Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapıştırıcı tavsiyesi ?
Selamlar.
Alüminyüm malzemeyi sac bir parçaya ne ile yapıştırabilirim ? Parçanın yapıştırılacağı sac parça ısınıyor 60 - 70 dereceleri görüyor bu ısıda kopmayacak uzun vaadeli tutunma sağlayacak yapıştırıcı ne öneriyorsunuz ? Terosan düşünüyorum ancak bu sıcaklıkta mukavemeti ne olur bilmiyorum deneme yanılma yaparak yeri mındar etmek te istemiyorum.O yüzden varsa emin olduğunuz bir yapıştırıcı tavsiyesi istiyorum.
Skyhawk34
18-08-2012, 23:36
sıvı conta nalburlarda satılıyor ancak cok kuvvetlı dgıl yapısır ve sıcaga dayanır
Yuzeylere yuk biniyor mu? Ayrilmamasi icin direnmesi gereken bir guc var mi?
Dayson kullanilabilir. Birde 2 hamuru birlestirip yapistirup 3 4 saat kurumaya birakilan bir malzeme vardi. Hatta renklei sari ve lacivertti. Adini animsayadim simdi. Turk mali. Plastik kazanli radyator tamirinde kullaniliyor hatta
Yüzeye yük binmiyor sadece 5 cm x 5 cm genişliğide 10 mm. alüminyüm parçanın kendi ağırlığı olacak o kadar.Sanırım senin dediğin sun-fix ;
http://www.darendelilerrehberi.com/wp-content/uploads/2011/09/sunfix100_large.jpg
Bu yapıştırıcıyı biliyorum kullanmışlığımda var ama bana işimi görmez gibi geliyor çünkü bu yapıştırıcı taş gibi oluyor yapıştıracağım zemin hem ısınan hemde bayağı titreşimi olan bir zemin zamanla çatlar patlar sonra kalan yapıştırıcı kalıntılarını zeminden sökmek için zeminide mındar ederim olmaz.
Dayson dediğin nedir ? Dayson un bir sürü ürünü var sanırım sende terosan dan bahsediyorsun ? Aslında sıvı contada olabilir sanki
Skyhawk34
18-08-2012, 23:57
son yazdıklarınla sıvı contada karar kılardım ben olsam
3m sıvı conta iş görebilir
Yüzeye yük binmiyor sadece 5 cm x 5 cm genişliğide 10 mm. alüminyüm parçanın kendi ağırlığı olacak o kadar.Sanırım senin dediğin sun-fix ;
Bu yapıştırıcıyı biliyorum kullanmışlığımda var ama bana işimi görmez gibi geliyor çünkü bu yapıştırıcı taş gibi oluyor yapıştıracağım zemin hem ısınan hemde bayağı titreşimi olan bir zemin zamanla çatlar patlar sonra kalan yapıştırıcı kalıntılarını zeminden sökmek için zeminide mındar ederim olmaz.
Dayson dediğin nedir ? Dayson un bir sürü ürünü var sanırım sende terosan dan bahsediyorsun ? Aslında sıvı contada olabilir sanki
Evet bahsetmeye çalıştığım malzeme sun fix'ti. Tutmayacağına inanıyorsan sen bilirsin. ***** nerede nasıl kullanılacağını sen daha detaylı biliyorsun bizden.
Dyson marka çekomastik aslında. Sanayide oto boya malz. satan yerlerde bulabilirsin. elastikiyeti olması gerektiği kadar olan sıcaklıktan etkilenmeyen bir malzeme. Bazı ustalar araçların termostatını takarken sıvı conta niyetine bile sıkarlar araya..
Kaportacılarda kapı çıtası dodik gibi malzemelerin tırnakları kırıksa dysonla yapıştırırlar.
Dayson u araştırdım sanırım bu iş için en iyisi dayson olacak ;
Dayson Genel Amaçlı Poliüretan Mastik (Türkçe) (http://724odeal.com/737-pu-9000-mastik-290-ml.html)
Şansımı dayson ile denicem,herkese çok teşekkür ederim.
Epoksi kullanabilirsin. (Bison veya Pattex)
Dayson u araştırdım sanırım bu iş için en iyisi dyson olacak ;
Dayson Genel Amaçlı Poliüretan Mastik (Türkçe) (http://724odeal.com/737-pu-9000-mastik-290-ml.html)
Şansımı dayson ile denicem,herkese çok teşekkür ederim.
