Orijinalini görmek için tıklayınız : Atmaca yavrusu
Arkadaşlar bugün öğlen arabayla ara yol üzerinde ilerlerken bir anda yola düşen birşey fark ettim (kuş türü bişey) tabi her yerde gördüğümüz bir kuş türü değil. Yol ortasındaydı ve uçamıyordu. Araçtan indim ve resimdeki yavruyla karşılaştım. İnternetten araştırdım ama tam olarak ne yapacağımı bilemedim. Yavru bir atmaca ne yapabilirim ? Besleyen veya ilgilenen varsa tören eşliğinde teslim edebilrim :D yada sağlıklı nasıl besleyerek yavru atmacanın gücünü toplamasına nasıl yardımcı olabilirim ?
http://c1208.hizliresim.com/10/n/c2ntg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://c1208.hizliresim.com/10/n/c2nts.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
veterinerler bu konuda yardımcı olur ilgili yerlere yönlendireceklerdir. Ölmesin yazık..
Veterineri aradım yaralı değilse bişey yapamayız dediler. Yavru olduğundan besleyin uçabilcek gücü toparladığında salın dedi.
veterinere götürene kadar sende kalacaksa, ufak tavuk parçalarıyla besleyebilirsin.
haşlanmış yumurtanın sarısını da yer.
Yavru olduğu için çiğ et yiyebilirmi arkadaşlar ?
Yavru olduğu için çiğ et yiyebilirmi arkadaşlar ?
yer yer :)
çok ufak hale getirilmiş kuşbaşı tavuk eti ve haşlanmış yumurtanın sarısını verebilirsin ama yumurtayı abartma :)
kırmızı et verme.
kıyma versem olurmu ? yumurtanın sarısını hasta olanlar için veriliyormuş netten öyle okudum.
HondatugraL
20-08-2012, 18:46
baykuşlar ıslak kedi köpek maması yer atmacada yer gibime geliyor bi dene derim 2.5 tl kutusu. ;)
kıyma versem olurmu ? yumurtanın sarısını hasta olanlar için veriliyormuş netten öyle okudum.
kırmızı et pek sağlıklı olmuyor.
Yumurtayı çok abartmadığın sürece sıkıntı yok. Hastalık zamanı bağışıklığı ve gücünü toparlaması için verilir. Zaten sendeki de şu anda güçsüz sayılır. O yüzden problem olmaz.
istanbulda nerdesin ?
Eray Yümsel
20-08-2012, 18:48
bende dun baykus yavrusu buldum azkaldi kediler goturuyodu simdi pampamla takiliyoruz :D
baykuşlar ıslak kedi köpek maması yer atmacada yer gibime geliyor bi dene derim 2.5 tl kutusu. ;)
ıslak kedi maması aldım iyice küçülttüm ama yemiyor :(
kırmızı et pek sağlıklı olmuyor.
Yumurtayı çok abartmadığın sürece sıkıntı yok. Hastalık zamanı bağışıklığı ve gücünü toparlaması için verilir. Zaten sendeki de şu anda güçsüz sayılır. O yüzden problem olmaz.
istanbulda nerdesin ?
beşiktaş balmumcu
anadolu yakası olsaydı alırdım ben iyileşene kadar.
Eğer balkonun varsa orda bi süre tutarsan, kendine gelince zaten gider. Az birazda parçalanmış ufak ufak tavuk derisi verirsen gücünü toplar.
kolay gelsin :)
bende dun baykus yavrusu buldum azkaldi kediler goturuyodu simdi pampamla takiliyoruz :D
bende pampamı buldum sanırım ama hiç samimi bakmıyor kereta :D
anadolu yakası olsaydı alırdım ben iyileşene kadar.
Eğer balkonun varsa orda bi süre tutarsan, kendine gelince zaten gider. Az birazda parçalanmış ufak ufak tavuk derisi verirsen gücünü toplar.
kolay gelsin :)
teşekkür ederim, yarın anadolu tarafına geçme ihtimalim var eğer bakmayı düşünürsen haberleşiriz, tabi benim karşıya geçmem kesin olursa.
