PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec 2 mi astra g/h hb mi

darrkchild
13-08-2012, 19:50
bütçe 25 zorlarsam 26 fln. makyajlı vtec2 veya astra g/h düşünüyorum. vteclerin piyasası uçtuğu için düşünüyorum aslında astrayı. bu araçları kullanan arkadaşlar + ları - leri sayabilir mi? hangisini almalıyım?

Çağrı
13-08-2012, 20:43
kesinlikle vtec 2 yerine astra g alınabilir.vtec 2 kullanıcısıyım:icon_tup:

ofli
13-08-2012, 21:22
kesinlikle vtec 2 yerine astra g alınabilir.vtec 2 kullanıcısıyım:icon_tup:

Cagri senden beklenmeyecek hareketler :)

O paralara dizel astra h alinir temiz temiz binilir derim

halilcan9455
13-08-2012, 21:35
değerlendirilebilir
konforlu güzel bir araç.

emretorlak
13-08-2012, 22:07
3 yıl astra g kullandım keyifli sorunsuz bir araç. Ama ben olsam vtec 2 alırdım. Fiyatlarının yüksek olduğunu kabul ediyorum.Sorun yok satarken de yüksek olacak:) Ayrıca vtec2 yi astra g den çok daha hızlı satarsın

Emrecan-R
13-08-2012, 22:28
astra g yi tek geçerim virajlara çok iyi giriyor fd6 bile o kadar iyi giremiyor.

ACTPK
13-08-2012, 23:00
astra g yi tek geçerim virajlara çok iyi giriyor fd6 bile o kadar iyi giremiyor.

+ astra g'nin şasesini lotus geliştirdi :icon_tup: Kronik sıkıntısı olmayan bir araç astra g.

vtec26
13-08-2012, 23:17
vtec2 kullanıyorum,yakıtı az,sıkıntısız sorunsuz,modifiye etmesi zevkli astrayı bılmıyorum :) şekil olarakta astradan üstündür ama donanım ve frenlerı zayıf :)

ALy
14-08-2012, 00:38
1 yıldır astra g kullanıyorum ve gayet memnunum. bir arkadaşım 10yılı aşkın süredir, diğer arkadaşımda 4yıldır kullanıyor, sıkıntı yok. bende aracımı almadan önce golf 4 ile focus 2 arasında kalmıştım vtec2'yi şahsen beğenmiyorum, tavsiyeler üzerine astra g aldım çok da memnunum. araçda neler aradığına göre değişir bu iş. ayrıca astra g'nin sedan ve hb modeli var. opel alırken motor konusunda temiz almak önemlidir, iç dış aksam temizliği de önemli ama iyi kullanılmış bi opel bence başka bişey aratmaz.

opel'i modifiye etmek istiyorsan bu iş orijinalden geçer. genel de iç, dış ve motor aksam olarak irmscher, stainmetz ve rieger modifiye eder. sıfır parçaları az biraz pahalıdır(forumda honda parçalarıda hemen hemen aynı fiyat sayılır) ama piyasada ikinci el olarak istemediğin kadar bulursun yada almanyadan bi tanıdığın uygun fiyata getirir :D (modifiye parçalarından bahsediyorum). bu markalarla ufak ufak dokunuşlar bile aracı başka bi havaya sokar buna astra g'de dahil.

astra g 'de temiz kullanıldıktan sonra değer kaybetmeyecek bi araçtır. çeşidi donanımı çoktur misal olarak Classic ile GL, GL ile Club, Club ile CD, CD ile Enjoy, Enjoy ile Edition, Edition ile Elegance aynı donanımlar değildir, baz donanımdan lüks'e doğru gider, tutulanı tutulmayanı vardır. dört kapı olarak motor çeşitleri 1.4, 1.6, 1.7, 2.0 var, benzinlisi ve dizeli var. en çok tutulan modeli 1.6 CD 'dir geneli de beyazdır :D. lpg ile uyumsuzluğu yoktur, az yakar, sıkıntısız ve sorunsuzdur, konforludur, güvenlidir, donanımı çoktur, frenleri konusunda iyi değil diyende var ama tatmin eder. virajlarda sıkıntı yaşatmaz, direksiyonu diğer hidroliklere göre hafifce ağırdır, direksiyondaki korna butonları hor kullanımda yırtılır, koltukları pörtlemez, aracın kendi üzerindeki ses sistemi yeter de artar, göğüslüğü iyidir, kliması bomba gibidir, suyu içmez amaaaa yağ yakar :D bu sorun değildir, her opel araç yağ yakar kullanım kitabında da yazar. opel araçlar genel olarak sıcak sever, astra g şehir içi kullanımda 100derece, şehir dışı kullanımda 80derece de sabit kalır gram oynamaz. yol bilgisayarı neyde sorun varsa haber verir(balata,cam suyu,hidrolik,yağ,far,stop,ısıtma,soğutma vs.vs.). kullanıcısını kısacası memnun eden bi araçtır, daha ne diyim :) ..

