PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Swap Bilgisi Olan ?

Sert@ç
14-08-2012, 16:49
Buggy car tarzı bi araba yapmak için eski model bir jip alıp(land rover - jeep fark etmez) komple motoru yürürü değiştirmek istiyorum ancak motor değişikliği için bilgilere ihtiyacım var.

Öncelikle yanlış bilmiyorsam şuan ki swap yaparken ki mevzuatta farklı markanın motorunu kullanamıyoruz doğru mu ?
Kullanacağımız motorun illaki faturalı mı olması gerek ?
Alacağımız araba benzinli ancak koyacağımız motor dizel olabilir mi ?

Volkey
14-08-2012, 16:52
benzinli araca dizel motor konulamıyor onu biliyorum sadece

kurtbil
14-08-2012, 17:02
Forumda ya direk konu olarak ya da konu içerisinde bütün inceliklerinin yazılı olduğu bir maddeler bütünü vardı.Yüzdesel olarak hacim arttırımları dizelden benzine yada benzinden dizele geçilir mi geçilmez mi gibi soruların cevapları hep vardı.Swap için açıklayıcı bir belgeydi

Chn53
14-08-2012, 17:02
başka markanın motoru niye işletilmiyor ya ?

Burak Mehmet
14-08-2012, 17:05
buggy yi önden motorlu araçla nasıl yapacaksın ki?(yapılamazmı yapılır ama çok masraflı olur) bence wv tosba falan daha uygun olur...trafikte kullanacağın bir araçmı istiyordun ?

Sert@ç
14-08-2012, 17:06
Sağol bende öyle hatırladığım için sordum :)

Forumda ya direk konu olarak ya da konu içerisinde bütün inceliklerinin yazılı olduğu bir maddeler bütünü vardı.Yüzdesel olarak hacim arttırımları dizelden benzine yada benzinden dizele geçilir mi geçilmez mi gibi soruların cevapları hep vardı.Swap için açıklayıcı bir belgeydi

Burası TÜRKİYE bi gün içinde mevzuat değişip farklı şeyler olabiliyor o yüzden güncel bilgiler için açtım konuyu...

başka markanın motoru niye işletilmiyor ya ?

Galiba bu mevzuat yeni araçlar için geçerli ancak şuanki durum ne bilmek lazım

buggy yi önden motorlu araçla nasıl yapacaksın ki?(yapılamazmı yapılır ama çok masraflı olur) bence wv tosba falan daha uygun olur...trafikte kullanacağın bir araçmı istiyordun ?
Motor yerleşimi pek önemli değil bi açıdan hafta sonlarıda trafiğe çıkıp araziye girmesi gerekiyor yani amacı eğlence profesyonellik yok

Burak Mehmet
14-08-2012, 17:11
vw tarzı bir aracı 3 kuruşa mal edip trafiğe de başka bir aracın çektiği römorkta çıkartmak çok daha ucuza çok daha mantıklı çıkar haberin olsun...benimde şuanda niyetimde olan bi proje bu...

EREN34
14-08-2012, 18:28
Yakit tipi degisemez
Motor hacmi dusurulemez (ayni yada yuksegi olabilir)
Marka degisemez
İsletebilmek icin fatura yada motorun ciktigi aracin hurda belgesi sart.
Noterden blok satisi yapilir
Proje cizilir
Muayene
Ruhsat

Kocaeli İzmit te bu isi yapabilecek bir abim var.

Y.Emre
14-08-2012, 18:32
Yakit tipi degisemez
Motor hacmi dusurulemez (ayni yada yuksegi olabilir)

babam gilin iş yerinde benzinliden dizele çevrilen bı transit hatırlıyorum.. işlenmişti.. (resmi bi kurumda çalışıyor)

EREN34
14-08-2012, 18:35
babam gilin iş yerinde benzinliden dizele çevrilen bı transit hatırlıyorum.. işlenmişti.. (resmi bi kurumda çalışıyor)

Eski bir olaydir. Yeni duzenleme ile kaldirildi. Mesela eskiden Kartallara Audi 80 dizel motoru konabiliyordu ve konduda:)

Sert@ç
14-08-2012, 18:36
İşte bir bilgi bir bilgiyi tutmuyor durmadan mevzuat değişiyor...

EREN34
14-08-2012, 18:38
İşte bir bilgi bir bilgiyi tutmuyor durmadan mevzuat değişiyor...

Nisan 2012 deki durum aynen yazdigim gibi.

Olmadi okumayi arastirmayi seviyorsan Mevzuat Bilgi Sistemi (http://www.mevzuat.gov.tr) den arastirma yapabilirsin.

Karayollari kanunu oncelikli olaraktan.

Sert@ç
14-08-2012, 18:43
Nisan 2012 deki durum aynen yazdigim gibi.

Olmadi okumayi arastirmayi seviyorsan Mevzuat Bilgi Sistemi (http://www.mevzuat.gov.tr) den arastirma yapabilirsin.

Karayollari kanunu oncelikli olaraktan.

Çok sağolun bu link süper oldu inşallah arabayı yapmaya başlayana kadar mevzuat değişmez :D

EREN34
14-08-2012, 18:44
Çok sağolun bu link süper oldu inşallah arabayı yapmaya başlayana kadar mevzuat değişmez :D

Onun heyecani bambaska:) :)

Simdiden kolay gelsin

ilkerist
14-08-2012, 19:03
Peki forumda projeler kısmında ki S13e swaplanan Bmw motorunda olay nasıl gerçekleşti?

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/118290-drift-spec-v8-nissan-s13.html

Y.Emre
14-08-2012, 19:06
Eski bir olaydir. Yeni duzenleme ile kaldirildi. Mesela eskiden Kartallara Audi 80 dizel motoru konabiliyordu ve konduda:)

doğru olabilir, mevzuat zırtpırt değişiyor.. 2 3 yıl önce oldu bu :)

krm106
14-08-2012, 19:44

Neden Koyulmasın 91 Model Grand Cherooke ye Renault Traficc Motoru Koyduk Gayette Sorunsuz Sıkıntısız Yıllarca Bindik

Sert@ç
15-08-2012, 18:22
Bugün bi kaç görüşme yaptım yeni mevzuatta dizel/benzinli fark etmiyo dediler

Şaka gibi ama ortalama 3 ay içinde bitir yoksa mevzuat değişir elinde kalır dediler dumur oldum...

!KO
15-08-2012, 18:24

konuluyor 316 ya vw dizel motoru swaplanmıs ıslenmıs e30 gordum ben :D

Thracian
15-08-2012, 19:17
Önce soruna cevap vereyim.

Yakıt tipini değiştiremezsin,
motor hacmini büyütemezsin,
yeni motor eski motordan yeni olacak,
Aynı motoru takmazsan proje çizdirmen gerekiyor.

Şimdi gelelim akıl vermeye. :)
Hiç o kadar uğraşma suziki samurai al, parçala kaynak yap. Aracı da trafikten çek birde romork al. Ömür boyu keyfine bak :D