Bayrampaşalı
20-08-2012, 19:04
abı aldım bunu verme kımseye :)
abı aldım bunu verme kımseye :)
Beşiktaş tayım iş yerine gel al o zaman. Hem çay içer laflarızda.
ProdriveSTI
20-08-2012, 19:09
Tofaş'ın yıllardır günyüzüne çıkmamış modeli,Tofaş Atmaca :D
Bayrampaşalı
20-08-2012, 19:10
Beşiktaş tayım iş yerine gel al o zaman. Hem çay içer laflarızda.
abi istanbulda degılım ben suan safranboludayım nasıl etcez bı ıkı gun bakamazmısın :)
abi istanbulda degılım ben suan safranboludayım nasıl etcez bı ıkı gun bakamazmısın :)
Bakmasına bakimde bişey yemiyorki :( zorla su içiyorum, oda damla damla, bazen uyuyor gibi çöküp hareketsiz kalıyor bazende yerinde durmuyor.
Bayrampaşalı
20-08-2012, 19:15
Bakmasına bakimde bişey yemiyorki :( zorla su içiyorum, oda damla damla, bazen uyuyor gibi çöküp hareketsiz kalıyor bazende yerinde durmuyor.
abı bırazdan hatunla konusucam ben yarın senden alır o halleder bıseyler besler telefonum cekse detaylı konusurduk senınle alıyım bı kendıne gelsın hayvan :(
abı bırazdan hatunla konusucam ben yarın senden alır o halleder bıseyler besler telefonum cekse detaylı konusurduk senınle alıyım bı kendıne gelsın hayvan :(
Gören duyanda yavru cağıza işkence ediyom sancak :D neyse gel alda kendine gelsin yavrucak :)
Atmacalar evcilleştirilebilir biraz internette araştırırsan detaylı bilgiler var belli bir büyüklüge gelmeden salma bence kedilere yem olmasın zavallı
Atmacalar evcilleştirilebilir biraz internette araştırırsan detaylı bilgiler var belli bir büyüklüge gelmeden salma bence kedilere yem olmasın zavallı
Evet evcilleştirilebiliyor ama benim böyle bir amacım yok, besleyen varsa alır yoksa yeterli güce kavuştuğunda salarım.
Dostum babam veteriner istersen yarın alabilirim bı süre bakarız tukkanda
Dostum babam veteriner istersen yarın alabilirim bı süre bakarız tukkanda
Memnun olurum ama Mesut arkadaşımız alıp bakacağını yazdı, eğer durum değişirse haberleşiriz.
Ok Mesut almazsa 05459104063 dükkan Nişantaşı'nda zaten gelir alırım :)
Ok Mesut almazsa 05459104063 dükkan Nişantaşı'nda zaten gelir alırım :)
Tamamdır kardeşim, sanırım yarına netleşir ararım seni.
Tiger_VTi
20-08-2012, 19:51
atmacanın eti yenir mi ki? :D
hayvan kirlangic yavrusu, atmaca degil ben de besledim, kiyma ile besle ben tahil ile beslemistim , yaşatamamıştım.
annesi hastaları yuvadan atar, veterinere götürsen iyi olur
ha bu arada kerkenez de besledim ( bir tur yirtici kus), inan buna bakmak daha zor.
Kirlangiclar tuneklere konamazlar sadece dikey durabilirler, ona bir yuva yap icine koy, sicak dursun yoksa cok usur
emretorlak
20-08-2012, 20:26
atmacanın eti yenir mi ki? :D
Yaralı veya hasta bir hayvan yenmez dostum hem insani hem ahlaki hem de dini açıdan ayıptır yakışıksızdır günahtır! Şakası bile gereksiz ucuz bir sohbettir.Talihsiz bir post olmuş.
Atmacayı ufalanmış tavuk eti ile besleyebilirsin.Stres altında ölürler.Rahat hissedebileceği gözlerden uzak bir yerde tutun.Karadenizli bir arkadaşımız çıkarsa gereken detayları verecektir bakımı ve beslenmesi konusunda fazlaca değer verdikleri bir hayvandır:)
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar mümkün olduğunca el sürmemeye ve ürkütmemeye çalışıyorum, umarım yaşatabiliriz.
arkadaşlar hayvan atmaca değil KIRLANGIÇ!
belediyeyi ara gelip alıyorlar, orman işlerine teslim ediyolar sonra ;)
kargaları bile alıp gerekli tedavilerini yapıp doğaya salıyolar, bu yavruyla kesin ilgilenirler..
arkadaşlar hayvan atmaca değil KIRLANGIÇ!
