Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 BMW 3.20i Hakkında
ENGINeer
20-08-2012, 23:57
Arkadaşlar öncelikle hepinizin mubarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Foruma ilk defa bir soru yönelteceğim. modifiye hususunda değil. ben sevmiyorum açıkçası modifikasyon olayını.
Daha önce hiç BMW kullanmadım. ancak kısmetse bayram dönüşü orjinal 120.000 km'de otomatik vites olan individual paket 97 model bir BMW 3.20i alıyorum. Biliyorsunuz bunlar M52 motor. Hiç kullanmadığım için soruyorum ki bu araçların kronik sıkıntıları nelerdir? kilometresi çok iyi olduğu için motor yönüyle çok korkum yok tabi ki mototest sonuçlarına göre bakacağız. Beni olabilecek sıkıntılar hususunda aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada araçta LPG var. ama maalesef prince ya da telefleks değil :( zavoli takmışlar. sizce zavoli sıkıntı verir mi?
Teşekkürler...
CasabLanca
21-08-2012, 00:15
bmwde bu kilometre devede kulak
zavollide bence başarılı bir lpg kiti montajıda güzel yapıldıysa rahatlıkla alınır
ENGINeer
21-08-2012, 00:25
Anladım üstadım. peki sizce zavoliyi söktürüp telefleks taktırsam, bu sökme işleminin zararı olur mu yoksa hiç bulaşma bin öyle mi dersiniz? malumunuz telefleks ve prince'leri manifolttan uyguluyorlar. bu da hem performansa hem de yakıt tüketimine etkili oluyor. üstelik LPG'nin motoru yorma payı da azalıyor.
CasabLanca
21-08-2012, 00:31
Anladım üstadım. peki sizce zavoliyi söktürüp telefleks taktırsam, bu sökme işleminin zararı olur mu yoksa hiç bulaşma bin öyle mi dersiniz? malumunuz telefleks ve prince'leri manifolttan uyguluyorlar. bu da hem performansa hem de yakıt tüketimine etkili oluyor. üstelik LPG'nin motoru yorma payı da azalıyor.
bence zavoli telefleksden daha kullanışlı
1.8 4motion boramda telefleks takılıydı çok sorun yaşadım, kendim servisde çalışırken zavolinin bölge bayisine yönlendiriyorduk araçları herkes memnundu
Tayfun-E30
21-08-2012, 00:32
Arabayi guzel guzel inceleyin almadan kesinlikle cunki bence kmsinin yalan olma ihtimali yuksek..
ENGINeer
21-08-2012, 00:43
bence zavoli telefleksden daha kullanışlı
1.8 4motion boramda telefleks takılıydı çok sorun yaşadım, kendim servisde çalışırken zavolinin bölge bayisine yönlendiriyorduk araçları herkes memnundu
bakın bu beni çok rahatlattı. çok teşekkür ederim.
Kilometre hususunda da tabi gerekli tüm incelemeleri yaptıracağım. Lakin şu dikkatimi çekti aracı gördüğümde Tramer sistemden sorgulama yaptırdım. ve bir önceki araç muayenesi 2010 yılında yapılmış ve araç kilometresi 104562 imiş. bu araç 2. el ve memleketlimden alacağım. ondan önceki sahibi tek elden binmiş. olaki sıfırladı ise kilometreyi bunu 2003'ten önce yapmış olmalı çünkü o zaman tramer kayıtları yoktu yanı açıkçası şu anda kilometre oynanması riski %40 falan. aracın kilometresini düşürebilirsiniz ancak muayene kayıtlarını düşüremezsiniz. acaba muayene kayıtlarına bir müdahele yapılması söz konusu olabilir mi? yani böyle bir yanlışlık kayıtlarda açığa çıkar...
CasabLanca
21-08-2012, 00:45
2010 yılında da araç o kilometredeyse muhtemel orjinaldir. yine birçok detaydan belli eder kendini. iç aksamlarından özellikle; direksiyonu, koltukları, vites topuzu, göğüs kuşakları, havalandırmalar
mikrop 28
21-08-2012, 10:53
ustadım sanada hayırlı bayramlar ben su zamana kadar 5 tane bmw sahıp oldum e36 98 3.28cı bındım 2 sene allahıma sukur benı hıc uzmedı ben onu uzdugum halde benı sadece arabnın demıs oldugun km canımı sıktı ona baktr uzmezsen omur boyu bınersın hıc bır hastalıgıda yok aksıne bence e30 dan sonra en saglam kasa we yakısıklı kasa 36 yag eksıltme falan fılan hepsınde war bazen okuyorum yok yag eksıltıyolar falan fılan dewırlı makıne oldukları ıcın normal hıc korkma lpg olayındanda adam gb baktır cok dogru secım sımdıden hayırlı olsun...
serkanokan
21-08-2012, 11:26
Performans herkese farkli gelebilir, goreceli bi kavramdir ama otomatiklerin performansi cogu insana yetersiz geliyor. Almaya gittiginizde Ozellikle yokuslu yerlede kullanin, tatmin ederse eger problem yok sonucta siz kullanacaksiniz.
Headshot
21-08-2012, 16:41
Kilometresi büyük ihtimal geri çekilmiş olabilir,tabiki çekilmemiş olması temennimiz.
Tramer mesajlarına kesinlikle inanmayın aracınızın motor-şasi numarasını sigortacınızdan sorgulatın.
Ayrıca kapı fitillerine,içinde herhangi bir eksiğinin olmadığına iyi bakın derim Bmw kullanılan arkadaşlar bilirler hiç umulmadık parçaları çok ucuz ama herhangi küçük 5 tl bile etmez dediğiniz parçaları 100-150tl çıkabiliyor.
Birde diferansiyelin şaseye bağlandığı noktalara çok dikkat edin,***** 97 model araba illa ki metal yorgunluğu olmuştur.Şaseye bağlantı noktasında herhangi bir kopukluk yada çatlak ilerleyen dönemlerde sizi çok üzebilir.
Şuanlık aklıma gelenler bunlar,saygılar :)
türker42
21-08-2012, 16:54
Arkadaşlar öncelikle hepinizin mubarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Foruma ilk defa bir soru yönelteceğim. modifiye hususunda değil. ben sevmiyorum açıkçası modifikasyon olayını.
Daha önce hiç BMW kullanmadım. ancak kısmetse bayram dönüşü orjinal 120.000 km'de otomatik vites olan individual paket 97 model bir BMW 3.20i alıyorum. Biliyorsunuz bunlar M52 motor. Hiç kullanmadığım için soruyorum ki bu araçların kronik sıkıntıları nelerdir? kilometresi çok iyi olduğu için motor yönüyle çok korkum yok tabi ki mototest sonuçlarına göre bakacağız. Beni olabilecek sıkıntılar hususunda aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada araçta LPG var. ama maalesef prince ya da telefleks değil :( zavoli takmışlar. sizce zavoli sıkıntı verir mi?
Teşekkürler...
çok önyargılı konuşuyorsun veya öyle bilgilendirdiler seni. zavoli telefleksten daha iyi uyum sağlar, vede km düşürülmüş olabilir, dyno şart
cerkez_kral
22-08-2012, 12:40
genellikle yag yakar sensör arızası ve akışmetre sıkıntısı olur çok hırpalarsan difransiyel kendini bırakır onun dışında motoruna bişey olacagını zannetmiyorum bakımlıysa tabii