KeremDOGAN
14-08-2012, 00:41
Kesinlikle vtec2. Opel basa bela.

Trance-R
14-08-2012, 00:54
1 yıldır astra g kullanıyorum ve gayet memnunum. bir arkadaşım 10yılı aşkın süredir, diğer arkadaşımda 4yıldır kullanıyor, sıkıntı yok. bende aracımı almadan önce golf 4 ile focus 2 arasında kalmıştım vtec2'yi şahsen beğenmiyorum, tavsiyeler üzerine astra g aldım çok da memnunum. araçda neler aradığına göre değişir bu iş. ayrıca astra g'nin sedan ve hb modeli var. opel alırken motor konusunda temiz almak önemlidir, iç dış aksam temizliği de önemli ama iyi kullanılmış bi opel bence başka bişey aratmaz.

opel'i modifiye etmek istiyorsan bu iş orijinalden geçer. genel de iç, dış ve motor aksam olarak irmscher, stainmetz ve rieger modifiye eder. sıfır parçaları az biraz pahalıdır(forumda honda parçalarıda hemen hemen aynı fiyat sayılır) ama piyasada ikinci el olarak istemediğin kadar bulursun yada almanyadan bi tanıdığın uygun fiyata getirir :D. bu markalarla ufak ufak dokunuşlar bile aracı başka bi havaya sokar buna astra g'de dahil.

astra g 'de temiz kullanıldıktan sonra değer kaybetmeyecek bi araçtır. çeşidi donanımı çoktur misal olarak Classic ile GL, GL ile Club, Club ile CD, CD ile Enjoy, Enjoy ile Edition, Edition ile Elegance aynı donanımlar değildir, baz donanımdan lüks'e doğru gider, tutulanı tutulmayanı vardır. dört kapı olarak motor çeşitleri 1.4, 1.6, 1.7, 2.0 var, benzinlisi ve dizeli var. en çok tutulan modeli 1.6 CD 'dir geneli de beyazdır :D. lpg ile uyumsuzluğu yoktur, az yakar, sıkıntısız ve sorunsuzdur, konforludur, güvenlidir, donanımı çoktur, frenleri konusunda iyi değil diyende var ama tatmin eder. virajlarda sıkıntı yaşatmaz, direksiyonu diğer hidroliklere göre hafifce ağırdır, direksiyondaki korna butonları hor kullanımda yırtılır, koltukları pörtlemez, aracın kendi üzerindeki ses sistemi yeter de artar, göğüslüğü iyidir, kliması bomba gibidir, suyu içmez amaaaa yağ yakar :D bu sorun değildir, her opel araç yağ yakar kullanım kitabında da yazar. opel araçlar genel olarak sıcak sever, astra g şehir içi kullanımda 100derece, şehir dışı kullanımda 80derece de sabit kalır gram oynamaz. yol bilgisayarı neyde sorun varsa haber verir(balata,cam suyu,hidrolik,yağ,far,stop,ısıtma,soğutma vs.vs.). kullanıcısını kısacası memnun eden bi araçtır, daha ne diyim :) ..

harika anlatmışsınız , bende 2005 classic kullandım ...
harika araç,
opelin azcık yağ yakmasını ; 87-92 termostat alarak düzeltebilirsiniz ;)
saygılar.

KGüneyli
14-08-2012, 07:11
99 da sıfır aldık 45 gun bekleyip astra G yi. Ogun bugundur lanet okurz ama mecburiyetten binmek zorundayız yapıcak bişey yok.

Direksiondaki korna seti 3.kez değişti. vites körüündeki deri elfrenindeki deri 4 mu 5 mi ne oldu hatrlayamadım.

abs sensorumu nediyolar. ara sıra kafayı yiyor. en ufak frende baslıyor kızaklamaya. kliması desen bi acayip. bi türlü alısamadım ya cok souk ya cok sıcak ayarı yok.

orjinal disk orjinal kampana orjinal balata takıorum 1000 km gitmeden gıyklamaya baslıor. ebemisi dikti yani anlıcaan.

