PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel MAP Sensör hatası

VoodooRush
21-08-2012, 21:25
Geçenlerde Map sensörüm bozuldu araç yolda giderken vs. stop ediyordu. Aracı çalıştırdığımda gaza basmama rağmen hiçbir şey yapmıyormuşum gibi araba stop ediyor yine. Daha sonra arıza kodunu (P2279) opcom ile silince araç çalışıyor. Ama bir süre sonra yine aynı şekilde hata vermeye devam ediyor. Bunun yanında P0237 kodlu silinmeyen bir arıza kodu daha oluşuyor araçta.

En son MAP sensörünü değiştirip işi çözdüğümü düşünüyordum ama 1000-1500 km sonra yine aynı şey oldu. Aynı hata kodları aynı davranış. Map sensörünün kablosu sökünce araç çalışıyor ancak 0.25 barın üzerine çıkmıyor basınç.

Sorun nereden kaynaklanır, fikri olan var mıdır?

P2279 : Boost Pressure Sensor Circuit Range/Performance
P0237 : Boost Pressure Sensor Circuit Low Input

Sensör Kodu : 0 261 230 042

Bu arada bir iki gün içinde çıkma/sıfır bu sensörden bulabilen olursa haber versin lütfen.

KA®ANLIK
21-08-2012, 21:37
Geçenlerde Map sensörüm bozuldu araç yolda giderken vs. stop ediyordu. Aracı çalıştırdığımda gaza basmama rağmen hiçbir şey yapmıyormuşum gibi araba stop ediyor yine. Daha sonra arıza kodunu (P2279) opcom ile silince araç çalışıyor. Ama bir süre sonra yine aynı şekilde hata vermeye devam ediyor. Bunun yanında P0237 kodlu silinmeyen bir arıza kodu daha oluşuyor araçta.

En son MAP sensörünü değiştirip işi çözdüğümü düşünüyordum ama 1000-1500 km sonra yine aynı şey oldu. Aynı hata kodları aynı davranış. Map sensörünün kablosu sökünce araç çalışıyor ancak 0.25 barın üzerine çıkmıyor basınç.

Sorun nereden kaynaklanır, fikri olan var mıdır?

P2279 : Boost Pressure Sensor Circuit Range/Performance
P0237 : Boost Pressure Sensor Circuit Low Input

Sensör Kodu : 0 261 230 042

Bu arada bir iki gün içinde çıkma/sıfır bu sensörden bulabilen olursa haber versin lütfen.

Ozel Opel Servisi, Opel Yedek Parca ve Acil Yol Yardm, Tamir - Bakm Hizmetleri (http://www.ozelopelservisi.com)

yukarıdaki adresteki iletişim bilgilerinden Selim Usta ile iletişime geçersen, elinde sıfır ve ikinci el olarak elinde olabilir sensörler,

kolay gele,

VoodooRush
22-08-2012, 10:23
Ozel Opel Servisi, Opel Yedek Parca ve Acil Yol Yardm, Tamir - Bakm Hizmetleri (http://www.ozelopelservisi.com)

yukarıdaki adresteki iletişim bilgilerinden Selim Usta ile iletişime geçersen, elinde sıfır ve ikinci el olarak elinde olabilir sensörler,

kolay gele,

Telefonda görüştüm kendisiyle. O da aşağı yukarı düşündüğümüz şeyleri söylüyor. Sensöre gelen voltajların ölçülmesi lazım, muhtemelen o tarz bir şeyden kaynaklanıyordur diyor.

BthnKrkt
22-08-2012, 10:54
Benim araçta p0237 arızası veriyor ve silinimıyor. Turbo selenoid valfi değiştirildi ama herhangi bir değişme yok araçta. Aracım astra h gtc 1.9cdti. Turbo devreye hiç girmiyor, westgate hiç hareket etmiyor. Yarın sabah yetkili servise götürcem bakalım ne çıkcak.

BlackEmperor
22-08-2012, 11:01
araçta filtre yazılım vs var mı ?

pureal
22-08-2012, 11:03
araçta filtre yazılım vs var mı ?

açık tip filtre ve komple eksoz var yanlızca

BlackEmperor
22-08-2012, 11:13
egr yi temizleyip orj filtreyi takıp tekrar deneyin,

edit: birde gaz kelebeğini temizleyin garanti olsun bu yazdıklarım map sensörün doğru ölçtüğüne emin isen yapılacak işler

VoodooRush
22-08-2012, 22:39
egr yi temizleyip orj filtreyi takıp tekrar deneyin,

edit: birde gaz kelebeğini temizleyin garanti olsun bu yazdıklarım map sensörün doğru ölçtüğüne emin isen yapılacak işler

Egr'yi bi bulsam. Gaz kelebeği yeni temizlendi.

