Orijinalini görmek için tıklayınız : California Hakkında
Amerikadaki arkadaşların daha cok yardımlarına ihtiyacım var bu konu hakkında. Önümüzdeki ay veya sonrasında o tarafa yerleşmeyi düşünüyorum öncelikle dil egitimi sonrasında yüksek lisans.
Bana o tarafta yaşamış tecrübesi olan arkadaşlarda yardımcı olabilirse sevinirim. Hangi şehirde yaşam düzgün ve ögrenci için müsait. Yerleşim olarak ev mi yoksa yurtlarmı avantajlı gelir? Birde ev bakabilicegim örnek siteler var mı? Biraz araştırma yaptım ama yaşayanların tecrübeleri cok önemli.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden cok teşekkür ederim.
Şöyle bir avantajım daha var, ilk olarak dil egitimimi Bostonda alıp yüksek lisansıda orda yapabilirim çünkü bir tanıdık Bostonda yaşıyo onla kalabilirim başka bi alternatifimde o.
İlk olarak düşündügüm okul ise yüksek lisans için Stanford University.
turbo&quattro
18-08-2012, 23:34
Los Angeles'e tasin. Konum itibari ile San Diego ve San Francisco ortasinda kalir hicbir zaman sikilmazsin . Ancak soyle birsey var CA Amerika;daki en pahali eyaletlerden. Ogrenci basina gecinmen oldukca zor.
Ev, araba, esya vs herturlu seye craigslist: frankfurt Kleinanzeigen für Jobs, Wohnungen, Persönliches, zum Verkauf, Dienstleistungen, Community und Ereignisse (http://www.craiglist.com) dan bakabilirsin .
Evet bakıyorumda cidden pahalı bi eyalet, peki Boston hakkında bi fikriniz varmı?
turbo&quattro
19-08-2012, 00:04
Boston"a hic gitmedim bilgim sadece ondan bundan duyma yada okuma . Tam bir ogrenci sehri, genel yasam pek pahali degil en azindan CA ya kiyasla ancak cok soguk .
Ne kadar kalmayi dusunuyorsun ?
Tanıdıgın olması büyük avantaj benim için Boston, Yüksek Lisans programına katılana kadar bi dil kursu alıcam TOEFL için daha sonrasında Lisans programı. Tahmini sürem min. 3yıl olucak galiba.
turbo&quattro
19-08-2012, 00:26
3 yil uzun bir sure. Nerede hangi okullar iyidir hicbir bilgim yok ama yasayacagin yer icin dogru bir karar vermen getekiyor . Neleri seviyorsun, nasil bir iklim, sehir, koy yada beach tarzi bir yer vss hepsini iyi dusunmek gerek pisman olmamak icin
Çok haklısın tabi o konuda epey bi araştırma yapıyorum elimden geldigince haftaya kısmetse Amerikada yaşamış arkadaşlarımda görüşücem bayramda gelicekler.
turbo&quattro
19-08-2012, 00:56
Benim su anki aklim olsaydi eger 6 sene once direkt Miami'ye gelirdim. Okul, is neyse gun icerisinde halelder aksamustleri surf e gidip geceleri de klup klup gezerdim :)
Suan için konusucagım arkadaşımda 6seneye yakın Miamida yaşadı aklımı celebilir :)
redbaron
19-08-2012, 04:33
ne miami si ya tırt miami boşverin :)
craigslist: los angeles classifieds for jobs, apartments, personals, for sale, services, community, and events (http://losangeles.craigslist.org/) ev, iş vs vs
Used Cars, Used vehicles, Cars for sale, Car dealers - OOYYO (http://www.ooyyo.com/) otomobil
Find or Sell Used Cars on Yahoo! Autos - Yahoo! Autos (http://autos.yahoo.com/used_cars.html)
Usa-Turk.com - Forum (http://www.usa-turk.com/forum/)
Bu siteden de bir çok bilgiye ulaşabilirsin.