2005 dede babam vtec2 aldı. honda fanatiği oldugumdan demiorum. yukarıda yazdıklarımın tam tersini bu aracta düşün. aracta alıcagın konforu bugun sınıfında hiç bi aracta alamassın. zaten 1 ay sürekli vtec2 ye bin diğer araclar kutu gibi gelicek sana.

Bence vtec2 al. yagına suyuna bak devaaam :)

OkanVtec
14-08-2012, 19:50
kendım vtec 2 kullanıcısıyım. cok memnunum. zamanında bakımlarını yaptır kesınlıkle senı uzmuyor. hem gıdısatı hem yol tutusu. yukarıdakı arkadaslarda vıraj muhabbetı yapmıs ama ben kendı adıma cok ıyı vıraj tutdugunu söyleyebilirim. honda nın zaten mekanigi kusursuz. honda nın bence tek eksigi vardır buna tüm honda kullanıcıları katılacaktır. gunesten yoldan ordan burdan ıcerdekı bakalıt ses o tıkırtı sadece sıkıntı.su anda bende yapmıyor ama yapıcak emınım. opeller de kronık hararet sorunu var. eski bir Gsı kullanıcısı olaraktan bu deneyimimi yazıyorum. arac cabuk ısınmaz cabuk sogumaz vs vs ama honda öle degil. karar senin

darrkchild
14-08-2012, 21:51
ayrıntılı cevaplar için teşekkürler :) gönlüm vtecten yana lakin tek sorun fiyat. peki es ls frenleri biri 4 disk diğeri sadece önler bildiğim kadarıyla çok farkerder mi frenajda?
artık hangisini uygun temiz bulursam alıcam astra veya civic

OkanVtec
15-08-2012, 10:11
es ve ls arasında oyle yurusu vıraj bakımından cok fark yok. es de sunrof 4 dısk arac ıcı kolcak var orjınal olarak ls bunlar yok. ama bu araclarda bence sunroff olmazsa olmazlardan tılt verdiginde arac baska gozukuyor. tabı maddıyatta onemlı. karar senn

Çağrı
15-08-2012, 10:40
ayrıntılı cevaplar için teşekkürler :) gönlüm vtecten yana lakin tek sorun fiyat. peki es ls frenleri biri 4 disk diğeri sadece önler bildiğim kadarıyla çok farkerder mi frenajda?
artık hangisini uygun temiz bulursam alıcam astra veya civic

ES frenajda daha iyi çünkü 4 disk fren.yürümesi filan cook güsel ama yürüdügü gibi durmuyor:) birde donanım olarak yok denıcek kadar az ozellıklere sahıp bir CIVIC ES sana 29-30 bin tl den aşagı mal olucagını sanmıyorum.ben aracın bu paraları hak eddıgnı kesınlıkle dusunmuyorum.vericegin bu paralara daha donanımlı araçlara sahip olabilirsin.

Mehmet Opc
15-08-2012, 12:59
Valla ben senin yerinde olsam direk Astra G alırım 3-4 sene kullandım ve arabanın ağzına sıçmama rağmen hiç bir arıza çıkartmadı ve gidişi hakketen çok iyi yol tutuşu mukkemel frenleri hakketen iyi ben çok begenirim içi geniştir oturaklı araçtır direksiyonda 2 korna vardır bir arkadaş 3-4 kere değiştirdiğini iddaa ediyor doğrudur tabi ama kornayla gezmiştir hep biz aracı 7 sene kullandık ne bir patlama ne bir bozulma oldu hiç bişey olmadı yakıt konusuna gelirsek şehir içi 8-9 ltre arası yakar ve çok saglamdır söyliyim bir kaza yaptık ve hakketen çok saglam olduğunu gözlerimle gördüm karar senin kararındır ve aracın orjinal ses sistemi hakketen çok iyi binen araçta tesisatmı var diyordu. Bizim araç bel altı boyalıylı 1.5 ayda sattık 2. eli canlıdır haberin olsun genede senin bilebilecegin bişey ama vtec in bir tek daha seri olma avantajı var o kadar başka bir avantajı oldugu sanmıyorum

KGüneyli
15-08-2012, 13:30
Astra G nin içi genişmi :) Ciddi gülüuyorum dostum suan :)

Mehmet Opc
15-08-2012, 14:52
Bana göre 5 kapılı hb e göre geniş ama sana göre dar olabilir antalyaya bodruma 5 kişiyle çok rahat gidip dönebiliyorduk

yagizs
21-08-2012, 17:28
Astra için +1700