PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CooperS supercharger

megane-fu
12-08-2012, 16:41
konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum yanlış yere açtıysam k.bakmayın cooper S kullan ve bilgi sahibi olan kişilere bir kaç sorularım olacak ;

2006 model 80.km mini cooper s almaktayım aracı maslak borusan özel servise götürdüm aracın motorunu arıza tespit cihazına soktular motorunda her hangi bir probleme raslanmadığını söylediler.supercharger bahsettiler,supercharger kalp krizi olarak nitelendirdiler sizcede bu böylemidir ve supercharger değiştirmeye kalktığımız taktirde bize maaliye ne olur bunun,+ araçta kasnak ve chip var diyorlar aracı dyno testine soktuk araç 168 beygir verdiler yanlız şöyle bişeyle daha karşılaştık araçta,aracı hemen dyno testine soktular dyno testi bittiği gibi aracı aşağı indirdiler ben aracı dynodan çıkardıktan sonra borusan servisine girdim ve araç orada hararet yaptı bu normalmidir sizce araçta not olarak termostat değişmesi gerekiyor ve su yokmuş araçta bunlarla ilgili bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşşekürler ...

Rawr
12-08-2012, 16:58
Stock araçlar o civarda dyno alıyor zaten. 80k da olduğu kesin mi ?

Supercharger geçen sene 600$ civarına getirtmiştik yurtdışından. Tamir kitleri de var sanırım.

megane-fu
12-08-2012, 17:44
Stock araçlar o civarda dyno alıyor zaten. 80k da olduğu kesin mi ?

Supercharger geçen sene 600$ civarına getirtmiştik yurtdışından. Tamir kitleri de var sanırım.

bilgini yansıttığın için teşşekür ederim ... daha kapsamlı bi bilgi lazım birz daha :)

TarikS
12-08-2012, 17:47
maslak borusan ozel servisi diye bir sey yok yahu, servisin tam adi ne?

kasnak+yazilimla 168 hp vermesi imkansiz, ya dyno bozuk ya arabada buyuk bir sorun var

hararet de yapmamasi lazim her sey normal oldugunda, en fazla olacagi: fan 10-15 dk acik durur susmak bilmez :)

arabada su kalmadiysa hararet de yaptiysa size masraflar olarak geri donebilir bu, ben uzak durun derim.

arabaya ne kadar istemislerdi 30 lira falan mi?

megane-fu
12-08-2012, 17:50
35 2006 80.km maslak oto sanayiide bmw borusan özel servis yusuf adıyla 2. kısımda paşa garage bi alt sokagı

megane-fu
12-08-2012, 17:51
maslak borusan ozel servisi diye bir sey yok yahu, servisin tam adi ne?

kasnak+yazilimla 168 hp vermesi imkansiz, ya dyno bozuk ya arabada buyuk bir sorun var

hararet de yapmamasi lazim her sey normal oldugunda, en fazla olacagi: fan 10-15 dk acik durur susmak bilmez :)

arabada su kalmadiysa hararet de yaptiysa size masraflar olarak geri donebilir bu, ben uzak durun derim.

arabaya ne kadar istemislerdi 30 lira falan mi?

dyno testinde 168 bg verdi araç motorda her hangi bir sıkıntı olsa arıza tespit cihazı bunu belirtmezmiydi peki ?

brs852
12-08-2012, 17:51
cooper uzmanı arkadaşlar gelirler birazdan çözerler sorununu =)

brs852
12-08-2012, 17:53
motor arıza için mi bağladılar yoksa motorun emisyonuna mı baktılar

Fatih_
hararet , bence uzak durun

megane-fu
motor arıza için mi bağladılar yoksa motorun emisyonuna mı baktılar

bana söylemiş oldukları motor arıza testip cihazına bagladık dediler

brs852
12-08-2012, 17:56
hararet , bence uzak durun

bencede :icon_tup:

megane-fu
12-08-2012, 17:57
bencede :icon_tup:

yanlız şöyle bir şey daha var arabada su yokmuş nerdeyse bitme noktasında ver termostat yeri delinmş bundan olma ihtimali söz konusu değilmi

brs852
12-08-2012, 17:58
yanlız şöyle bir şey daha var arabada su yokmuş nerdeyse bitme noktasında ver termostat yeri delinmş bundan olma ihtimali söz konusu değilmi

muhtemelen su olmadığından hararet yapmıştır araç ama kasnak+chiple 168 çıkması biraz düşündürücü...