F1 vizesiyle mi gidiyorsun ? Başvuru yaptın mı ?
philedelphi da birseyler dusunursen forumdan izo kardesimle ya da benle temasa gecebilirsin sorularin olursa
Teşekkür ederim arkadaşlar ilginize mesajları yeni gördüm kusura bakmayın. :( Okul olarak
LSI diye bi firma buldum F1 vizesi alıcam galiba, konaklama olarak bi yakınımızın evinde kalıcam sanırsam Boston'da olucam min 6ay. İlerisi için orada plan yapmayı düşünüyorum eger begenirsem kalmayı planlıyorum.
okumayamı gıdıceksın cok merk edıyrm unıv bıtırdım oraya gıdıp dıl egıtımı alıp sonra yuksek lısans yapabılıyrmuyuz sınav felanmı lazım
Okumaya gidiyorum Gökhan, okullar öncelikli inglizce puanı istiyolar yeterlilik için. Onun için bi dil kurusuna katılıcam. Toefl 80 85üstü puan bekliyolar genellikle.
evet en az c1-c2 almamız lazım okullara kabul görmek için ve toelf o kadar kolay değil malesef :)
LSI dil kursunda kayıt oldum arkadaşlar. 7 Ocakta başlıycak kursum inşallah 7aylık. Şu geçen sürede kurs seçmekte ÖSS'de okul seçmek gibi geldi valla ızdırap :)
Burak E.
23-11-2012, 10:27
LSI dil kursunda kayıt oldum arkadaşlar. 7 Ocakta başlıycak kursum inşallah 7aylık. Şu geçen sürede kurs seçmekte ÖSS'de okul seçmek gibi geldi valla ızdırap :)
hayırlı olsun iyi yolculuklar şimdiden :D
Hayırlı olsun :)
hayırlı olsun iyi yolculuklar şimdiden :D
Burak bizde Tuncer M. (http://www.techturkey.com/forum/members/30663-tuncer-m.html) Murat'la birlikte Amerka'ya gitcez birkaç seneye :D Gelcenni ? :D
onursumer
23-11-2012, 11:31
bende gitmeyi düşünüyorum ama hiçbirfikrim yok
yorumlarıını bekliyorum gittikten sonra :)
Sagolun arkadaşlar inşallah güzel geçer, her işlemi kendim yaptım herhangi bi büro ile çalışmadım. Ögrendim bi cok şeyi sonuçta gitmeden orya dair. Yardım etmek isterim onur tabiki bişi danışabilirsin gittikten sonra. ;)
turbo&quattro
23-11-2012, 15:07
Amerika ilgili hersey kagit kurek isi . Vakit varsa ve ugrasirim denilirse her isi kendiniz halledebilirsiniz ;)
Nereye geliyorsun CA da ?
6 Ay california'da yaşadım. Irvine şehrinde. Irvine şehri meşhur Orange County'e bağlı. Şehir olarak dünyanın en güvenli şehirleri sıralamasında en üst sıralarda. fazlasıyla sakin ve düzenli bi yer. plajları ve eğlence hayatı da bi o kadar başarılı ve keyifli. Toplu taşıma diye bişey kesinlikle yok sadece 1 otobüs sistemi kurmuşlar ona da saatleri uydurabilirsen bi şekilde biniyosun :) ben araba almıştım son derece rahat ettim. zaten herkesin araba kullanması şart özellikle orange county'de. ama san diego veya los angeles tercih edersen oralarda toplu taşıma konusunda sıkıntı çekmezsin.
Iyi bir kursa gitmenin yaninda ingilizceni gelistirmen icin bir part time is bulursan daha iyi olur. Dil kurslari direk toefl a hazirlamiyor ne yazik ki, kendin okuyarak ve konusarak gelistirmen lazim dilini. Yabancilarla takilirsan cok rahat olur. Stanford demissin, en az 105, mukemmel bir academic record ve iyi bir resume ister o okullar. Okul isminde takilma bence, kendi bolumunde hangi okullar iyi, mezun olduktan sonra ne yapmak istiyirsun fln bunlari degerlendir...
