Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : FSi MOtora Lpg oluyor mu?

phoenixs
20-08-2012, 21:52
golf yada a3 almayı düşünüyorum 8 valve araba istemiyorum daha önce sizlere sormuştum uzak durun demiştiniz baktım golf 5 lerin tüm 16 valve leri fsi motor tsi olayına hiç girmek istemiyorum golf fsi sportline mükemmel donanıma sahip a dan z ye ve fiyatı uygun yalnız lpg ile uyumunu merak ediyorum sıkıntı oluyor mu taktıran varmı faydası oluyor mu ?

yada a3 düşünüyorum tek kapı fsi motor çünkü düz 1.6 motor lar için a3 ler gitmiyor ve çok yakıyor fenan deniyor en azından fsi alayım ki lpg taktırayım 16 valve olsun

Fsi a lpg konusunda net bi bilgisi olan varmı ? aslında sormak istediğim bu

İYİ BAYRAMLAR

huygun35
20-08-2012, 22:03
evet takılıyor benim amcam bu işi yapıyor ordan bılıyorum.

yusufcan_k
20-08-2012, 22:15
yan komşumda var 2008 sportback 1.6 tüplü araç bir ara ayar tutmuyordu ve benzinden fazla yakıyordu şu an gayet memnun :) takılıyor sorunsuz bi şekilde

onursumer
20-08-2012, 22:43
Lovato son donemde iddali

Tsi fsi gdi tum turlere uyguluyorlar

tdipower
20-08-2012, 22:44
takılıyor fakat çok fazla tasarruf yaptığı söylenemez :)

phoenixs
20-08-2012, 23:55
:) sağolun yaw çok fazla derken benzinden çok daha iyidir :) hocam

ygtrn
20-08-2012, 23:58
takılıyor ancak fsi motorlar drect enjeksiyon olduğu için, yanma odasında bulunan enjektörler kapalı kaldığı zaman aşırı sıcaktan bozuluyor, bu bozulmayıda önlemek için malesef az bir miktarda oem enjektörlerden benzin püskürtülerek enjektörlerin bozulması engelleniyor ve bu şekilde istediğiniz ekonomiyi elde edemiyorsunuz.... normal bir lpg li araçta ortalama %40 ekonomi sağlarken bu sistemle %20 kadar sağlıyorsunuz ve taktırdığınız kitin kendini amorti etmesi bi hayli zaman alıyor....

tabi şuan sıvı püskürtmeli sisetemler piyasaya çıktı, bu sistemlerin en büyük avantajı aracın kendi enjektörlerini kullanıyor olması... bu şekilde lpg ile tam ekonomi sağlanıyor...

PRINS BLGE DSTRBTR ANKARA - STANBUL - KAYSER (http://www.prinslpg.com.tr/site/Prins_Bolge_Distributoru/max.asp)
LPG Dönüşümünde Devrim! Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi (http://www.vialle.com.tr/lpg_nedir.aspx)

Nightfish
21-08-2012, 07:36
takılıyor ancak fsi motorlar drect enjeksiyon olduğu için, yanma odasında bulunan enjektörler kapalı kaldığı zaman aşırı sıcaktan bozuluyor, bu bozulmayıda önlemek için malesef az bir miktarda oem enjektörlerden benzin püskürtülerek enjektörlerin bozulması engelleniyor ve bu şekilde istediğiniz ekonomiyi elde edemiyorsunuz.... normal bir lpg li araçta ortalama %40 ekonomi sağlarken bu sistemle %20 kadar sağlıyorsunuz ve taktırdığınız kitin kendini amorti etmesi bi hayli zaman alıyor....

tabi şuan sıvı püskürtmeli sisetemler piyasaya çıktı, bu sistemlerin en büyük avantajı aracın kendi enjektörlerini kullanıyor olması... bu şekilde lpg ile tam ekonomi sağlanıyor...

PRINS BLGE DSTRBTR ANKARA - STANBUL - KAYSER (http://www.prinslpg.com.tr/site/Prins_Bolge_Distributoru/max.asp)
LPG Dönüşümünde Devrim! Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi (http://www.vialle.com.tr/lpg_nedir.aspx)

Bu sistem tutarsa FSI fiyatları tavan yapar. LPG takılamıyor diye 2. elde bayağı uygun fiyatlara veriyorlar. 2.0 FSI ağzına kadar dolu Passatlar 30 lira. Kesin takılabileceğini bilsem gider bugün alırım bi tane.

brs852
21-08-2012, 20:19
takılıyor hem benzin hemde lpg aynı anda mı tüketiyordu o tip bi muhabbet vardı pek tasarruf sağlamadığı söyleniyor...

TayfunS
21-08-2012, 21:03
Lpgyi düşünmüyorum da, uzun yolda çok memnunum, şehir içinde adamın ocağına incir ağacı diker.

onursumer
21-08-2012, 21:45
Bu sistem tutarsa FSI fiyatları tavan yapar. LPG takılamıyor diye 2. elde bayağı uygun fiyatlara veriyorlar. 2.0 FSI ağzına kadar dolu Passatlar 30 lira. Kesin takılabileceğini bilsem gider bugün alırım bi tane.

kesin takılıyor o konuda bir sıkıntı yok

ama çok fazla verim alınmadığını duymuştum benzinle beraber yaktırıyorlardı

bu lovatonun lpdi sistemini incelemek lazım orjinal enjektorlari kullandığı için eski sorunların ortadan kalkmış olması gerekiyor

l

leader_T
21-08-2012, 22:49
Prins'in sistemi var ve takılıyor.

multispace
22-08-2012, 04:01
takılıyor ancak henüz yaygınlaşmadı diye biliyorum

suk3b3
07-10-2013, 19:11
Konu hortlamis olacak ama suan 1.6 fsi passata tüp takılıyor mu ? Takarlarsa nerde ne kadar ?

GÖKTÜRK
07-10-2013, 19:17
eski lpgli aracımızın ustası ankarada 4000 4500tlden başladığını söylemişti tokatda yapan var mıdır bılmıyorum ama sizin büyük ihtimalle ankaraya falan gelmenız gerekebılır