doktor
12-08-2012, 17:59
Merhaba
Tabiki bu durum normal degil, aracin kasnak ve yazilimla ki mutlaka filtrede vardir o aracta daha fazla cikmasi lazimdi dynoda,
Ama su da var mesela ben ankaradayim benim r53 u sokmadigim dyno kalmamisti o da dusuk cikmisti burda yani duno her yerde yaptirilmaz, en emin olacagin yer pasaoglu istanbulda bence

Supercharger arizasina gelince neden bile bile bu araci alasinki 2006 araci 40000 den asagi vermezler haberin olsun,
Sadece supercharger degil sonucta iscilik vs de vereceksin ve sana ciddi bi paraya patlar
Supercharger eger arizali ise motora istenilen oranda hava basmaz, aracta boost saati olsa daha kesin konusabilirdik, araca baglanan cihazlara guvenme sakin, hicbirsey bir ustanin kulagi yada gozu olamaz
Yada. Bir diger yolda baska bir r53 le basarsin gorursun:))
Aracin hararet hapmasi ise kesinlikle beklenen birsey degil
Bu basit bir sorundan ciddi bir sorunada gidebilir

Benim nacizane tavsiyem istanbulda olmanin avantajini kullan ve aracini ya mini autoya yada ayn autoya ekspertiz yaptir, dyno icin ise pasaoglu na git.

Ve asla unutma kimse kimseye ucuza arac vermez,

Selamlar ve saygilar

megane-fu
12-08-2012, 18:01
Merhaba
Tabiki bu durum normal degil, aracin kasnak ve yazilimla ki mutlaka filtrede vardir o aracta daha fazla cikmasi lazimdi dynoda,
Ama su da var mesela ben ankaradayim benim r53 u sokmadigim dyno kalmamisti o da dusuk cikmisti burda yani duno her yerde yaptirilmaz, en emin olacagin yer pasaoglu istanbulda bence

Supercharger arizasina gelince neden bile bile bu araci alasinki 2006 araci 40000 den asagi vermezler haberin olsun,
Sadece supercharger degil sonucta iscilik vs de vereceksin ve sana ciddi bi paraya patlar
Supercharger eger arizali ise motora istenilen oranda hava basmaz, aracta boost saati olsa daha kesin konusabilirdik, araca baglanan cihazlara guvenme sakin, hicbirsey bir ustanin kulagi yada gozu olamaz
Yada. Bir diger yolda baska bir r53 le basarsin gorursun:))
Aracin hararet hapmasi ise kesinlikle beklenen birsey degil
Bu basit bir sorundan ciddi bir sorunada gidebilir

Benim nacizane tavsiyem istanbulda olmanin avantajini kullan ve aracini ya mini autoya yada ayn autoya ekspertiz yaptir, dyno icin ise pasaoglu na git.

Ve asla unutma kimse kimseye ucuza arac vermez,

Selamlar ve saygilar

tecrübeleriniz için teşşekür ederim saygılarla ..

megane-fu
12-08-2012, 18:46
Konu guncel kalsin ltfen saygilar

megane-fu
12-08-2012, 18:54
dyno testine pasaogluna gittim zaten

joker
12-08-2012, 19:04
35 2006 80.km maslak oto sanayiide bmw borusan özel servis yusuf adıyla 2. kısımda paşa garage bi alt sokagı

Orasi ozel mini ve bmw servis minauto minici arkadaslar daha detayli bilgi verir yusuf ustada isinin ehlidir

megane-fu
12-08-2012, 19:09
Orasi ozel mini ve bmw servis minauto minici arkadaslar daha detayli bilgi verir yusuf ustada isinin ehlidir

aynen mini oto yusuf ustada expertiz yaptırdım

Arenimo
12-08-2012, 19:12
Araca cidi alici iseniz yarin bende maslak sanayide olacagim adam akilli hir servise sokar aklinizdaki sorulari cevaplariz ben az cok miniden anlarim arac bir kere alinir niyetlenmisken almisken icinize sinen ve duzgun birsey olsun gostermek isterseniz numarayi pm at yeter

Jackie
12-08-2012, 19:17
Arenler otomotiv , kaskoda bir numara. Üstelik 1 yıl da ücretsiz..