Ben atmacaya benzettiğim için konu başlığınada atmaca yazdım. Yönetim değiştirirse iyi olur.
belediyeyi ara gelip alıyorlar, orman işlerine teslim ediyolar sonra ;)
kargaları bile alıp gerekli tedavilerini yapıp doğaya salıyolar, bu yavruyla kesin ilgilenirler..
Belediyeyide aradım en yakın yer olarak sarıyer e getir dediler, kenileri almıyormuş, birde bayram tatilindeler :(
sitede veteriner var mı? ne yer acaba bu hayvan, kıyma denesene, bir de şırınga ile su ver garibe
sitede veteriner var mı? ne yer acaba bu hayvan, kıyma denesene, bir de şırınga ile su ver garibe
atmaca olduğunu düşünerek ıslak kedi maması, kıyma, ekmek kırıntısı, galete kırıntısı verdim ama hiç birini yemedi, zorla biraz su içirebildim.
Kanku baba veteriner ama ist dısında Mesut almazsa ben alırım yarın asistan var o bilir
Yavru cağız epeyce sakinleşti ve halsiz bir şekilde duruyor :(
şırınganın içine biraz kıyma koyup versene
doğanada böcek yediklerine göre yemesi lazım kıymayı.
kaşıkla hayatta yemiyor, şırınga ile ağzına tıkıcan
şırınganın içine biraz kıyma koyup versene
doğanada böcek yediklerine göre yemesi lazım kıymayı.
kaşıkla hayatta yemiyor, şırınga ile ağzına tıkıcan
Şuan işyerindeyim şırınga bulmam çok zor :(
şöyle birşey yazmışlar
Benim var şu anda... ben ilk önce serçe sandım , yavru serçe nasıl beslenir falan yazdım mama tarifi verdi birisi onu yaptım .Kırlangıç olsada yedi.
tarif şöyle
1 petibör bisküvi eziceksin. Sonra süt koycaksın içine (çok sulu olmıycak mama gibi olcak)sonra yumurta sarısından da biraz koyacaksın . kürdanın ucuyla yedireceksin bu kadar ,benimki şimdi karnını doyurdu suyunu içti uyuyor bide suyu da içirmen gerekiyor kendin ben şişe kapağına koyuyorum ,uzatıyorum .bıraz gagasına değdiriyorum içiyo bidaha değdiriyorum içiyo .. sonra doğduğunu anlaarsın zaten
şöyle birşey yazmışlar
Benim var şu anda... ben ilk önce serçe sandım , yavru serçe nasıl beslenir falan yazdım mama tarifi verdi birisi onu yaptım .Kırlangıç olsada yedi.
tarif şöyle
1 petibör bisküvi eziceksin. Sonra süt koycaksın içine (çok sulu olmıycak mama gibi olcak)sonra yumurta sarısından da biraz koyacaksın . kürdanın ucuyla yedireceksin bu kadar ,benimki şimdi karnını doyurdu suyunu içti uyuyor bide suyu da içirmen gerekiyor kendin ben şişe kapağına koyuyorum ,uzatıyorum .bıraz gagasına değdiriyorum içiyo bidaha değdiriyorum içiyo .. sonra doğduğunu anlaarsın zaten
Teşekkürler hemen deniyorum.
yumurta sarısı çiğ olarakmı koyulacak ?
yavuz364
20-08-2012, 22:20
Baykuş besliyorduk bi aralar, besleyemeyecek gibi olursan bizim bahçe müsait abi buyur gel :)
Yuva bile hazır, baykuşun yuvası duruyor..