Boston eglenceli ama bi o kdr soguk..simdiden hayirli olsun
tequila818
23-11-2012, 16:46
San Diego'da orta halli bir eve aylık 1600 dolar kira veriyorduk. Bütçe hesabını iyi yap. :) Hayırlı olsun şimdiden.
Amerika ilgili hersey kagit kurek isi . Vakit varsa ve ugrasirim denilirse her isi kendiniz halledebilirsiniz ;)
Nereye geliyorsun CA da ?
Aynen öyle abi kagıtta herşey vırt mail zırt maillaştık resmen kadınla :) Neyse herşeyim bitti çok şükür perşembe vizeye gidiyorum sabahtan. Kısmetse sonrada 8 ocakta yolculuk. CA'da degilim ben Boston da kayıt oldum tanıdık bi aile yanına gidiyorum.
6 Ay california'da yaşadım. Irvine şehrinde. Irvine şehri meşhur Orange County'e bağlı. Şehir olarak dünyanın en güvenli şehirleri sıralamasında en üst sıralarda. fazlasıyla sakin ve düzenli bi yer. plajları ve eğlence hayatı da bi o kadar başarılı ve keyifli. Toplu taşıma diye bişey kesinlikle yok sadece 1 otobüs sistemi kurmuşlar ona da saatleri uydurabilirsen bi şekilde biniyosun :) ben araba almıştım son derece rahat ettim. zaten herkesin araba kullanması şart özellikle orange county'de. ama san diego veya los angeles tercih edersen oralarda toplu taşıma konusunda sıkıntı çekmezsin.
Teşekkürler bilgi için ama Boston'u tercih ettim okul olarak 21Haziranda biticek kısmetse okulum daha sonrasında CA tarafına geçiçem arkadaşlarımın yanına. Araba konusuna gelincede Bostonda baktım 1 2tane aklımda araba var oraya gidincede galerileri gezicem.
Iyi bir kursa gitmenin yaninda ingilizceni gelistirmen icin bir part time is bulursan daha iyi olur. Dil kurslari direk toefl a hazirlamiyor ne yazik ki, kendin okuyarak ve konusarak gelistirmen lazim dilini. Yabancilarla takilirsan cok rahat olur. Stanford demissin, en az 105, mukemmel bir academic record ve iyi bir resume ister o okullar. Okul isminde takilma bence, kendi bolumunde hangi okullar iyi, mezun olduktan sonra ne yapmak istiyirsun fln bunlari degerlendir...
Boston eglenceli ama bi o kdr soguk..simdiden hayirli olsun
Cok dogru söylüyosun bende iş bakımcam öncelikle ama zaten sosyal birisiyimdir konuşkan girişken okuldaki arkadaşlarımla epey vakit geçiririm ki gittigim ailedede bi çok kişi ile tanıştırıcagını söyledi yaşıtım ve akranım sıkıntı çekmem umarım toefl konusunda.
Stanford üni zaten bütçe olarak aşıcak beni sanırsam ama gittigim ailenin kardeşi o okulda Mühendislik Bölüm başkanı ref. olarak saglam ve okul derecem 2.97ile mezun olup projem ödül aldı. O konudalarda sıkıntı çekmiycegimi düşünüyorum ama master için ayırdıgım bütçeden fazla orası bakalım başka okullarda olur orda araştırıcam.
San Diego'da orta halli bir eve aylık 1600 dolar kira veriyorduk. Bütçe hesabını iyi yap. :) Hayırlı olsun şimdiden.
Kısa bi dönem kalıcagım için CA'da (1 veya 2ay) sıkıntı çekmem galiba kalıcak yer kısmında sagol ama yinede :)
Orda bizim ehliyetler ile araba kullanabiliyor muyuz?
eğer araç kiralarsan bi süre için kullanabiliyorsun evet
ama araç satın alırsan kesinlikle california ehliyeti alman gerekiyor
Tamam teşekür ederim. :) aylık kiralama yapıcam araç almıycam.