Kekuti*
12-08-2012, 19:25

Miniauto borusan özel servisimi olmuş :D

Arenimo
12-08-2012, 19:37
Arenler otomotiv , kaskoda bir numara. Üstelik 1 yıl da ücretsiz..

HahahUlan ne pis adamsin :D Emg nin labratuvarinid cikladin gecen konudan kirginim :D

Jackie
12-08-2012, 19:40
EMG'nin arkasında ne kadar profesyonel bi ekip olduğunu belirtmek için deşifre ettim kanka :D öyle tıs pısla olcak iş değil :D

34tb9544
12-08-2012, 19:43
Su arabayi bı paylaşırmisin rica etsem plaka sahibinden linki

34tb9544
12-08-2012, 19:50
Gecen gun benim aracimada takas gönderdin sahibinden üzerinden beyaz 4 kapı bı megane araban güzel ama Cooper alırken dikkat et madem boyle sorunlar var uzak dur o miniden

Senin aracında bu sanirim

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=95971719&rnd=8494

Arenimo
12-08-2012, 19:51
EMG'nin arkasında ne kadar profesyonel bi ekip olduğunu belirtmek için deşifre ettim kanka :D öyle tıs pısla olcak iş değil :D

Gercekten profosyonel bir ekip var kanka :D EcuFast AYN auto Peak Garage Hürmak :D

34tb9544
12-08-2012, 19:57
Gercekten profosyonel bir ekip var kanka :D EcuFast AYN auto Peak Garage Hürmak :D

Doğru yoldayim demek AYN ECU FAST HÜRMAK :icon_tup::icon_tup:

Arenimo
12-08-2012, 20:03
Doğru yoldayim demek AYN ECU FAST HÜRMAK :icon_tup::icon_tup:

Sence kanka:D sorman bile yanlis haha yarin sanayideyim vakitli cikarsan ugra kanka

Yekta
12-08-2012, 20:39
konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum yanlış yere açtıysam k.bakmayın cooper S kullan ve bilgi sahibi olan kişilere bir kaç sorularım olacak ;

2006 model 80.km mini cooper s almaktayım aracı maslak borusan özel servise götürdüm aracın motorunu arıza tespit cihazına soktular motorunda her hangi bir probleme raslanmadığını söylediler.supercharger bahsettiler,supercharger kalp krizi olarak nitelendirdiler sizcede bu böylemidir ve supercharger değiştirmeye kalktığımız taktirde bize maaliye ne olur bunun,+ araçta kasnak ve chip var diyorlar aracı dyno testine soktuk araç 168 beygir verdiler yanlız şöyle bişeyle daha karşılaştık araçta,aracı hemen dyno testine soktular dyno testi bittiği gibi aracı aşağı indirdiler ben aracı dynodan çıkardıktan sonra borusan servisine girdim ve araç orada hararet yaptı bu normalmidir sizce araçta not olarak termostat değişmesi gerekiyor ve su yokmuş araçta bunlarla ilgili bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşşekürler ...

gücü olması gerekenin bayağı altında.. bu işlemlerle şu an 190-195 civarı olması gerekirdi, makyajlı r53 lerin orjinali 170hp.. supercharger da sıkıntı varsa bu sebep olmuş olabilir, sıfır alıp değişmeye kalkarsan sana en iyi ihtimalle 1500 lira gibi birşeye mal olur ama tamir kitleri var 150 dolar civarına satılıyordu, veya çıkma olarak tr de 600-700 lira gibi rakamlara bulunabilir supercharger..
radyatör kabından zamanla su kaçırabiliyor ki su kalmamış dediğine göre başına da bu gelmiş heralde, eğer conta yanmamışsa 50 100 liralık iş sadece kabı değişecek ama araba hararet görmüşse eğer masraf baya büyür.. yusuf usta ne dedi? eğer bu arabaya niyetliysen önce bi kompresyon testi yaptır değerlere bakın, sonra s.c. nin basıncını da bi saat bağlayıp kontrol edin.. ama eğer çok uygun bir rakama gelmiyorsa bence hiç bulaşmayın.. hatta özel değilse arabayı paylaş istersen biliyorsak daha iyi yardımcı oluruz..