Yarına kadar yaşatmaya çalışıyorum, yarın daha bilgili arkadaşlara teslim edicem, eğer durumlarda değişiklik olursa ararım seni.
kadioglu
20-08-2012, 23:56
Kırlangıçlar etçil değiller.Yalnız tarifteki yumurta hariç verilebilir.Eğer gerçekten yavruysa cımbız gibi bir şeyle hafif gagasına dokun.Ağzını açması gerekir.Ama bana sanki pek yavru değilmiş gibi göründü.Yarına kadar ölmez korkmaya gerek yok.Pipetle su içirebilirsin.Pipetin bir ucunu tıkarsın gagasını açıncada bırakırsın.Ama işin püf noktası yiyeceğide suyuda annesinin veriyor olmasını sağlamakta.Muhtemelen uçma dersleri esnasında düşmüştür.
Allah kolaylık versin.
Teşekkürler ilginize umarım yaşamasını ve hayata tutunmasını sağlıyabiliriz.
bu kırlangıç pek yavruya benzemiyor kanat açıklığına göre.. yaralı ya da hasta olabilir. bence hemen veterinere götürmek gerek..
Ben veteriner hekimim çekilin kenara :D
Hep yapmak istemiştim :D
Kuş yavrularına bakmak çok zordur yemek istemeyebilir gayet normal
kendi deneyimim zorla besleyebilirsin yani ağzını açacaksın yiyeceği ağzına tepeceksin küçük lokmalar halinde abartıp hayvanı boğmadan
Kırlangıçlar genelde böcek türleri ile beslenirler. Küçük parçalar halinde dalak vs verilebilir.
Yumurta yedirebilirsin sıkıntı olmaz.
Ne yaparsan yap başarılı olamayabilirsin bu gayet normal çünkü tüm kanatlı hayvanlar çok duyarlı hayvanlardır ölebilir. Hele de yavrular.
Sıcaklık çok önemli özellikle yavrular vucut ısılarını kendileri dengeleyemezler
Üşüdüğünü anlamak için ayaklarını yanağına değdir. soğuk hissedersen anlaki üşümüştür. Ayakları senin yanağınla aynı sıcaklıkta olmalıdır.
Tiger_VTi
21-08-2012, 11:38
Yaralı veya hasta bir hayvan yenmez dostum hem insani hem ahlaki hem de dini açıdan ayıptır yakışıksızdır günahtır! Şakası bile gereksiz ucuz bir sohbettir.Talihsiz bir post olmuş.
şaka anlamında söylemiştim abi, etçil bir kuşun etinin yenmeyeceğini biliyorum, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
GokhanE.
21-08-2012, 11:51
Cok karizmatikmis kerata, dogaya tekrar kazandirabilirsiniz umarim.
ölür abi o kuş kanadı kırık arap bülbülü bulmuştum o da yemiyordu zorla su içiriyorduk bişeler veriyorduk ertesi gün gözleri şişti sonrada öldü
M.degirmen
21-08-2012, 17:02
abi tavuk cigeri yiyor atmacalar hemen yapıştır hem ekonomik :)
M.degirmen
21-08-2012, 17:05
hayvan kırlangıç kuyruk yapısına bakarsanız direk çözersiniz
Arkadaşlar kuşumuzu "mmustu" arkadaşa teslim ettim dün, babası veteriner umarım bizim dilimizden daha iyi anlayıp besliyeceklerdir. Elimden geldiğince zorda olsa beslemeye çelıştım so durumunu mmustu arkadaşım burdan paylaşır sanırım.
hayvan kırlangıç falan değil bu arada ;) Ebabil kuşu
ilk tetkiklerinde kırığı çıkığı yoktu halsiz düşmüş kemik gelişimi falan kötüydü vitamin veriyorum 2 gündür baya hareketlendi sanırım hafta sonu doğaya geri döner
alperkirman
22-08-2012, 19:38
mutlu son:)
Patisever
22-08-2012, 20:55
ilk tetkiklerinde kırığı çıkığı yoktu halsiz düşmüş kemik gelişimi falan kötüydü vitamin veriyorum 2 gündür baya hareketlendi sanırım hafta sonu doğaya geri döner
:bravo::icon_tup:
Burdanda tekrar teşekkür ederim sana kardeşim, umarım ufakta olsa bir faydamız olmuştur.