Bu arada son durum: Map sensörüne giren fişte oksitlenme vardı. Onu temizledim sensörü söküp hava vs. tuttum. Şu an sadece 2279 yanıyor sensör takılıyken. Hava kaçağı vs. şeklinde yorumlar var internette.

turbo27
22-08-2012, 22:59
beyınde sıkıntı var gıbı,map sensörünü ya yanlıs okuyor,yada okumuyor...

kerem54
22-08-2012, 23:26
beyinde sıkıntı olsa map sensörünü söküncede aynı dawranmazmı ? bunda sensör takılıyken araç stop ediyor sensörü sökünce düşük basınçta olsa çalışıyor

turbo27
22-08-2012, 23:32
beyinde sıkıntı olsa map sensörünü söküncede aynı dawranmazmı ? bunda sensör takılıyken araç stop ediyor sensörü sökünce düşük basınçta olsa çalışıyor

map sensörünü değişmişler yıne aynı arıza cıkmıs ortaya..

VoodooRush
23-08-2012, 11:25

Beyindeki sıkıntı arıza okuma cihazlarında çıkmazsa nasıl bulabiliriz? Fikrin var mı?

turbo27
23-08-2012, 11:48
aracınız dizelmı benzınlımı?

pureal
23-08-2012, 12:55
aracınız dizelmı benzınlımı?

corsa opc araç...

Vtec_2
31-03-2013, 19:03
Konuyu tekrardan hortlatiyorum. Dun itibariyle arabamda gtc 1.6 turbo motor ariza isigi yandi. Cihaza baglattigimizda turbo valfi hata veriyor. Arizayi sildirdim fakat isik bi yaniyor bi sonuyor. Bunun sebebi ne olabilir. Turbo valfimi yada valfe bagli borular vs flnmi ?
Aracimda dp komple egzost ve yazilim var. Sali gunu havalar daha isinmadan birde intercooler koyucam.
Yardimlar icin smdiden tesekkuler.

Vtec_2
31-03-2013, 19:22
Yokmudur bilgisi olan.

BlackEmperor
31-03-2013, 19:51
kat iptalinden sonra motor ışığı yanar söndürürsün bi 500 km gidersin yanar tam olarka hata kodu ne ?

levent
31-03-2013, 20:08
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/151832-p0299-veya-turbo-basincinin-dusmesi-arizasinin-muhtemel-bir-cozumu.html#post6743383

Buna benzer bir durum olabilir diye düşündüm.

Vtec_2
31-03-2013, 20:32
kat iptalinden sonra motor ışığı yanar söndürürsün bi 500 km gidersin yanar tam olarka hata kodu ne ?

Sanirim 279 du hata kodu. Fakat kat iptali yapali cok oldu. Yolda seyir halindeyken yanip sonuyor. Gtc nin turbo valfide yok gbi bsey. 1.3 cdti larda cok sık gorunen bi olaymis.

BlackEmperor
31-03-2013, 20:44
internette egr valfini işaret ediyor ama diğer olasıklıklar map sensörü , intercooler veya borularda hava kaçağı , muhtemelen borularda bi delik gibi bişey var ısınınca açılıyor ve hava kaçağı oluyor, bu gibi yorumlar var nette yabancı forumlara bi bak kaçak var mı diye bi baktır birde leventin verdiği linki bi incele istersen

Exactly - some part of the intercooler could be split and opening up under boost, causing a leak. These can be tricky to find

It was the inter cooler on mine when showing this fault code. Light would keep flicking on and off, even though there was no obvious damage to it.

It probably wont be obvious, if it is a hole in the intercooler or leak in a pipe it might not manifest until the parts are hot and expanding

buda sorun yaşayan kişini son yorumu

update!!

apparently the last time it was in they repaired a split hose, this time they replaced the hose and all seems great! 150 miles without a flicker of the dreaded light!

thanks all for your suggestions and advice!

Vtec_2
31-03-2013, 20:47
Tesekkur ederim. Sanirim hortum vs de kacak vs bsi var. Isinmayla alakali olarak.