Cem.B
12-08-2012, 20:55
en güzeli plaka vermen olcak heralde

Cem.B
12-08-2012, 20:58
Sence kanka:D sorman bile yanlis haha yarin sanayideyim vakitli cikarsan ugra kanka

aren yakında sende dükkanı açıcan heralde sanayiye :)

Arenimo
12-08-2012, 21:02
aren yakında sende dükkanı açıcan heralde sanayiye :)

Yoe kanka benim icin hobi isi sanayi arabalar :D ama arkadaslarla kendimize bi yer tutucaz sanayide kapilar hep kapali takilmak icin bilardo falan takilmak icin :D

Cem.B
12-08-2012, 21:06
Yoe kanka benim icin hobi isi sanayi arabalar :D ama arkadaslarla kendimize bi yer tutucaz sanayide kapilar hep kapali takilmak icin bilardo falan takilmak icin :D

bilardo+mangal

Dentech
12-08-2012, 21:23
ver plaka veya ilanı bence de sonra arabanın tüm seceresi,kaportası boyası,eski kazaları(varsa)her bişeyi sana söylesinler..burdaki gibi bir arşiv ve bilgi yok!

megane-fu
13-08-2012, 09:41
34 SZ 200 saygılarımla ...

Arenimo
13-08-2012, 09:55
Beyoğlundaki otomatik on farlar çin malı olan araç neden değiştiği önemli o kasada o renk az var CAY palaka vardı ama o düz vitesti birkaç kere beşiktaşta gördüm replica GP jantları var iyi bir expertsiz şart

megane-fu
13-08-2012, 11:02
Arac ile ilgili bir bilgiye saha ulastm. .. Yaklasik 1 sene once arac istanbulan corluya giderken hararet yapmis arac sahibi cekici cagirip servise goturmusler serviste silindir kapagina islem yapmislar 700 tl servis ucret almis dedihine goree arac sahibinin . . ...

DOHC
13-08-2012, 11:59
Bağlanan laptop sadece elektronil arıza kodu varsa verir. Sensör hatası vb. Mekanik bir arıza varsa söyleyemez....
Arabada su kalmaması sahibinin ne kadar ilgilendiğinin göstergesi bence....
Alma derim.....

Dentech
13-08-2012, 12:15
Beyoğlundaki otomatik on farlar çin malı olan araç neden değiştiği önemli o kasada o renk az var CAY palaka vardı ama o düz vitesti birkaç kere beşiktaşta gördüm replica GP jantları var iyi bir expertsiz şart

işte bundan bahsediyordum :D plaka yaz 2736(AREN) ya gönder...:D

joker
13-08-2012, 12:28
Bukadar minici bir aradayken bende sorim bu Supercharger in yagini degistiriyormusunuz ayrica ne yag kullaniyorsunuz ebayda buldum ama burda bulamadim ben yakinda mars basicam ne yag kullanim

34tb9544
13-08-2012, 12:50
Bu sz eskiden düzgün bı aracti sonradan tecavüz ettiler arenin dediği cay plaka arabada arkadasimindi oda satti aracı madem Cooper ve temiz bakıyorsun biraz paraya kıycan :)
Abi adam bide oraya full bakımlı yazmış :) bu mevzuyu gordum hemen su depomu değiştirdim Valla Allah korusun tehlikeli isler arkadas doğru demiş cok ilgiliymis arabasıyla susuz bırakmış boyle arabaları gördükçe arabamı satasim gelmiyo 10 gündür otoparkta yatiyo arabam binerken hem yağına hem suyuna bakarim ne olur ne olmaz diye