ranthor da vardı hatta
Gunes G.
15-08-2012, 10:09
:) 99 subaruda obd varmı ? benbilmyiorum yerini cahilliğime verin
haa varsada elm 327 yada obdscanner mi ne güzel bi dik dörtgen bi kutu vardı adı gelmio aklım ranthor da vardı hatta
Yigitin forrester 99 modeldi yanlis hatirlamiyorsam, onda vardi valla sapladiydim tactrixi, gosteriyordu ama refresh rate dusuktu.
Ayricada tribini yiyim la :D
Frequency_48
15-08-2012, 13:23
ELM 327 bluetooth var bende fakat ecu not connected diyor... SSM soketi solda sis farlarının düğmelerin altında bozuk para kutusunun yanında kapaklı... saklamışlar bilen bilmeyen kurcalamasın diye... adamar 99 a yanılıp takmışlar... olmaması gerekiyor normalde..:) klima ve abs de var ayrıca.. nede olsa 99 model...
valla 99 la beyin hariç hiç haşır neşir olmadm amma velakin Elm327 için çok program var istersen onlarıda dene
Frequency_48
26-08-2012, 23:27
Yurtdışından kablo sipariş edilmiştir..Güneş arkadaşımızın verdiği bilgilere herkesin huzurunda birkez daha tşk ederim...
obd girişinin bulunduğu torpidonun altında yeşil renkte bide siyah renkte birbirlerinden ayrı ikişer adet soket göreceksin, o fişleri birbirine bağla sonra elindeki cihazı bağla, bakalım busefer ecu not conected uyarısı gelecekmi???
siyah olan read mod yeşilolan test mod yanılmıyorsam bunları bağlayıp ecuyu falan resetliyorsun....
bahsi geçen soketlerle ilgili birtakım bilgiler buyrun...
Scoobypedia | Trusted knowledge for everything Subaru | Knowledge / ECU Reset (http://www.scoobypedia.co.uk/index.php/Knowledge/ECUReset)
Frequency_48
11-09-2012, 22:30
Kablo geldi.. Bağlanamadım. Bu bahsi geçen konnektörler aracın hangi noktasında.. Bakayım, konusu geçen konnektörlere