Haydi hayirlisi. İnsallah bir defada biter bu is. Bu arada siz yazinca farkettim dogru yazilisini. Dyson bildigin elektrik supurge markasi:)
Olur böyle bende doğrusunu bildiğim halde cümle içerisinde yanlış yazmışım düzelttim :) Tekrardan teşekkür ederim deneyelim bakalım ne olacak.
BirkanYazici
19-08-2012, 01:18
3m veya bosal sıvı conta işinizi görecektir diye düşünüyorum
Tayfun-E30
19-08-2012, 01:20
Bisonun cift comp. Metal icin olan epoxysini oneririm sunfix gibi degil karamelimsi kivami once oyle donuyor..
_driver_
19-08-2012, 02:45
sanayide iran yapıştırıcısı denilen bi malzeme var ou da araştırın isterseniz
turuncu bi kutusu vardı iki ayrı malzemeyi birbirine karıştırarak hazırlanyo
Teşekkür ederim arkadaşlar iran yapıştırıcısınıda biliyorum bir çok zaman kullanıyorum da ama en iyi seçenek dayson görünüyor şu anda onunla denicem olmazsa sıvı conta yada bison un ürününü denerim.
dayson ,,,,,beyaz ve siyah rengleri var bilgin olsun....sıkacak makineside lazım olacak
mehmetRS
19-08-2012, 18:05
kesinlikle epoksi, karıştırın, basın bölgeye.. kazık gibi oluyor namussuz, hemde ısı mukavemeti var.. egzost manifoldu sacı cızırtı yapıyordu, arasına ondan sıkmıştım, o manifoldda biraz değişti formu ama hep yapışıktı:) 60-70 dereceye cok rahat dayanabilir.
edit : pattex METALolandan alın
Bunlarıda değerlendirecem çok teşekkür ederim :)
başka bir bağlantı türü yapılamıyormu vida vs?
tdipower
19-08-2012, 21:18
tereson kullan birdaha sökemezsin :)
Başka şekilde bağlantı yapamıyorum vida vs. delik delmek istemiyorum.Pattex yada dayson kullanacağım tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim.
tdipower
19-08-2012, 22:19
pattex tavsiye etmem kesinlikle dayson PU sealant işini görecektir :)
Peki bir tavsiye daha istiyeyim bunu araç için soruyorum.Demir malzemeyi yünlü döşemeye neyle yapıştırabilirim :) Aracın yünlü paspaslarına opel amblemi yapıştırmak istiyorum.
tdipower
19-08-2012, 22:49
yünlü malzemelerde 404 gibi epoksi yapıştırıcılar iyi tutuyor :)
Peki bir tavsiye daha istiyeyim bunu araç için soruyorum.Demir malzemeyi yünlü döşemeye neyle yapıştırabilirim :) Aracın yünlü paspaslarına opel amblemi yapıştırmak istiyorum.
Yapıştırmakla uğraşma.
Amblemlerin uçlarına 2 tane somun kaynattır. Somun kalınlığı paspastan kalın olmasın. Paspasın somuna denk gelen yerlerini del(kemer delme aleti ile) arkadan büyük çaplı pul ve kibar başlı bir civata ile sabitle.
Yapıştırma vs ayak altında olan bir yer olduğundan her yıkamada hareket edeceğinden dayanmaz bence
Amblem nikelajlı metal malzeme buna şimdi somun kaynak ettirsem nikelajı bozulmazmı ?
Amblem nikelajlı metal malzeme buna şimdi somun kaynak ettirsem nikelajı bozulmazmı ?
Nikelaj konusunda bilgi ve tecrübem sınırlı. Sonradan kaplama yapılamaz mı? Gaz altı kaynak ile 2 punta attırıp hemen soğutursan su ile falan birşey olmaz sanki. Denemek lazım:)
Buralarda nikelaj kaplayan yok hocam ya trabzonda belki vardır ancak o kadar uğraşmaya değmez o zaman iş çok uzar.Ben yapıştırmayı bir deniyim olmazsa olmaz artık sağlık olsun.Yinede teşekkür ederim.
mehmetRS
19-08-2012, 23:13
perçinleyin gitsin namussuzu :D
edit : plaka tarzı birşey sandım bir an, amblemmiş, percin olmaz o işe sanırım :)