PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta sonrası beyazlayan dış plastık aksamlar

GKHNGS
14-08-2012, 23:10
Arkadaşlar maslak meguıarsda boya koruma yaptırdım...

Bugun dıkkatımı çekti aracın sıyah plastık kısımları bazı yerlerde beyazlamıs...Sanırım makıne gelmış oralara...Bu nasıl duzeltılır ben yapabılırmıyım yoksa boya koruma yaptırdıgım yeremı gıdıyım ?

Bır ton para verıyoruz su rezıllıge bak ya :S

jap-10
14-08-2012, 23:13
O kadar para veriyorsunuz neden kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz ki bırakın yapsınlar

GKHNGS
14-08-2012, 23:15
Kolay bır seyse ben yapıyım dedım...Bır daha gıtmem zaten asla kımseyede tavsıye etmıyorum...

Plastık yerlere bant çekmek cok mu zor yahu...

Jackie
15-08-2012, 00:14
Plastik aksam temizleyici ve canlandirici urunler mevcut,kesin cozum ve basit :)

dirk
15-08-2012, 00:19
fön makinası Varya folyocularda onları tutunca tekrar kararıyor o aksamlar

tayreep_john
16-08-2012, 15:06
fön makinası Varya folyocularda onları tutunca tekrar kararıyor o aksamlar

bende de aynı sıkıntı var o dediğinizi yaptırdım ama olmadı hatta şimdi de pul pul dökülmeye başladı tamponun önü :(

berkay_aydin
16-08-2012, 15:12
bende de aynı sıkıntı var o dediğinizi yaptırdım ama olmadı hatta şimdi de pul pul dökülmeye başladı tamponun önü :(

Daha önceden boyalıdır :confused: yoksa sıcak hava ile rengi yerine geliyor ama beyaz pasta kalıntıları vs. gitmiyor...

ykavcioglu
16-08-2012, 15:17
Plastik aksam boyası var araç için, tavsiye ederim..

bu arada onunla vti'lerin kapı eşiklerini bakalitlerini 1-1 aynı tonda boyayabiliyorsunuz.
elif tuning'de var üründen..

hondaların tampon cam fitilleri vs. için çok iyi:)

leader_T
16-08-2012, 15:31
Plasti-dip sıkın geçer. sıfır ayarına gelir.

Bu arada maslak meguıars hakkındaki 2. konu değil mi bu? aynı dertten muzdarip bir arkadaş daha vardı sanırsam.

DOHC
16-08-2012, 15:34
Resim koycaktınız?

imprezaWRC
16-08-2012, 15:56
Sıcak su, sabun, diş fırçası, microfiber bez eşliğinde çıkar o beyazlıklar. Veya bauhausdan plastik temizleyici alın (Sonax'da var) beyazlayan yerleri temizleyin.

Fön makinesi ile ısıtma seçeneği bu durumda işe yaramayabilir, çünkü o yöntem genelde matlaşmış ve bakımsız kalmış boyasız plastiklerde işe yarayabiliyor.
PAsta veya cila kalıntısı boyasız plastiğin içine işlediğinden, o kısım yine beyaz kalır, ısıtılan diğer alanlar kararır.

Dediğim şekilde temizlikten sonrada boyasız plastik aksamları korumak için gtechniq veya wolf's chemicals trim sealant alıp uygulamanızı tavsiye ederim.

Ben kendi aracıma wolfs chemicals nano trim sealant uygulamıştım, 1 ay oldu, üzerinde su durmuyor, geç tozlanıyor, kireçli su leke yapmıyor...vs vs vs

Bu arada işlemi hangi bayide yaptırdınız, o kadar para karşılığında boyasız plastikleri kağıt bant ile kapatmadıkları anlaşılıyor.

Kadyr
16-08-2012, 16:53
Yesil silgide cikartiyor yalniz kolunuza kuvvet:)

Jackie
16-08-2012, 16:59
Bu arada işlemi hangi bayide yaptırdınız, o kadar para karşılığında boyasız plastikleri kağıt bant ile kapatmadıkları anlaşılıyor.

Bazen plastik aksamlarda parlatıcı tarzı ürünler olduğundan dolayı bant tutmayabiliyor siz de bilirsiniz , belki o tarz bi durum olmuştur

berkay_aydin
16-08-2012, 17:06
Yesil silgide cikartiyor yalniz kolunuza kuvvet:)

:icon_tup: Silgi güzel çıkartıyor

imprezaWRC
16-08-2012, 18:38
Bazen plastik aksamlarda parlatıcı tarzı ürünler olduğundan dolayı bant tutmayabiliyor siz de bilirsiniz , belki o tarz bi durum olmuştur
Haklısın ama o zamanda beyazlık oluşmuyor veya çok kolay şekilde bezle silince çıkabiliyor :)

tayreep_john
16-08-2012, 18:46
Daha önceden boyalıdır :confused: yoksa sıcak hava ile rengi yerine geliyor ama beyaz pasta kalıntıları vs. gitmiyor...

mat siyah tırtıklı tampon plastiği ??? boyalıdır ??? :)

Ufuk
18-08-2012, 18:07
Elinde hiiiiiiç ürün yoksa çok gözüne batıyorsa ve kurtulmak istiyorsan ve yeni ürün almayla uğraşmak istemiyorsan spreylastik parlatıcı sürebilirsin.(bulaşık süngerinin sarı olan tarafıyla)

boyaya gelmemesine çok dikkat et.

akko
21-08-2012, 22:17
Lastik parlatıcılar parlatıyor ben kullanıyorum :)

berkay_aydin
21-08-2012, 22:32
mat siyah tırtıklı tampon plastiği ??? boyalıdır ??? :)

Bildiğiniz plastik nasıl dökülebilir ?? Bana saçma geldi :confused: