Orijinalini görmek için tıklayınız : yurtdisindan getirdigimiz aracla 6 ay sonunda cikmazsak ne olur
yurtdisindan getirdigimiz aracla 6 ay sonunda cikmazsak ne olur ?
:)
Eğer çok uzatırsanız,
1- Çevirmede araba gider
2-Diğer vatandaşlığınız güme gidebilir , vize problemleri çıkabilir
3-Rahat rahat kullanamazsınız sinir stres sahibi olursunuz.
tesekkurler
peki diyelim ki aracla burda kaza yaptik arac yurutulecek gibi degil. o zaman ne oluyor ?
overblack
15-08-2012, 00:23
tesekkurler
peki diyelim ki aracla burda kaza yaptik arac yurutulecek gibi degil. o zaman ne oluyor ?
gümrüğe bırakıyorsun..
anlasildi tesekkur ederim
kadir jdm civic
15-08-2012, 00:27
abi çok guzel bir sey aslında bir tane integra olsun Sir olsun alıcaksın tüm malzemeleri burdaki aynı kasaya geçirip elde kalan kasayla kaza yapıp gümrüge birakıcaksın ne guzel olur be ama ugraşmak lazım işte...
berkay_aydin
15-08-2012, 00:29
Eskiden öyle parça bırakıp yakıyorlarmış..
34tb9544
15-08-2012, 00:30
Yada burdan sadece yürüyen bir golf alıp bulgara geçip komple iç dış motor dahil 500 Euro'ya toplayabiliyosun neden golf dersen seyini sallasan golfe carpiyo ben kuzenimin mercedesin cogu parcasini Bulgaristan dan getirdik
kadir jdm civic
15-08-2012, 00:31
Eskiden öyle parça bırakıp yakıyorlarmış..
yapan olmaz mı ya çok vardır yada zamanında çok yapılmıştır benımde niyetım var aslında bakalım ugraşırsak olur bir kaç baglantım vardı da nasıl olur bilemem.....
su anda yapiliyordur bence.
dunyanin en pahali arabalarini biz esseklere kakaladiklari surece bir yol bulan cok olur.
su an polonyadayim, bence durumumuz icler acisi.
aslinda soylenecek cok sey var da bosver..
essek oldugumuzu bilelim yeter. devletimiz saolsun.
VtecDream
15-08-2012, 05:51
araba fiyatlarının şuanki devletle alakası yok ezelden beri bu vergilerin hepsi var zaten.
hukumet demedim zaten devlet dedim.
dis borclar artinca eskiden vergi denetimi de yapilmayinca harcamalarda kredi kartiyla olmayinca vergiyi hep ya arabadan ya elektrikten benzinden ya da bunun gibi zaruri seylerden almayi deniyorlardi.
simdi teknoloji ilerledi. global dunyada hersey bilgisayarla ve elektronik. heryer kamera dolu heryer sensor dolu vs vs.
ve su an avrupada bile fazla kullnilmadigi halde turkiyede %80 nufus kart borclusu. vergisiz birsey almak mumkun degil.
her urunde kart firmasina bankaya toplam %2 - %3 komisyon odediginizi bilmiyormusunuz ? otomatik bu. ister pesin al ister kartla al fiyat ayni. pesin alirsan enayisin yani. gerci iki turlu de enayisin. devlet buna ses cikarmiyor hatta destekliyor. cunku mastercard ve visa firmalarinin teknolojik altyapisini millet fahis vergiden kacmasin diye destekliyor. %2-%3 fazla odemis umurlarinda degil. trilyonlarca harcamanin komisyonu bu firmalara gidiyor. kimsenin de ruhu duymuyor ne kadar guzel.
yani sen hem fahis OTV oduyorsun hem de komisyon oduyorsun. bu ulke gibi bir ulke cook zor bulunur.
ve tum bunlara ragmen benzindeki arabadaki vergileri azaltmamalari kabul edilebilir degil. cunku bunun ekmegini essek yuku OTV filan vergi odeyen halk yerine baska birileri yiyor. alan memnun satan memnun yani.
insanlarin buna ALISMIS olduklarini bildikleri icin bu zayif nokta, yani enayilikleri bile bile kullaniliyor.
simdi herkes birden sokaga ciksa benzin 2.5 TL@ye inmez mi ? oyle bi iner ki ? hicbisey de olmaz. hayat aynen devam eder. aylik harcaman azalir. dolmus otobus parasi azalir. aileler kalan parayla cocuklarina daha iyi bir egitim imkani saglar belki.
ayni sey dersaneler icin de gecerli. nedir dersane ? var mi `avrupada` bir ornegi ? ben polonya almanya ukrayna cekoslovakya'ya baktim mesela oyle birsey yok. fransa ispanya ingilterede de arkadaslarim var onlarin da bundan haberi yok.
ornek cok. yer yetmez zaman yetmez. islerine gelmiyor.
turgaymete
15-08-2012, 11:18
araba fiyatlarının şuanki devletle alakası yok ezelden beri bu vergilerin hepsi var zaten.
Pek tabi ki benzin zammını da S.Demirel yapmıştı zaten :)
kickbuttowski
15-08-2012, 13:42
Biraz kendimizi toparlayınca bende polonyadan getireceğim babamın 200E için.. E220'ye çevirmeyi düşünüyorum. Orijinal 120 k kilometrede E200 fiyatı 7 milyar :)
polonyadan getirme bence ayni arabayi almanyada 3-4 milyara rahat alirsin :)
katiliyorum,
imkan varsa almanya'dan bakin.
polonyalilar da almanya'dan toplayip götürüyor.
aynen.
almanya araba cenneti. ulan bi tane mi pis araba olmaz. isterse 80 model isterse 90 model olsun.
hepsi o kadar duzgun ki.
yalniz polonyada bi integra var 2500 tl@ye denk geliyor.
92 model sifirdan farksiz. getirirsem nolur onu hesapliyorum :)
zaten edirneye kadar benzin cok ucuz.
kickbuttowski
15-08-2012, 21:32
polonyadan getirme bence ayni arabayi almanyada 3-4 milyara rahat alirsin :)
Niye oraya gidip gelme masrafıyla uğraşayım ki hazır almanyadan gelmiş arabalar varken?
bulgarıstanda cıvıc 1.4 isler 2.5 mılyar:D
Tuncer M.
15-08-2012, 22:43
Her düşüncemiz illegal. :D
Vize görüşmesinde konsoloslukta arkadaşım da bana " vize süresi bitince dönmesek ne olur" diye sordu duymuşlar konsolosluk çalışanları, ben 2 haftada vizemi aldım, ondan 3 hafta sonra fazladan belge istediler hala koşuşturuyor. :D
tecrubesizmis.
oyle bi kelime ettin mi gecmis olsun.